מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחזורלילי22/04/2013
שלום,
אני ילדתי לפני שנה ושלושה חודשים. אני עדיין מניקה. בתי יונקת ואוכלת אוכל מוצק. עדיין לא קיבלתי מחזור ורציתי לדעת אם זה נורמלי. לעיתים יש לי כאבי ביוץ ורציתי לדעת האם יתכן ביוץ ללא מחזור?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/04/2013אם יש ביוץ את אמורה לקבל מחזור אם אינך בהריון. פני לבדיקת רופא נשים להסדרת המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתג'ולי22/04/2013
שלום רב,
אני בחורה בת 36 בריאה לחלוטין ללא היריון בעבר
אחרי יעוץ אצל רופא נשים הוא נתן לי חומצה פולית לפני כניסה להריון
במינון של 5 מ"ג ליום
האם זה המינון הנכון?
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/04/2013מינון החומצה פולית גבוה וכדאי לקחת 0.5 מג ליום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר בין גלולותשירלי22/04/2013
שלום רב, אני מניקה ולוקחת סירוזט. אני רוצה לעבור למינולט, כיצד לעבור בין הגלולות? להמשיך ברצף או לעשות הפסקה? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר בין גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/04/2013המעבר יתבצע רק אם הפסקת הנקה וברצף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר בין גלולות
שירלי23/04/2013תודה דר'. מונולט היא לא תרופה להנקה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר בין גלולות
שירלי23/04/2013כנראה ההנקה והאמהות שיבשו אותי.. התכוונתי לגלולות מיקרולט. האם מסירוזט לעבור למיקרולט ברצף? הבנתי ששתיהן גלולות להנקה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר בין גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/04/2013כן להמשיך ברצף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוס הפפילומהתמי22/04/2013
לאחר הוצאת פוליפים,התברר כי אני נושאת את וירוס הפפילומה,וכי עליי להבדק כל כמה חודשים ולוודא שזה לא מתפתח לסרטן.שאלתי היא-מדוע לא להוריד את הרחם מיד ולא לחכות להתפתחות של סרטן? ( אני בת 43 וסיימתי ללדת)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וירוס הפפילומה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/04/2013וירוס הפפילומה יכול לשבת בצוואר הרחם בנרתיק או באברי המין החיצוניים. כשאז הוצאת הרחם לא תפתור בעיה כמובן....התיעצי עם הרופא המטפל שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ופדיקורליאת22/04/2013
שלום,אני בהריון ראשון שבוע 23+4 אני במקצועי פדיקוריסטית רפואית,אני מתחילה לעבוד מחר במספרה שבחדר איתי תשב בחורה שעושה בניית ציפורניים עם חומר האקריל ,אני עובדת ליד חלון פתוח ועם מסכה ,האם יש סכנה לעובר אם אני אשב כל היום ואריח את הריח הזה?בנוסף אני עובדת עם לקים אציטון ואלכוהול הכל כמובן ליד החלון ואני עם מסכה
הבחורה שיושבת שם אומרת שיש לה שלושה ילדים והיא מעל 15 שנה במקצוע ולא קרה כלום אבל אני לא רוצה לקחת סיכון אשמח לחוות דעת מצד רופא תודה מראש ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ופדיקור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב23/04/2013לא ידוע לי על בעיה כל שהי ביחוד אם תהיי עם מסכה על האף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה להכנס להריוןאיילת21/04/2013
בת 26 ואלו הן תוצאות פרופיל הורמונלי בזמן מחזור
Estradiol 120.2 pmol/L
Progesterone 2.15 nmol/L
FSH 4.7 mIU/mL
LH 7.46 mIU/mL
Prolactin 273.2 mIU/L
האם התשובות תקינות?
(יש לציין שהייתה לי הפרשה של חלב ללא סיבה מובנת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה להכנס להריון - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן21/04/2013את חייבת לפנות לרופא המטפל שלך.
אנו לא מפענחים תשובות מעבדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיליית פתחרוית21/04/2013
שלום,
אני בהריון, היום התחלתי שבוע 14. שבוע שעבר (שבוע 13) היו לי פעמיים מקרים של דימום מאוד חלש. בפעם הראשונה היה זה מן גוש דם שראיתי בשירותים (בכלל לא הרגשתי שיוצא, רק כשהסתכלתי באסלה ראיתי אותו), לא מאוד גדול ובפעם השניה, לאחר כמה ימים, היו קצת כתמים על התחתונים.
הלכתי לרופאת נשים שלי והיא אמרה שמדובר כנראה בשיליית פתח (עשתה לי אולטראסאונד גם בטני וגם וגינלי) שגורמת לדימום.
היא אמרה לי לא להתאמץ ולא לקיים יחסים עד שאעשה סקירה מוקדמת.
היום, אחרי 4 ימים מבדיקת הרופאה, הייתי בשקיפות עורפית. הרופא שביצע את הבדיקה אמר שאין לי כלל שיליית פתח אלא קדמית.
רציתי לשאול לגבי קיום היחסים (שכחתי לשאול את הרופא שעשה את הסקירה)-האם מותר לנו, עכשיו, שמדובר בשילייה קדמית, או שעדיף להימנע בכ"ז עד הסקירה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
רוית25/04/2013דילגו עלי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיליית פתח - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין26/04/2013במקרה של שליה קדמית אי ן מניעה מלקיים יחסי מין
שלייה נמוכה או פתת מהווה סיכון יתר לדימומים ולכן לא מומלץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום שלא במחזורנוי21/04/2013
שלום,
אני קצת לחוצה כי כרגע ראיתי שיש לי דימום כמו התחלה של מחזור אבל רק עוד שבועיים וחצי אני אמורה לקבל... אני נוטלת גלולות והמחזור שלי תמיד סדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בת 21
נוי21/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום פעמיים בחודשאסי21/04/2013
שלום
אני בת 25 נוטלת גלולות כ 6 שנים
בתחילה השתמשתי במדבקות אברה
לאחר מכן נטלתי גלולות yaz
ועכשיו אני משתמשת באורתו ציקלן
החלפתי את סוגי הגלולות בעצת הגניקולוג בגלל תופעה של פעמיים דימום כל חודש הדימום הראשון עם הפסקת הגלולות והדימום השני קורה לי תמיד אחרי הגלולה העשירית (במשך 3 ימים זרם חזק)
עשיתי בדיקה הורמונלית - הכל תקין, pap - תקין
עשיתי בדיקת קולפוסקופיה הכל תקין
הייתי כבר אצל 2 גניקולוגים ולא נפתרה הבעיה
אולי אוכל לקבל מכם עצה לבדיקה או הפנייה לרופא שיכול לעזור לי לפתור בעיה זו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום פעמיים בחודש - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/04/2013צריך בדיקת אולטראסאונד לתקינות רירית הרחם, בדיקות הורמונליות ואולי גם משטח של רירית הרחם. אם הכל תקין צריך לתת תוספת אסטרוגן לגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוב תודות על התשובה
אסי21/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטמות עומדותאדוה20/04/2013
שלום בתקופה האחרונה הפטמות שלי עומדות וחזה חם רציתי לדעת עם יש לזה איזה סימן.
חשוב לציין שאני כרגע בהפסקה מגלולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטמות עומדות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/04/2013לא מעיד על שום בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםדור20/04/2013
שלום, אני כבר שנה בערך נוטלת גלולות מליאן, וכבר יומיים שיש לי דימום בזמן לקיחת הגלולות, מה זה אומר?, האם אני צריכה ללכת לרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/04/2013יכול לקרות אם התופעה תחזור או תמשך פני לרופא נשים לבדיקה ואולי החלפת גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה חוזרתעדינה20/04/2013
שלום,
יש לי פטריה כבר חצי שנה,כל פעם שאני לוקחת אגיסטן היא נחלשת אבל חוזרת ממש מהר.
עכשיו הרופאה הביאה לי פלוקנול, לקחת כדור ועוד שלושה ימים עוד אחד בנוסף לקחת גם שתי נרות של אגיסטן אחת עכשיו השניה בסוף המחזור הבא.
שתי שאלות:
האם עד המחזור הבא אחר שאקח אגיסטן אני יכולה לקיים יחסי מין?
מדוע יש לי פטריה חוזרת כל כך הרבה זמן ואיך אפשר להיפטר מזה לתקופה ממושכת?
בבקשה עזרה!כבר שלושה חודשים אני לא מקיימת יחסי מין עם בעלי כי זה שורף!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה חוזרת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/04/2013נראה לי שאחרי הטיפול אפשר לנגוסת לקיים יחסי מין אם עדיין יכאב לך כדאי לעשות תרבית נרתיקית לראות אם עדיין יש פטריה ואם הפטריה היא הסיבה לכאבים. אם התרבית תהיה שלילית צריך למצוא סיבות אחרות לכאבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומיןל.מ20/04/2013
לאחר הפסקת גלולות לא קיבלתי וסת במשך מספר חודשים גם לאחר 10 ימים של כדורי דופסטון, המתנתי מספר שבועות לאחר סיום הכדורים ולאחר שעדיין לא קיבלתי וסת פניתי לרופא שנתן לי פרוגינובה ודופסטון ולאחר שבוע קיבלתי וסת. ברצוני להיכנס להיריון והרופא שלח אותי לפרופיל הורמונלי (זאת עשיתי לפני שקיבלתי מחזור) להלן התוצאות:
TSH 2.40 mIU/L
LH 11.9 IU/L
FSH 5.5 IU/L
PROLACTIN 165 mIU/L
ESTRADIOL (E-2) 172 pmol/L
PROGESTERONE 1.3 nmol/L
TESTOSTERONE- TOTAL 1.4 nmol/L
הרופא המליץ להתחיל עם כדורי איקקלומין ואני מתלבטת בגלל החששות שלי מהכדור הזה, אשמח לשמוע את חוות דעתך והמלצתך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן20/04/2013אנחנו לא מפענחים בדיקות מעבדה ולא ממליצים על טיפולים. נא לפנות לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולואני20/04/2013
שלום,
מתוכננת לי טיסה לחו"ל בימים שאני אמורה להיות במחזור, אם אקח שתי חבילות ברצף זה עלול להזיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולו - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן20/04/2013לא. זה לא מזיק בד"כ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אני21/04/2013תודה, איך זה עובד? פשוט לקחת שתי חבילות ברצף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותסיגל20/04/2013
שלום רב !
בעבר לקחתי גלולות מסוג אסטל אשר במשך כמה שנים הכל היה תקין אחר לאחר מכן התחילו דימומים בזמן החפישות , ונחלטתי לעשת הפסקה ארוכה מנטילת הגלולות כאשר במהלך התקופה הכל היה תקין ולא הופיעו דימוים בין הווסתות .
לאחרונה התחלתי ליטול גלולות יאז אך נעלצתי להפסיק מאחר והן גרמו לאקנה רב, ורופא העור החזיר אותי לדיאנה , אך שוב מופיעים הדימומים במהלך החפישה.
שאלתי היא האם עלי להפסיק ליטול גלולות? או האם עלי ללכת לרופא ולנסות סוג אחר שעלול להתאים לי?
חשוב לציין שבמהלך נטילת היאז הכל היה תקין מלבד האקנה .
תודה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן20/04/2013אני לא נותנים המלצות טיפוליות . נא לפנות לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)