מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב במפרק יש שמאלאלכס24/05/2011
שלום,
מזה מס' שנים יש לי כאב במרפק יד שמאל הנגרם מלחיצה כאשר אני נשען על המרפק.
לפני מס' ימים פניתי לאורתופד שבדק אותי ושלל את כל הבעיות הנפוצות כמו מרפק טניס וכו'...
הרופא נתן לי מרשם ל תרופת ARCOXIA ל 15 יום וספריי סוויס רליף ללא הגבלה.
שאלתי היא, האם לא כדאי לפני תחילת הטיפול לעשות בדיקה יותר מקיפה למציאת מקור הכאב? ואם כן איזה בדיקות עוד קיימות?
תודה מראש,
אלכס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב במפרק יש שמאל - תגובה
ד''ר יונה יניב25/05/2011א ברור מיקום מדויק של הכאב ולכן קשה לענות. אם יש רגישות על ה"שפיץ" - ייתכן וזו דלקת, אם הכאב "בתוך" המפרק עצמו יש צורך בצילום ואולי US לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתפיים וצווארמורן24/05/2011
שלום רב,
רציתי לדעת האם פגיעה בצוואר (חוליות הצוואר) והכתף יכולים לגרום לאחר כמה חודשים למוות פתאומי? או אולי להאיץ תהליך מסויים שיגרום למוות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתפיים וצוואר - תגובה
ד''ר חגי אמיר30/05/2011מורן יקרה,
בספרות הלא מקצועית, רומנים ובילוש רפואי, ניתן למצא את הסיבוך הנדיר ביותר של פגיעה בכלי הדם הצואריים עקב תנועה פיתאומית וחזקה בעת סיבוב הצואר או חבלה צוארית שליכול להביא למוות.
הדבר מאד נדיר ולא מהווה סיכון סביר.
יחסית למספר האנשים הנפגעים מתנועות צואריות פתאומיות, אני לא שמעתי ולא ראיתי מוות כזה מימי.
הסירי דאגה מליבך
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ענייני עורףליבי24/05/2011
היי,
לאמי, אחותי ולי יש מין גבנונית בולטת בעורף: מעין מדרגה בולטת בלתי אסתטית ובמקרה שלי גם תפוסה ודואבת. מאז ילדותי חזרו וביקשו ממני להזדקף, לעמוד ישר, להרים ראש - כל אלו ללא הועיל.
רציתי לדעת מה המקור לעקמימות הנ"ל והאם יש פיתרון.
תודה מראש,
ליבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענייני עורף - תגובה
בועז דקל26/05/2011הי ליבי
הגבשושית בעורף מאפיינת יציבה לא נכונה, וחוסר תנועה באזור. חוסר תנועה מוביל לקיצור וניוון ושרירים ולזרימת דם לקויה באזור. הגבשושית הינה, לרוב, הצטברות שומן סביב האזור שהתנועה בו מוגבלת. תרגילי חיזוק לצוואר יועילו.
היציבה הלקויה - תקשיב למה שכולם אמרו לך ותזדקף. יציבה לקויה בעורף ושכמות תוביל בסופו של דבר גם לכאבי גב תחתון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענייני עורף - תגובה
ד''ר חגי אמיר01/06/2011שלום ליבי,
ניראה לי שזה חלק מהחן הטיבעי של משפחתכם.
לדעתי כדאי ללמוד לחיות עם זה.
בנוגע ליציבה,
כדאי אכן להתעמל ולשפר יציבה זה בהחלט יעזור להרגשה בכללית.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטרופיהיוסי24/05/2011
אטרופיה לשריר בשוק של רגל ימין לילד בן 11 נשלח לאבחון לאורטופד ילדים בעין רואים שההיקף של רגל שמאל בשריר גדול קצת יותר מימין השאלה האם יש סיבה לדאגה? הילד מתפקד רגיל כמו כל ילד בגילוולא מתלונן על איזה חולשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטרופיה - תגובה
ד''ר חגי אמיר30/05/2011שלום יוסי.
זוהי בדיוק הסיבה שעבורה אתה פונה לאורטופד ילדים.
הוא יתרשם אם השוני הוא בגדר הנורמה ואין צורך לעשות מאומה, או שמא הדבר מעבר לגבולות הנורמה ויש לבצע המשך ברור.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעלי mbtחנה23/05/2011
שלום האם הנעלים הללו אכן עזרו למישהו עם כאבי גב תחתון פה? האם הן יכולות להיות פתרון לכאבי גב ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעלי mbt - תגובה
ד''ר חגי אמיר30/05/2011שלום חנה,
MBT פותח כנעל הליכה אשר אמורה לדמות להליכה על הרגל הנעולה בנעל זו, כאילו הולך יחף על חול. כפי שבני שבט ה"מסאי" באפריקה הולכים מרחקים ארוכים יחפים בחולות ואינם מכירים בעיות של כאבי גב. עיקרון הנעל הוא למעשה הפעלת כף הרגל ללא קבלת מתיחה של העקומה האוכית של כף הרגל שכן הסוליה ניראית כנדנדה ולכן "סופגת" את כל התנועה של כף הרגל אליה. לדיברי מייצרי הנעלייים מהסוג הזה, אלה הנעליים הטובות ביותר שמונעות כאבי גב ומשפרות את היציבה.
APOS פותח כאמצעי טיפולי, לא כנעליים ללבישה ביומיום (אם כי ניתן ללובשם במהלך היום גם כן),. העיקרון עליה מושטטות הנעליים הוא עיקרון פיזיוטרפי ידוע הגורם לגירויים מרובים של הכרת הגוף במרחב (גירויים פרופריוצפטיביים). הנעליים עושות זאת על ידי שני חצאי כדור המוצמדים לתחתית סוליית הנעל, הגורמות לכך שההליכה תתבצע על קצה הכדורים. ניתן בהתאם לצורך להסית את הכדורים מהמרכז על ידי פיזיוטרפיסטים של APOS, כדי לקבל אפקטים נוספים של הפעלת שרירים שבדרך כלל אינם פעילים.
לפני שהולכים להשקיע בנעליים וטיפולים מיוחדים רצוי לנסות פעילות מסודרת לחיזוק שרירי הבטן הגב חגורת האגן וחגורת הכתפיים בחדר כושר. בדרך כלל פעילות מסודרת תסייע ותמנע כאבי גב.
מקווה שזה עושה קצת סדר.
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכף רגל שמאל בעקבמאיר הררי23/05/2011
כאבים בהליכה,ובמיוחד במעבר ממנוחה לעמידה,
בצילום אובחן שינויים ניווניים.
האם יש טיפול/הקלה בכאבים.
תוד מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכף רגל שמאל בעקב - תגובה
ד''ר חגי אמיר30/05/2011שלום מאיר,
קודם כל יש וניתן לקבל תרופות שיסייעו לך לצאת ממעגל הכאב,
פעילות מבוקרת עם מדרסים טובים כדוגמת SOLE SUPPORTS יכולים לסייע לך.
יש לבצע פעילות עדינה בצורה הדרגתית כדי לא להחמיר את המצב.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספונדילוליסתזיס L5 S1 דרגה 2-3שרון23/05/2011
שלום רב,
אני בת 33 עם ספונדילוליסתזיס L5 S1 דרגה 2-3 מולד ,סובלת לעיתים מכאבי גב תחתון לאחר מאמץ והקרנה לרגל ימין.
את ההריון הקודם ילדתי בקיסרי שנקבע מראש לאחר החלטת האורטופד שלי.
הניתוח בוצע בהרדמה ספינאלית ואציין שההריון עבר ללא כאבים מיוחדים.
כיום אני בהריון שני בשבוע 22 ואני מרגישה כאבי גב תחתון וכאבי רגליים
האם הריון או לאחריו יכול לסכן את הגב במצב כמו שלי ולהחמיר את המצב?
כמו כן אשמח לדעת מהם הסיכונים במידה ואעבור לידה רגילה?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספונדילוליסתזיס L5 S1 דרגה 2-3 - תגובה
ד''ר חגי אמיר30/05/2011שרון שלום,
מצבך יותר מידי עדין כדי שנוכל ליעץ לך על גבי הפורם האינטרנטי.
רצוי שתתיעצי עם האורטופד שמכיר את מצבך.
אם לא תבואי על סיפוקך, חפשי חוות דעת נוספת ונישמח לסייע. אולם יש לבדוק את צילומי העבר ולבדוק כדי להחליט במה מדובר ומה ניתן לעשות.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקת כתף בפעם השניהאורי22/05/2011
לרופאי הפורום שלום
אני בן 44 עוסק בספורט כתחביב -כדור סל ,גלישת רוח ואופניים.
לפני 5 שנים פרקתי כתף בפעם הראשונה בכדורסל
שבוע שעבר פרקתי שוב את אותה הכתף בנסיבות דומות.
בחדר מיון בוצע צילום לפני ואחרי שחזור לא הובחנה בעיה נוספת ושוחררתי עם הנחיה לביקור כעבור שבועיים אצל אורטופד להמשך טיפול.
1. האם אתה ממליץ על בדיקת mri בכל מקרה?
2. מתי ממליצים על ניתוח ומה מידת יעילותו וכן הסיבוכים ושכיחותם?
3. האם פריקה שנייה מנבאת בהכרח פריקות חוזרות בעתיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריקת כתף בפעם השניה - תגובה
ד''ר חגי אמיר30/05/2011שלום אורי.
לפי הרבה אורטופדים שעוסקים בשטח זה, אפילו אחרי פריקה אחת תהיינה עוד פריקות.
עובדה לך זה קרה.
פריקה שניה מעלה בהרבה את שכיחות פריקות חוזרות וכדאי לבדוק את מצב הכתף לקראת ניתוח.
הטוב ביותר MRI ארתרו.
אולם יתכן וכדאי להתחיל עם בדיקת US.
פנה למומחה כתף.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באצבעות הידייםלדר יונה יניב22/05/2011
אני מבקשת עזרה מאחד הרופאים האם ניתן לפנות למרפאת כאב לכאבים עזים בכפות הידיים, עקב לחץ על העצב בכף יד, ושינויים קשים במרפק יד זו שאי אפשר לנתח בגלל תלותי בקביים בגלל בעיית מפרקי הברכיים תודה מראש ריקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באצבעות הידיים - תגובה
ד''ר יונה יניב23/05/2011שלום ריקי. אם הבעיה עצבית (CTS למשל) רק ניתוח יפתור. אם הבעיה אחרת - ניתן לפנות למרפאת כאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי והרדמות בזרועאורנה22/05/2011
שלום רב
שמי אורנה כבת 42
בעברי מחלת צליאק ולפני כשנה אובחנתי כסובלת באוסטופונייה מקבלת אקטונל שבועי
35 מ"ג.
לאחרונה כאבים שעוברים ברגליים ואחר כך זרועות ואף בצאוור מרגע לקיחת התרופה.
וגם לאחריה..
ניסתי להפסיק את התרופה לשבוע ומדי פעם היו כאבים אם כי פחות
בימים האחרונים מין כאב מציק ברגליים הרגשה של שרירים מתוחים עברתי לנעל שטוחה .כאב מציק שעובר שוב מהיד בזרוע ימין ברגל אך ביד הרגשה של הרדמות בעיקר בזרוע היד מתפקדת אך הרגשה של הרדמות
וברגליים כשהן כואבות חולף מין חום שריפה לשנייה וממשיך הלאה
האם הכאבים הם המאקטונל?
לקחתי גם מקסיבון והיו כאבים דומים אך הרדמות זה חדש ...
עם הפסקת הכדורים והמשך הכאבים מה יכולה להיות הסיבה מין כאב שעובר מהרגליים לזרועות לצאוור וחוזר חלילה און אן אוף וגם יש מידי פעם רגיעה
לא כאב חזק אבל מציק מאד ובעיקר מפחיד אותי פתחתי את האינטרנט וכתבתי עצמות ושרירים כואבים ומיד קפץלי סרטן בעצמות.
נורא מפוחדדת
מה עלי לעשות האם יכולה להיות סיבה של דלקת ?
האם זה עובר ?
אודה על תשובתכם
אורנה
לא הצלחתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי והרדמות בזרוע - תגובה
ד''ר יונה יניב23/05/20111. עלייך לגשת לרופא המשפחה להבדק
2. לא נראה לי כבעיה אורתופדית לכן - אולי תקבלי תשובה מרופא המשפחה או מנוירולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- AVN בירכיים וריקודיםרן22/05/2011
ד"ר שלום רב,
אני בן 23, לפני כשנתיים התפתח אצלי AVN דו צדדי במפרקי הירכיים בעקבות שימוש בסטרואידים במינון גבוה. המחלה שלי היא בערך בדרגה 2, צד ימין יותר חמור מצד שמאל, אולם בשני הצדדים אין תמט של הראש. ניסיתי להעזר בקביים ובכיסא גלגלים לתקופה מסוימת, וכן טיפול בתא לחץ. היום אני כבר כשנה ושלושה חודשים לאחר כל הדברים הללו ואני מתהלך באופן עצמאי לחלוטין. יש לי כאבים קלים בצד ימין בלבד לאחר מאמץ ממושך (יחסית), אולם לדעת כל המומחים שפגשתי במצבי הנוכחי לא כדאי לפנות לניתוח מכל סוג שהוא. אני משתדל לא לעמוד באופן ממושך וכן לא ללכת מרחקים ארוכים וכך אני מתפקד בחיי היום-יום (בעבודה משרדית).
ביום חמישי הקרוב אח שלי מתחתן ובחתונה שלו אני מעוניין לחרוג ממנהגי ולרקוד. השאלה שלי היא אם יש סוג מסוים של ריקודים שכדאי להמנע ממנו? האם קפיצות, לדוגמה, יכולות להשפיע בצורה קשה יותר על מפרק הירך?
תודה רבה מראש, רן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר AVN בירכיים וריקודים - תגובה
ד''ר חגי אמיר30/05/2011רן שלום,
קודם כל מזל טוב.
יתכן וקבר היתה החתונה.
אולם זכור הבריאות שלך חשובה.
אתה תוכל להגיע לעשות הכל אולם הכל בהדרגה ובצורה מבוקרת.
אל תעשה בבת אחת שום דבר שאתה לא רגיל לעשות בדרך כלל כי זה ישר יחזור אליך כבומרנג.
בנה תכנית עם מדריך כושר ותגיע לפעילות מלאה.
היגיע הזמן.
בהצלחה
דר חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי מיפוי עצמות מדאיגים..אורית22/05/2011
שלום ד"ר,
אמי בת 71 סובלת אוסטופורוזיס שנים (לאחרונה התגלה שבר בחוליה L1) ועברה לפני כשבוע בדיקת מיפוי עצמות.
בתוצאות הבדיקה כתוב כי נמצא :
ספקט עמו"ש גבי ומותני
שינויים ניווניים דיפוזיים לאורך עמ"ש
תמט חוליה L1
ריכוזים מוקדיים בצורה קווית בצלעות 2-6 מימין מלפנים -שברים בצלעות
שינויים אוסטיאוארטריטיים קלים בפרק ברך ימין.
מכיוון שתור לאורטופד נקבע לה לעוד כחודש, אשמח להבין קצת יותר מה הממצאים אומרים על מצבה לפני שהיא רואה את התוצאות בעצמה כיוון שהם נשמעים קצת מבהילים(שברים בצלעות,ניוון וכו) ואני לא יודעת אם הם אכן כך, וכמובן אם יש צורך להגיע בחיפות לאורטופד ולא עוד חודש.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאי מיפוי עצמות מדאיגים.. - תגובה
ד''ר יונה יניב23/05/2011בגיל 70, עם אוסטאופורוזיס - שינויים ניוניים הם ממצא רגיל, השברים בצלעות (אם בכלל, שהרי המיפוי הוא בדיקת עזר! ולא משהו אבסולוטי) גם הם יכולים להיות מהאוסטאופורוזיס וכן - מט של L1 - זהו השבר בחולית עמוד השדרה, שידוע עליו כבר. לא נראה לי מדאיג כשלעצמו אבל כמובן דרושה בדיקת האורתופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברוסיטיס טרוכנטריתאורלי רוזנמן21/05/2011
אובחנתי בצילום רנטגן וספקט כחולה בברוסיטיס טרוכנטרית בשתי הירכיים ובשחיקה קלה של העצמות. כשנתיים עברתי פיזיוטרפיה,הזרקת סטרואידים. ואולטרסאונד. מקבלת כעת כשלושה חודשים ארט 50 פעמיים ביום לכפרות. לא יכולה לישון על שני הצדדים וסובלת בהליכה רגילה. האם הליכה יומית יכולה לעזור למרות הכאבים? טיפול בגלי הלם? אחרי שנתיים אולי אין מנוס מניתוח.? מה אחוזי הצלחה? אני בת 53 ופוחדת שהכאבים הכרונים לא יפסיקו. אני אדריכלית ורגלי הכרחיות לעבודתי.אפשר בכלל להיפטר מהצרה הזו?
ממש מיואשת כבר. אשמח לכל עזרא.
תודה רבה מראש. אורלי לי. 0522579617* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברוסיטיס טרוכנטרית - תגובה
ד''ר חגי אמיר30/05/2011שלום אורלי,
כניראה יש בעיה נוספת שגורמת לכאבים שאת מתארת.
הכאבים האלה בדרך כלל מגיעים כתוצאה מיציבה או כוחות המופעלים על העצמות.
אשמח לנסות לעזור לך.
אל תרוצי לבצע ניתוחים כל כך מהר.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפיענוח תצלום רנטגןיובל וולף20/05/2011
לפני 3 שבועות נפלתי ואבחנה של האורטופד הייתה שבר דחיסה בעצם הסירה בשורש יד ימין
אתמול אחרי שהוריד לי תגבס נאמר לי שיש קו סקלרוטי בעצם הסירה ושאני אפנה לכירורג כף יד
צריך לציין שהמקום עדיין נפוח והכאבים לא השתפרו בכלל..
מה זה אומר "קו סקלרוטי"?
מצורף גם תצלום הרנטגן..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפיענוח תצלום רנטגן - תגובה
ד''ר יונה יניב23/05/2011גבס הורד לאחר 3 שבועות???? מוקדם מדי! צריך עוד לפחות! 3 שבועות, אח"כ ציום חוזר ואם יש בעיה - לעשות CT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
יובל וולף23/05/2011קודם כול תודה רבה על התשובה שלי גם היה מוזר שהורידו תגבס לאחר 3 שבועות לאור מה שאני קראתי ששבר כזה מגובס ללפחות 4-6 שבועות!
עכשיו אני שואל עוד פעם מזה "קו סקלרוטי"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - תגובה
ד''ר יונה יניב24/05/2011יכול להיות סימן חיבור או התחלת חיבור או חסר חיבור - תלוי בצורה שלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כול חלקי הרצועות קרעותאבי20/05/2011
שלום רב אשמח לקבל עזרה
אני בן 21 לפני שנה וחצי נפגעתי מרכב כהולך רגל
ונפגעתי בברך פגיעה קשה שזה ACL,PCL,MCL,LCL כול 4 הרצועות קרעות
לגמרי.עברתי שיחזור רצועות .ואני עדין מוגבל לא יכול לערוץ לא יכול לשחק כדורגל וגם
לא יכול לעבוד עבודה פיזית. וכעבים תמיד בזמן כיפוף.מתי יגמר הסבל שלי מה עלי לעשות.
שאלות שלי
העם יש משהו שיכול להחזיר אותי לתפקד כרגיל?
ומה ההשלכות של פציעה כזו??
ובאיזה עבודה אני יעבוד?
בבקשה עזרה אני מאוד סובל אני מיואשש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כול חלקי הרצועות קרעות - תגובה
ד''ר חגי אמיר30/05/2011שלום אבי.
אחד הדברים שיכול לעזור הרבה הוא חיזוק ושיפור יצוב הברך על ידי טיפול APOS.
לדעתי זה אחד הטיפולים הטובים ביותר שיכולים להחזיר אותך לפעילות מצויינת.
חייג 2767*, קבע פגישה להערכה חינם האם הם יכולים לעזור.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)