מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים ביד שמאלשירי20/05/2011
שלום, אני בת 31 יש לי מזה כמה זמן (יותר משנה) כאבים בכל היד השמאלית, פעם באיזור הכתף, שאני לא יכולה להרים אותה או להחזיק משהו, ולפעמים הכאב הוא בקיפול כף היד, אני לא יכולה להחזיק כוס. לא קיבלתי מכה פשוט בשנים האחרונות עבדתי בעבודה קצת פיזית. (אם יש קשר). הייתי אצל אורתופדים רבים, עשו לי רנטגן והכל תקין. רציתי לדעת איזה צילום צריך לעשות כדי לעלות על הבעיה, והאם זה קשור לרקמות הרכות? נ.ב. יש לי בשכמה השמאלית תחושה של רדום ואם אני מתאמצת עם הגב כל הצד השמאלי של הגב והיד כואב. אודה לך על תשובתך והייתי רוצה לבוא לד"ר יונה לביקורת והמלצה. בתודה רבה שירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ביד שמאל - תגובה
ד''ר יונה יניב22/05/2011קשה מהסיפור להסיק מסקנות אבל - ייתכן שהבעיה - צווארית, בכתף או במקום אחר - יש צורך בבדיקה. ניתן להגיע אלי - או במרפאה לכיר' של היד בבי"ח שיבא טל. 03-5305000 או - פרטי בי"ח אסותא - טל. 03-7645440
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימפטום טניס מרפקיוני19/05/2011
שלום דוקטור,
הנני מתאמן קבוע בחדר כושר והפסקתי להתאמן כלפני כשבועיים כשהתחילו כאבים ביד.
הלכתי לאורטופד שאיבחן אצלי מרפק טניס, הוא הפנה אותי לקנות תופסן שאמור להיות מתחת למרפק בנוסף לתרופה של אפותן 400. שאלתי את הרופא האם אני יכול לחזור להתאמן הוא ענה בחיוב כל עוד אנ יהיה עם התופסן ולא לעבוד עם משקולות חופשיות.
קנייתי את התופסן של אפיפוינט שהבנתי כי הוא מועלה.
3 שאלות ברשותך:
1. האם הפתרון הוא מספיק?
2. האם אני צריך ללכת עם התופסן למרפק כל היום (כולל בזמן שינה?) ?
3. מה דעתך לגבי חזרה לאימונים (עם התופסן) בעוצמה נמוכה כמובן.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימפטום טניס מרפק - תגובה
ד''ר חגי אמיר20/05/2011עידן שלום.
1. האם הפתרון הוא מספיק?
יתכן אם הכאב לא יחזור תדע שזה הספיק.
2. האם אני צריך ללכת עם התופסן למרפק כל היום (כולל בזמן שינה?) ?
לפי איך שאתה מרגיש אם אתה מוריד ומופיעים כאבים במרפק אל תוריד.
אין ספק כי לא כדאי לשון עם זה.
3. מה דעתך לגבי חזרה לאימונים (עם התופסן) בעוצמה נמוכה כמובן.
אם אתה מרגיש שהכאב נעלם, אתה יכול לחזור ולהתאמן עם החבק, בצורה הדרגתית ללא הופעת הכאב אם מופיע סימן שעברת את הגבול.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בשבר תלישה ודלקתשניר19/05/2011
שלום!
אני שניר, בן 18. לפני כחודש פרסמתי כאן הודעה שבה רשמתי על הכאבי ברכיים ובכלל על הכאבים העזים שלי ברגליים כבר כמה חודשים...
בקיצור - עשיתי מיפוי עצמות, והגיעו התשובות.
הממצאים גילו שמדובר ב- avulsion fracture (שבר תלישה עד כמה שידוע לי) בברכיים ו-tendonitis בטיביות.
השאלה היא במצב שלי, לקראת הגיוס, מה השיטה הטובה ביותר לטיפול בבעיה? מנוחה לא נראית לי כפתרון במיוחד לא לפני גיוס ובהתחשב בעובדה שאני נח כבר חצי שנה...
מה יש עוד? גיבוס? ניתוח? זמן שיקום?
כל מידע בנוגע לזה נורא יעזור לי.
בתודה מראש,
שניר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בשבר תלישה ודלקת - תגובה
ד''ר חגי אמיר20/05/2011שניר שלום,
הייתי מעוניין מאד לסייע לך.
אולם התצאות שאתה מתאר אינן מספיקות כדי להמליץ לך מה עליך לעשות.
גש לאורטופד שיראה את הצילומים המיפוי ויחליט כיצד להתקדם בברור ובטיפול.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
שניר20/05/2011אני יודע שאתה לא יכול להמליץ לי ספציפית מה שיטת הטיפול בשבילי.
רק רציתי לדעת מה בדרך כלל שיטת הטיפול בבעיה הזו וזמן השיקום המינימלי.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה ב פיענוח צילוםחנה19/05/2011
הופנתי לצילום שוק שמאלית בגלל תחושת צריבה שאיננה מרפה, במקום מאוד ממוקד בשוק.
הצילום מראה "התבלטות קורטיקלית בטיביה דיסטלית באספקט מדיאלי".
אנא עיזרו לי להבין.
תודה
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה ב פיענוח צילום - תגובה
ד''ר חגי אמיר20/05/2011חנה שלום.
האורטופד ששלח אותך לצילום צריך לראות את הצילום ולהפנות אותך למרפאה שמתמחה במקרים כאלה כדי להמשיך את הבירור והטיפול ולא להזניח.
גשי לאורטופד!
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי עצמותעירית19/05/2011
שלום,
אני סובלת מכאבי גב עם הקרנה קשה לרגל, לפעמים שמאל לפעמים ימין, כרגע ההתקף על רגל ימין. יש ממצאים קשים בסי טי ואני מועמדת לניתוח (לא כרגע, ההמלצה לדחות כמה שאפשר).
אבל התווספה לזה בעיה נוספת שבתחילה לא יכולתי למקד בגלל הכאבים בכל השוק הימנית, עד הקרסול. יש לי כאבים בעצם של שוק ימין, כאב אפילו במגע של ליטוף, אתמול עשיתי מיפוי לאחר שבצילום הרופא ראה משהו על השוק, ולהלן התוצאות:
קיימת קלטיה מוגברת בחוליות L3-S1, בבירכיים, ב MP-1 בכפול הרגליים דו צדדי.
שאר השלד תקין , כולל טיביה מימין.
לסיכום קליטת מוגברות כנ"ל ככל הנראה על רקע שינויים ניווניים או דלקתיים.
אודה לך על הסבר.
תודה, עירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי עצמות - תגובה
ד''ר חגי אמיר20/05/2011שלום עירית,
אין ממצא מיוחד במיפוי העצמו תשמוסיף על ה-CT.
אין מיקוד או קליטה באזור השוק וכף הרגל.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר חמור במרפקחני19/05/2011
שלום רב,
אמי בת 74, בזמן צעדה מעדה ונפלה עם כל משקל הגוף על מרפק יד שמאל,
כתוצאה מכך המרפק יצא מהמקום, וגם נשבר (וגם המונח קולואיד הוזכר),
כמה רופאים שלחו אותה באופן בהול לניתוח מיידית, ואילו מנהל מחלקת אורטופדיה
החליט שבשל גילה לא כדאי לה לעבור את הניתוח בעקבות תהליך החלמה ממושך,
היא כבר כשבועיים וחצי מקובעת ומגובסת לאחר שהחזירו את המרפק למקומו,
כל שבוע היא עוברת צילומי רנטגן על מנת לוודא שהמרפק נותר במקומו,
עכשיו רופא אחר אומר שייתכן שללא ניתוח טווח התנועה שלה לאחר הורדת
הגבס תהיה קטנה מאד, אולי אפילו בלתי אפשרית.
אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.
תודה,
חני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר חמור במרפק - תגובה
ד''ר חגי אמיר20/05/2011שלום חני,
לא ניתן ללא בדיקה של המרפק או לפחות בדיקת הצילומים לחוות דעה לגבי טיפול.
יש לבדוק את האמא, את הצילומים ולפי זה להחליט על סוג הטיפול הדרוש.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת גבס אחר שבר בידמיכל ג19/05/2011
לבני הסירו השבוע גבס מהיד לאחר שלושה שבועות.
השבר היה קרוב לבסיס שורש כף היד.
לא קבלתי הנחיות כלשהם כיצד לטפל ביד לאחר הסרת הכבס.
האם יש צורך בפיזיותרפיה? האם יש צורך להניע את היד? האם יש צורך לעשות צילום ולוודא שהכל בסדר?
האם יש הנחיות מסויימות במקרה של ילד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת גבס אחר שבר ביד - תגובה
ד''ר חגי אמיר20/05/2011שלום מיכל.
ילד נחשב מגיל 0 ועד גיל 21.
אין דין ילד קטן לגדול.
כמו כן אין דין שבר ענף ירוק לשבר מלא עם תזוזה .
בקיצור לא ניתן לסייע לך ללא בדיקת הצילומים או לפחות ידיעת האבחנה סוג השבר וגיל הילד.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב - שבר פטישון פנימיארז א19/05/2011
שלום
לפני חמישה שבועות עברתי פציעה בעקבות משהו שנפל עליי במהלך השירות הצבאי.
נלקחתי לבית החולים והוחלט לעשות לי ניתוח לקיבוע בעזרת 2 ברגים את הפטישון הפנימי ברגל שמאל.
אני עברתי את הניתוח יום לאחר הפציע ואני כבר 5 שבועות מגובס בסד גבס עם תחבושת. אמרו לי 6 שבועות ללא דריכה.
ועכשיו רציתי לדעת מתי אוכל לשוב וללכת כרגיל?
והאם כדאי להתחיל לדרוך כבר עכשיו על הרגל למרות שהומלץ רק בעוד שבוע?
תודה רבה :) :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - שבר פטישון פנימי - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון19/05/2011שאלות אלו יש לשאול את הרופאים המנתחים. בכל מקרה ממליץ לעשות מה שהומלץ ולא מה שמתחשק לך.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים בפרק כף היד - בהריוןטל18/05/2011
שלום-
אני בשבוע 36 להריון ולפני כשבועיים החלו לי כאבים מאד מאד חזקים בצד השמאלי של פרק כף היד וכאב זה מקרין גם על האגודל.
הכאב בעיקר מתבטא בבוקר, אז הוא הכי מורגש ואני כמעט ולא יכולה להזיז את כף היד מבלי שזה יכאב מאד ולא יאפשר לי לבצע את הפעולה. במשך היום לאחר שאני מזיזה קצת את האצבעות ואת פרק כף היד, הכאב פוחת בהדרגה אך עדיין נשאר כל היום בעוצמה נמוכה יותר מאשר בבוקר.
הלכתי לאורטופד שאמר לי שמדובר בדלקת בגיד בשתי הידיים ואפשר או לחכות לאחרי הלידה ולראות האם זה עובר מעצמו, או לעבור ניתוח בשתי הידיים לשחרור הלחץ על הגיד.
האם באמת אין שום טיפול אחר?
האם מדובר בתופעה שכיחה בהריון והיא יכולה לעבור מעצמה?
והאם לאחר הלידה אוכל לבצע טיפול תרופתי לתופעה או שזה בעייתי עם הנקה?
קראתי שפיזותרפיה יכולה לעזור, או משחות שונות... נראה לי שניתוח צריך להיות המוצא האחרון, לא?
אשמח מאד לעזרתכם בנושא ולעצתכם,
תודה ויום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חזקים בפרק כף היד - בהריון - תגובה
ד''ר חגי אמיר20/05/2011שלום טל,
אם מדובר בדלקת, בשלב זה של ההריון לא רצוי לקחת כדורים נוגדי דלקת.
ניתן לגשת לריפוי בעיסוק ולהתאים סד ללילה שיתכן ויעזור מעט.
בגדול צדק האורטופד, שברוב המיקרים הבעיה חולפת עצמונית לאחר הלידה ולכן כדאי למשוך ולהעזר בסד עד הלידה ואחר כך להוועץ שוב ברופא אורטופד אם זה עדיין לא חולף.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר מאמץרון18/05/2011
בערך בנובמבר התחילו לי שברי המאמץ (חלק פנימי של הרגל) כשהתחלתי ללכת לכושר קרבי
אחרי חודשיים שלוש שבהם נחתי והתאמנתי לסירוגין (הבנתי שזה לא יכול להמשך ככה וצריך לטפל בזה) הלכתי לפיזיותרפיסט של קופת חולים (הפנייה מאורטופד שאמר שזה Shin Splint) במשך חודש וחצי וחזרתי לפעילות בהדרגה וחזר שוב פעם השבר, הורדתי עצימות כי היה לי גיבוש (קצר, לילה אחד) ובגיבוש לא כאב לי. כמה ימים אחרי זה יצאתי לריצה 6 ק"מ כאב לי ממש קצת ולא התייחסתי לזה ויומיים אחרי זה רצתי שוב פעם 6 ק"מ ואחרי זה כבר כאב לי מאד... אחרי 3 שבועות מהריצה שכאב לי חזרתי שום פעם לרוץ בהדרגה (ריצה קלה על דשא או חול ים) ועשיתי מסע אלונקות בים ולא כאב לי בגלל החול הרך אבל אתמול בלילה והיום כשהלכתי הרגשתי כאבים.
מה הטיפול שאני יכול לעשות כדי שזה יעבור? אני מפחד שזה יפגע בי בשירות הצבאי (מתגייס בנובמבר)
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר מאמץ - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון19/05/2011אין ברירה.
מנוחה מלאה חודשיים ואח''כ חזרה לפעילות באופן מאוד הדרגתי ומבוקר.
בברכה - דר' טיטיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירוש בדיקת סטלובנה18/05/2011
אני בת 36 שנה. לפני שלושה חודשים נפלתי בדרך לעבודה.מאז אני סובלת מכאבי גב ורגל שמאל. לאחרונה עשיתי בדיקת סט והתשובות היו שבלט אנולוס מתון עם השטחת השק התקאלי, חנק בינוני של השק התקאלי לבלט דיסק דיפוזי והיפרטרופיה מתונה של ליגמנטום פלבוס, בלט דיסק+בקע דיסק מרכזי וצדדי שמאלי גורם ללחץ על השורש של S1, שינויים סקלרוטים באספקט האיליאקלי של מפרק SIJ משמאל, חשד לסקרואיליאיטיס. אשמח אם אקבל את עזרתך לגבי ממצאי בדיקתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירוש בדיקת סט - תגובה
ד''ר חגי אמיר20/05/2011שלום לובנה,
הממצאים ב-CT יכולים אולי להסביר את הכאבים אולם אורטופד חייב לבדוק ולראות האם הממצאים בבדיקה אכן מתאימים לממצאים בצילומי ה-CT.
גשי עם התשובה לאורטופד שיבדוק.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזדקנות מוקדמת ושחיקת סחוס קרסולאיתן18/05/2011
ד"ר נכבד, אני לאחר שבר טרימלאולרי בקרסול (חודש אחרי הניתוח), עדיין עם גבס אשר ירד ב 31-5. אני קורא אודות כך שלאחר שבר שכזה עלול להווצר מצב של שחיקת סחוס במפרק ו/או הזדקנות מוקדמת. האם תוכל להסביר באיזה נסיבות זה קורה, מאיזה אחוז מהמקרים ובמה זה תלוי ? האם יש משהו שניתן לעשות כרגע כדי לצמצם את האפשרות שזה יקרה (למשל להוריד את הגבס כבר עכשיו ולהניע את הקרסול כדי למנוע הצטלקות, או פיזיוטרפיה אינטנסיבית במיוחד ?)
מודה לך מראש על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזדקנות מוקדמת ושחיקת סחוס קרסול - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון19/05/2011שינויים ניווניים נגרמים משחיקה כשעמדת המפרק לא אנטומית. כמו כן במידה ויש נזק סחוסי הגורם לכך שהמפרק לא יהיה ''חלק'' ותהיה בו שחיקה מוגברת, גם אז נוצרים שינויים מוקדמים.
לגבי פיזיוטרפיה, עליך לבצע את שממליצים לך הרופאים המטפלים.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט דיסקליאן18/05/2011
שלום מזה חודשוחצי אני סובלת מכאבי גב תחתון,לאחר צילום ct
יצא שיש לי בלט דיסק מה זה ?האם עם מאמץ יתר זה יהיה פריצת דיסק .הטיפול שהוצע לי זריקת אפידורל ואני לא מעוניינת והומלץ עוד פיזותרפיה פילאטיס שאני כבר אתחיל לעשות במקביל אני הולכת לכירופרקט ולטיפול שיאצו האם הטיפולים מתאימים ומה יש אפשרות חוץ מהזריקות לשכוך הכאב .תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלט דיסק - תגובה
ד''ר חגי אמיר20/05/2011שלום ליאן,
נגד כאבים ניתן להוסיף רפלקסולוגיה, ודיקור.
כמו כן הידרוטרפיה יכולה לעזור פלאים.
בהחלט לא חיבים לעשות זריקה אפידורלית אם כי הזרקה מכוונת יכולה לעזור מאד שיכוך הכאב.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדרסים רגילים או לספורטמיקה18/05/2011
היי הומלץ לי לעשות מדרסים. יש לי עודף משקל לא קטן. אני עושה די הרבה ספורט מה שקצת מכאיב לי בכפות רגליים באחרונה...
האם יש הבדל בין מדרסים רגיליים, בהתאמה אישית, למדרסים של ספורט. האורתופד שפניתי אליו אומר שההבדל היחיד זה בכסף....תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדרסים רגילים או לספורט - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון19/05/2011אין הבדל.
רק שלפעילות ספורטיבית כדאי לעשות מדרסים מחומר עמיד יותר.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהיצחק17/05/2011
שלום,
בני בן ה- 5 צריך לעבור ניתוח פטוזיס בעין שמאל והרופא אמר שבניתוח הוא מוציא גיד מהרגל כדי להשתמש בו בניתוח של העין.
הרופא הוא פרופסור מאד מכובד ובעל נסיון עשיר בנושא ובניתוחים מסוג זה אך הוא רופא של העין. ששאלתי אותו האם אורטופד צריך להיות בניתוח ולהוציא את הגיד, תשובתו היתה שאין צורך בכך והוא מבצע זאת בעצמו.
שאלתי היא האם אל עף ניסיונו של הרופא, אין באמת צורך באורטופד שיעשה את הפעולה הנ"ל?
במידה ויבוצע בסופו של דבר הניתוח, מה יהיו ההשלכות והסיכונים לילד בן 5 לאחר הוצאת גיד מהרגל?
תודה,
יצחק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד''ר חגי אמיר20/05/2011שלום יצחק.
אינני מתמצא בסוג הפעולה, אולם אני משער כי אם זו פעולה מקובלת בכירורגיה של העיניים הטכניקה ידועה פשוטה ומקובלת.
אולם יש לברר זאת מעט יותר בפורם רפואת עיניים.
בהצלחה
דר' לגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)