מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיית שינה חמורהאידית13/08/2007
לפני 7 שנים חלתה בתי ומאז לא ישנתי יותר משעתיים רצוף בלילה קמתי בדקתי אותה כל הזמן במהלך הלילה וחזרתי לישון עוד שעה, בחודש וחצי האחרונים אני ישנה פחות מזה ישנה לפני שבועיים רופאה נתן לי קסנקס להרגעה הפסקתי לאחר שלושה ימים מפריחה ואז לא ישנתי בכלל בכלל 48 שעות רופאה אחרת נתנה לי בונדורמין איתו אני ישנה רק 3 שעות אני מבוהלת ירדתי ב6 ק"ג ממשקלי בשבועיים אלו דחוף בבקשה איך ומה אעשה כדי לישון נורמלי לפחות 6 שעות אומרים שזה מסוכן לא לישון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית שינה חמורה
ד''ר דליה שכטר-עמיר13/08/2007את מתארת נדודי שינה כרוניים מזה מס' שנים עם החמרה לאחרונה ואף ירידה במשקל. האם התייעצת עם פסיכיאטר בעבר או לאחרונה, לאור ההחמרה?
אם לא אני ממליצה מאוד לפנות לייעוץ כזה!
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפניתי לרופא משפחה
אידית13/08/2007והוא המליץ לי על רסיטל אך הבנתי שזה גם גורם לנדודי שינה מחזיקה ביד ומהססת האם לקחת מה לגבי הבונדרמין שרק חלקית מביא לי הצלחה בשינה של 3 שעות אני עייפה ומדוכאת ליד כולם ומבוהלת אנא ברשותך אמרי לי האם לקחת רסיטל האם לקחת בונדמין למרות וזה יעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
ד''ר דליה שכטר-עמיר13/08/2007על פי מה שכתבת נראה לי עוד יותר שעלייך להתייעץ עם פסיכיאטר ובהקדם.
טיפול תרופתי מותאם למצב הנפשי בהחלט יכול לעזור, בעוד טיפול עם כדור שינה יעזור (אולי) רק לסימפטום של נדודי השינה.
כמובן אינני יכולה לתת ייעוץ תרופתי דרך הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודיםליאב12/08/2007
שלום
התחום של שינה הוא תחום שמרתק אותי ואני שוקל לימודים בתחום. האם יש מסלול ספציפי בארץ להתמחות בנושא או שיש ללמוד תחום אחר בארץ ולאחר מכן להשתלם בחו"ל? האם רופאים הם היחידים שנוגעים בתחום או שגם בעלי מקצוע אחרים (למשל חוקרי מוח) יכולים להגיע גם לטיפול?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה
ד''ר דליה שכטר-עמיר12/08/2007ברפואת שינה בתחום הקליני עוסקים רופאים מתחומים שונים - נוירולוגיה, אף אוזן גרון, פסיכיאטריה, ילדים, ראות. אין עדיין התמחות ספציפית. עפ"ר עושים השתלמות קלינית במרכז גדול וטוב.
למחקר השינה ניתן להגיע גם כן מכיוונים שונים - מדעי המוח, ביולוגיה, פסיכולוגיה, מדעי ההתנהגות וכד'.
בהצלחה.
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצות לא רצוניותאורי08/08/2007
מתוך שינה יש לי מדי פעם מעין קפיצות לא רצוניות, בעיקר של הרגליים, שקופצות למעלה יחד עם פלג הגוף התחתון (כמו קפיצה של דג), דבר שמעיר אותי בבהלה. ממה זה נגרם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפיצות לא רצוניות
ד''ר מיכל לוסטיג08/08/2007לרוב קורות בתחילת השינה או בשלבי שינה ראשוניים מכונות hypnic jerks/טבעיות, תהליך התחלת השניה לעתים, מאידך ישנה הפרעה של תנועות רגליים במהלך כל השינה (פחות מתאים על פי תאורך). אף לא אחת מהנל היא מסוכנת או דורשת טיפול.
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה בשינה .נדב06/08/2007
שלום .
אתמול בלילה בסביבות 3:45 לפנות בוקר אישתי ואני עברנו סיוט , בשעה שכולנו ישנו נשמע בכי של ביתנו הגדולה (בת 13) מחוץ לבית קמתי בבהלה ורצתי לכיוון הבכי מצאת אותה עומדת על המדרכה עם עיניים פתוחות הכנסתי אותה חזרה הביתה השכבתי אותה לישון איתנו ולמחרת בבוקר היא סיפרה שהיא חלמה שהיא יוצאת החוצה לשחק . חשוב לי להזכיר מס' דברים כי היו לה בעבר ריצות בהלה יחד עם צעקות "אמא" ודבר נוסף הבית היה נעול עם בריח .
שאלתי: כיצד לנהוג??????????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מיכל לוסטיג06/08/2007
מדובר בתופעה שכיחה יחסית בצעירים ומתבגרים, המשתייכת לאירועים אוטומטיים תוך שינה, הקשורה למעבר משינה לערות. מתרחשת בד"כ בתחילת הלילה או בסופו . התופעה איננה ממקור נפשי, וקרוב לודאי תחלוף עם הזמן. אין צורך בטיפול תרופתי. לפעמים, גוברת בתקופות של מתחים שונים. שמירה על הגיינת שינה - שעות שינה מסודרות ומספיקות ופעילות גופנית מסודרת (לא בסמוך לשעות השינה), יכולות להקטין את שכיחות התופעה.
הסיכון היחיד הוא בעצם האפשרות של חבלות לכן יש לדאוג להוציא מפתחות מהדלת, לנעלה, לשים מעקה במידה וישנן מדרגות וכדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלתיירון06/08/2007
ראשית, תודה על תשובתכם.
שכחתי לציין שאני לוקח 60 מ"ג רסיטל ליום עקב OCD. מצבי הנפשי די טוב. כלומר אני לא מתעורר מחרדות.
רציתי לדעת האם יש קשר לרסיטל משום ששמעתי שתרופות הSSRI מדכאות את שינת הREM. האם זה נכון שעקב דיכוי שלב שינה זה הן עלולות לגרום לעייפות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסיטל ,דומיו והפרעות שינה
ד''ר מיכל לוסטיג06/08/2007זה נכון שיש דיכוי של שנת החלום , שנת REM בלקיחת תרופות אלה, כמו גם סיכון ליקיצות מרובות וישנם אף דיווחים על תנועתיות מרובה של הרגליים בלקיחתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר
ירון07/08/2007כלומר אכן זה יכול לגרום לעייפות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ד"ר לוסטיג07/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זזה הרבה בשינהאומי05/08/2007
שלום. יש לי שאלה ואני אודה לכן אם תוכלו לענות לי עליה:
אני זזה המון בלילה, בועטת, מתהפכת. חבר שלי שישן איתי סובל מזה מאוד ורוצה שאני אטפל בזה כי אני לא נותנת לו לישון. יש דרך לטפל בזה שהיא לא טיפול תרופתי? כי אני לא מוכנה לקחת תרופות כל החיים בגלל זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזוזות
ד''ר דליה שכטר-עמיר05/08/2007השאלה מה הגורם לתנועתיות הרבה בזמן השינה.
יש סיבות רבות: צריכה גבוהה של קפאין לפני השינה (שיש גם בקולה, בשוקו ובתה רגיל); נטילת תרופות מסויימות (כמו פרוזאק, סרוקסאט ודומיהם); הפרעות נשימה בשינה; תנועות רגליים מחזוריות בשינה.
לאחר אבחון הסיבה לתנועתיות ניתן לטפל.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתעורר בלילהירון05/08/2007
שלום אני בחור צעיר בן 19.
בעייתי היא שאני מתעורר מס' פעמים בלילה (ואחר כך חוזר לישון), אני גם סובל מעייפות רבה.
1.מה יכול להיות הגורמים? (עשיתי בדיקות דם והכל יצא תקין חוץ מרמת שומנים גבוהה בדם, יש לי עודף משקל קל).
2.אם אלך למעבדת שינה מה יכולים להציע פרט למכשיר cppa?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה כבר נמשך כך זמן רב(אפילו שנים)
ירון05/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתעוררויות
ד''ר דליה שכטר-עמיר05/08/2007יכולות להיות סיבות שונות להתעוררויות משינה, החל במתח נפשי וכלה בהפרעת שינה ראשונית.
מכשיר CPAP יוצע לך רק אם האבחנה תהיה הפסקות נשימה בשינה.
כדאי לפנות למכון שינה לשם אבחון הבעייה.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהריון ולא ישנהאריאלה01/08/2007
שלום רב, מאז שאני בהריון (שבוע 12) אני ממש מתקשה להירדם בלילה. אי ישנה כל לילה אולי 5 שעות (פעם הייתי ישנה 7+ באופן קבוע). אני מתעוררת לשירותים, מתקשה לעצום עין, חסרת מנוחה. מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה בהריון
ד''ר דליה שכטר-עמיר02/08/2007לפי התיאור המאוד תמציתי ייתכן שהגורם לנדודי השינה הוא מתח.
נסי לתרגל טכניקות של הרפייה (יש קלטות מיועדות לכך בחנויות ספרים).
לילה טוב,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפה ביום דווקאעודדה31/07/2007
אני נוטלת כדור ואבן 10 מ"ג בבוקר אני ניתקפת בעייפות לאורך כל היום המלווה בסחרחורת עשיתי את כל הבדיקות הנוגעות בדבר והכל תקין.
אני סובלת מלחץ דם ומטופלת בנורמיטן האם יש בין זה שאני נוטלת ואבן ונורמיטן האם יש קשר לעייפות וסחרחורות בעקבות נטילת תרופות אלו יש לציין שאני נוטלת ואבן למעלה מ-17 שנה האם יתכנו תופעות לוואי ולעיתים קרובות אחרי נטילת הואבן יש לי סחרחורת האם יש קשר לעיניים לתושבתך אודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואבן בבוקר
ד''ר דליה שכטר-עמיר02/08/2007נטילת ואבן בבוקר באמת עלולה לגרום לתופעות שאת מתארת. נסי לא ליטול ואבן בבוקר יום אחד ותראי אם יש שינוי.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בורחת לשינהאיריס30/07/2007
כשאני נמצאת במצב לא נעים שגורם לי מתח נפשי - למשל ריב או עימות, אני מרגישה את העיניים שלי נעצמות, מה שמעצבן כמובן את הצד השני יותר. אני פשוט מרגישה שאין לי כוח להתמודד ואני יכולה להרדם מיידית אם רק נותנים לי, או להיאבק עם השינה לנגד עיניו של האדם השני. זאת תופעה ידועה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בורחת לשינה
ד''ר דליה שכטר-עמיר02/08/2007לא כל כך ברור והאמת - לא נתקלתי בתופעה דומה.
היו מקרים בהם ממש נרדמת?? לכמה זמן? אם את לא נרדמת אלא נאבקת בשינה תוך כמה זמן את שבה למצב של עירנות רגילה?
נחוץ כאן בירור עמוק יותר.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנאבקת
איריס05/08/2007אני לא נרדמת לגמרי אם אני בשיחה, אם אני במצב שאני יכולה להרדם כי אני לא צריכה להיות פעילה אני יכולה להרדם (למשל אם אני רואה סרט או קוראת ספר שגורמים לי אי נוחות). אני מתאוששת לאט לאט כשהמצב נגמר, תוך כמה דקות עד חצי שעה בערך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
ד''ר דליה שכטר-עמיר05/08/2007האם את ישנה מספיק בלילה (7-8 שעות), בשעות קבועות פחות או יותר? האם יש תופעה של נפילות לא מוסברות? צריך לברר לעומק את מה שאת מתארת והדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא ע"י פנייה למכון שינה בצורה מסודרת.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי הרדמות ושינה שטחיתעדי28/07/2007
שלום ד"ר.
השאלה אינה עבורי אלא בעבור חבר טוב ולכן אני מקווה לדייק בניסוח ובעובדות.
מדובר בבחור בריא בן 24 שהחל בזמן הצבא בשירות קרבי להיתקל בקשיי הרדמות. גם כיום, שנים רבות לאחר מכן התופעה עדיין קיימת.
מדובר בתופעות של קשי הירדמות, כאשר הבחור נאלץ לישון עם אטמי אוזניים שכן כל רעש מפריע לו להרדם - כולל תקתוק של שעון קיר למשל. כמו כן על החדר להיות חשוך לחלוטין!!!
בעבר הוא אובחן במעבדת שינה שאבחנה אצלו קשיי הרדמות ושינת REM שטחית.
לדבריו לא דיברו איתו על המלצות אופרטיביות כלשהן, ועדיין...
האם יש דרך קונבנציונלית או אלטרנטיבית, להתמודד עם הבעיה ואולי אף לפתור אותה?
בתודה מראש, עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי הירדמות
ד''ר דליה שכטר-עמיר02/08/2007בדרך כלל קיימת סיבה לשינוי כל כך משמעותי באופי השינה. אינני יודעת איזה בירור עבר חברך וגם לא ברור מה זה שנת REM שטחית.
עצתי - בירור חוזר במרפאת שינה מוכרת.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה קונים מלטונין?יואב25/07/2007
אני מבין שאי אפשר לקנות דרך מרשם..
השאלה איפה לקנות בתקווה שהמלטונין הוא תקני וראוי לשימוש...האם יש מקום מוכר ואמין שאפר להמליץ עליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוודאי שאפשר וצריך לקנותו דרך מרשם
ד''ר מיכל לוסטיג25/07/2007פנה לאחת ממעבדות השינה הן ידריכו אותך ברשימת בתי המרקחת שמוכרים על פי מרשם ומכינים זאת.
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו בעיה כי אני לא מצליח להשיג הפניה
יואב25/07/2007למכון שינה.
קופ"ח פשוט לא מוכנים לתת לי.
האם אין דרך נוספת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלפונית
דר לוסטיג26/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך עושים זאת?
יואב26/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעורריות פתאומיות בשעה הראשונהאלי24/07/2007
אני בן 31, בריא בד"כ. לאחרונה קורה, בתכיפות של פעם בשבוע, שבמהלך השעה הראשונה מרגע ההירדמות אני מתעורר בפתאומיות עם דפיקות לב מואצות (מעין "קפיצה") ולמספר שניות מאבד חוש כיוון והתמצאות בחדר שלי. לאחר מספר שניות אני מתאפס וחוזר לשינה סדירה.
ממה הדבר נובע? האם זה מסוכן?האם כדאי ללכת למעבדת שינה? האם יש לזה קשר לבעיות נפשיות (לחץ, חרדה וכו')?
עליי לציין שמאז שאני זוכר את עצמי אני מתעורר לפחות 3 פעמים בלילה וחוזר לישון, אולם מעולם ההתעוררויות התכופות לא הפריעו לי במהלך היום ולא חשתי עייפות כלשהי בפעילותיי היומיומיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מיכל לוסטיג25/07/2007באם התעוררות שכזו עם קפיצה, ודפיקות לב מואצות קורית עם הכניסה לשינה בתחילת הלילה ככל הנראה מדובר בתופעה שכיחה ושפירה לגמרי המוכנה hypnic jerks עירוב בין חלקי שינה לעירות. ואין לדאוג.
באם התעוררויות במהלך השינה עם דפיקות לב מואצות חרדה וכו, הרי שיתכן ומדובר בהתקפי חרדה ליליים ובהם כדאי לטפל.
כדי לאבחן סופית ובמידת הצורך לטפל, פנה להתייעצות אישית אל רופא שינה.
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוררות לאחר עייפותדידי24/07/2007
שלום
אני בן שבע עשרה וחצי, יש לי בעיות בשינה, {איני שואל על עצם הענין כי אין לי מספיק נתומים איך להבהיר את זה}, שאי לכך אני נרדם מאוחר,
מה שאני מעוניין להבין, זה שבבוקר שאני קם, אני עייף מאד עד שעות הצהריים המאוחרות, ואח"כ בשעות הערב אני מרגיש בהרבה יותר עירני, שלכאורה זה צריך להיות הפוך,
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעון ביולוגי דחוי
ד''ר מיכל לוסטיג25/07/2007בסבירות גבוהה שמזה אתה סובל וכך כל מערכת הגוף-רעב, ריכוז, עייפות,עירונות נעה קדימה. משום כך קשה לך להרדם, בשל כך אתה ישנוני בשעות הבוקר ובשל כך עירני בשעות הערב.
פנה למעבדת שינה לאשש את ההשערה הנל ולאחר מכן יותאם טיפול.
לילה טוב
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא נרדמתאלונה23/07/2007
שלום לכן, מאז ומתיד היתה לי שינה קלה, אבל דווקא בשנים האחרונות, כשהילדים יצאו מהבית, אני מצליחה פחות ופחות לישון. אני נשואה מעל 25 שנה ויש לי הרבה מועקות ובכללית אני טיפוס די עצוב. האם אני צריכה טיפול אצל פסי'?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את יודעת את התשובה
ד''ר מיכל לוסטיג23/07/2007ואולי צריכה לשמוע זאת רק מאיש מקצוע. אם את סוחבת מועקות איתךכל כך הרבה זמן והן גם משאירות רישומן על השינה ,ובוודאי לפחות כפועל יוצא מכך על חיי היומיום בוודאי שכדאי להתייעץ ולטפל.
הרגישי בטוב
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)