מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יחסי מיןלימור20/10/2014
שלום.. אני לא קיימתי יחסי מין כחמש שנים , האם זה אפשרי שעכשיו שאני יקיים יחסים האם אני ידמם? וארגיש כאבים כמו בפעם הראשונה ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/10/2014אין סיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה למיומהא19/10/2014
שלום!
אני בת 33 + 2 ויש לי שרירן אינטרמורלי בגודל של 5 ס"מ, רירית 13 מ"מ.
יש לי דימומים כבדים ביותר כל חודש במחזור וכאבים בביוץ ובכלל אי-נוחות מסויימת בבטן התחתונה. אני מתכננת הריון נוסף וחשוב לי להסיר את המיומה לפני כן.
קראתי על היסטרוסקופיה ניתוחית שלא מבוצעת בהרדמה. ההליך קצר וללא כאבים .
האם שיטה זו יכולה להתאים למיומה כמו שלי? ואם כן, למי עליי לפנות, מי הכי מומלץ ומיומן בתחום? קראתי שחשוב מאוד מיומנות, נסיון ודייקנות.
אשמח לתשובה מהירה,
תודה, אודליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה למיומה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/10/2014לא נראה לי שאפשר להוציא את השרירן בהיסטרוסקופיה ללא הרדמה במקרה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ביופסיהעמית19/10/2014
שלום רב,
עשיתי בדיקת קולפוסקופיה שבמהלכה הרופא לקח ביופסיה ולהלן התוצאות:
E-819: Cervix biopsy:
Mature squamous metaplasia, thick exocervical epithelium showing suspicious koilocytes.
האחות אמרה שהכל תקין, אשמח לחוות דעתך ולפיענוח התוצאות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות ביופסיה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/10/2014פני עם התשובה לרופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתאורטל19/10/2014
שלום ,
בימים אלו אני ובעלי מנסים להיכנס להריון .
בביקורי היום אצל רופא הנשים קיבלתי מרשם לחומצה פולית .על אף שאני לא בהריון עדיין.
בבית המרקחת ראיתי מולטי ויטמין פריג'נטלי המכיל בין השאר ,חומצה פולית - במינון של 1 מ"ג .
יצרתי קשר עם הרופא ושאלתי אותו אם אני יכולה לקחת כבר את המולטי ויטמין הזה במקום מה שנתן מאחר ויש בזה חומצה פולית (1 מ"ג)
השאלה שלי לגבי הכמות אם היא תקינה ? מאחר ואני רואה שהכמות הממומלצת בכל אתר שבדקתי היא 0.4 ולי יש כפול במולטי ויטמין ורשום שזה מסוכן לקחת חומצה פולית בכמות כזו . מה שהכי ערער אותי זה שכשאמרתי לרופא נשים הוא אמר שהכמות כפולה אבל בסדר ....?... מה כל כך בסדר?
אשמח לקבל תשובה אמיתית ומספקת . - תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/10/2014מספיק לפני כניסה להריון 0.4 מג אבל לא נגרם נזק אם תקחי מינון גבוה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולה ראשונהלין19/10/2014
שלום
רופא הנשים שלי הביא לי גלולות מינס האם אפשר להתחיל את הגלולה הראשונה ביום השני למחזור ולהיות מוגנת מפני היריון כבר לאחר סיום המחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולה ראשונה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/10/2014אם את לא מתחילה ביום הראשון למחזור תהיי מוגנת רק אחרי שבועיים של לקיחת הגלולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פספוס גלולה 18- גלולות קליירלונה19/10/2014
ביום כיפור פספסתי את הגלולה ה18 בגלולות קלייר, אולם לא פעלתי על פי ההוראות שאומרות להתחיל חפיסה חדשה מיד, אלא המשכתי לקחת את הגלולות כרגיל.
קיימתי עם בן זוגי יחסי מין והשתמשנו בקונדום.
חשבתי שאני מוגנת אבל כשהייתי אמורה לקבל מחזור בעת ההפסקה, לא קיבלתי והיו רק כתמים חומים.
האם עליי להיבדק מחשש שנכנכסתי להיריון?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספוס גלולה 18- גלולות קלייר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/10/2014עשי בדיקת שתן לשלול הריון ליתר בטחון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמנוריאה שניוניתהודיה19/10/2014
שלום ד"ר, אני בת 25, עד גיל 19 הווסת היה סדיר אך אחרי דיאטה קיצונית ומשבר נפשי במהלך הצבא הוא הפסיק ואחרי 9 חודשים ללא ווסת לקחתי פרוגסטרון סינטטי והופיע ווסת. מיד אח"כ התחלתי ליטול גלולות יסמין שלוש שנים. כשהפסקתי את הגלולות בפברואר 2013כדי להרות הווסת לא הופיע חצי שנה (גם בחצי שנה הזו מאז הפסקת הגלולות הייתי נתונה במתחים רבים) ובספטמבר טופלתי באיקקלומין ואוביטרל, בייצתי בסבב ראשון של הטיפול והריתי. כיום אני מניקה כבר 5 חודשים וחצי אך עדיין לא הגיע הווסת. מה יכולה להיות הסיבה לכך שאיני מבייצת? מדוע הווסת לא חוזר? אוכל לקבל קצה חוט? האם יש סיכוי שאחזור לבייץ באופן טבעי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמנוריאה שניונית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/10/2014כל עוד את מניקה המחזור יכול להתעכב. פני להמשך הערכה אצל רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לידה בת 13 רק כתמיםיעלה19/10/2014
ביתי בת ה 13 מקבלת מחזור כבר במשך חמישה חודשים אבל המחזור הוא רק כתמים חומים ולמשך יומיים לאחר מכן מפסיק
שאלתי:
האם הדבר נורמלי
האם יש צורך ללכת לבדיקה
בערך כמה זמן יכול לקחת למחזור עד שהוא מסתדר והופך להיות סדיר ונכון
אשמח לשמוע תשובות
חורף בריא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לידה בת 13 רק כתמים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/10/2014צריך לחכות כשנה עד שהמחזורים מסתדרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ואיחור במחזוררותם18/10/2014
שלום, אני תמיד לוקחת גלולות בזמן ומקבלת קבוע במשך 3 שנים מחזור סדיר. החודש התבלבלתי בימים ויצא שבמקום לסיים את החפיסה בראשון (והייתי אמורה לקבל ברביעי) סיימתי אותה בשלישי, ועדין לא קיבלתי מחזור ( שבת) בגלל הבלבול של הימים ובנוסף היה לי גם וירוס של הקאות (לא קיימתי יחסים בימים אלו) קראתי שתוקף הגלולה לא נספג בגוף. עקב כך ש4 ימים לא קיבלתי מחזור היה לי חשש להריון אך לאחר 2 בדיקות ביתיות בשתן הראשון של הבוקר יצא לי תוצאה שלילית! עדין לא קיבלתי מחזור, האם האיחור תקין? מה עליי לעשות? רותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ואיחור במחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/10/2014אם הבדיקות שליליות ואינך בהריון התחילי חפיסה חדשה לאחר 7 ימי הפסקה גם אם לא תקבלי מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפסרעות18/10/2014
שלום רב,
לבעלי התגלה הרפס באיבר המין לפני כחודש.
שאלתי איך מועבר הרפס? והאם יש חשש להידבקות
האם יכול להיות שזה קיים אצלי ואנני יודעת מכך?
כפי שהוא טוען.
כמה זמן מרגע ההידבקות עד הופעת ההרפס?
חשוב לציין שלא קיימנו יחסים מעל לחודשיים,
האם הביא זאת מבחוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/10/2014אי אפשר לדעת ממה הוא נדבק
כדאי שתעברי בדיקה גינקולוגית כדי לבדוק מה המצב שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור שבועיים בחודשחנה18/10/2014
שלום,
אני בת 26, לפני כשבעה חודשים חזרתי לפעילות מינית סדירה וקבועה עם בן זוגי וזה לאחר שהייתה לי הפסקה די ארוכה של מספר שנים, כשבע שנים (קיימתי יחסי מין בשבע שנים הללו אך לא באופן סדיר ולא הרבה).
מאז שחזרתי לפעילות מינית יש לי מחזור שבועיים בחודש, בשבוע הראשון המחזור חלש ויש דימום חלש ובעיקר הפרשה חומה כמו בתחילת המחזור, בשבוע השני זה ממש מחזור.
בכל השבועיים יש לי תסמינים של מחזור- עייפות, שינוי במצבי הרוח וכו'... איני לוקחת גלולות כיוון ואיני רוצה להכניס את הרעל הזה לגוף שלי, הייתי השבוע אצל גניקולוגית, עשתה לי אולטראסאונד, ואמרה שהכל תקין ושרק גלולות יכלו לעזור לי בבעיה.
לא נראה לי הגיוני שזה הפתרון היחיד, לא יכול להיות שזה מה שנגרם לי בשל קיום יחסי מין.
לא הייתי בתולה לפני וזו לא הפעם הראשונה שאני במערכת יחסים ממושכת ומקיימת יחסי מין על בסיס קבוע.
אשמח לקבל פתרון שאינו גלולות.
נ.ב לא מדובר בפציעה במהלך קיום יחסי המין, מדובר ממש במחזור.
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור שבועיים בחודש - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/10/2014צודקת הרופאה שלך לגבי טיפול שהוא הורמונלי להסדרת המחזורים. אם את מתעקשת לא לקחת טיפול הורמונלי נסי רפואה משלימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורענת18/10/2014
לקחתי גולולות במשך 7 שנים . הפסקתי המחזור לא הגיע אחרי שנה פניתי לרופא נתן לי פרוגיליטון במשך חודשיים המחזור הגיע . אבל שוב אין לי מחזור בדיקת פרולקטין תקינה .מה עלי לעשות אני מנסה להכנס להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/10/2014פני לרופא הנשים לקבלת טיפול לעורר ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליטת הריוןמירה17/10/2014
שלום.אני בת 39.הייתי כמה שנים עם התקן ולפמי מספר חודשים הוצאתי אותו.מאז שמתי לב שהמחזורים בני 25 ימים למחזור(האחרון היה 24).
אם אקיים יחסים ללא קונדום ביום ה-20 של המחזור האם זה וודאי שלא אכנס להריון?(זו המטרה שלי במקרה הזה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה הקודמת
מירה17/10/2014המשך לשאלה הקודמת.ומה הסבירות לפי הנתונים שהצגתי לקליטה ביום ה-18?(שכחתי לשאול זאת בשאלה המקורית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקליטת הריון - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין17/10/2014בכול מקרה של קיום יחסי מין ללא הגנה יתכן הריום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב עד כדי עילפוןקים17/10/2014
שלום
אני בת 24 ותמיד סבלתי מכאבי מחזור חזקים מאוד שמשביתים אותי בכל פעם ,
פניתי להמון רופאים הציעו לי גלולות שלא עזרו לי ורק גרמו לי לתופעות לוואי כמו בחילות ועליה במשקל.
נתנו לי גם כמה סוגים של משכחי כאבים שלפעמים עוזרים ולפעמים לא , מרב שאני חוקחת הרבה הגוף שלי מתרגל כל פעם לסוג אחר.
לאחרונה חלה החמרה במצב ובכמה מחזורים אחרונים היו לי כאבים ביום הראשון עד כדי בחילות הקאות קושי לנשום רעד הזעה צמרמורות וקור עד כדי עלפון, הכדורים לא השפיעו עד שהקאתי , ורק אז הרגשתי לאט לאט שיפור.
כל התופעות האילו מתחילות עוד לפני שאני מתחילה לדמם .
אולי לרפואה יש משהו אחר להציע כדי להקל עלי מלבד גלולות ומשכחי כאבים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב עד כדי עילפון - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין17/10/2014כולך המלצה נוספת אמורה להיות מלווה בבדיקה של רופא נשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםטניה16/10/2014
במשך כבר חודשיים אני סובלת מגירודים ואדמומיות באזור המשפעה למעלה, זה התחיל אחרי שגילחתי עם סכין גילוח של גברים כנראה חד יותר, לאחרונה הלכתי לרופאה והיא אמרה שאין לזה טיפול רק תמיד לשטוף עם מים ולדאוג שיהיה נקי ויבש ולא לגלח את האזור, אבל זה לא עוזר ולא עובר והיום גילתי שגם יצאו כמה פצעים.. האם זהפוליקוליטיס? מה אפשר לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין17/10/2014לא ניתן לאבחן ללא בדיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)