פורום גניקולוגיה - רפואת נשים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחזור עם מירנה
    אמא מוטרדת
    03/02/2012

שלום
    אני 7 חודשים אחרי לידה, 5.5 חודשים עם התקן מירנה, מחכה למחזור ראשון (הנקה מלאה עד לפני חודשיים). הרגשתי כאבי ביוץ באמצע ינואר ובחמישה ימים האחרונים יש לי כאבי מחזור חזקים, התכווצויות אך כל מה שיצא זה כתמי דם (כחמש טיפות סה"כ). אני יודעת שההתקן אמור להחליש דימום אבל כ"כ מהר? ולמה הכאבים יחסית חזקים? הם לא קשורים לכמות הדימום? האם זה בכלל היה מחזור?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחזור עם מירנה

הוספת תגובה

• מחזור עם מירנה - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    04/02/2012

אין הגדרות מוחלטות לגבי מתי מירנה תקין את הדימום או אם בכלל
    הדימום אצלך מועט כנראה עקב השפעה מהירה של המירנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות- חייבת תשובה דחוף!!!
    דפנה
    03/02/2012

שלום, בד"כ אני לוקחת את הגלולה ב22:00 בלילה לפעמיים 23:00
    ואתמול שחכתי ולקחתי אותה היום שעברו כבר 14 שעות, אך הפעם האחרונה שקיימתי יחסי מין לא מוגנים היא לפני שבוע וכל השבוע לקחתי מסודר.
    האם יש איזה סיכון בכל המקרה? ומה עלי לעשות כעת?
    האם לקחת את הגלולה של היום בשעה הרגילה?

הוספת תגובה

• גלולות- חייבת תשובה דחוף!!! - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    04/02/2012

קחי את הגלולה של היום כרגיל והוסיפי קונדומים בשבועיים הקרובים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר מגלולת מליאן לגלולת מינס
    סיידי
    03/02/2012

שלום רב,

במהלך שלושת החודשים האחרונים השתמשתי בגלולות מליאן, שגרמו לי לכאבי ראש חזקים. בהמלצת רופא הנשים שלי עברתי למינס.

לפני כשבועיים סיימתי את החפיסה האחרונה של מליאן, חיכיתי שבעה ימים של מחזור ובסיומם, מתי שהייתי אמורה להתחיל את החפיסה החדשה של מליאן - התחלתי את החפיסה של מינס.

שאלתי היא - האם הייתי אמורה להתחיל לקחת מינס מיד לאחר סיום החפיסה של מליאן? ראיתי הוראות שונות במקומות שונים והתבלבלתי כבר. :/

אשמח לדעת האם עכשיו, לאחר שבוע בדיוק של לקיחת מינס אני מוגנת בפני הריון או שצריכה להמתין עד לסיום החפיסה הראשונה?

תודה רבה מראש!

הוספת תגובה

• מעבר מגלולת מליאן לגלולת מינס - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    04/02/2012

לגבי מינס רצוי לקחת מיד אחרי סוף הגלולה הקודמת, ליתר בטחון הוסיפי עכשיו שבועיים קונדומים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממש דחוף אני צריכה תשובה מהירה!
    חסוי
    03/02/2012

שלום רב, לפני כמה ימים הייתי אצל הרופאת נשים שלי, יש לי פטרייה בנרתי יק, הרופאה הביאה לי שתי משחות, אחת להחדרה לננרתיק לפני שינה ואחת למריחה פעמים ביום, המשחה להחדרה היא נקראת"גינו דקטרין".הרופאה מודעת לזה שאני ובעלי רוצים להכנס להיריון אך היא לא ציינה אם מותר לקיים יחסים בזמן שהמשחה בתוך הנרתיק...ואני שכחתי לשאול.
    אני קצת לחוצה אתמול אני ובעלי קיימנו יחסים, האם יש סיכוי שבזמן התעברות עם המשחה הזאת יכול לקרות משהוו חריג לעובר חלילה?! והאם אני עדיין לא יודעת שאני בהיריוןמאתמול כי אתמול היה הביוץ שלי כנראה, האם אני אמורה להמשיך עם המשחה לתוך הנרתיק גם אם יש סיוכי שזו תחילה של היריון?

הוספת תגובה

• ממש דחוף אני צריכה תשובה מהירה! - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    04/02/2012

לא תהיה סכנה לעובר עם הרית א לא מקיימים יחסי מין בזמן שיש זהום בפטריה ובזמן הטיפול אחרת הפטריה לא תעבור והטיפול לא יהיה יעיל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות ויחסים!!!!!!!
    מיריתתתת
    03/02/2012

שלום. אני בת 20 לפני שבוע התחלתי ליטול גלולות לראשונה בחיי. התחלתי אותם ביום הראשון של המחזור נטלתי אותם כל יום בשעה שמונה בהתאם ליום שמצויין על החפיסה. אני מעוניינת לקיים יחסי מין עם בן זוגי והיום בדיוק הפסיקו לי הדימומים העדינים האלה של סוף המחזור. כל הזמן אומרים לי משהו אחר ורציתי לדעת אם אני יכולה לקיים יחסי מין בטוחים כבר ביום שבת שזה יהיה כבר אחרי נטילת הגלולה העשירית . ???? וכמובן לשלב קונדום. אבל אני ממש מפחדת האם אני מוגנת? אני נוטלת גלולות אמילי.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    גלולות ויחסים!!!!!!!

הוספת תגובה

• גלולות ויחסים!!!!!!! - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    04/02/2012

את מוגנת אם התחלת ביום הראשון של המחזור ולא שכחת אף גלולה עד עכשיו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימומים
    מישהי
    03/02/2012

שלום
    אני בת 24 ולוקחת גלולות כרגע כבר שמונה חודשים.
    לקחתי גם לפני כן למשך שנתיים ואז עשיתי הפסקה של חצי שנה וחזרתי שוב לפני חצי שנה.
    אני לוקחת "יאז" ובהתחלה לא היו לי דימומים איתן ועכשיו אני בחפיסה החמישית של הגלולות ובשתיים האחרונות יש לי דימומים.
    היום הדימום נהיה מאוד רציני (עד כדי כך שכשהייתי בשירותים היה מלא דם באסלה)
    כבר החלפתי מגלולות "מינס" גם בגלל דימומים.
    מה הגורם?
    איך זה ששלוש חפיסות עברו בסדר ועכשיו ב2 האחרונות יש בעיות?

לקביעת תור
    סגירה
    דימומים

הוספת תגובה

• דימומים - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    04/02/2012

כנראה רירית הרחם שלך לא מחזיקה מעמד עד סוף החפיסה ומטפטפת לפני נסי לעבור לגלולות יותר חזקות עם כמות אסטרוגן יותר גבוהה, פני לרופא הנשים שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המחזור הקדים בשלושה שבועות!
    נ.מ
    03/02/2012

ברצוני לדעת מהי הסיבה שהמחזור הקדים לי בשלושה שבועות?!?!?
    רקע: אני לא נוטלת גלולות (ואף פעם לא נטלתי), בת 25.
    את המחזור לפני האחרון קיבלתי באיחור של חודשיים, וכעת המחזור הקדים לי בשלושה שבועות מהמחזור האחרון.
    אני מקיימת יחסי מין ללא אמצעי מניעה ואינני בהיריון (בדיקות דם)
    כמו כן, ביקרתי אצל הרופאה והיא עשתה לי בדיקת פאפ (הכל תקין) ובדיקת אולטרסאונד (הכל תקין). אז... מהי הסיבה שיכולה להיות לבלאגן כזה במחזורים?
    יש לציין שאינני נמצאת בתקופת לחץ בחיים ואני לא עושה דיאטות משום סוג

הוספת תגובה

• המחזור הקדים בשלושה שבועות! - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    04/02/2012

אי סדירות במחזור מעידה על שבושים הורמונליים. כדאי לקחת גלולות שגם יסדרו מחזור וגם ימנעו הריון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מירנה
    מירנה
    03/02/2012

מבקשת לברר האם ניתן להשאר למעלה מחמש שנים עם התקן תוך רחמי מירנה.
    בת 51, בריאה, במהלך חמש השנים הללו כלל לא היו לי דימומים, לאחר שעם התקנים אחרים היו לי דימומים קשים וארוכים.
    כעת, חוששת שעם הוצאת המירנה, אסבול מתופעות גיל המעבר, כגלי חום.
    עדיין חשה מצויין, ללא כל שינוי.
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מירנה

הוספת תגובה

• מירנה - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    04/02/2012

עשי הערכה הורמונלית לגבי מצבך ההורמונלי והאם את כבר בגיל מעבר. יעילות המירנה יורדת לאחר 5 שהים מכל הבחינות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מירנה בת 5 פלוס

מירנה
    04/02/2012

דר' אברמוב שלום רב,

חן חן על תשובתך המהירה.
    כבר עשיתי הערכה הורמונאלית, ואני נמצאת בראשית גיל המעבר.
    איני חרדה להריון, לאחר למעלה מחמש שנים עם ההתקן מירנה, אלא איני יודעת כמה זמן, בנוסף לחמש השנים שכבר חלפו, אוכל עוד להנות מהמירנה כ"מטפלת" בתופעות גיל המעבר, לא כאמצעי מניעה.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוד חוזר בפות
    רוני
    02/02/2012

שלום,

הנני בת 25 ומזה תקופה מאוד ארוכה אני סובלת מגירודים חוזרים הן בשפתיים החיצוניוצת והן באיזור הפנימי של הפות. פעמים רבות הלכתי לרופא נשים לעיתים אמרו לי שהגירוד נובע מפיטריה ולעיתים אמרו לי שזה שומדבר.
    אני מרבית מהזמן חשה חוסר נוחות וגרד ואף לעיתים קרובות הגירוד מתעצם לאחר שאני וחבר של מקיימים יחסי מין.

אשמח לדעת מה ניתן לעשות בנדון, מה זה יכול להיות ואף אילו בדיקות מומלצות.

תודה רבה ושבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה
    גירוד חוזר בפות

הוספת תגובה

• גירוד חוזר בפות - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    04/02/2012

עשי תרבית נרתיקית לשלילת פטריה או זהום חיידקי ובמידה ושלילי כדאי לעשות בדיקב בשם וולווסקופיה שהיא בודקת אם יש בעיות בעור העריה שיכולות לגרום לגרד כרוני
    כדאי להוריד סבונים מגיני תחתון וכל דבר כימיקלי הנוגע בעור ומכיל חומרי ריח או בישום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוטרוגסטן - תופעות לוואי
    לי
    02/02/2012

שלום רב,
    אני נוטלת אוטרוגסטן כחלק מטיפולי הפריה. בסבב הנוכחי (סבב מוקפאים) התחלתי לקחת אוטרוגסטן באופן ואגינלי רק אתמול בערב (עד עתה נטלתי 6 "פנינים" של 100 מ"ג).
    לפני כשעתיים התחילה לי נפיחות בשפתיים הפנימיות של הפות. חיצונית לא רואים יותר מידי, אבל ממש כואב לי (בעיקר בהליכה).
    בסבב הקודם היתה לי תופעה דומה בשילוב עם חתכים של ממש (כמו חתך שנעשה בסכין) בצידי השפתיים הפנימיות והחיצוניות וגירוי בעור. הגירוי למעשה לא לגמרי עבר ונמשך כבר יותר מחודש וחצי.
    בפעם הקודמת הסבב היה סבב "טרי" ונטלתי גם דקא ודברים נוספים שחשבתי שאולי גרמו ליובש. אבל הפעם נטלתי אסטרוגן - שאיתו לא חשתי בשינוי ועכשיו את הפרוגסטרון שפתאום גרם לנפיחות (או אולי רק לתחושת נפיחות? פתאום נוצר שם חיכוך ושיפשוף וברגשה שזה נפוח).
    בסבב הקודם נבדקתי גם ע"י רופאת הפוריות שחשבה שמדובר בפטריה כיוון שטופלתי באנטיביוטיקה (אבל לא יכלה לראות כלום בגלל ההפרשות של האוטרוגסטן), וגם ע"י גניקולוגית לאחר סיום הסבב ונטילת התרופות שאמרה שמדובר ביובש קיצוני ולא בפטריה ונתנה לי איזשהו קרם סיכוך.
    בכל אופן, כיוון שהכאבים חזרו עם נטילת האוטרוגסטן אני חושדת שאני אלרגית לאיזשהו מרכיב בו אבל לא מצאתי שום מידע בעלון לצרכן מעבר לרגישות לבוטנים או סויה (לא ידועה לי רגישות כזו).
    האם שמעתם על התופעות האלו? מה עלי לעשות הלאה? מחר אהיה אצל רופאת הפוריות ואבקש ממנה שוב לבדוק. אני גרה בחו"ל ואשמח לעזרה בהעלאת השערות לגבי מה הגורם לתופעות האלו (כיוון שיש בעיית שפה ושתי רופאות לא הצליחו לעזור לי בפעם הקודמת).
    המון תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    אוטרוגסטן - תופעות לוואי

הוספת תגובה

• אוטרוגסטן - תופעות לוואי - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    04/02/2012

יש נשים שהפרוגסטרון גורם ליובש קיצוני בעור העריה, אבל אם לקחת אסטרוגן לא ברור לי למה ההתגובה הזו.
    יכול להיות שאת אכן רגישה למרכיב כלשהו בנרות פרוגסטרון לא ידוע לי על אלרגיה לחומר אבל תמיד יכול להיות אולי כדאי שירקחו לך בבתי מרקחת פרוגסטרון עם בסיס אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוףףף
    מחכה לתשובה
    02/02/2012

שלום,
    אני בת 25, לא לוקחת גלולות.
    מזה שנים המחזור שלי ממש לא סדיר(פעם ב3-5 חודשים), נבדקתי פעמיים בעבר(בדיקת אולטרסאונד ובדיקות דם-הורמונליות) ונאמר לי שמבחינה רפואית אין לי מה לחשוש ושאם לי זה מפריע אני יכולה לקחת גלולות שיסדרו לי את המחזור.
    אני מדגישה שאני מעדיפה להימנע מכדורים ולא מפריע לי החוסר סדר.
    הבעיה היא שהפעם המחזור ממש השתבש- חודש היה לי דימום מאוד חלש וחודש לאחר מכן עד עכשיו יש לי דימום שבא והולך, מדימום חלש ועד לדימום חזק ופתאומי. אני מפחדת שתקופת זמן כה ארוכה של דימום יכול לגרום לנזק כלשהו.
    האם יש לכך השלכות, אם כן מה ההשלכות שיכולות להיגרם והאם דחוף ללכת להיבדק?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    דחוףףף

הוספת תגובה

• דחוףףף - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    04/02/2012

כדאי להבדק. לא בדחיפות היסטרית אבל בהחלט כן לפנות לרופא נשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניעה בסטרז אחר לידה טווח יעילותה
    פנינה
    02/02/2012

שלום אני כבר כשלושה חדשים אחר הלידה ההנקה מונעת לי את המחזור
    וברצוני לטול גלולות של סטרז, שאלתי היא בתוך כמה זמן מאז שאתחיל לקחת את הגלולות יום אחר יום אוכל להיות בטוחה שהגלולות יעילות ומונעות הריון ב-100 %
    אשמח לקבל תשובה
    תודה

הוספת תגובה

• מניעה בסטרז אחר לידה טווח יעילותה - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    04/02/2012

כשבועיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש מוצדק מהריון?..-מקפיץ שוב
    ר.
    02/02/2012

שלום.
    לידידה שלי-בת 43-מחזור שמתחיל בסביבות ה- 2-3 לחודש.מחזור לא סדיר.(האחרון הסתיים ב-3/12 לחודש ).היא קיימה יחסים מוגנים עם קונדום עם החבר לפני וגם לאחר מכן.המחזור שלאחר מכן איחר לה והיא קבלה אותו רק ב-12/1.אך היה לה גם דימום לא מובן בין שני המחזורים(בסביבות ה-20/1 ).לדעתה המתח הוא שגרם לה לאיחור במחזור.היא לא עשתה בדיקות להריון וגם לא פנתה לרופא.
    השאלה היא- קודם איך אפשר להסביר את הדימום באמצע(ב20/1),וכמו כן למה האיחור הרב במחזור ,והאם יש חשש להריון אפילו שהמחזור הגיע בסופו של דבר?האם יש צרך בבדיקות להריון?אחרות?האם החשש אמיתי או שאפשר להרגע?תודה.

הוספת תגובה

• חשש מוצדק מהריון?..-מקפיץ שוב - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    04/02/2012

כדאי לעשות בדיקת שתן ביתית להריון. אם ערו שבועיים מהמגע הלא מוגן. אם הבדיקה שלילית יכול להיות שבושים הורמונליים ושתפנה לרופא נשים להסדרת המחזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בחדירה
    שואלת..
    02/02/2012

אני כבר קרוב לחצי שנה מנסה לקיים יחסי מין עם זוגי, הייתי בתולה לפני שניסינו.
    התחלתי לקחת גלולות כבר לפני שניסינו בפעם הראשונה, ניסינו במשך כמה חודשים ופשוט לא הצלחנו לגרום לכך שהוא יחדור אליי, זה כאב כאב בלתי נסבל עוד רק בהתחלה כשהוא ניסה. לאחר מכן, הפסקנו עם הגלולות , חשבנו שזה בעייה עם היובש של המקום שהן הגלולות גורמות. הרטיבות אומנם חזרה, אבל עדיין הכאב פשוט בלתי נסבל, הוא הצליח לחדור אליי רק פעמיים וגם זה בכאב רב מאוד. אני כבר לא יודעת מה לעשות, ומאוד מתוסכלת. חשבתי האם זה יכול להיות ווסיטיבוליטיס או משהו דומה?
    אשמח לעזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בחדירה

הוספת תגובה

• קושי בחדירה - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    04/02/2012

יכול בהחלט להיות וסטיבוליטיס את צריכה לפנות לרופא נשים מומחה לכאבים לבדיקה
    בינתיים נסי למרות משחה מאלחשת בפתח כמו אזראקאין 5% חצי שעה לפני החדירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור אחרי גיל 47
    סמדר
    02/02/2012

שלום!תמיא קיבלתי מחזור סדיר בלי בעיות,פתאום 10 ימים עברו מתאריך
    שאני אמורה לקבל ועדין לא קיבלתי,האם זה קשור לגיל?והאם זה יכול לבוא ככה בפתאומיות?

לקביעת תור
    סגירה
    מחזור אחרי גיל 47

הוספת תגובה

• מחזור אחרי גיל 47 - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    04/02/2012

יכול להיות קשור לגיל שבושים במחזור שמתחילים -אבל אם את מקיימת יחסי מין ויש אפשרות להריון תמיד כדאי לעשות בדיקת שתן ולשלול הריון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה