מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שרירי הרגלים נתפסים לי תוך כדי שינהחנה10/05/2011
שלום רב,
לאחרונה ועל אף שאינני עושה שום פעילות גופנית נתפסים לי שרירי הרגלים בלילה דבר אשר כמובן מעיר אותי בכאבי תופת. הכאב מזכיר לי את תקופת ההריון שזה היה בערך לפני 30 שנה. כיום אינני ושה שום פעילות ספורטיבית ובמהל היום אני יושבת מעל 10 שעות מול המחשב(במשרד).
לא שיניתי תזונה, לא שיניתי מזרן-אנא הנחיות או עצות - הדבר מסב לי כאבי תופת ומעיר אותי . ראוי אולי לציין כי יש לי הפרעות שינה גם ככה בגין גלי חום ובכלל אני ישנה מעט מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירי הרגלים נתפסים לי תוך כדי שינה - תגובה
ד''ר חגי אמיר10/05/2011שלום חנה.
שרירים "נתפסים" בדרך כלל כתגובה לירידה ברמת האנרגיה בתאי השריר.
כיצד זה קורה?
באופן רגיל כשהשריר איננו מכווץ תא השריר שומר על הבדל בריכוזי מלחים בין פנים וחוץ התא. תוך התא קיים ריכוז נמוך של יוני סידן ובחוץ התא נישמר ריכוז גבוה מאד של סידן. ברגע שסיב השריר מקבל פקודה מעצב המחובר אליו להתכווץ, ניפתחים שערים בממברנת התא ובגלל הריכוז הגבוה של הסידן מחוץ לתא הוא נישפך פנימה לתוך התא. העליה בריכוז הסידן בתוך התא גורם להתכווצות הסיבים החלבוניים המכווצים את תא השריר. באותו זמן מתחילים מיד לעבוד משאבות סידן הפועלות להוצאת הסידן חזרה החוצה ושמירה על הפרשי הלחצים של הסידן בין פנים וחוץ התא. פעולה זו של המשאבות דורשת אנרגיה רבה מהתא.
הורדת ריכוז הסידן בתוך תא השריר מאפשר את הרפית השריר לאחר כיווצו.
ואז גירוי עצבי נוסף יביא לתחילת התהליך מחדש וכיווץ נוסף של תאי השריר.
יוצא מכך כי השלב הדורש אנרגיה בתאי השריר הוא שלב השיחרור של ההתכווצות. ולכן כאשר שריר נחלש ומקורות האנרגיה שלו יורדים השריר מתחיל להתכווץ וקשה לו מאד להשתחרר. כך נוצרת "התכווצות שרירים" או "שריר שניתפס".
הדבר יכול לקראת עקב ירידה ברמת הפעילות של השריר, וחולשה שלו. ולעיתים תופעה זו מופיעה עקב פגיעה עצבית כלשהי שיכולה לפגוע במידת האנרגיה הקיימת בסיבי השריר לצורך שיחרור. ולעיתים עקב פגיעה שרירית. גם שינוי בריכוזי מלחים שאנו זקוקים להם בכמויות קטנות, כגון מגנזיום או אבץ, יכולים לגרום לכיווץ שרירים.
במידה והדבר קורה לעיתים תכופות כדאי להוועץ ברופא.
בכל מיקרה רצוי להכנס חזרה לתכנית פעילות גופנית כלשהי בצורה הדרגתית כדי למלא את מאגרי האנרגיה של השרירים חזרה.
יש לבחור את סוג הפעילות שיהיה נעים ורצוי לביצוע כדי שתוכלי להתמיד בו.
ויש להתחיל בעדינות בצורה הדרגתית רצוי להוועץ עם מדריך כושר.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתו של דר נחמני
חנה11/05/2011תודה על תשובתך המאוד ארוכה והמאוד ברורה בשפה הרפואית, בשפת ה"עמחא" - האם אתה מנסה לאמר שפעילות גופנית (שלא עשיתי אף פעם ובוודאי לא בשנים האחרונות) זה מה שיועיל לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתו של דר נחמני - תגובה
ד''ר חגי אמיר11/05/2011חנה שלום,
מצטער אם הלעיתי אותך.
ניסיתי להסביר בצורה הפשוטה ביותר מה קורה בשריר ולמה יש התכווצות.
כן, התחילי בצורה איטית והדרגתית פעילות.
כמו כן אם המצב חוזר שוב ושוב, גשי לרופא להבדק.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ביד ימיןאפרת09/05/2011
שלום רב. הנני בת 58, בריאה בד"כ. לפני שנה ורבי אובחנה אצלי "אצבע הדק" באגודל יד ימין. קיבלתי זריקת קורטיזון לתוך האצבע והיה שקט שנה ורבע, כאמור.
לפני כשבועיים החלו שוב כאבים באותו מקום. אתמול הוזרקה לי זריקת קורטיזון שנייה
לאצבע. לאחר כמה שעות הרגשתי כאבים חזקים ביד שמקרינים לשורש כף היד וכרגע המצב נעשה רע מלפני ההזרקה.
שאלותי הן - מה עושים עם הכאב ? עד כמה זריקות ניתן להזריק ובאיזו תדירות ?
האם זה מסוכן ? לקראת ניתוח ?
בתודה,
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ביד ימין - תגובה
ד''ר חגי אמיר10/05/2011שלום אפרת,
בכל התערבות חודרנית וכן תרופתית קיים סיכון.
לעיתים הסיכון קטן והתועלת רבה ואז אין ספק לגבי ההחלטה לביצוע הפעולה.
לעיתים הסיכון גדול והתועלת קטנה. גם כאן אין ספקות רבות לגבי אי ביצוע ההתערבות.
הספק מופיע כאשר קיימת התערבות עם סיכון קרוב ברמתו למידת התועלת ואז יש לשקול טוב מה עדיף לעשות.
במקרה של הזרקה לעיתים לזריקה חודרת לאזור סמוך לזה שיש להזריק לוכן וגורם לכאבים. לעיתים הזרקה יכולה גם לגרום לנזק לגיד, הדקקות שלו ולעיתים אף לקרע בגיד.
יש להמשיך במעקב אצל הרופא המטפל כדי שיבדוק מה מידת הנזק וימשיך מעקב וטיפול בהתאם לנידרש.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח CTיעלי09/05/2011
בת 31 בגיל 4 עברתי ניתוח סקוליוזיס בגב תחתון
לפני כחודשיים התחילו זרמים נימולים ושריפה ברגליים בידיים ובכל הגוף
עשיתי בדיקת CT צווארי וCT מותני
התוצאות בCT צווארי
מודגמת עמדה לורדוטית מיושרת עם היפוך קל בגבהים C3-C4
הודגם איחוי של גופי החוליות בזוגות כך C
2-C3 ללא מרווח דיסקאלי בינהם וכנ''ל C4-C5
C6-C7 איחוי כמעט שלם גם בגובה D1-D2
זיז גרמי אחורי זעיר בגובה C3-C4 ל גורם להיצרות של התעלה הספינלית הגרמית.
היצרות גרמית של מרבית הפורמינות משני הצדדים בשל השינויים הנ''ל בולטת בעיקר בגבהים C5-C6 ו-C6-C7
הדיסקים
בגובה C3-C4 בלט דיסק מרכזי קטן עם לחץ מתון על השק התקאלי
בגובה C5=C6 בלט דיסק פארא מדיאני שטוח משמאל נושק לשק התקאלי
CT מותני
הודגמה עקמת עמוד שדרה קמורה לשמאל בחלקה העיליון ולימין בחלקה המותני
הודגם עיוות של עמוד השדרה המותני עם היפוך של המנח בגבהים L3-L4
חוליות אילו מעוכות במרביתן, אין עדות להרס גרמי
גובה L3-L4 בלט דיסק דיפוזי מעט גדול יותר מימין עם לחץ מתון על השק התקאלי והפורמינה הימנית.
בגובה L5-S1 בלט דיסק פארא מדיאני ימין עם לחץ מתון על הפורמינה הימנית.
ממצא לוואי : לציין תופעות ואקום במפרקים הסקרו-איליאקלים דו צדדית יותר משמאל וסקלרוזיס פוקלית של עצם האיליאק בסמוך SIJ הימני
אני יודעת שזה די ארוך אך אני רוצה לדעת אם כל התופעות שציינתי בתחילת העמודה אם זה בגלל השינויים בגב, ומה היית מייעץ לי.
תודה על תשומת הלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפענוח CT - תגובה
ד''ר חגי אמיר09/05/2011יעלי שלום
עמוד השידרה שלך מיוחד לכל אורכו הן בצורת התפתחותו והן לאחר הניתוח או ניתוחים שעברת.
לכן לא יהיה זה נכון או הוגן לבקש אותנו לחוות דעה על סמך הכתוב בפיענוח.
לצורך חוות דעת יש לבדוק מה מצבך ולהביט בצילומים ולנסות לראות מה מכל הממצאים אכן מתאים לסימנים אותם את מתארת ולבעיות מהן את סובלת.
לכן האדם הטוב ביותר שיוכל לעזור לך הוא האורטופד המנתח גב שיבדוק אותך ואת הצילומים ויוכל לומר לך מה הדורמים לתחושותייך ומה ניתן לעשות כדי לפתור הבעיות.
חג עצמאות שמח
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירינקסורד09/05/2011
שלום רב. מבקשת את עזרתכם בפענוח תוצאות mri:
הרחבה ציסטית של החוט בגובה c6-7 במרכז החוט.
נראה פס דקיק של חוט מסביב לציסטה, הממצא חשוד כסירינקס.
אין האדרה חריגה.
יתר חוט השדרה בגדר הנורמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירינקס - תגובה
ד''ר חגי אמיר09/05/2011שלום ורד.
באפשרותי רק להסביר את המילים הלא מובנות אולם אינני יכול לדעת את משמעות הממצאים שכן חשוב לדעת רקע ומצב בבדיקה גופנית כדי לדעת במה מדובר.
חוט השידרה העובר במרכז התעלה בעמוד השידרה ולכל אורכה, בנוי מסיבי עצבים ותאי עצב המובילים ומעבדים אינפורמציה מכל אברי הגוף בפריפריה אל המוח, ומהמוח לכל אברי הגוף. צבר סיבי עצב זה עטוף במעטפות המוח וצף בתעלה כשהוא עפוף בנוזל חוט שידרה. במרכז הצבר לכל אורך חוט השידרה יש תעלה קטנה ובה גם נוזל חוט שידרה הקשור לנוזל שמסביבו. סירינקס הוא מצב של התרבות כמות הנוזל בתעלה המרכזית של חוט השידרה והתרחבות של התעלה זו.
לגבי משמעות הממצא עלייך לפנות לרופא ששלח אותך לבדיקה ולברר אצלו.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
ורד09/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זאת בנוסף לבעיה של כאב כתף אני סובליוקנת09/05/2011
מכאב גב תחתון להערכתי בגלל צליעה רבת שנים ברגל נוצר של כאב ומיגבלות קשות האמורות והמגבילות את תנועתי ואני לא יכול ללכת אפילו מטר אחד אני לוקה בהיצירות קשה של ע,ש אובחן כבר לפני כשנתיים ע"י פרופסור ואף הומלצתי לניתוח גב לשיחרור ההיצרות מאחר והלכתי לקבל חוות דעת שנייה ששללה מכל וכל היתערבות כירורגית ההיצרות בה אני מדבר מאחר ואני לא יכול ללכת אני יושב על כיסא גלגלים ונע בעזרתו הן ע"י אדם נוסף המסייע לי ובין בעצמי כל כך מגביל אותי ד"ר מה עלי לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זאת בנוסף לבעיה של כאב כתף אני סובל - תגובה
ד''ר חגי אמיר09/05/2011ייוקנת שלום,
אתה מתאר שני רופאים שאמרו לך דבר והיפוכו, ואתה רוצה לשמוע את ההחלטה השלישית כאן בפורם זה?
לצערי אין לי הכלים או האינפורמציה לדעת ממה אתה סובל ולכן גם לא ליעץ לך מה לעשות בנדון.
גש לחוות דעת שלישית ונסה לראות לאיזה כיוון יטה השלישי.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב כתףיוקנת09/05/2011
אני בן 65 ירדתי מכיסא גלגלים למיטה תוך כדי ירידה אני בלמתי את נפילתי על המיטה עים היד הדמינטית וכך נוצרה אצלי בעיה חדשה וזו: כאב כתף אני כבר לא יכול לשכב על צד ימין בגלל הכאב כתף הכאב מתפשט לי לאורך היד, אני עושה פיזיו והידרו ושום כלום לא עוזר בקרוב אני צריך לעשות אולטרה סאונד כתף ואז הם יאבחנו את הנזק שלדעתי הוא כרגע כפי הניראה מסתכם בכאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב כתף - תגובה
ד''ר חגי אמיר09/05/2011ניראה כי אתה במעקב וטיפול אורטופדי צמוד.
לאחר בדיקת העל קול Ultra-sound ניתן יהיה לדעת יותר בברור במה מדובר ולכוון את הטיפול.
בהצלחה
חג עצמאות שמח
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר רטט -מועילליאורה09/05/2011
שלום.
אני בת 53 סובלת מבעיות אוסתיאותריטיס בקרסוליים ולכן לא הומלץ לי לעשות ספורט כגון הליכה , אלא לשחות או לעשות אופני כושר. מאחר ויש לי גם משקל עודף של כ- 15 ק"ג ועל מנת לעזור לי בהורדת המשקל בנוסף לתזונה נכונה, אני שוקלת לרכוש מכשיר רטט,
אני חוששת שמכשיר הרטט יגרום לי לנזק בעתיד יותר מאשר תועלת מבחינת הנזק למפרקים עקב הרטט .
אני מעוניינת שהמכשיר יחזק שרירים, יחטב את הגוף ויעזור לי לרדת במשקל.
כיצד ניתן לדעת שהפעילות לא תגרום לי נזק אלא רק תועלת ?
האם ידוע ברפואה על מכשירי רטט כציוד שבעזרתו ניתן לרדת במשקל ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר רטט -מועיל - תגובה
ד''ר חגי אמיר09/05/2011דינה יקרה,
ישנם מכשירים רבים ותכשירים רבים המתימרים לסייע לירידה במשקל.
למרות שאין זה הפורם המתאים לכך - אין מכשירי פלא!!!
לירידה במשקל אין תחליף להורדת ה- intake של מזון.
כל מכשיר אחר הוא רק מסייע תומך עוזר וצמוד לשינוי הרגלי אכילה.
אם זו מטרתך חבל על הכסף.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב וכפות רגלייםעינת08/05/2011
שלום,
מזה זמן שאני סובלת מכאבים סכיאטיים (שהחמירו מאוד בהיריון האחרון שהסתיים לפני שנה). לאחרונה אני מרגישה שבנוסף לכך הגב התחתון שלי סובל הרבה יותר מישיבה בכסא (כל כסא שניסיתי עד עתה. גם כסאות "אורתופדיים") וכשאני קמה בבוקר אני מרגישה חולשה וכאבים בכפות הרגליים. אני משתדלת לנעול נעלי ספורט או נעליים שטוחות ונוחות עם תמיכה טובה (נעלי טבע או הלב הכחול).
מה עשוייה להיות הסיבה לכאבים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב וכפות רגליים - תגובה
ד''ר חגי אמיר09/05/2011עינת יקרה.
כולנו משתדלים לענות כמה שניתן לשאלות ולהבהיר מה שניתן בתשובות שמקבלים הפונים מרופאים.
נביאים אנחנו לא.
קשה לומר לך מה מקור בעייתך ללא שיחה מעמיקה וללא בדיקה .
מקור הכאב יכול להיות מכל מקום החל מאברי הבטן האגן, עמוד השידרה העצבים המפרקים הברכיים כפות הרגליים, ורק התחלתי את הרשימה.
אנא פני לאורטופד, אם לא קיבלת מענה את מוזמנת לפנות למרפאותינו, ניבדוק וננסה לעזור במה שניתן.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצלעותחזי08/05/2011
היי,
בתקופה של השנתיים (אולי יותר. אני לא בטוח. יש לי נטייה להזניח) האחרונות אני מרגיש כאבים בצלעות, אבל לא "סתם" בזמן מנוחה. זה קורה, נניח, בזמן שמופעל עליהם לחץ - כשאני ישן על הצד, כשאני עובר מעמידה לישיבה, כשאני פונה מצד לצד וכ"ו. לרוב מדובר בכאבים קלים, אבל לעיתים זה יכול להיות גם כאב חד למשך שברירית שנייה. כאמור, לא משהו שתקף אותי בתקופה האחרונה, אלא באמת משהו שאני סוחב כבר הרבה מאוד זמן. לא יודע אם זה רלוונטי לציין, אבל לפעמים כשאני יושב אני מרגיש שהצלעות מעט "דחוסות" ואת הצורך לעשות "קליק" - ואני עושה.
קצת רקע: עודף משקל כבד. עד לאחרונה שקלתי 120 ק"ג. לאחרונה התחלתי לרדת ועכשיו אני קצת מתחת 110 AND COUNTING. לאחרונה גם התחלתי פעילות ספורטיבית, אירובי וכוח, אבל לא מרגיש שינוי לרעה או לטובה בעקבות הפעילות. הכל אותו הדבר.
ברמת העיקרון, ביום יום הבעיה לא יותר מדי מפריעה לי. כשיש כאב חד אני פשוט עובר אותו וממשיך הלאה, אבל זה בעיקר שיש לי נטייה לא לעשות סיפור מדברים. איפה זה כן מפריע לי? פעם בתקופה (די הרבה זמן. זה לא קורה באופן תדיר), הכאבים האלה מעירים אותי מהשינה. אני פתאום מתעורר עם כאב חד, כשאני ישן על הצד, ואז אני חייב לעבור לשכב על הגב או על הבטן (בדרך כלל על הגב, כי הסיבוב לבטן מעט כואב והסיבוב לגב פחות). זה קורה לי אז כמה פעמים לילה, מלווה אותו במשך מספר ימים ואז נעלם.
הסיבה שלא טרחתי לברר מה עם זה עד עכשיו הייתה שפשוט חשבתי לעצמי, אולי בצדק, שזה פשוט בגלל המשקל וברגע שאוריד אותו, הכל יסתדר. השאלה שלי אם אני באמת צודק וזה פשוט עניין של משקל שצריך לסיים להוריד קודם או שאולי כדאי לפעול גם במישור אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצלעות - תגובה
ד''ר חגי אמיר09/05/2011שלום חזי.
קודם כל כל הכבוד על המלחמה במשקל.
אני יודע כמה זה קשה ואני מריע לך ומעודד אותך להמשיך.
במידה והכאב אינו מטריד אותך יותר מידי - עזוב.
אם זה מטריד ומפריע לך גש לרופא לבדיקה כדי לברר את מקור הכאב.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתון בעיקר לאחר מאמץ חיילתומר07/05/2011
שלום רב!
כיום אני בן 19 והגעתי לרופאה בבסיס עקב כאבים בגב התחתון. היא הפנתה אותי לצילום רנטגן גב ובפענוח יצא:(הצילום לא כ"כ טוב לכן הניסוח יהיה חסר)
אי סדירות במשחים העליונים והתחתונים של ארבע חוליות גביות אמצעיות עם (צילום מחוק) עש שמורל בשתיים מהן. מחשיד למחלה עש שוירמן. התאמה קלינית. עש שמורל בקדמת המשטח העליון של גוף חוליה ל4:צורה אנטומית .
מה זה אומר ממה שאפשר להבין מהצילום בבקשה את עזרתכם יש לי תור לאורטופד רק בעוד שלושה שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב תחתון בעיקר לאחר מאמץ חייל - תגובה
ד''ר חגי אמיר09/05/2011שלום תומר.
ניראה כי הצילומים יכולים להסביר את הכאבים מהם אתה סובל.
סביר להניח כי נזק גדול לא יהיה לך בגב אולם פעילות מאומצת יכולה להגביר את הכאבים בגב.
מדובר במבנה גב עם מספר פגיעות של משטחי העצם בצמוד לדיסקים הבין חולייתיים.
כאשר רואים פגמים כאלה במספר חוליות בצורה רציפה זה ניקרא מחלת שויירמן.
גורם בגרך כלל למבנה עמוד שידרה מעט כפוף לפנים, ולכאבים במאמץ.
גש לאורטופד שיתאים את פעילותך למצב עמוד השידרה.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת דרכיםאמיר07/05/2011
שלום
לפני כחודש עברתי תאונת דרכים ואושפזתי בקפלן יומיים.
יש לי שלוש צלעות שבורות וחשד לסדק בעמוד השדרה שהתגלו בצילום רנטגן.
האורטופד שלח אותי למיפוי עצמות.
מתי הצלעות מתאחות?
ומהו הנזק שיכול לגרום סדק בעמוד השדרה?
אני עובד בעבודה שמשלבת פעילות פיזית?
מה זה יכול לגרום סדק זה?
ומהי בדיקה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת דרכים - תגובה
ד''ר חגי אמיר09/05/2011צלעות בדרך כלל מתאחות תוך שלשה עד ארבעה שבועות.
כאבים יכולים להמשיך קצת יותר אולם לרוב תוך חדש חדשיים הכל עובר.
לגבי החוליה חשוב לדעת היכן החשד לשבר, באם החוליה יציבה יתכן ואין צורך לעשות כלום ותוך מספר חדשים תחזור לפעילות מלאה ללא כל בעיה.
חשוב להיוועץ ברופא שיגיד לך בדיוק מה מידת הפגיעה בחוליה.
לגבי בדיקת מיפוי עצמות פנה לתשובות שלי לשאלות נפוצות.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקע ומים חמיםו.07/05/2011
שלום , היה לי נקע ברגל לפני שלוש חודשים , מאז הלכתי לפיזיותרפיה ואני עושה שם טיפול במים חמים בהתחלה , האם זה טוב לרגע שעברה נקע??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקע ומים חמים - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון08/05/2011לא משנה חום המים כל עוד זה עושה לך טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי עצמותלימור07/05/2011
אני בת 28 וחצי, ילדתי לפני כ-8 חודשים.היה לי בהריון סימפזיוליסיס באגן, דבר אשר הקשה עליי וגרם ללידה קשה-לידת ואקום. לאחר הלידה טופלתי כ-4 חודשים בפיזוטרפיה של רצפת האגן, שיטת אלכסנדר ודיקור, דבר שהקל עליי. כמו כן אני סובלת מאחרי הלידה מכאבי גב, שלאחרונה נהייו בלתי נסבלים.אורטופד שלח אותי למיפי עצמות.
להלן התוצאות: ממצאים: קליטה מוגברת קלה בטרסוס מימין.מוקדים קטנים במקסילרי.פרט לכך במפ.
סיכום:הממצא בטרסוס יכול להתאים לתגובת מאמץ/טראומה.הממצאים במקסילרי ייתכן על רקע דלקת מקומית קלה.
בבקשה אם תוכלו להסביר לי מה זה אומר, כמו כן מה עליי לעשות לדעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי עצמות - תגובה
ד''ר חגי אמיר09/05/2011לימור יקרה.
קודם כל שיהיה לך במזל טוב, ושתיזכי לרוות נחת מצאצאך.
סביר להניח שהכאבים בגב הם מעומס יתר בגב ללא שרירים מספיק חזקים שאינם תומכים בגב בצורה מספקת.
השנה הראשונה של התינוק דורשת מאמץ רב לגב, וניראה כי את זקוקה לחיזוק שרירי הגב.
המיפוי שלך אומר שאין לך בעיה חמורה ואקוטית בגב.
תקבעי זמן לפחות פעמיים בשבוע שאת הולכת להתאמן במכון כושר.
תבקשי מהמאמן בחדר הכושר להמליץ לך על תרגילים לחיזוק שרירי הגב התחתון והבטן.
את גם יכולה להכנס לשיעורי פילטיס או ארובי.
את חייבת לטפל בעצמך שתוכלי לטפל גם בילדך.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה משבר במסרק 5 בכף הרגלגל07/05/2011
לפני שבעה חודשים שברתי את מסרק 5, קובעתי בחבישת גונס במשך שבוע לאחר מכן החליפו לי לתחבושת אלסטית אם אפשרות לדרוך על הרגל באופן הדרגתי.
היום בהליכה ובריצה עדיין אני מרגיש את הכאב, רציתי לוודא האם זה מקובל או שאני אמור לחזור לבדיקה אורטופדית.
תודה, גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה משבר במסרק 5 בכף הרגל - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון08/05/2011סביר אבל שווה לפנות לבדיקה חוזרת וצילום.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשתסימה07/05/2011
שלום,
אני בחורה בת 24, לאבורנטית (חצי מהעבודה זה בעמידה ותנועה מתמשכת, חצי שני זה מול המחשב).
מזה שנתיים היה לי כאב במפרק שמאל, לאחר מכן גם התחילו כאבי גב תחתון נוראים.
הלכתי לרופא משפחה, לאורטופיד, לריאומטולוג, נוירולוג.
רוב הממצאים הרפואיים תקינים, חוץ מבלט דיסק זניח בגב התחתון. נסיתי פיזוטרפיה, הידרוטרפיה וזה לא עזר.
לאחר שנה וחצי לקחתי חופש ארוך, נחתי הרבה, ומפני שכמעט ולא עשיתי מאמצים לא היה לי כאב.
אבל הנה חזרתי לעבודה, ושוב הכאב חוזר ומגביל אותי.
ההחמרה הכי בולטת של הכאב היא בעקבות ישיבה על כסא קשיח (נגיד עשוי עץ) (אפילו אם זה רק ל-10 דקות).
השאלה שלי אליכם היא, אם בצילומי MRI לא נצפה חוץ מבלט דיסק, האם שווה לחזור לאורטופיד? אני אישית מרגישה שזה בכיוון האורטופדיה כי הכאב מתבטא כשאני עושה מאמץ או בתנוחות מסויימות. האם יש סיכוי שורטופיד מסויים לא יראה בעיה אך אחר כן ?
האם שווה לי לנסות אורטופיד אחר?
תודה מראש,
סימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירך שמאל
סימה07/05/2011סליחה, בטעות כתבתי מפרק שמאל, זה ירך שמאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיואשת - תגובה
ד''ר חגי אמיר09/05/2011שלום סימה.
אם כולם היו אותו דבר לא היה צריך כל כך הרבה , נכון?!
כל אורטופד רואה את הבעיה מנקודת מבטו בהסתמך על ניסיונו האישי וידיעותיו.
חשוב לבצע בדיקה לאור התאור שתארת ולהגיע למסקנה מה הגורם לכאב, וכיצד ניתן למנוע אותו.
כבר בתאור הקצר שלך ניראה כי אכן היה שיפור, והחמרה לאחר חזרה לעבודה על כיסא קשיח.
החליפי את סוג הכסא בעבודה במידה וניתן, לכסא שאת יודעת שאינו גורם להחמרה בכאב. יתכן ויפתור את הבעיה.
במידה ולא את מוזמנת וננסה למצא את מקור הבעיה.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)