מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איחור מחזור מעל ל35 יום מאוד לחוצהליאל06/06/2016
מאחר לי המחזור מעל 35 ימים. כאשר אני ובן זוגי מקיימים יחסים רק עם אמצעי מניעה(קונדומים) וכאשר לא, הגמירה נעשית כולה בחוץ.
האם ייתכן חשש להריון? אני בדרך כלל מאוד בריאה, אף פעם לא היו לי איחורים משמעותיים, לא נוטלת תרופות
למעט אנטיביוקיה שלקחתי מספר פעמים בהפרשי שבועיים על דלקות בשתן אבל העניין נפתר
אנא עזרו לי
מחזורי האחרון היה ב27.4 חישבתי הכל בכל דרך אפשרית והוא מאחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור מחזור מעל ל35 יום מאוד לחוצה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/06/2016עשי בדיקת שתן לשלול הריון. אם שלילי פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעילות התקן janess מיד אחרי ההתקנהנעה05/06/2016
שלום,
שמי נעה בת 26 בריאה. בשבוע שעבר עברתי התקנת התקן מסוג janess.
כשלושה ימים לאחר ההתקנה קיימתי יחסים בניגוד להוראות. לא היתה גמירה בפנים. האם יש סיכוי שאני בהריון או שההתקן יעיל במניעת הריון מיד עם החדרתו? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעילות התקן janess מיד אחרי ההתקנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/06/2016סבירות קלושה להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אלרגיה לנוזל הזרע יכולה להעלם עם בן זוג אחר?יערה05/06/2016
שלום
אם יש לי אלרגיה לנוזל הזרע מבן זוג מסויים האם האלרגיה תהיה גם עם בן זוג אחר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אלרגיה לנוזל הזרע יכולה להעלם עם בן זוג אחר? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/06/2016סביר להניח שכן אם זו אכן אלרגיה ולא רגישות מסיבות אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בצוואר הרחם ובדיקת רופאה שאינה ברורה ליbat2605/06/2016
היי,
אני בת 26, אני נוטלת גלולות מינס זה כשנה וחצי ללא בעיות מיוחדות.
בחודש האחרון התחיל לי דימום בין וסתי קל מאוד, שמתחיל לאחר קיום יחסי מין ונמשך כ-5 ימים ולאחר מכן מפסיק. חשבתי בהתחלה שזה קשור למינס ועל כן לא ייחסתי לכך חשיבות מיוחדת בתחילה.
לקחתי החודש את הגלולות באופן סדיר ומדויק מאוד. כמו כן, אני ובן זוגי משתמשים בנוסף לגלולות גם בקונדום (אותו אני גם בודקת, עד כמה שאני יכולה, לאחר יחסי המין).
הייתי אצל רופאת נשים. היא לא ממש הסבירה מה היא עושה ומה המסקנות שלה. פשוט רשמה דברים לעצמה.. היא ערכה לי בדיקה גופנית, והוציאה לי דם במהלכה, אותו שלחה לבדיקות מעבדה. היא אמרה שאין פלא שאני מדממת לאחר קיום יחסי מין. בנוסף ביצעה אולטראסאונד (בתוך הנרתיק).
היא רשמה -ממצאים בבדיקה:
נוטלת minesse,
ליפ קידמי של צואר הרחם מדמם, PAP
us רחם ושחלות תקינים.
היסטוריה רפואית - בעיות פעילות:
arthralgia
post streptarthralgia
היא שלחה אותי לבדיקת קולפוסקופיה, ונתנה לי נרות פלידין.
1. האם היא בעצם ערכה לי בדיקת PAP?
2. מה זה מה שהיא רשמה בבעיות פעילות? זה קשור לאבחון? קראתי שזה משהו שקשור לבעיות פרקים ואין לי שום דבר כזה...
3. אם היא חושבת שיש לי דלקת בצוואר הרחם מה ההיגיון בנרות פלידין שמיועדים לדלקת בנרתיק? האם זה יכול לגרום לי נזק לקחת את הנרות האלו אם אין לי דלקת בנרתיק?
4. האם אני אמורה להיות בלחץ מהממצאים עד כה? (לאבא שלי גילו לאחרונה סרטן שד, ואמא שלי נפטרה מסרטן שד גרורתי)
האם זה מסוכן שיש לי את הבעיה הזו כבר מעל שבועיים, ועדיין בעצם לא מטופלת, כי אני צריכה לחכות לביצוע הבדיקה שהמליצה עליה?
5האם היית ממליץ על בדיקות אחרות?
תודה רבה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בצוואר הרחם ובדיקת רופאה שאינה ברורה לי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/06/2016היא לקחת לך בדיקת פאפ והמליצה על נרות פולידין שמחטאים גם את צוואר הרחם
אין חשש להמתין לקולפוסקופיה בשבועיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין גלולות לסרטן?מיקה05/06/2016
שלום
אני 3 חודשים לאחר קיסרי, כבר שנים שאין לי וסת באופן טבעי והגניקולוג אמר שאני יכולה עכשיו שנה לא לקחת גלולות ולא לקבל וסת. גניקולוג אחר אמר שזה מעמיד אותי בסיכון לסרטן צוואר הרחם. איזו מהטענות היא נכונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש קשר בין גלולות לסרטן? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/06/2016חסר נתונים עליך בשביל לענות לך בצורה רצינית. מה שבטוח זה שגלולות לא גורמות לסרטן צוואר הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הכוונה
מיקה07/06/2016התכוונתי לכך שאם לא לוקחים גלולות ולא מקבלים מחזור אז יש סיכון לסרטן רירית הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מתמשך כבר שבועיים - מה זה יכול להיות?דנה05/06/2016
שלום,
אני בת 25 לוקחת גלולות מגיל 18.
לפני כחודש וחצי עברתי ניתוח להסרת ציסטה מהשחלה. כחודשיים לפני הניתוח הפסקתי לקחת גלולות לפי הוראת הרופא.
כחודש לאחר הניתוח קיבלתי מחזור והתחלתי לקחת את הגלולות מחדש.
לאחר תקופת מחזור שגרתית נראה היה שהמחזור מסתיים אך לא כך קרה ואני כבר שבועיים פחות או יותר במחזור (חשוב לציין שהדימום לא גדול אלא נראה בשלביו האחרונים רק שהוא לא מפסיק ! )
הדבר לא קרה לי אף פעם פרט לגיל 18 כאשר התחלתי גלולות לראשונה והיה לי מחזור במשך חודש. מאז לא קרה לי דבר שקרוב לזה.
האם ללכת לרופא נשים? לעשות בדיקת הריון? מה זה יכול להיות?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור מתמשך כבר שבועיים - מה זה יכול להיות? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/06/2016התיחסי לדמום הזה כמו שאת מתחילה לראשונה לקחת גלולות. וחכי לעוד חודש עד שהדימומים יסתדרו
אם יש חשש להריון ואת פעילה מינית עשי בדיקת שתן לשלול הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת גלולות מינס ברצף. מה לא לקחת?עדי04/06/2016
כאשר לוקחים שתי חפיסות מינס ברצף, על איזה ספר גלולות צריך לדלג? ארבע לבנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת גלולות מינס ברצף. מה לא לקחת? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/06/2016ארבע לבנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמינים לאנדומטריוזיס, איך מגלים?אני03/06/2016
שלום, אני סובלת מהמון תסמינים ועדיין ללא אבחנה קונקרטית...
ממידע שנחשפתי אליו אני חוששת שיש לי אנדומטריוזיס.
עשנם מסםר תסמינים שרציתי לוודא האם הם יכולים להיות קשורים:
- תחושת אי נוחות ו"תקיעות" בבסיס הגוף(מהישבן עד הצוואר בעיקר), תחושה שתקוע משהו בנשמה...
- בחילות ורפלוקס קשה מאוד מאוד בצורה תמידית
- קושי לקחת נשימות עמוקות
אני מציינת שבבדיקות גסטרו לא נמצא דבר וכן בבדיקות חזה, ריאות, לב, אורטופדיה... ועשיתי us ואגינלי אבל הבנתי שזה לא מדד לאנדומטריוזיס
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריוזיס תסמינים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/06/2016לא נשמע לי כאנדומיטריוזיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריוזיס ומשמעות mri אגןאני03/06/2016
שלום, עשיתי mri אגן ועלה הממצא הבא;
" סיגנל מוגבר בT2 והאדרה בצד האיליאקלי של המפרק הסקרואיליאקלי "
מה המשמעות? יש חשיבות לממצא זה?
והאם זה יכול להעיד על אנדומטריוזיס???
תודה! אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריוזיס וmri אגן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/06/2016בעיה בעצמות האגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכותרונית03/06/2016
שלום רב,
הריון II
בת 34.5
סוכרתית נעורים, מטופלת במרפאת הריון בסיכון בבלינסון.
בסקירת מערכות שבוצעה התגלו ממצאים הבאים:
מדדי עובר קטנים לגיל ההיריון (בשבוע)
הודגמה שליה מעובה 4.5 ס"מ
רושם למעי היפר אקוגני (היה ממש גבולי והרופא ממש התלבט אם לכתוב את זה , אבל בשילוב עם הגיל והממצאים האחרים החליט שכן)
הופניתי לייעוץ גנטי + מי שפיר.
ברור לי שזה איננו ייעוץ המהווה תחליף רפואי אך ברצוני להבין מה המשמעות של הדברים ובעיקר רק לשאול האם המצב ממש ממש גרוע או שיש סיכוי להמשך הריון תקין .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירת מערכות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/06/2016פני לרופא הנשים העוקב אחריך ידרש המשך מעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום יש לי 2 שאלות לשאול לגביי המחזורהללי03/06/2016
בת 30 האם זה תקין שהמחזור שלי כול חודש מאחר ביומיים שלושה לדוגמא-
10.3
12.4
15.5
18.6
ועוד שאלה האם וירוס הפפילומה יכול להעלם ולחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יש לי 2 שאלות לשאול לגביי המחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/06/2016מחזור תקין ולשאלתך השניה כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום יש לי 2 שאלות לשאול לגביי המחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/06/2016מחזור תקין ולשאלתך השניה כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור שלא הגיעה אחרי לידה לעזרתכםמתעניינת03/06/2016
שלום דר. אני כ 3 חודשים אחרי לידה רגילה. לא מניקה. נבדקתי 5 שבועות אחרי לידה ונאמר לי שהרחם עדיין מוגדל כמו בשבוע 8. במהלך הזמן הזה קיימתי יחסים לא מוגנים עם בעלי.. ועד היום המחזור לא הגיעה ולא מתכוון לבוא. האם יש צורך לדאוג ולגשת לרופא נשים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור שלא הגיעה אחרי לידה לעזרתכם - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן03/06/2016האם יש צורך לדאוג ולגשת לרופא נשים?
--- לעשות בדיקת הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיות! אשמח לעזרה דחופה!טלי070703/06/2016
בוקר טוב , אשמח לעזרה דחופה .
בספטמבר האחרון הפסקתי לקחת גלולות וגילו שיש לי שחלות פוליציסטיות בגלל שלא קיבלתי ווסת סדירה. קיבלתי ווסת לבד רק פעם אחת, כל שאר הפעמים היו עם כדורים שעזרו לי.
ביום שלישי לפי כשבוע התחלתי טיפול בעזרת כדורי איגקלומין למשך 5 ימים ואתמול עשיתי בדקית ביוץ (אנחנו כבר רוצים להכנס להריון).
התוצאות הראו לי: מידות שחלה ימנית- 36*18 ושחלה שמאלית- 33*22 וזקיק בגודל 23*23.
אך עובי האנדומטריום הוא 5 ס״מ.
האם אני בכלל קרובה לביוץ? האם יש לי אופציה להכנס להריון אם הרירית דקה? כי הבנתי מהרופא שלי שזה בעייתי שהרירית דקה.
אשמח לכל עזרה =))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסטיות! אשמח לעזרה דחופה! - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין03/06/2016יש לפנות לרופא לצורך קבלת ייעוץ אודות המשך טיפול
לא ניתן לטפל בדרך פורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות-אדומותבתיה02/06/2016
שלום רב, אני בת 22 עם מחזור מאוד סדיר.
בשבוע האחרון כשאני עושה פיפי ומנגבת אני רואה על הנייר הפרשות נוזליות בצבע חום-אדום, חשוב לציין שזה לא מגיע לי לתחתונים ובוודאות זה לא מדם של וסת.
מה זה יכול להיות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות-אדומות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין03/06/2016יש לשלוח בדיקת שתן לשלול דלקת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור שנמשך יומיים בלבד קצרה מהרגילסיוון02/06/2016
שלום
אני בדרך כלל מקבלת 4 - 5 ימי מחזור ופתאום ב2 חודשים האחרונים אני מקבלת מחזור יומיים הווסת עם דימום חזק וכאבים כמו מחזור רגיל
אבל אף פעם לא היה לי מחזור יומיים אולי ממש ממזמן יש לציין שיצא לי בחודשיים האלה להתאמן אימון אינטנסטיבי לפני קבלת המחזור / בזמן המחזור עצמו זה יכול להיות הסיבה שהווסת שלי התקצרה ליומיים?
אני מפחדת שזה מרמז על איזשהי בעיה , אשמח אם תגידי לי אם זה נורמלי שזה יראה או שזה אומר משהו
ואני לא נוטלת גלולות או כדורים
בת 27
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר והמצב הבריאותי שלי תקין
סיוון02/06/2016והמצב הבריאותי שלי תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור שנמשך יומיים בלבד קצרה מהרגיל - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין03/06/2016לא בהכרח שינויים באופי מחזור כולל כמות לא תמיד מקור לבעייה גינקולוגית כמובן שיש להבדק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתשובתך
סיוון03/06/2016יש לי כמות רגילה של מחזור די גדולה אבל זה שזה ב2 חודשים האחרונים ליומיים בלבד זה לא אומר משהו?
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)