פורום גניקולוגיה - רפואת נשים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקן מירנה נעלם ונמצא בחלל הבטן
    ברק
    02/02/2012

שלום
    אשתי כשלושה חודשים אחרי לידה, לאחר שמירה, הריון בסיכון גבוה, קיסרי, נולד פג 1.4 ק"ג, עדיין מניקה.
    ניגשה לרופא להתקין מירנה לפני כשבועיים, מאז החלו דימומים וכאבים דומים לכאבי מחזור,
    לאחר מס' ימים ניגשה לבדיקת התופעה הלא ברורה ומסתבר שההתקן נעלם !?
    היא הופנתה למיון ובבדיקת אולטרא סאונד לא נמצא ההתקן, הרופא במיון אמר שסביר להניח שההתקן נפלט החוצה, ועוד אמר שאם היה חודר לבטן היה אמור להיות חור שיגרום לכאבים חזקים מאוד, מה שלא היו כלל.
    ליתר ביטחון הופנתה לצילום בטן ואז הסתבר שהוא בחלל הבטן.
    לאחר הצילום הוסבר לה שהיא צריכה לעבור ניתוח כדי לשלוף את ההתקן.
    איך קורה דבר כזה?
    האם זה שכיח?
    האם יש קשר לעובדה שבוצע קיסרי?
    נא התייחסותך לתופעה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• למה אין התייחסות לשאלות שלי

ברק
    05/02/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקן מירנה נעלם ונמצא בחלל הבטן - תגובה

פרופ` ליאור לבנשטיין
    05/02/2012

מדובר בתופעה ידועה
    לאחר ניתוח קיסרי יתכן וההתקן עבר דרך הצקלת הניתוחית וחדר לחלל הבטן
    מדובר בפרודצידורה פשוטה שמטרתה להוציא את ההתקן למנוע אפשרות של זיהומים בבטן
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון?
    לולי
    02/02/2012

שלום!
    לפני שנה הפסקתי לקחת גלולות (לאחר תקופה ממושכת של 6 שנים).
    מאז אני מקבלת מחזור כל 35 יום בממצוע. מחזור אחרון היה ב-25/12.
    בעלי ואני רוצים הריון, והחודש הוא הראשון שניסינו.
    היום אני ביום 40 ללא מחזור, לפני יומיים (38) עשיתי בדיקת הריון בצהריים ויצא שלילי. במקביל אין הפרשות המעידות על בואו של המחזור, מה שבד"כ יש.
    עם זאת יש סימנים של הריון בשבוע האחרון, התכווצויות בבטן התחתונה, חזה גדוש וכואב וצרבות שמעולם לא היו לי.
    לא זיהיתי ביוץ החודש בוודאות, אני משערת שהוא היה סביב הימים 20-23.
    האם הקדמתי בבדיקה? מתי מומלץ לעשות בשנית?
    בגלל שהמחזור החודשי ארוך יחסית, אני לא מצליחה לקבל אינפורמציה מאתרים שונים כי הם משחבים תמיד לפי 28 יום.

אשמח לקבל חוות דעת רפואית/כלשהי בנידון תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הריון?

הוספת תגובה

• הריון? - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    02/02/2012

נסי לעשות עוד בדיקת שתן להריון בעוד מספר ימים אם לא תקבלי מחזור. קשה לחשב ביוץ כשהמחזור לא סדיר וכדאי לעקוב אחרי חום שחר או ברור אולטראסאונד לזקיקים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טבליות ואגינליות
    אנונימית
    02/02/2012

הרופאה שלי רשמה לי אגיסטן תבליות וגינליות ליומיים ברצף. שמתי את שתיהן והיום התחיל לשרוף לי מאוד בפנים. מה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    טבליות ואגינליות

הוספת תגובה

• טבליות ואגינליות - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    02/02/2012

רגישות לחומר. נסי להוציא מהנרתיק את יתרת הטבליות שלא נמסו. אם תמשיך צריבה חזקה פני לבדיקת רופא נשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 31הזעה לילית וגוש בשד לפני מחזור
    חיה
    02/02/2012

שלום, אני בת 31 כבר מספר שנים (לפחות 4) מידיי פעם אני סובלת מהזעה מאוד מוגברת בלילהאני מתעוררת וקר לי כי אני רטובה. שמתי לב בשנה האחרונה שהתופעה קוראת בשבוע שלפני קבלת המחזור. .בפעמיים האחרונות לפני קבלת הווסת הופיע לי גוש בשד שמאלי, עד שהגעתי לבדיקת אולטרא סאונד כבר קיבלתי מחזור והגוש נעלם. השדיים כואבים מאוד מאוד לפני המחזור, ממש סיוט להוריד חזיה. הפסקתי לקחת גלולות לפני כשנתיים. אין לי משקל ייתר, כושר גופני טוב, מעשנת סיגריות. אני רואה שהזעת ייתר קשורה בטרום גיל המעבר אך אני מכירה את הבעיה כבר מגיל 26. רופא המשפחה לא יודע עדיין על הזעת הייתר אך בגלל הגושים ובגלל שביקשתי הוא שולח אותי לבדיקת דם. יש דברים שכדאי מאוד שייבדקו בבדיקה זו? יש רעיונות מדוע אני סובלת ככה? אני אף לא חולה, לא פעם אחרונה שהיתה לי שפעת או אפילו דלקת גרון הייתי ילדה קטנה. אני מרגישה שמשהו ממש לא בסדר לאחרונה.

הוספת תגובה

• בת 31הזעה לילית וגוש בשד לפני מחזור - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    02/02/2012

לגבי הגשו בשד כדאי להבדק לקראת מחזור אצל חירורג שד ולעשות אולטראסאונד של השדיים. יש מקום לשקול טיפול הורמונלי כדי להקטין את התסמונת הקדם וסתית ממנה את סובלת. פני לרופא נשים שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תדהמה
    בוטן
    01/02/2012

אני בת 62. עברתי לפני מס' שנים כריתת השחלות עקב הגדרתו של רופא הנשים שמטפל בי שאני "פצצת זמן" וחייבת לכרתן, היות ולאמי היה סרטן השד בגיל 70, אחותי עברה סרטן השד בגיל 50 (למרות שאחותי ואני עברנו בדיקה גנטית לסרטן השד שיצאה שלילית) אבי נפטר מסרטן בלבלב. עד היום עברתי פעם בשנתיים משטח מצוואר הרחם ומידי שנה בדיקה גניקולוגית ולאחריה אולטראסאונד של הרחם.השבוע התייצבתי שוב אצל הגניקולוג הקבוע לאחר שנה ולתדהמתי זה מה שאמר לי:,בדיקת משטח מהרחם עושים היום רק פעם בשלוש שנים, אולטראסאונד של הרחם אין צורך לעשות היות ואין לי שחלות ובנוסף בדיקה וגינלית גם היא לדעתו מיותרת.למרות בקשותי לערוך בדיקה. הגניקולוג סרב בכל תוקף ויצאתי מחדרו בלא כלום, מתוסכלת ונדהמת.

שאלתי, האם כיום זה הנוהל המקובל, לא לערוך שום בדיקה וגינלית ובדיקת אולטראסאונד רחם לאחר שנה שלא בקרתי במקום,למי שעברה כריתת שחלות בלבד ויש לה רחם, כאשר במשפחתי הקרובה ישנם מקרים רבים של סרטן?
    אודה מאד לקבלת תשובה,
    בברכה, בוטן.

לקביעת תור
    סגירה
    תדהמה

הוספת תגובה

• תדהמה - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    02/02/2012

כל אישה חייבת בדיקה גינקולוגית פעם בשנה גם אם אין לה שחלות אבל יש לה רחם, צוואר רחם נרתיק ואברי מין חיצוניים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא נכנסתי להריון
    לנא
    01/02/2012

אני בת 25, התחתנתי לפני שנה וחצי, ועדיין לא נכנסתי להריון
    הוסת סדיר כל 27 יום נכנתסתי להריון פעם אחת למשך חודשיים רק
    עשיתי צילום רחם ויש סתימה מצד שמאל
    החודש הזה קיבלתי איקקלומין,ו והביוץ מצד ימין היה לי איחור במחזור 4 ימים
    מה סיכויי היריון במצב זה?? והאם איחור זה מעיד שהייתי בהריון???

לקביעת תור
    סגירה
    למה לא נכנסתי להריון

הוספת תגובה

• למה לא נכנסתי להריון - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    02/02/2012

יכול להיותשהיה הריון כימי אך יכול להיות שהאיחור הוא בגלל האיקקלומין קשה לדעת. נסי שוב בחודש הבא ומקווה שתהרי מאחלת לך בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטרייה בנרתיק
    אור
    31/01/2012

שלום,
    אני נשואה כבר יותר משנתיים ומאז אני כמעט בטוחה שיש לי איזושהי בעיה! כל פעם אני סובלת מתופעה חדשה ושונה מהשנייה. בהתחלה נתקלנו אני ובעלי בבעיות חדירה ביחסי מין שזה לא היה קל ודי כאב, התברר שזה נבע מפטרייה שהייתה לי בנרתיק, ניסיתי כל המשחות והטבליות שקיבלתי מהרופאים. אך זה לא ממש עזר!!
    עד היום יחסי המין בינינו "לא קלים", ובגלל זה לא מתחשק לי בכלל כי כל הזמן אני חוששת מהכאב, אף פעם לא הרגשתי הנאה בזה!!
    בתקופה זו, המצב "מחמיר" עוד יותר, ותמיד יש לי כל מיני גירודים בנרתיק, וביחסי המין החדירה מאוד שורפת ובמיוחד כשהוא גומר.. וגם כשאני משתינה אחרי היחסים זה שורף עוד יותר ולוקח זמן עד שזה עובר לי!!

זה מאוד מתסכל אותי! ולמרות שבעלי הוא הכי מבין ומתחשב, אני בטוחה שהוא גם כן יגיע למצב כמו שלי! אני לא נהנית מזה ולפעמים לא יכולה להסתיר את זה ממנו מרוב כאב והוא כבר לא יודע מה לעשות איתי!!!

אני רוצה עזרה לאחת ולתמיד, טיפול, המלצה למשחה או כל דרך שהיא שתעזור לי לחיות חיים זוגיים נורמליים!
    (חשוב לציין שאני בהריון)

ותודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פטרייה בנרתיק

הוספת תגובה

• פטרייה בנרתיק - תגובה

ד''ר דוד מילאטינר
    31/01/2012

הולכים לרופא נשים נבדקים, נלקחות תרביות, מקבלים טיפול. לאחר טסיום קורס טיפולי לוקחים טיפול מונע במשך חצי שנה. מלבד טיפול נגד פטריה אפשר גם לקחת פרוביוטיקה. (בתנאי שזוהי אכן פטריה). מקיימים יחסי מין עם חומר סיכה: ג'ל, קרם, שמן .....לפי הטעם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בפטריה בנרתיק

Gramse
    02/02/2012

אור,
    לפי תיאורך מדובר בקנדידה - שחוזרת על עצמה בכל פעם מחדש.

הטיפול הקונבנציונלי ניתן בעיקר במקרים של פטריות בציפורניים, בנרתיק או בפה, ע"י משחות, קרמים וכדורים לבליעה נגד פטריות. לעומת זאת, הגישה ההוליסטית לטיפול בקנדידה פועלת בכמה דרכים יחד:

בניית תפריט תזונתי מתאים – הסרה של כל הגורמים היוצרים קרקע פורייה להתפתחות קנדידה. ללא שינוי תזונתי ייסודי לא ניתן יהיה למגר את הקנדידה לאורך זמן.
    איזון פלורת החיידקים הידידותיים במעיים על-ידי מתן פרוביוטיקה.
    נטילת תוספי תזונה וצמחי מרפא בעלי פעילות אנטי-פטרייתית הפועלים לחיסול הקנדידה באופן ישיר, כגון: חומצה קפרילית, בטאין, שום טרי, תמצית זרעי ענבים, שמן אורגנו, מי כסף קולודיאליים, שמן זית, ביוטין ועוד.
    טיהור הגוף מרעלים וחיזוק הכבד: פעולה זו הינה הכרחית מאחר והרס כמות רבה של פטריות כולל הרעלנים שהן מפרישות עלול לגרום להצטברות של רעלנים בגוף ובכבד.
    חיזוק מערכת החיסון: על-ידי השלמה של נוגדי חמצון, מינרלים וויטמינים מחזקי חיסון כגון אבץ, סלניום וויטמיני B, ונטילת צמחי מרפא מתאימים.
    חשוב לשלב פעילות גופנית מתונה ושיטות להרפיית מתחים מאחר והקנדידה משגשגת במצבי מתח מתמשכים.
    חשוב לזכור כי טיפול יעיל נערך לפחות 4-6 חודשים וחובה להמשיך את הטיפול גם אם התסמינים נעלמים.

רפואה שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    סיוון
    30/01/2012

אני בת 32, לא מעשנת. בגיל 26.5 עברתי ניתוח להסרת גידול שפיר בראש מסוג אקוסטיק נוירומה.
    התחלתי לקחת גלולות מסוג "מרסילון" לפני חודש.
    האם זה בטוח להשתמש בגלולות מבחינת מניעת גידולים עתידיים ?
    בגיל 24 או 25 השתמשתי שנה - שנה וחצי בגלולות מסוג יסמין
    אין תופעות לוואי מיוחדות.
    הייתם ממליצים להשתמש באמצעי מניעה אחר (לא הורמונלי) ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    31/01/2012

אין קשר בין גידולים בראש מהסוג שציינת לגלולות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בשתן ופטרייה נרתיקית חוזרות
    דניאל
    30/01/2012

אני סובלת מזה שנתיים מדלקות חוזרות בשתן וכל פעם שאני נדבקת אני לוקחת אנטיביוטיקה ואחרי 10 ימים זה עובר כתוצאה מהאנטיביוטיקה אני נדבקת בפטרייה נרתיקית. בזמן האחרון שורף לי מאוד באיבר המין כשאני עושה פיפי... עשיתי בדיקת שתן וכאשר הלכתי לאורולוג הוא אמר שהתרבית שלי תקינה, האורולוג אמר לי לעשות עוד פעם בדיקת שתן ובנוסף לזה ללכת לרופאת נשים. הבדיקת שתן הנוספת גם הייתה תקינה וכאשר הלכתי לרופאת נשים היא אמרה לי שהשורף שאני מרגישה באיבר מין הוא כתוצאה מפטרייה בנרתיק והיא נתנה לי כדורים ומשחה ואמרה שכעבור כמה ימים זה יעבור לי.
    טיפלתי כמו שהיא אמרה לי עם משחה וכדורים אך השורף והכאב שהרגשתי באיבר עדיין המשיכו (אני סבורה שהפטרייה עברה אבל הכאבים לא היו כתוצאה מפטריה) ולכן גם כאשר סיימתי את הטיפול של הפטריה המשיך לשרוף לי...
    השאלה שלי מה הסיבה לכך ששורף לי כל כך באיבר מין? אם זה לא דלקת בשתן וגם לא פטרייה בנרתיק?

חשוב לי לציין שעשיתי אולטרסאונד וזה יצא תקין, ובנוסף לכך אני לוקחת כל יום פמינוז כדי למנוע דלקת בשתן וכדורי פרוביוטיק שימנעו פטרייה בנרתיק.

הוספת תגובה

• דלקת בשתן ופטרייה נרתיקית חוזרות - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    31/01/2012

חיזרי לבדיקת רופאת נשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטרייה כרונית
    טל כנרת
    30/01/2012

אני בת 40 סובלת מפטרייה כרונית בנרתיק (ארבע שנים) אשר אינה מגיבה בכלל לטיפולים שאני מקבלת. אני מסיימת טיפול שניתן לי ולאחר יום יומיים כל הריח הפרשות וגרד חוזרים. כך עשרות סוגי טיפול בכל הווריאציות והמינונים. ניבדק צוואר הרחם-תקין. אני אובדת עצות ממש. רפואה משלימה בכלל טוענת שקנדידה עוברת מהמעי לנרתיק, אבל אני מרגישה שבכלל אין ריפוי של הפטרייה הנרתיקית מלכתחילה. אז אין צורך, תודה, שתעבור משם לכאן. האם זה ייתכן? האם לרפואה רגילה יש בכלל מה לעשות עם מקרה כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    פטרייה כרונית

הוספת תגובה

• פטרייה כרונית - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    31/01/2012

האם עשית תרבית נרתיקית לברר איזה סוג קנדידה זו? ישנם זנים שמאוד עמידים לטיפול וצריכים טיפול מונע בכדורים דרך הפה לתקופה ממושכת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    תמר
    30/01/2012

אני עד לפני כמה ימים לקחתי גלולות מיקולוט ואני כבר ביום השלישי של המחזור אני עברתי להרמונט האם אני יכולה להתחיל כרגיל לשתות את הכדור של יום שני ולקיים יחסים כרגיל?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    31/01/2012

לא ברור השאלה... אם התחלת את הגלולות ביום הראשון של המחזור או מיד עם סוף המיקרולוט את מוגנת כבר. אם לא, השתמשי שבועיים בקונדומים בנוסף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 41X31 היכול להיות דרמואיד בשחלה
    ד``ר מיכאל פרידמן
    30/01/2012

שלום,
    עשיתי היום דופלר אגן, ובסיומו נאמר לי כי עלי להוציא 2 ציסטות בניתוח, אודה לכם אם על פי הממצאים תוכלו לאמר לי, מה מידת הדחיפות של הניתוח, בכל מקרה אקבע אצל הרופא שלי במשך השבוע, להלן התוצאות:
    שחלה שמאלית: מבנה וגודל תקינים.
    שחלה ימנית: בגודל (מ"מ): 64X39
    ממצא 1:
    בתוכה נצפה מבנה ציסטי: בעל הדיות מעורבת בגודל (מ"מ): 41X31 היכול להתאים לדרמואיד
    ממצא 2:
    בתוכה נצפה מבנה ציסטי:
    הטרוגני בגודל (מ"מ): 41X24 היכול להתאים לדרמואיד,
    זרימת דם בתוך הממצא 0.56 = RI

אבחנות פעולה: בדיקת זרימת דם שחלתית
    סיכום: שני ממצאים ציסטיים בשחלה ימנית, שניהם במראה סונוגרפי מתאימים לדרמואיד.

בתודה מראש - מיקי

הוספת תגובה

• דרמואיד בשחלה - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    31/01/2012

אין דחיפות היסטרית. התיעצי עם רופא הנשים שלך על עיתוי הניתוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וסת ועצירות
    שני
    30/01/2012

שלום
    ברצוני לשאול האם יש קשר בין וסת לבין עצירות?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    וסת ועצירות

הוספת תגובה

• וסת ועצירות - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    31/01/2012

אין קשר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות
    נ
    30/01/2012

שלום,
    עשיתי הפסקה החודש מלקיחת גלולות, ואני רוצה לחזור לקחת שוב, באיזה יום בחודש צריך להתחיל לקחת? ביום קבלת המחזור?

שאלה נוספת לגבי גלולות הרמונט - האם נחשבות בדור המזיק יותר?

לקביעת תור
    סגירה
    גלולות

הוספת תגובה

• גלולות

נועה
    30/01/2012

היי,
    צריך להתחיל לקחת את הגלולות ביום הראשון של קבלת המחזור..
    לגבי הרמונט, אני אישית לא מכירה.. אבל יכולה להמליץ לך על פמינט שאני לוקחת ואין לי תופעות לוואי בכלל..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    31/01/2012

התחילי את הגלולות ביום ראשון של המחזור. הרמונט הינן גלולות טובות ואינן שונות מבחינת קרישיות הדם מגלולות אחרות שבשמוש כיום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות לאי קבלת מחזור
    הלן גבאי
    30/01/2012

בשבוע שעבר פורסמה כתבה בידיעות אחרונות על גלולות שמאפשרות לקבל מחזור אחת לכמה חודשים, נאמר שם שהגלולה קיימת בארה"ב.
    רציתי לדעת האם זה נכון, האם שימוש בה אינו משפיע על הפוריות

לקביעת תור
    סגירה
    גלולות לאי קבלת מחזור

הוספת תגובה

• גלולות לאי קבלת מחזור - תגובה

ד``ר ליאורה אברמוב
    31/01/2012

את יכולה לצרף מספר גלולות רגילות, אין בעיה עם הפריון בעתיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה