מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עייפות בלתי נסבלת בימי המחזורסגולה14/10/2012
אני בת 52 .יש לי מחזור כל חודש.
בזמן המחזור וגם כמה ימים לפני כן יש לי עייפות בלתי נסבלת.
אני לוקחת אלקטרוסין לתת פעילות בלוטת התריס.
בתוצאות בדיקת הדם האחרונה היה לי מחסור בברזל בגלל דם רב של המחזור. ואני לוקחת כדורי ברזל.
האם אפשר להתמודד עם העייפות הקשה שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה לשאלה איך להתגבר על
סגולה18/10/2012מחכה לתשובה לשאלה איך להתגבר על עייפות בלתי נסבלת בימי המחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפות בלתי נסבלת בימי המחזור. מה
סגולה30/10/2012עייפות בלתי נסבלת בימי המחזור. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורשטשיר14/10/2012
שאלה כללית אבל זקוקה להכוונה
בגיל 18 גילו לי את נגיף הפפילומה ובעקבות זה עברתי צריבה של יבלות וקוניזציה (מקווה שצודקת בשם, הכוונה להליך בו מוסר חלק קטן מצוואר הרחם).
לפני מספר שנים התחילו לי כאבים לאחר קיום יחסי מין באזור הפורשט.
בבדיקות שגרתיות הרופא נשים שלי אבחן תחילה כי המדובר בפטרייה וטופלתי כל פעם מחדש במשחות / כדורים נגד פטריות שהועילו רק לזמן קצר כאשר לאחר קיום יחסי מין שוב סבלתי מכאבים כמעט כל פעם.
כאשר נואשתי מהעניין החלפתי רופא והרופאה החדשה אמרה כי המדובר בפצע בפורשט שנפתח כל פעם וזה נובע מהמבנה האטומי שלי שהוא רגיש יותר.
אחרי תקופה ממושכת בה סבלתי עברתי ניתוח להסרת הפצע ותפירה אנכית כדי שלא ייפתח - הדבר לא הועיל והיום שנה וחצי אחרי עדיין כואב לי כמעט כל פעם אחרי סקס...
משחות מקלות על הכאב והסגירה של הפצע .. עד לפעם הבאה...
אני מניחה שהכאבים האלה הם גורם אפשרי לכך שאני גם לא מגיעה לסיפוק מיני והדבר פשוט מתסכל אותי...
האם יש משהו נוסף שניתן להציע כמו אולי צריבה בלייזר שיגרום לחוסר תחושה באזור או כל דבר אחר?
תודה ענקית מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורשט - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין14/10/2012יש לפנות לרופא מומחה על מנת להעריך את הצורך בטיפול בלייזר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש המלצה למישהו באזור תל אביב?
שיר14/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי 3 שבועותשירה514/10/2012
שלום,
אני בת 40 ואין לי ילדים .
כל חיי המחזור היה מאוד סגיר הפעם הגיע לאחר 3 שבועות .
האם יש סיבה לדאגה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור אחרי 3 שבועות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין14/10/2012לעיתים יתכנו ישוניים חולפים בסדירות המחזור על מנת לברר את הסיבה רצוי לפנות לרופא נשים מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא סדירדוברת בצלאל14/10/2012
שלום רב,
שמי דוברת, בת 29. אני שמה לב המחזור שלי לא סדיר. לעיתים הוא מדייק (חריגה של יום-יומיים), ולעיתים מופיע לאחר שבוע (היה חודש שבו לא הופיע מחזור כלל). כאשר מופיע המחזור הוא נמשך כ-4-5 ימים ותקין. בשלושת החודשים האחרונים, לאור בעיות שצצו, ישנו חשד לפעילות יתר של בלוטת התריס אצלי. האם יש קשר בין הדברים? מעולם לא לקחתי גלולות, והייתי רוצה לדעת האם מדובר בבעיה רצינית, והאם אי לקיחת גלולות יהוו עבורי בעיה להיכנס להריון בעתיד? מה המשמעות של הפרעות במחזור?
אני חוששת מאוד ומפחדת שאצטרך לקחת טיפולים הורמונליים.
אודה לתשובה מהירה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא סדיר - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין14/10/2012במקרים של בעיות בתפקוד בלוטת התריס יתכנו אירועים של אי סדירות במחזור
באשר להמשך הבירור חשוב להשלים אותו כולל טיפול במידת הצורך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- factor 5 והתקן נובהקלרי14/10/2012
שלום רב,
אני בת 27 , ונושאת את המוטציה פקטור 5 הטרוזיגוט.אני לא נוטלת גלולות כלל
ועקב הפלה שעברתי שנה שעברה (בגרידה) הרופא המליץ לי על התקן נובה(נחושת) תוך רחמי.
יש לציין כי לא עברתי לידות.
רציתי לדעת האם ההתקן ימנע הריונות לא רצויים בעתיד ובכלל , ואם כן , מה הסיכויים ?
והכי חשוב האם ההתקן הוא הפתרון האולטימטיבי בשבילי ?
אשמח לכל הבהרה בנושא .
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר factor 5 והתקן נובה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין14/10/2012התקן הוא פתרון טוב לאור העובדה שגלולות יכולות לגרום לסיכוי מוגבר לקרישי דם
באשר להצלחה מדובר על אחוז גבוה מאוד מעל 97%
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת נטילת גלולה וקבלת ווסתמיטל לוי14/10/2012
שלום,
אני בת 25 נוטלת גלולות מסוג "אסטל" מזה כ- 6 שנים.
הייתי אצל רופא נשים לפני כחצי שנה והוא אמר שיש לי שחלות פוליציסטיות.
החלטתי להפסיק לנטול את הגלולות ולאחר שסיימתי את החפיסה קיבלתי את הווסת החודשית.
הווסת נמשך בד"כ כחמישה ימים, אך לאחר כיומיים שלא נטלתי את הגלולה חזרו הדימומים ומזה כבר שלושה ימים יש לי עדיין דימומים.
האם זו תופעת לוואי נורמאלית?
ועוד שאלה, האם יש תרופה חליפית לשחלות פוליציסטיות חוץ מגלולות למניעת הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת נטילת גלולה וקבלת ווסת - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין14/10/2012במקרים של תסמונת השחלות פוליציסטויות לעיתים קיימת תופעה של וסתו לא סדירות
טיפולים נוספים מלבד גלולות כוללים טיפול תרופתי ע"י מטפורמין יש לפנות לרופא נשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גניקוליה -רפואת נשיםתמי14/10/2012
כאבי מחזור חזקים מאדדדדד למי ניתן לגשת?
מה לעשות ? כדורים לא עוזרים וגלולות משמינים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גניקוליה -רפואת נשים - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין14/10/2012לרופא נשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהpcos אתמול הובחנתי כחולה בpcos
מיטל19/10/2012אתמול הובחנתי כחולה ב pcos אני ממש דואגת ולחוצה
יש לי מחזור ממש נדיר פעם ב5 חודשים לאחרונה יש לי שיעור יתר והרבה פצעים
אני מנסה להיכנס להריון וללא הצלחה
איך ממולץ לטפל בבעיה?
אודה מאוד לתגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בהכרח
אורית15/10/2012לאו דווקא נכון. עם הגלולות המתאימות אין שום סיבה שתשמיני, אני לוקחת פליים לכאבי מחזור ולא עליתי בקילו, אני פשוט ממשיכה לאכול נכון ולעשות ספורט. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותמורי14/10/2012
שלום
רציתי לדעת אם עד עכשיו השתמשנו בקונדום בכדי למנוע הריון
ועכשיו אני רוצה להתחיל גלולות זה ישר משפיע מהגלולה הראשונה
או שעדין צריך להמשיך להשתמש באמצעי מניעה ואם כן כמה זמן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם התחלת לקחת מהיום הראשון
קורין14/10/2012אני יודעת שכשאני לוקחת את הפמינט מהיום הראשון של המחזור אז אני מוגנת מהגלולה הראשונה, אם לא התחלת ביום הראשון של המחזור צריך להשתמש גם בקונדומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תגובה בהקדם האפשרי! תודהשלי14/10/2012
שלום,
חזרתי לא מזמן מביקור טראומטי אצל רופאת נשים.
כאשר היא ערכה את הבדיקה הוגינלית הרגשתי כאב מאוד חד וקפצתי מכאב.
אמרתי לה שהיא מכאיבה לי, אך במקום להפסיק היא רק המשיכה ואמרה לי להרפות והכאיבה לי באותה צורה בשנית (היא לא נתנה לי אפילו שנייה בשביל לנסות להרפות).
אני בת 29 ועברתי כבר מספר בדיקות וגניליות בחיי ומעולם לא כאב לי ככה.
לא ברמה שקפצתי וזעקתי מכאב וממש הרגשתי שפצעו אותי מבפנים.
גם כעת, יש לי כאב באזור הנרתיק.
מדובר בכאב קל יחסית לכאב הנוראי שחשתי בעת הבדיקה.
כשחזרתי הבייתה גיליתי כתמי דם בהירים על התחתונים וכן בניגוב, אך לא מדובר בדימום מתמשך/מסיבי.
האם יש סיכוי שהיא פצעה אותי באופן שיגרום לנזק כלשהו בעתיד?
האם לפנות לרופא או לחכות כמה ימים ולראות אם הכאב עובר?
תודה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תשובה בהקדם האפשרי
שלי14/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי אפשר לעשות בדיקה ?ליאת14/10/2012
אחריי כמה ימים או שבועות ניתן לעשותב דיקת הריון ( בדיקה בייתית) לאחר קיום יחסי המין?
מתי הבדיקה תיהיה אמינה כל כך האפשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי אפשר לעשות בדיקה ? - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/10/2012אחרי שבועיים מקיום יחסי מין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד שיער ונטילת סרזטאלינור14/10/2012
שלום רב,
אני נוטלת גלולות סרזט בגלל הנקה, מזה כ 4 חודשים ומאז יש לי נשירת שיער נוראית עד כדי כך שכבר התחילו קרחות, אני ממש בלחץ, סרזט זו הגלולה היחידה שמותר עם הנקה, מה עליי לעשות? חייבת עזרה.
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבוד שיער ונטילת סרזט - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/10/2012תגובה ידועה אחרי לידה לא בהכרח קשור לסרזט. פני לרופא עור להערכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב מועד תחילת המחזורנילי14/10/2012
יש לי וסת מאוד ארוכה (יותר משבוע) כאשר ה3-4 ימים הראשונים הן רק הפרשות חומות ולא ממש דימום. לאחר מכן יש הפסקה של חצי יום-יום ואז מתחיל דימום כבד. מאיזה יום להתחיל לספור את המחזור החודשי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב מועד תחילת המחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/10/2012מהיום של הדימום החזק לדעתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה!דנה14/10/2012
היי,לפני כחודש נטלתי פוסטינור,לאחר כשבוע התתחלתי בדיוק את הגלולות ביום הראשון של המחזור לפי ההוראות של הרופא (גלולות מינס)
הדימום-המחזור נמשך כחמישה ימים ואז נפסק ליומיים,אבל אז המשיך הדימום והפעם כבד הרבה יותר והוא נמשך כבר כשבועים!
הבעיה שלקבוע תור אצל רופא נשים דורשת תור מראש של כשבועיים במקרה הטוב אם לא שלושה עד חודש..
ובינתיים אני לא יודעת מה לעשות?הבנתי שזו תופעת לוואי שדורשת פניה לרופא..אך מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/10/2012המשיכי את הגלולות כסדרןוהמתיני חלתור לרופא נשים, דגימוםחריג יכול לקרות בחודשיים הראשונים לגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה יכול להיות
רינת14/10/2012גם תופעת לוואי של הפוסטינור ויכול להיות גם של הגלולות...אני לפני כמה חודשים לקחתי נורלבו והיה לי דימום חזק שנמשך קרוב לשבועיים, רופא אמר לי שזו אחת מתופעות הלוואי של הגלולה....תראי אני לא יודעת אם זה אותו מקרה כמו שלך אבל הגיוני שזו תופעת הלוואי...בכל מקרה תלכי להבדק אצל הרופא, אולי עד שתגיעי לשם יגמר כבר המחזור :))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקום שליה בהריוןויקי14/10/2012
שלום, אני בשבוע 37 להריון -צוואר 45 ממ, שליה אחורית נמוכה מכסה את הפתח. חלקית. מה זה אומר בלידה? אוכל ללדת וגינאלי ולא קיסרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקום שליה בהריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/10/2012סבירות נמוכה רב הסכויים ישקחו אותך ללידה אלקטיבית בניתוח קיסרי הכל תלוי בכמה אחוזים השליה מכסה את הפתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ויקי14/10/2012האם הרופא שלי צריך להכין אותי לכך או לחכות ללידה טבעית. מה לעשות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ומחזוריעל13/10/2012
שלום, רציתי לשאול שאלה ממש חשובה. אני בת 18 וחצי ומאז שקיבלתי מחזור בגיל 13, עד כה הוא עדיין לא סדיר. יש לי בעיה של הפרשות, אני הולכת גם כשאין לי מחזור עם טמפון בגלל ההפרשות שיש לי אותם המון זמן (חשוב לציין שלא מגרד לי או כואב). בתקופה האחרונה יש לי איחור של טיפה מעל חודשיים במחזור, ויש לי כל הזמן כאבי בטן תחתונה בשני הצדדים, גם ימין וגם שמאול וכאב גב ממש חלש. אבל הכאבי בטן ממש חזקים, כאילו אני עומדת לקבל אך זה לא קורה וזסה כבר שבועיים ככה. מה זה יכול להיות הכאבים? האם אני צריכה להיבדק? יכול להיות שיש לי בעיה בשחלות או משהו? אשמח לתשובה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן ומחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/10/2012אם לא קיימת יחסי מין ואין חשש להריון מדובר על שבוש ה ורמונלי. פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)