מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשד לאנדומטריוזיס במעימרי08/10/2011
שלום . אני עשיתי ניתוח לפני חודש וחצי להוצעת ציסטה משחלה שהיא היתה אנדומטריוזיס. נמצא שרחם דבוק לרקטום. הסיפור התחיל לפני חמישי חודשים מכאבי תופת בתחילת מחזור וחשד לדלקת באגן. בתחילת השבוע עם תחילת המחזור נתקפתי כאבי בטן נוראים והייתי במיון ,LYM 17000 נעשה ct בטן ואושפזתי לחשד לקוליטיס. שוחררתי לאחר יומיים עם חשד לאנדומטריוזיס בחלל המעי. הומלצתי לעבור קולונוסקופיה.
1. הומלץ לבצע קולונוסקופיה בעוד 6 שבועות - האם ניתן להקדים (אני פוחדת ממחזור בעוד חודש ששוב יהיו כאבים)
2. האם כל רופא שמבצע קולונוסקופיה יודע לזהות נגעים של אנדומטריוזיס.
עודה על תשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לאנדומטריוזיס במעי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/10/2011פני לרופא גסטרואנטרולוג והתיעצי איתו. אני מאמינה שאם מכוונים אותו לחפש אידומטריוזיס הוא ידע לחפש את זה ברירית המעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסיםתמרה08/10/2011
קיום יחסי מין בזמן המחזור החודשי כאילו בזמן הדימון יש מצב לכנס להריון???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיום יחסים - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן08/10/2011בד"כ לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקסלין וחיסוןזיוה07/10/2011
בגלל כלמידיה חיובית אצלי אני אמורה לקבל אנטיביוטיק הדוקסלין ל-10 ימים. באותו זמן אני גם אמורה לקבל את חיסון הגרדסיל ה-3 האם זה מפריע ?האם ניתן לקבל חיסון זה , כשאני מטופלת באנטיביטיקה דוקסלין ?המון תודה על העזרה!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוקסלין וחיסון - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן08/10/2011אין כל בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותמישהי07/10/2011
הי,
לאחרונה אני סובלת מריחות לא נעימים מהנרתיק. לפני מספר ימים התחלתי להשתמש בנורמפלור ובשל אזהרה בעלון לצרכן כי יש הפרשות מוגברות בתקופה בה משתמשים בנורמפלור , התחלתי להשתמש במגיני תחתון.
עד כה לא השתמשתי בכך מאחר והבנתי/שמעתי כי כל הסבונים לשטיפה אינטימית והמגיני תחתון למיניהם מפירים את האיזון הטבעי של הנרתיק וגורמים בכך לתופעות לוואי כגון ריחות לא נעימים . לגבי מגיני תחתון שמעתי אף כי הם מגבירים הפרשות.
האם יש דברים בגו ?
כמו כן אשמח לדעת אם יש פיתרון יעיל לריחות לא נעימים...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שאלות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/10/2011מגיני תחתון אינם גורמים להפרשות אלא יכולים לגרום לרגישות מקומית ועל כן צריך להשתמש במגינים שהינם אוריריים טבעיים וללא ריח.
לגבי הפרשות עם ריח פני לבדיקת רופא נשים. שכיח שהפרשות עם ריח נגרמות עקב זהום חיידקי ואז הטיפול פשוט - אנטיביוטיקה לנרתיק. את יכולה להחדיר בינתיים את הנורמהפלור. לא יכול להזיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן מירנהשלי07/10/2011
שלום,
אני בת 53 וסובלת מדימומים מאוד קשים במחזור שגורמים לאנמיה חמורה. לפני חודש וחצי הוחלט ע"י רופא הנשים על התקנת מירנה. מיום ההתקנה יש לי דימומים חלשים בלתי פוסקים.
האם הדימום יעצר בשלב כלשהו?
מה עליי לעשות לגבי ההתקן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן מירנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2011זוהי תופעת לואי של המירנה. אין מה לעשות אלא להמתין שהדימומים יפסקו מתי שהוא. יכול לקחת כמה שבועות טובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - בדיקת פרופיל הורמונלירונית07/10/2011
צריך להיות בצום או משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - בדיקת פרופיל הורמונלי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2011אם רק פרופיל הורמונלי לא צריך להיות בצום אך צריך להיות ערים 3 שעות לפני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת המחזור חד פעמיגל07/10/2011
אני בת 22.
האם ניתן להפסיק את דימום המחזור ליום יומיים כשהוא כבר מגיע?
קיבלתי מחזור ואני רוצה להפסיק אותו. חד פעמי.
אני מניחה שעד שתענה זה לא יהיה רלוונטי, אבל שאני אדע לפעם הבאה.
אם לוקחים הרבה גלולות אולי יש סכוי שזה יפסק?
יש בכלל סיכון בלקיחת הרבה גלולות בו זמנית?
תודה
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת המחזור חד פעמי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2011אסור לקחת בבת אחת הרבה גלולות ואין מה לעשות כדי לעצור את הדימום. אלא כדורים בשם הקסאקפרון שדורשים מרשם רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת לאחר אנורקסיה וירידת משקלחסויה07/10/2011
היי, אני בת 18 וחצי הייתי חולה באנורקסיה כארבע שנים בהן הופסקה לי הוסת לזמן רב והתקבלה באופן מלאכותי ע"י גלולות מעט פעמיים וגם לאחר מכן שוב הופסקה.
לאחר חצי שנה במהלכה התייצבתי מבחינת משקל תקין לאורך זמן ומצב נפשי קיבלתי מחזור ולאורך שלושה חודשים קיבלתי מחזור באופן טבעי ותקין (לדעתי).
התגייסתי לצבא והידרדרתי בעניין האנורקסיה, לא אכלתי כמעט במקביל לפעילות גופנית בצבא, ירדתי הרבה וגם המצב הנפשי שלי התערער.
עדיין לא עליתי למשקל בו קיבלתי מחזור לפני הגיוס ויש לציין שלקח לגוף שלי הרבה זמן לחזור לפעילות הורמונלית תקינה וקבלת מחזור, אך לפתע היום אני מגלה שקיבלתי מחזור במשקל הנמוך (יחסית) שירדתי אליו בעקבות הגיוס וההפחתה באוכל.
כיצד זה הגיוני?
האם זה אומר שאני יכולה להישאר במשקל הנמוך שאני בו כרגע? (זה לא תת משקל לדעתי, בטח שלא תת משקל קיצוני)
ושאלה נוספת שחשובה לי ביותר- המצב רוח שלי דיכאוני ורע ביותר שהדרדר באופן דרסטי אחרי שהייתי ממש בסדר והייתי שמחה,האם קבלת הוסת תשפיע לי לטובה על מצב הרוח? האם קבלת הוסת יכולה לעזור לי מבחינת הדיכאון ולשפר את מצבי הנפשי?
תודה רבה מראש!
חתימה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת לאחר אנורקסיה וירידת משקל - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2011לגבי מצב נפשי כדאי לפנות לקבן צבאי בדחיפות ולקבל כדורים נגד דיכאון
לגבי המחזור שהגיע זה לא אומר כלום מבחינת המשקל שלך אם הוא תקין או לא ( תלוי בBMI) ולא מסרת פרטים על כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה וגינליתשירה07/10/2011
היי..
שבוע שעבר לקחתי אנטיביוטיקה (אוגמנטין) למשך שבוע בעקבות סינוסיטיס..
ממש לקראת סיום החבילה, התחילו לי גירודים בטוסיק ותחושת קרעים, שלאחריה, לאחר כמה ימים גם גירודים בשפתיים הפנימיות באיבר המין ואדמומיות, שעליה התווספו עם הזמן גם גרד והפרשות.
בגלל שאני חיילת ולא היה תור לרופאת נשים בזמן הקרוב המליצו לי בבית מרקחת להשתמש בטבליות אגיסטן ולמרוח משחת אגיסטן.
עכשיו אני ביום השלישי, לאחר שהשתמשתי בשתי טבליות ועדיין מרגישה תחושה לא נעימה וגרד (במיוחד בבוקר), יכול להיות שזה יעבור בעקבות הטבליה השלישית?
מה אפשר לעשות במידה ולא? להמשיך עם עוד אגיסטן? או תרופה אחרת ללא מרשם?
(יש לי תור לרופאת נשים רק עוד כחודש...)
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה וגינלית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2011המשיכי את הטיפול עד סופו ואת המשחה עוד כמה ימים ומקווה שיעזור. אם אל תצטרכי למצוא רופאת נשים בהקדם יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן זה סביר שאיןמחזור לאחר לידההילה07/10/2011
שלום
ילדתי לפני 4 חודשים - אני מניקה הנקה מלאה את בתי.
עדיין לא קיבלתי מחזור מאז הלידה
האם זה תקין??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה זמן זה סביר שאיןמחזור לאחר לידה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2011תקין הנקה מדכאת את השחלות ואת המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת מירנהאדוה07/10/2011
שלום רב,
לפני יומיים הוציאו לי התקן מירנה ומאז יש לי דימום מסיבי.
האם זה טבעי? מה עלי לבדוק אם הוא לא יפסק?
בעיקרון הייתי אמורה לקבל בעוד שבוע מחזור.
האם המחזור יופיע כסדרו או שהוא צפוי להתעכב?
מתי ניתן להיכנס להריון? ומתי צפוי ביוץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת מירנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2011הדימום הגיוני. בעוד שבועיים אם הכל תקין יהיה כנראה ביוץ תלוי איך המנגנון ההורמונלי שלך יתאושש אחרי הוצאת ההתקן
אך יכולה עם הפסקת הדימום לנסות להרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת מחזור לאחר נטילת סרזטיערית06/10/2011
שלום רב,
הפסקתי הנקה ונטילת סרזט לפני שבוע וחצי. כמה זמן, בממוצע, לוקח למחזור להגיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת מחזור לאחר נטילת סרזט - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2011כנראה שבחודש הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה מחוץ לרחםיעל06/10/2011
שלום,
אני בשבוע 35 להריון תקין והטכנאית אולטראסאונד זיהתה ציסטה בגודל 10*8 ס"מ מחוץ לרחם. שבוע הבא אבדק ע"י רופא נשים אך רציתי לשאול מה יכולה להיות המשמעות של הציסטה ואיך מוציאים אותה? האם יש לבצע ביופסיה בשלב ראשון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמוך לשחלות
יעל06/10/2011שכחתי לציין שהטכנאית אמרה שהציסטה נמצאת בשחלות. מבחינתי זה מתחת לצלעות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמוך לשחלות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2011צריך יהיה לברר את הציסטה מאמינה שלאחר הלידה יעשו את הברור או שיילדו אותך בניתוח ויבדקו את הציסטה אז. החלטה של רופא מטפל ולפי סוג הציסטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף מאד לגבי ניתוחשרון06/10/2011
שלום רב
אני בת 28 נשואה שנתיים ללא ילדים
בדיקות ביוץ והורמונים תקינות ובדיקת זרע תקינה
עשיתי 2 הזרעות שבינהם הייה לי הריון כימי ספונטני
נשלחתי לעשות צילום רחם ותוצאת הבדיקה שיש פגם מילוי בקרן ימין
נשלחתי לעשות היסטרוסקופיה אבחנתית והתגלה :תעלת צואר תקינה, מבנה רחם תקין
ובסמוך לקרן ימין מבנה דמוי שרירן קוטר 0.5*1 ס"מ דבוק לקיר הקידמי
ואינו חוסם את הפיה ואת פיות החצוצרה
הבעייה הייתה שהוא לא יכל להסיר את זה מכוון שהשרירן הוא ללא גבעול וחייב ניתוח
הרופא שערך את הבדיקה הנ"ל וראה במצלמה ממליץ בשלב זה לא להתערב כירוגית
והרופא שהפנה אותי לבדיקה כן ממליץ לעבור ניתוח להסרה
אני נורא נורא מבולבלת ולכן פירטתי את הכל כמו שצריך כדי
שיהייה לי אור בקצה המנהרה
1.אני מפחדת לגרום נזק לרחם האם כדאי לעבור את הניתוח?
2.השרירן היחסית גבולי לגודלו מהווה גורם עיקרי לאי פיריון?
3.כדאי להמשיך בטיפולי פריון ללא ניתוח ?
4. מה היחס בין שהניתוח יעזור לבין שיסב נזק ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף מאד לגבי ניתוח - תגובה
ד''ר יואב פלד07/10/2011את התשובה לשאלה הזו לא ניתן לתת בפורום
אם את סומכת על רופא הפריון שלך עשי כדבריו או פני לחוות דעת שניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי בבקשה דחוף!!היי06/10/2011
היי! אני נוטלת גלולות פמינט בשעה 10 בבוקר, והיום שכחתי לקחת ונזכרתי רק בשבע וחצי בערב, וישר לקחתי! רציתי לדעת האם אני עדיין מוגנת??
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי בבקשה דחוף!! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב07/10/2011מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מעיין07/10/2011כל עוד לא עברו 12 שעות את מוגנת אז אין לך מה לדאוג כמו שהד"ר אמר :) בכל מקרה. אגב, אם את נוטלת פמינט למה את לא משתמתש במזכירונט שלהם? את נרשמת ושולחים לך הודעות לפלאפון בדיוק כשאת צריכה לקחת גלולוה.. זה יעזור לך לא לשכוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)