מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלולותדניאל24/10/2014
שלום התחלתי לקחת גלולות לראשונה. קיבלתי מחזור בלילה מאוחר לפני השינה אך לקחתי את הגלולה הראשונה רק למחרת בערב.
שבוע לאחר מכן אני וחבר שלי קיימנו יחסים אחרי שבע גלולות. האם יש חשש להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/10/2014להערכתי הסבירות להריון נמוכה ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז לקחת פוסטינור?
דניאל26/10/2014לקחת פוסטינור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות דמיות לאחר גיל המעברמרים24/10/2014
בעקבות הפרשות דמיות ביצעתי בדיקת estrsdiol(E - 2 . התוצאה שהתקבלה: 121
לפי הסקלה של המעבדה הנורמה בתקופת ה-Postmenopausual היא 118.2 - ND
האם יש בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות דמיות לאחר גיל המעבר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/10/2014לא משמעותי ההבדלים התיעצי עם רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה חוץ שחלתיתמורן24/10/2014
שלום רב,
אני בת 33, אמא לשניים.
בבדיקת דופלר אגן גילו אצלי טפולה ימנית בגודל 13 על 16, בעל מבנה נוזלי צלול.
הרופא שלח אותי לבדיקת דם של זרימת דם שחלתית.
מה זה בדיוק טפולה?
האם לדאוג פן יכול להיות סרטני?
תודה מקרב לב,דניאל המודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה חוץ שחלתית - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין24/10/2014דניאל שלום
טפולה- שחלה וחצוצרה
נראה כי מדובר בממצא שכיח, על פי רוב לא מדובר בממצא מדאיג!!!
כמובן שיש צורך במעקב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי גלולה ראשונה בחפיסהגלי23/10/2014
היי, אני לוקחת גלולת מרסילון כבר שנה וחודשיים. ביום שלישי הייתי אמורה להתחיל חפיסה חדשה ובמקום זה לקחתי את הגלולה הראשונה ביום רביעי בתשע בבוקר. בדרך כלל אני לוקחת בין תשע לאחת עשרה בערב. האם אני יכולה לקיים יחסי מין כרגיל החודש? האם אני מוגנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי גלולה ראשונה בחפיסה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין24/10/2014החסרה של גלולה מפ]חית את האפקט המגן
עם זאת עדיים יש הפשעה לגלולות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גלי25/10/2014אז אני יכולה להמשיך כרגיל ולהיות בטוחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום עם גלולותניצן23/10/2014
שלום, אני לוקחת גלולות כבר זמן רב ובחפיסה הוקדמת שכחתי שתי גלולות ברצף. קראתי בהוראות שאם במצב כזה נשאר פחות משבע גלולות יש לדלג על ההפסקה ולכן דילגתי. מתחילת החפיסה האחרונה יש לי דימומים והפרשות כהות ללא הפסקה ואני לקראת סיום. האם זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום עם גלולות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין24/10/2014מדובר בשינויים בסדירות המחזור בשל השינוי נטילת הגלולות
יש למהשיך ליטול את הגלולות לפי המומלץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי קבלת מחזור לאחר 3 חודשיםמיכל23/10/2014
שלום אני מנסה להרות והפסקתי לקחת גלולות לפני 3 חודשים לאחר לקיחה רצופה של 7 שנים ומאז לא קיבלתי את המחזור ולכן אינני יודעת מתי הביוץ.
קודם לכן גם לא היה לי מחזור סדיר..
שאלתי האם לבצע בדיקת זקיקים או על מה אתם ממליצים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי קבלת מחזור לאחר 3 חודשים - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין24/10/2014יש לפנות לרופא נשים לצורך הערכה של רחם ושחלות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בתוך האגן אחרי ניתוחנטע23/10/2014
שלום,
לפני 3 וחצי חודשים עברתי לפרוסקופיה להוצאת ציסטה בשחלה + תיקון סיבוב שחלתי.
כמו כן , זמן קצר לפני הניתוח התחלתי בטיפול הורמונלי להקפאת ביציות שהפסיק באמצע עקב גירוי יתר.
למרות שעבר זמן רב מהניתוח אני עדיין סובלת מנפיחות בטנית ולאחרונה גם מכאבים באגן (הרגשה של מקל שתקוע עמוק).
באולטרסאונד עכשיו ראו נוזל חופשי בבטן ובאגן, והזמינו אותי לבדיקה חוזרת עוד חודש למעקב.
מה המשמעות של נוזלים אלו? האם זה שכיח אחרי ניתוח? האם זה מסוכן ?? האם עליי לבדוק עוד דברים?
הכאב בתוך האגן הינו קבוע ומציק מאוד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בתוך האגן אחרי ניתוח - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין24/10/2014נוזל לאחר הניתוח יכול להיות כתוצאה מהניתוח
לא מדובר על פי רוב בממצא חריג
באשר לכאבים יש להתייעץ עם הרופא המנתח
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לשלוף את ההתקן לבד בבית?ד``ר ליאורה אברמוב23/10/2014
שלום רב
אני בת 41 נשואה+2 עם התקן תוך רחמי רגיל (לא מירנה) מעוניינת בהריון נוסף. שאלתי היא האם ניתן לשלוף את ההתקן לבד בבית? אני יכולה להרגיש את החוט כשמחדירה טמפון....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת התקן תוך רחמי - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין24/10/2014לא ניתן להוציא התקן לבד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאנה וכאבי ראשמעיין23/10/2014
שלום ד"ר,
(אני מצטערת על אורך ההקדמה אך היא רצויה)
אני בת 21,לפני 3 שנים אובחנתי כבעלת שחלות פולסיצטיות (PCO),
היה לי שיעור יתר בפנים,ופצעים בפנים ולכן הרופא המליץ על דיאנה 35.אכן הדיאנה עזרה מאוד..לאחרונה,מיזה שנה,שנה וחצי יש לי כאבי ראש עזים בחלקי הראש ..הלכתי להיבדק אצל נוירולוג,רופאת משפחה, אך הם לא מצאו סיבה לכאבי ראש(למרות שהבהרתי שאני נוטלת גלולות דיאנה )..
רק לפני כמה ימים עלה בדעתי שאולי יש קשר בין הגלולות לכאבי הראש החזקים-למרות ש2011 התחלתי את השימוש בדיאנה ולא היה לי שום כאבי ראש,אלא רק לפני שנה וקצת..
לכן הלכתי לרופא נשים וכשהסברתי לה את הנ"ל היא נבהלה ולא רצתה לתת לי את הדיאנה 35 בגלל הכאבי ראש..פניתי לרפואה הדחופה והוא נתן לי גלולות בשם yaz.
עכשיו,יש לי כמה שאלות:
א.ייתכן שהכאבי ראש הם מהדיאנה למרות שלא הייתה להם השפעה רעה (כאבי ראש)במשך יותר משנה ?
ב.הבנתי שגלולות yaz הם יותר"קלילות" מהדיאנה אך כשקראתי חוות דעת באינטרנט על הגלולה היו שם סיכונים גדולים למחלות /תמותה שנדמה שבדיאנה לא היו בסדר גודל כזה כי היא גלולה יחסית ותיקה...מה דעתך?אני מפחדת כבר מכל התופעות ...נהייתי עם מיגרנות חזקות שבעבר לא היו ועכשיו אני מפחדת לקחת משו אחר ויהיה לי יותר גרוע או תופעה אחרת..
ג.אני כרגע בשבוע הפסקה שבו אני צריכה לקבל מחזור וביום ראשון אני צרכיה ליטול גלולה,האם נתחיל עם היאז ביום ראשון או ליטול אותה ביום הראשון למחזור?
תודה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה???
מעיין25/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאנה וכאבי ראש - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/10/2014התיעצי עם רופאת הנשים שלך
לכל גלולה יש יתרונות וחסרונות ביאז יש פחות הורמונים מאשר בדיאנה
מתחילים את היאז מיד עם התחלת המחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקות אוורה לאחר גלולותמאיה23/10/2014
היי,
אני נוטלת כבר הרבה מאוד זמן גלולות יאז ובסוף החבילה הנוכחית אני עוברת למדבקות אוורה.
הרופאה אמרה לי לשים את המדבקה ביום הראשון של המחזור. מאחר וגלולות יאז יש הפסקה של 4 ימים בין חבילה אחת לשניה וביום החמישי מתחילים חפיסה חדשה ובדרך כלל אני מקבלת את המחזור לאחר שכבר התחלתי חפיסה חדשה, האם אני צריכה לשים את המדבקה הראשונה ביום החמישי לאחר סיום הגלולה או לחכות ליום הראשון של המחזור גם אם זה לאחר היום החמישי? והאם אהיה מוגנת מייד אם אעשה זאת או שיהיה עליי להשתמש באמצי מניעה נוסף לתקופה מסויימת?
אשמח לתשובה בהקדם,
תודה,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבקות אוורה לאחר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב26/10/2014שימי את המדבקה מיד עם הפסקת הגלולות יאז ואז תהיי מוגנת מיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום תוך כדי גלולותרוני23/10/2014
שלום, אני בת 21 לוקחת גלולות יאז כבר מעל שנתיים, ובחודשים האחרונים התחילו לי דימומים באמצע-סוף החפיסה. הדימומים קלים ולא כמו בזמת וסת אבל זה עדין נראה לא תקין כל כך, זה הפעם השלישית או הרביעית שזה קורה לי תוך כדי נטילת גלולות. אני מקפידה לקחת בדרך כלל באותה שעה ואם זה בהפרש של שעה שעתיים, ולא פספסתי אף גלולה בחפיסה לאורך כל הפעמים.
מה זה יכול להיות?
האם יש אפשרות לטפל בזה בלי להחליף גלולות? (יאז עושה לי טוב מאוד לעור הפנים ואני לא סובלת מתופעות לוואי)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום תוך כדי גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/10/2014אתופעה ידועה של גלולות
התיעצי עם רופא הנשים שלך איך לפתור את הבעיה ניתן לעשות זאת באמצעות תוספת של אסטרוגן לשבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת התקן עקב דלקת ללא דימוםמאיה23/10/2014
שלום לפני שבוע נמסר לי בבדיקה גניקולוגית כי יש לי נוזלים בכמות בינונית ברחם וכנראה יש לי דלקת ברחם ושצריך להוציא את הנוזלים ולבדוק אם יש זיהום בהתערבות "מיני ניתוחית" מרוב כאבים יומיים אחרי הגעתי לביהח שם אמרו לי שאני צריכה להחל אנטיביוטיקה והתחלתי ליטול אנטיביוטיקה רק שכאבי הבטן לא פחתו ועל כן הרופא המליץ לי להוציא את ההתקן וכך היה בעת הוצאת ההתקן מה שהיה כרוך בכאב וסבל רב הרופא אמר שיש הרבה מוגלה מסביב להתקן ושטוב שהוצאינו אותו וכי כעת עם הדימום זה ינקה את הרחם אבל לא היה לי כלל דימום אני יומיים אחרי האם זה מצב תקין למי אני צריכה לפנות תודה?! מדובר בהתקן רגיל לא מירינהלא זכור לי שמו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת התקן עקב דלקת ללא דימום - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/10/2014חיזרי לרופא הנשים שלך
לא בהכרח יהיה דימום עם הוצאת ההתקן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורמאי22/10/2014
אני בת 43. המחזור שלי מאחר בכמה ימים. אני לא בהריון. מה הסיבה לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/10/2014יכול להיות החל מלחץ ומתח מחלת חום, וכלה בשנויים הורמונליים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרזט ללא הנקהיעל.ר22/10/2014
שלום וברכה, ילדתי לפני חודש ושבוע והתחלתי אתמול לקחת גלולות סרזט ואני קצת לא בטוחה בעצמי, בינתיים לקחתי על דעת עצמי דרך רופאת משפחה עד שיגיע התור שלי לרופאת נשים, מפני שאני רוצה להתחיל את ההגנה.
הנקתי רק 3 ימים לאחר הלידה והפסקתי
1. השאלה היא האם אני צריכה לחשוש מבחינת היעילות של הגלולה? הסיבה שאני רוצה בינתיים להשתמש בה היא מפני שהבנתי שיש בה פחות תופעות לוואי מגלולות אחרות ואני סבלתי בעבר מהשמנה ומעוד כמה תופעות...
2. אם אחליט לעבור למדבקות האם זה יעשה לי דימומים בגלל שאני מחליפה פתאום?
3. ושאלה אחרונה, אני טובלת במקווה, איך זה עובד עם המדבקות? אם יוצא שיום המקווה שלי הוא היום שבו אני אמורה להחליף מדבקה מה אפשר לעשות? (אסור לטבול עם מדבקה מבחינת הלכה)
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון לשאלתי
יעל.ר22/10/2014לגבי שאלה 3. אם יוצא שיום המקווה שלי הוא לא היום להחלפת מדבקה אלא יום אחר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון לשאלתי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/10/2014כתבת שאת נוטלת סרזט מה הקשר למדבקה?
שאלה לא ברורה
פני לרופאת הנשים שלך לקבלת הסברים מסודרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור לזירוז מחזורטל .מ.נ22/10/2014
האם רק רופא נשים יכול לתת מרשם לכדור לזירוז מחזור וכמה זמן לאחר לקיחת הכדור אמור להופיע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור לזירוז מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/10/2014רק במרשם רופא. כ3 ימים לאחר הפסקת הכדורים אמור להגיע מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)