מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשיי הירדמות בטיוליםבת 14 וחצי04/07/2007
שלום, אני בת 14 וחצי.
הייתי בטיול בשבוע האחרון והיה לי מאוד קשה להירדם. ישנתי כל לילה בערך 4 שעות כי כל פעם לקח לךי בערך שעתיים וחצי עד שנרדמתי.
הסיבה העיקרית לחוסר ההירדמות שלי - אני הלחצתי את עצמי. כל לילה אמרתי לעצמי, "אני לא אירדם... אני חייבת להירדם, אחרת מחר אני אהיה בחרא של מצב רוח" - וכך באמת קרה.. זה היה נוראי והרס לי לגמרי את הטיול. אני הלחצתי את עצמי עד כדי כך שיום אחד אני הרגשתי שאני פשוט מתחרפנת, במלוא מובן המילה...
כל לילה קרה לי אותו דבר, אמרתי לעצמי שזה יהיה בדיוק כמו הלילה הקודם... אני מפחדת עכשיו לקראת הטיולים הבאים...
כשחזרתי הביתה וידעתי שיש ברשותי את כל הזמן שבעולם כדי לישון אני נרדמתי בשניה. בבית אני תמיד נרדמת מהר. בבית זה כמעט ולא קורה לי ואני ישנה מצויין.
הדבר הזה קרה לי כבר כמה פעמים בטיולים אבל לרוב זה רק בלילה הראשון ואז בלילות אח"כ זה לא קורה. איך מונעים את זה? זה מאוד מאוד מאוד קשה לדכא את המחשבות האלו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי הירדמות
ד''ר דליה שכטר-עמיר04/07/2007אנשים לא מעטים ישנים פחות טוב מחוץ לבית ולסביבה המוכרת. לפי התיאור שלך נראה שאת במיוחד חרדה ולכן אני מציעה שתשוחחי על כך עם פסיכולוגית, שגם תוכל ללמד אותך טכניקות שונות של הרפייה.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות מהתמכרות?ליאל03/07/2007
אני בחורה בת 19 ,תמיד אני חשה עייפות עד הרגע בו אני שותה דיאט קולה ,לא משנה מה אני יאכל אני תמיד יחוש עייפות אם אני לא אשתה אני פשוט לא יכולה לעבור יום ללא קולה ,האם אני מכורה בצורה קיצונית ? אני לא יכולה לתפקד בלי קולה ,מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולה
ד''ר דליה שכטר-עמיר04/07/2007אפשר להתמכר לקולה כאשר צורכים את המשקה באופן קבוע ובכמות גדולה.
כדאי להתחיל להוריד כמויות מאוד בהדרגה ולעבור למשקאות אחרים (טוב ביותר - מים). חשוב לשמור על שעות שינה מסודרות ומספיקות ככל שניתן כדי להתגבר על העייפות. אם איכות השינה אינה טובה (יקיצות רבות, שינה לא שקטה) גם אחרי הפסקת קולה, כדאי לפנות לייעוץ במכון שינה.
לילה טוב.
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורטיגואחת03/07/2007
שלום,
היום בלילה התעוררתי כמה פעמים מסחרחורת נוראית שבאה בגל של כמה שניות, מלווה בתחושת נפילה (כאילו אני נופלת לתוך המיטה). זאת תופעה שקרתה לי לי בעבר באופן רציף במשך כמה חודשים (לפחות פעם בשבוע), אבל אז לא הייתי אוכלת כמו שצריך, עכשיו אין לי הסבר לזה. ממה זה יכול לנבוע ואיך אפשר לטפל בזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת
ד''ר דליה שכטר-עמיר04/07/2007האם את מתכוונת לתחושה שהכל מסתובב סביבך או רק תחושת נפילה? האם זה קרה בתחילת השינה? בזמן הנמנום? התופעה של נפילה בשלבי המעבר מעירות לשינה מוכרת ואולי נובעת מירידה בטונוס השרירים.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים נוספים
אחת04/07/2007התחושה היא תחושה של נפילה וסיבוב ביחד.
זה קורה באמצע השינה, לא בשלב שאני רק מתחילה להרדם, אלא בשלב של שינה עמוקה.
תודה רבה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך...
ד''ר דליה שכטר-עמיר04/07/2007עדיין נראה לי שמדובר באותה חוויית נפילה שרובנו חווים מדי פעם, כחלק מהתהליך התקין של השינה.
לילה טוב,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אור שמפריע לישוןקובי01/07/2007
בזמן האחרון אור מפריע לי לישון, זה גורם לי להתעורר מוקדם מאוד, לפעמים אני מתעורר ממש מוקדם בבוקר, איך שמתחיל להיות קצת אור, ולא מצליח להרדם שוב. זה משהו חדש, של השבועות האחרונים, אף פעם לא הייתה לי בעיה לישון. מה זה יכול להיות ואיך אפשר לטפל בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור שמפריע לישון
ד''ר דליה שכטר-עמיר01/07/2007אינני בטוחה שהסיבה היא האור.. יקיצות בוקר מוקדמות מאוד עלולות להוות סמן לדיכאון. האם אתה מזהה סימפטומים של דיכאון / סיבה לדיכאון בשבועות האחרונים?
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפותליאל28/06/2007
אני בחורה בת 19 אוכלת טוב אין לי חוסרים מבחינת ויטמינים או מירלים אך אני מוצאת את עצמי כבר באמצע היום ממש עייפה ואני לא יכולה לשלוט בזה ,עייפות כזו של חולשת שרירים ורצון עז לישון [מה שאני לא עושה] זה הורס לי הרבה תוכניות בגלל שאין לי כוח לצאת בשעות מאוחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות
ד''ר מיכל לוסטיג28/06/2007האם את מקפידה על 7.5 שעות שינה בליה, מדי לילה? אם אכן, הרי שחלק מברור עייפות דורש ביצוע בדיקת שינה. יש לבדוק גם תפקודי בלוטת תריס, בדיקת דם לכימיה, שקיעת דם . בררי אצל רופא משפחה.
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא נותנים לי ללכת למכון שינהיואב27/06/2007
עקב שעון ביולוגי פגום (ישן ביום, ער בלילה) ביקשתי ב 2 רופאים: אא"ג וכן נוירולוג הפניה למכון שינה אך הם סרבו בטענה שמכון שינה לא פותר דברים כאלה.
הנוירולוג נתן לי כדור אלטרולט וטען שזה הפתרון.
רציתי לשאול חוות דעתך - מדוע לא הפנו אותי למכון שינה, ולגבי התרופה האם היא מתאימה לבעיה שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לי מושג מדוע לא הפנו אותך למכון
ד''ר מיכל לוסטיג27/06/2007שינה. האבחנה המבדלת הנה בין הפרעה בתזמון השינה לנדודי שינה. האבחנה נעשית בעזרה בדיקה הנקראת בדיקה אקטיגראפית. בכל מקרה אלטרולט אינו כדור לטיפול בשעון ביולוגי.
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרות או לא?אורחת27/06/2007
שלום רב
בעקבות דיכאון נתן לי הפסיכאטר שלושה פרוזק ליום. בגלל שהייתי בתקופה קשה ולא ישנתי הוא נתן לי לכל לילה כדור שינה ולוריוון.
מאז המינון הנל אני חזרתי לעצמי, מרגישה טוב ומתפקדת.
הפסיכאטר לוחץ עלי להפסיק את כדור השינה ואני עצמי מרגישה שאין לי צורך בלווריוון . אבל........אני לא ישנה בכלל.הלילות הפכו לימים. אני נרדמת בקושי לשעתיים ואחכ נרדמת לסירוגין.
בעלי טוען שהוא לא היה מפסיק את כדור השינה והלווריוון רק בגלל שטוב לי איתם. אני לא מעלה מינונים. מה לעשות?
תודה אורחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות?
ד''ר מיכל לוסטיג27/06/2007לכדורי שינה והרגעה מסוג הלוריבאן ודומיו, אכן קיימת התמכרות וקיים פיתוח סבילות כך שכדי להשיג את אותו אפקט נדרשת העלאת מינון. בכל מקרה לאחר שמוש ארוך , מעבר לחודש ברצף, אין להפסיקו בבת אחת אלא לנסות ולהפחית ב25% בכך שבןע
לילה טוב
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם טוב לי ?
אורחת27/06/2007אני נוטלת את תרופות לשינה כבר שנה. והם כל כך טובות לי. ואני לא מגבירה מינון. האם אני מסכנת את בריאותי? אודה לך מאוד על תשובתך כי אני כל הזמן הולכת במחשבה שאני לא בסדר.אבל זה מאזן אותי יש לי מצב רוח טוב מדוע אני צריכה להפסיק אם כדור השינה והלווריוון רק עושה לי טוב?
מדוע אני צריכה להילחם ולגרום לעצמי עכשיו סבל?
תודה על המהירות בה השבת לי וכל הכבוד לפורום הזה
ממני האורחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברוכה הבאה לאורחת
ד''ר מיכל לוסטיג27/06/2007לא ציינת בת כמה את. אבל בכל מקרה אם את מצליחה לאורך זמן ארוך להסתדר מבלי להעלות מנון ומבלי תופעות לוואי, מי אני שאפריע בכך או במילים אחרות הנזק לא יהיה גדול. הבעיה תתחיל באם לא יספיק כדור אחד ואז את עלולה להכנס ל"מעגל רשע" של קשיי שינה העלאת מנון וכו.
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ואני בת 54.
אורחת27/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי שינה ללא מרשםאור26/06/2007
מה שם הכדורים?
כמה הם עולים?
והאם אני יכולה להשיג אותם בכל קופת חולים?
תודה מראש
אור.
(אני מדברת על כדורים ללא מרשם בלבד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי שינה ללא מרשם
ד''ר דליה שכטר-עמיר26/06/2007היכנסי לכל בית מרקחת ובררי עם הרוקח לגבי תכשירי שינה ללא מרשם. אני לא בטוחה שבקופות החולים מוכרים תכשירים אלו.
לילה טוב.
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום זה לילה, לילה זה יוםיואב24/06/2007
זה המצב אצלי... אני הולך לישון ב-6 בבוקר, קם ב-14.
בנוסף אני זקוק לבערך 9 שעות שינה ביממה אז אני עוד צריך לישון במהלך היום.
איזה פיתרון יש לבעיה כזאת?.
בתודה. יואב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה בתזמון שינה
ד''ר מיכל לוסטיג24/06/2007זו כנראה הבעיה ממנה אתה סובל. במילים אחרות הפרעה בשעון הביולוגי.
כדי לאמת זאת פנה למכון שינה, ולאחר שיחה תבצע בדיקה הנקראת בדיקה אקטיגרפאית . ישנו טיפול בבעיה שיוסבר לך על ידי הרופא המטפל.
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע בטבוריונה22/06/2007
יש לי בקע בטבור. נאמר לי שמותר לי לעשות פעילות גופנית שאינה מאמצת את שרירי הבטן.
רוב התרגילים אותם אני מכירה מאמצים גם את שרירי הבטן.
חוץ מזה צריך לשמור גם על החוזק של שרירי הבטן.
עד כה מאמני כושר פחדו לקחת אחריות. האם ניתן לקבל הדרכה והפניה.
אני מאזור ראשון לציון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגעת לפורום הלא נכון
ד''ר מיכל לוסטיג23/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK24/06/2007לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=40 id=link]כושר גופני[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבור מתוך שינהרלי20/06/2007
אני מדברת מדי פעם מתוך שינה, רק כמה מילים ולא תמיד, אבל זה עדיין מציק לי. איך אפשר לפתור את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פאראסומניה
ד''ר מיכל לוסטיג20/06/2007התופעה שייכת לקבוצת הפרעות שינה המכונות-פראסומניות -תופעות אוטומטיות בשינה. אין בהן סיכון. מתגברות בתקופות מתח ובחסך שינה.
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "טיקים" מתוך שינהDD18/06/2007
שלום,
לאחרונה בן זוגי מעיר לי שבלילה יש לי מין "טיקים" או קפיצות כאלה ברגליים תוך כדי שינה עד כדי כך שזה מעיר אותו, אני לא מתעוררת מכך.
ממה זה יכול להיגרם? זה מעכיר לנו את איכות החיים כיוון שהוא בקושי ישן ואז הוא מעיר אותי כדי שאפסיק וכך זה נמשך כל לילה..
מה ניתן לעשות ולמי ניתן לפנות בנושא?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועתיות בעת שינה
ד''ר מיכל לוסטיג18/06/2007לרוב ל"טיקים" האלה אין כל משמעות. לא ציינת בת כמה את. ואם את סובלת ממחלות כלשהן. ישנה תסמונת המכונה "תנועות רגליים מחזוריות" בעת השינה שבשכיחות גבוהה אין לה הסבר אך לעתים חסרים של ברזל, חומצה פולית , B12 , תפקודי בלוטת מגן לא מאוזנים ועוד היא מופיעה.
ישנה אפשרות של hypnic jerks-קפיצות של אבר -יד, רגל עם הכניסה לשינה. אין להםכל משמעות.
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לשאלות
DD18/06/2007אני בת 25 צמחונית, אכן ייתכן מאוד שיש לי מחסור בB12 אני נוטלת תחליפים וכן סובלת מאנמיה.
האם ייתכן קשר בין תת תפקוד בלוטת התריס (העניין נמצא בבירור) לעניין? אני סובלת בזמן האחרון מסחרחורות וחולשה כללית...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתשובה היא כן לשאלותיך ו-
דר לוסטיג18/06/2007כל הנל עלולים להביא לתנועות רגליים מחזוריות. ניתן לבצע בדיקת שינה על מנת להוכיח קיומן אך חשוב יותר לטפל בחסרים ולאזן תפקודי בלוטת מגן
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתעורר ולא יכול לחזור לישוןדני17/06/2007
הבעיה שלי קצת מוזרה
בלילות האחרונים (זה קרה לי מספר פעמים בחיים לתקופות של חודשים) אני מגיע למצב שבו אני מתעורר באמצע הלילה ולא יכול לחזור לישון
אין לי בכלל בעיה להירדם כשאני הולך לישון. זה קורה בשניות אבל אחרי 4 או 5 שעות אני מתעורר סחוט מעייפות ונרדם רק עם אלכוהול או כדור דקסמול לילה (בשניהם אני כמעט שלא משתמש רק במקרים קיצוניים)
מה אפשר לעשות?
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדני
ד''ר מיכל לוסטיג17/06/2007תקופות של מתח עלולות להביא לכדי התעוררות מוקדמת. אל תתחיל לטפל בכך בעזרת אלכוהול.
נסה טכניקות הרפיה, ואפילו למספר ימים כדור שינה מסוג נוקטורנו יכול לעזור.
מספר ימים של קשיי שינה יעברו במידה ויטופלו בהקדם.
במידה וסיבת המתח ידועה לך כדאי לטפל בה הן באופן עצמי והן בעזרת טיפול פסיכותרפי כלשהו. בכל מקרה נסה להפחית כמויות קפאין בהם אתה משתמש.
לילה טוב
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הסיכוי להתמכרות לנוקטורנו?
דני22/06/2007האמת היא שאני בסך הכל בן 34 וזה די מפחיד לקחת כדורים לשינה. תמיד ציפיתי לבעיות שינה בגיל 60 וצפונה.
האם המצב שלי נורמלי?
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיימת אך נמוכה
ד''ר מיכל לוסטיג23/06/2007ובטח נמוכה מזו הקיימת לכדורי שינה מהדור הישן יותר כמו בונדורמין ונוקטורנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנקרתמנקרת12/06/2007
שלום. אני סטודנטית ויש לי בעיה שמקשה עלי ללמוד. כל פעם שאני יושבת במנוחה בשיעור שאי אפשר לכתוב בו, אני מתחילה להירדם. זה נורא, כי יש לי כמה שיעורים שיש בהם מעטו אנשים בכיתה וזה מאוד בולט. ניסיתי להלחם בזה בכל מיני דרכים, למשל המון קפה, שינה ארוכה במיוחד לפני השיעור ועוד. שום דבר לא עוזר, אני נאבקת עם עצמי אבל בסוף תמיד מפסידה. למה זה קורה ואיך אפשר למנוע את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למנקרת...
ד''ר מיכל לוסטיג12/06/2007ראשית הקפידי על 7.5 שעות שינה לפחות מדי לילה. חסך שינה היא הסיבה הראשונה לעייפות ו"ניקורים".
במידה ולמרות זאת הנך ישנונית, זה הזמן לפנות למעבדת שינה ולבדוק את צורת השינה.
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם שתיה חריפה מגבירה את הנחירותשרה מל10/06/2007
רציתי לברר האם שתיה חריפה מגבירה את תופעת הנחירות, ואם כן מדוע?
ושאלה נוספת, האם תוך כדי שינה, כאשר הנוחר , מעבר לנחירות הרגילות גם נוחר נחירה אחת גדולה , רועשת במיוחד ונשמעת כמו ניקוי כל ה"אינסטלציה" בפנים - מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיה חריפה
ד''ר מיכל לוסטיג10/06/2007מגבירה ומחמירה הפרעות נשימה בשינה ,כתוצאה מכך עלולות גם לגבור הנחירות.
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)