מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחור בלקיחת גרדיסילגלית27/10/2010
שלום
קיבלתי את הזריקה הראשונה של גרדיסיל במאי
לצערי שכחתי כי את הזריקה השניה צריך לקחת אחרי חודשיים
האם אני אמרורה לקבל עכשיו את השניה (אחרי 7 חודשים) ובעוד 4 חודשים לקבל את השלישית או אני אמורה להתחיל את החיסון מההתחלה כלומר עוד 3 זריקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחור בלקיחת גרדיסיל - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/10/2010לדעתי את צריכה להתחיל הכל מחדש
פני לחברת התרופות והתיעצי איתם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום כשבוע לאחר סיום הוסתחסוי27/10/2010
עשיתי צילון רחם, אולטרסאוד, ומדי פעם בדיוק כשבוע לאחר סיום הוסת יש לי הפרשה שקופה מעורבת עם סימני דם - חום .
מה זה אומר? האם זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום כשבוע לאחר סיום הוסת - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן29/10/2010ממליץ לבצע בדיקת פאפס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בזמןלקיחת גלולותאנונימי27/10/2010
זה החודש השני שבו אני לוקחת גלולות ובתחילת החודש פיספתי את הגלולה ה4 וה 5. אני עומדת לסיים את החפיסה בעוד יומיים ואני מפחדת שנקלטתי להריון מכיוון ולא נשמרתי. יש לי סחרחורות, צרבות, חולשה, דקירות בצד שמאל של הבטן וחום גוף גבוה מבדרך כלל.
האם יש סיכוי שנכנסתי להריון ואם אני אעשה את הבדיקה הביתית עכשיו היא תהיה תקינה או שעליי לחכות לשבוע ההפסקה ואז לעשות את הבדיקה.??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בזמןלקיחת גלולות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן29/10/2010במקרה של איחור במחזור יש לבצע בדיקת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לקחת שוב פוסטינוראני27/10/2010
שלום רב
אני לא נוטלת גלולות. ב15.10 נטלתי פוסטינור. בשלושה הימים קיימתי משגל נסוג. האם לקחת פוסטינור? ואם כן, האם זה מסוכן שאני נוטלת 2 פוסטינורים ב10 ימים הפרש האחד מן השני?
אודה לתשובתך המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לקחת שוב פוסטינור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/10/2010לא בריא לקחת שוב פוסטינור
אבל התחילי גלולות מהיום הראשון של המחזור הבא, או השתמשי באופן קבוע בקונדומים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות וסבוקאלםחסויה27/10/2010
שלום רב,
רציתי לדעת אם גלולות ומריחת משחה לפנים נגד סבוריאה בשם סבו קאלם פוגעת ביעילות הגלולות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות וסבוקאלם - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב28/10/2010אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותאורה27/10/2010
האם במהלך השבוע הפסקה של הגלולות ניתן לבלוע כדורים אנטיביוטים?
האם זה יכול להשפיע על המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן29/10/2010את יכולה ליטול אנטיביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בנושא הגלולות.סקרנית.26/10/2010
בת 20 חדשה בתחום הגלולות,מאז המחזור הראשון שלי מעולם לא הופיעה לי וסת סדירה תמיד זה היה באיחור של כחודשיים שלושה בממוצע.
ועכשיו לשאלות:
1.יכול להיות שגלולות מסויימות משפיעות על אנשים מסויימים בצורה כזו שמגבירה את תחושת התאבון וגורמת להשמנה?
מאז שהתחלתי להשתמש בגלולות לראשונה(פמינט)ככה אני מרגישה ועולה במשקל.
או שזה רק פסיכולוגי?
2.כאשר משלשלים והגלולה לא נספגת כמו שצריך כמה שעות יש להמתין עד שההפעה של הגלולה תהיה שוב אפקטיבית?
3.שוב בקשר לשלשולים כמה שעות לוקח לגלולה להספק בקיבה?כך שבמידה ומשלשלים נניח אז ההשפעה עדיין אפקטיבית...
תודה רבה מראש על המענה,הפורום הזה באמת עוזר ואתם הרופאים נותנים מענה שאכן מקל ראש לגבי מידע חיוני שלא ידעתי ותמיד תהיתי לגביו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף-ראייה מטושטשת-מה
סקרנית.28/10/2010בנוסף מידי פעם אני מרגישה שאני רואה קצת מטושטש לזמן מסויים וזה חולף....
וזה מעולם לא קרה לי בעבר...וזה גם מטריד..
יכול להיות שזה מהגלולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות בנושא הגלולות. - תגובה
ד''ר יואב פלד28/10/20101 בהחלט יכול להיות
2-3 אם יש חשש לספיגה של הגלולה רצוי להתשמ בקונדום עד לוסת על מנת להימנע מתקלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום...האני26/10/2010
בטופס מקופת חולים רשום לי תחת 'אבחנות כרוניות':
Erosion and Ectropion of cervix... מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום... - תגובה
ד''ר יואב פלד28/10/2010תופעה שכיחה ולא מסוכנת שרופא שקדן הוסיף לך בתיק הרפואי
בדרך כלל אני אפילו לא מציינים את זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהאורה26/10/2010
הייתי רוצה לדעת תוך כמה זמן בשבוע הפסקה של הגלולות אני אמורה לקבל מחזור?וכמה זמן הוא אורך?
אני כבר יומיים ללא גלולות ועוד לא קיבלתי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע הפסקה
טניה26/10/2010זה יכול להיות גם יום לפני חזרה לגלולות, כשאני התחלתי לקחת פליים להקל על גודש בחזה גם לי בחודשיים הראשונים המחזור הופיע ממש לקראת סוף שבוע ההפסקה אבל את בכל מצב ממשיכה לקחת את הגלולות אחרי שבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותל26/10/2010
שלום,
אני מתחילה גלולות ושאלתי אם יש צורך לקחת לפני או אחרי האוכל או שהמועד לא משנה?
דבר נוסף, שמעתי שמי שנוטלת גלולות עושה לפני בדיקת דם ובמהלך, הרופא שלי אמר שאין צורך...האם תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/10/2010אין קשר בין לקיחת הגלולות ואוכל ואין צורך בבדיקות דם שגרתיות אם את בחורה בריאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעוניםלירן26/10/2010
הופיעו לי לפני חודש כמה פצעונים בשפה הפנימית בפות.היום שמתי לב שהפצעונים גדלו קצת ושיש להם ראש לבן שאי אפשר לפוצץ אותו (אם זה מוגלתי).חשבתי שזה יעבור מעצמו ולכן לא הלכתי לרופא נשים, מה גם שאני חיה בארה"ב וזו בעיה להשיג הפניה לרופא מקצועי.מה דעתך? מה ניתן לעשות בלי ללכת לרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעונים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/10/2010נסי משחת פולידין(יוד) או משחה אנטיביוטית. אם לא יעבור פני לבדיקת רופא בכל זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיותמיכל26/10/2010
שלום,
אני בת 29. לפני כשנתיים עברתי אולטרסאונד במכון ובו נאמר לי שאין לי שחלות פוליסיצטיות. השבוע הלכתי לרופאת נשים חדשה שלה היה בחדר מכשיר אולטרסאונד
והיא אמרה שרואים בברור שיש לי שחלות פוליציסטיות.
רציתי בבקשה לברר: האם זה הגיוני שלפני שנתיים לא היו שחלות פוליציסטיות ועכשיו הן נוצרו, או שזהו מצב מולד ואולי היתה טעות בפיענוח של הצילום?
בנוסף: יש לי תנגודת לאינסולין ועודף משקל(הגולקוז תקין בבדיקום הדם).
האם תנגודת לאינסולין שלא מטופלת עם גליקופג' יכולה לגרום לעייפות וחולשה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסטיות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/10/2010התיעצי עם רופא משפחה לגבי סיבות אחרות לעיפות
לפי כל התלונות שלך נראה שיש לך שחלות פליציסטיות. יכול להיות שלפני שנתיים לא אבחנו כי היית תחת גלולות או שעשו בדיקה דרך הבטן שהיא פחות מדויקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- די דחוףף!!..שרונה26/10/2010
אני בת 18..
קיימתי עםם חבר שליי יחסי מיןן..כמה פעמים כבר
אבלל הפעםם קיימנו יחסיםם בדיוק ביום שהסתיים לי המחזור..הדימום במחזור לא היה כל כך רציףף..והצבע היה נוטה לשחור..למחרתת..אחרי קיום היחסים בינינו התחיל לי הדימוםם עוד הפעםם...חשבתי שזהה בטחח יעצר לי למחרתת..אבל זה המשיךך ובתדירות רבהה..כמו של מחזורר..אני חושבת שזהה מחזור..כי יש לי כאבי מחזור גםם..
שאלתי זה...האםם באמתתת זה מחזורר או שזה משהו אחר??..
תודה רבהה על שקראתםם את זהה!!...ואשמח שתענו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני..
שרונה26/10/2010המשךך לשאלתי...
והפעםם הדימוםם היה בצבע רגיל של מחזורר..ויש גם כאבי מחזורר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני.. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/10/2010כנראה שזה מחזור קצת שונה ממה שאת רגילה. האם אתם משתמשים באמצעי מניעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני
שרונה26/10/2010כןן אנחנו משתמשיםם בקונדום....וגם אני חושבת ככהה
כיי עכשיוו הדימוםם ממש כמו שאני רגילה לקבל במחזור..
אבל זה בסדר נכוןן??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!חסוי25/10/2010
אני בת 17 וחצי ולאחרונה שמתי לב שהשד הימני קטן יותר מהשמאלי.
יכול להיות שזה כתוצאה מלקיחה של גלולות?
זה נורא מפריע לי, אפשר לעשות עם זה משהו?
רציתי גם לשאול אם יש בזה איזשהו סיכון רפואי..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף!! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/10/2010עוד לא סיימת את תהליך צמיחת השדיים ויכול להיות שעוד כשנה המצב יסתדר. אין לזה משמעות רפואית ולא קשור לגלולות. אצל רוב הנשים יש אסימטריה קלה שמסתדרת כשתהליך ההתבגרות מסתיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
ח27/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות לאחר לידהקרן25/10/2010
שלום,
אני בת 38, ילדתי לפני כ 4 חודשים את בתי השלישית. בין הריון להריון השתמשתי בגלולות מסוג מרסילון ולפני ההריון האחרון לקחתי אורתוסיקלן. אינני מעשנת ואני בריאה בד"כ ובסך הכל הסתדרתי עם גלולות במשך כל השנים .
כעת הפסקתי להניק את בתי ואני רוצה לחזור לגלולות. השאלה היא האם עלי לחכות למחזור הראשון שיגיע כדי להתחיל בגלולות או שאפשר להתחיל את הגלולות והן בעצם יגרמו לכך שיגיע מחזור. מה עדיף לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות לאחר לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/10/2010פני לרופא הנשים שלך, יש כדורים שמזרזים מחזור ואז את יכולה להתחיל את הגלולות תחת המחזור המלאכותי שיגיע. שתי האופציות אפשריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)