מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פאפאבי 3116/10/2014
האם לאחר בדיקת פאפ עם ספקולום ניתן להישאר בתולה או שאין סיכוי כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פאפ - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין17/10/2014קשה מאוד להחדיר את הספקולום מבלי לפגוע בקרום הבתולים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות מספר ימים לאחר ביוץאביטל16/10/2014
שאלה,
אני מנסה להכנס להריון ומבצעת בדיקת חום השחר, ככל הנראה בייצתי ביום שישי האחרון כי החום עלה ביום ראשון משמעותית. היום החלו לי הפרשות חומות (כשישה ימים מהביוץ לערך). אספר כי במחזור לפני חודשיים מאותה השחלה קרה לי דבר דומה והיו לי הפרשות חומות מספר ימים לאחר הביוץ, נמשכו כארבעה ימים, נעלמו לחלוטין וארבעה ימים לאחר מכן הופיעה הוסת. מדוע זה קורה? אציין כי החום נותר גבוה... עד הגעת הוסת. המחזור של חודש שעבר היה נורמלי לחלוטין ללא הפרשות ככל עד להגעת המחזור.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות מספר ימים לאחר ביוץ - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין17/10/2014יתכן לעיתים דימוםפ סביב תקופת הביוץ , מדובר בתופעה שכיחה ולא חריגה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרייהשיר16/10/2014
התחלתי טיפול בנרות אגיסטן לאחר ביקור אצל גניקולוג בשל תסמינים של פטרייה.
אמש לקחתי את הנר השני כבר ועדיין אני לא יכולה להעיד על שיפור משמעותי בעוד שבעבר כשהייתה לי פטרייה זכור לי שכבר אחרי הלילה הראשון הרגשתי ממש טוב יותר. וגם.... אני לא רואה עדות לכך שהנרות נמסים... זכור לי הקצפה כזו שיוצאת החוצה ואין לי את זה הפעם. האם ייתכן שלא נמסו? יכול להיות שהטיפול לא נכון? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלה
אני18/10/2014האם אתם ממליצים לקבל טיפול מונע לבנות שסובלות מפטריות חוזרות כמו התכשיר לקטל ודומיו והאם צריך מרשם רופא לתכשירים אלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/10/2014המתיני עד סיום הטיפול ופני עם כל השאלות לרופא הנשים המטפל בך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות..אנה15/10/2014
שלום, בשבוע האחרון היו לי צריבה והפרשה לבנה מהנרתיק, שנראו לי כמו פטריה, אבל בנוסף היו גם כאבים בבטן התחתונה, חולשה וכנראה שגם חום. הסימפטומים נעלמים לכן אני לא פונה למוקד נשים. מה זה יכול להיות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני רוצה לציין
אנה15/10/2014שהפעילות המינית האחרונה שלי היתה לפני כמעט שנה, כך שאני בספק שנדבקתי במשהו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית מחזוראורית14/10/2014
שלום, אני נוטלת גלולות מליאן ומעוניינת לדחות את המחזור ביומיים. חשוב לי לקבל מחזור ולא להמשיך לקחת ברצף עוד חבילה. כיצד לעשות זאת? האם עליי להמשיך לחפיסה חדשה, לעשות הפסקה ואז להמשיך לקחת? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיית מחזור - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן14/10/2014כיצד לעשות זאת?
==== תפני בבקשה לרופא המטפל שלך. אנו לא נוטנים המלצות טיפוליות אופרטיביות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחיית מחזור
איז׳ו28/11/2014חברה שלי רצתה לדחות את המחזור שלה בחודש.
לאחר שעבר חודש לא הופיע המחזור.
האם זה צפוי שתהיה אי סדירות עם המחזור עת הספקת נטילת הגלולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסטינוראורפז14/10/2014
שלום לפני כמה ימים היתי צריכה לקחת פוסטינור, לקחתי אותו בערך 3 ימים אחרי קיום יחסי המין, ניצלנו את הזמן לקיום יחסי מין עד שלקחתי את הכדור.
מאותו רגע התחילו לי כאבי בטן תחתונה כאילו אני עומדת לקבל מחזור.. הכאבים איתי כבר ארבעה ימים.. מה זה אומר? מתי זה יפסיק לכאוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסטינור - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן14/10/2014מה זה אומר? מתי זה יפסיק לכאוב?
--- זאת התגובה לפוסטינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל זה אמור לעבור אחרי כמה שעות לא?
אורפז14/10/2014זה נמשך מס ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי יחסים + צריבה לאחר שתןמשהיא14/10/2014
בת 27, נשואה, מקיימת יחסים סדירים בשנתיים האחרונה, לפני כן היה לי ווסטביליטיס, אך זה עבר (מלבד מקרים מאוד מאוד מאוד מאוד חריגים) כאמור יחסים סדירים ללא כאב, פרופיל הורמונלי (נכון ללפני חודשים) תקין.
החודש קרו לי כמה דברים מציקים (וכואבים) שאולי יש קשר בינהם:
1. המחזור היה יחסית קצר, אך כואב מאוד. לא היו גושים\קרומים כלל.
2. מאחרי המחזור שורף לי לתת שתן. בדר"כ שורף לי רק בשבוע של ה"בדיקות טהרה" (בדיקות פנימיות עם חתיכת בד כותנה, מקווה שאתם יודעים במה מדובר) ויום אחרי הטבילה זה עובר, היום, כשבוע אחרי הטבילה עדין שורף לי לאחר מתן שתן. מדגישה: לא שורף לי בזמן מתן השתן אלא לאחריו. בדר"כ כששורף זה רק כמה דקות, החודש מיום ליום שורף לי יותר זמן אחרי מתן השתן.
3. ב3 מתוך 4 הפעמים שקיימנו יחסים היה דמם קל מאוד שהיינו בטוחים שזה מפצע (כדי לא היות נידה), מבדיקה שעשיתי לעצמי היום, לא מצאתי שום פצע, כמו כן לא שרף\כאב\גרד לי ברתיק במהלך היחסים.
והשאלות שלי:
1. האם אני חייבת רופאת נשים, או אפשר קודם לכן לבקש מרופא משפחה הפנייה לבדיקת שתן? (יש עוד בדיקה שאני צריכה לבקש לפני הרופאת נשים?)
2. אם תוך כמה ימים זה יעבור, אני עדין אהיה חייבת ללכת לבדיקה?
3. אני כמעט שבועיים עם צריבה בגרון + נזלת, ובלי קשר יש לי גם דלקת נחניכים (לפי הרופא שיניים שלי). זה סתם צרוף מקרים של מזל רע או שהדברים קשורים בינהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום אחרי יחסים + צריבה לאחר שתן - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן14/10/20141. האם אני חייבת רופאת נשים,
=== כן
2. אם תוך כמה ימים זה יעבור, אני עדין אהיה חייבת ללכת לבדיקה?
==== כן
3. איקשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בגיל 40דן14/10/2014
אני בת 40 ויש לי ילד בן 8 וילדה בת 4 וחצי.בעלי בן 43.ההריונות הנ"ל נקלטו בקלות-למעשה כל הריון נקלט בנסיון הראשון.
אחרי הלידה השנייה הייתי כמה שנים עם התקן תוך ריחמי ורק לאחרונה הוצאתי אותו(לפני כשלושה חודשים וחצי).לאור הנתונים הנ"ל,מה הסבירות שלי סטטיסטית להרות כעת בגיל 40?סביב 80אחוז?60אחוז?אחוז אחר?
כמובן שאני לא מצפה לתשובה מדוייקת כי אי אפשר לדעת בוודאות אבל אשמח לקבל הערכה(אם לא לפי אחוזים אז הערכה מילולית).תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בגיל 40 - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן14/10/2014כעת בגיל 40?סביב 80אחוז?60אחוז?אחוז אחר?
==== כל התשובות נכונות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי פוסטינורנטלי14/10/2014
שלום רב, לאחר קיום יחסי מין לא מוגנים לקחתי פוסטינור, ולאחר כשבוע התחיל דימום - 7 ימים לפני מועד המחזור הרגיל שלי. רציתי לחכות למחזור על מנת להתחיל בנטילת גלולות, וכאשר החל דימום הנחתי שהמחזור הקדים ולקחתי במשך 2 ימי דימום גלולות מרסילון, ביום השלישי הדימום פסק לחלוטין והתחילה לי מיגרנה חזקה מאוד. שאלתי: האם באמת היה מחזור ועליי להמשיך ליטול את הגלולות כרגיל, או שזה פשוט היה דימום כתוצאה מהפוסטינור ועליי להפסיק את נטילת הגלולות ולחכות למחזור במועד ה"רגיל" - כלומר בעוד כשבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור אחרי פוסטינור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/10/2014סביר להניח שזה היה דימום בעקבות פוסטינור אבל אם התחלת גלולות אין טעם להפסיק כרגע אלא אם יש מיגרנה חזקה שנמשכת ואז הגלולות אכן לא מתאימות לך ופני לרופא הנשים שלך להחלפת גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן מירנהמירי13/10/2014
יש לי כבר 7 חודשים את ההתקן מירנה בחמישה חודשים הראשונים קיבלתי מחזור סדיר ומלא (כשבוע)בחודשיים האחרונים בתאריך הוסת המיועד יש לי רק הכתמטת קלות בדומה לסוף מחזור.
האם הדבר תקין?או מצריך בדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן מירנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/10/2014תקין המירנה יכולה לגרום לפהסקת מחזורים לגמרי. פני רק לבדיקתרופא נשים שאכן המירנה יושבת תקין ברחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורשרי13/10/2014
אני בת 24 עם מחזור סדיר (בלי קשר לנטילת גלולות).
את הגלולות הפסקתי לפני כחצי שנה וגם אז המחזור היה סדיר. החודש אני לא מקבלת מחזור (מחאר ב4 ימים) ואני לא בהריון.
האם זה מחייב בדיקה? מצריך סיבה לדאגה? מה יכולות להיות הסיבות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/10/2014מתח לחצים מחלת חום קיום ציסטה שחלתית כל אלו יכולים לאחר מחזור.
המתיני עוד מספר ימים ואם עדיין לא תקבלי פני לבדיקת רואפ נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה.
שרי14/10/2014בנוכחות של ציסטה עדיין מתקיים ביוץ?
כן היו לי את התחושות של "אני צריכה לקבל"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשובלנה13/10/2014
האם הפס הבהיר הזה יכול לסמן על הריון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/10/2014תעשי ביום יומיים שוב בדיקה ותראי מה קורה
או שתעשי בדיקת דם לבטא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הביוץ במחזורים קצריםדן13/10/2014
אני בת 40.המחזורים שלי ב-4 החודשים האחרונים מאז שהוצאתי את ההתקן התוך ריחמי הם קצרים וקבועים בני 24-25 יום למחזור.האם נכון שסביר שהביוץ שלי הוא ביום ה-10 או ה-11 ולכן הריון אפשרי בקיום יחסים החל מהיום ה6?(בהנחה שהזרע יכול לחיות עד 5 ימים בגוף.אגב,ההנחה הזאת נכונה?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הביוץ במחזורים קצרים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/10/2014הזרע יכול לחיות בגוף האישה בסביבות 3 ימים. לגבי ביוץ את צודקת אבל כדאי לאמת את ההנחה הזו עם מקלון ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
דן14/10/2014אז אם אני מבינה נכון,בהנחה שהביוץ שלי מתרחש ביום ה10 או ה11 של המחזור ובהנחה שהזרע יכול לחיות בגוף עד 3 ימים כדי להרות אני צריכה לקיים יחסים באינטנסיביות בין הימים ה7 או ה8 של המחזור ועד היום ה11 או שהתשובה לשאלה הזאת היא אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומותהילה13/10/2014
שלום, אני נוטלת גלולות יסמין כבר בערך 7 שנים בלי בעיות...סיימתי את המחזור האחרון ב28.9..ב8.10 התחילו לי הפרשות חומות מהנרתיק וזה עדיין נמשך..מזה??האם יש מצב שזה הריון??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/10/2014עשי בדיקת שתן לשלול הריון. אם אין הריון הדימום יכול לקרות תחת גלולות הרבה שנים. אין מה לדאוג אך פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים שחלתיים ודפו פרוברה- דחוף!!!אביטל13/10/2014
בת 31 רווקה לא מקיימת יחסי מין אך נבדקתי וגינאלית (פאפ ואולטראסאונד וגינאלי) מס׳ פעמים. ברקע מחלת כליות גלומרולרית. מזה מס׳ שנים ידוע על שרירן ברחם ומס׳ ציסטות שנעלמו. בשנה האחרונה סובלת מדימום חזק במחזור עד קרישי דם גדולים והצורך בהחלפת תחבושת כל שעה. בשנה האחרונה ביצעתי מס׳ אולטראסאונדים וגינאליים שבהם נצפו ציסטות מורכבות בעלות מחיצה ונוזל עכור. הגדלים נעים עד 3.2 ס״מ. שבאחת מהן נכתב שהיא מתאימה לאנדומטריומה וגם שנצפו מס׳ מוקדים של נגעים באגן ובשחלה. היום ביצעתי אולטראסאונד FLOW וגינאלי ונכתב שם: שבשחלה עם האנדומטריומה קיימת החזרת הדים היפוגניים ללא זרימה ובשחלה השנייה עם 2 הציסטות נכתב שיש זרימה מוגברת. הרופאת נשים החליטה שאני צריכה לקחת גלולות ובגלל הבעיה הכלייתית הנפרולוגית העדיפה זריקה על הגלולות ולכן הרופאה רוצה לתת לי דפו פרוברה. 1. מה משמעות הממצאים הללו? האם אכן מתאימים לאנדומטריוזיס? מה משמעות הזרימות שנכתבו לי? 2. האם דפו פרוברה אכן יעיל במצב כמו שלי או לטיפול בבעיה זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים שחלתיים ודפו פרוברה- דחוף!!! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/10/2014אם יש אנדומטריוזיס הטיפול הוא אכן גלולות לדכא מחזור. זריקת הדפופרוברה אמורה לדכא את הפעילות השחלתית ולצמצם את הציסטות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)