מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עיפות (רן)רני21/07/2007
שוב שלום,
אני ישן מדי יום 7 שעות הולך לישון בסביבות 23:00 00:00 ומתעורר ב6 בבוקר
בבוקר אני מתעורר די עייף. וגם אם יש לי חופש ואני הולך לישון מאוחר כמו 3 לפנות בוקר אני מתעורר ב8 או 9 בבוקר לא מסוגל לישון יותר מתערר טבעי. ואז אני ממש עייף לאחר מכן.
אני ממש מרגיש שאני צריך לישון לפחות 10 שעות ביום אבל אין לי את זה.
והפריטין נמוך בגלל מסת הגוף שלי נטלתי סטרואידים ובחודש אחד העלתי 12 קילו מסת שריר
שרוקנה לי את כל הפריטין בגוף.
המוגלובין שלי גבוה 17.6 וB12 ממש גבוה 985 רק פריטין נמצא על המינימום.
מה יכולה להיות הסיבה לעיפות שלי זה מתסכל אולי בעיות שינה? אני גם נוחר בלילה אולי איכשהו זה קשור?
נתתי לך את רוב במידע אודותי מקווה ותעזרי לי יום נעים, רן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות
ד''ר דליה שכטר-עמיר22/07/2007אם אתה גם נוחר יש בהחלט אינדיקציה לבצע בדיקת שינה בשאלה של תסמונת הפסקות נשימה בשינה כגורם לעייפות.
בקש הפנייה לבדיקה דרך קופ"ח.
בהצלחה.
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות...רני21/07/2007
שלום לך,
אני בן 20 ומשרת בצבא, ולאחרונה אני כל הזמן חש עייפות, עיפות כרונית
זה ממש מפריע לי כשאני יוצא עם חברים אז מהשעה 22:00 אני מתחיל לחוש עייפות
וכמעט להירדם.
אני כל יום מתעורר ב6 בבוקר וחוזר ב6 בערב הביתה ולאחר מכן אני מתאמן חזק בחדר כושר
(אני מפתח גוף), בצבא אני כמעט ולא עושה כלום, בקושי עבודה פיזית ויושב רוב שעות היום
ללא מעש (אפסנאי), אני מבלה גם די הרבה בנסיעות לבסיס הלוך וחזור וממש שונא את המקום שאני נמצא בו למרות שאני עושה יומיות.
ההמוגלובין שלי תקין וגבוה אבל יש לי חוסר בפריטין.
מה יכולות להיות הסיבות לעייפות שלי ואיך ניתן למנוע אותה?
בתודה רן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות
ד''ר דליה שכטר-עמיר21/07/2007לא ציינת כמה שעות אתה ישן מדי לילה. אולי אתה פשוט סובל מחוסר שעות שינה כרוני כמו הרבה צעירים? קח בחשבון ששינה של 12 שעות בלילה אחד לא מפצה לגמרי על מס' לילות של שינה מועטת! יש לישון מדי לילה מספיק שעות (בממוצע 7 עבור רוב האנשים) ובשעות קבועות ככל שניתן.
האם אתה חש עייפות רק החל משעות הערב המוקדמות? אולי יש לך שעון ביולוגי מוקדם - כלומר נטייה ללכת לישון מוקדם יחסית ולהתעורר מוקדם.
ודבר אחרון - מדוע פריטין נמוך? כדאי לטפל.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדודי שינה בהריוןמיכאלה18/07/2007
אני נמצאת בתחילת הריון (סוף השבוע הששי) וסובלת מזה כשבוע מנדודי שינה. כל לילה, ללא קשר לשעה שבה הלכתי לישון, אני מתעוררת בין 3:00 ל- 4:30 לפנות בוקר בעירנות מוחלטת ולא יכולה להמשיך לישון. (ההירדמות בתחילת הלילה היא קלה ומהירה). הבעיה שאין לי אפשרות להשלים את השעות החסרות במהלך היום ויוצא שאני ישנה רק 4-5 שעות ביממה וממש מותשת כל היום.
האם זו תופעה מוכרת בתחילת הריון? (בהריונות קודמים זה לא קרה לי) האם יש טיפול לבעיה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדודי שינה בתחילת ההריון
ד''ר מיכל לוסטיג18/07/2007אינם חלק מתופעות ההריון אך יתכן והמתח סביב ההריון עלול להביא לכך
נסי להשתמש בטכניקות של הרפיה (הרפיית שרירים). במידה והתעוררת ואינך נרדמת, צאי מהמיטה כעבור כ15 דקות וחזרי רק כש ואם תרגישי ישנונית. המנעי משתיית משקאות מכילי קפאין.
במידה ועדיין ימשך הקושי לאורך שבועות ,כדאי יהיה להתייעץ באופן אישי עם רופא המשפחה ,
לילה טוב
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיכאלה18/07/2007תודה דר'. כנראה שזה קשור לזה שהתחלתי לעבוד פחות או יותר בזמן שגיליתי שאני בהריון. אני לא מודעת לזה אבל יכול להיות שהמצב החדש (עבודה חדשה + הריון חדש) קצת מלחיץ אותי. את יכולה בבקשה לתת עוד מידע לגבי שיטת ההרפיה?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
דר לוסטיג19/07/2007באופן הפשטני, חלק משיטות ההרפיה הנן אלה שאולי חווית בתחילת שעורי יוגה ובסופם ,באם יצא לך.
אך מעט יותר בבהירות-שיטות הרפיה, שהנן חלק מטיפול התנהגותי קוגניטיבי באות למקד את החשיבה בגוף, להרחיק מחשבות אחרות ודרך החשיבה הממוקדת להרפות בהדרגה את כל שרירי הגוף.
טיפול קוגנטיבי התנהגותי ניתן על ידי פסיכיאטרים, פסיכולוגים ועובדים סוציאלים קליניים העוסקים בכך. עם זאת כל הרפיה, גם מדיטציה ,אם מתאימה לך ,תעזור.
בהצלחה בעבודה ובלידה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דר' שלום=]דנה18/07/2007
בת 14 וחצי,כבר המון זמן{למעלה מ3 שנים} לוקח לי המון זמן להרדם,אני עוסקת בפעילות ספורטיבית ,לא שותה קולה וקפה וגם לא לחוצה מאוד, ובכל זאת קשה לי מאוד להרדם,לפני זמן מה חל שיפור ונרדמתי יותר מהר אך בחודשים האחרונים שוב לוקח לי יותר זמן אציין כי בימים רגילים{לא בחופש} אני הולכת לישון ב10וחצי ומתעוררת ב7 אבל גם בחופש כאשר איני מוגבלת בשעות ומנסה לעייף את עצמי כדי לא להתייסר מנדודי השינה גם כן לוקח לי זמן להרדם .
השאלה הנשאלת היא מה בכל זאת יכול לגרום לנדודי השינה האלו?
תודה מראש,בברכת לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך
ד''ר מיכל לוסטיג18/07/2007מתוך תאורך עולה השאלה האם אכן מדובר בנדודי שינה או בהפרעה בשעון הביולוגי. לשם האבחנה בינהם עליך לפנות למכון שינה, לשיחה עם רופא ובהמשך יתכן ולעבור בדיקה ביתית במשך מספר ימים. הטיפול יהיה בהתאם לתוצאות.
בינתיים השתדלי לא לעשות ספורט בשעות הערב שכן הוא מעורר.
חופש נעים
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה-אעשה כן
דנה19/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדודי שינהסתיו16/07/2007
שלום לך.
אני בת 14, ובחודשים האחרונים אני לא מצליחה להירדם כראוי, ולכן או שאני קמה עייפה, ולוקח לי שעה להתאושש, או שאני ישנה עד שעה מופלגת.
האם זה יכול להיות בגלל החום של הקיץ? או סיבה אחרת?
בברכה, סתיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי הירדמות
ד''ר דליה שכטר-עמיר16/07/2007בתקופת גיל ההתבגרות עלולים לחול שינויים בתזמון השינה ובמיוחד בכיוון של דחיית זמן ההירדמות וזמן היקיצה (מעין דחייה בשעון הביולוגי של שינה-ערות). לעיתים שינוי דומה קיים בבני משפחה נוספים (טיפוסי לילה, "ציפורי לילה").
כמובן יש לשלול גורמים אחרים: שתייה מרובה של משקאות המכילים קפאין כמו קולה; מתח נפשי; תרופות מסויימות.
אם התפקוד היומי נפגע (איחורים לביה"ס, קושי להתרכז בביה"ס וכד') כדאי מאוד לפנות לייעוץ במכון שינה.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעות שינהבן15/07/2007
אני כיום בן 60 וכל חיי מאז גיל 18 אני יושן לא יותר מ 6 שעות יומיות - שעות שינה נוספות גורמות לי עייפות . מה הסיבה ל כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעות שינה
ד''ר דליה שכטר-עמיר15/07/2007לפי מה שאתה מתאר 6 שעות שינה הן מה שמספיק עבורך וזה בסדר. לעיתים קרובות שינה ממושכת מעבר לצורך גורמת תחושה לא טובה כשמקיצים (עייפות, כאב ראש וכד').
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמרותמשה15/07/2007
שלום אני עובד במשמרות בעבודה ואני קראתי באתר שלכם שצריך לישון לפחות 7שעות בלילה רציתי לדעת מה עושה פועל שעובד משמרות משעה 12 בלילה ועד שעה 12 בצהריים ומגיע הביתה בסביבות 12:45 בצהריים ועולה לישון ואז הילדות מגיעות מבתי הספר בסביבות שעה 14:30 ויש רעש בבית אז אני יושן עם אטמי אוזניים של העבודה שלי אבל זה לא הכי נוח ולא כל כך עוזר ואני לא יכול לצעוק עליהם כי הם רק ילדות קטנות אני לא יכול לדרוש מהם להיות "אילמות" ביגלל סוג העבודה שלי בבקשה אשמח לשמוע את עצתכם בגלל שמצד אחד המשמרות חשובות לי בגלל הכסף שבזה ומצד שני השינה חשובה לי גם כן כדי לא להתמוטט יום אחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמרות
ד''ר דליה שכטר-עמיר15/07/2007לצערי אני לא יכולה להציע לך פתרון קסמים במצב שאתה מתאר, אלא שתשתדל ליצור סביבת שינה מבודדת היטב כדי לקבל מספיק שינה.
בהצלחה.
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדודי שינהאלמוג14/07/2007
אני לא ישנה טוב ורצוף בלילה מזה כמה שנים. זה החל שהייתי מורה ושנאתי לקום בבוקר,
ונמשך עד היום. אני בת 52 ואין לי מחזור. אני יכולה להרדם אפילו בעזרת כדור, ולהתעורר אחרי חצי שעה. בדרכ נרדמת עם טלויזיה. לפני 4 חדשים נכנסתי למשבר רציני עם דכאון בגלל פרדה מגבר איתו היתה לי מערכת לא טובה, מריבות פרדות וכוחים - בגלל אופיו הקשה והשתלטנות שלו. הלכתי לישון לילות רבים מוטרדת. מסתבר, שהוא התעלל בי נפשית ואני כרגע בטאומה. אני לוקחת כרגע בונדורמיר, לפני כן לקחתי לוריוון. אבל אני מתעוררת בלילה. לפעמים אני פוחדת ללכת לישון כדי שלא אחלום עליו. אני מטופלת בקלונקס בבוקר כדי שלא יהייה לי דכאון.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות?
ד''ר דליה שכטר-עמיר14/07/2007לפי מה שאת מתארת הדבר הטוב ביותר לעשותו הוא לגשת לייעוץ אצל פסיכיאטר לגבי טיפול יעיל במצב המשברי בו את נמצאת. בונדורמין, לוריון, קלונקס - אלה כדורים שמתפקדים כ"מכבי שריפות" בלבד במקרה שלך ואת זקוקה לטיפול בבעייה היסודית. ברגע שתטופלי בצורה הנכונה (תרופות מתאימות, שיחות) יש סיכוי טוב שהשינה תשתפר!
שיהיה בהצלחה.
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני קמה משינה באמצע הלילה עם חרדותגלי11/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
חרדות בלילה
ד''ר מיכל לוסטיג12/07/2007אינן נדירות. לעיתים תסמונת של התקפי חרדה מופיעה רק בלילות. יש להתייחס ולטפל בה כפי שמטפלים בכל הפרעת חרדה אחרת-טיפול תרופתי/קוגנטיבי התנהגותי או משולב.
התייעצי עם פסיכיאטר
הרגישי בטוב
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלומות -ילד בן שנתייםריקי10/07/2007
בני בן השנתיים החל בשבועיים האחרונים "להזעיק" אותי במהלך הלילה דבר שקוקה מספר פעמים כל לילה.
לעיתים אני מוצאת אותו יושב עם עיניים עצומות וקורא לי ולעיתים עם עיניים פקוחות - ומספיק שאשים עליו ידת הוא נשכב ומיד נרדם כשהוא מחבק את היד שלי כדי להרגיש אם אני נמצאת. כשאני הולכת יכול לקחת לו מספר דקות או מעל שעה כדי לקרוא לי שוב לאותה סיטואציה.
האם אלו אכן יקיצות תוך חלומות?
מה אני יכולה לעשות למען עצמי כשאני כבר לחלוטין מותשת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלומות?
ד''ר דליה שכטר-עמיר14/07/2007אם זה קורה בשליש הראשון של הלילה קרוב לוודאי מדובר בתופעה שאיה קשורה לחלומות אלא לשינה עמוקה. התופעה של יקיצות משינה עמוקה בלי מודעות מלאה לסביבה שכיחה יחסית בילדים צעירים וחולפת מאליה. לעיתים במצבי לחץ (בשל שינויים שונים בבית, בגן וכד') התופעה תדירה יותר.
שיהיו לילות שקטים.
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתעוררת הרבה פעמיםמורן08/07/2007
שלום. אני מתעוררת הרבה פעמים בלילה, כל פעם זה קורה בפתאומיות, כשלפעמים אני מרגישה כאילו מישהו העיר אותי, ולפעמים אני מתעוררת בתחושת פחד גדול מאוד כשהלב שלי דופק נורא מהר. זה התחיל לפני כמה שבועות וקורה רק אם אני ישנה בלילה (יצא לי לישון כמה פעמים ביום וזה היה בסדר, אבל אני לא יכולה לישון יותר מדי ביום, רק בסופי שבוע), וגם לא כל לילה אלא כמה פעמים בשבוע. צריך לבדוק את זה או שזה יעבור לבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתעוררת בלילה
ד''ר מיכל לוסטיג09/07/2007שלום,
התאור יכול להתאים להתקפי חרדה המופיעים רק בלילה. לעיתים נדרשת עזרה תרופתית. עם זאת לא נתת כל פרטים על עצמך ועל מנת לשלול אפשרויות אחרות להתעוררויות וכמו כן להתאים טיפול ,פני לשיחה לרופא שינה.
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה לא טובה
מלכה גרין09/07/2007אני ישנה עם כדורי שינה אשר לא עוזרות במיוחד.
אני מתעוררת פעמים רבות בתוך שנת הלילה
ומרגישה שלא ישנתי בכלל ובגלל הכדורים אני כל היום הולכת כמו סערורית
הלכתי גם למעבדת שינה בבית חולים שיבא אך לא מצאו בעיה גופנית.יתכן שהבעיה נפשית.
מה כבודכם מיעצים לי .
נ.ב.
רופאת המשפחה מחליפה כל פעם כדורים אחרים
לנסות לעזור לי
כדורי השינה לא עושים לי טוב.
אבקש אם תוכלו לשלוח לדאר האלקטרוני שלי
בתודה מלכה גרין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינהנצנץ06/07/2007
כיצד ניתן לבדוק מה הסיבה לנדודי שינה ומה דעתך על שימוש בתרופות שינה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדודי שינה
ד''ר מיכל לוסטיג06/07/2007אם ,אכן אנו מדברים על נדודי שינה ולא הפרעת שינה אחרת המדמה נדודי שינה (זאת על ידי רופא שינה) נובעים בדרך כלל מקשיים רגשיים, אם ממתחי היומיום, אם מהפרעת חרדה או הפרעות אחרות. כמו גם נטילת תרופות מסויימות העלולה להביא לכך.
תרופות שינה?
יכולות להיות טובה בהופעת נדודי שינה חדים, לזמן קצר (למשל מתח לפני בחינה וכו). אין הם טיפול לנדודי שינה כרוניים יותר.
לילה טוב
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה
נצנץ07/07/2007אני סובלת מנדודי שינה כחמש שנים אני בת 53ולפני חמש שנים הפסקתי לעשן על ידי דיקור חד פעמי ואז גם התחילו תופעות גיל המעבר אני סובלת מאוד והרופא לא נותן תשובות רק מציע כדורי שינה למי עלי לפנות ?אני נואשת..... תודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל מעבר ונדודי שינה
ד"ר לוסטיג07/07/2007אכן הרבה פעמים כרוכים זה בזה.
ישנם דיווחים המדגימים יעילות של תרופות נוגדות חרדה (כמו ציפראלקס למשל) על תופעות אלה ושינויים רגשיים אחרים בשל גיל המעבר.
כדורי שינה לטווח ארוך בוודאי שאינם הפתרון
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה מה את מציעה לעשות ?
נצנץ07/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שאני מציעה לעשות
ד''ר מיכל לוסטיג09/07/2007זה לפנות לרופא שינה או לפסיכיאטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על הצעותייך ולילה טוב ...
נצנץ10/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על הצעותייך ולילה טוב ...
נצנץ10/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על הצעותייך ולילה טוב ...
נצנץ10/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדודי שינהויוי לוי05/07/2007
גיל: 62 במשך 12 שנים לקחתי כדורי הורמונים והרגשתי מצוין. בפברואר האחרון בצעתי "ביופסיה" שד - יצא תקין ומני אז החלטתי על דעת עצמי להפסיק עם ההורמונים. הרגשתי נפוחה ועליתי במשקל. תוך חודשיים ירדתי 2 ק"ג. שוקלת 65 ק"ג ל1.60 גובה. אולם חיי אינם חיים, איני מצילחה להרגע, נדודני שינה, גלי חום - נורא. מדי פעם אני אומרת לעצמי אולי לחזור לכדורי ההורמונים, אבל בסופו של דבר שולטת בעצמי ולא חוזרת אליהם. התייעצתי עם רופא המשפחה והוא הציע לי לקחת כדורי שינה - שללתי על הסף.
שאלתי מה אפשר לעשות על מנת שכל התופעות הללו תפסקנה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדודי שינה
ד''ר דליה שכטר-עמיר05/07/2007המלצתי היא לשקול חידוש הטיפול ההורמונלי, אם אין מניעה רפואית.
שינויים הורמונליים בגיל המעבר או לאחר הפסקת טיפול הורמונלי חליפי בהחלט עלולים לגרום להפרעות שינה.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיד עיפהל.מ04/07/2007
אני ישנה במשך 7-8 שעות במהלך הלילה אבל בבוקר קשה לי מאוד לקום כאילו שהייתי ערה כל הלילה אני אם ל4 ילדים בכל הזדמנות הייתי רוצה לשיון גם בצעירותי
הייתי שמחה לדעת אם אני יוכל לשפר את החוט חיי ולהיות יותר ערנית ושהעייפות לא תפריע לי במהלך היום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפה תמיד
ד''ר דליה שכטר-עמיר04/07/2007ייתכן שאת זקוקה לשעות שינה ארוכות במיוחד ו-7-8 שעות אינן מספיקות לך כדי לקום בבוקר רעננה. או - ייתכן שמדובר במחלת שינה כלשהיא, במיוחד מפני שאת כותבת שתמיד רצית לישון, גם בצעירותך.
כדי לדעת מה הבעייה וכיצד לטפל אני ממליצה שתבקשי מרופא המשפחה הפנייה למכון שינה באיזור מגורייך.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקהאבישג04/07/2007
האם יש טיפול למחלה? כדורים שיכולים לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה
ד''ר דליה שכטר-עמיר04/07/2007זו מחלה שנגרמת ע"י וירוס ולכן אין טיפול ספציפי. מטפלים בסימפטומים. ההחלמה עשויה להיות ממושכת. כדאי ולנסות לשוב לפעילות מאוד בהדרגה.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)