מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רכישת כדורי אסטריולדנה10/08/2011
קארתי מחקר כי בארהב נוטנים כדורי אסטריול כטיפול ב טרשת נפוצה.
היכן אפשר לרכוש בארץ כדורים כאלו?כמובן על ידי מרשם רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין תשובה
דנה12/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אין תשובה - תגובה
ד''ר יואב פלד12/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות נמוכות של הורמונים וטרשת נפוצהדנה10/08/2011
כמה זמן לאחר הלידה נשארות רמות ההורמונים נמוכות?
האם אפשר להעלות אותן עם נטילת גלולות למניעת הריון מיד לאחר הלידה?
בלידה קודמת סבלתי מדכאון לאחר הלידה וגם מהתקף של טרשת נפוצה.(בפעם הראשונה בחיי).
קראתי כי גלולות מסייעות במניעת טרשת וחשבתי ליטול אותן מיד לאחר הלידה כדי למנוע רמה נמוכה של הורמונים ולהעלות בחזרה את רמות ההורמונים.
תוך כמה זמו ההורמונים עולים במידה ומתחילים מיד לאחר לידה ליטול אותן?
אשמח לעצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין תשובה?
דנה12/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמות נמוכות של הורמונים וטרשת נפוצה - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/08/2011קבלת תשובה. לגבי טרשת נפוצה התיעצי עם נוירולוג מטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של מינסשירה10/08/2011
שלום,
לפני כ-3 חודשים התחלתי לקחת את גלולות מינס.
בחודש האחרון אני סובלת מיובש בנרתיק ומהפרשות חומות על בסיס יומי, ובנוסף, ביומיים האחרונים אני סובלת מבחילות קשות.
האם תהופעות הנ"ל יכולות להיות קשורות לגלולות?האם יש צורך להחליף גלולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתי
שירה13/08/2011היי,
עדיין לא קיבלתי התייחסות לשאלתי,
בנוסף לתופעות הנ"ל אני גם חווה בימים האחרונים שינויים לשלילה במצב הרוח, ללא הסבר.
האם גם זה עלול להיות קשור לגלולת המינס?
התחלתי לקחת את הגלולה לפני כארבעה חודשים והתופעות הנ"ל החלו רק לאחרונה, האם זה אומר שעליי להחליף לגלולה אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב14/08/2011המינס מאוד נמוכה מבחינה הורמונלית ולכן יכול לגרום לדמומים וליובש נרתיקי. כדאי להחליף לגלולות עם מינון אסטרוגן קצת יותר גבוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים במהלך שימוש בגלולותדפנה09/08/2011
לפני כשלושה חודשים עברתי לגלולות פמינט לאחר שנה של שימוש בגלולות סרזט (הנקתי כשנה תאומים) מאז תחילת השימוש בפמינט במהלך כל חודש מופיעים לי דימומים, הפרשות דמיות וחומות, וכל זה באמצע החפיסה ללא קשר למחזור שמגיע בסוף החפיסה.... למה זה קורה? האם יש דרך למנוע את זה? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה
דפנה30/08/2011תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגרד כבר חודש ימים מה עושים ?מיטל09/08/2011
אז ככה, מגרד לי בפוט כבר תקופה די ארוכה, הייתי אצל רופא הנשים הוא נתן לי למרות אגיסטן אך זה לא עוזר לי , אני לא יודעת מה לעשות זה מגרד לי נורא .
למי לפנות יש משחה אחקרת שעוזרת משהו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגרד כבר חודש ימים מה עושים ? - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין09/08/2011יש לשקול טיפול חילופי אנא צרי קשר עם רופא מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גושים במחזורמיכל09/08/2011
שלום,
במהלך המחזור יצאו לי שני גושים צמיגיים די גדולים,
הצבע שלהם היה אוף-וואייט- אפור. אחד יצא אתמול ואחד היום.
מה זה יכול להיות? האם יש צורך לבדוק את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גושים במחזור - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין09/08/2011בהחלט
חשוב לוודא שלא מדובר בהפרשות ממקור זיהומי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם לקחתי פוסטינור ואני רוצה להתחילמאיה09/08/2011
לקחלת גלולות - תוך כמה זמן הגלולות יוכלו לשמש כאמצעי מניעה? לכמה זמן הפוסטינור משתק את הפעולה של הגלולות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם לקחתי פוסטינור ואני רוצה להתחיל - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין09/08/2011החל מהיום הראשון של נטילת הכגלולות בתנאי שנלקחו מהיום הראשון של המחזור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בגלולותשאלה דחופה09/08/2011
התחלתי החודש להשתמש בגלולות yaz (28 גלולות)לפי ההוראות. לפי ההתוויה רשום שלפי שימוש נכון אני מוגנת כבר מהחודש הראשון.
סיימתי כבר את הגלולות הורודות, ולקחתי כבר 3 גלולות לבנות. היום אני צריכה לקחת את הגלולה הלבנה האחרונה ומחר להתחיל חפיסה חדשה ועדיין לא קיבלתי מחזור.
מה לעשות? האם להתחיל את החפיסה החדשה? למה לא קיבלתי עדיין מחזור? יש סיכוי שאני בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בגלולות - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין09/08/2011בתנאי שלקחת את כול הגלולות לפי ההנחיות בעלון הסיכוי להריון הוא קטן מאוד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקס לא מוגןהילה09/08/2011
אני שכבתי עם בעלי ביום שבת האחרון והוא גמר בפנים ואני והוא לא מוגנים בכלל היום הראשון של הווסת שלי הייתה ב-26/7/11 .
האם אני עדיין יכולה לקחת את הגוללה של פוסטינור והאם היא תעזור לי.
אשמח לקבל ייעוץ דחוף ביותר.
בתודה הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקס לא מוגן - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין09/08/2011עד 72 שעות מקיום יחסי מין לא מוגנים ניתן ליטול פוסטינור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת שימוש ב NuvaRingרונה09/08/2011
שלום,
אני בת 28, בריאה בד"כ, לפני כ-5 שנים עברתי שתי שאיבות בארה"ב (עבור קרובת משפחה). בארבע השנים האחרונות משתמשת בNuva Ring. הוצאתי את הטבעת והחלטנו לעשות הפסקה לקראת היריון. המחזור הראשון שהיה עם הוצאת הטבעת היה רגיל. לאחריו קיבלתי מחזור חמישה ימים לפני הצפוי, היה זה דימום קל ביותר שנמשך כחמישה ימים ומאז החל הדימום להתגבר, אך אינו מלווה בכאבים רגילים שלפני מחזור. בינתיים נמשך הדימום 13 ימים. בדיקת דם שערכתי אתמול (ביום הדימום ה-12) שללה היריון.
האם זהו דימום שכיח? וכמה זמן דימום כזה מוגדר כנורמאלי ובאיזה שלב רצוי להיבדק גניקולוגית באם הדימום נמשך?
תודה!
רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת שימוש ב NuvaRing - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין09/08/2011במקרה של דימומים ממשוכים רצוי בהחלט להבדק ע"י רופא נשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשום התחלתי ליטול גלולות - שאלה ..שממית09/08/2011
היי
אני משתמשת בגלולות נגד היריון מסוג : אורטו-סיקלן.
האם גלולות אלה טובות / מומלצות ?
התחלתי לקחת אותן מיום א' האחרון כשהתחיל לי המחזור, האם בסיום המחזור [ יום ה או ו ] ניתן לקיים יחסי מין ללא קונדום?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשום התחלתי ליטול גלולות - שאלה .. - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין09/08/2011בהחלט ניתן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולות הנקה - חזרת מחזור סדירמאיה09/08/2011
שלום רב,
ילדתי לפני 8 חודשים. בביקור אצל הרופא 6 שבועות לאחר הלידה הוא אמר שאני מבייצת והתחלתי לקחת גלולות הנקה (סרזט).
הפסקתי לקחת את הגלולות לפני כ-3 שבועות לאחר שהרגשתי מיחושים בבטן התחתונה במשך כמה ימים (כמו לפני מחזור).
לא קיבלתי מאז מחזור. האם זה תקין? האם יש סיכוי (אפילו קטן) שנכנסתי להריון?
אני עדיין מניקה, אולם ב"חצי משרה" רק בין 16:00 אחה"צ ל-7:00 בבוקר.
אשמח לקבל דעה מקצועית.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת גלולות הנקה - חזרת מחזור סדיר - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין09/08/2011בהחלט קיים סיכוי קלוש כדאי לפנות למיון נשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים זהים ביולוגיתדוריס09/08/2011
איך אני יולה לקבל אותם? האם כל רופא יכול לתת מרשם או רופאים מסויימים?
התחלתי עם כדורי הורמונים ותופעות הלוואי קשות בחילת וכאבי ראש איומים איך אני יכולה לקבל את ההורמונים הללו שבאים כמשחה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים זהים ביולוגית - תגובה
פרופ` ליאור לבנשטיין09/08/2011יש לפנות לרופא נשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת נטילת גלולות לחודשייםעדיצה09/08/2011
שלום!
אני נוטלת גלולות יאז זה שלושה חודשים.
חבר שלי נוסע לחודשיים ורציתי לדעת אם כדאי להפסיק ליטול את הגלולות לפרק זמן זה, או שמא להמשיך ליטול אותן.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת נטילת גלולות לחודשיים - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/08/2011המשיכי את הגלולות. אין טעם להפסיק לחודשיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תענו לי-הודעה חוזרת....רוית09/08/2011
שלום רב,
אני מבקשת לדעת מהן הבדיקות הגניקולוגיות החשובות שיש לעשות באופן שגרתי?
חוץ מפאפס ובדיקת שד. שעליהן אני יודעת ועושה.
אספר את האמת, הייתי אצל מגדת עתידות שאומרת הכל פנים. לטוב וחלילה לרע. היא אמרה לי שאמא שלי בסכנת חיים ואני מאוד מאוד מפוחדת. בכיתי המון.
היא אמרה לי לשלוח אותה דחוף (!) לבדיקות גניקולוגיות. לצערי, המגדת עתידות הנ"ל, צודקת בהמון מקרים. כולי תקווה שהכל פה זה טעות אחת גדולה ושאין מה לחשוש.
אני לא מתכוונת להתעלם מאמירתה. אני מתכוונת להתייחס לכך ולקוות לטעות מצד המגדת עתידות. אמא שלי עשתה לאחרונה פאפס וממוגרפיה ותודה לאל הכל תקין. משהון נוסף שהינך ממליץ לעשות? (גיל אמי 59). בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי-הודעה חוזרת.... - תגובה
ד``ר ליאורה אברמוב09/08/2011אפשר להוסיף בדיקת אולטראסאונד אם היא לא עשתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מובן לי סליחה...
רוית09/08/2011איזה אולטרסאונד? רגיל? של הרחם? כמו שעושים בשגרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)