מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אסטאואיד אוסטאומה+ויטמין D+כאבים.רועי31/05/2011
טוב, סיפור ארוך, ננסה לקצר.
שלום ד"ר, אני רועי, בן 20.
לפני כשנה וחצי עברתי ניתוח להסרת הגידול אסטאואיד אוסטאומה.
ברוך השם הכל עבר בשלום.
בערך לפני שנה, סידרתי את המכונת כביסה, והיה קטע קצר שהחזקתי אותה, יום אחרי התחילו לי כאבי גב, הכאבים לא היו כלכך חזקים אבל הם היו כל הזמן, ללא הפסקה, והתחזקו בעת שתיית אלכוהול (בדיוק כמו עם האסטאואיד אוסטאומה)
אחרי שהלכתי לבערך שלושה ארבעה אורטופדים (חלקם מנתחים אפילו) וכל אחד אמר לי לשים מדרסים לשים חגורה, ועוד כמה דברים, שהייתי בטוח לצערי שזה לא יעזור לי(עשיתי רנטגן, והוא נראה תקין)
שום דבר לא עזר והמשכתי לחיות עם הכאבים (חיים רגילים + אימוני קרב מגע שהייתי עושה, לצערי יצאתי מזה בגלל הכאבים)
שכמו שאמרתי אמנם לא חזקים אבל לא הפסיקו.
אחרי כמה חודשים, שיחקתי עם חבר והראתי לו נעילה על היד(שיטה באמנות הלחימה) לעקם את היד, אמרתי לו שינסה עליי, הבחור כמעט ולא נגע בי! כמעט ולא נגע, לא הרגשתי כלום, ולמרות זאת התחילו לי כאבים גם שם! אותו הסוג של כאבים וגם הכאב הזה לא הפסיק ורק התחזק בצריכת אלכוהול.
אחרי מחשבה מרובה עם עצמי כשהבנתי שזה לא משהו חיצוני, מה שהולך לעזור לי, לא מדרסים לא גבס לא חגורות ולא כלום,
עשיתי קצת (הרבה מאוד) חושבים, ואמרתי שאולי חסר לי איזה ויטמין או משהו בסגנון, מה שהעלה לי את זה זאת העובדה שאני לא ממש אוכל פירות וירקות(לא יודע כמה זה משפיע).
הלכתי לרופאת משפחה שלי, אמרתי לה שאני רוצה לעשות בדיקת דם שקשורה לנושא,
בבדיקת דם (במד של מכבי) הצריכה נאה בין 20 ל100, כאני הייתי על 8.
הייתי כמעט בטוח שזאת הבעיה, ואמרתי לאלוהים שאני כבר לא יכול וחייב למצוא מה הבעיה, להעיף את הכאבים האלה כבר אחרי שויתרתי על הרבה דברים שהיו חשובים לי מאוד בחיים.
יום אחרי התחלתי לקחת תוסף ויטמין D 1000 של SUPHERB,
האמת, הכאבים כמעט ונעלמו.
הבעיה היא שהם לא נעלמו.
כשאני שותה אלכוהול(לצערי אני כבר לא שותה בגלל הכאבים) אז הם חוזרים.
ובישיבה ממושכת הכאבים בגב חוזרים, בכתף(איפה שקרה המקרה עם היד) גם חוזרים הכאבים.
אם אני מפסיק לקחת את התוסף לאחר יומיים שלושה יש גם כן כאבים.
כמעט בטוח שזאת הבעיה, ומקווה מאוד שלא חסר לי עוד ויטמנים (או אם כן, אז אני כבר רוצה לדעת מה הם ולהגמר מהכאבים האלו כבר)
התחלתי לקרוא הרבה מאוד על הויטמין, על הצריכה מהשמש, ממזון,
ועל העובדה שמי שנמצא במחסור חמור יכול להפגע פיזית ואחרי זמן ממושך שהוא נשאר ככה, גם אם יקח ויטמין D זה לא יעזור לו, כי כבר נפגע האזור,
בשביל זה אני פה, מה אני צריך לעשות עכשיו?
קראתי שאפשר לקבל זריקה של ויטמין D עם ריכוז אדיר,
וקראתי שיש דרכים לטפל באזורים הפגועים,
אני רוצה להאמין ואני מאמין שאין לי שוב אסטאואיד אוסטאומה באזורים הנ"ל,
מחכה לתשובתך,
תודה רבה,
רבה, מראש.
רועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לקבל תשובה?
רועי01/06/2011ראיתי שענו פה לכולם חוץ ממני,
חשוב לי מאוד, תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטאואיד אוסטאומה+ויטמין D+כאבים. - תגובה
ד''ר חגי אמיר02/06/2011רועי אני מתנצל.
שאלתך ארוכה ומורכבת ואין לי ממש תשובה אליך.
אתה עושה מה שניראה לך שעוזר...
תמשיך לעשות זאת.
אתה נימצא במעקב אורטופדי..
תמשיך במעקב.
לא ידוע לי על כאב או גידול שמגיב לויטמין D. אבל אם זה עוזר לך ... תמשיך.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח CTיקי30/05/2011
יש לי כאבים חזקים עם משיכות ברגל שמאל,בבדיקה CT כתב הרופא
היצרות מינימלית ספינלית מרכזית משנית לבלט אנולס הדיסק ולהתעבות הלינמנטום פלאבום
מה זה אומר?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח CT - תגובה
ד''ר חגי אמיר01/06/2011שלום יקי
זה אומר שיש לך דיסק בולט לתוך תעלת השידרה שמצר מעט את המקם בו עובר חוט השידרה.
לבד זה לא אומר הרבה.
יש צורך בבדיקה פיזיקלית כדי להחליט אם זה באמת משמעותי או לא.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בצוואר וכאב במגעיאיר30/05/2011
אהלן..
כבר משהו כמו חודש אני מרגיש משהו מתוח לי בצד שמאל בעורף (אולי גיד) וקצת נפוח אבל לא כואב ולא מפריע לתנועה...
אתמול עיסית לעצמי את האיזור והיום בבוקר קמתי עם האיזור נפוח וכואב (רק במגע, כמו מכה) אבל לא כואב בתנועה לשום כיוון... אבל הרגשה של מתיחה מהחלק העליון של הכתף.
בהדגשה שהכאב הוא רק במגע.
לרופאת משפחה יש תור פנוי רק עוד שבוע וכל העניין טיפה מלחיץ כי זה כבר הרבה זמן..
זהו, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בצוואר וכאב במגע - תגובה
ד''ר חגי אמיר01/06/2011יאיר שלום,
אם אתה לחוץ נסה להכנס לרופאת המשפחה מוקדם יותר. רוב הרופאים שומרים מספר מקומות פנויים לקראת סוף היום או למיקרים דחופים.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעצמות השוקייםדניאלה30/05/2011
היי, אני בת 26 ובריאה באופן כללי.
כל פעם שאני עושה פעילות ספורטיבית, יש לי כאבים עזים בעצמות השוקיים (לא בשריר אלא בעצם- בשתי הרגליים).
הלכתי לאורטופד והוא בדק שאין לי שברי מאמץ ושלח אותי לעשות מדרסים.
הבעיה לא עוברת ועדיין כואב לי למרות שאני עושה פעילות ספורטיבית רק עם נעלי ספורט ועם מדרסים מיוחדים שהתאימו לי..(עברה שנה מאז..)
מזה יכול להיות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בעצמות השוקיים - תגובה
ד''ר חגי אמיר01/06/2011שלום דניאלה,
סביר שמדובר בתגובת עומס של השרירים על קידמת עצם השוק.
נסי לשנות את סוג הפעילות שאת עושה וראי אם לאחר מספר שבועות עדיין יש כאבים.
למשל אם את רצה אז ללכת, אם את הולכת אז לדווש באופניים או בקרוס.וכו'.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט דיסק בגב תחתוןענת30/05/2011
שלום
בת 47.
לפני כשלושה חודשים החלו אצלי כאבים באיזור העכוז (נקודה ספציפית) ורגל ימנית אחורית + חוסר תחושה באיזור זה ובעקב הרגל + צליעה קלה ברגל . בבדיקת ct שנערכה הודגם בלט דיסק l5-s1 עם לחץ על השק הטקאלי הכאבים עברו בהדרגה.
אני מטופלת אצל כירופרקט ידוע שנחשב טוב... מזה כחודש.
הכאבים ברגל ובעכוז עברו , אך עדיין כאבים בשעות הבוקר רק בגב תחתון,
חוסר התחושה בעכוז עבר...אך עדיין סובלת מחוסר תחושה (תחושה עמומה), בחלק אחורי עליון של הרגל עד לברך ובעקב- כולל בזרת.
עדיין יש לי צליעה קלה ( קשה לי ללכת על קצות אצבעות רגל ימין - חל שיפור קל)
שאלתי היא האם מצב זה הפיך? האם יעבור? מה עלי לעשות כדי לשפר מצב זה?
בברכה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלט דיסק בגב תחתון - תגובה
ד''ר חגי אמיר01/06/2011ענת שלום,
אכן ברוב המיקרים מצב שאת מתארת הינו הפיך.
וגם אם ישאר אזור קטן עם תחושה מעט ירודה אין צורך ואין סיבה להתערבות.
העיקר שהתפקוד יחזור והכאב ירד.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ענת01/06/2011האם גם אחרי 3 חודשים יש מקום לשיפור של חולשת השריר ברגל?
הומלץ לי לנתח וגם אז לא בטוח שיחול שיפור בעניין זה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר חגי אמיר01/06/2011זה תלוי כמה הדבר מפריע לך.
אם זה מפריע מאד ואת לא יכולה לסבול זאת גשי לנתח.
אולם אם יש לך סבלנות והדבר אינו מפריע לך בחיי היומיום והפעילות השוטפת, המתיני בסבלנות, תוך עשיית פיזיוטרפיה וכירופרקטיקה.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו הזמן לגב BACK
גיורא-כירופרק11/06/2011הכאבים יעברו אבל כדי למנוע חזרתם בהקדם תשתמשי מעתה במיטת היפוך שתשחרר את הלחץ בין החוליות. רק כך תימנעי מכאבים חוזרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעש מהסוליה בנעלאריה30/05/2011
שלום,
יש לי רעש מוזר מהסולייה בנעליים קטרפילר / קאטר פילר כשאני הולך.
קניתי אותה רק לפני 5 חודש בערך.
ניקיתי וצחצחתי אותה כמה פעמים ולא עזר.
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעש מהסוליה בנעל - תגובה
ד''ר יונה יניב31/05/2011אתה זקוק לפורום לא רפואי. זו לא בעיה אורתופדית (אולי של הנעל, אבל בבני אדם אנחנו עוסקים כאן)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקת סחוס בברךאודי29/05/2011
שלום (סליחה מראש על ההודעה הארוכה)
אני בן 35 סובל מכאבים חזקים בברך שמאל.
לפני כחודשיים אובחנה אצלי ע"פ MRI שחיקת סחוס די חמורה
זהו לשון הפיענוח:
נוזל מפרקי בנפח תקין
יש אוסיאופיטים בולטים בעיקר במדור המדיאלי אך גם בשאר המדורים.
אין בצקת עצם
בקדמת הקונדיל הפורמלי המדיאלי יש אזור חסר סחוס נרחב עם בליטה גרמית קדימה.
אי סדירות ופסאודוציסטות קטנות, שקע קטן בפיקה המדיאלית.
אי סדירות של הסחוס בקונדיל הפורמלי המדיאלי באזור נושא משקל.
השבוע עשיתי צילום ברכיים בעמידה ובצילום נראה בבירור מרווח תקין בין העצמות ועל פי פענוח הרופא, הסחוס תקין.
האם יכול להיות שבדיקת ה - MRI "טועה" או שדברים אחרים השפיעו על הבדיקה שנראו כמו שחיקת סחוס ? ואם כן , מה יכולה להיות הבעיה והאם היא פתירה (בניגוד לשחיקת סחוס) ?
מצ"ב צילום
תודה
אודי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיקת סחוס בברך - תגובה
ד''ר חגי אמיר01/06/2011שלום אודי,
ראשית לכל בדיקה יש אלמנטים של טעויות שנובעות הן מהיכולות הטכניות של הבדיקה והן מהיכולות הטכניות והמיקצועיות של המפענח. וזה כולל כ ל בדיקה .
גם בצילום גם ב- MRI, גם ב-CT ובמיוחד ב- US ובמיפוי עצמות.
ולכן כל הבדיקות הן רק בדיקות עזר לרופא הבודק בדיקה פיזיקלית מתרשם מהבדיקה ומההיסטוריה הרפואית של המטופל, וקובע המשך ברור וטיפול בהתאם.
בצילום שלך שאיננו אופטימלי, ומראה את הברך רק במישור אחד, אמנם הסכוס ניראה שמור אולם נראה שאין התאמה מדוייקת בין שני צידי המפרק.
יתכן שעברת איזה שבר בברך כשהיית קטן?
זה יכול להסביר את השינויים שניראים בצילום וגם את השינויים הניווניים שהופיעו בגיל צעיר יחסית.
אתה זקוק לשיקום של הברך.
בדוק אפשרות טיפול ב- APOS therapy.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אודי09/06/2011תודה רבה דר' אמיר
לגבי שאלתך, לא היה לי שבר בברך.
הייתי משחק כדורגל (חובבן) פעם פעמיים לכל אורך השנים.
לגבי הטיפול, הייתי בבדיקה של APOS והבנתי שזה בעצם סוג של פיזיוטרפיה. ולא פותר את הבעיה
האם שמעת ואם כן האם אתה ממליץ על טיפול MBST, של מדטק ?
על פי טענתם הטיפול ב80% פותא את הבעיה ועוזר להתחדשות הסחוס.
תודה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמלול באצבעותשירה29/05/2011
שלום,
אני לא לגמרי בטוחה שזה הפורום הנכון, אם לא אשמח שתפנו אותי להתמחות המתאימה.
הבעיה היא: לפני כשבוע התחילה תחושת נמלול בכל כף יד שמאל. לא משהו רציני, פשוט "נרדמה" בקלות ובתכיפות.
ביומיים האחרונים התרכזה התחושה בקמיצה ובזרת באופן תכוף יותר וחריף יותר עד לאובדן תחושה כמעט. היום החמיר המצב וקצה הזרת ממש ללא תחושה כל הזמן..
אני בת 24, בריאה, לא סובלת משום מחלה או בעיה רפואית, מלבד מחסור בB12 ,ולפני כחצי שנה אובחן גם תת פעילות של בלוטת התריס.
אשמח לתגובה ועצה. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמלול באצבעות - תגובה
ד''ר יונה יניב30/05/2011שתי הבעיות - גם תת פעילות של בלוטת התריס וגם חסר של ויטמין B12 יכולות לרום לנימול והירידה בתחושה. אבל - אם את מאוזנת תרופתית ובדיקות הדם תקינות אזי ייתכן ויש לך פגיעה בעצב האולנרי ביד. לצורך כך יש לבצע בדיקת EMG שזו בדיקת העצבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפרק ירך קרמי גונסוןמשולם בר29/05/2011
כאשר אני עובר בדיקה בשדות תעופה לעיתים נשמע צפצוף כאילו יש בי מתכת. האם השתל הקרמי מכיל מתכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפרק ירך קרמי גונסון - תגובה
ד''ר חגי אמיר01/06/2011שלום מר משולם,
בודאי, החלק הקרמי הוא רק הקצה של הפרוטזה באזור המפרק.
שאר התותב היושב על ובתוך העצם הוא מתכתי.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חם בשוקנירית29/05/2011
לפני כחודש וחצי התחלתי לעשות יוגה באופן לא אינטנסיבי כלל . הרגשתי בערך פעם פעמיים ביום כמו מכות חום באזור השוק מעל הקרסול, ממש הסתכלתי לבדוק אם פגעתי במשהו חם בטעות, אחרי שבועיים בערך זה הפך לכאב והמבות חום נעלמו הכאב הוא אחרי פעילות או בהליכה שמתבצעת בבוקר שהשרירים עוד לא התחממו.
הרופא לא ידע מה זה ונתן לי אתופן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב חם בשוק - תגובה
ד''ר חגי אמיר01/06/2011נירית שלום,
התאור שלך איננו איננו מכוון אותי למשהו ידוע,
בכל מיקרה בשלב זה כדאי להתחיל את היום בהדרגה ולא בפעילות הליכה אינטנסיבית בבת אחת ללא חימום.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבעות כפות רגליים אצל פעוטההילה29/05/2011
שלום רב,
ביתי בת שנה ו7 חודשים, ומלידה האצבע האמצעית בכפות הרגלייים "יושבת" על 2 האצבעות הצמודות לה. היא בעצם נמצאת מעליהן. רציתי לשאול האם זה תקין והאם זה יסתדר מעצמו או שיש לפנות לטיפול מסויים? אציין שהי הולכת יציב מגיל שנה וחודשיים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבעות כפות רגליים אצל פעוטה - תגובה
ד''ר חגי אמיר01/06/2011הילה שלום,
אם זה מפריע לך ולה, ניתן בשלב זה עדיין לנסות "להוריד" את הבוהן העליונה על יד פלסטר קטן שמחזיק את הבוהן למטה.
רצוי להתייעץ עם האורטופד כיצד לעשות זאת ואם עדיין ניתן לעשות כן.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי-סימטריה בסד גבסאיתי29/05/2011
לפני מספר ימים שברתי את רגלי באיזור הקרסול ועקב נפיחות שהתפתחה באיזור הותקן לי גבס רק על החלק האחורי של הרגל כשהוא מוצמד אליה בתחבושות (נאמר לי שזה תהליך של שבוע עד להורדת הנפיחות שתוביל להתקנת גבס מלא).
לאחר 3 ימים לא יכלתי שלא לשים לב שהחלק הימני מוגבה במס' סנ' מהחלק השמאלי של הגבס, מה שיוצר לחץ על הקרסול מצד אחד ואי תמיכה בו (חוץ מהתחבושת) מהצד הנגדי.
שאלתי היא האם יש צורך לעשות משהו בנידון או שאחכה כעצת הרופא עוד כ4 ימים במצב הנוכחי עד להחלפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי-סימטריה בסד גבס - תגובה
ד''ר חגי אמיר01/06/2011איתי שלום.
אם אתה מוטרד גש לבדיקה במוקד או במיון אורטופדי כדי שלא יהיו לך חששות.
בכל מיקרה העמדה מוזקת על ידי הגבס, ובמידה ואינך דורך עליו סביר שאתה יכול לחכות עד הבדיקה של האורטופד.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים של קקנואובלגוס, מה זה?מיקי28/05/2011
שלום.
בביקור אצל אורטופד כף רגל הוא כתב שיש לי נטייה לכפות רגליים שטוחות וסימנים של קקנואובלגוס.
הוא הכתיב את ההבחנה לפקידה שכתבה את המילה הזו כנראה לא איך שאמורים לכתוב אותה.
השאלה שלי היא מה זה אומר?
שוב, סביר להניח שלא ככה כותבים את המילה אבל היא נשמעת מאוד דומה.
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים של קקנואובלגוס, מה זה? - תגובה
ד''ר חגי אמיר01/06/2011שלום מיקי,
האורטופד תאר את כף הרגל שלך,
אמרת שיש לך פלטפוס, בנוסף בעת דריכה העקב שלך מוטה כלפי חוץ תוך כדי השטחת כף הרגל.
אם זה מפריע ניתן להתגבר על כך עם מדרסים טובים.
המדרסים שאני ממליץ הם מסוג Sole supports.
אלה מידרסים ששומרים על יציבה תקינה של כף הרגל מחד, ומאפשרים את תנועת כף הרגל הפיזיולוגית הנורמלית מאידך.
אני מספק מידרסים אלה.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין פריקת כתף למצב נפשיkarztene28/05/2011
בת 37, סובלת מאז גיל 13 מתת פריקת שתי הכתפיים כמו גם מדיכאון מג'ורי רוב חיי.. לפני שנים רבות במהלך שירותי הצבאי, רופא אמר לי שמצב כזה יכול לנבוע ממתח ודכאון נפשי ואפילו ציין לפניי את שם התופעה בלועזית.
שאלתי- האם הוא רק ניסה להפחיד אותי או שאכן קיימת תופעה כזו? ואם כן מה שמה???
לפני מספר חודשים (לאחר הפוגה של שנים) אני שוב סובלת מפריקת כתף ימין מלווה בכאבים קשים עם טווח תנועה מוגבל ביותר עד כדי חוסר תפקוד ואפילו כשאני נושמת עמוקות - כואב!. כמו כן אני שרויה בתקופת מתח,חרדות ודיכאון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש קשר בין פריקת כתף למצב נפשי - תגובה
ד''ר חגי אמיר01/06/2011שלום קרצטן,
כמובן שקיים קשר הדוק בין המצב הנפשי לגופני כל אחד יכול ומשפיע על רעהו.
לכן כדאי לנסות ולשפר כל אחד בניפרד והתוצאה תהייה :
נפש בריאה בגוף בריא.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תשובות בדיקהערן26/05/2011
היי, שמי ערן, בן 29. בריא בדר"כ. נפצעתי לפני כ- 6 חודשים. נפלתי מסולם על קרסול שמאל. כתוצאה מכך זוהה שבר בקרסול וגובסתי כחודשיים. עד עכשיו אני עדיין סובל מכאבים בקרסול. ביצעתי בדיקת MRI. אשמח לדעת מה אומרת תוצאת הבדיקה:
"קרע של הרצועה הטיביו-פיבולארית הקדמית התחתונה (AITFL)".
מה היא חומרת הפציעה? ומה הטיפול שמקבלים בגין פציעה זו?
האם אני חייב לעבור ניתוח או החלמה עם הזמן/פיזיוטרפיה.
אודה לתשובתכם בהקדם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי???
ערן30/05/2011עונים אחריי לשאלות אבל ממני מתעלמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי תשובות בדיקה - תגובה
ד''ר חגי אמיר01/06/2011ערן שלום.
חשוב מאד לגשת ולקבל פיזיוטרפיה.
בשלב זה לא ניראה לי שאתה זקוק להתערבות ניתוחית אולם כדאי מאד לבצע תרגילים והפעלה מבוקרת של הקרסול.
בהצלהח
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)