מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחילת נטילת גלולות-באיזה יום?הדר07/10/2012
שלום. אני בת 31. חוזרת ליטול גלולות "יאז" אחרי הפסקה של למעלה משנה. הרופא הורה לי להתחיל את הגלולה הראשונה ביום השלישי לדימום. הרוקח הופתע כשאמרתי לו זאת, וגם בהוראות השימוש שקראתי רשום להתחיל ביום הראשון תהיתי איזו סיבה יכולה להיות להוראת הרופא, ומה בעצם לעשות כדי להיות כדי לקבל את ההגנה הכי טובה מהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת נטילת גלולות-באיזה יום? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/10/2012התחילי ביום ראשון של המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות או התקןשיילי07/10/2012
שלום רב, אני בת 39 אמא לשתיים. לידה אחרונה לפני 4 שנים. אני מעוניינת להתחיל לקחת אמצעי מניעה (שאינם קונדום) ומאד מתלבטת אם ליטול גלולות או לשים התקן תוך רחמי. חשוב לי מאד לשמור את האופציה להרות שוב והייתי שמחה לדעת איזה אמצעי הכי מתאים ולא יפגע בסיכויים לעשות עוד ילד (לא כרגע כמובן). אציין כי הפעם האחרונה שעשיתי שימוש בגלולות היתה לפני 15 שנה והפסקתי עקב תופעות לוואי. אודה אם תוכלו לציין את סוג הגלולות וההתקן הכי מומלצים, במידת האפשר כמובן.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות או התקן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/10/2012לא ניתן ליעץ דרך הפורום, פני לרופא המטפל בך והמכיר אותך עם הסטוריה רפואית שלך ושל משפחתך ותחליטו ביחד. שתי האופציות טובות ולשתיהן יש יתרונות וחסרונות. כיום יש מבחר של התקנים ומבחר של גלולות ומקווה שיהיו עם פחות תופעות לוואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיבור 2 קופסאות של גלולות יאזיעל07/10/2012
אני בת 19 ומשתמשת בגלולות יאז כבר כמה חודשים, עקב טיסה לחול החלטתי לחבר 2 קופסאות על מנת שהמחזור לא יגיע, לאחר כמה ימים התחילו להיות לי הפרשות כמו לפני מחזור ולאחר כשבוע התחיל גם מידי פעם דם, אבל לא בכמות כמו במחזור..
האם זה נורמאלי שזה קורה, שמעתי על התופעה של דימום בין ויסתי, בנוסף המחזור שלי לפי הגלולות אמור להגיע עוד שבוע וקצת וכרגע לא נראה באופק שהדימום עומד להיגמר, מה עושים במצב כזה? והאם כל פעם שאני אחבר קופסאות יהיה לי ככה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
יעל07/10/2012קראתי בכמה פורומים כאלה, שהרופאים המליצו להפסיק את הגלולות ולחזור לקחת במחזור שיגיע, האם מומלץ לעשות את זה? או לחכות פשוט שהדימום יתחבר למחזור ושניהם יפסקו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/10/2012אם הדימום טורדני הפסיקי ועשי שבוע הפסקה ואז התחילי מחדש וזה יפסיק את הדימומים, אם תצרפי שוב חפיסות תראה מה קורה אם יהיו עוד פעם דימומים או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותמיכל07/10/2012
שלום..אני נוטלת גלולות מסוג פמינט כבר במשך 5 שנים. ביום חמישי 30.9 סיימתי מחזור לאחר הפסקה בת שבוע והייתי צריכה להתחיל עוד חבילה באותו היום רק שנגמרו לי הגלולות. הבאתי עוד חפיסה אתמול ועכשיו אני לא יודעת אם להתחיל מיד אפילו שכבר שבוע ו-3 ימים אני ללא גלולות, או לחכות לקבל שוב מחזור ואז להתחיל חבילה ביום הראשון של המחזור. חשוב לציין שקיימתי יחסי מין בשבוע הזה.. תודה רבה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/10/2012אם קיימת יחסי מין מקווה שזה היה תחת קונדומים...... את יכולה להתחיל גלולות אבל אינך מוגנת במהלך החודש, או לחכות למחזור הבא וגם כן להשתמש בקונדומים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות הורמונאליות?איריס07/10/2012
שלום.
אני 9 חודשים אחרי לידה. כ 4 חודשים אחרי הלידה התחלתי לסבול מחסור יציבות, סחרחורות וחולשה. עברתי בירור נוירולוגי מקיף וכן בירור א.א.ג שסבר כי מדובר בבעיה של שיווי משקל אך כל הבדיקות יצאו תקינות.
כמו כן, מאז הלידה אני סובלת מהזעה מוגברת וגלי חום.
אני לא מניקה ולא נוטלת שום אמצעי מניעה הורמונאלים.
האם יתכן כי שילוב כל הסימפוטמים מצביע בכלל על בעיה הורמונאלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות הורמונאליות? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/10/2012פני לרופא נשים להערכה הורמונלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים חומים בהריון אחרי קיום יחסים...07/10/2012
שלום,
אני בשבוע 23 להריון, לאחר קיום יחסים עם בעלי יש לי לפעמים כתמים חומים שיוצאים מהנרתיק, ההריון תקין ועד עכשיו לא הייתה שום בעיה.
האם זה דבר נורמלי או שכדאי ללכת לרופא?!
אשמח לתשובה בהקדם,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים חומים בהריון אחרי קיום יחסים - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן07/10/2012לפנות לרופא לבדיקת צוואר הרחם ןלברר מתי הייתה בדיקת פאפס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת חומצה פולית לפני הריוןדפנה07/10/2012
שלום רב!
אני לא יודעת אם זה המקום הנכון לשאול אבל אני מנסה:
יש לנו ב"ה תינוקת בת 9 חודשים, שיונקת חלקית (2 ארוחות מוצקים ביום: פירות ומרק). בגלל ההנקה אני עדיין ממשיכה לקחת פרנטל עוד מימי ההריון.
עכשיו אנחנו חושבים על ילד נוסף ואני רוצה להתחיל לקחת חומצה פולית, שצריך לקחת לפני שרוצים להיכנס להריון.
שאלתי היא האם אני צריכה לקחת חומצה פולית בנוסף לפרנטל או שמה שיש בפרנטל זה מספיק גם בשביל העובר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת חומצה פולית לפני הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2012יש בפרנטל מספיק חומצה פולית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לקחת פוסינורשרית06/10/2012
שלום .. אני התחלתי לקחת גלולות ביום הראשון למחזור .. לאחר נטילת הגלולה השלישית שילשלתי אחרי שעה וחצי .. ביום ה16 וה17 קיימנו יחסי מין ללא הגנה נוספת האם יש צורך בלקיחת פוסטינור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לקחת פוסינור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2012סבירות נמוכה להריון אבל אם את רוצה להיות בטוחה ב100% קחי פחוסטינור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה האיברמאי06/10/2012
לא מעט פעמים שמעתי שלאישה 3 חורים באיבר המין, ושהשתן ודם המחזור אינם יוצאים מאותו חור.
אשמח לדעת האם נכון הדבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנה האיבר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2012להבדיל מגבר לאשה יש אכן 3 פתחים, פי הטבעת המעביר צואה פתח הנרתיק דרכו יוצא הדם הוסתי והתינוק בזמן לידה ודרכו מקיימים יחסי מין. ופתח של השתן שהוא הכי קדמי ונמצא מתחת לדגדגן. חפשי באינטרנט תמונות של אברי המין נשיים כדי שתתמצאי יותר טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס שפתיים וקיום יחסים גניטליחסויה06/10/2012
שלום רב-
רציתי לדעת האם יש מניעה לקיים יחסי מין גניטיליים בלבד אם לבן זוגי יש התפרצות של הרפס שפתיים ?
האם הוירוס עלול להיות מופרש גם בזרע ועדיף להימנע? (אנו מנסים להיכנס להיריון ובימים קרובים אמור לחול הביוץ)
אודה לתשובתכם בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס שפתיים וקיום יחסים גניטלי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2012הרפס בשפתיים לא עובר דרך הזרע אלא רק במגע ישיר של השפתיים על אבר המין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תענו לי .פעם שלישית שכתבתימתוסכלת06/10/2012
אני בהירה מאוד בגוף, אבל שם למטה, השפתיים החיצוניות והפנימיות, החיץ ופי הטבעת - הצבע כהה מאוד, חום כהה כמעט שחור.
לאחרונה גם בבית השחי התחיל להתכהות העור (גוון חום)
מה הסיבה לכך? האם אפשר להבהיר שם למטה את העור? איך זה מתבצע?
אני מתוסכלת מאוד, בחיפוש אחר מידע בנושא לא נתקלתי בבחורות שיש להם צבע כהה מהגוף שם למטה, רק בנות ממוצא אפריקאי מודות שיש להן צבע כהה יותר באיזורים המוצנעים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי .פעם שלישית שכתבתי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2012בשפתיים הקטנות יש פיגמנט שנקרא מלנין שהוא אחראי על צבע. יש נשים שיש להן יותר פיגמנט ואחרות פחות. זה לא בעיה והתכהות של השפתיים היא דבר נורמטיבי לחלוטין. ואין דרך שידועה לי להבהיר את הצבע
התיעצי עם רופאי עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר ליאורה, תודה אבל מדובר
מתוסכלת07/10/2012על השפתיים החיצוניות דווקא, ועל החיץ כולל פי הטבעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר ליאורה, תודה אבל מדובר - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/10/2012פני לבדיקת רופא עור או רופא נשים קשה לי להעריך את עוצמת הבעיה מבלי לבדוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
מתוסכלת09/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןשרון06/10/2012
שלום רב,
אני אחרי 5 הזרעות IUI ו3 טיפולי IVF והפעם עשו לי החזרת 2 עוברים מוקפאים וברוך השם אני בהריון בשבוע 5 או 6 ושמה קרינון פעם ביום.שבוע הבא ב"ה יש לי בידקת שק.
השאלה שלי היא -
היום הייתי באירוע משפחתי ורקדתי הרבה ודי "השתוללתי" באחד השירים.אני שומרת על עצמי מאז ההחזרה אבל היום משום מה השתוללתי. אחרי האירוע הרגשתי כאבי רגליים וגב עזים מאוד מאוד.(הייתי גם עם נעלי עקב משהו שאני לא עושה כמעט אף פעם).אני ממש ממש מודאגת ובדיכאון.האם זה יכול לפגוע בעובר עקב ההתנהגות שלי?
לתשובתכם אודה,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2012פעילות גופנית לא צריכה לפגוע בעובר עם הקליטה שלו תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה אני מפחדת אנא תזערו לידנה05/10/2012
שלום,אני ביום 6 למחזור הופיעו אצלי הפרשות בצבע חום שחור פעם ראשונה שזה קורה לי.. אני בת 31 נשואה ללא ילדים והמזחור שלי ממאז ומתמיד היה סדיר.. האם זה מפחיד? מה עלי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה אני מפחדת אנא תזערו לי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2012לא מפחיד ויכול לקרות אך חסר נתונים עליך. אחרי החג אם ההפרשות ימשיכו פני לבדיקת רופא נשים, הפרשות כהות הם דם ישן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבצס במפשעהשני כהן05/10/2012
שלום לכם,
אני סובלת כבר שנים מאבצס חוזר במפשעה. עברתי ניתוח בהרדמה + מס' ניקוזים מקומיים ותמיד זה חוזר. אני סובלת כאבים תופת ובקושי הולכת..
האם יש פתרון קבוע? משחה מיוחדת?
האם יש רופא שזו ההתמחות שלו?
תודה מראש,
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבצס במפשעה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2012לא מכירה התמחות מיוחדת לנושא.., כל רופא עור, חירורג יכול לטפל בבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי גלולהאינה05/10/2012
שלום, אני בת 22, לוקחת גלולות יסמין, שכחתי לקחת את הלגולות ה 9 וה 10 בחפיסה, את העשירית לקחתי רק בערב למחרת ואחרי זה המשכתי רגיל אתה 11, רציתי לדעת איך להמשיך ולכמה זמן נפגע יעילותן.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי גלולה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2012הוסיפי קונדומים לשבועיים לפחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף- שכחתי גלולה
הילה15/11/2012שלום רב,
רציתי בבקשה לדעת,
אני לוקחת גלולולת במשך שנה אתמול פעם ראשונה שכחתי גלולה למרות שכבר שבוע לא היה לי קיום יחסים.
שאלתי אם אפשר להמשיך רגיל את הגלולות ולהשתמש באמצעי הגנה או לקחת פוסטינור?
זה אמצע חודש מבחינת לקיחת הגלולה ולכן אינני יודעת את התפוקתיות שלה.
אודה לך לשאלתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף- שכחתי גלולה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב17/11/2012אם לא קיימת יחסי מין בשבוע האחרון אין צתורך בפוסטינור המשיכי את הגלולות כרגיל אך הוסיפי קונדומים לשבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות
הילית16/11/2012את ממשיכה לקחת כרגיל כמו שעשית אבל לדעתי את מתייחסת לפחות לשארית החודש הזה כאילו את לא ממוגנת.בקיצור תדאגי לאמצעים נוספים רק למשך התקופה הקרובה. הילית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)