מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יובש בנרתיקמרים23/10/2012
רציתי לשאול, אני מקבלת כמה שנים זריקה למניעת הריון - דפו פרוורה, כתוצאה מכך יש לי יובש קשה בנרתיק, הגניקולוג שלי נתן לי אובסטין קרם, אני מרגישה שהמשחה לא עוזרת לי, אמרתי זאת לרופא והוא טען שאובסטין היא המשחה הטובה ביותר, רציתי לדעת אם זה נכון, או שיש משחה אחרת טובה יותר, יש לציין שכתוצאה מהיובש יש לי כאבים וצריבה בנרתיק.
אודה לכם על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/10/2012מסכימה עם הרופא הפתרון זה אובסטין אולי במינונים יותר גבוהים והוסיפי גם שמנים באופן יוםיומי כמוש שמן שקדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גולה פנימית בתוך השפהנועה 1923/10/2012
שלום,
לפני כחודש בזמן המקלחת כשהייתי מסבנת את איבר המין הרגשתי בתוך השפתיים החיצוניות בצד שמאל(למעלה כמה שיותר קרוב לבטן) קוץ בעור .. חיצונית.ניסיתי להסתכל בראי ולא ראיתי שום דבר מאיים. נ אחרי שבוע הסתכלתי שוב וראיתי נקודהקטנה כחלחלה.
זה נראה והרגיש לי כמו שערה תת עורית שקורת אחרי גילוח רגליים. שיערתי שגם כאן מדובר אולי בשערה תת עורית/הפוכה. על אף שזה לא איזור שעיר (פנים השפתיים)
לא ייחסתי חשיבות .
בשבוע האחרון אני נתקלת בכאב חד מהאיזור. הכאב הוא לא קבוע. בעיקר במגע או בלבישת מכנס צמוד.כאב כמו .. שמקבלים מכה ויש שטף דם.. כזה:)
מאחר ולא קיבלתי שום מכה ניסיתי לראות אם יש לי איזה שטף דם? וראיתי שכבר אין נקודה כחלחלה אבל יש בליטה פנימית כמו גולה יחסית גדולה ומאוד כואבת בנגיעה.
אני מאוד מפחדת! חשוב לי לציין שאני בתולה, לא באה במגע מיני גם לא משחקים מקדימים.
אני סטרילית. משתמשת בתחתוניות, רוחצת בסבון אינטימי יעודי, לא יושבת על אסלות ציבוריות.
כל הסיטאציה מלחיצה אותי ! ההגיון אומר לי לפנות מיידית לגניקולוג והחרדה אומרת לי שעדיף לא לדעת:(
בדיוק היום גם קיבלתי מחזור כך שגם על אף הלחץ אני לא אוכל לקבוע תור.
מה זה יכול להיות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גולה פנימית בתוך השפה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/10/2012פני לבדיקה למרות המחזור אין שום דרך לאבחן ללא בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס באיבר מיןלילך23/10/2012
שלום, אני בת 31 עם בן זוג בן בגילי. אני מקבלת מידי פעם הרפס בשפתיים והדבקתי את בן זוגי באיבר מינו. מרגע שיצא לו הרפס בפעם הראשונה כל חודש יוצא לו הרפס למשך 7-10 ימים. הוא שם זובירקס. האם יש טיפול אחר של כדור שנוכל לקחת על מנת למנוע תופעה חוזרת בתדירות כ"כ גבוהה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס באיבר מין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/10/2012ניתן לקבל כדורים דומי זובירקס כטיפול מונע דרך הפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות סרזט ובדיקת הריוןמיטל23/10/2012
שלום רב
מזה כחודשיים נוטלת גלולות סרזט לאחר לידה.
בשבוע האחרון בחילות בוקר (בדומה להריון)
האם בהשפעתת הורמונים הנמצאים בגלולה ניתן יהיה לערוך בדיקת הריון ביתית?? תוצאותיה יהיו מספיק מדויקות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות סרזט ובדיקת הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/10/2012יכולה לעשות בדיקה להריון והתוצאות מהימנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיספוס גלולהענת23/10/2012
פספסתי את הגלולה ה15 בחפיסה מתוך 21 , האם עדיין יש סיכוי להכנס להריון? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם מפספוס של גלולה אחת
איילה23/10/2012אפשר להכנס להריון. אני פספסתי גלולה ממש בתחילת החפיסה והרופא נשים שלי אמר לי שאני לא מוגנת מפני הריון, הוא המליץ לי לקחת נורלבו שזו גלולת חירום כזו, גם אם הסיכוי נמוך - אני לא הייתי ממליצה לך לקחת סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיספוס גלולה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב24/10/2012בהחלט כן הוסיפי קונדומים בשבועיים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפה אחת נפוחה..מודאגת!22/10/2012
היי וערב טוב.
אתמול החל לי גירוד ואחרי כמה זמן ראיתי ששפה פנימית אחת התנפחה באופן מאוד משמעותי לעומת השניה. עברה בהרבה את "גבולות השפתיים החיצוניות".
זה כבר קרה לי בעבר אבל אחרי קיום יחסי מין או דברים כאלו, כאן לא היה שום כלום וזה פשוט התנפח מעצמו. מאוד מפחיד.
הנפיחות ירדה רק היום וגם לא באופן מלא.
מה זה עשוי להיות?
תודה רבה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספסתם את שלי..
מודאגת!24/10/2012:-[
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשפה אחת נפוחה.. - תגובה
ד''ר יואב פלד24/10/2012רגישות מקומית
המנעי ככל האפשר מלפגוע בשפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וביופידבק ..אוכלים בריא22/10/2012
חשמלי: כמה זמן לפני כניסה להריון יש להפסיק את הטיפול (בביופידבק חשמלי)
, האם יש חשש מפגיעה כלשהי בביציות מטיפולים עברו.
אודה לכם באם תוכלו לכוון אותי למי שזהו תחום עיסוקו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וביופידבק .. - תגובה
ד''ר יואב פלד24/10/2012אין נזק לביציות
בדרך כלל לא צריך להפסיק שימוש בביו פיד בק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקש תשובה בהקדם!לגבי התקן תוך רחמיחני22/10/2012
שלום וברכה
לפני כ חודש וחצי רופא התקין לי התקן תוך רחמי
הכל טוב ויפה הדימומים לא חזקים ובימים האחרונים הרגשתי אי נוחות קטנטנה .
הכנסתי אצבע לנרתיק ואני לא מצליחה להרגיש את קצה החוט של ההתקן אלא סוף עגול כאילו ההתקן התקפל כלפי פנים.האם זה מצב מסוכן? מה עליי לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקש תשובה בהקדם!לגבי התקן תוך רחמי - תגובה
ד''ר יואב פלד24/10/2012לא מסוכן
פני לרופא נשים לסונר למיקום ההתקן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרזטמור21/10/2012
שלום רב,
אני שלושה חודשים אחרי לידה. לרוב מניקה ולעתים משלבת תמ"ל.
עד כה לא מנענו הריון.
אני רוצה להתחיל ליטול גלולות סרזט.
ראיתי בעלון המידע של הסרזט שלפני תחילת נטילת הגלולות צריך קודם לשלול הריון.
האם זה הכרחי? האם גלולות עלולות לפגוע בעובר, במידה ואני בהירון ולא יודעת מזה?
ואם כן, מתי לבצע את בדיקת ההריון??
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרזט - תגובה
ד''ר יואב פלד24/10/2012בצעי בדיקה ביתית להריון
והחלי נטילת סרזט
הגלולה בטוחה שבועיים ממועד הנטילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חצי שנה לאחר לידהחנה21/10/2012
שלום!
אני 6 וחצי חודשים לאחר לידה. לידת וואקום עם הרבה מאוד תפרים.
המקום עדיין כואב מאוד, במיוחד בקיום יחסים. מה גם שמדמם במידה מועטה מס' ימים אחרי (לא ברציפות). הייתי אצל רופאת נשים שלטענתה הכל בסדר, שהתפרים כבר מזמן הגלידו והכאב נובע מצלקות.
מה יכולה להיות הסיבה וכיצד אוכל להקל ולשפר את המצב?
האם יש רופאים מומלצים שמתמחים דווקא בנשים אחרי לידה? אשמח לשמוע! (חברת מכבי)
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חצי שנה לאחר לידה - תגובה
ד''ר יואב פלד24/10/2012יש לבדוק אותך
ברור שלא ניתן לתת חוות דעת ככה סתם בפורום
את יכולה להתקשר לטלפון שאחרי החתימה שלי בבוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעותסיגל21/10/2012
אחרי כמה זמן מאז קיום היחסים שאישה נכנסת להריון מתחילים תופעת כגון: גודש ונפיחות בשדיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/10/2012לפחות שבועיים אחרי קיום יחסי המין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא סדיר-בעיה הורמונליתאנונימית21/10/2012
שלום,
מקווה שהגעתי לפורום הנכון.
.
לפני כשנה התחילה לי אי סדירות במחזור (דימום הופיע כל חודשיים-שלושה), רופא הנשים הורה לי לעבור בדיקת פרופיל הורמונלי. הבדיקה הראתה חוסר איזון הורמונאלי שמונע סדירות של המחזור. הבנתי שהטיפול במצב הוא נטילת גלולות, הבעיה היא שאני ממש דואגת.
קראתי את תופעות הלוואי,ובאופן כללי אני לא ממהרת להכניס כימיכלים לגוף (אקמול אני בקושי מוכנה לקחת)
ולשאלה:
יש פתרון אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא סדיר-בעיה הורמונלית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/10/2012תלוי על איזה הפרעה הורמונלית מדובר התיעצי עם הרופא המטפל בך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת יסמיןמירית21/10/2012
הפסקתי להשתמש בגלולולת יסמין במטרה להכנס להריון משום מה לאחר המחזור
יש לי כל יומיים שלוש הפרשות חומות (לא דם) מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת יסמין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/10/2012פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן תחתונה לאחר קיום יחסיםמירב21/10/2012
שלום,
אני בת 25, מזה שנים שאני סובלת מדלקות בשתן וכאבי בטן תחתונה לאחר קיום יחסי מין ומספר פעמים הזדקקתי לאנטיביוטיקה על מנת לטפל בחיידק/דלקת.
הייתי אצל גניקולוגים רבים ואורולוג אשר אינם יודעים את מקור הבעיה ועשו לי בדיקות רבות שיצאו תקינות (כולל אולטרסאונד, בדיקות שתן...)
כאבי בטן חזקים מופיעים לי יום לאחר קיום יחסי מין (עם פרטנר קבוע- לא חדש) ויכולים להימשך ימים רבים אחרי (כאבים כמו דלקות בשתן).
כאשר יש כאבים והתרבית שתן שלי יוצאת תקינה אני שותה מיץ חמוציות לפי המלצת רופאים ואין שיפור.
אני יודעת שקשה לתת תשובה דרך האינטרנט ללא בדיקה, אך איני יודעת כבר לאן לפנות.. קבעתי תור אצל אורולוג בכיר בכדי לדון בנושא, אך האם זו בכל זאת יכולה להיות בעיה גניקולוגית?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן תחתונה לאחר קיום יחסים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/10/2012יכול להיות שני מצבים אחד שיש לך אנדומטריוזיס אגני ואז הטיפול לזה הינו לקיחת גלולות ברצף כדי לדכא את האנדומטריוזיס או בגלל חדירה עמוקה כאבים אנגיים במצבים כאלה כדאי לשנות את התנוחות לפחות עמוקות ושטחיות יותר ולראות מה קורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה..
מירב21/10/2012תודה על תגובתך, איך מגלים שמדובר באנדומטריוזיס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות הנקה כאמצעי מניעה-דחוף...מורן21/10/2012
אני כשבעה שבועות לאחר לידה. לפני כשבוע התחלתי לקחת גלולות הנקה. הבנתי כי צריך להקפיד איתן על שעה מדוייקת מדי יום, אך לצערי הייתי לוקחת את הגלולה באי דיוק של שעה וחצי לפני הזמן או אחרי הזמן ההתחלתי בו נטלתי את הגלולה הראשונה...
לפני כשלושה ימים החל דימום רציני כמו ימים ראשונים של ווסת. עכשיו איני יודעת אם מדובר בווסת או בדימום עקב אי הדיוק שציינתי. יכול להיות שמתחיל דימום כזה עקב אי דיוק של שעה וחצי מקסימום??? אם אני מפסיקה ליטול את הגלולות האם הדימום ימשיך לזמן ממושך???? האם יש אמצעי מניעה אחר חוץ מהתקן (שמעתי שיש זריקה). אודה לתשובה דחופה מאוד (שומרת נידה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות הנקה כאמצעי מניעה-דחוף... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב21/10/2012יכול להיות דימום תחת גלולות הנקה בחודשים הראשונים ללקיחה, לא בהכרח מחזור. התיעצי עם רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)