מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פסים בודדים של בצקת בשומן ע"ש הופהתומר26/05/2011
שלום, אני בן 16 ועושה המון ספורט. לפני חודשיים התחלתי להרגיש כאבים מוזרים בברך, הייתי אצל האורטופד שאמר שיש לי "מים בברך" אסר עליי לעשות ספורט ושלח אותי לMRI. ע"פ הבדיקה יש לי פסים בודדים של בצקת בשומן ע"ש הופה, בנוסף לפסים של סינגל גבוה בT2 ונמוך בT1 בשומן האיפרה פטלרי (אולי זה אותו דבר?)
רציתי לדעת קצת על מה שיש לי, האם זה חמור? מומלץ לעשות ספורט? כמה זמן לוקח להחלים מיזה? ומה היא שיטת הטיפול?
התור שלי אצל הארוטופד הוא עוד שבוע וחצי, ואני מאוד סקרן.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסים בודדים של בצקת בשומן ע"ש הופה - תגובה
ד''ר חגי אמיר01/06/2011תומר חביב,
יש לך דלקת קלה בשומן בתוך מפרק הברך.
כנראה עקב פעילות ועומס יתר.
תצטרך להוריד מעט את מידת הפעילות לזמן מה ולחזור בהדרגה לאחר ההחלמה, אחרת המצב יחזור שנית.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בכף הרגליואל26/05/2011
שלום אני בן 23 ולפני יומים נשברה לי הרגל שבר מסוג
LT MT 5 FX type 2 בכף הרגל השמאלית והרופא קבע את רגלי בגבס :-(
רציתי לדעת כמה זמן בד"כ עד שמורידים את הגבס (יש לי תור לביקורת 10 ימים מהשבר לפי המלצת הרופא)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בכף הרגל - תגובה
ד''ר חגי אמיר01/06/2011שלום דוד,
אין לי מושג בדיוק איזה שבר יש לך.
האורטופד ידע לומר לך לפי הצילום.
יש לך ביקורת 10 יים מהשבר.
גש אליו.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גבכלנית26/05/2011
שלום רב
ב8 החודשים האחרונים אני סובלת מכאבי גב חזקים מאוד.
לפני כשנה התחלתי לעבוד בגן ילדים, אינני עובדת במשרה מלאה, מדובר בכמה שעות בודדות ביום (סטודנטית), אבל כמעט בכל יום בסוף העבודה, כשאני מגיעה לכיתה, אני שמה מאחורי הכיסא כרית קשה מאוד שלוחצת על הגב, אם לא, אני אשתגע.
כשאני מגיעה הביתה עם הכאבים, אני מייד שוכבת במיטה, הכאבים פשוט בלתי נסבלים.
הכאבים מתחילים באמצע הגב, מין לחץ חזק כזה שלאט מתפשט לגב התחתון, עצב הזנב וגם בגב העליון, אך הכאבים מרוכזים באמצע הגב.
הייתי אצל רופא משפחה, הוא המליץ ללכת לאורטופד (יש לי תור עוד שבועיים) והביא לי מדבקות שאני שמה כשכואב, ללא ספק- המדבקות עוזרות.
רציתי לדעת, לאור העובדה בהמדבקות מאוד משפיעות- האם זה לא בהכרח פגיע בעמוד השדרה (פריצת דיסק וכו'..), ויכול להיות שאלה סתם כאבים מהרמת ילדים ותנועות לא נכונות?
אני מאוד לחוצה מזה ורוצה לדעת האם יש סיכוי שזה משהו שיכול לחלוף.
אשמח מאוד לתשובה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב - תגובה
ד''ר חגי אמיר01/06/2011שלום דונה.
סוג הכאב שאת מתארת מתאים לעומס על שרירי הגב.
השרירים מתאמצים מעבר ליכולתם וזה גורם לכאב.
אם זה מאד מפריע יש להוועץ עם אורטופד.
בכל מירה פעילות גופנית לחיזוק שרירי הבטן הגב וחגורת האגן יכולים לעזור.
קיבעי זמנים ותתחילי להתאמן.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות mriקארין26/05/2011
זה מה שרשום לי בתוצאות ה - mri..כבר הומלץ לי ע"י אורטופד מומחה לעבור ניתוח...אודה מאוד אם מישהו יכול להסביר לי את תוצאות הבדיקה,האם באמת צריך לעבור ניתוח ועל תהליך הניתוח...תודה רבה...קארין...
מודגמים אותות תקינים מלשד העצמות ללא עדות לשברים או בצקות.
המשטחים הפירקיים מודגמים תקינים.
הרצועות הסינדזמוטיות, הרצועות הלטרליות ורצועת הדלטואיד מודגמות תקינות.
מודגם קרע חלקי אורכי של גיד הפרונאוס ברוויס מגובה קצה הפטישון הלטרלי עד לגובה הגבשושית
הפרוניאלית. הגיד מודגם מפוצל בצורת "פרסה". מודגמת אחיזה תקינה של הגיד אל בסיס עצם המסרק
החמישית.
מודגם נוזל במעטפת הגידים הפרוניאליים.
גיד הפרונאוס לונגוס מודגם תקין.
מודגם נוזל בכמות מינימלית במעטפת הגיד הטיביאליס האחורי, ללא עדות לקרע במרקם הגיד.
שאר הגידים המכופפים מודגמים תקינים.
הגידים המיישרים וגיד אכילס מודגמים שמורים.
מודגם מבנה תקין של הסינוס טרסי, התעלה הטרסלית והפציה הפלנטרית.
מודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות mri - תגובה
ד''ר חגי אמיר01/06/2011קארין שלום,
מה שה- MRI מראה זה שכמעט הכל תקין למעט קרע אורכי חלקי של אחד הגידים דבר שכשלעצמו איננו ניראה לי שמצריך ניתוח כלל.
כך שאני לא רואה מה בדיוק רוצים לנתח אצלך.
שיהיה לך בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות mri
קארין02/06/2011ד"ר יקר
אם לא ניתוח,אז איך מטפלים ? סובלת מכאבים עזים שלא מאפשרים לי לבצע שום פעילות נורמלית - אפילו לא הליכה קלה...המליצו לי לעשות ניתוח כדי להוציא את הדלקת ולתקן את הגיד...אתה אומר שזה לא הכרחי? אז איך אוכל לטפל בזה בדרכים אחרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות mri - תגובה
ד''ר חגי אמיר02/06/2011קארין יקרה.
עם כל הכבוד אין באפשרותינו לתת אבחנה טיפול ויעוץ ללא בדיקה מדוקדקת והתבוננות בצילומים. איננו נביאים.
כל שביכולתינו לעשות הוא לסייע לפונים להבין או לפרט קצת יותר על נושא לא ברור.
הפורם איננו תחליף לרופא.
ואל תיקחי את מה שנאמר כאן כקביעה רפואית.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה הלונט פגיעה כ"כ מנפילה על כף ידגילה26/05/2011
נפלתי על כף היד וקבלתי קינבוק.
אמרו לי שהלונט ואספקת הדם שלה,מאד פגיעה לנפילה. ל-מ-ה ?
תודה על הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה הלונט פגיעה כ"כ מנפילה על כף יד - תגובה
ד''ר יונה יניב26/05/2011קינבוק לא!!! קורה מנפילה אלא אם היה שבר בלונט שנגרם מהנפילה(בדכ"ל נפילה חזקה ולא פגיעות של העצם)
קינבוק היא מחלה של הלונט הנגרמת מבעיה באספקת הדם לעצם. הבעיה מופיעה בהקשר למבנב אנטומי מסוים של הלונט ושרש כף היד אבל בגדול - לא ברור לגמרי ממה נגרמת המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בטיביהשרון26/05/2011
שלום רב.
לפני כשבוע שברתי חלק בטיביה בתאונת דרכים
אושפזתי ליומיים עם סד צירים ללא דריכה והגבלת כפוף ל-45 מעלות
בטופס שחרור רשום כך-שבר בטיביה המקורבת מימין השבר מערב את משטח הטיביה הלטרלי האחורישם שקיעה של כ-4 מ"מ,תלישת פרגמנט משולי משטח הטיביה. נוזל מוגבר במפרק.
יש לציין שכשאני מכופפת את הברך-היא מרגישה רדומה.
האם אני אצא מזה לגמרי או שזה לא שבר רגיל?\
אני נורא מודאגת שנגרם נזק שישפיע מעכשיו והלאה
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בטיביה - תגובה
ד''ר חגי אמיר01/06/2011שלום שרון,
מכיון שמדובר בתאונת דרכים רצוי שתבדקי עם חוות דעת נוספת במרכז טראומה גדול כמו תל השומר איכלוב או אסף הרופא , אצל אורטופד טראומה האם יש לעשות התערבות נוספת מעבר למה שעשו.
חבל שתצטערי אחר כך כל החיים שלא שאלת שוב.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכפות הרגלייםרננה25/05/2011
שלום.אני סובלת כמה זמן מכאבים בכפות הרגליים .(במיוחד באיזור שמתחת לבליטה החיצונית של הקרסול הימני)קשה לי מאד לדרוך על הרגליים. גם לאחר מנוחת לילה. לא קיבלתי מכה. זה נמשך כבר כמה זמן. עברתי לפני חודשיים ניתוח כריתת ורידים ברגל ימין. האם יש קשר לכך?אודה לך אם תוכל להמליץ לי מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכפות הרגליים - תגובה
ד''ר חגי אמיר30/05/2011רננה יקרה,
קשה מאד להמליץ לך ללא בדיקה ומציאת הגורם לכאבייך.
גשי לאורטופד ואם לא תצליחי לקבל מזור לכאבייך חפשי עזרה במרפאותינו.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברגל שמאלסיון לוי25/05/2011
שלום :)
אני בת 21 ומעל לשנתיים שאני סובלת מכאבים ברגל שמאל.
הכאבים מתבטאים בכאבים בעקב לרוב וכאבים פנימיים לאורך הרגל.
הכאבים התחילו במהלך השירות הצבאי שלי- בטירונות, ומאז לא נעלמו.
הייתי אצל המון רופאים, ועשיתי בדיקות רבות-
רנטגן, EMG, מיפוי עצמות, CT- לגב תחתון וMRI- לגב תחתון
כל הבדיקות יצאו תקינות, מלבד הCT שבו נאמר "אי סדירות קלה של שולי SIJ משמאל" - אשר את ממצא זה הרופאים שללו כסיבה לבעיה.
אציין כי אף הייתי אצל ראומטולוג אשר שלל בעיה ראומטית.
הייתי חודשים רבים בפיזיותרפיה- וללא הבדל כלל.
אציין כי הכאבים מתחילים בעקבות ריצה\הליכה ממושכת, בעת מחלה, במחזור, כשקר ולאחר שינה מועטה.
אנא, התייאשתי, אשמח לדעה נוספת....
תודה! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ברגל שמאל - תגובה
ד''ר חגי אמיר30/05/2011סיון,
את סובלת זה זמן רב, ניבדקת אצל רופאים רבים שלא מצאו את מקור בעייתך.
אינך מצפה למצא את התשובה בשאלה קצרה בפורם?!
את מוזמנת לבדיקה אצל אחד מאיתנו נישמח לבדוק להתרשם ליעץ על בדיקות נוספות במידת הצורך וכן על טיפולים במידה וניראה לנכון.
אשמח לסייע במידת האפשר.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות סיטי שקיבלתי - מה דעתכם ????מ- שרון25/05/2011
אני סובל מכאבי גב אדירים בחודש וחצי האחרון שתוקפים בכל הגב , לפעמים בחלק עליון לפעמים בתחתון , חלק מהאורטופדים מעריכים שמדובר בהתכווצות שרירים חזקות.
מה הכוונה בשמפשט האחרון שנרשם
"אי גרמי קן בכסל משמאל שצורתו מעודלת וקוטרו כ - 10 מ"מ , משמעותו קרוב לוודאי מינורית"
מה ההמלצה או הנחיה או אם יש אפשרות סבירה לכאבי גב אדירים אלו ?
האם מדובר אולי בבעיה נפשית גרידא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות שניסיתי
מ- שרון25/05/2011אטופן - לא עזר
זריקת וולטרן - לא עזר
בן גיי אדום - לא עוזר
משככי כאבים לא עוזר
אסיול - קצת עוזר
נרדם רק עם ואבן
יש אפשרות להקל , מה לעשות לדעתכם?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות סיטי שקיבלתי - מה דעתכם ???? - תגובה
ד''ר חגי אמיר30/05/2011שרון הכאאבים שאתה מתאר נישמעים אמיתיים.
יש למצא מה הגורם.
לא ניראה שהגורם הוא מעמוד השידרה.
המשיך את הברור אצל רופא המשפחה.
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח ?קובי25/05/2011
היי לחגי אמיר אני נורא מתלבט..מה שיש לי זה הצרות של התעלה בגובה c5-c7
בגובה c5-c6 מודגם בלט דיסק דיפוזי מסוייד עם לחץ על השק הדורלי.
בגובה c6-c7 מודגם בלט דיסק מסוייד עם לחץ על השק הדורלי ועל חוט השדרה.
בחוט השדרה אין עדות לאותות חריגים.אין עדות להאדרה פתולוגית.איו עדות לקולקציה.
מעבר הקרניובצריקלי תקין.
עכשיו..התסמינים שלי זה זרמים בתנוחה מסוימת.בידיים.היו ברגליים פעם אחת ואני בטיפול כירופקטי שזה עוזר.
התייעצתי עם מומחה עמוד השדרה אמר שחייבים לנתח.שדברתי עם האורטופד..אמר אוי לי להנתח..למה למהר..לחכות שנה שנתיים ולראות אולי ישתפר.
הכירופרט גם אמר אותו דבר..שלא צריך ללכת למהר לניתוח.
אני אובד ..מיואש..בן 38 שחקן כדורגל.מה אתה חושב?סיפור עצוב..
גם ראיתי מין מכשיר של דןקטור דיסק שמותח את הצוואר..שעה ביום..אני חושב אולי זה טוב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח ? - תגובה
ד''ר חגי אמיר30/05/2011קובי,
אתה נשמע לי קצת נבוך עם עצות סותרות מכל מיני כיוונים.
אם אתה מרגיש יותר טוב, תיזרום.
אם אתה רואה שאין שיפור או שיש החמרה לאחר מספר חדשים של טיפול אז תישקול ניתוח.
רק רצוי שתהיה כל הזמן במעקב אורטופדי כדי שלא יהיה מצב שיהיה מאוחר מידי ותהיה פגיעה עצבית.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגהגלופלקס לאחר שבר מפרק ושיקת סחוסאבנר25/05/2011
הם יש טעם לקחת מגהגלופלקה (או כל תוסף דומה אחר) לאחר שבר קרסול לשיפור שיקום הסחוס ? מדובר בשבר שנפרק, ונשבר ב 3 מקומות. כמו כן הייתי מבקש לשאול כיצד ניתן למזער אפשרות של שחיקת סחוס בעתיד במפרק זה ובאיזה אחוז מהמקרים קורה שמתחיל להליך שחיקה בקרסול לאחר חזרה לפעילות ? מה עושים כדי למנוע זאת ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגהגלופלקס לאחר שבר מפרק ושיקת סחוס - תגובה
ד''ר חגי אמיר01/06/2011איתן שלום.
לקיחת תוספים לא הוכחה כמשפרת את יעילות צמיחת הסחוסים.
אולם יתכן וזה כן יעזור אז אם אתה לא לחוץ, קח תוסף למשך חדשיים שלשה. זה לא יזיק.
הדבר שמועיל ביותר לריפוי סחוסים הוא תנועה בלי הרבה עומס.
אופניים שחיה, מכשיר קרוס...
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מיפוי עצמותיצחק25/05/2011
שלום
הנני סובל מכאבי גב חזקים אך לא ממוקדים, כחצי שנה, לאורך כל עמוד השדרה.
הופניתי למיפוי עצמות ונתקבלה התשובה הבאה: "מוקד קטן של קליטת יתר בזוית של אורביטה משמאל. הממצא בלתי ספציפי. שאר המיפוי בגדר הנורמה".
מה המשמעות של הדבר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות מיפוי עצמות - תגובה
ד''ר חגי אמיר30/05/2011יצחק, אין כל קשר בין האורביטה, עצם ליד העין, לגב.
דר חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יצחק30/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריגר פינגרשוש25/05/2011
מזה כחודש שנתקע לי האגודל לאחרונה גם החלו כאבים חזקים, רופא שפניתי אליו המליץ על כדורים, או משחה, או זריקת קורטיזון או ניתוח, אני מאוד רגישה להרבה תרופות לכן בחרתי במשחה וזה לא עוזר. לפעמים בלילה אני צריכה למשוך בחוזקה את האגודל כדי שתתיישר וזה כואב. האם יש לבעיה הזו פתרון.ומסיונך האם התופעה הזו עוברת בשלב כלשהו? ומה עושים? תודה. אני בת 54
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריגר פינגר - תגובה
ד''ר יונה יניב26/05/2011משחה לא עוזרת וגם לא כדורים. פיזיותרפיה לרוב, לא עוזרת אבל יש מקרים שכן - אפשר לפנות לטיפולי פיזיותרפיה - הכוללים US מקומי לגיד וכן ניתן לפנות לטיפולים בריפוי בעיסוק - כולל הכנת סד מתאים. הסד יכול לפתור את בעיה הכאב אבל יש הגבלה קלה בתפקוד. להערכתי ניתוח יכול להיות פתרון טוב. הניתוח מבוצע בהרדמה מקומית ונמשך כ7 דקות. לרוב, לאחר ניתוח יש צורך בטיפול בריפוי בעיסוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר יונה יניביוקנת25/05/2011
אם זכרונך אינו מטעה אותך ביקרתי אצלך עים ביתי האמצעית הייתי עים רולטור כיום אני יכול לשבת רק על כסא גלגלים בגלל כאבי גב טורדניים ,אז לא יכולתי ללכת בגלל בעייה אורטופדית שלי (שאינה קשורה לאצבע או לבעייה שלי כלומר כאבים וחוסר נוחות עים האצבע 3 גליל עליון הקטועה) את נתת לי מירשם למישחת פילפל לאחר שהמישחה ניגמרה לי רעייי קנתה מישחה נוספת ולא עוזר לי כלום ,עכשיו אני מישתמש עים עזריקם שהיא פחות חריפה וגם לא מסכנת את העיניים ושום דבר לא עוזר, אני מרגיש כאילו מכניסים לי כםיס עץ לתוך הציפורן וזאת בנוסף לשאר בעיות שיש לי אני בגיל 60+מה עלי לעשות לאחרונה הוצע לי ניתוח להעברת העצב לגב כף היד נאמר לי גם שאני לא אחוש את אצבעי כי שני העצבים שעוברים בצידי האצבע יועברו לגב כף היד ואני ישן בגלל כל מיני בעיות גב כרוניות שלא מצליח להיפטר מהם בתנוחת עובר כשהידיים מתחת לראש כמו שאני נירדם כך אני מתעורר בבקשה מימך את זו שבדקת אותי האים יש פיתרון לכאבים באצבע טורדניים אלה ד"ר יניב בבקשה מימך הצילו אותי כבר אין לי כוח לכל מיני מריעין ובישים וכאבים למיניהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר יונה יניב - תגובה
ד''ר יונה יניב26/05/2011לצערי אין פתרונות חדשניים עליך לנסות שוב מרפאת כאב. אכן ניתן לכרות את העצבים של האצבע אבל אז היא תהיה ללא תחושה. מצב כזה יכול לגרום שלא תרגיש חבלות או טמפ' גבוהות או נמוכות ויתפתחו פצעים וכויות שיכולות לסכן את האצבע.
לכאבי הגב - רק מרפאת כאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגל שנרדמתיעל24/05/2011
שלום.
רציתי בבקשה לשאול לגבי מצב כלשהו שמתרחש אצלי. אני בת 27 ומזה שנים אולי שאני חווה את הדבר הבא- רגל שמאל שלי ורק היא "נרדמת", במצבים של ישיבה. אני יכולה לשים רק את רגל שמאל נניח על ימין וזה בסדר וכשאני עושה את ההיפך אז רגל שמאל נרדמת במהרה. היא פשוט נהיית כבדה.. לא ממש עקצוצים נניח. וגם סתם ככה בישיבה היא נרדמת לרוב. בנוסף, משהו שאולי ואולי לא קשור.. אותה רגל שמאל שלי גמישה הרבה יותר ביחס לימין.. וזה אומר שאני יכולה למתוח אותה ולהגיע עם כפות הרגליים לפנים בקלות, לעומת רגל ימין שאיתה אני לא יכולה
רציתי לדעת אם זה משהו שדורש בירור, טיפול, יכול לפגוע בעתיד.. וגם לאן לפנות? ולמה זה?
תודה רבה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמות הרגליים
בועז דקל26/05/2011הי יעל
הרבה פעמים כאבים ברגליים והרדמות הרגליים קשורים לחוליות הגב התחתונות.
יכול להיות שהעצב של הרגל, שיוצא מהחוליות התחתונות, נלחץ על ידי שריר תפוס או על ידי בלט דיסק או פריצת דיסק. הייתי ממליץ לך לבקר אצל אורטופד ולבצע צילום רנטגן, או C.T.
לאחר שתדעי מה הבעיה - יהיה קל יותר לכוון אותך לטיפול המתאים.
תהיי בריאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגל שנרדמת - תגובה
ד''ר חגי אמיר01/06/2011יעל יקרה,
מבנה הגוף שלנו איננו סימטרי.
לכן יתכן מאד שהגמישות היתרה שלך ברגל אחת מלווה בחשיפות יתר ללחץ או לרגישות של העצב שהולך לאותה רגל .
אין צורך לעשות כלום כל עוד הדבר אינו משתנה לרעה.
מיצאי את התנוחות הנוחות לך וחיי עם זה.לא ניראה לי שזה שווה התערבות כלשהיא אלא אם כן זה מאד מפריע לך.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)