מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כניסה להריון וחיסון סרטן צוואר הרחםנועה20/10/2010
שלום,
אני בת 26 אוטוטוו וחוסנתי כבר בשני חיסונים נגד סרטן צוואר הרחם. כעת גיליתי שאני בהריון (ע"י בדיקת הריון ביתית. אני כ4 חודשים לאחר לידה וטרם קיבלתי מחזור). לפני שחוסנתי בחיסון השני ביצעתי בדיקת דם לשלילת הריון.
נותר לי חיסון אחרון אותו אני צריכה לעשות בעוד כשלושה חודשים.
האם החיסונים שניתנו לי מסכנים את ההריון/ העובר ומה עליי לעשות לגבי החיסון האחרון שהרי אני יודעת כי לא ניתן לקבלו בזמן הריון...
אודה לתשובה מהירה אני מאוד לחוצה ומפחדת לשלום העובר!!!
תודה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון וחיסון סרטן צוואר הרחם - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן22/10/2010שאלה מורכבת. החיסון אסור בהריון.
אני מעדיף שלוחח איתך טלפונית. תתקשרי ביום א'
הקרוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד''ר מיכאל פרידמן - תודה
נועה22/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה וגלולותאנונימית20/10/2010
ביום שלישי לקחתי פעמיים בוקר וערב זינט 125MG כטיפול מונע לדלקות חוזרות בדרכי השתן. אני משתמשת בגלולות מליאן כבר חצי שנה, ואני מקפידה לקחת את הגלולות בשעה קבועה. ביום שישי נפגשתי עם בן זוגי ושכבנו בלי קונדום. חשוב לציין שהוא לא גמר בפנים.
שאלתי היא האם עקב שימוש באנטיביוטיקה יש ספק להריון בגלל ששכבנו בלי קונדום? אפילו שהוא גמר בחוץ?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך-
אנונימית20/10/2010בנוסף הייתי בתחילת חבילה חדשה של גלולות.
(התחלתי ברביעי ובשישי נפגשנו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בבקשה מענה?
אנונימית22/10/2010יש כמה תגובות שפורסמו אחרי השאלה שלי קיבלו תשובה, וכמוני יש עוד הרבה אחרות שהתשובה הזאת חשובה להן וההמתנה לא נעימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטיביוטיקה וגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב22/10/2010סבירות להריון קלושה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !!!
אנונימית22/10/2010תבוך,
שתהיה שבת שלום אדוני !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמזל20/10/2010
לא ידעתי אם היה לי ווסת או דימום בתחילת הריון ... חיכיתי עד שסיימתי מחזור ..חמישה ימים אחרי זה ביצעתי בדיקה ביתית אשר הופיעה תוצאה שלילית .
האם זה אומר שהיה לי מחזור ולא דימום ?
האם אתם ממליצים שאבצע את הבדיקה שוב ?
לעיתים אני סובלת מכאבי ראש , התכווצויות במעיים , התקפי רעב ...לא יודעת אם זה קשור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן22/10/2010בכל מקרה של דימום לא ברור יש לפנות לבדיקה אצל הגינקולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
מזל22/10/2010האם בדיקת הריון ביתית (מסוג לייף) אמינה ואפשר לסמוך על התוצאה?
אם פעמיים קיבלתי תוצאה שלילית האם אפשר לסמוך על זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הריון
מזל23/10/2010בעצם מה שמדאיג אותי נפיחות בבטן , ההרגשה בכובד בבטן ובכיבה ...צריבה
זה לא קשור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בועות אויר בנרתיקלירון20/10/2010
שלום רב,
אני סובלת מבועות אויר בנרתיק. ידוע לי כי הבעיה מוכרת ורציתי לשאול האם קיים לכך טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בועות אויר בנרתיק - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן22/10/2010בד"כ אין טיפול יעיל. אצל נשים וולדניות עם התרחבות הנרתיק ו/או צניחה ניתן לבצע ניתוח פלסטי שלפעמים עוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מבדיקות הדם-דחוףדלית20/10/2010
שלום לצוות היקר!
היום ביצעתי בדיקת דם, והתוצאות הלחיצו אותי.
אודה לכם אם תוכלו להסביר לי מה זה אומר, האם עליי לפנות דחוף לרופא?(יש לי תור רק ביום א')
WBC 11.3
RBC 4.1
HB 11.9
HCT 36.9
אודה לתשובתכם המהירה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת מבדיקות הדם-דחוף - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן20/10/2010אנחנו לא מפענחים בדיקות מעבדה. את יכולה לנות לרופא המטפל, זה לא דחוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לוקחת גלולות וקיבלתי באמצעמחזוריוני20/10/2010
שלום, אני לוקחת גלולות פמינט וקיבלתי מחזור בזמן שאני לוקחת את הגלולות, זה הגיוני? זה בסדר? אני חוששת..
יוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
יוני20/10/2010אני משתמשת בגלולות האלה כבר כמעט 8 חודשים ואף פעם זה לא קרה קודם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתענו לי בבקשה
יוני21/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת לדעתדניאלה20/10/2010
לפני כמה זמן השתמשתי בפרמולוט נור לדחיית המחזור וקיימתי יחסי מין כאשר דברתי עם הרופאה שלי היא אמרה בדיעבד אחרי שזה לא מגן מהריון אחרי שכבר כמה ימים השתשמשתי(ולא עברו 72 שעות) ונבהלתי הלכתי לקנות פוסטינור אחרי יומיים מלקיחת פוסטינור(הרגיל) או שלושה, הופיע לי דימום ובדימום יצא לי חתיכת בשר אבל גדולה ממש בשר האם זאת הייתה בעצם הפלה? כי זה היה ממש חתיכת בשר לבנה כמו חתיכת עור אשמח לתשובתכם......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת לדעת - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן20/10/2010אי אפשר לדעת מה פלטת. תפני לרופא המטפל לבדיקה, תספרי לא במדויק מה היה. אינני חושב שמדובר ברקמת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לאחר הסרת קונדילומותאייל19/10/2010
שלום רב,
לאחרונה עברתי טיפול לייזר להסרת קונדילומות באיזור פי הטבעת.
הטיפול נעשה ע"י גניקולוג.
היום כשבוע לאחר הטיפול המקום עדיין שורף מאד (אבל הרבה פחות), קונדילומה אחת הוסרה ממש מרקמה בפי הטבעת פנימה.
אני עדיין סובל מעקצוצים באיזור, ריח לא טוב (כמו ריח דגים) ועדיין הפצעים נוזלים במין נוזל שנספג לתחתונים.
האם אלו תופעות טבעיות כשבוע לאחר הטיפול?
האם יש דרך למזער את הסבל? אולי משחה כלשהי?
יש לי בבית משחת תריאולון, האם ניתן להשתמש בה?
או משחה אחרת מומלצת?
יש לציין כי אני מאד הגייני וסטרילי במקום ושומר על נקיון
אודה על תשובתך המהירה.
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לאחר הסרת קונדילומות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן20/10/2010אנחנו פורום גינקולוגי. נא לפנות לרופא שטיפל בך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- free androgen indexחח19/10/2010
בהפנייה לבדיקת דם
כתוב
free androgen index
רציתי לדעת האם בתוצאה יראו בטופס בפירוט גם testosteron total ו shbg
או שהיה צריך להיות שורה נפרדת בשבילהם בהפנייה ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי?
חח20/10/2010??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לכם מאוד על תשובה
חח21/10/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהfree androgen index - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין22/10/2010תלוי במעבדה ובקופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתאלמונית19/10/2010
שלום רב ,
לפני מס' ימים שמתי לב לשינויים חיצוניים בעור הפות בעיקר לשינוי במראה העור השפתיים הקטנות והגדולות צבען נהייה כהה יותר ומעט אדמומי שפתי הפות והעור מסביב מקומט בין היתר מרגישה גרד, עיקצוץ אי נוחות כשאני יושבת או עומדת וישנן מעט הפרשות נוזליות בצבע שקוף מלוות בריח רע ונקודה קטנה ואדומה באזור השפה החיצונית בצד ימין
אנני יודעת מה לעשות ?מה זה יכול להיות ?
אני חייבת לציין שאני שוטפת כול יום בסבון מיוחד לשטיפה אינטימית ושומרת על הגיינה באזור זה .
האם זה יעבור לבד ? ואיך אפשר למנוע או להשמר מזה ?
אשמח לתגובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן19/10/2010אין שום דרך לאבחן במה מדובר ללא בדיקה גינקולוגית. השינוי לא יכול להופיע מיום ליום ויש להניח שאת טועה. בכל אופן אין שום סיבה בעולם להשתמש בשטיפות מיוחדות או סבונים "היגייניים". רק סבון רגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גניקולוג מומחה בגבעתיים-קופ"ח מכבירונית19/10/2010
אשמח להמלצה על גניקולוג מומחה לפריון האישה, באזור גבעתיים והסביבה
דרך מרפאת מכבי. שמעתי על דר' ישעיה אך לאחר בירור מסתבר שהוא לא מקבל מטופלים חדשים כי הוא מלא.
יש מישהו נוסף בעל שם ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גניקולוג מומחה בגבעתיים-קופ"ח מכבי - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן19/10/2010שלום רב,
אנחנו לא יכולים לתת לך המלצה על רופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל שחלות לאחר ניתוחshira19/10/2010
שלום רב,
אני בת 21 ולפני כ-4 שנים עברתי ניתוח להסרת ציס'טה שחלתית.
כיום גודל השחלות שלי הינו:
ימנית- 31*34, שמאלית 12*27. (הניתוח היה בצד שמאל)
בדיקת האולטראסאונד התבצעה כ4 ימים לפני קבלת המחזור
האם זה גודל תקין?
מאיזה גודל של השחלה מתחילות להיות בעיות פוריות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שיש לי מחזור סדיר ב"ה
shira19/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות עם התקן מירנה?מיטל19/10/2010
קניתי אתמול התקן מירנה ואף קבעתי תור לרופא, כעת התחרטתי ולא מעוניינת לשים,נאמר לי שאיני יכולה להחזיר אלא רק עד חצי שעה מהקנייה? שאלתי היא:מדוע לא ניתן להחזיר , מדובר על מעל 700 ש"ח שייזרקו לפח? מה עלי לעשות כעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות עם התקן מירנה? - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן19/10/2010לפנות למשרד הבריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בזמן יחסי מיןמיכל19/10/2010
שלום, אני בחורה בת 30 ולאחרונה נמצאת בזוגיות קבועה...בפעמים הראשונות שקיימנו יחסי מין היה ריח לא נעים מאזור איבר המין שלי..הגניקולוג שלי נתן לי משחה וגינלית וזה עזר, אתמול אחרי שבוע שלא קיימנו יחסי מין שכבנו, לא היה כאב/צריבה/ריח אבל בסוף היה דימום בתוך איבר המין שלי, דימום שלא דלף החוצה אבל נשאר על איבר המין שלו ובניגוב עם נייר יכלתי לראות אותו..זה היה דם לא סמיך ובהיר...
אין לי כאבים או צריבות...
החבר שלי טוען שכשהוא חודר אליי הוא מרגיש "את דפנות הרחם" כאילו משהו חוסם אותו...מה שיש לציין הוא שאיבר המין שלו מאוד עבה...האם זו פשוט חוסר התאמה? האם יש קשר בין הדימומים לעובי??? מה עליי לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בזמן יחסי מין - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן19/10/2010יש לבצע בדיקת פאפס וקולפוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום!!!!!!!!!רוני19/10/2010
שלום רב,
לפני שנה עשיתי לפרסקופיה בעקבות כאבים שהופיעו בשנה ההיא.אני בת 28, הרופא אמר שמצא מוקד של אנדו וצרב אותו ורחם מוגדל חשש לאנדומיוזיס.
לפני כן לא היה לי רחם מוגדל ,זה רק הופיע לי אחרי הריון.
מאז אני סובלת מכאבים רציניים כל החודש-וממש לא במחזור.האם זה תקין?
דבר שני שמאוד חשוב לי לדעת-את המוקד אנדו שצרב-לא לקח לביופסה-האם זה בטוח שזה אנדו אם כך?אפשר לסמוך על כך?כי לפי התסמיניים ששאני מרגישה הם לא הכי דומים.חוץ מזה הכאבים האלה רק החלו לאחר הריון.
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום!!!!!!!!! - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן19/10/2010שום כאב הוא לא תקין. את חייבת לעבור בירור כאבי בטן, לכן תפני לרופא משפחה קודם כל. כל רופא יודע מה זה אומר " בירור כאבי בטן".ייתכן גם שמדובר באנדומטריאוזיס שיכול להופיע גם לאחר הלידה. לפעמים נטילת גלולות יכולה מאד לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)