מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמצעי מניעה חלופייםטל02/10/2011
שלום לכם רופאים נחמדים,
רציתי להתייעץ איתכם לגבי אמצעי מניעה חלופיים. לאחרונה נאלצתי להפסיק גלולות כי הן השפיעו עלי לא טוב, בלית ברירה חבר שלי ואני עברנו לקונדומים, אבל זה ממש מקשה עלינו ופוגע לנו בהנאה... שמעתי שיש דיאפרגמה בהתאמה אישית, אבל לא הצלחתי לאתר מי עושה אותה... אתם יודעים על זה? אם כן, האם זה מומלץ? אם כן, יש לכם מושג איפה אפשר לעשות? ואם לא, איזה פתרונות יש שהם לא כוללים עטיית גומי מסביב לפין??
המון המון תודה,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמצעי מניעה חלופיים - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין02/10/2011מומלץ לפנות לרופא נשים מטפל על מנת למצוא איתך את האמצעי ההגנה המתאים ביותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 4 חודשים ללא מחזוררויטל02/10/2011
שלום,
בעקבות הפסקת גלולות מסוג דיאנה אותן נטלתי מגיל 16 (היום בת 34 ) הופסק המחזור החודשי. אני סובלת משחלות פוליציסטיות.
אני לא מעוניינת לקחת גלולות.
האם המצב הנוכחי - ללא מחזור עלול ליצור בעיית פוריות בלתי הפיכה בעתיד?
האם אוכל להמנע מנטילת גלולות ובעת הצורך לקבל טיפול תרופתי בכדי להרות?
תודה
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 4 חודשים ללא מחזור - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין02/10/2011כמובן שבעת שתרצי להרות יהיה צורך לעבור בירור לבחון את הסיבה להיעדר סדירות במחזור
בשלב זה אין משמעות לנטילת גלולות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון מיד אחרי הפסקת הנקהקרן02/10/2011
שלום,
האם לאחר הפסקת הנקה יש סיכוי יותר גבוה להיכנס להריון או כרגיל?
זה דומה לאחרי גלולות שיכול להיות ביוץ מוגבר לפעמים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון מיד אחרי הפסקת הנקה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין02/10/2011כרגיל אין עלייה בסיכון להרות לאחר הפסקת הנקה לעמומת המצב הבסיסי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מירנהצילה02/10/2011
שלום, בשבוע שעבר ביום חמישי התקנתי מירנה.אז הייתי ביום הראשון למחזור. עברו כבר 11 ימים ועדיין יש לי דימום. הרופא אמר שהמחזור יהיה ארוך מהרגיל , האם 11 יום ועדיין נראה שלא עומד להסתיים זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירנה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/10/2011יכול לקרות בחודשים הראשונים של המירנה שיהיו דימומים לא סדירים או ממושכים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת מחזור בזמן לקיחת גלולותנגה01/10/2011
שלום, אני כבר כמה חודשים נוטלת גלולות יאז, והחודש פיספתי גלולה, ולפי העלון של יאז הייתי אמורה להמשיך כרגלי לנטול את הגלולות ופשוט לדלג בסוף החפיסה על הגלולות המזויפות. כרגע אני יומיים לפני הגלולות הריקות וקיבלתי מחזור- אני עדיין לוקחת את הגלולות נוגדות ההריון, האם זה מדאיג? האם זה הגיוני בגלל הדילוג שלי על גלולה אחת? להמשיך כרגיל?
תודה, נגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת מחזור בזמן לקיחת גלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/10/2011הדימום קורה בעקבות שיכחת גלולה. המשיכי את החפיסה והתעלמי מהדימום. בטלי אתה4 גלולות דמי והמשיכי חפיסה חדשה. אבל השתמשי בקונדומים בשבועיים הקרובים כי אינך מוגנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ליאורה דחוףסאסי01/10/2011
שלום לך ד"ר אני מאד מעריצה אותך בלי להכיר אותך אישית אבל מהתשובות שלך מרגישים איזה בן אדם את אני כתבתי לך לפני שבוע על הבעיה שלי אני בת 30 לא משתמשת באף אמצעי מניעה 3 לידות קיסרי האחרונה לפני שנה וחצי ועדיין מניקה הבעיה שלי שהיה לי פטריה בנרתיק עקב לקיחת זינת והשתמשתי בנרות ובמשחה וזה הקל עליי מאד אבל היה אחרי הטיפול קצת גירוד ואז חזרתי לרופאת נשים והחליפה לי את המשחה ונתנה לי תרופה שאקח פעם אחת בלבד אבל אני לא יודעת מה השם שלה כי לא קניתי בגלל שקיבלתי מחזור אבל עם המחזור לא הרשתי שום גירוד או משהו עד היום אני מרגישה שיש לי גירוד ומשהו כואב לי כמו שהיה בפעם הראשונה ואני מפחדת שזו עוד פעם יש לי פטריה השאלה שלי מה לעשות האם אפשר לקחת את התרופה בזמן מחזור ? אני ביום הרביעי יש לי עוד יומיים שלוש עד שהיא מסתיימת והשאלה השנייה האם זה נורמאלי שהפטריה חזרה תוך שבוע האם בכלל היא בכלל לא התרפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר ליאורה דחוף - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/10/2011הטיפול בזמן מחזור הוא דרך כלל טיפול דרך הפה של תרופה שנקראת פלוקנול. לוקחים אותה פעם אחת ו3 ימים אחר כך עוד אחד ואז היא תעלים לגמרי את הפטריה ( פטריות נוטות להתפרץ אחרי מחזור)
במידה והמצב לא משתפר כדאי לקחת תרבית נרתיקית כדי לבדוק שכל התחושות שלך אכן נובעות מפטריה ולא חיידק למשל ואם פטריה איזה סוג כי יש זנים שמאוד עמידים לטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עליי לעשות על מנת למנוע דלקותדליה01/10/2011
שלום רב,
לצערי אני סובלת מדלקות רבות בשתן ופטריות חוזרות לאחר קיום יחסי מין.
אני משתמשת בגלולות.
רציתי לדעת מה עליי לעשות על מנת למנוע את ההידבקויות החוזרות?
עליי לציין כי אחרי קיום היחסים אני נכנסת ישר לשירותים.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עליי לעשות על מנת למנוע דלקות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/10/2011התיעצי עם רופא מטפל יש טיפולים מונעים לדלקות חזורות בדרכי השתן הקשורים ליחסי מין וזה אנטיביוטיקה סביב כל מגע מיני. לגבי פטריות - יכול להיות שהן קורות עקב טיפול אנטיביוטי בזמן דלקת בשתן? אם כן את צריכה לקחת בזמן אנטיביוטיקה טיפול מונע לפטריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטמותכהן דליה01/10/2011
שינוי בצבע הפיטמות האם יש סיבה לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטמות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/10/2011בדרך כלל משתנה בעקבות הריון או הורמונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמץ פיזי ופגיעה בפוריותמממ01/10/2011
שלום רב!
האם מאמץ פיזי במיוחד סחיבה של דברים כבדים ( יחסית) עלול לפגוע בפוריות (בביוץ) וכן ברחם בשחלות ובחצוצרות וכו'
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאמץ פיזי ופגיעה בפוריות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/10/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת ומתוסכלת- הריון..שרון01/10/2011
אני בת 20, בתולה, אתמול בפעם הראשונה אני וחבר שלי עשינו סוג של סקס יבש כאשר אני הייתי ללא תחתונים והוא היה עם תחתונים.
לא הייתה חדירה מלאה כמובן, אבל האיבר מין שלו כן נגע בשלי ואולי נכנס ממש על הקצה, לכמה שניות..
הוא לא גמר, אך הוא הסביר לי שבכ"מ יוצא קצת זרע בהתחלה.
האם יש סיכוי להריון?...אני כ"כ מפחדת שכן.. לא ישנתי בלילה וכל מה שקראתי באינטרנט סותר אחד את השני. הבנתי שגם זרע לא חודר בד, אבל התחתון שלו היה רטוב ואנילא רואה סיבה איך זה לא חדר את הבד...
בבקשה תעזרו לי אני מיואשת, וחייבת לדעת מה לעשות.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואשת ומתוסכלת- הריון.. - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/10/2011זרע לא עובר בדים ואת יכולה להרגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןענת01/10/2011
לפני כחודש ב 1.9 חשדתי שאני בהריון הרופא הזמין בדיקת ביתא והיא הייתה 50 הוא אמר לי לחזור אחרי שבוע על הבדיקה והתוצאה הייתה 2900 ובאולטרסאונד נצפה שק הריון בגודל 5 מ"מ. אני לא נשואה ואני וחבר שלי שקלנו לבצע הפלה ולבסוף החלטנו להשאיר אותו וללכת לרופא אחרי ראש השנה . ביום שישי האחרון הבחנתי בדימום קל והחלטנו ללכת למיון. באולטרסאונד שביצע הרופא הוא אחר שהעובר לא מתפתח כמו שצריך ואחרי שנבצע מס' בדיקות כנראה נצתרך לבצע הפלה. הוא רשם כך :"צוואר ארוך וסגור, ללא דימום פעיל, הפרשה דמית ישנה בכמות קטנה. רחם קדמי בגודל 5 שבועות, אין רגישות בהנעתו. TVS - שק הריוני תוך רחמי עם גבולות סדירים. לא הודגם קוטב עוברי היטב נצפב שק חלמון בקוטר 7 מ"מ אין נוזל באגן, ללא ממצא טפולתי. לסיכום: ככל הנראה מדובר בהפלה שלמה/ הריון צעיר, האשה ללא סימני גירוי ציפקי ללא נוזל בדוגלס ללא רגישות בטפולות"
השאלה שלי היא מה הסיכויים שבאמת נצתרך לבצע הפלה וגם הוא אמר שאני כנראה בשבוע 7 שזה לא הגיוני כי לפני חודש זה היה אפילו לא שבוע ....אז מה הסיכויים שהעובר יהיה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב02/10/2011הספירה של גיל הריון נעשית לפי תאריך וסת אחרונה. לפי מה שאת מתארת אין התפתחות של עובר בשבועות האחרונים. פני לרופא שלך לבדיקה חוזרת ולהערכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורנועה01/10/2011
שלום,
אני נוטלת גלולות מסוג מינס חפיסה שנייה, אני בסיום החפיסה בגלולה ה 26 (דמי) אמורה לקבל מחזור.
חבר שלי ואני מקיימים יחסי מין בטוחים גלולות + קונדום.
לא קיבלתי מחזור.
לפני מספר ימים הבחנתי כי הזרע יצא מהקונדום נילחצתי והחלטתי למרות השימוש בגלולות לקחת לאחר 15 שעות מהמגע המיני פוסטינור.
אני לחוצה כי לא קיבלתי מחזור. האם יתכן והמחזור ישתבש עקב פוסטינור או אולי בגלל שזו רק חפיסה שניה ?
אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי.
תודה נועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/10/2011את זקוקה לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותyua01/10/2011
שלום,
רופא הנשים שלי החליט להחליף לי את הגלולות לפלורט מיסמין. הייתי אמורה להתחיל את הגלולות החדשות לפני כ-6 ימים (מייד עם סיום המחזור האחרון), אך מכיוון שהעדפתי לדחות את המחזור הבא בשבוע בשל נסיעה לחו"ל, החלטתי שלא להתחיל את החפיסה ותכננתי להתחיל אותה שבוע מאוחר יותר.
האם זה אפשרי או שמא אני אשאר בלתי מוגנת ? האם צריך להתחיל את החפיסה כעת מהאמצע ולסיים אותה במועד שהייתי אמורה מראש (כלומר פחות 6 גלולות) או שאפשר להתחיל אותה מהתחלה ולסיים אותה במלואה ובכל זאת להישאר מוגנת ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/10/2011נא לפנות לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן גודל מחוץ לרחם ובתוךדבי01/10/2011
שלום, יש לי שרירן על דופן הרחם בגודל 5 סמ' וכן בתוך הרחם בגודל 3.5 סמ', הגדול פונה לכיוון עצבי הגב וגורם לי לכאבי גב . האם זה נחשב לגדול? מה הטיפול שעלי לעשות היות זה פנימי וחיצוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירן גודל מחוץ לרחם ובתוך - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/10/2011זה לא תמיד חשוק מה גודל השרירן, לפעמים שרירן קטן של מס' ס"מ עלול לגרום לתלונות רבות. חשוב לראות איפה השרירן ממוקם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון 12Wאלה30/09/2011
שלום! בשבוע 12+0 ביצעצי שקיפות עורפית. התוצאה היא-1.40 יש לציין שאני בת 40 .בבדיקה שבוצע דרך בטן רופא גם אמר שהוא לא רואה סימן לבן. זה אומר שזאת בת או שעוד מוקדם לראות מין העובר,בודאות והבדיקה יותר מדויקת היא בשבוע יותר מתקדם שמתבצעת וגינלית? תודה רבה ושנה טובה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון 12W - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן01/10/2011את חייבת לפנות לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)