פורום הפרעות שינה ועייפות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני ציפור לילה
    ינשופה
    25/04/2007

אני חיה טוב יותר בלילה. אני אנרגטית ויצירתית...הרבה יותר קל לי לעבוד בלילה או לחשוב בלילה. במהלך היום אני עייפה וקשה לי, ואני לא מתאימה לעבודות שמתחילות ב-9 בבוקר.
    הבעיה: אני בת 26 והשנה אני מסיימת את התואר שלי. עד עכשיו הייתי ברמנית ולא הייתי צריכה להתמודד עם זה - אבל אם אני רוצה להתקדם בחיים ובמשכורת אני צריכה למצוא עבודת בוקר.
    איך הכי טוב להרגיל את הגוף לשינוי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני ציפור לילה

הוספת תגובה

• ציפור לילה

ד''ר מיכל לוסטיג
    25/04/2007

תאורך יכול להתאים להפרעה בתזמון שינה מסוג נדחה (במילים אחרות שעון ביולוגי דחוי).
    ישנה בדיקה המכונה בדיקה אקטיגראפית שמאששת את האבחנה הקלינית ולאחריה אפשר יהיה להחליט ביחד אתך האם לטפל (הטיפול הוא על ידי מלטונין) ולווסת את שעות השינה או ,לחילופין במידה ותחליטי כי צורת חייך בכל זאת מתאימה לך תוכלי לדחות את הטיפול.

בברכה
    ד"ר מיכל לוסטיג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלטונין ופוריות
    אדווה
    18/04/2007

אני סובלת מילדות (גיל 10 בערך) מבעיית שינה שמתבטאת בשעון ביולוגי הפוך שאינו סדיר
    נרדמת בין 2:00 בלילה ל7:00 בבוקר.
    לצורך כך אובחנתי וקיבלתי מלטונין 5 ג' ללקיחה יומיומית רציפה.
    אני בת 36 ועדיין אין לי ילדים.
    קראתי במספר מקומות על כך שלקיחת מלטונין עלולה לפגוע בפוריות ע"י שיבוש הביוץ. בנוסף ניסו ליצור גלולות למניעת הריון המבוססות על מלטונין בניסוי שנערך בהולנד וכשל. האינפורמציה הזאת מרתיעה אותי מאד ולו רק בשל האפשרות לפגיעה בפוריות או כל בעיה אחרת שעדיין אין מספיר מחקר לגביה מאידך אני מאד סובלת מבעיית השינה . אשמח מאד אם תוכלו לסייע לי
    אדווה

לקביעת תור
    סגירה
    מלטונין ופוריות

הוספת תגובה

• מלטונין ופוריות

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    19/04/2007

הסיבות להפרעת פוריות רבות, ולעיתים קיים קושי להרות ללא יכולת לאבחן גורם ספציפי. בכל מקרה, הספרות בנושא מלטונין ופוריות אינה חד משמעית. אני מניחה שעברת בירור גינקולוגי / הורמונלי. אם לא זוהתה בעייה ספציפית, הייתי מציעה שתפסיקי את נטילת המלטונין, למרות הפרעת השינה. לעיתים ניתן לארגן את שעות השינה ע"י חשיפה לאור בהיר - האם ניסית?

בברכה,

ד"ר שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפות
    ענת
    17/04/2007

שלום, אני בת 16.5 לומדת בכיתה יא, כבר מסוף שנה שעברה היו לי קשיים להירדם בלילה.
    קריאת ספר לא עזרה לי וגם לא ספירת כבשים.
    הבעיה היא שאני מתעייפת מאוד מהלימודים, הרבה שעותבבי"ס, שעורי בית ומבחנים.
    בלילה אני יכולה לא להירדם כ-3 שעות, ובבוקר אני ישנה הכי טוב, אך כמובן אני צריכה להתעורר, וכך חוזר חלילה. ובבוקר בבי"ס אני כל הזמן רדומה, ומרגישה כי אני ישנה עם עיניים פקוחות.
    ניסתי כמה פעמים לקחת אפילו רגיעון לילה, אך הבנתי שזה יכול להיות מסוכן, ויכולה להיות סכנת התמכרות, אז ויתרתי על התרופות.
    באופן טבעי אני אדם לילי, אני מסוגלת להיות ערה כל הלילה וכל הבוקר לישון, אך השיגרה היומיומית לא מאפשרת לי זאת.
    מה לעשות?
    אולי תרופות סבתא?

לקביעת תור
    סגירה
    עייפות

הוספת תגובה

• שלום ענת

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    18/04/2007

על פי התיאור שלך ייתכן שיש לך "שעון ביולוגי" דחוי, כלומר בשונה מרוב האנשים בסביבתך המוח שלך משדר רצון לישון בשעה מאוחרת יותר וגם לקום מאוחר יותר, רק שזה לא אפשרי בשל הלימודים. למרות שאת ישנה מעט שעות יחסית לנחוץ לך בגלל אילוצים, את לא נרדמת יותר מוקדם בלילה הבא - וזה דבר אופייני לתסמונת זו (קרויה באנגלית delayed sleep phase syndrome). זו הפרעת שינה שבאה לביטוי עפ"ר סביב גיל ההתבגרות. כדורי שינה אינם יעילים עפ"ר ולעומת זאת טיפול עם מלטונין יכול להועיל.
    האם את מקפידה להימנע משתיית קפה וקולה לפני השינה? לעיתים זו סיבה חיצונית לדחיית השינה.
    כמובן שאבחון מדוייק והתאמת טיפול צריכים להיעשות בצורה מסודרת, רצויבמכון שינה. את יכולה לבקש הפנייה מקופת חולים.

בברכה,
    ד"ר שכטר-עמיר
    לילה טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בשינה
    נורית
    17/04/2007

שלום רב,

אני כמעט כל לילה מתגלגלת מצד לצד לא ישנה , והרבה פעמים
    קמה לשירותים . וכך אפשר להגיד אם אני ישנה בשבוע 20 שעות
    אולי אך לא בטוח , אני מאד עייפה לא מתפקדת .
    ואם יש איזו בעיה שמטרידה אותי אני לא נרדמת כלל ואותה
    בעיה יכולה למשוך אותי לשינה , לעבודה ומס' ימים אהיה מוטרדת
    ולא אישן.

מה אפשר לעשות

תודה נורית

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בשינה

הוספת תגובה

• נדודי שינה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    17/04/2007

שלום לך,
    לא כתבת בת כמה את, רקע רפואי, תרופות שאולי את נוטלת, מה משך ההפרעה וכד'. באופן כללי נדודי שינה נובעים עפ"ר ממצב של עוררות נפשית גבוהה (במצבי מתח וחרדה, דאגות וכד'). הטיפול במצב זה הוא טיפול פסיכולוגי, שימוש בטכניקות הרפייה וגם כדור הרגעה או כדור שינה מדי פעם. שיפור בהרגלי השינה יכול לסייע, כלומר הימנעות ממשקאות מעוררים / אלכוהול / עישון כ-4-5 שעות לפני השינה, זמן התרגעות והנתקות ממאורעות היוםלפני השינה, זמני שינה קבועים ככל שניתן.

בברכה,
    ד"ר שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה