מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טעות בגלולות יאז - דחוף !רוני30/04/2013
שלום , אני נוטלת גלולות מסוג יאז. הגלולות מחולקות ל4 שורות כשכתוב מהיכן מתחילים כל שורה . עשיתי טעות והתחלתי את השורה השלישית מהסוף במקום מההתחלה של השורה השלישית , נשארו בשורה זו עוד שתי גלולות, מה לעשות? להפסיק או להמשיך ליטול אותן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות בגלולות יאז - דחוף ! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/05/2013הסדדר לא משנה כי כל הגלולות זהות. רק חשוב שאת ה4 הלבנות לקחת בסוף החפיסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת שתןמור30/04/2013
שלום ,
לפני כ- 20 יום גיליתי דלקת שתן אחרי בדיקת שתן שעשיתי.
הרופא נתן לי אנטיביוטיקה לחמישה ימים .
הדלקת הופסקה.
שלשום שוב חזרה לי הדלקת שתן , הפעם מלווה בדם בזמן השתן.
זה נורא הלחיץ אותי, והרופאה נתנה לי אבקת מונורול לערבב במים ולשתות.
רציתי לדעת ממה יכול לנבוע הדלקת בהפרש של שבועיים בלבד? והאם הופעת הדם עם הדלקת היא מסוכנת ?
בנוסף האם יכול להיות קשר בכך שאני ובן זוגי משתמשים בקונדומים כרגע במהלך קיום יחסי המין . . ? (התחלנו רק לפני חודש וחצי, וזאת הפעם הראשונה שלי).
אודה לתשובתך!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת שתן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/05/2013הדלקות חזורות עקב קיום יחסי מין. אל תקיימי יחסי מין עד שהדלקת תעבור ותסיימי אנטיביוטיקה. צריך גם לבדוק שהאנטיביוטיקה שקבלת התאימה לסוג החיידק בתרבית השתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריהמור30/04/2013
שלום,
אני בת 23, לפני כחודשיים וחצי הייתה לי פטריה בנרתיק.
רופאת הנשים הביאה לי מרשם של פלוקנול 150 מ"ג.
לאחר כשלושה שבועות. הפטריה שוב חזרה (מלווה בהפרשות כמו הפעם הראשונה).
הלכתי שוב לרופאה והיא הביאה לי פלוקנול 150 מ"ג לשלושה חודשים.
שאלתי אותה אם במידה ואחרי השלושה חודשים האלה הפטריה תחזור שוב, מה לעשות ?
היא אמרה לי שאין מה לעשות יותר וזהו.
רציתי לדעת האם זה יתכן שפה זה נגמר ? במידה ותחזור לי הפטריה אחרי הכדור פלוקנול האחרון באמת אין מה לעשות ? או שיש אפשרות לקבל תרופה אחרת או משחה שתעזור לי??
אודה לתשובתכם
תתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/05/2013אם הפטריה תחזור אז צריך לעשות ברור זהומי וטיפול אחר פרוביוטיקה שינוי תזונתי תרביות נרתיקיות חוזרות ועוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסטיבוליטיסשיר30/04/2013
אני כרגע סובלת מוסטיבוליטיס שנמשך שנה וחצי און ואוף. רציתי לשאול האם הרגישות ניתנת לפתרון?
הבנתי כי בדרך כלל לא ניתן להעלים את הבעיה לחלוטין או לרפא אותה כך שלא אזדקק עוד לתרופות. האם זה נכון? אני חוששת להגיע למצב בו אני מסיימת טיפול, נפטרת מהבעיה אך נתקלת בה שוב לאחר מספר חודשים, כמו שקרה לי בשנה וחצי האחרונות.
אם אכן לא ניתן לפתור אותה לאלתר אמשיך לטפל בעצמי ללא הפסקה.
אשמח לתשובה, תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסטיבוליטיס - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/05/2013וסטיבוליטיס היא בעיה פתירה רק שלוקח הרבה טיפולים ונסיונות עד שמוצאים מה שיעבוד עליך. הטיפול משולב בין טיפול נפשי טיפול פיזיותרפי וטיפול מקומי בוסטיבולום. מיצאי רופא שמומחה בנושא והתחילי טיפולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ! אששמח למענה..צופי2430/04/2013
לפני כחודשיים נטלתי פורמילוט נור 10 ימים על מנת לדחות את המחזור עקב חתונה בהמלצת רופאת הנשים. החודש קיבלתי את המחזור ב15.4 , והתחלתי לבדוק את הביוץ בעזרת מקלוני ביוץ. המחזור שלי בין 28-34, היום יום ה16 ועדיין לא הראה לי פס ביוץ.. האם יכול להיות בגלל נטילת הכדור? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ! אששמח למענה.. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/05/2013יכול להיות שהביוץ נדחה או שידלג על חודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםויקי30/04/2013
שלום רב,
היום הופיע לי דימום המזכיר מחזור בימיו הראשונים
אני לוקחת גלולות ויש לי עוד 3 בחפיסה והמחזור אמור להתחיל רק בעוד שבוע לא פיספסתי שום גלולה במהלך החודש מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/05/2013יכול לקרות דימום במהלך חפיסת גלולות אם ימשיך גם בחודש הבא פני לרופא נשים תמיד כדאי גם לעשות בדיקת שתן להריון על מנת לשלול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי קבלת מחזוראורי30/04/2013
שלום,
הפסקתי לקחת גלולות בנובמר האחרון, לאחר שנתיים של שימוש.
לאחר הפסקת הגלולות, המחזור שלי היה בסדר, הוא התעכב בשבוע פחות או יותר.
החודש לא קיבלתי מחזור, בדקתי הריון וזה הראה לי תוצאה שלילית.
מה הסיבה?
תודה, אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי קבלת מחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/05/2013מתחים לחצים אנטיביוטיקה או מחלה כלשהי יכולים לגרום לדחית מחזור..
המתיני עוד שבוע ועשי שוב בדיקת להריון אם שלילית פני לרופא נשים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בגלולותמעוניינת לדעת30/04/2013
שלום,
אני משתמשת בגלולות באופן קבוע, ולא מפספסת גלולה. האם במידה ואני מקיימת יחסי מין אני מוגנת מפני הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/05/201399.5% כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת גלולותרוני30/04/2013
שלום, אני בת 18 ולוקחת גלולות "אמילי" כבר שנה.
לפני כמה חודשים נפלה לי גלולה ונאבדה, ולכן לקחתי את הגלולה הבאה במקומה ואז בסוף החודש לקחתי עוד גלולה אחת מקופסא חדשה לפני ההפסקה (כדי להשלים את הגלולה שנפלה לי) וכך אני עושה כל חודש מאז- מסיימת את החבילה ולוקחת עוד גלולה אחת מקופסא חדשה.
יש דרך שאני יכולה לסדר את זה ולהפסיק לקחת כל פעם עוד אחת? האם אני יכולה לקחת בחודש אחד 20 במקום 21 ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי רעיון בשבילך..
שיר30/04/2013את יכולה לקנות קופסה אחת שתהיה ספייר ולקחת ממנה את הגלולה החסרה, ותשמרי אותה למקרה שתאבדי שוב..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום וגינאלימירי29/04/2013
שלום, בת 26 לוקחת גלולות. אובחנה פיטריה, אך לאחר הכנסת הנר (בעזרת המוליך)יש דימום בינוני. מה יכולה להיות הסיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום וגינאלי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/04/2013יכול להיות שפצעת את עצמך בזמן החדרת המוליך, אם הדימום ימשך פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בחיידקשרונה29/04/2013
שלום,
אני לוקחת אנטיביוטיקה דוקסילין ובמקביל הרופא נתן לי נרות פלג'יל ופולידין לסירוגין כל לילה במשך כ-3 שבועות.
שתי שאלות:
1. האם אפשר להמשיך להשתמש בזמן מחזור?
2. האם במקרה ויש לי גם פטרייה זה יעזור לטפל גם בה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בחיידק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/04/2013בזמן מחזור המשיכי רק עם הטיפול דרך הפה. פולידין יכול להקל על תסמינים של פטריה נרתיקית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לדלג על מחזור עם גלולות שלמיכל29/04/2013
שלום,
האם ניתן לדלג על מחזור עם גלולות של מינס?
יש בחפיסה 4 גלולות דמה, האם ניתן לדחות את המחזור אם אדלג עליהן ואתחיל מיד חפיסה חדשה?
תודה
מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן לדלג על מחזור עם גלולות של - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/04/2013כן את יכולה לזרוק את ארבעת הגלולות דמה ולמשיך ישר לחפיסה חדשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בזמן השימוש במירנהליאל29/04/2013
שלום רב!
אני בת 31, אמא ל-2 ובריאה בדרך כלל. לפני כ-8 חודשים (באוגוסט) שמתי את ההתקן מירנה- בעיקר, כי אמרו לי שהדימומים יפחתו בצורה משמעותית ואיתם כאבי המחזור (הדימומים שלי היו כבדים מאוד והכאבים הקשו על התפקוד). לאחר תקופת הסתגלות של חודש וחצי להתקן, במהלכם דיממתי, הדימום חזר להיות פעם בחודש, עדיין חזק מאוד.
בחודש החודש התחלתי לדמם 10 ימים לפני שהייתי צריכה לקבל וסת. הדימום היה חלש מאוד ונגמר תוך יומיים וחצי (הוסת שלי נמשכת בין5 ימים לשבוע). לאחר כ10 ימים מסוף הדימום התחלתי לחוש סימנים של הריון (גודש בחזה, חוש הריח השתנה וכו'). הדבר גרם לי לעשות בדיקת הריון ביתית, שהראתה פס חיובי חלש מאוד, אך בהחלט פס. באותו היום ניגשתי לרופא נשים, שהפנה אותי לבדיקת בטא ואולטרסאונד בעוד שבוע. תוצאות הבטא יצאו שליליות, אך בדיקה ביתית נוספת שעשיתי יום לאחר מכן יצאה שוב חיובית.
חשוב לציין שההתקן נמצא במקומו ואני מרגישה את החוטים.
אני לא מבינה מה קורה איתי. האם אני בהריון או לא? האם ייתכן הריון עם התקן הורמונלי? האם ייתכן שהתוצאות מצביעות על הריון חוץ רחמי? אנא ענו לי במהרה!
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בזמן השימוש במירנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/04/2013הסבירות להריון עם התקן קיימת אם כי נמוכה. חיזרי על בדיקות דם לבטא ונראה מבחינת הערכים אם הם בעליה או בירידה. ופני לרופא נשים שלך למעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולה שנשכחהשרית29/04/2013
אני לוקחת קצת פחות מחודש גלולות. יום שישי האחרון לקחתי במקום בשעה 21:00, בשעה 13:20 בשבת. הבנתי שאהיה מוגנת רק בחפיסה הבאה. אני רוצה לקחת את החפיסה הבאה בלי הפסקה, האם אהיה מוגנת בכל זאת? או שעלי לקבל מחזור ורק אז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולה שנשכחה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/04/2013את יכולה לקחת ברצף שתי חפיסות הוסיפי קונדומים בשבועיים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא קיבלתי תשובה לשלוש שאלות מ 24.4אני29/04/2013
בשם אני.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי תשובה לשלוש שאלות מ 24.4 - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב30/04/2013הדפיסי שוב את השאלה אם את רוצה תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)