מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לקיחת גלולותשאלה02/11/2014
היי,
לפני תקופה ארוכה לקחתי גלולות למשך 5 שנים ברציפות, והפסקתי בגלל דימומים בין וסתיים. בהתחלה הגניקולוג טען שזה בגלל שהרירית דקה מדי ויש להחליף גלולות אך זה לא עזר. לאחר מכן, אצל רופאה אחרת, היא טענה שזה יכול להיגרם מפפילומה. היא עשתה לי בדיקה ואכן קיים הוירוס. השאלה היא אם עכשיו אחליט שוב לקחת גלולות כל הזמן יהיה לי דימומים בין וסתיים ?? או שזה לא סותר בהכרח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/11/2014לא בהכרח יקרה שוב
אבל תמיד ב3 חודשים ראשונים לנטילת גלולה יכול להיות דימומים עד שהגוף מתרגל להורמונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזזת המחזורדניאל02/11/2014
המחזור שלי נורא לא סדיר והתחלתי להשתמש בגלולות.אני עדיין בחפיסה הראשונה שלי ואני מפחדת שהמחזור שלי יפול על סופ"שים כשיסתדר, איך אפשר להזיז אותו כך שיתחיל ביום ראשון נגיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזזת המחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/11/2014הוסיפי עוד כמה כדורים מחפיסה אחרת וכך תדחי את המחזור למתי שמתאים לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור בהפתעהל'02/11/2014
שלום,
אני לוקחת גלולות באופן קבוע ורציף כמה זמן מה, לפני 4 חודשים החלפתי גלולות וכיום אני משתמשת בזואילי.
לפני כמה ימים באמצע השבוע השלישי התחיל לי מחזור, אני ממשיכה לקחת גלולות כרגיל. אבל האם זה תקין? מה זה אומר?
בנוסף לזה עם הגלולות האלו המחזור ממש נחלש ואורך בקושי יומיים, האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור בהפתעה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/11/2014זואלי יכולה להקטין כמות דימומים בצורה משמעותית. אם ימשיכו דימומים לא סדירים במהלך לקיחת הגלולות תפני לרופא נשים ליעוץ ואולי החלפת הגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוברהרק שאלה02/11/2014
בת 22, נטלתי פרוברה בהמלצת הרופאה מיום ראשון עד יום חמישי, כדור אחד ליום על מנת לזרז את הווסת (מחזור לא סדיר). מיום שישי מרגישה כאבי רגליים, אי נוחות ורגישות בפיטמות... האם אלו סימנים שעתידה לקבל ווסת? ובאופן כללי, מתי אמורים לקבל ווסת לאחר סיום פרוברה? חשוב להזכיר יש יש לי ציסטה קטנה ועל כן אמורה להתחיל בקרוב גלולות.
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוברה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/11/2014מחזור אמור להגיע כ3 ימים לאחר הפסקת הפרוברה ,אלו תופעות לואי של הכדור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטרייה?קס02/11/2014
אתמול ניסיתי לקיים יחסי מין עם חבר שלי ומהרגע הראשון זה מאוד כאב. בנוסף לזה התחלתי ללכת לשירותים כל כמה דקות, הנחתי שמדובר בדלקת בדרכי השתן והתחלתי את הטיפול אבל זה לא עזר לכאבים בנרתיק. היום הכאבים התגברו, בעיקר בזמן הטלת שתן והתווספו לכך גירודים ואי נעימויות.
בדרך כלל אני על גלולות. ליתר ביטחון אתמול גם התחלתי טיפול נגד פיטרייה, שמתי נר ומרחתי משחה, אבל לא נראה שזה עזר. האם זה פיטרייה או משהו אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטרייה? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/11/2014אי אפשר לדעת ללא בדיקה שלך
קבעי תור לרופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב עמוק באגןנטע02/11/2014
שלום, זה זמן מה אני מרגישה כאב עמוק באגן, כאילו תקוע לי מקל בתחת..
מה כדאי לי לבדוק?
עשיתי ניתוח לפני כמה חודשים (לפרוסקופיה להוצאת ציסטה) ויש עוד קצת נוזלים - זה יכול להסביר, אבל השאלה אם צריך לבדוק עוד משהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב עמוק באגן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/11/2014התיעצי עם הרופא העוקב אחריך נראה לי שיש לעשות מעקבי אולטראסאונד, בדיקות גינקולוגיות, וברור מחלות זהומיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני מוגנת??סיוון02/11/2014
שלום.
אני לוקחת מליאן.
סיימתי חפיסה ולאחר מכן הייתי בהפסקה של 7 ימים מהגלולות ולקחתי את הגלולה הראשונה של החפיסה ביום השמיני אך בשעה 00:30 בלילה.
יום אחריי זה לקחתי ב20:00 וכך המשכתי רגיל.
האם אני מוגנת??
ועוד שאלה שמעניינת אותי אם אני לוקחת אנטיביוטיקה האם זה פוגע ביכולת ההגנה של הגלולות?סתם שאלה שעלתה לי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני מוגנת?? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/11/2014אנטיביוטיקה פוגעת בספיגת הגלולות ולכן מחלישה את יעילותן ויש להשתמש בעוד אמצעי מניעה בתקופה של האנטיביוטיקה ושבועיים אחר כך
לגבי שעת התחלת הגלולות קצת גבולי.. אם את רוצה להיות בטוחה הוסיפי עכשיו קונדומים לשבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום משונהדבורה01/11/2014
היי, קיבלתי בתאריך 27.10. בד"כ ביום יומיים הראשונים זה יותר הפרשות שקופות עם מעט דימום אבל הפעם היום כבר היום החמישי ועדיין הדימום לא יוצא אלא רק בניגוב רואים כמו הפרשות עם מעט מאוד דימום... האם זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום משונה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/11/2014חסר לי פרטים ולכן פני לרופא הנשים שלך
לא ניתן לתת תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הימים הבטוחיםמירה01/11/2014
אני בת 40.אחרי 2 לידות וה-5 מחזורים האחרונים שלי מאז שהוצאתי את ההתקן התוך ריחמי היו בני 25 יום בממוצע למחזור(25 ה3 הראשונים,הרביעי 24 והאחרון 26).כיוון שאני במערכת יחסים פתוחה עם בן זוגי אני לעיתים שוכבת עם בני זוג אחרים(עם קונדום כמובן).האינטרס שלי כמובן הוא לא לניכנס להריון מגבר אחר.מהם ימי המחזור לפי התנהגות 5 המחזורים האחרונים שתיארתי שבהם גם אם יקרע הקונדום,בטוח שלא אכנס להריון.זה עד היום ה7 ומהיום ה13 של המחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הימים הבטוחים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/11/2014שיטת הימים הבטוחים איננה בטוחה כלל שכן א. אי אפשר לדייק ביום הביוץ ב100% כי תמיד יכולים להיות שינויים
ב. זרע של גבר יכול לחיות בגוף האישה עד 3 ימים לפחות אחרי השפיכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
דן02/11/2014האם לאור התנהלות המחזור שלי אני יכולה תאורטית להיכנבס להריון בימים 4 עד 7 והחל מהיום ה20 והלאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץנטלי01/11/2014
אני ובעלי מעוניינים להיכנס להריון העניין הוא שאני מדי חודש עושה בדיקות ביוץ ומופיע כי איננה מבייצת אני בת 28 לא לוקחת גלולות מזה שנים המחזור איננו סדיר וארוך במיוחד ומלווה בכאבים קשים.
לאחר בדיקות לפני כשנה אובחן כי שחלה אחת ארוכה מאוד מהשנייה (פי 2 יותר), נמסר לי מהרופא נשים כי זה תקין ולכן המחזור שלי הינו ארוך בין 7-10 ימים וכי יש הרבה ביציות והקליטה צפויה להיות מהירה.
ברצוני לדעת כיצד עליי לחשב את תאריכי הביוץ? כאשר המחזור אצלי מופיע כל 30-31 יום.(זאת אומרת לאחר כחודש)
אשמח לתשובה כאן או במייל.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/11/2014ביו. מופיע כשבועיים לפני המחזור כך שאם המחזור שלך הוא בן 30 ימים הרי שהביוץ יחול סביב יום 16
אבל אם המחזורים לא ממש מדויקים יהיו תנודות גם במועד הביוץ
כדאי לך גם לפנות לרופא הנשים כדי לבדוק את הביוץ שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת גלולותשני01/11/2014
שלום.
אני נוטלת גלולות מינס מזה כעשור בשל כאבים נוראיים בעת מחזור ואי-סדירות של הופעת המחזור.
(סובלת מהמון תופעות לוואי: התעלפויות, חולשה, תיאבון מוגבר, שלשולים, בכי ודיכאון, כאבי גב, כאבי רגליים, נפיחות, גירוד באף, רעידות, צמרמורות, כאבי בטן חזקים, גזים ועוד)
לאט לאט ההשפעה של גלולות מינס פגה וכעת הומלץ לי ליטול גלולות סיזוניק על מנת שהמחזור (הכאב והסבל) יופיע רק אחת לשלושה חודשים.
אני מאוד חוששת להחליף גלולות כי המינון בין מינס לבין סיזוניק הוא *כפול*, ולכן אני חוששת שזה יגרום לי לבעיות הורמונוליות ויקשה עלי להיכנס להריון בעתיד (כיום בת 32, רווקה, ללא זוגיות באופק).
אני חוששת שלא היה מספיק זמן כדי להתרשם מההשפעות של סיזוניק לאורך שנים.
אני חוששת מדימומים לא סדירים שעלולים לגרום לאי-נעימויות במהלך קיום יחסי מין.
אני ממש לא יודעת מה להחליט....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/11/2014אפשר לנסות ולראות איך תגיבי.. אי אפשר לצפות מראש תגובות אינדיבודואליות לגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסטבוליטיסמיכל31/10/2014
שלום,אובחנתי בתסמונת הזו לפני כ3 שנים. הומלץ לי שימוש עם מרחיבים כי היתי בתולה ונאמר לי שהקרום שלי אינו גמיש ועדיף שאעשה זאת לבד. בזמנו נטשתי את העניין ולא טיפלתי בזה כלל.לצערי לפני כשנה וקצת עברתי תאונת דרכים עם שברים באגן ובריחות שתן.נשלחתי לטיפול ברצפת אגן ומיותר לציין כי הבעיה רק החמירה.כול אזור הכניסה לנרתיק כואב וצורב. לצערי מחוסר ברירה כי אי אפשר להסתובב עם טיטולים לנצח בגיל 30 השתמשי במרחיבים בשביל לאפשר כניסה לאלקטרודת ביו פידבק. עדיין למרות המרחיבים הכאב בכניסה לנרתיק לא נעלם. וגם יש לי פטריה חוזרת בגלל אני מניחה הטיטולים.אשמח לדעת מה ניתן לעשות לגבי הכאב בכניסה לנרתיק והפטריה .רכשתי סל של תרופות פרוביוטיקות לנרתיק כולח החדרה וגנילית כשאסיים עם האגיסטן אשתמש בהם.מה עוד מומלץ? האים הפטריה החמירה את הווסטבוליטיס או שיש קשר לטראומה של התאונה שגרמה לכך? והאם עכשיו כשאני מצליחה אומנם בקושי להחדיר את המרחיב הכי גדול עלי לרכוש משחה או אביזר או משהו שיקל על הצריבה? היום לדעתי אני מצליחה בגלל הטיפול התרופתי שכולל ליריקה פרקוסט וטרגין על בסיס קבוע אבל עדיין הצריבה לא נעלמת. אמרו לי תני זמן למרחיבים תתחילי להזיז אותם בנרתיק ותלכי לסקסולוגית. אני מצטערת אבל דווקא עכשיו אחרי התאונה והעובדה שאני על כסא גלגלים לא אכפת לי מיחסי מין או סקס.אני רק רומה לטפל בבעיה הזו בשביל להיפטר מהטיטולים ובתקווה שבהמשך חיי כשארצה להביא ילדים אוכל לעשות זאת. מה עוד כדאי לעשות. תודה רבה על חוות הדעת .קשה לי לשוחח על כך עם רופאת הנשים שלי כי זה מביך בעיני .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסטבוליטיס - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/11/2014את צריכה להבדק אצל רופאת נשים לעשות תרבית נרתיקית כדי לראות שאין פטריה עדיין בנרתיק. צריך לבדוק את אזור הוסטיבולום כדי לראות מה מצב העור שם
כך שלא ניתן לתת לך פתרונות ללא בדיקה
חפשי רופא נשים שמומחה בטיפול בוסטיבוליטיס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריהאני31/10/2014
הייתי אצל רופא נשים לפני שבוע בגלל הפרשות וגרד. הוא אמר שזו פטרייה ונתן לי שני כדורי פלוקנול וטבליות אגיסטן להחדרה לשלושה ימים. עדיין יש הרבה הפרשות לבנות וסמיכות ועדיין מציק לי. האם זה בגלל הטבליות או הטיפול? מה זה יכול להיות? גם השפתיים הפנימיות קצת נפוחות. תודה מראש. (הייתי הולכת לרופא אבל אין תורים עד שבוע הבא)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/11/2014תני עוד כמה ימים החלמה ואם לא יעזור פני שוב לרופא הנשים
כדאי למרוח גם משחה חיצונית להקל על הגרד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי לקחת גלולהרות31/10/2014
אתמול בערב הייתי אמורה לקחת גלולה ושכחתי את החפיסה בבית ואני לא נמצאת באזור על מנת לחזור הביתה ולקחת, אגיע הביתה רק היום בערב.
נותרו לי 6 ימים עד לסוף החבילה
השאלה האם היום בערב לקחת את הגלולה למרות שיעברו 24 שעות מאז שהייתי אמורה לקחת?
או להפסיק לקחת ובעצם לחזור למחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לקחת גלולה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/11/2014את יכולה להפסיק ולקבל מחזור או לדלג על הגלולה הזו ולהמשיך עד סוף החפיסה ואז לקחת ברצף את החפיסה הבאה אבל את כרגע לא מוגנת מהריון ולכן הוסיפי קונדומים לשבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זידובל ג'יל ודימוםגלית31/10/2014
שלום, לקחתי זידובל ג'ל במשך ארבעה ימים בעקבות חיידק בנרתיק. לאחר 4 ימי טיפול הופיע דימום. האם תקין? האם להמשיך את הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זידובל ג'יל ודימום - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/11/2014אי אפשר לשים את הטיפול בזמן מחזור הפסיקי עד לאחר המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)