מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נוברינג או התקןמיכל08/09/2011
שלום,
בת 34 לאחר 2 לידות.
הרופא נתן לי נוברינג אך לאחר שקראתי את ההוראות המצורפות די נבהלתי...
כל מיני תופעות לוואי שרשומות תחת הכותרת: "תופעות שכיחות". האם זה אותן תופעות של גלולות או התקן ואם לא מה ההבדל?
אני סובלת ממגרנות ומטופלת ע"י ריזלט. אך כאשר הפסקתי את הגלולות כדי להיכנס להריון ה-2 נפסקו המיגרנות. אני לא יודעת אם יש קשר.
הייתי רוצה לשמוע מה עדיף, נוברינג או התקן ומה ההבדל בין התקן עם הורמונים להתקן ללא הורמונים.
אשמח לשמוע גם דעות של בנות אחרות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה - אדמח לתשובה
מיכל13/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
מיכל13/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוברינג או התקן - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב13/09/2011הנובה רינג בעקרון היא כמו גלולות אך יש יתונות כי הרמות נמוכות ביותר ונספגות ישירות למחזור הדם
התקן תוך רחמי הינו פרוצדורה חודרנית וזהו אמצעי מניעה שבעקרון איננו תלוי הורמונים ויעיל לכ5 שנים. מירנה ההתקן עם פרוגסטרון ניתן לנשים הסובלות מדימומים חזקים. ההחלטה מה עדיף צריכה להיות שלך בהתיעצות עם רופא המטפל שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשרבדוי06/09/2011
אישתי סובלת מ-PTSD 50% וחוות הדעת שנכתב ע"י פסיכיאטר מצא כי קיים קשר בין
מחלת PTSD עקב אונס ל-dyspareunia vaginismus
הרי זה תגובה פיזיולוגית (שניתן לפתח?)
ויש לציין כי קיים ברקע שחלות פולציסטיות
שאלה
האם בספרות המקצועית יש עדות לכך שקיים קשר סיבתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן06/09/2011יתכן. אין תשובה חד משמעית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשחלהנופר06/09/2011
יש לי שאלה. אני בת 23 . ביוני עברתי ניתוח להסרת ציסטה. אני עדיין לא לוקחת גלולות מאז.. היה לי מחזור אחרי הניתוח ועכשיו זה המחזור ה2 שהוא מדלג.
אם יש לי כאב עמום בצד ימין (שם במקרה הייתה לי את הציסטה אגב שלא הייתה גדולה היא הייתה 5 ס"מ. צלולה. אין בה כלום הכל היה בסדר.)
אז אם יש לי כאב לא ממש כואב אבל אני דיי מרגישה פעילות. יש סיכוי שהציסטה חזרה ככה מהר? או שיכול להיות שאני לפני וסת או ביוץ וגם זה הגיוני?
עדיין לא עשיתי בדיקה גניקולוגית.
תודה רבה אני אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בשחלה - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין06/09/2011קשה לאמר ללא בדיקה גניוקלוגית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
נופר06/09/2011אני פשוט נמצאת קצת במצב של לחץ אז אני לא עושה עדיין בדיקה. אני מחכה עוד חודש שיסתיים לי מה שאני עושה.
אבל בכללי אני רוצה לדעת אם ציסטה יכולה לחזור אחרי חודשיים?. אני יכולה להמתין עוד חודש בלי גלולות?
ואם כאב עמום זה סימן לציסטה או שלא בהכרח. ? זה מה שרציתי לדעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, יש לי שאלה ממש דחופה..ז.06/09/2011
היי .
אני לוקחת גלולות בלארה בערך 5 חודשים.. לפני כן לקחתי מינס יותר משנתיים.
לפני יומיים, ביום ראשון התחיל לי דימום. יש לציין שעדיין לא סיימתי את החפיסה של החודש וזה לא תאריך המחזור שלי. עשיתי בדיקת הריון ויצא שלילי והמשכתי לקחת את הגלולות כרגיל ואני רואה שהדימום לא נפסק.
היום זו הגלולה האחרונה של החודש. אני די בלחץ מזה.. אני המון זמן לוקחת גלולות ואף פעם לא קרה לי מקרה כזה.
אשמח לתשובה בהקדם .
מה עליי לעשות? להפסיק את הגלולות או להמשיך?
וממה הדימום נובע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, יש לי שאלה ממש דחופה.. - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין06/09/2011לןהמשיך גלולות עד סיום החפיסה בכול מקרה אם דימום עדיין לא סדיר לפנות לרופא נשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ במחזור בן 26 ימיםמיולה06/09/2011
אני בת 35. מאחורי לידה אחת לאחר הריון תקין והוצאת התקן מסוג מירנה לפני חמישה חודשים. המחזור החודשי שלי הוא בן 26 ימים והביוץ מתרחש בסביבות היום ה-14 (בדיקת ביוץ חיובית ביום ה13 וה-14). מאז הוצאת ההתקן אני לא מצליחה להיכנס להריון. האם יתכן שהתקופה מהביוץ ועד קבלת המחזור קצרה מדי? האם תיתכן סיבה אחרת שבעקבותיה אני טרם הצלחתי להיכנס להריון (ההריון הראשון הושג לאחר נסיון אחד). ברצוני גם לציין שהפרופיל ההורמונלי שלי תקין לחלוטין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ במחזור בן 26 ימים - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן06/09/2011תפני בבקשה לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכל זאת אם אפשר לציין האם נורמטיבי
מיולה06/09/2011תודה דר פרידמן על תגובתך. חשוב לי לציין שאני שוהה כרגע לתקופה של חצי שנה בארהב ואין לי נגישות גבוהה לרופא נשים. אני גם מבינה שאין אפשרות לתת דיאגנוזה בפורום וגם איני מבקשת זאת. אשמח רק אם תוכל לציין האם מחזור וביוץ כפי שהזכרתי מאפשר כניסה להריון או שמא לא כדאי לצפות להיכנס להריון עד שהנושא יבורר ויטופל אצל הרופא שלי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת 11.5נאדיה06/09/2011
בתי בת 11.5 קיבלה מחזור בתאריך 10.8.2011 ונמשך 4 ימים ו בתאריך 1.9.2011 קיבלה עוד פעם מחזור...רציתי לברר אם זה דבר לא תקין ומה צריך לעשות..תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתי בת 11.5 - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן06/09/2011תפני בבקשה לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם דבוק לרקטוסמרי06/09/2011
שלום! אני עברתי ניתוח להוצאת ציסטה אנדומטריומה משחלה , והתגלה רחם דבוק לרקטוס - מה משמעות של הבעיה ? והאם יש קשר לשינויים בצוואר הרחם ( 15 שנה במעקב עקב cin1+cin2 -בעבר פעמיים קונוטציה של צוואר הרחם ) . ברצוני לציין שאני בת 45 - עודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחם דבוק לרקטוס - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן06/09/2011כל השאלות האלו תפני לרופא המטפל. זה לא לאינטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימים לפני מחזורהילה06/09/2011
יש לי הפרשות חומות כשבוע לפני התחלת כל וסת, ובנוסף אני רואה הפרשה לבנה מעל פתח הנרתיק (בשפתיים). האם זה משהו שאני צריכה לדאוג לגביו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
הילה07/09/2011ההפרשות עם ריח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לפני אוכל אוו אחרי??אני05/09/2011
רופא נשים שלי אמר לי שאני צריכה לשתות את הגלולה שעה לפני האוכל אוו שלוש שעות אחרי.
אם אני שותה כדור בשעה 11 בלילה אז משעה 8 אסור לי לאכול כלום,או מדובר רק על אוכל כבד..
וגם היא אמרה לי שאת החפיסה השניה אני צריכה לשתות לאחר 8 ימים ובכל אתר ראיתי שצריך שבעה ימים.
תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אני לא מקבלת תשובה..
אני06/09/2011אפשר גם לדעת מה קורה עם שותים שתי כדורים במקום אחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פספסתי גלולה, לקחתי כעבור 14נעמה05/09/2011
היי,
אני משתמשת כבר שנים בגלולות, לא לקחתי את הגלולה בזמן, אלא כעבור 14 שעות (במקום עד 12) והמשכתי לקחת באופן רגיל..
התקשרתי למוקד אחיות לבדוק את רמת הסיכוי לכניסה להריון, הסבירו שניתן לקחת עד איחור של 24 שעות..
קיימתי לאחר מכן יחסי מין ונשארו לי עוד 7 גלולות לסיום החפיסה וכמובן, ממשיכה לקחת רגיל ללא עיכובים.
החלו לי מעט מיחושים בבטן התחתונה וההפרשות גברו מעט.
רציתי לדעת, האם קיים חשש שמא נכנסתי להריון או שאלו תסמינים עקב אי לקיחת הגלולה בזמן והתכווציות לפני המחזור החודשי?.
מה עושים?.
תודה,
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך- אשמח להתייחסותכם בהקדם
נעמה06/09/2011אגב, את הגלולה שלא לקחתי בזמן, זו הגלולה מהשבוע השני בחפיסה והתברר לי עכשיו שאולי לראשונה בטעות לקחתי 2 גלולות אתמול (חסרה לי אחת) המשכתי לקחת רגיל, נותרו 5 גלולות בחפיסה..
אני ממש לחוצה, מה הסיכוי שנכנסתי להריון?. האם לעשות בדיקה והאם פוסטינור טוב באמת עד 5 ימים?.
תודה רבה!!
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקהשרי05/09/2011
היי, אני בת 28 ולפני 4 חודשים ילדתי, הנקתי את בני עד גיל 3 חודשים והפסקתי לפני חודש. לא היה לי הרבה חלב ובכל זאת הנקתי אותו ובנוסף נתתי לו מטרנה. הפסקתי לחלוטין להניק, אני צריכה לקחת איזשהו כדור לייבוש החלב אפילו שעכשיו יש לי בקושי טיפה אחת או שפשוט אין צורך לקחת שום גלולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא התיחסותכם-תודה
שרי08/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפצת הודעה
שרי11/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת הנקה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב12/09/2011יתייבש לבד, שימי חזיות חזקות יקח 3 ימים של גודש וירגע מעצמו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם שכחתי גלולהזיו05/09/2011
זה משנה איזה גלולה בחפיסה שכחתי? מה שאני בעצם שואלת זה אם יש ימים במשך החודש שבהם יש לי יותר סיכוי להכנס להריון מימים אחרים?
(חודש שעבר שכחתי גלולה 7 והחודש שכחתי גלולה 12).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברור
אושרת08/09/2011זה נקרא ביוץ מותק!
מה שאני מציעה לך שקיים אצלי זה מזכירונט (תגגלי את זה) אני לוקחת פמינט וכל יום מקבלת תזכורת לנייד שלי לא לשכוח לקחת!
וגם כשצריך להתחיל חפיסה חדשה זה גם מזכיר לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותליאורה ש04/09/2011
שלום,
רציתי לדעת האם ישנה בעיה רפואית או אחרת כאשר נוטלים 2 חפיסות גלולות ברצף על מנת שלא לקבל (לדחות את המחזור) והאם זה משפיע על המחזור? האם התאריך משתנה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים??? זה דחוף!!!!
ליאורה ש09/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקחת רצוף גלולות
הילה11/09/2011בדרך כלל לקחת 2 חפיסות רצוף לא אמורות להיות בעיות, בתום החפיסה השניה את אמורה לקבל את המחזור ותמשיכי לקבל אותו בתום החפיסה של הגלולות, גם לי יצא לקחת 2 חפיסות רצוף של פמינט אבל אני שאלתי גם את הרופא שלי כי אני לא רק לוקחת כאמצעי מניעה גם מטפלת בתופעות של טרום מחזור עם הגלולות אז היה לי חשוב ולדעתי בכל זאת כדאי להתיעץ עם מישהו שמכיר את הטיפול שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב11/09/2011אין בעיה לצרף שתי חפיסות, הדימום יגיע יומיים שלשה לאחר סוף החפיסה השניה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות מהנרתיקאור04/09/2011
שלום, כל הזמן יוצא לי אוויר מהנרתיק. מה המשמעות של זה? כאילו נפיחות. אני שנה אחרי ניתוח קיסרי. האם זה צריך להדאיג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות מהנרתיק - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן04/09/2011הבעיה ידוע היטב. את חייבת להיבדק על מנת לשלות בעיה גינקולוגית שיכולה להיות הסיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ארוךרינה04/09/2011
המחזור שלי מתחיל בדימומים קלים במשך יומיים שלושה החודש זה היה 8 ימים.ולאחר מכן הדימום המסיבי מגיע ליום וחצי ושוב חוזרים לדימומים הקלים לעוד מספר ימים.אני בת 40 לא לוקחת גלולות המחזור מגיע בזמן ביום ה26-29 לא משנה מה אורך הווסת.האם זה מצב תקין ?והאם ניתן לטפל בבעיה ?די מתסכל לבלות רוב החודש בדימום.הרופא שלי נתן לי כדורי הקסאקפרון ללא הועיל תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום ארוך - תגובה
ד``ר מיכאל פרידמן04/09/2011כן, ניתן לטפל בבעיה של בהצלחה. תפני לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)