מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוףףףףףאנונימית29/10/2010
שאלה חשוה...
מגיל 14 ועד לפני כמה חודשים היה לי מחזור סדיר. אני בת 28. במשך כחודשיים היה לי מעט איחור מחזור, אך בסך הכל המחזור שלי סדיר.
לפני כשבועיים קיימתי יחסי מין. יום למחרת דיממתי, מאחר והמועד היה קרוב למועד הוסת, חשבתי שזהו מחזור. באותו יום, לפני שראיתי את הדימום, לקחתי פוסטינור.
הדימום נמשך כשלושה ימים.
עכשיו, כשבוע לאחר מכן, שוב החל לי דימום, האם זהו מחזור, האם בשל הפוסטינור?
האם הדבר מעיד על בעייה רצינית?
אני יודעת שעליי כמובן להיבדק, אך האם תוכלו לענות לי בכל זאת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףףףף - תגובה
ד''ר יואב פלד29/10/2010נראה כשיבוש הורמונלי
אולם אני מציע לך ללכת ולהבדק
לקבל גלולות ולהתחסן כנגד הפפילומה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בנרתיקנועה29/10/2010
שלום רב,
עד לפני שבועיים סבלתי מדקירות מציקות ולא ברורות שהפכו לכאבים מציקים באיזור הרחם. בצד שמאל ובצד ימין. בבדיקת גניקולוג הסביר לי הרופא כי יש לי גופיף צהוב שגדל וקצת מדמם עקב הפסקת שימוש בגלולות.לציין שהוא שלל דלקת כלשהי במערכת המין. התחלתי לקחת גלולות מרסילון כאשר קיבלתי מחזור(אז גם הפסיקו הכאבים המציקים באו רק מידי פעם) וביחסי המין שקיימתי מיד אחרי המחזור הייתי די יבשה וצרב לי והציקה לי החדירה ולאחר קיום יחסי מין כאב לי הנרתיק כולו. מן כאב של התכווצות חזקה בנרתיק. ברצוני להוסיף כי היה לי לפני כ3 חודשים דלקת בנרתיק וקיבלתי נרות ולקח לך המון זמן עד שחזרתי להנות מסקס וזו היתה אחת הסיבות שהפסקתי לקחת גלולות. ברצוני לדעת אם אכן הדלקת חזקה? כי אין לי גירודים. ואם יכול להיות מצב אחר שהרופא שלי לא ראה ואולי זה נובע בכל זאת מאיזשהי דלקת שיש לי באחד מהאיברים? אני קתצ חוששת אשמח לתשובה.
בתודה, נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בנרתיק - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן29/10/2010נועה, את כתבת סיפור כ"כ ארוך. האם את באמת חושבת שניתן לאבחן דבר מה דרך ההתכתבות, ללא בדיקה גינקולוגית חוזרת? לכי לרופא, תיבדקי שוב. אנו לא יכולים לעזור לך דרך האינטאנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה הורמונליתממננ28/10/2010
מה המועד הכי נכון לבצע בדיקה הורמונלית לבדיקה
של הורמונים אנדרוגנים לשיעור יתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה הורמונלית - תגובה
ד''ר יואב פלד29/10/2010לפי מה שאומר הרופא שביקש הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר הפסקת גלולות- לא ברור??!חדשה בתחום28/10/2010
שלום רב,
לאחר לקיחת גלולות למניעת הריון במשך כשנתיים הפסקתי ומאז עברו כ42 יום בלי קבלת מחזור. הבנתי שהגיוני שהמחזור אינו סדיר לתקופה מסוימת. שאלתי היא מתי עלי להתחיל ל"דאוג" ולפנות לרופא.
יש לציין כי אני עשיתי בדיקת הריון שיצאה שלילית וכן אני נוטלת כדורים(במרשם רופא ) של חומצה פולית.
תודה רבה...וערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לאחר הפסקת גלולות- לא ברור??! - תגובה
ד''ר יואב פלד29/10/2010יתכן אפילו שבמקרים מסוימים יקח עד מספר חודשים עד קבלת מחזור סדיר מחדש
אך בסופו של דבר היוא יחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח רע מאיבר המיןשרון28/10/2010
אני בת 16 וקיבלתי מחזור בגיל 14.
אפילו לפני קבלת המחזור, היו לי הפרשות לבנות
וריח רע וחזק מאיבר המין.
קראתי קצת על הנושא והבנתי שהגורם העיקרי הוא פטריה/דלקת
אבל אני ממש לא מעוניינת בבדיקה אצל גניקולוג.
איזה עוד אפשרויות יש לי?
האם יש טיפול תרופתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח רע מאיבר המין - תגובה
ד''ר יואב פלד29/10/2010פני לרופא נשים
גם ללא בדיקה ימליץ לך על טיפול מתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד להריוןעדי28/10/2010
אני כבר שבוע עם בחילות ומקיאה הרופא אמר שזה כנראה וירוס בבטן.
האם יתכן שזה בכלל הריון? יש לציין שקבלתי וסת ( באותו שבוע) אבל חלש מאוד יחסית.
בבקשה עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד להריון - תגובה
ד''ר יואב פלד29/10/2010אם בדיקת ההריון שלילית אז זה לא הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת גלולת, דחוףחני קליימן28/10/2010
אני נטלתי גלולות במשך כמעט שנתיים, הפסקתי למשך חודשיים ועכשיו חזרתי לקחת שוב [יסמין], והרי כשמתחילים ליטול מחדש את הגלולות צריכים לקחת את הגלולה הראשונה ביום הראשון של המחזור...
התחיל לי דימום ממש ממש קל, שלא הייתי בטוחה אפילו שזה התחלה של מחזור, ובכל זאת לקחתי את הגלולה הראשונה
מאז הפסיק הדימום ולא היה לי מחזור רגיל.... אני באמצע החפיסה
והשאלה שלי היא, האם מסוכן לקחת את הגלולה לפני הזמן? האם יש השלכות לזה שאולי לקחתי את הגלולה כשלא באמת קיבלתי את המחזור? ומה זה יכול לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת גלולת, דחוף - תגובה
ד''ר יואב פלד29/10/2010המשיכי לקחת כרגיל הוסת תגיע בשבוע ההפסקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבעת מרינהפפפפ28/10/2010
שמתי טבעת מרינה לפני שנה לא מקבלת מחזור אבל הבטן שלי מתנפיח ותמיד עולה במשקל למרות אני עושה דיאטה.השאלה שלי האם הבטן שלי מתנפחת מהטבעת והמשקל לא יורד ממנה??? אבקש תענו עלי ותודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבעת מרינה - תגובה
ד''ר יואב פלד29/10/2010יתכן שזה מהמירנה
פני לרופא שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות למניעת הריון ואנטיביוטיקהזוהר28/10/2010
אני נוטלת גלולות מסוג מינס מזה כשנה וחצי. בשבוע האחרון נטלתי אנטיוביוטיקה מסוג "טאבניק", 500 מ"ג למשך 7 ימים. במהלך השבוע הופיע לי דימום קל מאוד מהנרתיק.
האם זה אומר שפעולת הגלולות נפגעה? האם עליי להיזהר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיזהרי
נעה08/11/2010אנטיביוטיקה עלולה לפגוע ביעילות הגלולות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזוראורה28/10/2010
אני כבר ביום הרביעי של השבוע הפסקה וטרם קיבלתי מחזור....
מתי אני אקבל?אם בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור - תגובה
ד''ר יואב פלד28/10/2010תקבלי אל דאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אורה28/10/2010יש מצב שאני אקבל אחרי השבוע הפסקה את המחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא סדירס.28/10/2010
אני בת 44 התשמשתי שנים רבות בגלולות מינולט,והחלפתי אותן לגלולה הורמונט.
מאז ההחלפה -8 חודשים-היו מספר תקופות זמן מחזור, שהיו ללא דימום.
האם יש קשר להחלפת הגלולה או שמדובר בענין אחר?
אשמח לתשובה
סימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא סדיר - תגובה
ד''ר יואב פלד28/10/2010זה נובע מהמינון הנמוך של ההורמונים בהרמונט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםעדן28/10/2010
שלום, אני לוקחת סרזט, וסובלת מזה משלשולים, נשירת שיער, דמומים לא סדירים, והכי מטריד זה דכאון חוסר מנוחה ועצבנות יתר. הרופא המליץ להחליף למיקרולט האם היא יעילה כמו סרזט במניעת הריון? האם התופעות לוואי זהות לסרזט? לקחתי מס' פעמים פוסטינור והיה לי בסדר האם זהו אותו הורמון שיש במיקרולוט? ולכן לא צפויות תופעות לוואי?
תודה, עדן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד''ר יואב פלד28/10/2010יתכן כי החלפת הגלולה תשפר את המצב
אם לא יתכן וניתן לקול התקן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
עדן28/10/2010האם גלולת מיקרולוט יעילה כמו גלולת הסרזט במניעת הריון?
מה התופעות הלוואי הצפויות ממנה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשחלה - התייעצות נוספתsh.ma28/10/2010
שלום רב,
אני בת 27. הפסקתי לפני שנה עם נטילת גלולות מליאן. בשלושת החודשים האחרונים אני מנסה להיכנס להיריון ללא הצלחה.
המחזור נמשך בחודשים האחרונים 34-40 יום (ולא 28). כלומר, הוא מאחר בשבועיים בערך.
לפני כחודש הגיניקולוג שלי גילה ציסטה בשחלה. הוא חשב שהיא תיעלם במחזור שאקבל.
עשיתי בדיקות דם מתאימות והן יצאו תקינות.
חזרתי אליו לביקורת לאחר המחזור והציסטה גדלה ולא נעלמה.
הוא ביקש שאקח גלולות מליאן, למשך חודשיים ואז אחזור אליו שוב.
יש לציין שאני סובלת ממיגרנות לעיתים תכופות, עור שמנוני מאוד בפנים....
שיניתי תזונה לפני כחצי שנה ("דיאטת קנדידה") וזה ממש עזר לי עם המיגרנות.
בחודשים האחרונים אני פחות מקפידה על תזונה, מידי פעם יש כאבי ראש וייתכן כי ההורמונים לא במצב אידיאלי....
אני מאוד רוצה להיכנס כבר להיריון.
מה לעשות?
אני חוששת קצת לקחת גלולות שוב פעם....מבחינת כאבי ראש, כניסה להיריון מתעכבת...
גם קראתי באינטרנט בכל מיני מאמרים, שהטיפול בציסטה הוא לא לקחת גלולות כפי שהומלץ בעבר, אלא לחכות שהציסטה תיעלם.
אשמח מאוד לקבל חוות דעת נוספת בהקדם האפשרי (אני אמורה לקבל מחזור כל רגע ואז אצטרך להתחיל עם הגלולות...).
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בשחלה - התייעצות נוספת - תגובה
ד''ר יואב פלד28/10/2010ככל הניראה את בעלת תסמונת השחלה הפוליציסטית שמתאפיינת בביוצים לא סדירים
אם את חפצה בהריון יש לשקול השראת ביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדירה גניקולוגיתנילי28/10/2010
אני בת 21 ובתולה רוצה לפנות לרופא נשים עקב ריח והפרשות השאלה היא כיצד הבדיקה התבצעת מה עושים במהלכה ותוך כמה זמן מגיע תשובה?
תודה ויןם טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדירה גניקולוגית - תגובה
ד''ר יואב פלד28/10/2010לא בודקים בתוות בדיקה פנימית יתכן ולא יהי צורך לבדוק אותך כלל
צייני לפני הרופא כי את בתולה והוא כבר ידע מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שוב...האני28/10/2010
בטופס מקופת חולים רשום לי תחת 'אבחנות כרוניות':
Erosion and Ectropion of cervix... מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שואלת שוב... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/10/2010יש לך פצע בצוואר הרחם שדורש טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)