מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות שינה קשות..מ28/01/2008
שלום רב,
אני בחורה בת 25 שסובלת מבעיות שינה חמורות. כעיקרון, לאור העובדה שסדר היום שלי מטורף בשנים האחרונות... יוצא מצב שאני נכנסת לישון רק ב-4 בבוקר +- כמעט כל יום במשך מס' שנים...
גם בימים של עייפות- אני לא מצליחה להירדם בשעות נורמליות...
נכון להיום- אני מתחילה לעבוד כל יום החל מ-8 בבוקר ולפיכך עלי להסדיר במהירות את הרגלי השינה שלי...
מה הפיתרון לכך? איך מטפלים בבעיה??
אין לי מושג אם זה קשור- אבל אני מאובחנת כסובלת מפיברומיהלגיה.. (כך אובחנתי לפני כ-5 שנים וטופלתי באלטרולט.. אך לאחר תקופה קצרה הכאבים כמעט חלפו (פרט לימי המחזור) והפסקתי ליטול את הכדורים...
אשמח לעצה,
מיכל
נ.ב- האם יש טיפות טבעיות שמסייעות להירדם?
.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר30/01/2008סדר היום המטורף תורם מאוד לבעיית השינה שלך! ולפי מה שאת מספרת את גם בחסך שינה כרוני, מה שעלול לתרום לסימפטומים של פיברומיאלגיה, לעייפות וישנוניות, לעצבנות רבה שמצידה עוד תורמת לקשיי ההירדמות.
כדאי לנסות להירגע... לארגן סדר יום שמותיר זמן לשינה ולהגיע לשינה לאחר פעילות רגועה ושקטה.
בהצלחה.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד מס' שאלות...
מ30/01/2008ד"ר שלום,
כעיקרון הבעיה שלי היא שאינני מצליחה להירדם בשעות נורמליות... אני נכנסת למיטה בשעה 11 ולא נרדמת לפני 4 בבוקר... (למרות עייפות).. כעיקרון אני רגילה לישון 7 שעות בלילה.. אך כיום בשל העבודה אני נאלצת לקום מוקדם בבוקר.
מה עושים עם בעיה זו ולמה היא נגרמת?
למה אני לא מצליחה להירדם בלילות בשעות של בני אדם נורמליים?
תודה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר31/01/2008כעת את מציגה דבר שונה.
ייתכן שהשעון הביולוגי שלך של שינה וערות דחוי, כלומר שעות השינה הטבעית עבורך היא השעות הקטנות של הלילה.
אבחנה מדוייקת מצריכה הערכה מפורטת במרפאת שינה.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד משהו קטן...
מ31/01/2008ד"ר,
אני מודה לך מאוד על המענה המהיר והמפורט לבעייתי...
רציתי לדעת- כיצד אני מגיעה למרפאת שינה? מה צריך לומר לרופא המשפחה כדי שיתן לי הפניה?
דבר נוסף- האם הפרעה בשעון הביולוגי כתוצאה מאורח חיים מטורף- ניתנת לשינוי? שכן אני ממש מתקשה להתעורר בבקרים לנוכח העובדה שאני ישנה רק 3-4 שעות כל לילה... (פשוט לא מצליחה להירדם למרות שאני שוכבת במיטה שעות על גבי שעות)... עניין זה מפריע לי מאוד בעבודה וביכולת להתרכז...
אשמח לתשובתך,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר03/02/2008מאוד תלוי בקופ"ח...
פנייה באופן פרטי לכאן עולה בסביבות 120 ש"ח (במקופ טופס 17).
לאחר בירור מקף ניתן יהיה לדבר על טיפול ופתרון.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי התעוררות בבקרים........רלי27/01/2008
שלום,
אני עובדת במקום עבודה שדורש הגעה ב - 0700 בבוקר...כלומר אני אמורה להתעורר ב - 0600 בבוקר...
קשה לי מאוד להתעורר לפני 0630 כמעט בלתי אפשרי....למרות שהשעון מצלצל ומצלצל ומצלצל אני מתעוררת ונרדמת וכן הלאה...לא יכולה להוציא את עצמי מהמיטה....
ואז אני לא מצליחה להגיע בזמן...ולמעשה לא מצליחה להגיע לפני 0750.
ניסיתי שעות שינה שונות ללא הועיל...
דבר זה גורם לכך שיש לי חיכוך ואי הבנה מצד המערכת.....
אולם אם אני צריכה להגיע לשדה התעופה או שיש טיול ואני צריכה להתעורר מוקדם אני עומדת בזמן אך זה עולה לי במחיר של התעוררות בלילה או חרדה שמא לא התעורר בזמן.......
אשמח לקבל עצתך בעניין.
בברכה
רלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר30/01/2008קשיי התעוררות בבוקר - סיבות אפשריות:
1. חסך שינה יחסי, כלומר את ישנה פחות שעות מהנחוץ לך.
2. מוטיבציה לא מאוד גבוהה ל"זנק" לעבודת היום.
3. שעון ביולוגי דחוי, כזה שמכתיב הירדמות מאוחרת יחסית ויקיצה מאוחרת יחסית.
4. הפרעות שינה ראשוניות כמו הפסקות נשימה בשינה, תנועות לא רצוניות בשינה וכד'.
5. תרופות.
הפתרון - בהתאם לסיבה.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באור לפאזת שינה דחויהעייפה26/01/2008
שלום.
אני סובלת מפאזת שינה דחויה. נאמר לי על ידי רופא שינה להשתמש במנורה בשעה הראשונה לאחר שאני מתעוררת. הבעיה היא שאני מתחילה לעבוד ב 7:30 בבוקר בכל יום, ז"א אם אשב עם המנורה לפני העבודה המשמעות היא עליי לקום ב 5:30 ואז אין כל אפקטיביות בטיפול. חשבתי לנסות להפעיל את המנורה בחצי השעה שלפני שאני מתעוררת ולקום לאורה. אין באפשרותי לקחת את המנורה לעבודה, כך שזו האפשרות היחידה העומדת בפניי. האם זה יכול להיות אפקטיבי? כמו כן, היכן ניתן לרכוש את המנורה, עלויות משוערות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באור
ד''ר דליה שכטר-עמיר27/01/2008את השאלות יש כמובן להפנות לרופא שהמליץ על טיפול באור בעזרת מנורה.. למיטב ידיעתי אין תועלת בחשיפה לאור בעיניים עצומות, כלומר לפני ההתעוררות.
אני אגב ממליצה להיחשף לאור יום בהיר - כפי שיש במקומותנו רוב ימות השנה - בשעות הבוקר.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה הקודמת
עייפה28/01/2008היכן ניתן לרכוש/לשכור את המנורה לצורך הטיפול ומהן העלויות משוערות?
איך קוראים למנורה הזו ולטיפול בה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינני יודעת
ד''ר דליה שכטר-עמיר30/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז יש לך תשובה כמובן
ד''ר דליה שכטר-עמיר21/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנורה=light box
ד''ר דליה שכטר-עמיר21/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת הרגל העצבניתשושנקה23/01/2008
שלום רב
אני בת 65, בריאה בדרך כלל - חוץ מלחץ דם גבוה, המטופל ע"י אוקסאר פלוס. אני עוסקת בספורט יומיומי ודי נהנית מכל האפשרויות הפתוחות לפני אדם משכיל בן גילי. הסיוט מתחיל בלילה. אין לי אפילו לילה אחד עם שינה סדירה. בלילה "טוב" אני קמה "רק" פעמיים. בלילה גרוע אני קמה כל שעתיים ואז הולכת לשירותים. אינני עייפה במיוחד במשך היום אך כשמגיע הערב אני מסוגלת להירדם אפילו בישיבה ליד המחשב או ליד הטלוויזיה. זה מצמצם את הזמן שיעדתי לי לקריאה ובכלל מקצר לי את היום וגם, אולי, את החיים. נבדקתי במעבדת שינה ואובחנה תסמונת הרגל העצבנית. נתנו לי תרופה שלאחר שבדקתי היטב באינטרנט הסתבר לי שהיא תרופה המיועדת לאפילפסיה. הנוירולוגית שביקרתי אצלה אמרה שאקח חצי כדור. אחרי כמה ימים הפסקתי, משום שלא חשתי שום שיפור.
לאחר שראיתי הערב את התכנית על הפרעות שינה בערוץ הבריאות - לצערי ראיתי רק את החלק הסופי - הבנתי שבעצם איש לא התייחס לסיבות של התופעה, היינו אם זה חסר במלטונין או בעייה פיזיולוגית אחרת. רציתי לשאול אותך מדוע קיבלתי תרופה המיועדת לאפילפסיה וכן כיצד עלי להמשיך לפעול, משום שקשה לי להשלים עם בעיות השינה, מה גם שהשבוע קראתי שיש קשר בינן לבין התקפי לב.
בתודה מראש, שושנקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר24/01/2008ראשית, הראיון בתכנית לא הקיף את כל תחומי השינה מטעמים מובנים של זמן קצוב.
שנית, אבחנה של תסמונת הרגליים העצבניות כלל אינה מחייבת בדיקת שינה. האבחנה קלינית. האם יש לך תחושה לא נעימה או צורך להזיז את הרגליים כאשר את נכנסת למיטה בערב? האם זה גורם לך קושי להירדם? לא ברור ממה שכתבת! ידוע שתסמונת זו עלולה להיות קשורה במחלות אחרות, בחוסר ברזל ופריטין, בנטילת תרופות מסויימות ועוד. מלטונין כלל אינו שייך לעניין. הטיפול המקובל בעולם ואצלנו הוא ע"י תרופות אנטי פרקינסוניות, במקום ראשון.
נראה לי שאת זקוקה להערכה נוספת באשר להפרעת השינה שלך.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והבהרה
שושנקה27/01/2008לד"ר דליה שכטר
ראשית תודה על התשובה המהירה. בקשר לתסמונת הרגל חסרת המנוח - אני עצמי לא חשה מדוע אני מתעוררת. מה שבולט לאחרונה הוא שההתעוררות כרוכה בכאב באיזור החיבור של הרגל, מתחת לבטן. יש לי גם לעתים מין "תרדמת" של הרגל, הכרוכה בכאבים עזים. לגבי תרופות אותן אני נוטלת - אני אדם בריא בדרך כלל וגם עושה ספורט יומיומי, הליכה ושחייה. התרופה היחידה אותה אני מקבלת כרגע היא אוקסאר פלוס, נגד לחץ דם גבוה. שאלתי הנוספת: האם לנטילת תרופה נגד פרקינסון יש תופעות לוואי ומדוע נותנים אותה בכלל לאנשים שאין להם פרקינסון
אלף תודות, שוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר30/01/2008לאור מה שכתבת אני באמת חושבת שאת זקוקה להערכה נוספת של בעיית השינה, בארבע עיניים. האם עברת בירור רציני באשר לכאבים? בירור אורטופדי?
לגבי תרופות נגד פרקינסון: יש תופעות לוואי מסויימות ונסבלות. בחולי פרקינסון ייתכנו תופעות ספציפיות שלא יופיעו במטופלים ללא פרקינסון. במחקרים נמצא שתרופות נגד פרקינסון יעילות כטיפול בתנועות רגליים בשינה (כנראה קשור למנגנון של הפרעת השינה).
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לרעשיםשרה23/01/2008
שלום, בתי בת 20 ומתקשה מאד לישון, היא מודעת לכל רעש ולעיתים לא נרדמת עד אמצע הלילה מרעש, לעיתים היא עסוקה במחשבות ויכולה לא לישון יומיים. היא גם דואגת הרבה פעמים מכחל מיני דברים ולא ישנה. האם הטיפול בה הוא פסיכולוגי או בתופעות השינה?
ד''ר דליה שכטר-עמיר23/01/2008שתי דרכי התמודדות: 1. סביבת שינה מבודדת מרעש ככל שניתן. 2. תרגול טכניקות הרפייה, כדאי בשילוב שיחות.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יקיצה מוקדמתירון21/01/2008
שלום רב,
התחלתי לסבול בשבועיים האחרונים מיקיצה מוקדמת. אני קם לפנות בוקר ולא מצליח לישון יותר על אף שאני עייף. יש לציין שהתחלתי לא מזמן לקחת רסיטל מאחר ואני סובל מהפרעה כפייתית וחרדה.
ממה נובעת היקיצה המוקדמת ומה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר23/01/2008אם היקיצות המוקדמות הופיעו סביב התחלת הטיפול עם רסיטל - ייתכן ש"האשם" בתרופה. יש להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל. ואגב, רסיטל יש ליטול בבוקר.
חרדה כשלעצמה גם כן תורמת ליקיצה מוקדמת וחוסר יכולת להירדם שנית.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבדת שינהנופית21/01/2008
שלום, האם ניתן ללכת למעבדת שינה מטעם רופא המשפחה? כלומר האם יש צורך בהפניה של רופא מיוחד וכדומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, וכן
ד''ר מיכל לוסטיג21/01/2008הרופאים שיכולים להפנות הנם אאג, פסיכיאטר, רופא ילדים, רופא ראות ו/או רופא משפחה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפותטל19/01/2008
לילה טוב
מזה תקופה לא קצרה אני מרגיש עייפות ותופעות נילוות כפי שאציין:
* כחצי שעה עד שעה לאחר הקימה בבוקר, אני מרגיש עייפות, העיניים כאילו נעצמות בתחושה שכאילו לא ישנתי כל הלילה לכך מתלווה לפעמים מידי פעם תחושה של ריפיון שרירים. התופעה יכולה להמשך עד לפני הצהריים ואז אני עירני.
בערב בסביבות השעה 20:00 אם אני לא בפעילות ומתיישב לרגע מול הטלויזיה אני יכול להרדם תוך מספר שניות.
תופעת העיניים העייפות והנעצמות יכולה להופיע גם בשעות הצהריים, העיניים נעצמות לשניה ואני כאילו מתעורר בבהלה.
(לציין כי מידי פעם לתופעה זו נלוות תופעה של חולשה)
* הרבה פעמים קורה לי שכשאני נרדם למשל בסלון מול הטלוויזיה, אני מתעורר בפתאומיות ובשניות הראשונות מרגיש מנותק מהמציאות, תחושה כמו שמישהו מבהיל אותי ואני מתעורר מבהלה ותחושה שאני כאילו לא יודע מה קורה, אפילו שאני מאוד ער למה שקורה איתי, עובדה שאני זוכר את התופעה וער לה.
* לפעמים יש לי תופעה של קפיצות כאילו מישהו מבהיל אותי, כאילו כמו קצר לחלקיק שניה שמקפיץ אותי ולאחריו הכל בסדר.
שאלותי:
*** האם כל התופעות קשורות ?
*** האם כולן יכולות להגיע מבעיות שינה ואיכותה ?
*** האם התופעות הנ"ל יכולות לנבוע גם מסיבה פזיולוגית / מחלה ?
אני כבן 40 לא שמן, לא מעשן ולא שותה, בדיקות דם כלליות בסדר (לפני כחצי שנה) ובירור EEG בעירות לפנינ כשנה בגלל הקפיצות הללו ללא כל מימצאים. (יוחס לרמת B12 נמוכה יחסית).
אני אודה על כל יעוץ ורעיון לגבי התופעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות
ד''ר דליה שכטר-עמיר20/01/2008אתה זקוק להערכה נוירולוגית מקיפה + מרפאת שינה.
EEG תקין בעירנות אינו שולל הפרעה נוירולוגית.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפות
ד''ר דליה שכטר-עמיר20/01/2008אתה זקוק להערכה נוירולוגית מקיפה + מרפאת שינה.
EEG תקין בעירנות אינו שולל הפרעה נוירולוגית.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון נוירוקוגניטבי למבוגרהישנוני התמיד19/01/2008
שלום רב,
האם יש דרך ידועה לשכנע קופ"ח לתת מימון / טופס 17 / השתתפות בבדיקה/אבחון נוירוקוניטיבי / פסיכולוגי למבוגר הסובל מנרקולפסיה ועקב כך יש לו הפרעות קשב וריכוז?
האם המדינה / משרד הבריאות ממן בדיקה כזאת?
האם במסגרת ביה"ח אתם מבצעים זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר19/01/2008נסה מזלך דרך נוירולוג שעוסק בתחום הזכרון / הפרעות קוגניטיביות.
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה ושיעולטל18/01/2008
בוקר טוב
האם יש קשר בין התקף של שיעול שנמשך עד 15 דקות (במהלכו גם העיניים דומעות ואדומות, כנראה מלחץ השיעול) וחולשה שמורגשת לפני השיעול, חולשה בעיקר בגפיים ותחושה של עייפות ורצון להירדם ?
האם ישנן מחלות שכוללות חולשה ושיעול ואינן מחלות חורף ? (הרי תופעת השיעול הזו נמשכת כרבע שעה ומופיעה אקרעית אחת לכמה ימים).
האם יכול להיות קשר נוירולוגי בין התופעות ? לפעמים נוספת לתחושה החולשה חוסר שקט ומעין קפיצות כאילו נבהלים ממשהו.
האם יש לבצע בדיקות כלשהן או בירור כלשהו ?
בעבר הלא רחוק בוצעו בדיקות דם שיצאו בסדר ובעבר הרחוק יותר בדיקת EEG בעירות כדי לבדוק את תופעת ה"קפיצות"/בהלה וגם זאת ללא מימצאים.
תודה על כל יעוץ
נ.ב. - האם תהליכים בראש למשל יכולים לגרום לתסמינים כאלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת.....
טל18/01/2008בתגובה ל: חולשה ושיעול - טל
================================================
בהרבה מקרים במכלול התופעות אני מרגיש גם צורך לתאץ לשירותים (ואכן לרוב יש יציאה) גם אם היתה לי יציאה מספר דקות לפני התופעות.
היתכן כי התופעות הן תגובות פסיכולוגיות כלשהן אחת על השניה או שיכול להיות גם בסיס אורגני לכך ?
תודה שוב עם על כל יעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר19/01/2008אני ממליצה מאוד לפנות לנוירולוג, רצוי במרפאת אפילפסיה, להערכה יסודית!
אני כותבת מרפאת אפילפסיה מפני שבמרפאה ייחודית שכזו מכירים תופעות התקפיות מסוגים שונים.
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדודי שינהליאת17/01/2008
שלום, אתמול לא הצלחתי להרדם כל הלילה, אולי רק ב5 בבוקר וזה משהו שלא קרה לי אף פעם.
האם זה קשור לעובדה ששתיתי שוקו שעתיים לפני שהלכתי לישון, אולי הייתי קצת מתוחה אבל לא חשבתי על זה כשניסיתי להרדם.
לאחר כמה שעות התחלתי לחוש רעידות בגוף ודפיקות לב, האם זה נורמלי? ישנתי בצהרים שעתיים אך אני עדיין מרגישה עייפות ,חולשה וכאבי שרירים, איך אפשר להשלים את חסרי השינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורית
ד''ר דליה שכטר-עמיר20/01/2008לא הצלחתי לענות קודם עקב בעייה טכנית.
לילה אחד של חוסר שינה אינו נדיר ובדרך כלל על רקע של מתח, התרגשות וכד'. אם אין גורם חשיפה משמעותי - יחלוף ללא צורך בהתערבות כלשהיא.
אם הבעיה נמשכת מס' ימים - שבועות כדאי לפנות לרופא המשפחה לייעוץ, כהתחלה.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרון16/01/2008
אני נוהגת לשתות אלכוהול בכמות גדולה פעמיים בשבוע. יום חמישי ושישי בלילה. בחודשים האחרונים אני תיד מתעוררת באמצא הלילה בערביןם שבהם שתיתי.
האם זו תופעה מוכרת שאלכוהול גורם להפרעות שינה, ומה אני יוכול לעשותץ כדי לטפל בעיה בלי להסיק לשתות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן אלכוהול גורם להפרעות בשינה
ד''ר מיכל לוסטיג16/01/2008בין יתר הדברים שהוא עלול לגרום בשמוש בכמויות גדולות בקביעות שכזו.
ואין לי דרך אחרת אלא להמליץ בחום להפחית לפחות את הכמות.
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהירון14/01/2008
יש לי התעורריות תכופות בשינה - לפחות 3 פעמים בלילה האם זה נורמלי?
בשל העבודה שלי אני ישן מ 3 בבוקר עד 12 במקום בשעות נורמליות - האם זה מפריע ולמה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר מיכל לוסטיג14/01/2008שלום,
3 התעוררויות בלילה יכולות להיות תקינות. זה תלוי כמובן במשך הזמן שלוקח להרדם שוב .
לגבי שעות השינה אתה ישן משך שעות תקין ואם גופך הסתגל, ונראה שכן, לשעות שינה אלה הרי אין בכך כל רע.
יום טוב
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלומות שמשבשים את שנת הלילהאומני12/01/2008
שלום
מזה שנים רבות אני סובל מחלומות שמאוד משבשים את שנת הלילה שלי . כתוצאה מהחלומות אני קם עייף . החלומות לרוב קשורים למאמץ פיזי, ריצה, הליכה מאומצת. אני תמיד חולם שאיני עומד בלוח זמנים ובמשימות המוטלות עלי. האם יש דרכים לטיפול בצורה עצמאית ללא הזדקקות לתרופות או טיפול במרפאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאומני
ד''ר מיכל לוסטיג12/01/2008שלום,
האם החלומות הם אלה שמבשבשים את שנתך? איני בטוחה ,יתכן ואכן ישנה תנעותיות מרובה במהלך השינה הגורמת לתחושת שינה לא מרעננת.
תוכן החלומות אינו ניתן לשינוי בעזרת כדור כלשהו, התוכן מעלה בצורות שונות את שאינך עסוק בו ביום.
השינוי יכול לבוא כתוצאה מטיפול פסיכותראפי אם אכן...
אך כדאי לבדוק במעבדת שינה האם אין מדובר בהפרעת שינה שמביאה לתחושתך.
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית שינהאלדד10/01/2008
ד.נ.
עקב ערמונית מוגדלת (שפירה), אני נאלץ לקום בליילה, בסביבת שעה 3, לשירותים. לאחר שעה זו יש לי, מדי פעם, קושי להירדם או לישון שינה טובה. בנוסף, החל משעה 5 בערך ועד הקימה בשעה 6.30 בערך יש לי יובש בפה. אני שותה במקרים אלו קצת מים, והבעיה נפתרת לחצי שעה בלבד, ואז אני נאלץ שוב לשתות מים. אני בן 73. האם יש אפשרות לשפר מצב זה, כך שאוכל לישון שינה טובה גם אחרי קימת שעה 3 בליילה? תודה. אלדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית שינה
ד''ר דליה שכטר-עמיר13/01/2008מיעטת בפרטים רפואיים כמו מצב רפואי פרט לערמונית, תרופות שאתה נוטל בקביעות וגם - הרגלי שינה. האם אתה טיפוס בוקר מטבעך? האם תמיד השכמת קום? האם אתה נוחר?
כדאי להיוועץ עם אורולוג לגבי מתן שתן בלילה.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)