מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימומים כהיםאילנית10/10/2011
לפני הווסת יש לי מספר ימים שבהם אני מדממת,הפעם המחזור הקדים במספר ימים והדימומים שחורים ביום החמישי הדימום התחיל לקבל גוון אדום.אני בת 40 ללא גלולות עשיתי את כל הבדיקות האפשריות. למה.זה קורה ?זה תקין?מה הפיתרון ?קורה שאני מבלה עם המחזור יותר מ8ימים.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים כהים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/10/2011יכול להיות שינויים במחזור עם השנים. אם מפריע התיעצי עם רופא נשים לגבי טיפול אפשרי (בדרך כלל הורמונלי) או הקסקפרון להקטנת עוצמת הדימום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור מפתיע במחזורמירב כהן10/10/2011
אני בת 39.בדרך מחזור סדיר. נוטלת אלטרוקסין באופן קבוע. בחודש האחרון סבלתי מתת פעילות של בלוטת המגן, וכעת היא מאוזנת. המחזור החודשי מאחר כ 10 ימים.בדיקת היריון (דם) שלילית. מה יכולות להיות הסיבות לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור מפתיע במחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/10/2011ההפרעות ההורמונליות גרמו לאיחור במחזור. אם את לא בהריון המחזור יגיע .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששת מאוד!!מאי10/10/2011
אני נוטלת גלולת יאז בלילה סביבות השעה 22:00 23:00....
ביום שישי שכחתי ליטול בלילה את הטבליה כך שבשבת נטלתי אותה ב08:00 כשנזכרתי.
הבעיה מתחילה כאשר בשבת בערב הייתי צריכה ליטול טבליה, שכחתי, ונזכרתי רק בשעה 11:40 ביום ראשון .
בתרשים של יאז כתוב שאם שכחתי ליטול טבליה ורודה אחת בעיכוב של יותר מ12 שעות
בימים 1-7 (ואכן אלה הימים) ובשבוע שקדם ליום בו שכחתי ליטול טבליה קיימתי יחסי מין (כן) יש סיכוי להריון.
האם נטלתי את הטבליה בעיכוב של 12 שעות? צריך לחשב מהשעה 08:00 הנטילה האחרונה, או לחשב לפי השעה שבד"כ אני נוטלת את הטבליה? מה עליי לעשות???
יכול להיות שאני בהריון?? מה לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוששת מאוד!! - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/10/2011החישוב הוא תמיד מהגלולה של יום קודם. עשית די בלגן ועל כן הוסיפי גלולות ואם לא תקבלי מחזור החודש עשי בדיקה להריון. מציעה לך לעבור למדבקות או לטבעת נרתיקית אם קשה לך לזכור לקחת כל יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוששת מאוד
מאי11/10/2011איזה גלולות להוסיף? כוונתך אולי לקונדום?
זהו מקרה חד פעמי, עד כה לעולם לא שכחתי ואני לוקחת כבר שנה..
אם מחשבים מהנטילה יום קודם, אז בשבת לקחתי ב08:00, בערב שכחתי אבל לקחתי בראשון ב11:30 ואחכ גם בערב. אז לפי חישוב 12 שעות זה בסדר לא?
אם אשתמש בקונדום עד סיום החפיסה, עליי לחשוש מהריון? אני מודאגת מאוד...
תודה רבה על תגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מובןרחל10/10/2011
לקחתי פוסטינור לפני 6 ימים בערך והיום התחיל לי דימום כזה חום . מה זה אומר? ומה יהיה בהמשך? אני מאוד לחוצה. תודה
יש לציין שמחזור אחרון היה ב 25.09 וב09.10 קיבלתי דימום כמו מחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מובן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/10/2011פוסטינור יכול לגרום לדימומים חריגים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותמרינה10/10/2011
יש לי שאלה שקשורה לגלולות: סוג הגלולות שאני לוקחת הם פלורט
אני מתחילה חבילה של גלולות לאחר ימי הווסת ביום רביעי וכך יוצא שהגלולה האחרונה שאני לוקחת בחפישה היא ביום שלישי.
בחודש הנוכחי התבלבלתי עם הימים והתחלתי לקחת את הגלולה הראשונה יום קודם מבדרך כלל, זאות אומרת ביום שלישי במקום ברביעי. השאלה שלי לאחר שאני אסיים את החפישה ואקבל מחזור את הגלולה הרשאונה של החודש הבא לקחת כמו שהיתי לוקחת תמיד ביום רביעי או כיוון שבחודש הנוכחי לקחתי ביום שלישי להמשיך לקחת ביום שלישי זאות אומרת לאחר 7 ימי הפסקת גלולה שבהם מקבלים ווסת?
ושאלה נוספת היא אם אצטרך לקחת ביום שלישי מעכשיו האם העובדה ש"הקדמתי" ביום זה יגן מהריון בחודש הבא?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/10/2011הקדמת גלולה לא מורידה את בטיחות הגלולות. מעכשיו תהיי חיבת לקחת את הגלולות ביום שלישי כי אסור לעשות הפסקת יותר מ7 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם את משתמשת בפלורט
מעיין13/10/2011כדאי לך להרשם למזכירונט ואז זה יחסוך לך את כל הבלאגן של לזכור לקחת את הגלולה, פשוט נשלחות אלייך הודעות SMS בשעה שאת צריכה ליטול את הגלולה בכל יום. ככה בטוח לא תתבלבלי יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שורף בנרתיקפלונית10/10/2011
לא יודעת אם זה קשור לפורום הזה.(אם לא תפנו אותי,לפורום המתאים)
שורף לי בנרתיק אחרי שקיימתי יחסי מין בפעם הרביעית.קשה לי לשבת ויושבת על רגל אחד בקושי. בפתח הנרתיק יש לי מין עודף עור כזה וזה קצת כואב שנוגעים בעור הזה.
מה עושים?
חשוב לי מאוד התשובה. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שורף בנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/10/2011האם היית מספיק רטובה? חוסר רטיבות יכול לגרום לשריפה אחרי. פני לבדיקת רופא נשים. בינתיים את יכולה לעשות אמבטיות עם שמן אמול - ירגיעו את הכאבים או למרוח ג'ל אזראקאין שהוא חומר מאלחש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בעת שימוש בנוברינגטל10/10/2011
היי,
אני משתמשת בנוברינג כבר קרוב לשנה.
אני שמה שתי טבעות באופן רצוף.(מקבלת מחזור כל שישה שבועות)
כרגע אני מסיימת עם הטבעת השניה, אמורה להוציא אותה ביום חמישי הקרוב ואז לקבל מחזור. היום (יום שני) התחיל לי דימום שנראה כתחילת מחזור. מה משמעו? הנוברינג לא משפיע עלי יותר? יש סיכוי שאני בהריון? מה עלי לעשות? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה
טל10/10/2011משהוא יכול לענות לי??? לחוצה נורא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום בעת שימוש בנוברינג - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/10/2011יכול לקרות אחרי שתי טבעות ברצף, לא אומר שום דבר לבי היעילות של הטבעת או חשש מהריון. הוציאי את הטבעת עכשיו, חכי שבוע והתחילי מחזור חדש של טבעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן הגעת המחזור בזמן נטילת גלולותזוהר10/10/2011
שלום לכולם,
אני משתמשת בגלולות מינס.
בחפיסה - 24 גלולות רגילות ועוד 4 גלולות סרק לימי המחזור.
נניח ואני לוקחת את הגלולה היום (10.10) מתי אני עתידה לקבל מחזור בחודש הבא? אני ממש לא מבינה כיצד אני צריכה לחשב את זה. זה מאוד קריטי לי מפני שאני מתחתנת בדצמבר וחשוב לי לדעת מתי תופיע לי הווסת.
במידה וזה נופל על יום החתונה, האם אני יכולה להמשיך ליטול את הגלולות גם בימים בהם אני אמורה להפסיק בכדי לאחר את המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן הגעת המחזור בזמן נטילת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/10/2011המחזור אמור להגיע בימים שאת נוטלת את גלולות הסרק. אם יכולה לחבר שתי חפיסות אבל לזרוק את 4 גלולות הדמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
זוהר11/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגים בקשר לבתוליםמודאג10/10/2011
שלום לכם. אני וחברה שלי בני 19, היא בתולה עדיין בזמן האחרון יצא לנו להכנס לעיניין המיניות יותר מדי,והיה חדירה של אצבעות לפות של החברה. לא יצא דם.
לאחר מכן אחרי חודשים שזה המשיך ככה, נסחפנו קצת יותר מדי והתקרבנו ששנינו בלי תחתונים והכנסנו את הפין שלי ממש את ההתחלה רק את החלק העבה "הכיפה"וקצת ממש קצת למטה יותר הכנסו לפות. ולא יצא דם. ולא היה לי דם על הפין. ועכשיו אנחנו ממש ממש מודאגים לגבי הבתולין של החברה, כי מאד חשוב לנו שהיא תשאר ככה. אשמח לתשובה בהקדם תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגים בקשר לבתולים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/10/2011יכול להיות שהקרום נקרע. שליש מהנשים לא מדממות בפעם הראשונה. שתפנה לרופא נשים לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקול קיבה-דחוףאורה10/10/2011
בשעה 8 בערב בלעתי את הגלולה שלי כרגיל...לאחר כחצי שעה התחילו שלשולים...ולאחר כשעתיים זה עבר להקאות (חשוב לציין שבלעתי באותו ערב גלולה נוספת בגלל שחשבתי שהראשונה לא נספגה)!
למחרת הכל עבר לי והמשכתי ליטול כרגיל את הגלולות...האם אני מוגנת?
כמו כן רציתי הפעם לקחת 2 חפיסות ברצף בגלל ארוע שיש לי האם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקול קיבה-דחוף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/10/2011לא מוגנת השתמשי בקונדומים בשבועיים הקרובים. את יכולה לטול שתי חפיסות ברצף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור של חודשייםפנינה10/10/2011
האם איחור של המחזור יכול להיות בגלל תזונה לא נכונה או תת משקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור של חודשיים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/10/2011תת משקל בהחלט יכול לגרום להפרעות מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות לאחר צוםיעל10/10/2011
שלום!
אני לוקחת גלולות הרמונט, אני נוטלת את הגלולה כל יום בשעה 10 בבוקר.
בשבת בעקבות הצום לקחתי אותה רק בשעה 6 וחצי בערב.
רציתי לדעת האם אני מוגנת?
תודה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות לאחר צום - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/10/2011מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחווווףחסוי10/10/2011
אני בת 15 וחצי ואני חייבת דחוף להיבדק אצל רופא נשים בקשר לאיזה תופעה פתאומית אצלי. אני מתביישת להגיד לאמא ואני רוצה לשאול האם אפשר ללכת להיבדק אצל רופא נשים בגילי לבד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחווווף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/10/2011כן אך את צריכה כרטיס קופת חולים ולפנות לקופה לקביעת תור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת שתן-דחוףדנה09/10/2011
שלום רב,
כתוצאה מבדיקת שתן שגרתית, רופא משפחה מצא שיש לי דלקת שתן, ללא חיידקים. מספר לייקוציטים היה גבוה ושתן דמי.
אין לי שום סימפטומים של דלקת בשתן.
רופא משפחה המליץ בכל מקרה לקחת זינת ל-5 ימים.
האם זה נחוץ?
מה דעתכם?
תודה! זה דחוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר עזרה בבקשה לשאלה שלי
דנה10/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי חיידק בנרתיקד``ר מיכאל פרידמן09/10/2011
שלום,
נשואה,בת 29 מחזור אחרון 30.9 תלונות על אי נוחות בנרתיק ,הפרשה מוגברת וגלי חום. נבדקתי במיון נשים והרופא אמר שיש לי חיידק בנרתיק.
לא פטריה רגילה (ששמים נרות ל-3 ימים), אלא חיידק.
הטיפול שקיבלתי הוא זידובל ג'ל ל-5 ימים אחד ביום לפני השינה וכדור לפה פלוקנול 150 מ"ג.
בבירור עם הרופא ממה יכול להגרם הוא אמר שזה לחלוטין לא עובר ביחסי מין אלא רק משירותים מלוכלכים וכ"ו.
שאלתי שוב את הרופא אם אפשר לקיים יחסי מין הוא אמר שכן , אין בעיה שזה לא מיחסי מין ולא מדבק את בן הזוג.
לאחר עיון במדריך לצרכן של הזידובל רשום כי יש להמנע מיחסי מין אלא רק עם קונדום ועל בן הזוג להבדק גם הוא שלא נדבק בחיידק.
שאלתי היא מה לעשות ??
א. אם קיימנו יחסי מין אתמול לךלא קונדום אם עליו להבדק, אילו תסמינים מופיעים אצל גברים ???
ב. האם אפשר לקיים יחסי מין ללא קונדום במהלך 5 הימים הקרובים שאני מחדירה את הג'ל לנרתיק לפני השינה ?
תודה, וסליחה על האורך של השאלה....
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ליאת11/10/2011טוב,
כרגע לאחר יומיים של טיפול
שאלתי העיקרית היא האם בעלי צריך להבדק ולקבל טיפול כי קיימנו יחסי מין לא מוגנים לפני התחלת הטיפול,
והאם הטיפול בג'ל מספיק ?, כי עכשיו לאחר יומיים של טיפול עדיין קיימת תחושת אי נוחות בנרתיק ,
יש לציין שהרופא בזמן הבדיקה החדיר מקלון עם צמר גפן שיצא בצבע אפור-ירוק.
אודה לתשובתך !!
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפשוט ביזיון שאני מחכה יומיים לתשובה
ליאת11/10/2011וכשסוף סוף עונים אז עונים לאלו ששאלו שאלות היום !
זה לא בסדר, במקום להתחיל ממי ששאל קודם, מה עם תשובה לשאלה ששאלתי ?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)