מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלולות למניעת הריון לאחר לידהרונית14/04/2013
לפני 5 שנים ילדתי וסבלתי מדלקת של עצב הראיה שחלפה מעצמה.
מאז הכל בסדר ללא התקפים נוירולגים.
ולא מטופלת על ידי תרופות.
אני מעוניינת בעוד ילד אבל חוששת מהתקף נוסף.
נודע לי שההתקף נגרם כתוצאה מהירידה ההורמונלית אחרי לידה .
קראתי ממחקרים שהגלולות למניעת הריון עוזרות במניעת החמרה בטרשת נפוצה.
האם במידה ואטול גלולות לאחר הלידה אוכל למנוע התקף ? האם הגלולות יאזנו אותי הורמונלית ואמנע התקף נוסף?:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות למניעת הריון לאחר לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/04/2013כדאי להיעץ עם רופא נוירולוג המומחה לנושא ולפנות למרפאה להריון בסיכון גבוה אם וכאשר תהיי בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת הריוןמורן14/04/2013
שלום רב, נכנסתי להריון לאחר שכמה חודשים לא קיבלתי ווסת לאחר הפסקת גלולות. לכן לא ידועה לי תאריך ווסת אחרונה. הגניקולוג שביצע לי אולטראסאונד אמר שלדעתו אני בסביבות שבוע 4-5 לאור זה שראה שק הריון ברחם והורה לי לקבוע אולטראסאונד לדופק בעוד כשבועיים. רציתי לדעת אם תוצאת הבטא מהיום יכולה להעיד יותר במדויק על שבוע ההריון?
התוצאה HCG, Total 8790.2 mIU/mL* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת בדיקת הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/04/2013הבדיקה המדויקת היא אולטראסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחכה למענה.דחוף!!!צופי2414/04/2013
שלום, לפני קצת יותר מחודש התחתנתי, כ10 ימים לפני החתונה נטלתי פרימולט נור לדחיית המחזור בהמלצת הרופא...הפסקתי את הכדור וכעבור יומיים קיבלתי את המחזור. היום כבר יותר מחודש (36 ימים) ועדיין לא קיבלתי, היו לי תופעות מחזור אך רובם נעלמו. ביצעתי בדיקת הריון שהייתה שלילית. האם זה בגלל נטילת הכדור?
אשמח למענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה למענה.דחוף!!! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/04/2013יכול להיות, צריך להמתין בסבלנות ועשי בעוד מספר ימים שוב בדיקה לשלילת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותאנונימי14/04/2013
שלום,
אני לוקחת מינולט, עד כמה חפיסות ואלכ לקחת ברצף? 3 זה בסדר?
תודה מראש ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/04/2013אין בעיה לקחת כמה חפיסות ברצף 3 - 4 זה בהחלט מקובל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ארוך בעת שימוש בסרזטקרן14/04/2013
שלום, אני נוטלת גלולות סרזט, זו החפיסה הראשונה, ויש לי דימום זה היום ה 13 ולא נראה שזה עומד להסתיים (כעת אני 2 כדורים לפני תום החפיסה). לפני השימוש בסרזט המחזור שלי היה סדיר והתרחש רק 7 ימים. האם עלי להפסיק ליטול הגלולות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום ארוך בעת שימוש בסרזט - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/04/2013דימומים בסרזט יכולים לקרות בחודשים הראשונים לנטילה. המשיכי לקחת את גלולות, אם מאוד טורדני התיעצי עם רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי14/04/2013
שלום רב,
לפני 9 ימים עברתי החזרה של ביצית מופרית (עלי לבצע בדיקת בטא עוד ארבעה ימים). ביומיים האחרונים אני חשה גרד בין אצבעות הרגלים ובאזור העיניים. תופעה זו של גרד פוקדת אותי כאשר האסטרוגן שלי נמוך, סביב הווסת, כאשר לקראת הביוץ נעלמת ולקראת הווסת שוב מתחדשת. האם זה אינדקציה שאיני בהריון (כלומר, שהאסטרוגן לא עלה). תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/04/2013קשה לדעת צריך להתאזר בסבלנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור-בבקשה תענו לי דחווףהודיה14/04/2013
שלום ושבוע טוב
אני בת 25 נשואה
באיחור של כשלושה שבועות
עשיתי בדיקות שתן,בדיקת בטא,ואולטראסאונד וגינלי.
בכל הבדיקות התוצאה יצאה שלילית כלומר לא בהיריון
יש לציין שמעולם לא היה לי איחור כזה תמיד אני מקבלת כל 27/6.
בנוסף אני סובלת מבחילות,סחרחורות,חוסר תיאבון,עייפות וחולשה,כאבי ראש,ודחיפות למתן שתן.
האם יתכן שהבדיקות לא גילו את ההיריון?
מה יכולות להיות הסיבות לאיחור ולסימנים?
ומה משמעות התוצאה 5> בבדיקת הBETA-HCG?
אודה לתשובתכם המהירה
הודיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור-בבקשה תענו לי דחווף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/04/2013בדיקת בטא אכן שלילית. פני לרופא כללי לבדוק את הסיבות להרגשה הכללית הגרועה שלך. יכול גם להיות שיש סיבה הורמונלית שגורמת לאיחור במחזור והיא לא הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחור בווסת
הודיה15/04/2013איזו סיבה הורמונלית אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדילומהמישהו13/04/2013
שלום,
אני אמנם גבר, אבל הבנתי שקונדילומה היא בעיר תחום התמחות של גינקולוגים.
אם כן, יש לי כ-8 קונדילומות פרה-אנאליות בגודל של עד 3 מ"מ.
(רקטוסקופיה תקינה - אין קונדילומות פנימיות).
לאחר שאסיר את הנגעים אני מתכנן להתחסן בגרדסיל, אך שמעתי שלפני התחסנות יש צורך בבדיקת PCR - HPV DNA על מנת לוודא שהחיידק אינו קיים עוד.
1. האם הבדיקה הכרחית לפני חיסון? האם היא תורמת מידע חיוני נוסף?
2. כיצד מבוצעת הבדיקה (ב.דם או בדיקה היסטולוגית של אחד הנגעים).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/04/2013אין קשר בין החיסון לקיום הקונדילומה שכן החיסון ימנע זני קונדילומות אחרים מאלו שהיו לך. פנה לרופא המטפל בך הבדיקה נעשית מהנגעים לדעתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור קצר מדיטל כהן13/04/2013
שלום, אני לוקחת גלולות באופן קבוע כבר 4 שנים.
ביום ראשון נגמרה קופסת הגלולות
ביום שני קיימתי יחסי מין לא מוגנים כשבן זוגי גמר בפנים
יום רביעי קיימנו עוד פעם יחסי מין כשהוא גמר בחוץ.
יום חמישי קיבלתי מחזור ,והמחזור היה בעל זרימה חזקה ודימום תקין
וביום שישי בבוקר כבר נגמר לי המחזור
הייתכן שזה מחזור מדומה? ואני בהריון..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור קצר מדי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב15/04/2013לא נראה לי אבל עש/י בדיקת שתן להריון כדאי להרגע ולשלול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות וויטמינים?קרין12/04/2013
שלום. האם ניתן לקחת טיומין b50 מגנזיום,אבץ וסידן? האם היעילות של הגלולות לא משתנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות וויטמינים? - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן13/04/2013שלום. האם ניתן לקחת טיומין b50 מגנזיום,אבץ וסידן?
כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ארוךולרי12/04/2013
שלום, אני בת 24 ולפני חודשיים עשיתי בדיקת דם בה התגלה שיש לי אנמיה המוגלובין נמוך (8) הסיבה לכך כנראה דימום חזק בזמן המחזור. קיבלתי ונופר בעירוי והומלץ לי ע"י רופא נשים לקחת 42 גלולות(יסמין) ברצף כדי להעלות את ההמוגלובין. סיימתי לקחת 42 גלולות, אך המחזור שהופיע לי לאחר הפסקת הגלולות נמשך שבועיים, כעת בזרמים חלשים. חשוב לציין כי לא לקחתי חפיסה נוספת לאחר 7 ימים של הפסקה ואין לי בעיות קרישה. האם זו תגובה מקובלת?מה עלי לעשות כדי לעצור את הדימום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום ארוך - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן13/04/2013את חייבת להתייעץ עם הרופא המטפל שלך, משום שאנו לא ממליצים על טיפולים תרופתיים בהתכתבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעדי12/04/2013
לקחתי גלולה באיחור של מספר שעות והתחיל לי דימום , יש לציין שקיימתי יחסי מין בזמן זה. מה פירוש העניין והאם יש סיבה לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן13/04/2013האם יש סיבה לדאגה?
אין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהלן, זקוקה לעזרה דחופהAKUO12/04/2013
אהלן, אני לוקחת גלולות פמינט בערך חצי שנה, ביום חמישי הייתי אמורה לקחת גלולה ב9 בערב ושכחתי, קיימתי יחסי מין בסביבות השעה 1 בלילה ונזכרתי לקחת את הגלולה רק בסביבות חמש לפנות בוקר, זאת אומרת בערך שמונה שעות מהרגע בו הייתי צריכה לקחת. י
ש לציין שזהו השבוע הראשון של הגלולות {גלולה שלישית}
יש טעם לקחת פוסטינור? בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהלן, זקוקה לעזרה דחופה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין12/04/2013איחרו חד פעמי של מספר שעות בנטילת גלולות לא אמור לפגוע ביעילות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףאנונימית12/04/2013
שלום אני ממש צריכה עזרה! אני בת 18, המחזור שלי נורא סדיר, הוא אמנם מלווה בכאבים נוראיים ובזרימה מאוד רבה אבל אני חיה עם זה שנים. בחודשיים האחרונים משהו השתבש, לא היה לי חודש ואז זה בא והיה נורא חלש וזה נמשך לי שבועיים ואז נגמר לשבוע ואז חזר ועכשיו יש לי כבר 3 שבועות בזרמים נורא חלשים ולפני 3 ימים התחיל לי כאבים בבטן בצד ימין למטה. אני בנאדם היפוכונדרי ואני מפחדת ללכת לבדוק ביינתים... מישהו יכול להגיד לי מה זה יכול להיות? כמובן שאני אלך לבדוק אבל לפחות משהו ביינתים... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין12/04/2013יש לפנות לבדיקת רופא נשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה בפתח הנרתיקאור12/04/2013
שלום, בימים האחרונים בשבוע האחרון החלה לי תחושת צריבה בעת מתן שתן וכשאני נוגעת באיזור הפות. תחושת הצריבה היא מסביב לפתח הנרתיק בתוך השפתיים הפנימיות.. ניסיתי להסתכל בעצמי וראיתי שיש מעין אדמומיות כזו כמו פריחה כזאת (שזה נקודות כאלה) נראה כמו שריטה אני כבר לא יודעת מזה.. אבל זה מציק מה זה יכול להיות וכיצד לטפל בזה שיחלוף במהרה? בהתחלה חשבתי בכלל שמדןבר בדלקת בדרכי השתן אך עשיתי תרבית שתן ואמרו שאין כלום.. ניסיתי לשים קלוטרימאזול אבל עדיין יש (יש לציין שאין לי תחושת גרד חזקה וחוויתי כבר פטריה בנרתיק אז אני יודעת כיצד זה מרגיש) אלא ברמה מועטה עד אפסית והתחושה המציקה היא ששורף בזמן הפיפי/ מגע באיזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה בפתח הנרתיק - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין12/04/2013לצערי לא ניתן להמלצית על טיפול ללא בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)