מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחזור ארוךדינה09/11/2014
אני על גלולות סרזט, ולאחרונה ירדתי גם במשקל כ4-5 קילו.
ויש לי מחזור מתמשך של שבועיים, עם הפסקה של יום אחד.
זה כבר ממש סבל ואני לא יודעת ממה זה נובע אם זה מהגלולות או השינוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור ארוך - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/11/2014פני ליעוץ לרופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינס גלולותנופר בת 3809/11/2014
התחלתי בשימוש בהן . זה היום ה- 18 , ולפני 6 ימים החל דימום כמו הימים הראשונים של המחזור. הבנתי שזה שכיח וזה יכול לקרות במהלך שלושת החודשים הראשונים בשימוש במינס. בעקרון אשמח לדעת כמה זמן הדימום בין וויסתי הזה אמור להמשיך ? נכון להיום אני ביום ה- 6 של זה . ובאיזה נקודה אני צריכה ללכת לבדוק באם הגלולה לא מתאימה לי , בגלל הדימומים או בגלל משהו אחר. ממש מודה מראש על התשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינס גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/11/2014יכול להמשך טפטופים גם כל החודש חכי עוד חודש ואם אחרי חודשיים יהיה דימומים לא סדיר פני לבדיקת רופא נשים לשקילת החלפת גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הפרופיל ההורמונלי תקיןקרן09/11/2014
אלה התוצאות לבדיקה שבוצעה ביום הרביעי למחזור
ESTRADIOL (E-2) - 292 pmol/L
TSH - 0.94 mIU/L
LH - 3.60 IU/L
FSH - 6.20 IU/L
אני בת 44 והרופא שלח אותי לבדיקה, לפני התקנת מירנה.
(את המירנה רציתי בגלל וסת קשה).
הרופא עזב ועד שאקבע תור לרופא אחר, אשמח לשמוע אם הכל תקין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הפרופיל ההורמונלי תקין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/11/2014בדיקות תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףליה09/11/2014
היי, אני חיילת בת 19, יש לי חבר קבוע כבר חצי שנה, לוקחת גלולות ואנחנו מקיימים יחסי מין ללא קונדום לאחר ששנינו נבדקנו שאין לנו מחלות מין.. בסופש האחרון שכבנו די הרבה וקצת אחר כך התחיל לכאוב ולשרוף לי ממש בכניסה לנרתיק וכל האזור היה נפוח, כאשר לקחתי מראה להסתכל ראיתי שיש לי כמה פצעים בהירים סביב ובתוך החור עצמו, יותר מאוחר התחילו לי הפרשות צהובות.. לפני ששכבנו וזה התחיל היה לי קצת גירוד והפרשות וחשבתי שיש לי פטרייה, הייתי רוצה לדעת האם לטפל בזה כמו פטרייה?(עם אגיסטן נרות ומשחה) או עם זידובל ג'ל(לחמישה ימים) או שזה נשמע כמו משהו אחר?
יכול להיות שהפצעים הופיעו בעקבות יחסי המין עצמם שהחיכוך בהם היה אגרסיבי מדי?
אשמח לתשובה כמה שיותר מהר , מאחר ואני חיילת לא הצלחתי לקבוע תור דחוף לגניקולוג בשלושה שבועות הקרובים ואני נורא מודאגת ואובדת עצות.. אשמח לתשובה.. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/11/2014קשה לתת לך תשובה ללא בדיקה. נסי טיפול באגיסטן ובינתיים נסי לקבוע תור לרופא נשים בדחיפות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים בתדירות הופעת המחזורtm09/11/2014
אני אישה בריאה בת 42. עוסקת בספורט באופן סדיר. לא נוטלת גלולות. אם לשלושה.
משך המחזור שלי היה סדיר עד כה. בחודשיים-שלושה האחרונים הוא התקצר מ-28 יום, ל-24 יום.
אני מודאגת: על מה מעידה התופעה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים בתדירות הופעת המחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/11/2014להערכתי חסר משמעות אך פני לברור אצל רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לבחירת אמצעי מניעהשני08/11/2014
שלום,
אשמח להתייעץ איתכם.
אני בת 27, בעבר השתמשתי בגלולות, שעשו לי תופעות לוואי כגון פטריות חוזרות, דלקות שתן, (יובש בנרתיק וחוסר חשק מיני גם כן- על אף שאינני יודעת אם זה קשור לגלולות כי כבר שנים אני סובלת מזה).
הפסקתי להשתמש בגלולות לפני 5 שנים. השתמשנו בקונדום לגבר במשך תקופה, לאחר מכן ילדתי ומאז אנחנו גם משתמשים בקונדום לגבר.
איננו מרוצים מאמצעי מניעה זה, אך קראתי על אמצעי מניעה אחרים וגם שם לא מצאתי אמצעי שיתאים לנו.
איני מעוניינת באמצעי שעליי / על הרופא להחזיר לגופי. (כמו התקן למשל) ואיני מעוניינת באמצעי מניעה שיגרום לתופעות לוואי. חשוב לציין שאהיה מעוניינת להכנס להריון בשנים הקרובות, אך לא בשנה הקרובה.
יש לכם אולי אמצעי מסויים להציע לי שלא אצטרף להחדיר לגופי. אני מוכנה לתרום את גופו של בעלי לשם כך. אין גלולות לגבר למשל?
או גלולות שלרוב אין להם תופעות לוואי ולא יגרמו לי לבעיות פוריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לבחירת אמצעי מניעה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/11/2014לצערנו אין גלולות לגבר. אמצעי המניעה מתחלקים לאמצעי חייץ - קונדום לגבר דיאפרגמה ספוגיות או נרות קוטלי זרע לנרתיק לפני קיום יחסי מין לאישה
גלולות מסוגים שונים טבעת תוך נרתיקית אומדבקה כל אלו אמצעי מניעה הורמונליים
והתקן תוך רחמי הורמונלי או ללא הורמונים
מתוך כל המבחר הזה - את צריכה להחליט מה טוב לשניכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסטינורבת חן08/11/2014
שלום רב, נטלתי גלולות דיאנה במשך חמש שנים והחלפתי לאחרונה ליסמין. קיבלתי פריחה חמורה מאודבפנים וצוואר ולכן וחזרתי לדיאנה (הפריחה נעלמה). החלפתי את הגלולות באמצע החפיסה של יסמין, ללא הפסקה בכלל. כלומר לקחתי החודש בתחילה יסמין ואז דיאנה ברצף. בן זוגי ואני השתמשנו בקונדומים במשך 10 ימים מזמן ההחלפה. כעת הפסקנו עם הקונדומים אבל שמענו שצריך לחכות שבועיים. האם אני צריכה לקחת פוסטינור? האם אני יכולה להיכנס להריון? תודה ושבוע טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסטינור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/11/2014אם לא היתה הפסקה בין חפיסות הגלולות אין חשש מהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי מחזורדנה08/11/2014
בתאריך 21 לאוקטובר קיבלתי מחזור רגיל
היום יום שבת 8 לנובמבר יש לי דימום קל בניגוב ויש לציין חודש שעבר קיימתי יחסים מלאים האם קיים חשש להריון אני בת 38 לפני 5 חודשים עברתי ניתוח להסרת מיומה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום אחרי מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/11/2014כדי לשלול הריון עשי בדיקת שתן
אם שלילית פני לבדיקת רואפ נשים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פספוס גלולה בשבוע האחרוןאני07/11/2014
שלום,
אני לוקחת גלולות מליאן, שכחתי לקחת את הגלולה החמישית לפני הסוף.
נזכרתי בזה רק שלקחתי את הגלולה יום אחרי, ואז לקחתי את שתיהם ביחד.
אפשר להמשיך כרגיל ולעשות הפסקה או שצריך לחבר חפיסות?
מתי אהיה מוגנת שוב? במידה ואני מחברת חפיסות ובמידה ואני ממשיכה את הגלולות עם הפסקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
אני11/11/2014מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפספוס גלולה בשבוע האחרון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/11/2014שבועיים להוסיף קונדומים בכל מצב ליתר בטחון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקת אוורהבת2506/11/2014
היי, לפני יומיים התחלתי להשתמש במדבקת אוורה. זו הפעם הראשונה שאני משתמשת באמצעי מניעה (פרט לקונדום). אתמול בערב התחלתי להרגיש מעט קוצר נשימה ושהלב שלי דופק קצת מהר. זה הלחיץ אותי מעט אבל החלטתי בכל זאת להישאר עם המדבקה כי עד שהלכתי לישון זה עבר. באמצע הלילה התעוררתי עם בחילה ורצון להקיא . שמתי לב אחרי כמה דקות שכפות הידיים שלי מעט חלשות ולא הצלחתי "לסגור אגרופים". חיכיתי כמה דקות וזה לא עבר. על כן החלטתי להוציא את המדבקה.
האם יש סיכוי שזה באמת נבע מהמדבקה? (הרי היא הייתה עליי יום אחד בלבד!) האם אפשר להדביק עכשיו מדבקה שניה ולראות האם זה משפיע עליי באיזשהו אופן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבקת אוורה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/11/2014לפני שאת מדביקה שוב התיעצי עם רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי קבלת מחזור בגיל 39 לחוצה,,רונית06/11/2014
שלום,
אני בת 39,אמא לשלושה,מעולם לא היו לי בעיות עם המחזור(מלבד כאבי בטן,מחזור עם כמות לפעמים גדולה)תמיד מקבלת בזמן,עם גלולות ובלי.ללא בעיות בכניסה להריון וללא סיבוכים בהריון בכלל. חודש שעבר היתה לי בעיה עם סדר בגלולות ולא קיבלתי מחזור,מצב שמעולם לא היה, סבלית מכאבי מחזור כרגיל,,ביצעתי בדיקת הריון-אין הריון+בדיקת רופא נשים הרחם נקי ותקין. רופא הנשים המליץ להמשיך בגלולות עד לקבלת מחזור הבא(חשבתי להחליף בהתקן) עבר לו חודש סיימתי גלולות,ושוב,אין מחזור. אשמח להצעתכם,מה אלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי קבלת מחזור בגיל 39 לחוצה,, - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/11/2014חיזרי לרופא הנשים שלך לעשות הערכה הורמונלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת מוטרדתשאלה06/11/2014
היי, הבחנתי היום שיש לי מין "חצ'קון" בשפתיים החיצוניות של איבר המין, זה לא מגרד אבל כן כואב כשנוגעים וגם מקרין קצת כאב לכל האיזור, מזכיר תופעות של פרונקל.
יש סיבה לדאגה? מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת מוטרדת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/11/2014יכול להיות דלקת של בלוטת חלב או שורש שיער. את יכולה למרוח משחת פולידין ולפנות לרופא נשים לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותאלין05/11/2014
שלום רב.
אני חיילת והייתי לא מזמן אצל רופא נשים צבאי והוא הביא לי גלולות.
השאלה כזאת.
הוא הביא לי גלולות יאז וקראתי לא מזמן כתבה שלא רצוי לשתות אותם האם זה נכון?
ואם אפשרי לשתות אותם האם הם יעילות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/11/2014גלולות מצוינות ואין סיבה לחשוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק ארופלסמה ובדיקת קולפוסקופיהלירז מלך05/11/2014
שלום,
מזה כשנה קיימת תחושת אי נוחות בנרתיק ומתן שתן מוגבר .כמעט בכל בדיקות הגניקולוגיות נמצאה פטריה-ניתן טיפול וגינלי ודרך הפה ללא הצלחה. לפני מס' חודשים לאחר בדיקה pcr נמצא חיידק אאורפלסמה, טופלתי בטיפול אנטיב' שלא עזר, לפני כשבוע ביצעתי הבדיקה שנית והחיידק נמצא כקיים עדיין. עוד אציין כי בדיקת פאפ תקינה. הופניתי עוד לפני קבלת התשובה לגבי החיידק למרפאת חוץ ושבוע הבא יש לי תור לבדיקת קולפוסקופיה וגינוסקופיה .. רציתי לשאול האם ייתכן והחיידק אינו חולף גם אחרי טיפול?(בן זוגי לא נטל התרופה)
.האם יש קשר בין הבדיקה אליה הופניתי לחיידק הקיים? מה ניתן לאבחן בבדיקה אליה הופניתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק ארופלסמה ובדיקת קולפוסקופיה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/11/2014הרבה פעמים בPCR יש הופעת חיידקים שלא מעידים על זהום פעיל ולכן לא יגיבו לטיפול אנטיביוטי
התיעצי עם רופא מטפל שלך
הבדיקות שאת הולכת לעשות קשורה להפרשות ולאי נוחות בנרתיק. האם עשית תרבית נרתיקית לברור סיבה זהומית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המחזור הפסיק לאחר החלפת הגלולותסיון05/11/2014
שלום, נטלתי במשך כמה שנים גלולות למניעת הריון "יסמין", ועקב רגישות יתר לפיגמנטציה ביקשתי להחליף והחליפו לי ל"מינס". מאז שאני נוטלת מינס, בכל פעם שאמור להגיע המחזור, אני חווה את תחושת המחזור ותופעות הלוואי הרגילות - בטן נפוחה, כאבי בטן, התחושה שם למטה... אבל המחזור עצמו לא קורה, אין כתמי דם מלבד אולי פעם אחת, ביום אחד, בעת ניגוב. אבל זה באמת קורה פעם אחת, וזה אפילו לא דם, סתם כתם חום. מעבר לזה כלום, אין אפילו סימנים. האמת שזה קצת מלחיץ אותי והייתי רוצה לדעת מה הסיבה שזה קורה. האם הגלולה הזאת פוגעת לי בשחלות? האם זה סימן כלשהו לזה שהפוריות שלי נפגעת? אשמח לדעת כיוון ומה כדאי לי לעשות בהמשך. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המחזור הפסיק לאחר החלפת הגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב06/11/2014לא נראה לי שיש סיבה לדאגה אבל פני לרופא הנשים שלך להמשך ברור ואולי להחלפת גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)