מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אז איזה טיפול יש לנחירותיניב10/06/2007
אז לאן הולכים כדי לטפל ולהפסיק את הנחירות אחת ולתמיד?
יש בכלל טיפול כזה?
איפה הוא מתבצע?
האם זה דרך קופת החולים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לנחרות
ד''ר דליה שכטר-עמיר14/06/2007מס' טיפולים אפשריים: הפחתה במשקל; תרסיס לאף להפחתת גודש; ניתוחי אף (יישור מחיצה, פוליפים) או לוע; טיפול בגלי רדיו.
כל הנ"ל אם אין הפסקות נשימה בשינה במידה משמעותית!! אם יש הפסקות נשימה משמעותיות - הטיפול עפ"ר עם מכשיר שמזרים אויר בלחץ חיובי דרך מסיכת אף (CPAP).
בכל מקרה, להתייעץ עם רופא אף אוזן גרון מיומן שמודע לנושא של הפסקות נשימה בשינה.
לילה שקט.
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות שינהנעם07/06/2007
1.מאיזה מצב של שינה יכולה לנבוע עקמת קלה בגב?
2.אני כמעט כל לילה מתעורר....
פעם אחת בגלל חם או שפעם אחת בגלל שהכרית נופלת.....
מה אני יכול לעשות עם זה?(בכללי.....ללא ייחוס לבעיות של הכרית ושל החום....אני גם לפעמים מתעורר סתם כך)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי תשובות לנעם
ד''ר דליה שכטר-עמיר08/06/20071. למיטב ידיעתי הגורם לעקמת אינו תנוחת השינה.
2. שינה קלה היא תכונה שלא ניתן לשנות. עליך לדאוג לסביבת שינה אופטימלית, להימנע ממשקאות מעוררים ומפעילות פיזית ומנטלית מאומצת סמוך לשינה.
שינה שקטה ונעימה.
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתעוררת בלילה ולא נרדמת שובענת07/06/2007
שלום רב,
אני בת 30, אם לתינוקת בת 9 חודשים. כל פעם כשהבת שלי מתעוררת בלילה ואני קמה אליה, אני לא מצליחה אח"כ לחזור לישון. בד"כ היא מתעוררת ב-1 בלילה, מה שאומר שאני ערה כל הלילה ובבוקר אני הולכת בעבודה עם תיסכול רב.
לדעתי אני לא מצליחה להירדם שוב מרוב מחשבות על כמה שאני רוצה וחייבת להירדם, זה מכניס אותי ללחץ ואז גם כשאני מתחילה להכנס לשינה, המחשבות מעוררות אותי.
התחלתי ליטול חצי כדור ריספונד (כמו ריספרדל) כדי להפחית את המחשבות האלו, אבל בינתיים זה לא עוזר (גם הלילה ישנתי שעתיים!).
השאלה שלי- מה אני אמורה לעשות עכשיו? איך מתחילים את הטיפול בבעיה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נרדמת לאחר שמתעוררות.
דר לוסטיג07/06/2007התאור שאת מתארת הוא תאור קלאסי של חרדה המונעת שינה
הטיפול ינו על ידי ריספונד אלא תרופות אחרות נוגדות חרדה. (ציפראלקס רסיטל ודומיהן)
התייעצי אישית עם פסיכיאטר
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה לא מתקנת ורעשתקוה06/06/2007
שלום,
אני חולת פיבומילגיה, וכמובן שהשינה אצלי בעייתית.
אני ישנה בין 11 ל 13 שעות ביממה ועדיין מרגישה עייפה וסחוטה. מעבר לכך כל רעש, החלש ביותר מפריע לי מאד להרדם (אפילו רעש של מאוורר).
מה ניתן לעשות ע"מ לשפר את השינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברומיאלגיה ושינה
ד''ר מיכל לוסטיג06/06/2007לעיתים, לא תמיד, ישנם סמנים ספציפיים המופיעים בעת שינה בחולי פיברו מיאלגיה. אלה עלולים להביא לתחושת שינה לא מרעננת וצורך בשעות שינה מרובות.לעיתים גם הטיפול התרופתי משפיע על השינה.
מציעה לך להגיע למכון שינה על מנת לעבור בדיקה של שנת לילה ובהתאם לתוצאות -ההמשך
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות שינה
תקוה06/06/2007למה הכוונה סימנים ספציפיים?
אני לא נוטלת תרופות מיוחדות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימנים ספציפיים
דר לוסטיג07/06/2007דפוסי שינה המתבטאים ונראים בבדיקת EEG-בדיקת גלי מוח שעוקב אחר השינה והסימנים -לא מרובים אבל יקיצות לילה מרובות (יקיצה=התעוררות של פחות מ15 שניות שאין זכרן לגביה לרוב), גלי עוררות בתוך השינה.
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו...
תקוה07/06/2007האם תרופת פרוויגיל נתנת לבעיות שינה שאינה מתקנת?
והאם מותר להשתמש בה בהריון?
תודה על ההתיחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוביגיל
ד''ר מיכל לוסטיג10/06/2007אכן ניתנת לעיתים למצבי שינה לא מספקת ללא הפרעת שינה ברורה. ואין לקחתה בהריון.
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דום נשימה חמור ביותר בשנהאברבנאל עזרא04/06/2007
בס"ד
בבדיקת שנה בבית החולים שיבא . נימצא כי אני סובל מדום נשימה חמור ביותר בשנה .
כל המעמצים להיתרגל ל - סיפאף לא הועילו כי נוצר גודש באף אשר לא ניתן לחדירת אוויר דרך
הנחיריים .הומלץ על ניתוח להורדת הלועה , הכך , ופתיחת המעברים של האף .
על פי מה שאני יודעה הוא כי הניתוח לא עוזר ויש לחזור על הניתוח בשנית .
אני רוצה תיפול טיבעי .
בתודה מראש
אברבנאל עזרא יעקב
נייד :0523566703* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת נשימה חסימתית בשינה
ד''ר מיכל לוסטיג04/06/2007שלום,
לא קיים כל טיפול טבעי להפרעה זו, סיכוניה של ההפרעה בעיקר אם היא בדרגת חומרה קשה כפי שאתה מציין הנם בסיבוכיה לטווח ארוך-בפגיעה בעורקים והתפתחות מחלות הקשורות בכך כמו לחץ דם מחלות לב ועוד.
הניתוח יעיל בכ60% . למשקל עודף יש מרכיב חשוב בהפרעה.
ואין טיפולים אחרים למעט שמוש במכשיר cpap או ניתוח במידה והוא יעיל.
בהצלחה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוך שינהגליה04/06/2007
קראתי כאן באתר כתבה שדיברה על מין מתוך שינה והזכירה גם שיש הפרעות נוספות כמו לשרוט את עצמך משינה. אני מתעוררת לפעמים עם שריטות גדולות וכואבות על הגוף ולפעמים אפילו על הפנים. בכתבה היה כתוב שיש טיפול תרופתי לבעיות כאלה, לא שמעתי על זה בחיים, תוכלו לפרט על הטיפול ואם כדאי לי או שיש תופעות לוואי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתוך שינה
ד''ר מיכל לוסטיג04/06/2007שלום,
לרוב התופעות המתוארות הנן תופעות אוטומטיות של השינה המופיעות לרוב בשלב השינה העמוקה ועיקר המסוכנות שבהם הנה עצם הפעולה (כמו אצלך השריטות)?
אם אכן, הרי ניתן להתאים תרופות.
עם זאת יש לשלול הפרעות שינה אחרות, נדירות יותר (וזה בבדיקת שינה).
לא ציינת בת כמה את, האם משתמשת בתרופות, האם את סובלת ממחלות כלשהן.
כל אלה יתבררו בשיחה עם רופא שינה לפני החלטה על בדיקת שינה.
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוסכל לא נרדם בלילות וקם מותשכהן רפי02/06/2007
אז ככה שמי רפי אני בן 25 אני כבר מזה ארבע שנים מתקשה בלהירדם בלילות רק שבתקופה האחרונה זה החמיר עוד יותר כדורי השינה כבר לא משפיעים עלי ,השתמשתי בבונדורמין זודורם סטילנוקס וכבר לא עובדים עלי בנוסף אני שותה 2 כדורי לוריוון כבר ארבע שנים ,ניסיתי כבר הכל הייתי במעבדת שינה בבית לוינשטיין קבעו שם במשך יומיים של טיפול כי הבעיה נובעת כנראה מלחץ אני לקחתי את זה לתשומת ליבי הייתי אצל פסיכאטר ואצל פסיכולוג וניסינו לפתור את הבעיה אך ללא מאום לקחתי תקופה רסיטל לא עבד עלי לא קלונקס לא ואבן ועוד כדורים שכרגע אני כבר לא זוכר את שמם אני באמת מתוסכל הלימודים שלי כרגע לא בשיאם ואני בקושי מתפקד בימים אני ניסיתי גם תרופות אומותיות ניסיתי מדיטציה ,דיקור סיני,מסאזים הכל אני רק בן 25 ומרגיש כמו בן 50 עם כל הכדורים שאני לוקח בבקשה אם תוכלו לעזור לי לפתור את הבעיה הקונקרטית הזאת שממש מעיקה על התפקוד החיים שלי אודה לכם מכל ליבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרפי
ד''ר מיכל לוסטיג02/06/2007אם אכן הבעיה הינה נדודי שינה על רקע רמת מתח וחרדה גבוהים אכן עברת כברת דרך די ארוכה ומתישה בנסיון לטפל. בכל מקרה כדורי שינה אינם הפתרון.
מציעה לך להתייעץ שוב עם פסיכיאטר ו/או רופא שינה באופן אישי ולא להתייאש. קווים כלליים אין לי מה להוסיף היות ואתה יודע אותם מסתבר ובכל מקרה המנע משתיית משקאות מכילי קופאין (לרבות אכילת שוקולד) (ואם אתה אמון על כוסות קפה או קולה מרובים הפחת זאת בהדרגה), המנע מעשיית ספורט בשעות הערב , אל תלחם בהרדמות כלומר במידה ואינך מצליח להרדם תוך כ15-20 דקות צא מהמיטה ושוב אליה רק כשאשר שמורות עיניך נופלות, ואל תרפה מטכניקות הרפיה במידה ולמדת אותן.
בהצלחה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיפי ולישוןריקי31/05/2007
יש לי בעיה שמפריעה לי לישון. אני מתעוררת לפחות 3-4 פעמים כל לילה כדי ללכת לשירותים. מה אפשר לעשות כדי לפתור את זה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוקטוריה
ד''ר דליה שכטר-עמיר01/06/2007מתן שתן מרובה בשעות השינה (=נוקטוריה) יכול לנבוע ממס' סיבות. כדאי להתייעץ עם אורולוג בתחילה. אם את נוחרת כדאי גם לבצע בדיקת שינה כדי לראות אם את סובלת גם מהפסקות נשימה בזמן השינה. זה הולך עם נוקטוריה.
הטיפול בהתאם לסיבה כמובן.
אם לא נמצא דבר - יש טיפולים סימפטומטיים (תרופות).
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר שינה - בת עשרהרחל28/05/2007
בתי בת 14 ועד עכשיו היא ישנה כמו שצריך. בזמן האחרון יש לה פתאום התקפים שהיא לא יכולה להירדם לילה או שניים. זה מפריע לה בתפקוד מן הסתם, והיא נהיית מודאגת לפני שהיא הולכת לישון כי היא לא יודעת אם מחכה לה עוד לילה בלי שינה או לא. מצב כזה הוא נורמלי? זה יעבור לבד או שצריך לעשות משהו?
תודה לכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר שינה
ד''ר דליה שכטר-עמיר28/05/2007נדודי שינה במצבי מתח חולפים (כמו לפני מבחן) הם דבר טבעי. אם מדובר בתופעה מתמשכת בלי גורם נקודתי חשוב לברר מה מסתתר מאחרי נדודי השינה (במיוחד בכיוון של חרדות, דאגות, דכאון) ולטפל בסיבה. וגם: בגיל הזה עלולים להופיע / להתחיל שינויים בשעון הביולוגי שמתזמן את השינה וזו סיבה אפשרית נוספת לנדודי השינה.
בכל מקרה, אם אין שיפור תוך מס' שבועות, כדאי מאוד לפנות לייעוץ במכון שינה. לא כדאי להתעלם מפני שנדודי שינה כשלעצמם מגבירים את הדאגה והחרדה סביב השינה (כמו שתארת) ונוצר מעגל קסמים שקשה לצאת ממנו בהמשך.
בהצלחה.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אילנהאילנה24/05/2007
סובלת מהפרעות שינה, מאז נפטרה אימי ז"ל. וכבר כמה זמן אני תלותית בכדורי שינה,ולא יכולה להיגמל,מכיוון שאז קשה לי להירדם גם לאחר מקלחת חמה או חלב חם ,ניסיתי גם מוצרים טבעיים ולא עזר,וזה קרוב ל-3 שנים לערך....
כמה לעבודה עצבנית, עם עינים אדומות מחוסר שינה,וזה פוגע במהלך העבודה שלי,ובתפקוד היום יומי שלי.
מה את מציעה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילנה
ד''ר דליה שכטר-עמיר24/05/2007שלום,
את מציינת שנדודי השינה הופיעו סמוך לפטירת אמך ז"ל . נראה שגורמים פסיכולוגיים גרמו לכך - ייתכן דיכאון, דאגות, חרדה. לכן אני סבורה שייעוץ פסיכולוגי או פסיכיאטרי יוכל לעזור. אם אכן קיים מצב דיכאוני ייתכן שטיפול תרופתי נוגד דיכאון יעזור.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרווגילnona23/05/2007
שלום ,יש לי אל בן 14 שסובל מהפרעות שינה.
קבלנו לשימוש את התרופה פרוויגיל.
מהן התופעות לוואי הנגרמות עקב שימוש בתרופה זו ועד כמה היא יעילה?
האם ישנו צורך במעקב רפואי במהלך השימוש בתרופה? יש לציין שאחי
סבל בעבר מפ]ירכוסים האם זה ישפיע עליו בעקבות כך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוביגיל
ד''ר מיכל לוסטיג23/05/2007כל אדם הלוקח תרופה עליו להיות במעקב רפואי כלשהו. התרופה יעילה ביותר לטיפול בהפרעות של ישנוניות יתר למינהן.
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא נרדמת בלילותרונה20/05/2007
שלום רב, הבעיה שלי היא מעט משונה - הפכתי ל'ציפור לילה' ואני לא מצליחה להחזיר אתזה - אני ערה בלילות, לפני ימי עבודה, עד השעות הממש קטנות. אני לא מצליחה להירדם לפני 3-4 בבוקר, כל יום, לא משנה כמה אני עייפה. מה גם שאני ממש אוהבת את השקט של הלילה. איזה טיפול ניתן לתת לזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "לא נרדמת בלילות"
ד''ר מיכל לוסטיג20/05/2007שלום,
לא ציינת בת כמה את, איך ומתי התחילו קשיי ההרדמות, האם את מעדיפה או מצליחה לישון בימים.
לקשיי הרדמות בלילות תיתכנה מספר סיבות בינהן הפרעות בתזמון שינה (בשעון הביולוגי) שיכולות להופיע ושכיחות להופיע בגיל ההתבגרות ולעיתים בצורה התנהגותית בשל עבודה במשמרות לילה למשל, וסיבה שכיחה אחרת הנה קשיים רגשיים, מתחים ,עומס, שמונעים כניסה לשינה.
ישנן סיבות נוספות כמו תנועות רגליים המונעות נוחות וכניסה לשינה . כדאי להתייעץ באופן אישי עם רופא שינה.
בהתאם לאבחנה כך יהיה הטיפול
לילה טוב
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר שכטר-עמיר - היכן את מקבלת?טל16/05/2007
אני לא ישנה בלילה ואחר כך ביום - ישנה כל היום. כבר לא יכולה עם הבלאגן הזה . מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוך יום-לילה
ד''ר דליה שכטר-עמיר16/05/2007מהמעט שכתבת לא ניתן לעשות אבחנה אבל ייתכן שיש שיבוש בשעון הביולוגי שמתזמן שינה וערות.
בקשי בקופת חולים שלך הפנייה לייעוץ במכון שינה.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר
המכון לרפואת שינה ועייפות
המרכז הרפואי שיבא, תל השומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתעורר ולא יכול לזוזמאיר15/05/2007
בזמן האחרון התחילה לי תופעה שמאוד מפחידה אותי. אני מתעורר מחלום ולא יכול לזוז, אני מרגיש כאילו אני עדיין בחלום, אבל אני לא, אני כבר ער ומנסה לזוז או להשמיע קול ולא יכול לעשות את זה. מה זה ואיך פותרים את זה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיתוק שינה
ד''ר מיכל לוסטיג15/05/2007התופעה שאתה מתאר הנה תופעה יחסית שכיחה וב90% שפירה לחלוטין. מפחידה אומנם אין בה כל סיכון. מדובר בתופעה בה מרכיב כלשהו משנת החלום מתמשך קמעה -מרכיב של שיתוק השרירים האופיני לשלב שינה זה.
באחוז קטן ביותר של המקרים שיתוק שינה מתלווה לתופעות נוספות כמו ישנוניות יתר במהלך היום הזיות וכו. ואלה דורשים התערבות תרופתית.
שיתוק שינה כתופעה מבודדת אינו מסוכן .
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לשיתוק שינה
יהודה22/06/2007לפני כמה דקות הייתי ממש מבוהל- אני יספר למה.
לא ידעתי שהבעיה היא בעיה ידועה ומוכרת- ובשבוע האחרון היא קרתה לי כמעט כל לילה.
במסגרת הצבאית אני יושן על ספה, 3-4 שעות בלילה.
במהלך היום אני די עייף מהמצב- וזה די נורמלי אני מניח..
וכל לילה כמובן- זה היה חוזר ולא הייתי בטוח מה קורה איתי- אז נבהלתי לגמרי.
חזרתי היום הביתה- מצונן ועם קצת כאבי ראש (מגרנות)- ועכשיו קמתי משינה.. עם אותה בעיה- רק עם הבדל אחד.
העיניים שלי היו פקוחות כמו תמיד, ולא יכולתי להזיז כל חלק בגוף כמו תמיד.
אבל הפעם ראיתי מול העיניים שלי סכין יפנית לבנה מעוצבת- לא ראיתי אחת כזאת בחיים שלי, והיא הופיעה למשך 10 שניות ונעלמה.
רק אחרי דקה יכולתי לזוז- ולא הבנתי מה קורה איתי ולמה..
אחרי שקראתי את הקטע נרגעתי- אבל הקטע של הסכין עדיין מלחיץ אותי- האם זה ההזיות עליהם מדובר? ואם כן- איזה תרופות לקחת בשביל להפסיק את זה..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיתוק שינה והזיות
ד''ר דליה שכטר-עמיר26/06/2007שיתוק שינה עלול להיות מלווה בהזיות כמו שתארת.
הטיפול הוא קודם כל שינה מספקת! חסך שינה עלול להחמיר או אפילו להביא להופעת שיתוק שינה. אם גם אחרי שינה מספקת התופעה לא חולפת ומטרידה ניתן לנסות טיפול תרופתי.
לילה טוב.
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות שינה בילדשרית13/05/2007
שלום,
הבן שלי בן 5 ואף פעם לא ישן לילה שלם. בתור תינוק הוא היה מתעורר הרבה פעמים, ובכל התעוררות נשאר ער לפחות חצי שעה. עכשיו המצב השתפר, אבל עדיין, כל לילה הוא מתעורר לפחות 3-4 פעמים ולוקח לו זמן להירדם. האם יש לו בעיות שינה או שזה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות שינה בילד
ד''ר דליה שכטר-עמיר13/05/2007ראשית עלי להבהיר שפורום זה ייעודי להפרעות שינה במבוגרים.
ככלל: הפרעות שינה מהסוג שאת מתארת הן על רקע התנהגותי, כלומר הרגל שנוצר עקב כך שההורים קמים לילד הבוכה ונוצר "עיסוק" סביב ההתעוררויות בלילה. יש שיטות התנהגותיות לטפל בכך.
את יכולה לפנות לרופא הילדים במכון השינה בשיבא לייעוץ או להתייעץ בפורום הפרעות שינה בילדים ברשת.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)