מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כדורי שינהמאיר ו11/05/2007
אני בן 21...
ואני סובל מבעיית הירדמות בלילות..
אני מתקשה להירדם ולעיתים מעביר לילות שלמים כשאני שוכב במיטה וולא נרדם בכלל..
יש לי מבחן חשוב בעוד כחודשיים ורציתי לדעת אם לפני המבחן מומלץ לי לקחת כדור שינה?
יש לציין שהמבחן הוא ארוך(3 וחצי שעות) ואינטנסיבי ויש צורך בריכוז מקסימלי בו...
האם הכדור שינה יפגע בריכוז שלי? או שעדיף לקחת אותו על תסריט שאני לא נרדם בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי הירדמות
ד''ר דליה שכטר-עמיר11/05/2007כדאי לברר מדוע יש לך קשיי הירדמות ולטפל בהתאם לגורם. לשם כך כדאי לפנות למכון שינה.
באשר לשאלתך לגבי המבחן והלילה שלפניו: אין מניעה ליטול כדור שינה לפני המבחן או בכלל מדי פעם כאשר נדרש. אין זו המלצה לשימוש קבוע בכדורי שינה! עצתי לך להתייעץ עם רופא המשפחה איזה כדור שינה ליטול ולעשות ניסיון עם כדור זה באחד מסופי השבוע לפני המבחן, כאשר אין לך תכניות לבוקר שלמחרת, כדי לבדוק מה השפעתו עליך ואם יש תופעות לוואי כלשהן.
שיהיה בהצלחה!
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינהקרן10/05/2007
[a href=http:// id=link][a href=http:// id=link]אנ י ישנה 10 שעות בבמוצע ביום כם אם אני ישנה לדוגמה 8 שעות אני לא מתפקדת בכלל וזה נובע מחולשה ועייפות יתר האם זה בעיה רפואית כי בדיקות הדם שלי תקינות?[/a]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעות שינה
ד''ר דליה שכטר-עמיר10/05/2007את כנראה זקוקה למס' שעות שינה ארוכות מהממוצע (שהוא כ-7 שעות בלילה) ולכן 8 שעות עבורך משמעו חסך שינה חלקי שתוצאתו עייפות וחולשה. את לא יחידה. חלק קטן באוכלוסיה שזקוק לשעות שינה ארוכות מהממוצע בעוד חלק קטן מהאוכלוסיה, בקצה השני, זקוק למעט שעות שינה (אפילו רק 4).
לילה טוב.
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלומותאיילת09/05/2007
אני חולמת הרבה, תמיד זה היה ככה אבל בזמן האחרון אני חולמת יותר. אני מתעוררת מספר פעמים בלילה מחלומות, שהרבה פעמים הם סיוטים ואז גם קשה לי לחזור לישון והם גם משפיעים לרעה על מצב הרוח שלי יום אחרי זה. מה אפשר לעשות בשביל לחלום פחות או לפחות לא להתעורר מזה כל כך הרבה פעמים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי אפשר לשלוט בכמות החלומות או
ד''ר מיכל לוסטיג09/05/2007בתכנם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה קלהשרונית07/05/2007
שלום , אני בת 24
וכבר כמה שנים שאני גרה לבד תמיד בקומות הראשונות של בניינים ואולי בגלל פחד מסויים פיתחתי סוג של שינה קלה - משהו פסיכולוגי .
זה היה בהתחלה שהייתי מכריחה את עצמי לשמוע כל רעש קטן או ציוץ ולהתעורר הייתי מכריחה את עצמי לעצום את העיניים אך להיות ערה והיום עם השנים השינה שלי נעשתה על הפנים מה שגורם לעייפות תמידית .
כל רעש הכי קטן אני שומעת וכל רחש מפריעה לשנתי .
וגם אם אני ישנה יותר שעות ממה שצריך זה לא עוזר , אני עדיין עייפה .
יכול להיות שזה סתם פסיכולוגי או אולי התזונה לא נכונה .
אבל מה שבטוח שיש לי סוג של הפרעת שינה - אפילו אם הברז לא סגור טוב זה הורס לי את השינה .
אני חייבת לציין שגם אצל אחרים אני השינה שלי כזו - זה פשוט הפך להרגל .
מה לעשות ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה קלה
ד''ר דליה שכטר-עמיר08/05/2007שינה קלה היא עפ"ר תכונה שמלווה אותנו כל החיים, אבל ייתכן שבאמת הרגלת את עצמך לישון "עם אוזן אחת פתוחה".
אפשר לנסות לשפר את איכות השינה ע"י שינה בסביבה בטוחה ונטולת גירויים חיצוניים (אפילו עם אטמי אזניים) ולהקפיד להימנע מקפאין וניקוטין וכן אלכוהול מס' שעות לפני השינה.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהנילי06/05/2007
שלום,
אני חשה עייפות תמידית-(בת 24!)
מתעייפת בקלות גם מפעולות פשוטות מרגישה מותשת חלק ניכר משעות היום.
מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות
ד''ר מיכל לוסטיג06/05/2007לעייפות סיבות רבות.
בראש ובראשונה מציעה לך (לאחר שברור שאת ישנה לפחות 7 שעות מדי לילה) לבצע מספר בדיקות דם שיגרתיות בינהן תפקודי בלוטת תריס, ספירת דם, שקיעת דם, רמות ברזל, B12 וחומצה פולית. .אלה יעשו בייעוץ רופא המשפחה.
במידה ותוצאות אלה תהיינה תקינות אז יש מקום לבדיקת שינה במעבדת שינה כחלק מבירור עייפות.
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
נילי07/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'ט לאגיריב06/05/2007
שלום,
לפני מספר חודשים התחלתי עבודה חדשה המצריכה ממני נסיעות רבות ותכופות לחו"ל. אני לא מצליח להתרגל לנסיעות וסובל מג'ט לאג כמעט תמידי, עד שאני מספיק להסתגל למקום אחד וכבר אני נמצא בטיסה למקום אחר ושוב מתקשה להסתגל. התחלתי לקחת כדורי מלטונין לפני טיסות, זה עוזר לי לישון בטיסה אבל לא ממש משפר את המצב חוץ מזה.
יש לכן עצות איך להתגבר?
תודה,
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליריב
ד''ר מיכל לוסטיג06/05/2007קודם כל את המלטונין אני מציעה לקנות בבתי מרקחת שם מכינים אותו על פי מרשם רופא. המנון הממוצע הנו של 5 מג.
כדאי להתחיל לקחתו כיומיים -שלשה לפני הטיסה ולקחת אותו כשעתיים לפני שעת השינה בארץ היעד.
העצה השלישית היא -בעת הטיסה נסה לאכול את ארוחותיך על פי הארוחות בארץ היעד.
נסיעות טובות.
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה עם עיניים פקוחותשרי נופך04/05/2007
שלום!
אני בחורה בת 22, ואני ישנה הרבה פעמים עם עיניים קצת פקוחות. לאחרונה גיליתי שזה גורם לעיני להיות יבשות יותר ולכן רופא עיניים נתן לי מרשם של ג'ל לעיניים שאשים לפני השינה.
השאלה שלי היא: האם אפשר לגרום בדרך כלשהי שעיני יעצמו לגמרי כדי שלא אצטרך את הטיפול היומיומי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים פקוחות בשינה
ד''ר דליה שכטר-עמיר06/05/2007לא שידוע לי!
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחחדרתי03/05/2007
שלום
מגיל צעיר אני סובל מקשיי הירדמות חוזרים ונשנים. לרוב התופעה נמשכת שבועות/חודשים ונעלמת. במשך מספר שנים מגיל 16 ועד 22 סבלתי מחוסר יכולת להירדם, הדבר לא היה קשור לעייפות הפיזית שלי או למתחים או כל סיבה נראית לעין. לראיה, גם במהלך השירות הצבאי לא הייתי מצליח להירדם. לרוב הייתי ישן מספר מועט של שעות ועם זאת בעת הכניסה למיטה לא הייתי מצליח להירדם, לרוב, לפרקי זמן של עד 4 שעות. בעת השינה אני ישן טוב עם כי מתעורר בקלות רבה. יש לציין שאיני סובל מעייפות כלשהי למחרת, גם לאחר מספר קטן של ימים של שינה מועטה.
במהלך שירותי הצבאי הופנתי למעבדת שינה בה הוחלט כי הביעה אינה פיזיולוגית אלא פסיכוליגית אך כחייל, נמנעתי מלגשת לפסיכולוג.
בשנתיים האחרונות לערך הבעיה הפסיקה אך חזרה שוב עם תחילת שנת הלימודים. מזווית הראיה שלי נראה כאילו "אני לא יודע להגיד לגוף שלי ללכת לישון". מרגע שכיבתי במיטה , אני מרגיש כאילו התעוררתי בזה הרגע, ללא קשר לרמת העייפות שלי לפני הגישה לשינה. מעבר לכך אני במתכוון לא מאפשר לעצמי שינה ארוכה במיוחד בכדי למנוע מצב בו יהיה עוד יותר קשה להירדם.שאלתי:
למי עליי לפנות או מה עליי לעשות בכדי לטפל בבעיה או שאולי טיפ קטן יכול לסיים זאת? מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי הירדמות
ד''ר דליה שכטר-עמיר03/05/2007קשה לאבחן על סמך מה שאתה מספר בלבד. אולי מדובר בפרספציה מוטעית של השינה, כלומר בעצם אתה מקבל יותר שינה ממה שאתה מעריך סובייקטיבית, ואולי יש מרכיבים של בעייה בתזמון השינה. יש לראות נתונים של בדיקת שינה ורישום אקטיגראפי.
כדאי לבקש הפנייה חוזרת למכון שינה מוכר למטרת אבחון וטיפול.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדן תחושה בגפיים בזמן שינהניר01/05/2007
כבר כמה זמן שאני מתעורר עקב אובדן תחושה בזרועות.
תמיד אני מסביר לעצמי שזה קורה בגלל שאני שוכב על הגפה או שהיא בזווית לא טובה, אבל בלילה התופעה כבר מש היתה מוגזמת.
קמתי באמצע הלילה (לאחר שכנראה ישנתי על הזרוע) והבחנתי שהיא נחה על המזרון ללא שום יכולת להזיז או להרגיש אותה מהכתף ומטה. מכות נמרצות ואיומים לא עזרו ורק לאחר כחמש דקות חזרה יכולת התנועה והפניקה עברה.
איך אני מונע מהתופעה הזו לחזור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבדן תחושה
ד''ר דליה שכטר-עמיר02/05/2007בדרך כלל הסיבה לתופעה שתיארת היא תנוחת שינה "לא מוצלחת" הגורמת ללחץ על עצבים ו/או כלי דם. אם התופעה מאוד תדירה ותמיד באותה יד כדאי לפנות לבדיקה אצל רופא המשפחה / אורטופד / נוירולוג.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא נרדם לפני מבחניםשי30/04/2007
שלום רב,
הנני סטודנט שעומד לפני בחינות סופיות במקצוע ראיית חשבון.
במהלך התואר הראשון לא היתה לי בעיה מיוחדת להירדם בלילה שלפני המבחן,
אך השנה אני נתקל בבעית חוסר הירדמות לפני מבחנים.
נגרמים לי מצבים שאני נח במיטה כ-8 שעות ומתוך זה רק 2-3 שעות מצליח להירדם
וזה גורר עייפות במהלך המבחן וביצועים פחותים.
הסיבה העיקרית לכך שאני לא נרדם נובע מפחד לא להירדם ולהיות עייף במבחן וכך אני נוכח לראות איך השעות נוקפות ואני לא מצליח להירדם.
רציתי לשאול אם אתם ממליצים על רגיעון (לילה), רסקיו וכד' או האם יש לכם פתרונות אחרים?
בתודה מראש,
סטודנט עייף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נרדם
ד''ר דליה שכטר-עמיר02/05/2007טבעי שבתקופות של מתח נפשי מופיעים נדודי שינה. כדי לא להפוך את הפרעת השינה לכרונית אני בהחלט ממליצה ליטול תכשירי הרגעה או כדור שינה "קונבנציונלי" לפרק זמן קצר (מס' לילות או לסירוגין לילה כן/לילה לא). ע"י נטילת תכשיר הרגעה או כדור שינה תשבור את המעגל של מתח - קשיי הירדמות - מתח נוסף ודאגה עקב נדודי השינה - נדודי שינה חמורים יותר וכך הלאה.
בהצלחה בבחינות.
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר שינה-חילוף חומריםפורטונה30/04/2007
האם חוסר שינה גורם לבעיה רפואית נוספת
כמו בעיה בחילוף חומרים , בתאים ,בכדוריות בגוף.
מלבד העייפות שהיא גורמת חוסר ריכוז עצבנות...
ויש אומרים חוסר שינה גורם לעלייה ברמת הסוכר בגוף.
שאלתי נובעת מכך שאני נשואה +2 ילדים
וכמו בכל משפחה עם ילדים בגילאים 2,5
יש מצבים שנשארים ערים כמו :מחלות נדודי שינה שלהם וכד'
לאחרונה קנינו בית יש לבעלי מחשבות שגורמות לו נדודי שינה כמה ימים.
חמתי , הזכירה לו לאחרונה שלפני 21שנה
בתקופת שירותו הצבאי , הרופא אמר לו שאם לא ישן טוב
זה יגרום לו לבעיה בתאים ,בכדוריות (לא הבנתי בדיוק)
והוא יכול להגיע למצב של מוות ! ! ! !
האם קיימת מחלה כזו ?
האם דאגת יתר של חמתי לבנה היא הסיבה האמיתית,ואין תופעה כזו בכלל ברפואה?
(בעלי , מקבל את ה"הבחנה" הזו של הרופא - רק עכשיו "ניזכרו" אחרי 13 שנים)
האם זה אומר שאני צריכה להיות זו שתמיד ערה בלילה כשצריך - כדי שבעלי לא ימות ???
אפילו כשהם נולדו ,בלילות אני זו שהייתי קמה והוא מעולם לא !
אשמח לקבל תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר שינה
ד''ר דליה שכטר-עמיר01/05/2007אכן קיימים מחקרים שמראים כי חוסר שינה (חסך שינה) כרוני עלול לגרום לתחלואה רבה יותר. מכאן ועד מוות קיים מרחק...
אין ספק שיש להימנע ככל שניתן מחסך שינה (אם כי יש גורמים חיצוניים עליהם אין לנו שליטה, אחד מהם - תינוקות וילדים קטנים שצריכים אותנו גם בלילה...). למשל, לא לשקוע במחשב ובטלויזיה על חשבון שעות השינה ולהקפיד על היגיינת שינה טובה כלומר להימנע מקפאין, אלכוהול, ניקוטין ודומיהם בטווח של מס' שעות לפני השינה, להקפיד על סביבת שינה נוחה וכד'.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתעוררת בלילותאתי30/04/2007
אני בת 32 , בריאה, לא נוטלת תרופת , עובדת משרה מלאה ואם לשני ילדים.
אני מתעוררת בלילות ולא יכולה להמשיך לישון הדבר מקשהעליי ביום יום
אשמח מאוד אם אוכל לקבל שם של תרופה טבעית שיכולה לעזור לי לישון, או מאכל מרגיע שאפשר לאכול לפני השינה, כל הצעה יכולה להיות טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלמה נרווין
מור10/06/2007תקני קלמה נרווין מבית מרקחת זה פסיפלורה וזה טבעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתעוררת ולא נרדמת
ד''ר מיכל לוסטיג10/06/2007לעיתים להתעוררות ולקושי בהרדמות סיבות שונות.בוודאי שלא אתן שמות תרופות אך העצה הראשונה היא שבמידה ואינך נרדמת במהלך 15-20 דקות, אל תלחמי בכך, צאי מהמיטה וחזרי אליה רק כאשר שמורות עינייך נסגרות.
נסי לבדוק סיבה להתעוררות. ואם במתח עסקינן העזרי ברופא משפחה.
לילה טוב
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתעוררת בלילות
ד''ר דליה שכטר-עמיר01/05/2007בדרך כלל, התעוררות בלילה וקושי להמשיך לישון מעידים על מתח, מצב של עוררות נפשית גבוהה. ניתן להתגבר על כך ע"י לימוד טכניקות הרפייה שונות (ניתן להשיג ספר הדרכה וקלטת בחנויות ספרים) או ע"י נטילת תכשיר מרגיע כלשהו, מאלה הנמכרים ללא מרשם רופא (בכל בית מרקחת יוכלו להמליץ לך).
חשוב להימנע משתיית משקאות שמכילים קפאין לפחות 3-4 שעות לפני השינה (הכוונה כמובן לקפה וגם תה רגיל, קולה, שוקו).
שיהיו לילות טובים.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- REMאיריס29/04/2007
מה זה בדיוק REM ? האם זה שלב החלומות?
איך זה קשור לתנועה של העין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר REM
ד''ר דליה שכטר-עמיר29/04/2007REM זה ראשי תיבות באנגלית של Rapid Eye Movements - תנועות עיניים מהירות. תנועות העיניים המהירות הן מאפיין פיזיולוגי של שלב החלימה ולכן שלב החלימה קבל את השם שנת REM = שנת חלום.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות במהלך השינהDalia26/04/2007
אני בת 32 ובריאה בדר"כ, בחודשיים האחרונים אני מתעוררת באמצע הלילה כשאשר ירך שמאל שלי רדום לחלוטין, ואז הרגשת הנימול הופכת להרגשת שריפה וצריבה במקום.
בבקרים יש הרגשה של גרד באותו מקום,
האם תופעה זו מוכרת? מה צריך לעשות כדי לבדוק את הנושא לעומק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות בשינה
ד"ר שכטר-עמיר28/04/2007נחוצה בדיקה מדוקדקת ע"י רופא ולא ניתן לעשות זאת דרך הרשת... פני לנוירולוג דרך קופת החולים.
בכל מקרה נראה שלא מדובר בהפרעת שינה ראשונית.
לילה טוב.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינה לבת 9מיכ-קי25/04/2007
עברנו דירה לפני כחודשיים. אני והבנות (12,9. המעבר היה חובה על-פי הסכם גירושין (לפני 5 שנים(. בדירה החדשה לכל בת יש חדר משלה. הגדולה התאקלמה יחסית בסדר והקטנה... לא מצליחה להרדם בחדרה לא שיר, לא סיפור, לא אור קטן ולא גדול ולא ליטוף דבר לא מצליח לנו. וגם אם כבר נרדמה מאפיסת כוחות היא מתעוררת אחרי רבע שעה בבהלה גדולה שקרה משהו. המצב הוא שאם היא נכנסת למיטה שלי לישון (גם לפני שאני הגעתי לשם) היא נרדמת בחדרי החשוך, לבד במיטתי ואפילו בלי ברכת לילה טוב. פשוט מייד נרדמת וישנה חזק עד הבוקר. מה עושים? גם הקטנה יודעת ומנסה לחזור ללילה רגיל... לא מצליחות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 5
מרינה13/12/2012ילדה מתכווצת מתוך שינה ,למה זה קורה? אם יש סיבה לדאגה ..? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות שינה לבת 9
ד''ר דליה שכטר-עמיר25/04/2007בעיית השינה שאת מתארת קרוב לוודאי משנית למצב של מתח וחרדה עקב השינוי. אני מציעה לפנות לייעוץ והדרכה אצל יועצת ביה"ס או פסיכולג/ית ילדים.
לילה טוב,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)