מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איחור במחזור ובדיקת דם שליליתללא שם04/10/2011
שלום רב,
בת 26, מחזור סדיר מידי חודש, אף פעם לא איחר מעל יומיים.
יש לי איחור של תשעה ימים.
עשיתי בדיקת דם ויצא שלילי.
התור הקרוב ביותר לרופאת נשים הוא רק בעוד שבועיים.
לא הייתי לחוצה באופן חריג בחודש האחרון. יש לי הפרשות רגילות (צבע צהוב) ואין כאבים מיוחדים.
קראתי שלעיתים יש איחור כי הרחם "מכין את עצמו" או משהו כזה...
יש סיבה לדאגה? האם יכול להיות שאני כן בהיריון ובדיקת הדם לא זיהתה זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור ובדיקת דם שלילית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/10/2011בדיקת דם היא מאוד מדיקת. יכול להיות שעקב לחצים מתחים מחלה טיפול תרופתי - איחר המחזור. את יכולה להמתין לתור לרופאה וסביר להניח שעד אז המחזור כבר יגיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוחללי04/10/2011
אני בת 26 אחרי ניתוח גדול של כריתת אונת כבד. ברצוני לדעת?
1.האם זה הגיוני אחרי כזה ניתוח שכבר 3 וחצי חודשים לא קבלתי מחזור?
2.כמה זמן אחרי ניתוח בטן גדול אפשר להכנס להריון והאם הצלקת הגדולה(35 ס"מ) מהווה בעיה להריון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח - תגובה
ד''ר יואב פלד07/10/2011הגיוני שלאחר ניתוח גדול לא תקבלי מחזור זמן מה ( אפילו מספר חודשים )
פני לרופא נשים להערכה כללית
הצלקת לא מהווה בעיה הייתי ממתין כשנה עד להתחזקותה על מנת שלא יווצר בקע
נשים לאחר השתלת כבד יולדות אז אין כל סיבה שאת לא !!
גמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור פעמיים+בשר מור בנרתיקדנה04/10/2011
שלום קיבלתי מחזור ליפני שבוע אחרי שסיימתי שמתי לה יש לי באיבר המין מן בשר כזה מבצץ ורציתי לדעת אם זה נורמלי לפני שהספקתי ללכת לרופא נשים קיבלתי שוב מחזור ממש אחרי 5 ימים וזה עדיין נמשך היום זה היום החמישי
עשיתי בדיקת הריון וזה יצא שלילי
יכול להיות שהמחזור השני הופיע בלל שלא הדבקתי את המדבקה בזמן איחרתי ביום.
אז יש לי שני שאלות ממה יכול לנבוע המחזור השני
והאם הבשר שראיתי בתוך הנרתיק זה נורמלי ואני סתם מודאגת
אולי חשוב גם לציין שאני בת 24 ויש לי שני ילדים
האחרון לפני 8 חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור פעמיים+בשר מור בנרתיק - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/10/2011כמו שאמרת המחזור השני יכול להגיע כי אחרת בהשמת המדברה ואת צריכה לקחת בחשבון שאינך מוגנת בשבועיים הקרובים וצריכה להשתמש בעוד אמצעי מניעה אם את מקיימת יחסי מין
מה זה חתיכת הבשר אי אפשר לדעת ללא בדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלמידיהענת03/10/2011
שלום,
לפני מס' חודשים התגלה אצלי כלמידיה טופלתי בדוקסילין ובבדיקה חוזרת נמצא שוב כלמידיה ובנוסף אורפלסמה (אם אני כותבת נכון) רופאת הנשים הפנתה אותי לזיהומולוג.
עצמאית פניתי לרופא עור ומין שנתן לי שוב דוקסילין אך המשכתי לראות הפרשות הגעתי לזיהומולוג שנתן לי זאטו אך אני חוששת שעדיין זה לא עבר כי עדיין קיימים הפרשות.
אני דיי מיואשת הנושא נגרר כבר חודשים ארוכים אני מבקשת עזרה וייעוץ מה ניתן לעשות כדי להשמיד כלמידיה ואורפלסמה אם האנטיביוטיקות האלה לא עזרו?
אשמח לתשובה תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלמידיה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/10/2011ההפרשות לא בהכרח מעידות על קלמידיה. יכול להיות עכשיו שאת מגיבה לטיפולים אנטיביוטיים בשנוי הפרשות הנרתיק. עשי שוב תרבית ואם עדיין חיובית פני לזהומולוג שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות לבנותאיריס03/10/2011
שלום
לאחרונה הופיעו לי נקודות לבנות קטנות ובלוטות בנרתיק בתוך השפתיים ועל הדגדגן מתלווה לכך ריח לא נעים וקצת גרד ולעיתים כאבים בנרתיק.
מה זה יכול להיות?
יש לציין כי לפני כשחודשיים ילדתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות לבנות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/10/2011אי אפשר לאבחן ללא בדיקה פני לרופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא סדיר - שחלה פוליציסטיתשאלה03/10/2011
בחודשיים האחרונים יש לי תופעות נורא מוזרות עם המחזור (אני בת 25 וסובלת משחלה פוליציסטית), באוגוסט היה לי מחזור במשך 4 ימים (מחזור נורא מוזר, בצבע חום) לאחר שבועיים קיבלתי מחזור פעם נוספת (באותו הצבע) רק שהפעם הוא נמשך שבועיים, לאחר הפסקה של שבוע קיבלתי מחזור שנית (גם כן חום, עם קצת אדום)שנמשך כבר שבוע.
אנחנו מנסים להיכנס להריון, התחלתי לקחת חומצה פולית. מה יכולה להיות הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא סדיר - שחלה פוליציסטית - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/10/2011הפרעה הורמונלית ואולי חוסר ביוץ. פני לרופא נשים לברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולותלל03/10/2011
שלום רב,
האם כאשר מפסיקים גלולות לאחר נטילה של כשנה וחצי לצורך ניסיון כניסה להיריון, יש נטייה למחזור הראשון להתארך או שישנם דימומים בהתחלה מעבר למחזור הרגיל?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/10/2011לא בהכרח. אם הדימום חריג ויש חשש להריון עשי בדיקה להריון ואם שלילית פני לרופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת הריון - האם אני בהריון?ד``ר ליאורה אברמוב03/10/2011
Endocrinology
שם
בדיקה יחידות ערך
תצוגה ערך
תחתון ערך
עליון הערות
Beta Subunit, hCG mIU/mL <1.20 Ref. values: neg<5 pos>25
עשיתי בדיקות דם, ואלו התוצאות
מה זה אומר? האם אני בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/10/2011אם התשובה כמו שאני מבינה 1.20 אינך בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בוסתללי03/10/2011
אני בת 26 ,לפני חודשיים עברתי ניתוח גדול בכבד שלפניו הייתי חודש וחצי עם צהבת חסימתית ,מהתקופה שחליתי- 3 וחצי חודשים לא קיבלתי מחזור. האם זה יכול להיות קשור לניתוח? מה ניתן לעשות כדי לסדר את זה שוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור בוסת - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/10/2011יכול להיות קשור בסטרס של הניתוח. פני לרופא נשים להערכה הורמונלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאריות שילייהללי03/10/2011
אחרי לידה לפני 5 חודשים נשארו מוקדים קטנים(3 מ"מ) של שאריות שיליה ,מה הסיכונים בכניסה להריון במצב כזה אם לא אעשה היסטרוסקופיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאריות שילייה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/10/2011יכול לגרום להדבקויות הרחם ולהקשות על כניסה להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים במחזורחסוי03/10/2011
שלום!
אני בת 18 ויש לי מחזור כבר 7 שנים. מעבר לכך שהמחזור שלי לא ממש סדיר, אני סובלת מאד משינויים קיצוניים בהרגשה הכללית מספר ימים לפני הוסת. אני רגישה הרבה יותר ונכנסת למרות שחורות; אני מרגישה שזה לגמרי שולט בי למרות שבחיי היום יום אני שמחה ומתלהבת... "התברכתי" גם ברגישות בחזה בשבוע- שבוע וחצי לפני הוסת ולרוב גם כאבי בטן ביום הראשון.
אני מאד לא רוצה לקחת גלולות. האם יש איזשהו פתרו לוויסות ההורמוניםן?ו בעיקר למצבי הרוח...
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים במחזור - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/10/2011אפשר לקחת כדורים פסיכיאטרים במינון מאד נמוך כדי לאזן את התנודות במצבי רוח או לפנות לרפואה אלטרנטיבית כמו רפואה סינית או הומאופטיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
נירית04/10/2011אני חושבת שעדיף לך כבר להמשיך עם גלולות מאשר לקחת כדורים פסיכיאטרים.. יש גלולות גם עם מינון נמוך של הורמונים כמו פליים למשל, כדאי לך לפנות לרופא ולשאול אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר04/10/2011לגלולות במינון נמוך אין יתרון בטיפול בשינויי מצב רוח במהלך המחזור. לנטילה רציפה של הגלולות יש השפעה מיטיבה על שכיחות שינויי מצב רוח. תתענייני באפשרות הזאת אצל רופא נשים. כל זה לא שולל שימוש בתכשירים נוגדי דכאון רצוף או סביב הווסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית מחזור בגלל חתונהכלה מודאגת03/10/2011
היי,
אני מתחתנת בעוד חודש. עד היום חשבתי שעניין המחזור יסתדר אך החודש המחזור הקדים והתחלתי להילחץ שמא הוא יגיע ביום המקווה/החתונה. אני לא לוקחת גלולות. רצתי מיד עם קבלת המחזור לרופאה והיא המליצה לקחת מיקרולוט כשבוע לפני המועד הצפוי וכך לדחות את המחזור. הפחד שלי הוא שאסבול מתופעות לוואי כמו אקנה, בחילות וכו׳. האם הדבר נפוץ? האם יש אופציות אחרות בשלב זה (יום מקבלת המחזור)? הרופאה קצת הייתה חסרת סבלנות איתי... אשמח לתשובה בהקדם, תודה
אגב, אני לא נוטלת גלולות כבר מספר שנים, לא בגלל בעיה רפואית אלא מחוסר רצון שלי. בעבר כשנטלתי גלולות לא היו זכורות לי בעיות\תופעות לוואי - להיפך, הגלולות עזרו נגד כאבי המחזור שמהם אני ממש סובלת עד היום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיית מחזור בגלל חתונה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב04/10/2011צריך לעשות חישוב כמה ימים יש לך עוד עד לחתונה או עד למחזור הבא. את יכולה להתחיל עכשיו לקחת גלולות משולבות ולהמשיך אותם עד אחרי החתונה או משבועיים אחרי המחזור להתחיל לקחת כדורי פרוגסטרון כמו שהציעה הרופאה רק חזקים יותר כמו פרימולוטנור פעמיים ביום עד לאחרי החתונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחה לטחורים בהנקהטלי03/10/2011
שלום,
יש לי מקרה קל של טחורים (חצי שנה אחרי לידה)
קניתי משחה פרוקטו-גליבנול
רציתי לודא שהיא בטוחה לשימוש בזמן הנקה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחה לטחורים בהנקה - תגובה
ד''ר יואב פלד03/10/2011בטוחה !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על נטילת גלולות לאחר הפסקהדלית03/10/2011
שלום,
לאחר מספר שנים של נטילת גלולות, עשיתי הפסקה של שלושה חודשים.
כעת ברצוני לשוב ולקחת גלולות. האם זה בסדר שאתחיל ליטול אותן לפני קבלת המחזור הבא? זאת מאחר וקבלת המחזור שלי אמורה ליפול בדיוק בזמן חופשה מתוכננת בחו"ל, ואני רוצה להימנע מכך, ולדחות את המחזור (מאחר והוא יקשה עלי בזמן החופשה).
אודה לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על נטילת גלולות לאחר הפסקה - תגובה
ד''ר יואב פלד03/10/2011כן
רק בשבועיים הראשונים את לא מוגנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקחי בחשבון שתחילת לקיחה של גלולות
ליאת06/10/2011לרוב גורמת לדימומים לאורך כל החודש הראשון, גם משהו שיכול לפגוע לך בחופשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי יחסים לאחר לידהמכל03/10/2011
שלום,
לפני חודשיים וקצת ילדתי בשעה טובה. אחרי חודש וחצי קיימתי יחסים עם בעלי ומאז אחרי כל ביאה יורד לי קצת דם, בד"כ הוא מפסיק תוך פחות מיום. אתמול יצא לי דם, זה פסק והיום בבוקר חזר דימום. הדימום לא חזק והוא בצבע אדום. אני לא לוקחת גלולות.
האם המערכת השתגעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום אחרי יחסים לאחר לידה - תגובה
ד''ר דוד מילאטינר03/10/2011יתכן ותפרים לאחר לידה עדין לא הגלידו לגמרי או שקיימת בעיה בצוואר הרחם בכל מקרה נדרשת כאן בדיקה של רופא נשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)