פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים חזקים במרפק שמאל וזרמים באצב
    ניסים
    06/05/2011

שלום לכולם

אני בן 27 נפגעתי בתאונת עבודה מלפני שנה ב.ת 16.5.10במרפק שמאל ומאז אני מרגיש כאבים חזקים במרפק שמאל וזרמים לאצבעות ורדימות ביד ונפחות מתקשה להרים דברים כבדים ואפילו לא כבדים מאוד ואם אני מחזיק את היד באוויר היה מתעיפת מהר מאוד במיפוי עצמות יש (קליטה מוגברת קלה לא אחידה) בוצע המיפוי בתאריך 9.10 ובתאריך 14.9.10 עברתי וועדה רפואית וקיבלתי 20 אחוז לארבעה חודשים ואחרי ארבעה חודשים הוזמנתי לוועדה שנייה +מסמך שעלי לבצע צילום רנטגן ב.ת 9.1.11 בצילום רנטגן לא מופיע כלום אך עדין הכאבים לא עברו עדין ועל זה הורידו את הנכות ל 10 אחוז ובתאיך 24.5.11 יש לי עוד וועדה אך יש לי מסמכים והמסמכים קיבלתי אותם בתאריך 15.4.11מרופא מומחה באורטופדיה ומנתיח בבית חולים שקימת אצלי תסמונת ל CRPS מה הסיכוי לעבור את הוועדה עם אחוזי נכות וכמה

ותודה רבה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים חזקים במרפק שמאל וזרמים באצב - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    09/05/2011

שלום ניסים.
    לדעתי כדאי לבדוק מה מצב העצבים על ידי בדיקת EMG, יתכן ויש לך עצב כלוא שגורם לכאבים.
    לא ברור מה יחליטו בועדה רפואית זה תלוי מי יושב בועדה וכיצד יתרשם מהכאבים וממצבך.
    מכין שאין ממצאים אוביקטיביים קשה לדעת איזה קביעה סוביקטיבית תהיה.
    בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים עזים באגודלים
    שרון
    06/05/2011

שלום, אני בת 59, לפני כ 14 ימים החלה תחושת נימול בידיים ועם הזמן גם כאבים בשורשי האגודל ופרקי האגודל. קושי בפתיחת בקבוקי, סירוק שיער... אני מטפלת באימי הסיעודית-ולאחרונה היה לי עומס גדול על הידיים.
    רופא המשפחה אמר לי להפסיק את הסטטינים הנלקחים לטיפול בכולסטרול... הדבר לא עזר

מה תתכן האבחנה, ואילו צעדים עליי לנקוט... אני חוששת שמדובר בדבר רציני/חמור. אין באפשרותי לקחת משכחי כאבים/אנטי דלקתיים-אני סובלת מבעיות בכבד.

תודה על העזרה!

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים עזים באגודלים

הוספת תגובה

• כאבים עזים באגודלים - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    09/05/2011

שלום שרון,
    כדאי לגשת לבדיקת אורטופד,
    יכולים להיות מספר מקורות לנימול בידיים וכדאי לברר זאת.
    פעילות אינטנסיבית בידיים יכול לגרום להתעוררות של דלקת בבסיסי האגודלים.
    וסטטינים בהחלט יכולים לסייע להתפתחות זאת.
    גשי לאורטופד וראי מה ייעץ לך.
    יתכן וימצא דרך לאחר בדיקה.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר בכף רגל
    דרומית
    06/05/2011

שלום ב
    ב20/3 שברתי את הגל ושמו ל גבס אותו יום
    היתי עם גבס חודש וחצי וביום שני האחרון 02/5 הורידו לי את הגבס שלחו אותי שוב לצילום וזהו....אמר לי לעשות פיזיוטרפיה ולחזור אליוועוד חודשיים.
    אני ממשיכה ללכת רגיל אני דורכת כמובן לא עם כל הכוח אבל נעזרת קצת עם הקביים
    השאלה היא כזו: למה הרגל נפוח לי ועדיין האמת כואבת לי
    האם ה יכול להיות תקין שתהיה נפוחה וכואבת אחרי גבס?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שבר בכף רגל

הוספת תגובה

• שבר בכף רגל - תגובה

ד''ר יחזקאל טיטיון
    08/05/2011

תלוי בשבר. בד''כ גם לאחר הורדת הגבס לוקח עוד זמן להחלים. לא מורידים גבס ומייד הכל כאילו לא היה כלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר מאמץ בשוק
    גיא
    06/05/2011

שלום,

שמי גיא, חייל בן 20.
    לפני הגיוס לצבא, התאמנתי הרבה - ונוצרו לי שברי מאמץ בעצמות השוקיים של שתי הרגליים (נראה בוודאות במיפוי עצמות).
    לאחר תקופת החלמה, התגייסתי, והכאבים חזרו מעט בזמן הצבא אך עם הזמן חלפו.
    היום אני בקורס מ"כים ובשל כך עושה מאמץ גופני גדול מהרגיל.
    הכאבים חזרו, בעיקר בשוק שמאל, ואין לי ספק שמדובר בשברי מאמץ.
    הליכה ללא נעליים גורמת לי לכאבים חזקים.
    חשוב לציין שבנוסף לכך, לפני הגיוס אורטופד אמר לי שאני סובל ממה שנקרא "רגלי O" ושזה כנראה גורם לי לעומס על הברכיים ועל השוק ולפיכך לשברי מאמץ חוזרים.
    בנוסף, אני סובל מOsgood shlaters בעיקר בברך ימין, כבר מגיל 11.
    עוד חשוב לציין שלאחרונה צריכת הסידן שלי ירדה מאוד בגלל הקורס ותנאי מזון קשים יותר.

אינני יכול להפסיק מאמץ גופני לגמרי, כיוון שאני זקוק לכך לצורך התפקוד הצבאי.
    שאלתי היא:
    מה אני כן יכול לעשות?
    איזה אביזרים אורטופדים יכולים לעזור לי?
    פיזיותרפיה?
    תוספת סידן? (קניתי תוספת סידן של GNC "קלצימט פלוס 800" אבל אני חושש להשתמש בזה ללא ייעוץ. האם זה בסדר לקחת את התוסף הזה? מה הסיכונים? יש תוסף שיכול להתאים יותר?).
    משחות?

תודה רבה מראש,

גיא.

לקביעת תור
    סגירה
    שבר מאמץ בשוק

הוספת תגובה

• שבר מאמץ בשוק - תגובה

ד''ר יחזקאל טיטיון
    08/05/2011

לצערי הטיפול היחיד בשברי מאמץ, הוא מנוחה.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמובן, אך

גיא
    08/05/2011

כמובן אך אני מנסה לדחות את תקופת המנוחה כמה שאפשר, כדי שאוכל להמשיך לתפקד בתקופה הקרובה שהיא קריטית לי יותר (קורס קצינים). לכן אני מחפש דרכים שיעזרו לי למנוע החמרה ולהקל על הכאבים.

האם בכל זאת יש תשובה לשאלות ששאלתי או שאכן זה שחור ולבן?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגליים
    יוסי
    06/05/2011

מתחת לברכיים עד החיבור לכף הרגל יש הפרש בעובי הרגל לפחות מהסתכלות בעין לנער מתבגר מה הסיבה יש לציין שהוא משחק כדורגל והולך רגיל האם יש סיבה לדאגה?

לקביעת תור
    סגירה
    רגליים

הוספת תגובה

• רגליים - תגובה

ד''ר יחזקאל טיטיון
    08/05/2011

לא ניתן לדעת ללא בדיקה.

פנו לבדיקת אורתופד באזור מגוריכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בצלע מתחת לחזה
    שי
    06/05/2011

היי חבר חיבק אותי חזק חזק והרגשתי מעין קנק (טיק)ממש ליד החזה הרעש הזה כאילו משהו השתחרר מאז יש לי כאבים הולכים ובאים לפעמים קצת חזקים לפעמים אני לא מרגיש כאב השאלה אם כדאי לעשות צילום ולבדוק אולי יש שבר?תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בצלע מתחת לחזה

הוספת תגובה

• כאבים בצלע מתחת לחזה - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    09/05/2011

שי שלום,
    חיבוק כזה לא נישמע נעים במיוחד.
    יתכן שהקנק היה תזוזה של הצלע במפרק, ויתכן שניגרם שבר. אולם שבר בדרך כלל כואב כל הזמן בתקופה של שלשה שבועות לפחות אם לא יותר. וכאבים שהולכים ובאים לא נישמע כל כך כמו שבר.
    בכל מיקרה כדאי ללכת לרופא לבדיקה.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע דיסק
    צבי
    05/05/2011

קיבלתי היום תוצאה של בדיקת סי טי והממצאים מראים:
    בקע דיסק מרכזי וימני ב L4-L5 גורמים ללחץ קל על שק התקאלי
    בקע דיסק דיפוזי בקע פורמינלי מימין- נראה לחץ קל על שק התקאלי בL5-S1
    מה זה אומר?

לקביעת תור
    סגירה
    בקע דיסק

הוספת תגובה

• בקע דיסק - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    09/05/2011

שלום צבי,
    לצערי זה לא אומר הרבהפרט לכך שבצילום ניראות בליטות של שני דיסקים.
    האם יש לכך משמעות או לא זה ניתן לדעת רק על ידי שיחה איתך ובדיקה מדוקדקת על ידי אורטופד.
    שאל אותו, הוא ייעץ לך.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר באגן בלי תזוזה
    ליהיא
    05/05/2011

אימי, בת 58, נפלה בבית וצילום הראה כי יש לה שבר באגן בלי תזוזה. נאמר לה כי ההתאחות תהיה עצמונית, ועליה להיות במנוחה כמעט מלאה. מס' שאלות: א. האם יש אורטופדים, עליהם תוכלו להמליץ, מאיזור המרכז, המתמחים בבעיות שברים באגן? ב. תוך כמה זמן בממוצע שבר כזה מתאחה? ג. מתי מותר להתחיל טיפול פיזיוטרפי?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שבר באגן בלי תזוזה

הוספת תגובה

• שבר באגן בלי תזוזה - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    09/05/2011

רוני שלום.
    את כותבת לאורטופדים שעוסקים בדבר ואת שואלת אם יש אורטופדים שמתמחים בנושא?
    שבר מהסוג שיש לאימך הוא שבר די נפוץ.
    רוב השברים מהסוג הזה צריכים פיזיוטרפיה מהיום הראשון.
    יש להאיץ לפעילות לפי היכולת לאחר מתן תרופות נגד כאבים ברגע למסוגלת .
    הליכה עם הליכון בשלבים הראשונים כיוון שהכאבים עזים.
    לא כדאי להשאר במיטה ולא לזוז.
    זה לא בריא וזה לא עוזר.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה לענות זה ממש דחוף
    שירלי
    05/05/2011

שלום רב,
    ביום ראשון 24.04.11 לפני 6 ימים בדיוק עברתי תאונת דרכים עם הקטנוע ושברתי את עצם הבריח בכתף. בטיפול ראשוני רופא המיון טען שיש סיכוי שאצטרך לעבור ניתוח אבל הוא לא ממש ממליץ..והוא המליץ על מתלה יד נטורל ווג'-זה מתלה כתף בצורה הטבעית. אתמול יום חמישי ביקרתי במרפאות החוץ של בית החולים ושם האורטופד המנתח ראה את הצילום.. זו תזוזה של יותר משני סנטימטרים נראה לי בערך 3-4 סנטימטר..בצילום נראה שהעצם ממש נפלה.. הוא המליץ על ניתוח תוך כדי הסברים על היתרונות והחסרונות שבלנתח ושל לא לנתח. בניתוח תישאר צלקת של כ6-7 סנטימטרים עם סיכוי לניתוח נוסף להוצאת הברגים/הפלטה.. אך הוא אמר שבניתוח ניתן לחזות את התוצאות.. בלי ניתוח הוא טען שתישאר גבעה קטנה שתורגש במגע אך לא תיראה מבחינה אסתטית יותר מידי.. הוא גם טען שברוב המקרים חוזרים לתפקוד יום יומי מלא..לא פחות מ90% כך הוא טען ואפילו ניתן יהיה לחזור לאימון בחדר כושר { כמובן שאני אישה כך שאני לא מרימה משקולות כבדות וכדו'..} אני מאוד לא ששה לנתח.. הכאב כבר השתפר בצורה משמעותית.. אני מקבעת את היד 24 שעות ביממה.. מה הסיכויים לחזור לתפקוד מלא? האם זה ישפיע בעתיד בהרמת תינוק על הידיים? בנוסף אני רוצה לציין שהשבר בכתף שמאל.. אם היה ביד ימין לא הייתי מהססת.. מה לעשות? הוא גם טען שאחרי 3 שבועות הוא לא מנתח כי זה מסתבך.. ולכן אני צריכה לתת תשובה כבר בשבוע הבא.. עזרה בבקשה.. שבת שלום ותודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה לענות זה ממש דחוף

הוספת תגובה

• בבקשה לענות זה ממש דחוף - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    09/05/2011

שירלי שלום,
    כפי שציינת כבר בשאלתך, הסיכוי מצויין ללא ניתוח. יותר מ- 95% מהשברים בעצם הבריח מתאחים ללא ניתוח, וחוזרים לתפקוד מלא.
    כך שאם את מתלבטת וחוששת - אל תנתחי.
    אם את רוצה יעוץ יותר טוב גשי לאורטופד נוסף שיבדוק יראה הצילומים וייעץ לך.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלאנטר פסיטיס והטיפול בו
    רבקה
    04/05/2011

שלום
    אני סובלת מזה 8 חודשים ויותר מדלקת בעקב ....ניסיתי פזיותרפיה , עשיתי מדרסים והכאבים לא עברו רק החמירו.
    יש לציין שאני עוסקת הרבה בספורט ומאוד תנועתית.
    זה מגביל לי את התנועה, אני קמה בבוקר ולא יכולה לדרוך על כף הרגל וכן כאבים במשך היום.
    הייתי אצל אורטופד , וכן עשיתי אולטרסאונד.
    ברצוני לשאול: הומלץ לי לעשות זריקות דיפרוספאן לרגל הכואבת שתיים....וכן אנשים דיברו איתי על גלי הלם.
    מתלבטת מה לעשות, האם הזריקות פותרות את זה?האם זה יכול להזיק?האם גלי ההלם מועילים?
    מה השלבים הרצויים בטיפול זה....כשהמצב ממש כואב....,

לקביעת תור
    סגירה
    פלאנטר פסיטיס והטיפול בו

הוספת תגובה

• פלאנטר פסיטיס והטיפול בו - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    09/05/2011

שלום רבקה
    במידה ואכן את סובלת מפלנטר פסאיטיס, מדובר על פגימה הניגרמת ממתח מוגזם של רצועה הנימצאת בתחתית כף הרגל שעקב המתח המוגבר גורמת לדלקת במקום החיבור שלה מתחת לעתם העקב.
    המתח ניגרם בעיקרו על ידי עמדה לא נכונה של כף הרגל. באותה מידה שאם תלכי קפופה ועקומה יכאב לךהגב בגלל מתח שרירי מוגזם, כך גם בכף הרגל בגלל כיווני כוחות לא נכונים בכף הרגל נוצר מתח מוגזם תחת העקב.
    האם הזריקות פותרות את זה?
    כן זריקות יכולות להוריד במידה ניכרת את הכאב שמקורו בדלקת. האם הן פותרות את הבעיה? בדרך כלל לא. כי הבעיה היא התנוחה של כף הרגל בעת ביצוע הצעד, והעומס שמופעל על העצם.

האם זה יכול להזיק?
    כל התערבות יכולה גם להזיק אולם הסיכוי לנזק הוא נמוך בהזרקה מעין זו.

האם גלי ההלם מועילים?
    גלי הלם עובדים על ידי יצירת נזק טרי, "עירור" המקום והגוף פותר את הבעיה החדשה וגם מוריד באותה הזדמנות את הדלקת המשתוללת במקום.
    האם זה פותר את הבעיה היסודית? בהחלט לא!

מה השלבים הרצויים בטיפול זה....כשהמצב ממש כואב....,
    הפיתרון הנכון ביותר שאני מכיר לבעיה היא טיפול במידרסים נכונים המחזירים לכף הרגל את התנוחה הנכונה ומסייעים לה לבצע את הפעולה הנידרשת ללא מתח על הרצועה בתחתית כף הרגל.
    המידרסים היחידים שבאמת עושים את העבודה הם מסוג של Sole supports, עם סיכויי הצלחה גבוהים ביותר.
    אלה הם מדרסים שמחושבים לפי מבנה הרגל משקל הגוף והכוחות המופעלים על הרגל ומאפשרים הורדת עומסים מהאזורים הפגועים.
    שום מדרס אחר לא עושה זאת.
    חפשי Sole supports בגוגל.

בארץ ישנם שלשה מקומות שניתן לבצע מידרסים מסוג זה.
    אני - עבדך הנאמן - אחד מהם באזור המרכז.
    שניים נוספים אחד בנתניה ואחד במודיעין.
    אשמח לטפל בך במידה ותבחרי.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נעליי כדורגל ופלטפוס
    אופיר ש
    04/05/2011

שלום,
    שמי אופיר, בחור בן 19, מטר 180 ושוקל 70 ק"ג. יש לי פלטפוס רציני בשתי הרגליים כך שהשקע פשוט לא קיים. אני הולך עם מדרסים ודואג להחליפם בכל פעם בהתייעצות עם האורטופד שלי. לפני כחודש וחצי חזרתי לשחק כדורגל באופן חובבני. אני מתאמן באופן קבוע בחדר כושר ואין לי שום קשיים בריצות קצרות או ארוכות למרות שיש לי פלטפוס כזה. בשעת פעילות ספורטיבית אני מתאמן עם נעליי סקוני עם תמיכה מיוחדת למבנה הרגל שלי, ובשאר הימים אני הולך עם נעליים נוחות ומדרסים. עכשיו כשחזרתי לשחק אני מעוניין לקנות נעליי כדורגל נוחות כדי לא לשחוק את נעליי הספורט שלי. האם יש צורך לקנות נעל מיוחדת/ מותאמת אישית כמו נעליי הספורט? האם יש אפשרות לקנות נעליי כדורגל שיהיו נוחות עם מדרסים? חשוב לי לציין שאני צריך תמיכה גבוהה לקרסול כדי למנוע כאבים ונקע כשאני קופץ או עושה כל תנועה חדה עם הרגל (עיקמתי את הקרסול כמה פעמים כשנעלתי נעליים ללא תמיכה או מדרסים וביצעתי פעילות ספורטיבית). בנוסף, קראתי קצת באינטרנט וראיתי שיש אפשרות לקנות תמיכה מסוימת לקרסול שתאפשר לי לנעול נעל נמוכה (כדוגמת נעל כדורגל שאין לה תמיכה כלשהי).

תודה רבה מראש על הסבלנות והתשובות.

לקביעת תור
    סגירה
    נעליי כדורגל ופלטפוס

הוספת תגובה

• נעליי כדורגל ופלטפוס - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    09/05/2011

שלום אופיר.
    נראה לי שאתה מסתדר יפה עם כפות הרגליים שלך.
    לדעתי אם עד כה כל פעילות עשית עם נעליים עם מידרסים ותמיכה רצוי שגם תהיה תמיכה ומדרס לנעלי הכדורגל.
    קח את המידרסים אתך לחנות הנעליים ותימדוד את הנעליים עם המידרסים שלך בתוכם במקום הספידה שבתוך הנעל. כך תוכל לרכוש נעליים מתאימות עם המדרסים ותמשיך לבצע את כל הפעילויות שאתה אוהב ביטחון.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב חד בשוקיים בזמן הליכה
    רעות
    04/05/2011

שלום,
    במהלך השנים האחרונות ניסיתי כמה פעמים להפסיק עם פעילות אירובית (קיקבוקס וכד') ולעבור להליכות, אך איני מצליחה להתמיד משום שאני סובלת מכאבים בחלק הקדמי של השוקיים - מדובר בכאבים חדים במהלך ההליכה שמאלצים אותי להפסיק, איני מגיעה לשיא היכולת האירובית שלי בגלל הכאבים. לאחר ההליכה מסתיימים הכאבים. גם לאחר כמה הליכות לא חל שיפור.
    מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם זה יכול להיות קשור לכך שיש לי כף רגל שטוחה?

תודה מראש
    רעות

לקביעת תור
    סגירה
    כאב חד בשוקיים בזמן הליכה

הוספת תגובה

• כאב חד בשוקיים בזמן הליכה - תגובה

ד''ר יחזקאל טיטיון
    06/05/2011

מה יכולה להיות הסיבה לכך? - יכולות להיות לכך סיבות שונות כולל שברי מאמץ, תסמונת מדורים כרונית, או תסמונות מאמץ אחרות.
    פני לבדיקה.
    האם זה יכול להיות קשור לכך שיש לי כף רגל שטוחה? - גם יכול להיות.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זריקת קורטיזון MRI
    יוסי
    03/05/2011

שלום, כתבתי לכם בעבר אני יזכיר בכמה מילים.
    אני כבר 5 חודשים עם כאבים וחולשה בצוואר, בכתפיים ובידיים עשיתי בדיקות דם, צילום חזה, צילום ע"ש, צילום כפות ידיים, מיפוי עצמות, EMG, CT.
    קיבלתי הפניה מרופא מומחה לע"ש והוא המליץ על MRI ואמר שיכול להיות שיש פריצת דיסק.

היום הייתי אצל ריאומטולוג ובשורה התחתונה הוא אמר שאין לו מושג מה יש לי אבל הוא רוצה לנסות לתת לי זריקת קורטיזון (דיפרוספאן) ולראות איך אני יגיב.אם תהיה השפעה חיובית אז כנראה יש לי דלקת גידים.
    עכשיו כמה שאלות:
    -האם זה מומלץ באמת, האם אין סיכונים בדבר כזה?
    - אם למשל אני לוקח את הזריקה מחר והMRI יהיה בעוד שבועיים או שלושה האם הזריקה יכולה להשפיע על תוצאות הבדיקה או לטשטש איזשהו איזור?
    - האם לא היו רואים דלקת גידים בכל הבדיקות שעשיתי?

תודה רבה וכל טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    זריקת קורטיזון MRI

הוספת תגובה

• זריקת קורטיזון MRI - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    09/05/2011

שלום חיים
    האם זה מומלץ באמת,
    אם יש חשש ךדרלקת בגיד או במפרק הזרקה מקומית יכולה לסייע ולקצר את זמן הריפוי של הדלקת.

האם אין סיכונים בדבר כזה?
    יש סיכון בכל תרופה והכל התערבות. אולם בכל פעולה הרופא שוקל את הסיכונים לעומת הסיכויים להצלחה ולסיוע. במידה והסיכוי להצלחה גובר על הסיכון בטיפול - כדאי לבצע את הטיפול. אם הסיכון גדול והסיכוי קטן יש לשקול טוב אם להתערב או לא.

אם למשל אני לוקח את הזריקה מחר והMRI יהיה בעוד שבועיים או שלושה האם הזריקה יכולה להשפיע על תוצאות הבדיקה או לטשטש איזשהו איזור?
    הזריקה בגיד או במפרק לא תשנה את מה שצריך ה- MRI להראות. ובמידה והמצב יוטב - הרווחת.

האם לא היו רואים דלקת גידים בכל הבדיקות שעשיתי?
    דלקת בגידים הוא דבר שניראה בעיקר בבדיקה הגופנית של הרופא. לעיתים ניתן לראות דלקת גידים אם היא מאד חזקה במיפוי עצמות. ולעיתים לא.

בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האצבע בכף היד
    שחר בת 16
    03/05/2011

היום במהלך משחק בשיעור ספורט קיבלתי כדור היישר על האצבע שליד הזרת
    כאב לי ושמתי קרח ועכשיו כבר לילה ואני מרגישה עדיין מוזר כאילו את האצבע
    יעני שהיא קיבלה מכה וכואב לישר אותה לגמריי מה לעשות? מה לשים? תוך
    כמה זמן זה עובר? זו יד ימין שלי ותיכף אני צריכה לכתוב בה הרבה בגלל מתכונות ובגרויות (למרות שרשמתי במהלך היום ולא ממש הפריע לי/ כאב).

לקביעת תור
    סגירה
    האצבע בכף היד

הוספת תגובה

• האצבע בכף היד - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    08/05/2011

שלום שחר.
    אני מקווה שעד שעניתי כבר כואב לך הרבה פחות.
    במיקרה כזה כדאי להיבדק על ידי רופא ויתכן אף לעשות צילום כדי לראות שלא ניגרם נזק גרמי לאצבע.כגון שבר או תלישה של גיד עם חתיכת עצם קטנה.
    בכל מיקרה ניתן להצמיד שתי אצבעות כגון השלישית והרביעית יחד (אמה וקמיצה) עם שתי רצועות צרות של פלסטר. אחת בקצה האצבע ואחת בבסיס, שהאצבע הבריאה "תישמור" על הפגועה.
    חשוב לשים גזה דקה בין האצבעות שלא יזיעו ויפתחו פטרת או זיהום עורי.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שואלת שוב, אודה מאד לתשובה.
    ציסטה
    03/05/2011

שלום רב.
    בעלי סובל מכאבים בגב ובאגן מזה כחודש.
    בפיענוח הצילום נכתב:
    "לימבוס וורטברה ב
    L5
    (אנומליה התפתחותית). פרט לכל, מבנה גרמי תקין של החוליות. גובהן וצורתן של החלויות שמורים . הרווחים הבין חוליתיים שמורים

באגן יריכיים
    ציסטה סובקורטיקלית בצוואר ירך שמאל. פרט לכך מבנה גרמי תקין של העצמות. המרווים של המפרקים שמורים".

הוא בן 36.
    נקבע תור לאורטופד רק בעוד כשבועיים. נשמח להבהרות אודות תוצאות הבדיקה:
    1.ממה עלולה להגרם ציסטה כזו ומה פירוש הדבר?
    2. מה זה "לימבוס וורטברה"? לפי חיפוש ברשת מדובר על שבר/התפוררות של חוליה. האם הבנו נכון? ממה זה יכול להגרם ומה פירוש "אנומליה התפתחותית"?

תודה רבה רבה לך מראש!

הוספת תגובה

• שואלת שוב, אודה מאד לתשובה. - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    08/05/2011

ממה עלולה להגרם ציסטה כזו ומה פירוש הדבר?
    ציסטה במשמעות שנאמרה כאן הוא תאור רנטגני, הווה אומר שברנטגן רואים אזור ללא התגרמות סידנית בעצם. אם זה אזור קטן בדרך כלל אין לכך משמעות. אולם רצוי שאורטופד יראה את הצילומים ויחליט אם יש לכך משמעות ואם צריך להמשיך ברור בנושא.
    מה זה "לימבוס וורטברה"?
    מושג זה מתאר מצב שניראה ברנטגן בו ניראה כאילו חלק מהדיסק הבין חולייתי נלחץ לתוך גוף החוליה וגורם לחסר התגרמות באזור זה. גם כאן השאלה היא היכן זה נמצא. ברוב המקרים אם זה בודד ולא לוחץ על שוב אבר קריטי כגון עצב, אין לכך משמעות. יתכן מאד שלשני הממצאים האלה אין כל קשר לכאבים, ויתכן שיש קשר. לכן חשוב להגיע לרופא אורטופד שיבדוק יתרשם ויסביר לכם.
    ומה פירוש "אנומליה התפתחותית"?
    אנומליה פרושו - לא נורמלי, לא רגיל. הוה אומר שבזמן ההתפתחות העצם לא צמחה בכל המקומות בדיוק אותו דבר ולכן נוצר אזור שניראה מעט שונה מהחוליות שלידו.
    מקווה שהבהרתי את הנקודות הלא ברורות.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה