מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פציעה בעצם הזנבמאור17/05/2011
שלום, אני ספורטאי ואני מתאמן בענף פאוורליפטינג, ולפני שלושה חודשים בערך בזמן שעשיתי סקוואט, לא שמרו עליי טוב וכתוצאה מזה נפלתי קדימה עם 110 ק"ג עליי. שום דבר לא נפגע, אבל איכשהו נפצעתי בעצם הזנב [למרות שהפגיעה לא הייתה ישירה]. הרגשתי כאבים אבל לא לקחתי את זה ברצינות. משם המשכתי להתאמן עוד חודש וחצי בערך, משקלי העבודה עלו וכך גם הלחץ על עצם הזנב.. זה נהיה בלתי נסבל, זה התחיל להפריע לי גם בהליכה, פשוט כאבי תופת. גם כשאני עושה את הפעולה של עצירת פיפי, אני מרגיש את הכאב שם. עברתי מיפוי עצמות ולא מצאו שום בעיה בגב או בעצם הזנב, בכלל. החלטתי לקחת הפסקה לחודש מאימונים, זה לא החלים בכלל אבל הלחץ ירד.. חזרתי להתאמן ושוב ככל שמשקלי העבודה עלו ככה הלחץ חזר. זה פוגע לי באימונים ובהתקדמת ואני ספורטאי, אני לא יודע מה לעשות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעה בעצם הזנב - תגובה
ד''ר חגי אמיר20/05/2011שלום מאור.
יתכן שקרעת חלק משרירי הדיאפרגמה התחתונה של האגן. השריר "לבטור אני" יוצר למעשה את ריצפת האגן ומתחבר לעצם הזנב מאחור ולעצמות מוצא האגן מלפנים "שריר הפובו-קוקסיגאוס" ומהצדדים לעצם הזנב "שריר האיליו-קוקסיגאוס". דרך שריר זה עוברת השופכה משלפוחית השתן. ועצירה רצונית של השתן נעשית על ידי כיווץ שריר זה.
יהיה קשה לאבחן ולטפל כיון שזוהי פגיעה מאד לא שכיחה, ואין הרבה שמטפלים או מאבחנים פגיעה מעין זו.
גש לכירורג/אורולוג , יתכן והם מכירים יותר טוב פגיעה כזאת.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר צפיפות עצם בגבלאה17/05/2011
אני כבת 65 עשיתי בדיקת צפיפות העצם, והטכנאי אמר לי שברגליים צפיפות העצם תקינה, אולם בגב קיימת תופעה של יתר צפיפות העצם.
א. מה משמעות הממצא בדבר יתר צפיפות העצם בגב?
ב. מקריאת חומר בנושא הבינותי שהמצב ההפוך של חוסר צפיפות העצם טומן בחובו סכנות. האם גם המצב ההפוך כמו במקרה שלי של יתר צפיפות העצם בגב יש בו אי אלו סיכונים?
ג. כיצד מטפלים ביתר צפיפות העצם בגב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר צפיפות עצם בגב - תגובה
ד''ר חגי אמיר20/05/2011לאה שלום,
בדרך כלל תוצאה של יתר צפיפות עצם יכול להופיע בבדיקה עקב שינויים ניווניים באזור המפרקים בין החוליות.
שינויים ניווניים גורמים לצמיחת עצם סביב המפרקים, והתגרמות יתר של העצם בסביבת המפרקים בין החוליות.
תופעה זו יכולה לגרום לקריאה לא מדוייקת של עודף צפיפות עצם.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קרע בלברום בירך יכול להחמירנעה17/05/2011
שלום רב, אני רקדנית ויש לי קרע בלברום בירך זה 7 שנים ,בחודשים האחרונים יש לי כאבים דלקתיים רציניים כמעט כל הזמן במפרק , כאבים שהיו לי עד כה רק בזמן מחזור או פעם בכמה זמן , הכאב לא עובר ורציתי לדעת האם קיימת האפשרות שהקרע החמיר? והאם כדאי לדרוש אמ אר איי ולטפל בזה בהתאם . .??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם קרע בלברום בירך יכול להחמיר - תגובה
ד''ר חגי אמיר20/05/2011שלום נעה,
גם אם לא היית רקדנית, כאבים כפי שאת מתארת, רצוי לברר על ידי MRI ולטפל, על אחת כמה וכמה אם את רקדנית.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שרירים בירכייםדורית17/05/2011
אני סובלת שנים מכאבי ברכיים, בעיקר בקימה מישיבה ובעלייה במדרגות. רופאת המשפחה המליצה לסבול בשקט עד שלא אוכל יותר לעמוד עלהרגליים כי הפתרון בדרך כלל הוא ניתוח, כאשר אין יותר ברירה.
לאחרונה נוספו לי גםכאבי שרירים באזור הירכיים ובעיקר בלילות. כאבים עזים שמעירים אותי ולא נותניםלי מנוח.
האם יש הסבר לכאבים אלה? אני בריאה בדרך כלל ולא נוטלת תרופות פרט לתוספים כמו אומגה 3 וביו פימייל.
אודה על תגובה. דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שרירים בירכיים - תגובה
ד''ר חגי אמיר20/05/2011שלום דורית,
קשה לדעת במה מדובר לללא בדיקה.
כאבים בשרירים בלילה יכולים גם הם להיות ממספר גורמים ולא ניתן להתחיל לבצע איבחון ללא פרטים של הבדיקה והאנמנזה הרפואית.
ממליץ להוועץ עם רופא המשפחה או אורטופד בקופת החולים.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נ . מיקרודיסקטומיה בשיטתHYDROhenrik16/05/2011
שלום -אבקש לדעת מהו הניתוח שאותו אני מציין האם השיטה ידועה ומקובלת
ומה ההבדל בינה לבין שאיבת דיסק -או שזה אותו הדבר ?
בתודה
הנריק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ . מיקרודיסקטומיה בשיטתHYDRO - תגובה
ד''ר חגי אמיר20/05/2011שלום הנריק.
השיטה מקובלת ומבוצעת במספר מרכזים של עמוד שידרה בארץ.
כניראה הכוונה היא לשאיבת דיסק.
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר פתוח ברגל לגבר בן 65רן16/05/2011
אבי בן 65 נפל מסולם יש לא שבר פתוח 25 סמ מעל הקרסול
נותח באותו יום בבית החולים וסמו לא ברזלים צריך לעבור סי טי במקום
הניתוח 48 שעות מהניתוח רצתי לדעת עבור מה מבצעים את הסי טי. אמרו לי שבמידה והסי טי לא תקין צריך ניתוח נוסף?? מה זמן החלמה בארך לשבר מסוג
זה לאדם בגילו ???שוקל 98 קילו מקבל זריקות לבטן אמרו לי 6 חודשים זה נכון
נ.ב סליחה על שגיעות הכתיב אני חייל ואנחנו שנה בישראל
אני ואבא לבד בישראל השמח לקבל הסבר שאני יבין כצת
איך אני מטפל באבא השמח לקבל הסבר כללי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר פתוח ברגל לגבר בן 65 - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון19/05/2011מהתאור לא ניתן להבין מה השאלה.
בכל מקרה בינתיים יש לטפל בו לפי המלצות הרופאים המטפלים.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליקים בברכיים...דן16/05/2011
שלום רב
בחודשיים האחרונים החלה אצלי תופעה מוזרה שלא הייתה בעבר, קליקים בברכיים בכל פעם שאני מיישר את הרגליים, גם בימין וגם בשמאל.
בשבוע האחרון אני גם מרגיש מעט חום באזור הברכיים ואף לפעמים כאבים קלים (לא משהו רציני מבחינת כאב)...
השאלה היא - ממה זה נובע, האם עלי לדאוג? כמו כן אני לקראת הרשמה לחדר כושר ורציתי לדעת האם הדבר מומלץ או שרק יכול לגרום לנזק בעקבות התופעה המוזרה הזו? מה בדיוק עלי לבדוק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה??
דן18/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקליקים בברכיים... - תגובה
ד''ר חגי אמיר20/05/2011שלום דן,
כשמופיעות תופעות לא רגילות יש לבדוק את הברכיים כדי לנסות ולאבחן את הבעיה.
לאחר בדיקה ניתן להזמין אמצאי דימות כמו אולטר-סאונד או MRI אם האבחנה לא ברורה.
בכל מיקרה אם הקליקים אנם מכאיבים ואינם מפריעים אין מה לדאוג.
בהצלחה בברור.
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון תסמונת המדוראבי16/05/2011
בוקר טוב,
לאחרונה הופני ע"י אורטופד לאבחון תסמונת המדור הקלינית.
את ההניה קיבלתי לבית חולים מאיר, אולם מבית החולים נמסר לי כי הבדיקה אינה נערכת עוד.
אשמח לדעת היכן ניתן לבצע כיום את האבחון, ובמידת הצורך גם את הטיפול.
בתודה מראש, ויום מצוין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון תסמונת המדור - תגובה
ד''ר חגי אמיר20/05/2011שלום אבי
ניתו לבצע את הבדיקה במרפאה אורטופדיה ספורט, בבבית חולים תל השומר, או באיכלוב.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טוב סבלתי מכאבי ראש חזקים ל 3סיגל16/05/2011
בוקר טוב היו לי כאבי ראש חזקים מאד למשך 3 שבועות אז הופנתי לבדיקה ובלי קשר סובלת מכאבי צאוור כבר שנה ואלו התוצאות אשמח לקבל תגובה .
היי אני מצרפת פיענוח MRI עמוד שידרה צאוורי אשמח לקבל חוות דעת:
היפוך הלורדוזיס הצואארי לכיפוזיס קל ב C6.
מעבר קרניו צרביקלי והחוט עד C4-5 תקין.
ללא לחץ על החוט.
שינויים ניווניים דיסקוגננים עם OPLL קל ושינויים בפסטים ומפרקים אונקו וורטבליים ב C5-6 וב C6-7.
בנוסף ב C5-6 הדיסק מנוון מונמך עם בלט דיפוזי ללא לחץ והזיזים ללא היצרות.כנל גם ב C6-7.
בגובה D3-4 מודגם בלט דיסק פרא מדיאני שמאל עם לחץ על השק בלבד.
התרשמות: ללא ממצא בחוט וללא לחץ עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב סבלתי מכאבי ראש חזקים ל 3 - תגובה
ד''ר חגי אמיר20/05/2011שלום סיגל
לגבי כאבי הראש אם עדיין נימשכים יש מקום לבדיקת נוירולוג.
לגבי בדיקת הMRI,
קיימים מספר שינויים ניוניים כשלעצמם יכולים לגרום לאי נוחות וכאבים בצואר אולם לפי הסיכום של פיענוח הבדיקה, אין ממצא של לחץ או ממצא בחוט השידרה עצמו.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לנתח כן או לאעמית15/05/2011
שלום
יש דעות שונות ומחקרים שאומרים שאם מנתחים או לא מנתחים התוצאה לאורך זמן היא זהה.
בני בן 39 מתנשא לגובה 1.95 אבל שוקל לפחות 10 ק"ג יותר מהנורמה .
יש לו פריצת דיסק של 11 מילימטר בחוליה L 5 שלוחצת לו על S1 ו S2 בצד ימין
כמובן שיש לו כאבים חזקים והוא טופל בזריקות אפידורל וכדורי הרגעה . כרגע הוא מנסה טיפולי כירופרקטיקה השאלה הנציחית היא האם ללכת לכיוון ניתוח כן או לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לנתח כן או לא - תגובה
ד''ר חגי אמיר20/05/2011שלום עמית.
התשובה הניצחית היא יש לבדוק אותו ולראות מה מידת הנזק העיצבי, יש לראות את צילומי ה- CT או ה- MRI ולהחליט יחד איתו כמה כואב לו וכמה סבלנות יש לו לסבול את הכאב.
ב- 95% תוצאות בתום שנה זהות.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיד סופרספינטוס.נדאף עכו15/05/2011
אני מכיר מישהי בת 82 שסובלת מקרע שלם באורך 1 ס"מ בחלק הדיסטלי של גיד הכתף.
לפני שאותר שהיא סובלת מקרע זה בוצע לה 5 מפגשים של פיזיותרפיה.
רציתי לשאול אם הפיזיותרפיה יכלה לפגוע ולהזיק?
ושנית, מהו הטיפול המקובל בקרע זה?
ואם הטיפול ניתוחי, האם אפשרי לגריאטריים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיד סופרספינטוס. - תגובה
ד''ר חגי אמיר20/05/2011שלום נדאף,
קשה לדעת ללא בדיקה.
בכל מיקרה סביר להניח כי בגיל זה ניתוח יהיה קשה, וגם ידרוש פיזיוטרפיה ממושכת.
בדרך כלל קרע קטן של 1 ס"מ, יתכן וניתן להחזירה לתיפקוד טוב על ידי פיזיוטרפיה בלבד.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסימטריה שוקייםמרדכי15/05/2011
רגל אחת היקף יותר מהשניה בשני סניטמטר בעובי השריר ולמטה ברגל בסניטמטר וחצי ההפרש רופאת המשפחה אמרה שנראה לה שהכל בסדר האם יש סיבה לדאגה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסימטריה שוקיים - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון19/05/2011בהפרש כזה במידה ואין סיבה ברורה לכך הייתי מבצע בדיקת אולטראסאונד לראות שהכל בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים של בדיקת MRI שרש כף ידSahar15/05/2011
בממצאי הבדיקה נכתב:
מודגמת בצקת לשדית החשודה לקונטוזיה באספקט הפלמרי של עצם הקפיטט עם חשד לאי סדירות
מינימלית של המשטח הקורטיקלי. דרושה השוואה לצילומי שורש כף היד .
מודגמת אולנה בעמדה שלילית .
ה – TFC הודגם שמור .
הרצועות הסקאפולונטית והלונוטריקווטרלית הודגמו תקינות .
הגידים המיישרים והמכופפים הודגמו שמורים .
מבני התעלה הקרפלית והאולנרית הודגמו שמורים
אשמח לדעת מה הממצאים אומרים מכיוון שהאורטופדית שלי כרגע נמצאת בחול ואני מאוד רוצה לדעת מה התגלה בבדיקה...
תודה מראש [:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים של בדיקת MRI שרש כף יד - תגובה
ד''ר חגי אמיר20/05/2011שלום סהר,
באופן כללי בבדיקה אין ממצאים חמורים אולם יש מקום להשואה עם הקליניקה ועם צילומים.
לכן כדאי בכל זאת לגשת אל האורטופדית שתראה את התשובות.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת דיסקhenrik15/05/2011
שלום
אני בן 72 הסובל למעלה מ 15 שנה מפריצת דיסקL4-5 .לדיברי המומחים הרבים הבלט אצלי בשני הצדדים אינו מצדיק נתוח .
לפני כ 3 חודישם חלה הרעה משמעותי במצבי עם הקרנה חזקה לרגל ימין שמגבילה אותי בהליכה או בעמידה ומקשה מאד על חיי כולל נמנמת שגדלה לכל חצי הרגל התחתונה .
המומחים הציעו לי שתי זריקות אפידורל בהפרש של 3 שבועות .אם זה לא יעזור הציעו לי שאיבת דיסק בשיטה חדשה של הזרמת איזה חומר על הדיסק (לא כל כך ברורה לי השיטה)
1. לפני כ 14 שנה עשו לי שאיבת דיסק שלא עזר כלל .הוסבר לי שהשיטה הישנה אכן לא יעילה והשיטה החדשה הרבה יותר מוצלחת
אני מבקש לדעת מה היא השיטה החדשה בה תחת שיקוף מחדירים מחט ודרכה מתיזים
איזה חומר על הדיסק .
האם השיטה מוכרת ומה היעילות שלה .
האם יש סיכוי שהנמנמת ברגל תעלם למרות שכבר למעלה מ 3 חודשם אני סובל ממנה ?
ב MRI לפני כחודשיים אין שינוי לעומת המצב שהיה ב MRI לפני שנתיים -מצב שהיה נסבל .
לפני כ 8 שנים קבלתי זריקת אפידורל שלא עזרה כלל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבת דיסק - תגובה
ד''ר חגי אמיר16/05/2011מר קאופמן שלום,
קשה לדעת לפי התאור שלך מה היציעו לך .
מציע שתדבר עם הרופאים באותו מרכז ותברר מה השיטה איך קוראים לה ומה בדיוק עושים.
חבל שציכנס לעוד פרוצדורה שאולי תעזור ואולי לא.
ניסת לפנות לכירופרקטור?
ממליץ לנסות.
בהצחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי מיפוי עצםאיליה15/05/2011
שלום רב לך:
סתבא שלי אישה בן 71 ,התלוננה בחודשיים האחרונות על כאבי כתף שמתגברים בזמן תנועה ובעיקר בלילה
להלן ממצאי מיפוי עצם שעברה:
"קיימת קליטה מוגברת דיפוזית בפרק הירך דו"צ,בטוברקול הגדול בהומרוס מימין ואי סדירות קשה בקליטה בע"ש כולו."
סיכום:
קליטות מוגברות כנ"ל ככל הנראה על רקע שינויים ניווניים.
====================================================
מס' שאלות:
1.מה למעשה אומרת ההבחנה?
2.מה מומלץ לעשות במצב הזה?
נ.ב
היא עברה 10 טיפולים של פיזיוטרפיה (לא הרגש הקלה בכאב),כמו כן האורטופד המטפל המליץ להזריק קורטיזון למקום (הרופא טרם ראה את ממצאי הבדיקה הנ"ל)
ויש לה תור רק לשבוע הבא,
תודה רבה לך על ההתיחסות
בברכה איליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאי מיפוי עצם - תגובה
ד''ר חגי אמיר16/05/2011שלום איליה
כל הכבוד על ההתענינות ועל הניסיון לעזור לסבתך.
קשה לטפל באדם דרך פורם באינטרנט כשמדובר באדם עצמו, קל וחומר כשמדובר באדם שני.
ניראה שהסבתא סובלת משינויים ניווניים מפושטים, שינויים של שחיקה שבאה עם הגיל והשנים והפעילות.
יתכן ומדובר בכאב ממקור צוארי ויתכן בכאב ממקור של הכתף.
קשה לדעת ללא בדיקה מדוקדקת.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)