מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממצאי סריקה CT בבקשה קצת עזרה..יעוץדנה15/05/2011
היי
התלוננתי על כאבים בגב התחתון שפרצו לי ב5 לפנות בוקר פתאום משום מקום כמובן שהתחרפנתי מהכאבים הנוראיים, ישר הלכתי למחרת לרופא משפחה שהפנה אותי לCT דחוף...
התוצאות הן :
מנח החוליות שמור.
קיימת סקרליזציה דו צדדית של החוליה המותנית L5
לא נצפו נגעים הורסי עצם או שברים.
בלט דיסקלי מודגם בגובה L4-L5 המשיק לשק הטיקלי.
בגובה L5-S1 הסריקה תקינה,השורשים הסקרליים שמורים.ללא הרס גרמי.
בסיכום: 1. סקרליצזיה של L5
2. דיסקופטיות,כמפורט.
הרופא משפחה שלי אמר שזה לחץ על עצב הדיסק שבגב התחתון ונתן לי מנוחה וכדורים משככי כאבים, יש לציין כי הכדורים שהביא לי ביום שהלכתי לקבל טיפול לא עזרו בכלל...כאילו ללא כל השפעה, מקווה שהכדור הזה יעזור...
ממה זה נובע? אציין בנוסף כי אני שחקנית כדורגל, מתאמנת פעם בשבוע אומנם...אבל כל חיי שיחקתי כדורגל, אני מדריכת חדר כושר בנוסף (כרגע לא מתעסקת בזה)
ובזמן האחרון לא זכור לי שעשיתי פעולה לא נכונה, או משהו שיינבע מהכאבים, איך זה קורה למעשה סתם ככה באמצע החיים?אני בת 29 יש לציין...
אשמח לעזרה בעניין הממצאים, ולשאלתי איך זה נבע למעשה? ומה אני אמורה לעשות חוץ מלנוח, יש משהו שיבטיח שלא יחזור לי או יש מניעה כלשהי?
תודה רבה ושבוע טוב...דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאי סריקה CT בבקשה קצת עזרה..יעוץ - תגובה
ד''ר חגי אמיר16/05/2011דנה שלום,
מציע לך לגשת לכירופרקטור, יכול להעביר את הכאב תוך מס פגישות .
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל...
דנה16/05/2011תודה רבה ד"ר אך לא אמרת לי ממה זה יכול לנבוע? שקרה לי ככה פתאום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל... - תגובה
ד''ר חגי אמיר16/05/2011קשה לדעת, ללא בדיקה.
אולם יתכן ששכבת לא נכון ויש תזוזה קלה של חוליה אחת על השניה וצריך לעשות מניפולציה כדי להחזיר למקום.
נסי זאת אין לך מה להפסיד.
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שוב ד"ר
דנה16/05/2011תודה רבה אנסה:) המליצו לי על ד"ר נייס בתל אביב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי כאבי גב וכדורגל
דנה23/05/2011היי שוב ד"ר
רציתי לשאול בנוגע לפגיעה שיש לי בגב,פרסמי בפורום הזה לפני כמה ימים שיש לי לחץ על העצב L4-L5 תחילת בלט.
אני שחקנית כדורגל ומתאמנת פעם בשבוע, הכירופרקט שלי אמר שפעם אחת זה לא מספיק זה עומס על הגב ולכן אולי יש מצב שקרה גם מה שקרה כמובן שיש עוד דברים בטח כמו הרמת משקל וכדומה...
השאלה שלי האם אני יכולה לשוב להתאמן בכדורגל? לשחק כבר בצורה פעילה?
אציין כי עשיתי טיפול אחד רק, היום הטיפול השני, פעמיים בשבוע למשך 10 טיפולים
או להמתין עד שאסיים עם הטיפולים ורק אז לשחק כדורגל?
בתודה מראש
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי כאבי גב וכדורגל - תגובה
ד''ר חגי אמיר30/05/2011דנה יקרה,
לא ניתן לפתור לך ולהמליץ המלצות ללא בדיקה והתרשמות ממצבך.
אם את בטיפול של הכירופרקטור מיסרי לו ד"ש ושאלי אותו מה הוא ממליץ.
ישנו כירופרקטור מומחה לספורט, דר' ריצרד גקנר בנתניה.
כדאי להתיעץ איתו.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לייצוב הכתףנועם15/05/2011
שלום,עברתי שני פריקות כתף ונקבע לי ניתוח ארטרוסופי לייצוב הכתף בוולפסון המנתח רשם בהמלצות "נשמח לקבל MRI לפני הניתוח" אבל הMRI נקבע לי רק לאחר הניתוח(בגלל התור הארוך לבדיקה זו) השאלה שלי,האם הניתוח ללא MRI יהיה אפקטיבי באותה מידה גם אם הייתה למנתח בדיקת MRI של הכתף שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לייצוב הכתף - תגובה
ד''ר חגי אמיר16/05/2011נועם ,
תהיה אסרטיבי, הרם טלפון למכון ותאמר להם שניקבע לך ניתוח וה- MRI צריך להיות לפני הניתוח כדי שיראו מה לנתח.
לא כדאי להכנס לפני שיש MRI.
אם צריך גש לרופא המטפל שלך שיתקשר גם הוא למכון ויבקש להקדים את הבדיקה.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מאודרוית14/05/2011
שלום,
בתי בת 8 חודשים, כבר כשהחלה לזחול שמתי לב שהיא זוחלת על גב כף היד, ז"א יד הפוכה. היא מצליחה לזחול ככה, אולם היד תמיד במצב הפוך, ניסיתי לחקות אותה בתנועה זו והדבר כאב לי מאוד. מה יכולה להיות הסיבה לתופעה זו?
תודה מראש
רוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת מאוד - תגובה
ד''ר חגי אמיר16/05/2011שלום רוית,
חשוב לבדוק מה מידת השימוש של הילדה ביד זו.
אם השימוש נורמלי ורק כשהיא זוחלת היא נישענת על גב היד, יתכן שזו השיטה שהיא סיגלה לעצמה שהכי נוחה לה. תינוקות מסגלים לעמצם את השימוש הנח ביותר לפעולות שהם עושים.
ברגע שתתחיל לעמוד וללכת לא תיזדקק לכך עוד.
אם קיימת בעיה בשימוש ביד כדאי לבדוק זאת בהקדם.
בכל מיקרה, ממליץ לקחת אותה לבדיקת רופא אורטופד ילדים.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ידיים נרדמות בזמן שינה.אודליה14/05/2011
שלום רב,
אני בת 35 בהריון מתקדם,סובלת מכאבים חזקים של שתי הזרועות אשר נרדמות לי בזמן מהלך שינה.
הכאב חזק מאוד ומעיר אותי משינה מספר פעמים במהלך הלילה.
מה עלי לעשות?
ולמי עלי לפנות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ידיים נרדמות בזמן שינה. - תגובה
ד''ר חגי אמיר16/05/2011אודליה שלום,
קודם כל פני לרופא המטפל שלך.
יתכן ויבדוק בבדיקות הכלליות משהו שניתן לעזור בחלוקת הנוזלים בגוף,
זו בדרך כלל משתנה בזמן ההריון ולעיתים יכולה לגרום לבעיות כאלה של הצרויות של עצבים במעברים צרים עקב נפיחות שלהם.
נסי לשון עם כריות מתחת לידיים כך שיהיו מוגבהות השינה, או לישון עם מספר כריות מתחת הכתפיים והראש בתנוחת חצי ישיבה , וראי מה עוזר למצב.
בכל מיקרה רוב המקרים מעין אלו חולפים בתום ההריון מקסימום מספר חדשים לאחר הלידה.
התנחמי בזאת.
בשעה טובה ומוצלחת
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תומך גבנ14/05/2011
שלום,
אני בת 21. הגב העליון שלי מעט כפוף קדימה. מייעוץ עם רופא אורטופד נאמר לי שאין מה לעשות, למעט במקרים קיצוניים - ניתוח.
אני מאוד מתוסכלת מהעניין כי אני לא מצליחה ליישר אותו, אלא רק באופן רצוני (וקצת קשה לחשוב כל היום על ללכת זקופה...)
ניסיתי לעבוד על זה גם בחדר כושר, לחזק את זוקפי הגב, אבל המצב לא השתפר יותר מידי...
אני מעוניינת בייעוץ נוסף - האם יש מה לעשות?
ראיתי באינטרנט תומך גב עליון שנאמר עליו שהוא משפר את היציבה.. רציתי לדעת האם זה פתרון טוב? או שזה יעשה את ההפך ויגרום לגב עצל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תומך גב - תגובה
ד''ר חגי אמיר16/05/2011שלוםו נ,
כמו שאמרת כל דבר חיצוני עשוי למנוע פעילות שלך ולגרום לתוצאה ההפוכה.
קודם כל יש להיות בטוחים שאין גורם מובנה בעמוד השידרה או במבנה שלך שגורם לך יציבה כזאת.
במידה וזה באמת רק פונקציונלי, את צריכה משהו שיזכיר לך כל הזמן להזדקף.
נסי ללכת עם חולצת גולף או לשים איזה ענק בצואר שיסייע לך לזכור כל הזמן להזדקף.
יתכן וזה יעזור.
נסי זאת.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב חזקים בנעראמא לנער14/05/2011
בני בן 16.5 וסובל מכאבי גב חזקים. היינו אצל אורטופדית שאמרה שיש לו עקמת קלה (דגש על קלה) אבל הוא ממש סובל מכאבי גב והישיבה על כסאות ביה"ס כמובן שלא מועילים. גם אחרי שעורי ספורט הוא מתלונן על כאבים בגב.
איך אפשר להקל עליו את הכאב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב חזקים בנער - תגובה
ד''ר חגי אמיר16/05/2011שלום אמא מודאגת.
מודאגת ובצדק. לילד בן 16 לא צריכים להיות כאבי גב כל כך חזקים.
אם אינך מרוצה מחוות הדעת אצל האורטופדית הראשונה קחי אותו לבדיקה נוספת אצל אורטופד נוסף.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות באמה יד שמאלג'רי14/05/2011
לאחרונה אני חש דקירות באמה יד שמאל בלבד , מתרחש אחת ליומיים -לא בפעילות או שעה ספציפית למשך של עד חצי דקה
אשמח לדעת ממה יכול לנבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות באמה יד שמאל - תגובה
ד''ר חגי אמיר16/05/2011שלום ג'רי ,
התלונות שלך אינן ספציפיות ,
אם זה מפריע גש לרופא המשפחה שלך או לנוירולוג שיבדוק .
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת גבס שבר בקרסולתמר לובין13/05/2011
ב-18 למרץ שברתי את הקרסול, שני שברים ובעצם השמאלית ריסוק. שהיתי 3 שבועות בבית חרולים עד לניתוח ואחרי שבועיים הורידו תפרים ושמו גבס. עברו ששה שבועות מאז הניתוח, הגבס שלי הוא למעשה גבס-סד, שמאפשר לי להורידו מה שאני עושה כדי להתקלח. הייתי צריכה להוריד אתמול גבס אבל בגלל שביתת הרופאים זה נדחה בשבוע ויתכן שאם השביתה תימשך אף יותר. שאלתי - אם אוריד את הגבס בעצמי ולא אדרוך על הרגל, האם אני עלולה לגרום נזק, ואם זה אפשרי מה אני יכולה לעשות במצב זה כדי להתחיל תהליך שיקום ולא לדחותו עד שהרופאים יחזרו לעבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת גבס שבר בקרסול - תגובה
ד''ר חגי אמיר16/05/2011שלום תמר,
חבל לעשות דברים חפוזים בגלל חוסר סבלנות ללא התייעצות אורטופדית.
פני לאורטופד בקופה הוא ינחה אותך מה לעשות.
בהצחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באזור גיד אכילסרותם מור13/05/2011
שלום רב,
מזה כשנתיים אני סובל מכאבים בגיד אכילס בשתי הרגליים.
טופלתי אצל מספר אורטופדים שונים, הייתי בביקורת אצל ד"ר טיטיון בערב,
היבחנת שיש לי Hagelunds deformity וכן תסמונת אימפינג'מנט אחורי של הקרסול.
הימלצת לי על טיפול פיזיוטרפי ומדרסים.הייתי גם בביקורת אצל ד"ר אברהם ביין שהיבחן כמעט אותו הדבר,
כבר המון זמן שאני עושה את הטיפול הפיזיוטרפי דרך קופ"ח ונע עם מדרסים בהתאם אך אין שינוי במצב שלי ועדיין אני מרגיש כאבים חזקים באזור גיד אכילס ברגליים,
הטיפול הפיזיוטרפי שלי היה עם גלי חשמל,אולטרסאונד ועיסוי לאורך הגיד.
מה עליי לעשות בשביל שהכאבים יפסיקו?האם יש מקום לניתוח?
אודה לכם על העזרה.
רותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באזור גיד אכילס - תגובה
ד''ר חגי אמיר16/05/2011שלום רותם,
הייתי ממליץ לפני שאתה רץ לניתוחים לנסות לפנות ל- B-cure laser, (פתח בגוגל) ונסה להקרין את המקום עם ליזר רך למשך חדש ימים וראה אם זה עוזר.
זה צריך לעלות משהוא כמו 500 ש"ח לחדש ימים, זה ההפסד היחיד שלך.
8 דקות פעמיים ביום צריך להספיק.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר חגי אמיר
רותם מור16/05/2011קודם כל תודה על ההענות.
אבדוק על הטיפול שהצעת, אבל במידה וזה לא עוזר..יש מקום לניתוח עם בעיה כזאת?
כי לפי מה שאמרו לי בעבר אורטופדים שביקרתי אצלם שאם מדרסים ופיזיוטרפיה לא עוזרת אז צריך לעשות ניתוח.
מה הדעה שלך בנושא?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשורש יד ימיןבר13/05/2011
שלום, לפני בערך שנה נפלתי על יד ימין ומאז יש לי כאבים בשורש היד בתנועות מסוימות (ימין, שמאל ,למעלה ,למטה) וזה פוגע לי ביכולת לעשות דברים שכרוכים בתנועות האלה כי אני מרגישה כאבים.
לפני שבועים עשיתי צילום MRI ובתשובות רשמו לי: יש נוזל מוגבר במפרק הרדיו- אולנרי המרוחק המתבלט מעט לאספקט הקדמי של המפרק.
מרווח המפרק שמור. הרצועה הסקפו לונאטית ניראת מעובה בחלקה הקדמי, ככל הנראה קרע חלקי.
נוזל מוגבר במידה מינימלית במפרקי שורש היד.
לסיכום: רושם לנזק-קרע חלקי באספקט בקידמי של הרצוע הסקפו-לונאטית.
פגיעה קלה במפרק הרדיו אולנרי המרוחק.
רציתי לדעת מה זה אומר אם מתישהו הכאבים האלה יעברו לי? ואיזה טיפול נותנים לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשורש יד ימין - תגובה
ד''ר חגי אמיר13/05/2011בר שלום,
במהלך הפגיעה שניפגעת נפגע גם המפרק בין שתי העצמות באמה בסמוך לשרש כף היד.
במפרק זה יש סחוס קטן שמחבר בין שתי העצמות שלעיתים עלול להיפגע בעת חבלה ושבר בשורש כף היד.
חשוב לבדוק האם זה הגורם לכאבייך.
במידה וכן רצוי לגשת למרפאת כף יד במרכז רפואי גדול כמו תל השומר, ולבדוק האם יש מקום להתערבות כלשהי או שמספיק לטפל באמצעים חיצוניים.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בשורש יד ימין
בר13/05/2011אוקיי תודה רבה..
יש לי עוד שאלה אם רשמו לי שיש שם קרע חלקי אתה יודע אולי מה האפשרויות של טיפול ביד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בשורש יד ימין - תגובה
ד''ר חגי אמיר13/05/2011בדיוק לשם כך תפני למרפאת כף יד בתל השומר.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סג"ץאמיר13/05/2011
אני בודק דו"ח רפואי של סבא שלי וכתוב בבדיקה של הבטן:
רכה, לא רגישה, ללא סג"ץ
רוצים בבקשה לדעת מה זה הראשי תיבות סג"ץ!!?????
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סג"ץ - תגובה
ד''ר חגי אמיר13/05/2011שלום אמיר
סג"ץ
סימני גירוי ציפקי.
בכל מיקרה של דלקת כלהי בתוך חלל הבטן נוצר גירוי ציפקי שנותן סימנים מסויימים בבדיקה הפיזיקלית.
כאשר אין מוצאים את הסימנים האלה זה אומר שאין סימנים של גירוי של קרום הצפק העוטף את חלל הבטן מבפנים.
כל הכבוד על האכפתיות והדאגה לסבא.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לפלטינה במרפק ומאמץ פיזיvog12/05/2011
ערב טוב...
במרפק יד ימין שלי קיימת פלטינה שהורכבה לי לאחר ריסוק כל המרפק לפני כשנתיים וחצי. עם הזמן המרפק כולה היתחברה בחזרה אך נישארתי עם מיגבלה בטווחי הכיפוף והיישור של היד. בין היתר כאשר אני מבצע פעולות ספציפיות עם היד אני חש תחושות כאב שחולפות להן באותו הרגע.
שאלתי בעניין:
האם לאור העובדה שהמרפק מחוברת ב-100% מאפשר לי לבצע כל פעולה פיזית שאני רוצה? האם קיים חשש כל שהוא שהמרפק וכל מה שקורה שם יכול להיתפרק לפתע בגלל מאמץ יתר ולחץ שאני מפעיל עליה?
את הברגים והפלטינה השארתי ביד.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לפלטינה במרפק ומאמץ פיזי - תגובה
ד''ר חגי אמיר13/05/2011שלום Vog.
תפקיד הפלטה והברגים להחזיק את חלקי העצם השבורים עד שהגוף מחבר אותם.
אם תירצה ניתן להשוות למלחציים בנגריה, שמחזיקים את חלקי העץ הדוקים עד שהדבק המחזק אותם מתייבש ומתקשה.
לאחר מכן אין עוד צורך בברגים ובפלטה.
ולהפך, במקומות בהם יש ברגים העצם מעט יותר חלשה מאשר במקומות אחרים כי יש בה חור בו עובר הבורג.
לכן לאחר שנתיים וחצי הסבירות גבוהה שהשבר כבר מאוחה היטב. ויעמוד בכל הלחצים הנדרשים.
אולם אם תפעיל לחצים לא נורמליים על העצם כמו הרמת משקולות של פי אחד או שניים ממשקל גופך, יתכן ויהיה שבר דוקא באזורים בהם יש ברגים בעצם שכן שם נקודת התורפה החדשה.
בפעילות ספורטיבית רגילה אין חשש.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת במעטפת הגידאור12/05/2011
מזה כ3 שבועות לאחר כתיבה והקלדה במשב של כמה חודשים התחלתי לסבול מכאבים ומנפיחות בשורש כף היד באיזור הקיפול של האצבעות זה התחיל ביד ימין ועבר גם ליד שמאל,ראשית ניתן לי אתופן ולאחר מכן ארקוקסיה, משיחה עם אורטופד היום נאמר לי שכנראה יש דלקת במעטפת הגידים של כף היד , כאשר אני מכופפת את היד הגיד נראה משוחרר וזז , הכאב טיפה ירד אבל קיים וקיימת נפיחות סביב אזור הקיפול הרופא נתן שוב ארקוקסיה.
שאלותיי הם:
1.האם במצב זה יש להזיז ולקפל את היד על מנת לגרום לריפוי או שזה מזיק ?
2. מה הטיפול המומלץ במקרה כזה?
3. האם פיזיוטרפיה עוזרת?
4.האם בעיה זו יכולה להירפא בלי התערבות כרורגית?
סליחה על האורך אשמח אם תוכל לתת מעט אור על כל הנושא
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת במעטפת הגיד - תגובה
ד''ר חגי אמיר13/05/2011שלום אור,
לשאלותייך:
1.האם במצב זה יש להזיז ולקפל את היד על מנת לגרום לריפוי או שזה מזיק ?
תנועה של גידים משפרת ועוזרת בריפוי. כל זאת כאשר איננו גורמים לכאב על ידי התנועה.
2. מה הטיפול המומלץ במקרה כזה?
כדאי להוועץ באורטופד כפי שעשית כדי לבדוק על איזה גידים מדובר ומה כדאי להמשיך ולעשות.
3. האם פיזיוטרפיה עוזרת?
כן, יותר כך ריפוי בעיסוק. מקצוע הריפוי בעיסוק מטפל בכפות ידיים בגידים ובהפעלת האצבעות. מה שהפיזיוטרפיה עושה בגוף ובגפיים, הריפוי בעיסוק עושה לידיים.
4.האם בעיה זו יכולה להירפא בלי התערבות כרורגית?
זאת שוב שאלה לאורטופד שבודק אותך.
אולם רוב המצבים של דלקות בגידים אינם דורשים התערבות ניתוחית וניתן לפתור באמצעות טיפולים תרופתיים וטיפולי ריפוי בעיסוק.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוש ממצאיםרלי12/05/2011
בני בן ה-13.5 מתאמן מזה כשנתיים בתחום הנינג'יטסו (סוג של קרב מגע). בחודשים האחרונים החל להתלונן על כאבי גב חזקים, ובשבועות האחרונים התנפחה לו ברך ימין.
בביקור אצל אורתופד, הופנתי למיפוי ספקט.
הממצאים: קיימת קליטה מוגברת בשליש אמצעי של הומרוס משמאל.
האם יש אפשרות לקבל הסבר לגבי המוגשים הנ"ל?
לתשובתכם אודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוש ממצאים - תגובה
ד''ר חגי אמיר13/05/2011שלום רלי,
מיפוי ספקט הוא מיפוי עצמות (פני לתשובות לשאלות נפוצות), אשר בודק את הקליטה מכיוונים שונים. כך ניתן למקם את הבעיה הקיימת ביתר דיוק.
ניראה כי לבנך הבעיה שנצפתה בספקט דוקא ביד שמאל באמצע הזרוע.
יתכן וקיבל שם מכה חזקה שגרמה לקליטה מוגברת במיפוי.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת בלט דיסק ועודלירון12/05/2011
L5-S1לפני 8 חודשים ב CT ראו בלט די בולט, ואובחן במיפוי דלקת די פעילה באזור. היום ב MRI רואים שהבלט נשר/נספג ,ורואים שם קצת דלילות סחוס שנותר בין החוליות. אומרים לי שדווקא לבלט גדול יש אכן סיכוי לנשור..
1. מה משמעות הדלילות מכל הבחינות ?
2. מאידך בצוואר בין C5-6 התגלה לי ב MRI בלט דיסק שדי מתקרב לחוט שדרה.
מאילו פעילויות להזהר ? אילו תנועות מותר ? איזו התעמלות כן אפשרית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת בלט דיסק ועוד - תגובה
ד''ר חגי אמיר13/05/2011שלום דוד.
אין לי מושג מה הסבירו לך לגבי דלילות סחוס. מושג זה אינו שגור ורגיל בג'רגון המקצועי ולכן אינני יודע מה הכוונה.
לגבי בלט הדיסק הצוארי ונכון לעמוד שידרה צוארי בכלל:
יש להמנע מתנועות פתאומיות של הצואר שמעוררות כיווץ פתאומי של השרירים שכן דבר זה יכול לגרום להעלאת הלחץ בצורה פתאומית וקיצונית והחמרה בבלט הדיסק.
לחצים חזקים תנועות לא צפויות יכולות לגרום להחמרה.
פרט לכך תתנהג כרגיל תנוע בצורה חופשית וישה פעילות גופנית ככל שניתן.
בהצלחה.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)