מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כדורי הורמוניםנירה24/10/2010
שלום רב
אני בת 56 ולוקחת הורמונים ACTIVELLE כבר כ-5 שנים
אני רוצה להפסיק-אפשר להפסיק מיד?
אחרי כמה ימים אוכל לבדוק אם עברו לי התופעות של גלי חום?
תודה
נירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי הורמונים - תגובה
ד''ר יואב פלד24/10/2010עדיף להפסיק בהדרגה
אם יופיעו תופעות של גיל המעבר ניתן לחזור לטיפול הורמונלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי לקחת גלולת יסמיןנופר24/10/2010
אני לוקחת גלולות שקוראים להם יסמין אבל הרופאה עור ומין אמרה לי שזה לפצעים של הפנים,לפני חודש וחצי התחלנו לקיים יחסים עם חדירה אבל אני מרגישה שאני עדיין בתולה והקרום שלי עמוק ושהוא היחידי שגומר,ולפניי שבוע בערך פיספסתי כדור אחד! סופ"ש האחרון עשינו את זה שלושה ימים ברציפות וראיתי שיצא טיפה בחוץ אבל אני מפחדת כי אני לא יודעת אם זה גם ניכנס לפנים, מה זה אומר? ומה עליי לעשות? אני חייבת תשובה בדחיפות!
תודה בראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לקחת גלולת יסמין - תגובה
ד''ר יואב פלד24/10/2010קחי פוסטינור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה ואגינליתאנונימית24/10/2010
אני בתחילת הריון ויש לי פטריה ואגינלית, אני מטפלת באגיסטן, נרות+קרם - בתקווה שזה לא פוגע בהריון.
בסוף השבוע בעלי ירד לי פעמיים ועד עכשיו שפתו העליונה נפוחה ורדומה, זה יכול להיות קשור לפטריה או לאגיסטן?
זה בכלל הפורום המתאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה ואגינלית - תגובה
ד''ר יואב פלד24/10/2010זה לא קשור לא לזה ולא לזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל עודףיולי24/10/2010
שלום לכם- מה לגבי נשים עם משקל עודף -האם גלולות זה עדיין אופציה עבורי? אני בת 27 וצריכה אמצעי הגנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל עודף - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין24/10/2010בהחלט ניתן ליטול גלולות גם במשקל עודף במידה ולא קיימים גורמי סיכון אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל עודף
שירן27/10/2010היי יולי, סליחה שאני מתערבת בשיחה אבל גם אני סובלת ממעט משקל עודף, אני לוקחת פלורט כבר חצי שנה והן לא השפיעו לי כלל על משקל הגוף. הרופא שלי כשנתן לי אותן אמר שהן מתאימות לנשים כמונו שסובלות מעודף משקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותשרית24/10/2010
שלום רב,
אני משתמשת בגלולות סירזת להנקה בשבוע האחרון אני כימעת ולא מניקה היות וןאין לי חלב,
1. האם אני עדיין מוגנת( מניקה בין 2 ל3 ביום ספק אם יוצא משהו אני משלימה עם מתרנה)?
2. כעת אני חייבת להפסיק עם הגלולה המשלבת הנקה היות ואני רוצה להמשיך בטיפול בטרופות שאסורות בהנקה( צורכת תרופות לדלקת פרקים) אייך אני חוזרת לגלולה הלא משולבת(יש לציין כי בעבר השתמשתי בפמינט)
תוך כמה זמן אני אחזור להיות מוגנת במידה ואחליף את הגלולות?
האם הייתי מוגנת אפילו שהנקתי בקושי??
אשמח מאוד עם תענו לי בהקדם אני מאוד לחוצה
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין24/10/2010במקרה של גלולות מסוג סרזט ההגנה נפגמת במקרה של שכיחת אפילו טבליה אחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי לידהנמלה24/10/2010
שבוע טוב,
ילדתי לפני 9 חודשים. לפני כחודשיים חזר המחזור והופיע פעמיים באופן סדיר.
אולם אתמול הופיע שוב, אחרי שבועיים מיום קבלת המחזור האחרון.
לפני ההריון לא היה לי מחזור סדיר (ממעט להגיע) ולקחתי גלולות.
האם עלי לדאוג או שזה חלק מאי הסדירות של המחזור? מעולם לא קיבלתי בכזו קרבת זמנים. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור אחרי לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/10/2010נשמע כמו חלק מהאי סדירות אבל פני לבדיקת רופא נשים
כל דימום חריג באישה בגיל הפריון מחייב בדיקה לשלילת הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מהפות עקב החדרת אצבעותבת 2324/10/2010
שלום רב,
זו לא פעם ראשונה שאני מקיימת יחסים,
ובימים אלו יש לי חבר דנדש ואחת מההנאות בשבילי מעבר לחדירה זה החדרת אצבעות,
מתוך כל הפעמים שביצענו זאת פעמיים ירד לי דם.
רציתי לדעת למה יורד דם? בפרט שזה לא לפני הוסת... האם אלו שריטות?
מה שכן זה בכלל לא כואב בעת ביצוע האקט וגם לא אחרי, הדימום גם לא נמשך לאחר האקט.
שוב, זה מוזר מאחר וזו לא פעם ראשונה שאני מקיימת יחסים ולא פעם ראשונה של אצבעות.
בעקבות זה הוא אמר שלא מתאים לו שנעשה זאת עוד (הוא דואג),
וחבל אני ממש מגיעה לאורגזמות טובות...
אשמח לתשובה,
תודה מראש (=* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מהפות עקב החדרת אצבעות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/10/2010פני לבדיקת רופא נשים . יכול להיות שזה דימום עקב שריטות בפתח הנרתיק או מגע בצוואר הרחם. האם עשית בדיקת פאפ בשנה האחרונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם תודה על התשובה
בת 2326/10/2010האמת שלא עשיתי בדיקה שכזו נראה לי... האם תוכלי להסביר ולפרט לי עליה?
אני יודעת שלפני חצי שנה ביקרתי אצל רופא נשים ונאמר שהכל תקין, ולקח לי דגימה עבור סרטן צוואר הרחם כמדומני, האם לזה התכוונת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם תודה על התשובה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/10/2010כן, שווה לפנות שוב לרופא להערכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נכנסים להריון עם הידבקויותמוניקה אפריאט24/10/2010
אני בת 45 ורוצה להיכנס להריון יש לי הידבקויות הרופא אומר שאין סיכוי להיכנס גם עם מבחנה מאחר שהרחם שלי הוא כמו פיתה מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם נכנסים להריון עם הידבקויות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/10/2010התיעצי עם מומחי פריון אם ניתן לבצע פתיחת הדבקויות חירורית. הסבירות להריון עם הדבקויות ברחם ולאור גילך נמוכה ביותר גם אחרי הניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהאורה24/10/2010
הייתי רוצה לדעת האם זה בטוח שבשבוע הפסקה של הגלולות אני אקבל מחזור?אין מצב שלא נכון?
וכמה ימים אחרי הפסקת הגלולות מקבלים בד"כ?וכמה ימים המחזור נמשך ב"דכ כי הבנתי שהוא אמור להתקצר....??
ועוד שאלה קטנה ביום השמיני אני לוקחת שוב גלולה ואני כבר בעיקרון אמורה להיות ללא מחזור נכון?ואם כן הוא יפסק ברגע שאני יקח גלולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/10/2010את אמורה לקבל מחזור בשבוע הפסקה אם כי יש בנות שלא מקבלות מחזור ועדיין הכל תקין.
את לא מתחשבת יותר במחזור ולוקחת את הגלולה הראשונה של החפיסה הברה ביום השמיני להפסקה. יכול להיות שתהיי עדיין במחזור ויכול להיות שכבר לא. זה ממש לא משנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרתכם הדחופהאני23/10/2010
שלום זקוקה לעזרתכם הדחופה אני בת 43 כמעט, אם לשלושה ילדים מקבלת בד"כ מחזור סדיר ביותר כל 28 יום. (לא משתמשת באמצעי מניעה כרגע) .הפעם קיבלתי מחזור ב19 לחודש (ייתכן שמוקדם מהרגיל ביומיים שלושה) והבעייה היא שעד היום עדיין לא היה לי דימום ממשי כלל! כלומר כל הנלווים רגילים לגמרי (חום מעל הרגיל, חזה גדול וכו') אך רק הפרשות שנראות כמו בסוף מחזור כהות אך ללא דימום כלל! הבעיה היא שאני בחו"ל ומסתבר שהזמנת תור לרופא מומחה כאן לוקחת שבועות...אני לחוצה מאוד ושוקלת ברצינות נסיעה חזרה מה לעשות? אשמח לתשובה מהירה תודה אני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לעזרתכם הדחופה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/10/2010אין סיבה לחזור לארץ בגלל זהץ הכנסי לבית מרקחת וקני ערכה לבדיקת הריון ביתית שנקנית ללא מרשם רופא. אם שתן ראשון של הבקר שלילי, הרי הסבירות היא איזה שיבוש הורמונלי שנובע מלחץ או מהנסיעה, או מהגיל. ואת יכולה לפנות לרופא הנשים שלך כשתחזרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור בזמן הריוןמלאני23/10/2010
היי ..
יש לי שאלה מאוד חשובה.... חודש שעבר לא ריבלתי מחזור והחודש הזה קיבלתי והתחלתי גלולות...
עכשוי יש לי כאב חזה... אני רוצה לדעת עם יש סיכוי שזה הריון??
ועשיתי חודש שעבר שלא קיבלתי מחזר עשיתי 3 בדיקות הריון .. ויצא לי שלילי
יש סיכוי שזה הריון? ואני לא ידועת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור בזמן הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/10/2010יותר סביר להניח שהכאבים בחזרה זה מהגלולות, אך אם את חוששת עשי שוב בדיקה להריון ותרגעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלילילך23/10/2010
שלום,
אני בבירור לגבי נשירת שיער מאסיבית. עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות. הפסקתי גלולות לפני 4 חודשים ומאז המחזור לא סדיר. אני שנה ושמונה חודשים אחרי לידה ומאז הלידה יש לי נשירת שיער שהתגברה עד מאוד בחמשת החודשים האחרונים.
עשיתי בדיקות פרופיל הורמונלי ביום השלישי של המחזור וברצוני לדעת האם הבדיקות תקינות:
אנדוקרינולוגיה
Prolactine | mIU/l | *
55
|
LH - Luteinizing Hormone | IU/l | *
3.4
|
FSH | IU/l | *
9.8
|
Testosterone Total | | 1.5 nmol/L -קטן מ
|
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/10/2010הבדיקות תקינות. הסיבה יכולה להיות חוסר במינרלים מסוימים בגוף. התיעצי עם רופא עור
לחברות התרופות הטבעיות יש תכשירים למניעת נשירה. נסי אותן בחנויות טבע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרזטשירה23/10/2010
שלום,
ילדתי לפני כמעט 3 חודשים ואני מסיימת מחר חםיסה ראשונה של גלולות סרזט. יש לי כמה שאלות:1. אם קיימתי יחסי מין 11 יום לאחר שלקחתי את הגלולה כל יום בדיוק ב- 8:30 בבוקר- האם אני מוגנת? אני מרגישה עייפות מוגברת פתאום ונפיחות בבטן.
2. שבת שעברה לקחתי את גלולה חצי שעה מאוחר- האם ההגנה פחתה??
3. השעה 8:30 בבוקר לא מתאימה לי מבחינת העודה. האם אני יכולה לשנות את השעה ל- 7:00 בבוקר או שההגנה תופחת??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרזט - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/10/2010סבירות להריון נמוכה יותר סביר להניח שאלו תופעות לואי מהסרזט אבל ליתר בטחון עשי בדיקה להריון שבועיים אחרי קיום יחסי מין הלא מוגנים
לגבי שעת הלקיחה את יכולה לשנות את השעה . אין לשינוי משמעות בטווחי זמן שכאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקטריןגלי23/10/2010
היי ד"ר
כתוצאה מתחושת גירוד וצריבה בנרתיק החלטתי לקחת לפני מס' ימים "דקטרין" שהינו ללא מרשם רופא , 3 קפסולות (כל יום קפסולה אחת). שתי קפסולות יום למחרת ירדו לי כמעט בשלמות מהנרתיק. סיימתי את הטיפול לפני כשלושה ימים ועדיין מגרד לי וצורב.אומנם התחושה היא יותר טובה אבל עדיין מגרד. האמת שחברה הביאה לי את התרופה שהיא עצמה קנתה לפני כחצי שנה אבל התוקף של התרופה היה בסדר אז הסכמתי לקחת.
השאלות שלי הן:
האם הקפסולות לדעתך היו פגומות?
האם אני יכולה להתחיל עוד טיפול והפעם בקפסולות של אגיסטן?
יש לציין כי בעבר יצא לי לקחת מס' פעמים אגיסטן וזה עזר לי. פעם ראשונה אני משתמשת בדקטרין...
אודה לתשובתך
בברכה, ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקטרין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/10/2010אם הטבלית של הדקטרין יצאו בשלמותן הרי שלא נספגו ולא עשו את עבודתן ולכן את יכולה להחדיר עוד אגיסטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד בנרתיקאורה23/10/2010
שלום, יש לי שאלה:
אני בהריון שבוע 13 ופתאום התחיל לי גירוד מציק בנרתיק. זה נמשך כבר כמה ימים. לא יודעת אם זה רגיל בהריון או עליי לפנות לרופא...
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד בנרתיק - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן23/10/2010אינני רוצה להיות מאבחן דרך ההתכתבות, אך פטרת של הלדן אשר גורמת לגרד נפוצה מאד בהריון. יש לפנות לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)