מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מירנהענת20/04/2013
האם ידוע על קשר כלשהו בין מירנה לבין הופעת גושים שונים בשדיים? אני במעקב ממוגרפיה, בת 44 , ובמשך חמש שנים מאז התקנת המירנה כל הזמן מופיעים גושים בשדיים. האם תמליצו לי על אמצעי אחר? האם יש סכנה כלשהי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירנה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן20/04/2013יתכן, אבל לא חד משמעי.
ממליץ ייעוץ של רופא כירורג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע בנרתיקלירי19/04/2013
שלום.
האם ייתכן שקרע בנרתיק יגרום לדימום/הכתמה קלה במשל שבועיים?
האם ניתו לראות אם יש קרע בנרתיק בבדיקת צוואר הרחם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע בנרתיק - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן20/04/2013האם ייתכן שקרע בנרתיק יגרום לדימום/הכתמה קלה במשל שבועיים?
* כן. זה ניתן לראות בבדיקה גינקולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון יקרשירה19/04/2013
שלום ,
אני כעת בשבוע 12 להריון יקר שלקח 3 שנים ,ספונטני לבסוף,למרות שעברתי מס טיפולי IVF ,בשבוע 9 התרחש בלילה אירוע של התכווצויות חזקות באגן התחתון ובגב,דמוי צירים במשך כ 10 דק ולאחר מכן שטף דם בכמות רבה מאוד שהפסיקה יום למחרת.באולטרא סאונד שעשיתי נצפה דופק עוברי,אותו סיפור חזר על עצמו פעם נוספת לאחר ארבעה ימים.
בפנייה לרופא נשים קיבלתי הנחייה שלא לעבוד כחודשמכיוון שבאולטרא סאונד שביצע כשבוע לאחר הארועים נצפתה המטומה גדולה מאוד עם קרישים,היפרדות קרומים.
יש לציין כי עבודתי כרוכה בעמידה ממושכת של כ 10 שעות על הרגליים ומאמץ פיזי(הרמות)
ברצוני לדעת האם ניתן לחזור לעבוד או שהמלצה זו אכן כדאית?
יש לציין שאני אוהבת לעבוד ואיני מעוניינת להתחמק מעבודה כלל אך רוצה לשמור על עצמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון יקר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/04/2013מומלץמנוחה עד שההמטומה תספג אם זה הריון כל כך יקר לא הייתי לוקחת סיכונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר היסטרוסקופייה ניתוחיתרות19/04/2013
עברתי היסטרוסקופייה ניתוחית עקב מחיצה של 50% ברחם.
עברו כבר שבועיים מהניתוח. האם אפשר לקיים יחסי מין? ועוד שאלה - מה הסיבה שצריך להמתין שבועיים מהניתוח עד לקיום יחסי מין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תשובה
רות21/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר היסטרוסקופייה ניתוחית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/04/2013אם הדימומים פסקו להערכתי אפשר לקיים ליחסי מין, זו שאלה שאת צריכה להפנות לרופא שניתח אותך ונתן לך הוראה זו של המתנה של ששבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדת עצות...דנה19/04/2013
בת 20, סובלת מדלקות בשתן לעיתים קרובות מאוד, כמעט אחרי כל פעם שאני מקיימת יחסי מין.
ניסיתי הכל- חמוציות, פרוביוטיקה, השתנה תקופה, אנטיביוטיקה אחרי יחסי מין, צמחי מרפא, עם קונדום ובלי קונדום, ועוד ועוד.
עשיתי כל בדיקת דם ושתן אפשרית, כולל אולרסאונד לכל מערכת השתן ושום דבר חריג לא נמצא.
להפך- אני בריאה והכל בנוי כמו שצריך. וגם בן זוגי.
אני לא מסוגלת להמשיך לחיות ככה יותר...
אני והחבר שלי רוצים לצאת לחופשה בקיץ ואני כל כך רוצה שנקנה כבר כרטיס טיסה, אבל איך נבלה בצורה טובה אם תהיה לי דלקת בשתן?? (וזה 100% בטוח).
נקבעה לי פגישה עם אורולוג מומחה אבל זה יהיה רק בספטמבר...
רופאת המשפחה שלי הציעה לי אנטיביוטיקה מניעתית במינון נמוך ל3 חודשים אבל אני מפחדת שזה ישפיע על הגלולות, וגם ממש נמאס לי להכניס כימיה לגוף כל הזמן.
אני מפספסת משהו?
מחכה לתשובות,
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדת עצות... - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין19/04/2013יש לשקול מתן טיפול אנטיביוטי מניעתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בילבול גלולותירדן18/04/2013
שלום, אני לוקחת גלולות כבר כמה שנים ובחפיסה האחרונה הייתי בטוחה ששכחתי גלולה יום רביעי ולכן בחמישי לקחתי שתיים רצופות , ראיתי שבסוף לא שכחתי גלולה וסתם לקחתי 2 גלולות רצופות , בגלל הבילבול הזה הייתה חסרה לי בעצם גלולה בחפיסה אז לקחתי את האחרונה ביום שלישי למרות שתמיד האחרונה היא יום רביעי , השאלה שלי האם הייתי צריכה לעשות 7 ימי הפסקה מיום שלישי או כרגיל מיום רביעי כמו שאני רגילה להתחיל חפיסה בימי חמישי , היום יום חמישי ואני לא יודעת אם אני מוגנת מהיום , כי יצא שאני בעצם 8 ימים ללא גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בילבול גלולות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין19/04/2013על מנת להשיג אפקט מריבי של הגלולות חשוב לקחת לפי ההמלצות בעלון
כול חריגה מההמלצות מפחיתות את יעילות הגלולות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממש דחוף..!!!!עדי18/04/2013
הי אני עדי חיילת בת 19 וחצי לפני כחמישה חודשים התחלתי לסבול מתכיפות במתן השתן המלווה בריח רע מההפרשות, בכמות לא רגילה של הפרשות ומרגישות באזור הבטן התחתונה. לא סבלתי מכאבים יוצאי דופן. במהלך כל התקופה עשיתי בדיקות כמו אולטרסאונט וואגינלי שיצא תקין תרבית שתן תקינה בדיקות דם וטופלתי בסוגים שונים של אנטיביוטיקה ותרופות שכל פעם רופא אחר/נשים במרפאות הצבאיות נתן לי בינהם אוגמנטין 875 מ"ג, זינט, מטרוג'ל ועוד סוג שאני לא זוכרת את השם, אסידורל קפסולות של אגיסטן ועוד.
שום דבר לא השתנה מלבד כמה ימים במהלך כל טיפול שריח ההפרשות היה נעלם ומיד בסוף היה חוזר, רציתי לבקש ממך ייעוץ מה עלי לעשות ואם מוכרות לך תופעות אלה אולי יש כיוון לבעיה? תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש דחוף..!!!! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/04/2013מציעה לעשות תרבית נרתיקית כדי לראות אם יש זהום ואיזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום חזק לאחר סיום וסתחווה18/04/2013
אני שבוע לאחר וסת. ואתמול, התחלתי לדמם שוב דימום חזק(לעיתים שחור). בנוסף לדימום, ישנם כאבים באזור האגן , עצם הזנב , לעיתים צריבה במתן שתן.מחר, אלך לרופאת משפחה. אני כחודשיים, ארע לי דבר דומה- דימום לאחר וסת למשך שבוע ימים שהתגלה כדלקת בדרכי השתן. ברצוני לציין שאני כ8 חודשים לאחר ניתוח קיסרי.
בנוסף לכך, יש לי גרד (עד כדי פצעים קטנים )בפות, וירידה בחשק המיני - וכשאנחנו כן מקיימים יחסי אישות, אני לא מצליחה לגמור (השרירים מתכווצים לפני..) וסובלת מכאבים וצריבה.מהעליי לעשות? האם יש צורך ללכת לרופאת נשים לבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום חזק לאחר סיום וסת - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין19/04/2013בהחלט רצוי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין לאחר לידהאייבי18/04/2013
שלום!
ילדתי לפני כחצי שנה ועוד מאז ההריון יש לי בעיה בקיום יחסי מין עד כדי כך שאני אפילו לא נותנת לבעלי לגעת בי. לא דיברנו על זה עדיין וזה לא נראה כמפריע כרגע, אבל האם זה נורמלי ומה לעשות? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין לאחר לידה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין19/04/2013ניתן לפנות למרפאה סקסולוגית על מנת לקבל ייעוץ הולם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסטינורשירן18/04/2013
שלום
אם הקאתי 6 שעות אחרי נטילת כדור פוסטינור זה משפיע על יעילות התרופה או שזה הספיק להיספג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסטינור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/04/2013סביר להניח שאחרי 6 שעות הגלולה כבר נספגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם להריוןאידית17/04/2013
קיבלתי מחזור בתאריך 27.3 ובאותו יום קיימתי יחסים לא מוגנים,רציתי לדעת מתי אוכל להיבדק בשלב הכי מוקדם לבדיקת דם לגילוי הריון,תאריך הביוץ ככל הניראה לפי חישובי הוא 10.4,האם אחרי 25 יום מקיום היחסים ניתן לבצע בדיקת דם ותיהיה אמינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם לגילוי היריון עושים אחרי
שירן18/04/2013בדיקה דם לגילוי היריון עושים אחרי האיחור במחזור.
זו התשובה שנתנה לי האחות כשרציתי לעשות בדיקת דם.. אך אם הסבלנות הורגת תקני ערכה ביתית לבדיקת הריון. תשובה במקום עוד לפני האיחור במחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם להריון - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין19/04/2013רצוי לבצע בדיקה כ 3-5 ימים לאחר המועד המשוער של המחזור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסטינוראני17/04/2013
שלום,
בשבוע שעבר הקאתי לאחר שלקחתי גלולה, ויום לאחר מכן קיימתי יחסי מין לא מוגנים (הקונדום נקרע) ולכן ביום שבת לקחתי פוסטינור.
חשוב לציין כי בכל החודש זו הגלולה היחידה שפספסתי.
מאז ועד היום יש לי בחילות והשאלה שלי האם זה הגיוני שארבעה ימים אחרי הפוסטינור עדיין סובלת מבחילות והאם סביר שזו תופעת לוואי מהכדור או שעלי לחשוש שהכדור לא היה יעיל ואני בהריון.
אודה לתשובה!!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסטינור - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין19/04/2013יתכן שמדובר בתופעות לאחר הפוסטינור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהליאת17/04/2013
שלום,
אני צריכה לעבור עוד כמה ימים בדיקת אולטרסאונד וגינאלית אצל רופאת הנשים (לבדוק שהכל תקין אחרי הפלה נדחית - עברו מאז ההפלה 7 שבועות ובבדיקה שנערכה יומיים לאחר ההפלה נמצא כי שק ההריון יצא אך נותר קריש דם באורך 12 מ"מ). שאלתי היא, אתמול היה לי ביוץ ולא רציתי לפספס ולכן קיימתי יחסי מין. למקרה שהצליח והייתה הפריה, האם רופאת הנשים תוכל כבר לראות זאת בבדיקה? ושאלה שניה, האם הבדיקה הוגינאלית שאני אמורה לעבור עלולה לפגוע בהריון הצעיר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/04/2013התשובה לשתי השאלות היא לא. בדיקה גינקולוגית לא פוגעת בהריון ולא ניתן לראות בבדיקה הריון אחרי זמן כל כך קצר ממהפריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי, תודה רבה !
ליאת17/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה למענה...צופי2417/04/2013
שלום, אני ובעלי מנסים להרות ורציתי לשאול האם שימוש באמצעי לגירוי כמו ויברטור וכו׳ עלול לפגוע בפוריות? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה למענה... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/04/2013לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה אחרי לידהרוית17/04/2013
שלום,
אני שנה אחרי לידה,לא מחוסנת נגד אדמת,שאלתי היא
האם עוברים שני חיסונים נגד אדמת או חיסון אחד,ואיך אני יודעת שזה נתפס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנה אחרי לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/04/2013חיסון אחד ובודקים בבדיקות דם את רמת הנוגדנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)