מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מנסים להרות. שאלה לגבי חום השחרמירי13/02/2012
שלום רב!
לאחר שבנסיונות הרגילים לא הצלחנו להשיג הריון, רציתי לנסות החודש את שיטת מדידת חום השחר. קראתי היטב את הכללים ובצעתי לפי ההוראות מהיום ה-12. החום היה 36.6 ביום ה14 החום היה 36.7 וביום ה15- וה-16 היה 36.8 היום כבר היה שוב 36.6 מה זה אומר? שלא התרחש ביוץ כלל? שגם החודש אין סיכוי שהצלחתי להרות?:(((
עד כמה שיטה זו מדוייקת ומהימנה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסים להרות. שאלה לגבי חום השחר - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר13/02/2012קני ערכת ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פמינט - חפיסה ראשונהlilili2113/02/2012
היי, אני בחורה בת 21 התחלתי לפני כשבוע (ביום הראשון של המחזור) לקחת גלולת פמינט ע"פ המלצת רופאת נשים כמובן.
בנוסף, אני נוטלת מידי בוקר כדורים נוספים (פרדניזון 5 מ"ג- שבקרוב אפסיק איתו, כדור לברזל, ואימורן 150 מ"ג) את הכדורים הללו אני נוטלת אחרי אוכל.
מאז שהתחלתי עם הגלולות לקחתי גלולה ב8 בבוקר לפני ארוחת בוקר, ורבע שעה אחרי (כדי שיהיה מרווח זמן...) אחרי אוכל, את שאר הכדורים שאני נוטלת באופן קבוע.
השאלה שלי היא האם יש חשיבות לנטילת הגלולה לפני ארוחה?
והאם צריך לעשות מרווח זמן גדול יותר בין שאר הכדורים הקבועים לגלולה? האם לקיחת כמות כדולה של כדורים יחד עלולה להשפיע על יעילות הגלולה או על הספיגה?
כמו כן הופיעו לי דימומים קלים, יותר נכון הפרשות... לא משהו רציני. הבנתי שזה בסדר ואין סיבה לדאגה בחודשים הראשונים ללקיחת הגלולות. האם זה נכון ואין מקום לדאגה?
אשמח לתשובות... תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פמינט - חפיסה ראשונה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/02/2012אין חשיבות משמעותית ללקיחת הגלולות לפני ארוחה את יכולה לקחת את הגלולות בערב לפני השנה.הדימומים יכולים להיות סבירים בחודש הראשון לנטילת הגלולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן תוך רחמיהילה ארז13/02/2012
לפני כעשרה חודשים בערך הייתי אצל רופא הנשים שלי לצורך התקנת מירנה. מאז ישנן הפרשות מרובות, וריח רע מאוד ש"נדבק" במכנסיים. האם ישנה אפשרות שההתקן הוא שגורם לריח או שזה מהשתן ומה ניתן לעשות כדי למנוע ריח זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן תוך רחמי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/02/2012פני לבדיקת רופא נשים לשלילת זהום נרתיקי או בשתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר לידהנועה13/02/2012
שלום, אני כ-3 שבועות אחרי לידת תאומים- לידה רגילה /הריון שני. הדימום לאחר הלידה כבר כמעט פסק, היו הפרשות חומות ואח"כ צהבהבות וביומיים האחרונים שוב הפרשה דמית אדומה... לא בכמויות רציניות ואין לי כאבים מיוחדים. האם תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/02/2012יכול לקרות, אם הדימום ימשיך תפני לבדיקה אצל רופא נשיםץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי פאפ + רחם שרירנימודאגת13/02/2012
בוקר טוב, ראשית מתנצלת על אורך ההודעה. רקע: בת 32.5 אחרי 2 הריונות ולידות (קיסרי ואח"כ רגיל). האחרונה לפני שנה וחצי. מעשנת (כ-8 ביום). מחזור אחרון ארוך במיוחד (9 ימים)עם גושי דם -לא אופייני לי. פניתי לרופא שאבחן "רחם שרירני מעט מוגדל" שלח לבדיקת US. שאלתי: מה זה אומר? מה מחפשים? האם מסוכן? שנית, ביצע לבקשתי בדיקת PAP - כשהכניס הקיסם לפני לקיחת משטח הוא יצא עם מעט דם (סיימתי מחזור לפני 4 ימים בערך). האם הגיוני? האם שכיח שיש דם בבדיקה? אשמח להתייחסות בהקדם, אני ממש בלחץ מהממצאים. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי פאפ + רחם שרירני - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/02/2012רחם שרירני מעט ז.א. רחם עם מסת שריר מוגדלת. או קיום גידול שפיר שרירני. דבר שכיח ולא מעורר בעיות בדרך כלל. במקרים חריגים יכול לגרום לדימומים מוגברים. לקיחת פאפ יכולה לגרום לדמם עקב פציעה קלה של הצוואר בזמן לקיחת הבדיקה.
בקיצור - תרגעי.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מיןאנונימי13/02/2012
האם אפשר לקיים יחסי מין ללא חשש להכנס להריון בשבוע הפסקה מהגלולות,לפני הופעת המחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר בירור שלי-
lilili2113/02/2012התשובה היא כן...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסי מין - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/02/2012כן אין חשש, אם את עושה הפסקה של בדיוק 7 ימים ואם לא שכחת גלולות בחפיסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםמיכל13/02/2012
שלום,
אני נוטלת גלולות מסוג מינס כחצי שנה.
לקחתי פוסטינור מחוסר ביטחון למרות שהשתמשתי באופן סדיר בגלולות.
לפני כשבוע החל לי דימום שאינו מפסיק. אני אמורה לקבל מחזור בעוד כשבוע.
האם הדימום נובע כתוצאה מהפוסטינור ? מדובר בדימום קל שאינו פוסק. דבר שמאוד מדאיג אותי.
עשיתי בדיקת הריון והתוצאה יצאה שלילית.
מה עליי לעשות?
האם המחזור ישתבש כתוצאה מכך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/02/2012הפוסטינור יכול להיות מלווה בדימום חריג אחרי לקיחתו. אם הדימום ימשיך בחודש הבא פני לבידקת רואפ נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...אלייה13/02/2012
ערב טוב.
הווסת שלי סדירה בד"כ כל 28 יום.הווסת האחרונה הייתה לאחר 26 יחום וכרגע יש לי איחור של יום יומיים. לציין שקיימנו יחסי מין לא מוגנים, שפיכה בחוץ. ביצעתי 2 בדיקות ביתיות שונות שהראו תוצאה שלילית. לפני מס' ימים התילו תופעות של ליפני בוא הווסת התכווצויות בבטן ונפיחות בחזה. עכשיו כבר אין הרגשה כאילו אמורה להגיעה הווסת אבל עדיין יש נפיחות בחזה. נוסף לזה התחלו בחילות. האם בכל מקרה יש אפשרות להריון למרות התוצאות השליליות? מתי עדיף לעשות בדיקות דם? בהתחשב בעובדה שמדובר בהריון לא רצוי שיסתיים בהפלה. ואיך בכלל מתחילים את התהליל הזה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/02/2012שבועיים אחרי יחסי מין הלא מוגנים אפשר לעשות בדיקה להריון. בדיקה בדם תהיה חיובית אחרי 11 ימים מההפריה. יכול להיות שהמחזור יגיע בימים הקרובים. אם לא עשי בעוד יומיים שוב בדיקה ביתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות - שינוי במצב רוח ועצבנותאלינה12/02/2012
שלום,
בעבר נטלתי באופן קבוע גלולה מינס ולא היו לי שום בעיות.
אחרי הפסקה של שנה וחצי בערך (הפסקה לא בשל הריון, פושט הפסקתי) החלטתי עוד פעם לחזור לגלולות האלו ומאז (חודש וקצת) אני חווה עצבנות, מצב הרוח מאוד דיכאוני וחוסר חשק מיני, השלכתי את זה על העייפות ומעבר דירה, אבל המצב רק מדרדר ונהיה יותר גרוע, יש לציין שאני בן אדם מאוד שמח ומאושר מטיבעי ולכן אני סבורה להניח כי זה בגלל הגלולות.
האם זה יתכן? בהתחשבות שבעבר הגלולות לא עשו לי בעיות?
אם כן, מהי דרך הנכונה להחליף את הגלולות בגלולות אחרות? פשוט מפסיקים מתי שרוצים וממחזור הבא לוקחים גלולות אחרות או שחייבים לסיים קודם את החפיסה?
עכשיו אני אחרי מחזור ורק התחלתי את החפיסה השניה, אבל נורא קשה לי נפשית עם המצב הזה והייתי רוצה להפסיק או לעבור לגלולת אחרות כמה שיותר מהר.
אך עושים את זה נכון, כדי לא לפגוע בעצמי באופן הורמונלי?
תודה מראש,
אלינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - שינוי במצב רוח ועצבנות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/02/2012הפסיקי את הגלולות עכשיו תני לעצמך מספר ימים לחזור למצב נפשי תקין. ובמחזור הבא התחילי גלולות אחרות בעצת רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה חומהאנונימי12/02/2012
אני לוקחת גלולות ופתאום הופיע אצלי הפרשה חומה כזאת ואני לא יודעת מה זה..המחזור שלי צריך להופיע רק עוד שבוע וחצי.יש לי ממה לדאוג?מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה חומה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/02/2012יכול לקרות אם לא יפסק - פני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבועיים דימומיםר.ד12/02/2012
שלום
אני בת 47.5 ובריאה בד"כ, עד לפני שנה הסת היתה סדירה ובשנה האחרונה התגלתה ציסטה ועברה מעצמה ואחרי 9 חודשים שוב בעיה עם הוסת שהתחילה לפני שבועיים ויומיים ועד עכשיו לא נפסקה . יש לי תור לבדיקה רק בעוד חודשיים ואני מאד מפחדת שמשהו לא בסדר . האם עליי לפנות מייד לרופא פרטי או למוקד כדי לטפל בזה בדחיפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבועיים דימומים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/02/2012לא דחוף בהיסטריה אבל לא הגיוני לחכות חודשיים.. פני לבדיקה בשבוע הקרוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה משונהשנאל12/02/2012
שלום רב,
אתמול הייתה לי הפרשה גושית-ג'לית בצבע שוקף, ללא ריח.
האם עלי לגשת לרופא או להמתין ולראות אם זה יופיע שוב ורק אז לגשת?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה משונה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/02/2012חכי רק אם ההפרשה תחזור. יכול להיות שזו הפרשה המתאימה לזמן ביוץ? נשמע ככה....ואז זה תקין לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מטיפות מקדימות על הידייםיעל12/02/2012
שלום,
רציתי לדעת האם יש סיכוי להיכנס להריון משאריות של זרע על כף היד שבאה במגע עם הנרתיק (פנימה). מדובר בכמות קטנה , שטחית ויבשה בלבד, לא מעבר לזה.
אציין שהמגע בוצע בסוף הביוץ, ואולי אפילו אחריו (גבולי מאוד, יומיים לפני כן היה לי ביוץ)
המגע הזה התקיים לפני שבוע בדיוק, האם ניתן או כדאי לקחת גלולה כלשהי למניעת הריון או שמאוחר מדי?
אני קצת לחוצה כך שאשמח למענה מהיר.
בתודה מראש, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון מטיפות מקדימות על הידיים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/02/2012אין סכוי להריון אחרי שהיה ביוץ. והסבירות להריון מהמגע שאת מתארת נמוך ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה קשההדניאל12/02/2012
כבר תקופה ארוכה שאני סובלת מכאב קל בתחילת החדירה ביחסי המין . בנוסף לזה בזמן מתן השתן אני מרכגישה ממש בסוף טיפה טיפה צריבה.
עשיתי פעמיים בדיקת שתן והתוצאות היו תקינות לאחר מכן עשיתי 3 פעמים משטח ואגינאלי ועדיין התוצאות מראות שהכל בסדר! הרופא אמר שהטיפול יהיה בהנחה שזו פטריה! אבל זה לא עובר לי . מה עלי לעשות בבקשה עזרו לי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה קשהה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/02/2012פני למומחה למחלות העריה נשמע כמו בעיה עורית סביב פתח הנרתיק והשופכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסטינוריעל11/02/2012
יש לי מחזור כל 25-26 יום והביוץ כל 11-12 יום. קיימתי יחסים עים קונדום ביום השמיני למחזור. וכייוון שלא הייתי בטוחה בעצמי (אולי היה חור או משהו)לקחתי פוסטינור לאחר 60 שעות בערך. שאלתי היא האים הגלולה תשפיע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסטינור - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר11/02/2012אמורה להשפיע. יעילות של 70 אחוז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)