מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובה..הדס23/04/2013
אני כרגע לוקחת 2 קופסאות של גלולות פמינט ברצף. השאלה שלי , האם מותר לקחת מהקופסא השלישית רק כמה כדורים כמו 3-4 ולא לסיים את כולה ורק אז לעשות 7 ימים הפסקה ולהתחיל שוב.. האם זה מותר? או שברגע שמתחילים בקופסא צריך לסיים אותה עד תום..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה.. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/04/2013יכולה להפסיק באמצע חפיסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלירי23/04/2013
שלום.
שמתי לב בחודשים האחרונים שצבע הדם של הווסת הוא אדום יותר מבעבר, כמו צבע טרי, אינני זוכרת שבעבר הצבע נראה כך.
האם יש משמעות לשינוי צבע דם הווסת? האם יכול להעיד על משהו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/04/2013אין משמעות קשור לכמות דימום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוליגוטוןאורית23/04/2013
שלום,
בת 30. לפני הריונות. עם דימומים בזמן הביוץ וגם קצת לפני כבר תקופה ארוכה. היסטרוסקופיה ואולטרסאונד תקינים. הרופא רשם לי פרוליגוטון ל-21 יום.
ברקע אני סובלת מ-itp כאשר ערך הטסיות נע בין 40000-60000.
מעשנת כ-7 סיגריות ליום. אבא עבר cva קל בגיל 60.
האם מכל הנתונים הנ"ל יש איזושהי בעיחתיות בנטילת התרופה ל-21 יום? (במיוחד לאור העישון והגיל)?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוליגוטון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/04/2013לא נראה לי בעיתי, אם יש חששות חיזרי לרופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת גלולות חודשיים ברצץ דחוף מאודבת 1823/04/2013
היי,
לקחתי שתי חבילות של גלולות ברצף ואתמול סיימתי ואני אמורה לקחת שבוע הפסקה.
ועם המזל שלי אני והחבר שלי נוסעים לצימר מחר ביום רביעי.
רציתי לדעת אם זה אפשרי לקחת עוד גלולה אחת מהחבילה החדשה וממחר לעשות את ההפסקה של שבוע וממשיכים עם חבילה כרגיל..
אשמח אם תענו לי על זה כמה שיותר מהר! תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת גלולות חודשיים ברצץ דחוף מאוד - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/04/2013אין שום בעיה לקחת עוד חפיסה ברצף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת חשובה
אור23/04/2013אמרת שאין בעיה לקחת עוד חפיסה ז"א שזאת תיהיה החפיסת גלולות השלישית ברצף שלי,
ואני התכוונתי אם אני יכולה לקחת מחפיסה חדשה גלולה אחת או שתיים רק ליומיים האלה ובחודש הבא להשתמש בחפיסה של 19 גלולות ( במקום 21 כרגיל )
והמון תודה על זה שאת מקדישה מזמנך ועונה על השאלות, זה מאוד עוזר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת חשובה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/04/2013אפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר לידהענבל22/04/2013
שלום ,
ילדתי לפני שבועיים וחצי ועדיין יש לי דימום. הדימום לא מסיבי , לעיתים גם נעלם ליום וחוזר שוב, ולעיתים קצת גושי. האם תקין ? האם מצריך בדיקה ?
אודה לתשובה בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/04/2013נראה לי תקין. בעוד שבועיים פני לבדיקת שלאחרי לידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ענבל23/04/2013תודה רבה על התשובה המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןיעל22/04/2013
שלום.. אני בהריון ורציתי לשאול אם יכול להזיק לי אם בעלי משתמש בספריי השהייה פורס 15000? והאם נכנס לי חומר כימי לגוף? בתודה מראש, יעל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/04/2013לא מכירה את החומר אם זה חומר מרדים לא נראה לי שיש בעיה. כדאי שיקנה רק בבתי מרקחת מוכרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פאפתמי22/04/2013
האם ניתן לגלות בבדיקת פאפ את המצאות וירוס הפפילומה ברחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פאפ - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/04/2013כן ברב המקרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי גלולה ראשונה בחפיסהשירי22/04/2013
שלום
שכחתי לקחת גלולה ראשונה בחפיסה (מינס) ולקחתי אותה לאחר 11.5 שעות לאחר המועד. האם אני צריכה להשתמש באמצעי הגנה נוסף כל החודש או רק בשבוע הראשון?
תודה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי גלולה ראשונה בחפיסה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/04/2013הוסיפי שבועיים קונדומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בבטן תחתונה ודקירות בפי הטבעתדורית22/04/2013
שלום! אני סובלת היום מתופעה של דקירות חזקות באות והולכות בבטן תחתונה מצד ימין, ביחוד אם לוחצים באזור זה, כמו כן זה מקרין גם לפי הטבעת. זה קורה בייחוד לפני שאני מטילה את מימי.
התופעה הייתה בעבר אך באופן חד פעמי ולא חזרה הרבה זמן כאשר עכשיו זה מגיע בצורה מרוכזת וקורה במשך כל היום. הכאב בין התקפי הדקירות עמום יותר אך גם בצורת דקירות בבטן ובפי הטבעת. מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בבטן תחתונה ודקירות בפי הטבעת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/04/2013חסר נתונים, מציעה לך לפנותלבדיקת רופא נשים יכול להיות קשור לביוץ אם אינך נוטלת גלולות או סיבות אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון למניעת וירוס הפפילומהדנית22/04/2013
שלום דר'!!
בעקבות המדעות שעולה וגוברת בנושר סרטן צוואר הרחם החלטתי לבצע את החיסון על מנת להגביר את השגותיי בנושא שוטטתי באינטרנט בקריאת מאמרים אודות החיסון למניעת וירוס הפפילומה מה מכל האינפורמציה השלילית שכתובה באינטרנט נכון אני חייבת לציין שהחשש כרגע עולה על הרצון שלי לבצע את החיסון אשמח לדעתך המקצועית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון למניעת וירוס הפפילומה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/04/2013לחיסון זה אין יותר תופעות לואי מאשר כל החיסונים שקבלת בילדות.. בהחלט חשוב וצריך לקחת את החיסון וזה יהיה מאושר כחיסון חובה על ידי משרד הבריאות החל משנה הבאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לא סדירטניה22/04/2013
שלום רב, אני בחורה בת 21,
נוטלת גלולות פמינט באופן קבוע מזה 9 חודשים.
מדי חודש בחודשיים האחרונים, בזמן שאני לוקחת את הגלולות באופן סדיר, מופיע לי דימום קל לאחר השתן שנמשך כמה ימים.
יש לציין שאני לא מפספסת גלולות ובד"כ המחזור שלי סדיר.
אני עושה אירובי ומכשירי כושר 3 פעמים בשבוע.
כשהייתי בבדיקה אצל רופאת נשים לפני כחודשיים הכל היה תקין.
ממה נובע הדימום ? האם יש דרך להפסיק אותו ?
מחכה לתשובה בקוצר רוח,
תודה מראש
טניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לא סדיר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/04/2013דורש שוב בדיקת רופא נשים בדיקת פאפ של צוואר הרחם ובדיקת אולטראסאונד. אם הכל יהיה תקין יש מקום לשקול הפסקת גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת סיאנהתמרה22/04/2013
שלום. אני בת 25, בריאה ,לא מעשנת.
הזרקתי לראשונה זריקת סיאנה בסוף דצמבר. בחרתי להפסיק השימוש משום תופעות לוואי, ולכן לא הזרקתי שוב כעבור 3 חודשים. לקראת סוף מרץ הופיע אצלי דימום שנמשך עד היום. הדימום בעוצמות משתנות (פעם חלש מאוד, ופעם כמו ווסת "רגילה"). האם זו תופעת לוואי של הזריקה? מה לעשות?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת סיאנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/04/2013כנראה תגובה של לקיחת הסיאנה. המתיני עוד שבוע אם הדימום לא יפסק פני לרופא נשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור של שבועייםשוהם22/04/2013
שלום נטלתי גלולות מינס חבילה ראשונה שתיתי על היום הראשון של המחזור( יש לציין שבעבר שתיתי גלולות במשך שנה לפני שנתיים) בזמן נטילת הגלולות במשך שלושה שבועות המחזור לא פסק! לא היה המון דם אבל היו גושים. הפסקתי את נטילת הגלולות שבוע לפני סוף החודש.. לאחר יום הפסיק הדם.. לא קיבלתי מחזור בתאריך שהייתי צריכה לקבל ולכן הוא מאחר לי בשבועיים.. בנוסף קיימתי יחסי מין לאחר הפסקת הגלולות והבן זוג שלי גמר בחוץ.. קראתי קצת והבנתי שגם אם הגבר גומר בחוץ אפשר להכנס להריון.. אני בלחץ ולא מובן לי מה קורה בכל מקרה הכי חשוב שבמשך כל השבועיים של האיחור כואב לי החזה ואתמול היו לי התכווצויות בבטן מנש כמו כאבי מחזור.. אשמח אם תסבירו לי מה קורה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור של שבועיים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/04/2013עשי בדיקת שתן לשלילת הריון. דימום יכול להתעכב כי דיממת כל החודש.. פני לרופא נשים להתאמת גלולות אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתר22/04/2013
שלום רב,
גילתי שאני בהריון בבדיקה ביתית, ולא נטלתי חומצה פולית 3 חודשים מראש,דבר שקצת מטריד אותי כעת...מרגע שגיליתי התחלתי לנטול כדור של 400 מ"ג ביום. עד שאבדק אצל רופא הנשים (שבוע 4 להריון). האם הדבר צריך להדאיג אותי מבחינת התפתחות תקינה של העובר?
והאם הבדיקות והסקירות שאעבור אמורות "לכסות" את נושא ההתפתחות התקינה שקשורה בנטילת החומצה?
תודה,ר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/04/2013הסבירות שתהיה בעיה נמוכה. סקירות אמורות לגלות את רב הבעיות המבניות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על המענה ושאלה נוספתשירה22/04/2013
בהמשך למה שציינתי לגבי המטומה ועבודה קשה,ברצוני לדעת האם לאור הסיפור של דימום והמטומה שנספגת אט אט יש מניעה לקיים יחסי מין? עד מתי מומלץ להימנע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על המענה ושאלה נוספת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/04/2013כמו שמומלץ מנוחה גם לא מומלץ לקיים יחסי מין בתקופה הקרובה לפחות עד סוף טריסמטר ראשון או עד לאישור רופא מטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)