מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלולות מרסילוןלהיא27/09/2012
שלום וברכה,
נטלתי עד כה גלולות סרזט בהנקה וכשהפסקתי להניק החל דימום. הרופאה אמרה לי לעשות הפסקה של שבועיים ואז אמור להיות דימום. בהנחה שזה אכן יקרה עלי להתחיל לקחת גלולות מרסילון. שאלתי היא:
1. בהוראות היצרן כתוב שרצוי לקחת את הגלולות בערב.האם זה קריטי? פשוט מאד נוח לי לקחת את זה ב7 בבוקר כמו שעשיתי עם הסרזט. מדוע כאן רצוי בערב והאם זה קריטי?
2. אם אני מפסיקה את הגלולות בשבת, האם עלי לשוב לקחתן בשבת שאחריה או ביום ראשון? כלומר ביום השביעי או השמיני לקחת את הגלולה?
בתודה מראש,
ליהיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות מרסילון - תגובה
ד''ר יואב פלד28/09/2012גם בבוקר זה בסדר
לוקחים ביום השמיני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת סיאנהאמא27/09/2012
קיבלתי זריקת סיאנה 6 שבו' אחרי לידה כשאני לא מניקה.אחרי כשבועיים קיבלתי מחזור ומאז הכתמות קלות. האם היעילות עדיין טובה ואני מוגנת מהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת סיאנה - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן27/09/2012אני מניחשאת עדיין מוגנת. הכתמות זה דבר שכיח אצל נשים תחת סיאנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה כתוצאה מטיפול אנטיביוטייולי27/09/2012
לפני כשבוע הופיעה אצלי דלקת בדרכי השתן. הייתי אצל רופא שנתן טיפול תרופתי/ סידורח ואנטיביוטיקה. נשארו לי עוד יומיים לקחת אנטיביוטיקה ובינתיים אני מרגישה שהיא גרמה לי לפטריה בנרתיק (תופעה שחוזרת אצלי בעיקר עקב שימוש באנטיביוטיקה). מה לעשות? האם אפשר לקחת טבליות אגיסטן נגד פטריה, במקביל לאנטיביוטיקה המטפלת בדלקת בדרכי השתן? או שהדבר יוריד מהיעילות? או האם לסיים קודם את האנטיביוטיקה ורק לאחר מכן להתחיל את הטיפול בטבליות אגיסטן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה כתוצאה מטיפול אנטיביוטי - תגובה
ד''ר יואב פלד28/09/2012טפלי בפטריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטאאורלי27/09/2012
שלום,
אני פוליציסטית וגיליתי קצת באיחור שאני בהריון
ביצעתי ביום ראשון לפני יום כיפור בדיקת בטא והתוצאה היתה
73452 IU/L
ויום אחרי (ביום שני) עשיתי את הבדיקה השניה והתוצאה היתה 73745 IU/L
אני יודעת שבדרך כלל מחכים יומים לפחות בין בדיקה לבדיקה אבל בגלל יום כיפור נתבקשתי לעשות יום אחרי יום
האם הגדילה בערכים מספקת? זה נראה לי מעט מדיי
אודה לך על תשובתך אני קצת מתוחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בטא - תגובה
ד''ר יואב פלד28/09/2012בצעי סונר ותדעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומים?אני27/09/2012
קיבלתי מחזור ב 8/8/12-
עשיתי החזרת שלושה עוברים ב -5/9/12
בבדיקת דם ראשונה ב 20/9/12 (שזה 15 עשר יום אחרי ההחזרה) יצאה בדיקת הבטא 958.
בדיקת בטא שניה ב 24/9/12 הבטא 6798.
ולאחר דימום קל מאוד עשיתי היום (ב 27/9) בדיקת בטא והיא 18687.
האם זה הריון תאומים ויותר?
מתי לעשות U.S ?
אני מודאגת יש לי קצת כאבי בטן לפעמים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון תאומים? - תגובה
ד''ר יואב פלד28/09/2012בצעי סונר ותדעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםרונית27/09/2012
לד"ר שלום רב,
אני בת 64 המחזור פסק אצלי בגיל 49 בשבוע האחרון היה לי דימום חד פעמי
ברצוני לקבל מידע מה יכולה להיות תופעה זו שמאוד מדאיגה אותי
בברכה ובתודה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום - תגובה
ד''ר יואב פלד28/09/2012כל דימום לאחר הפסקת המחזור מחייב ברור
ברוב המקרים אין מדובר במשהו רציני
אבל כפי שכתבתי זה בפרוש מחיב בדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה!חסוי27/09/2012
שלום אני עברתי גרידה לפני הרבע שבעות אתמול יתחלו לי כאב בטן כמו לפני מחזור ועוד לא קיבלתי מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה! - תגובה
ד''ר יואב פלד28/09/2012ללכת לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקות למניעת הריוןמודאגת27/09/2012
השתמשתי במדבקת אוורה למניעת הריון למשך שבוע בלבד מתוך החודש ואין ברשותי שתי מדבקות נוספות להדביק במשך החודש ואין לי דרך להשיגן.. שאלתי היא האם לאחר שאקבל מחזור החודש אוכל להתחיל מחזור חדש של מדבקות ללא חשש? כלומר להתחיל מחזור חדש של מדבקות ולהיות מוגנת מהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבקות למניעת הריון - תגובה
ד''ר יואב פלד28/09/2012כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריוןיוליה27/09/2012
שלום רב.
רציתי לשאול כמה זמן אפשר לנסות להיכנס להריון לפני שחושבים שיש בעיה כלשהי. כלומר מתי צריך לפנות לרופא כשלא מצליחים להרות?
תודה מראש
יוליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון - תגובה
ד''ר יואב פלד28/09/2012זה תלוי אבל מקובל חצי שנה שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה , חג שמח
יוליה28/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת גלולותלימור27/09/2012
שלום,
לקחתי כ-4 חודשים גלולות מסוג מינס, ועקב דימומים בין ויסתיים רבים רופאת הנשים החליפה לי את הסוג לפמינט.
שאלותיי הן:
1. האם יש לפמינט תופעות לוואי מיוחדות כלשהן שחשוב שאדע ?
2. ברגע שאסיים את החפיסה הנוכחית של מינס אתחיל את הפמינט. האם אני מוגנת מהגלולה הראשונה ?( אני שואלת בגלל השינוי במינון בין שני הסוגים)
סופ"ש נעים וחג שמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת גלולות - תגובה
ד''ר יואב פלד28/09/20121 לא
2 כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום בבקשה שאלה לגבי גלולות פמינטצ'יקה27/09/2012
קיבלתי היום חפיסת גלולות פמינט(לא נטלתי גלולות לפני כן) והרופא שלי אמר לי ליטול את הגלולה הראשונה ביום החמישי למחזור. כשחזרתי הביתה קראתי בעלון השימוש שצריך ליטול את הגלולה הראשונה ביום הראשון למחזור, ובכל מקום שקראתי באינטרנט היה כתוב ביום הראשון. התקשרתי לרופא שלי לשאול שוב אבל הוא כבר לא נמצא בקליניקה ואני אמורה לקבל מחזור היום וחוששת אולי לפספס את הזמן הנכון..
השאלה היא למה הוא אמר לי לקחת ביום החמישי? יכול להיות שזה קשור בבדיקות הדם שלי ושהוא ראה שזה מה שמתאים לי? האם זה מקובל ליטול גלולה ראשונה לא ביום הראשון למחזור?
תודה רבה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום בבקשה שאלה לגבי גלולות פמינט - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/09/2012קחי ביום הראשון של המחזור כדי שכבר תהיי מוגנת מבחינת הריון בחודש ראשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני קצת מבולבלת מהעניין
צ'יקה27/09/2012תודה רבה ד"ר ליאורה על התשובה המהירה, אני בכל זאת מבולבלת מהעניין למה שהוא יגיד לי ביום החמישי? מה ההבדל או הסיבה ליום הראשון או החמישי והאם יש עדיפות כלשהי? זו הפעם הראשונה שלי ולא היתי רוצה ליטול את הגלולה באופן לא נכון..
ושוב תודה רבה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור שמתארךמיכל27/09/2012
אני בת 36,בדר"כ המחזור שלי 5-7 ימים,בחודש הקודם וגם החודש המחזור שלי מתארך,שבועדימום רגיל ועוד שבוע דימומים חלשים וכתמים. אני דאגנית מאוד מטבעי ורוצה לדעת מה זה יכול להיות. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור שמתארך - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/09/2012יכול להיות שינוי הורמונלי, פני לבדיקת רופא נשים כדי לשלול בעיות גינקולוגיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי מחזור שהקדיםמרינה27/09/2012
היה אמור להתחיל לי מחזור ב בסוף חודש הוא הקדים לי ב 10 יום והיה דימום חזק כמו של מחזור רגיל ועכשיו התחיל ועכשיו אני נמצאת בתאריכים שהייתי אמורה לקבל בהם ויש לי דימום ממש בקטנה ואני לא יודעת ממה זה יכול להיות כי המחזור שלי בדרך כלל סדיר..
יכול להיות שזה סימן להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום אחרי מחזור שהקדים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/09/2012אם את מקיימת יחסי מין עשי בדיקת שתן להריון ופני לרופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההצעה
מרינה27/09/2012אז אני באמת צריכה לדאוג מזה? זה הגיוני שזה סימן להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלות לגבי גלולותלילך27/09/2012
שלום,
אני בת 23 ולוקחת גלולות מינס מזה 3 שנים פחות או יותר. יש לי שתי שאלות:
1. האם ניתן לקחת גלולה ללא מים. לפעמים אני מוצאת את עצמי ללא מים בעת הזמן ללקיחת הגלולה ורציתי לשאול האם זה פוגע ביעילותה אם אני אבלע את הגלולה ללא מים.
2. האם הזמן הרב שאני עם הגלולות הוא כבר בעיתי? מה נחשב הרבה זמן? ומה עושים במקרים שבהם כבר לוקחים יותר מידי זמן גלולות? אציין כי מלבד עניין יחסי מין הומלץ לי לקחת גלולות מבחינה בריאותית מאחר ולפני למעלה משנתיים הוצא מהשחלה גוש ולפי דעתו של הרופא שטיפל בי גלוללות עשויות להפחית את הסיכון שיופיע עוד פעם סוג הגוש הזה.
תודה רבה,
לילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות לגבי גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/09/2012אין בעיה לקחת בלי מים אם את מסוגלת לזה ואין בעיה עם לקיחת גלולות לתקופה ממושכת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
לילך27/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגנה מהריון וגלולותקורל27/09/2012
בת 23 ולוקחת גלולות פמינט יותר משנה. עכשיו חליתי קצת והרופא אמר לי לקחת אנטיביוטיקה, אני לא רוצה לפגוע בהגנה של הגלולות וגם זה עוזר לי להסדיר את המחזור ככה שאני דואגת שגם זה יפגע. יש אנטיביוטיקות שאפשר לקחת במצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגנה מהריון וגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב27/09/2012קחי אנטיביוטיקה שצריך והוסיפי קונדומים בשבועיים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)