פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• trochanteric bursitis בהריון- כאבים
    רחל
    12/05/2011

שלום
    לפני כשנתיים אובחנתי ע"י אורטופד כסובלת מtrochanteric bursitis. מעת לעת היו לי התפרצויות של כאבים בהם טיפלתי באמצעות כדורי ארקוקסיה וכדורים משככי כאבים אחרים- בהצלחה.
    כעת אני בהריון בשבוע ה17 ובעיצומו של התקף כאבים חמור מזה 3 ימים- כאבים בלתי נסבלים במפשעה אשר מקרינים על הגב התחתון והרגל עד הברך.
    בשל ההריון אני נוטלת רק אקמול ואופטלגין- וגם במינונים נמוכים, כמעט ולא קמה מהמיטה ומנסה לחמם את המקום- הכל לשווא, הכאבים רק מתגברים ואני כמעט ולא מצליחה לקום וללכת.
    חייבת עזרה דחופה- לאור זאת שלא יכולה ליטול משככי כאבים חזקים\ למרוח משחות, מה ניתן לעשות?? אני כבר אובדת עצות לאור הכאבים הבלתי נסבלים ובלתי חולפים.
    אשמח לסיוע מהיר
    רחל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    trochanteric bursitis בהריון- כאבים

הוספת תגובה

• trochanteric bursitis בהריון- כאבים - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    13/05/2011

רחל יקירתי,
    קודם כל בשעה טובה ומוצלחת.
    לצורך עזרה יש להגיע לאבחנה של מה מקור הכאב.
    ישנם מספר אזורים שיכולים להיות מושפעים על ידי ההריון ומשפיעים על הכאב.
    יש לפנות לאורטופד ונסות להבין את צורת הכאב ולנסות לפתור אותו.
    בכל מיקרה נסי בימים אלו בהם הכאב עז, למצא את התנוחה בה הכאב מופחת ולהשתדל להגיע לתנוחה זו כאר הכאב מוחמר.
    כמו כן ניתן לקחת כדורים נוגדי כאב ונוגדי דלקת במינונים סבירים.
    כדאי להתייעץ בנושא גם עם רופא/ת הנשים.
    במידה ולא תמצאי מזור את מוזמנת לקבוע תור ואנסה לסייע.
    בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התכוונתי פיזיותרפי...

אתי
    13/05/2011

תודה! :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלט אנולוס C5-6
    אתי
    12/05/2011

שלום רב,

עברתי תאונת דרכים במנגנון צליפת שוט לפני מספר חודשים. ב-CT מצאו בלט אנולוס בגובה C5-6.
    אני בחורה בת 26 ספורטיבית וכאבי הצוואר עד השכמות הפריעו לי ולכן פניתי לאורטופד.
    האם אני בסכנה לפריצת דיסק? האם עלי להמשיך בספורט או שזה עוד יותר מחמיר את זה?

האם הבלט יכול ללחוץ על אזור מסויים של המערכת העצבית ולהזיק לי במשך השנים מבחינה נוירולוגית?

תודה מראש,

אתי

לקביעת תור
    סגירה
    בלט אנולוס C5-6

הוספת תגובה

• בלט אנולוס C5-6 - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    13/05/2011

שלום אתי,
    פגיעה במנגנון צליפת השוט היא פגיעה הנגרמת על ידי טלטלה פתאומית של הראש, כאשר הנפגע לא מוכן לתנועה, וכתגובה נוצר כיווץ חזק מאד לא רצוני של שרירי הצואר כדי ליצב את הצואר.
    הכיווץ הפתאומי החזק מאד כנגד התאוצה של הגולגולת שנגרמה על ידי התנועה של טלטלת הראש, היא זו שגורמת לנזק.
    הנזק הוא בדרך כלל נזק לרקמות הרכות, השרירים והרצועות, באזור הצואר והשכמות.
    נזק זה גורם לגירוי ניכר של שרירי הצואר, מלווה בכאבי צואר ראש וכתפיים, לעיתים עיקצוץ של האצבעות עקב גירוי העצבים העוברים דרך השרירים המודלקים, תחושת סחרחורת תשתוש, והפרעה בשיווי מישקל , בחילות ולפעמים הקאות.
    משך התופעות הנ"ל בדרך כלל ממשסר שעות לאחר החבלה הראשונית ועד יום יומיים במיקרה הקל, לבין שלשה ארבעה ימים במיקרה הבינוני, ועד לשבוע עשרה ימים במיקרה הקשה.
    לעיתים רחוקות הופך המצב לתגובה כרונית.
    במיקרה זה עצם הקיבעון של עמוד השידרה הצוארי, וכיווץ השרירים המתמיד גורם להמשך הכאב בצואר, הגורם להמשך הסחרחורות , המחמיר את הקיבעון וכיווץ השרירים וחוזר חלילה.
    מעגל זה הוא מעגל הכאב הכרוני אשר יש לפרוץ כדי להתגבר עליו.
    ראשית כל הזמן עושה את שלו.
    המשך פעילות, תנועות הצואר תרופות נגד כאבים יכולים לסייע לשבירת המעגל.
    טיפול פיזיוטרפי יכול לפרוץ את המעגל.
    כמו כן מוכח כי טיפול כירופרקטי במצבים אלה יכול לסיים את שרשרת הכאב ולהוציא את הניפגע מן הכאב המתמשך.
    כל זאת במידה ואין לחץ ישיר של דיסק שפרץ ולוחץ על עצב.
    בלט דיסק איננו בהכרח גורם לכאבים בצואר, וקיים במיקרים רבים ללא כל ממצאים, הסבירות גבוהה שגם במיקרה שלך איננו משחק תפקיד.
    מקוה שהצלחתי להבהיר קצת את המצב, ודרכי הפתרון.
    בהצלחה
    דר' חגי אמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד משהו קטנטן

אתי
    13/05/2011

תודה ענקית על התשובה המפורטת והמקיפה, אני אכן אפנה לטיפול כימותרפי או כירופרקטי... אשמח רק לדעת האם עצם העובדה שאני רצה כ-5 פעמים בשבוע מחמירה את התופעה..? והאם שחייה תועיל לשיפור המצב?

תודה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד משהו קטנטן - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    13/05/2011

אתי - בשום אופן לא כימותרפי LOL.
    ריצה זה לא רע אולם גורם להרבה זעזועים, עדיף הליכה מאומצת, או במכון - cross או stepper. עשי מה שאת מרגישה שעוזר ולא מחמיר את המצב.
    שחיה בדרך כלל לא טובה עקב תנועות בצואר הקיצוניות בעת הנשימות.

בהצלחה
    דר' חגי אמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב גב עליון
    חגית
    12/05/2011

שלום,
    לפני כחודש נתפס לי חלק בגב העליון (נקודה שמאלית לעמוד השדרה) ולא יכולתי לזוז או לשכב מכאבים - הצלחתי לשחרר את הכאב ע"י בקבוק מים חמים ותנועה אבל מאז ממש כואב לי הגב העליון, בעיקר אותה נקודה שנתפסה לי. הייתי אצל אורטופד באותו זמן שהגב נתפס. הוא בדק שאני מסוגלת להתכופף ואמר שיש לי עקמת קלה. הוא רשם לי ארקוקסיה 90מ"ג ואמר שאם הכאב לא יעבור, יעבור לזריקות בגב. לא לקחתי את התרופה כי לפני זה רציתי לנסות משהו פשוט יותר.
    באופן כללי כבר תקופה מסויימת שאני מרגישה תפיסות במפרקים, תפיסות בצוואר, שומעת "קנקים", יש לי מדי פעם דלקות ביד (גב כף היד) ועכשיו גם הכאב הנקודתי בגב.
    השאלה שלי היא מה זה יכול להיות ואילו בדיקות עוד כדאי לבצע לפני שמטפלים בתרופות.
    תודה,
    חגית

לקביעת תור
    סגירה
    כאב גב עליון

הוספת תגובה

• כאב גב עליון - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    13/05/2011

שלום חגית.
    אם מדובר בכאב שנימשך כבר חודש ימים ללא שיפור, יש לבצע צילום לעמוד השידרה לשלול קיום בעיה שניתן לראות בצילומים.
    במידה והצילום תקין וגם לפני הצילום כדאי לנסות ללכל למסג'יסט/ית רפאוי/ת כדי לנסות ולהפיג את הכאב.
    ברוב המיקרים זה פותר את הבעיה.
    במידה ולא ניתן גם לפנות לכירופרקטור שיבצע מניפולציה ובמיקרים רבים פותר את הבעיה.
    כל זאת תוך ליווי הרופא האורטופד בתהליך.
    בהצלחה
    דר' חגי אמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום! אולי אתה יודע להסביר לי משהו
    16
    12/05/2011

כשאני לא נחשף לשמש. כל הגוף , צוואר, גב פנים תקוע לי וכבד. וכל תנועה שאני עושה אני שומע קליקים כואבים. כמו כן יש חריקות בתנועת הצוואר. הגוף קפוא.

לאחר חשיפה לשמש של איזה 20 דקות , הגוף נרגע ומשתחרר לי כאילו לא היה כלום. בזמן החשיפה השרירים דופקים בכל הגוף ,הם נהיים רכים עד שישנה הקלה.

זה כל פעם חוזר הכיווצים כשאין חשיפה ושוב ההרגשה לא טובה.
    זה תמיד משתחרר ומתחזק בחשיפה לשמש.

מה זה?

הוספת תגובה

• שלום! אולי אתה יודע להסביר לי משהו - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    13/05/2011

16 שלום,
    אתה כמו חמניה או פרח, שניפתח ופורח בשמש.
    יש לזה אפקט פסיכולוגי ופיזיולוגי כאחד.
    אם אתה חש את זה לך על זה רק תיזהר להמרח בקרם חזק שלא תינזק מקרני האולטרה סגול בשמש החזקה של ארצינו.
    בהצלחה
    דר' חגי אמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים לאחר ניתוח הלוקס ולגוס
    כדר שרון
    11/05/2011

לפני כתשעה חודשים עברתי ניתוח Hallux Valgus . מאז אני סובלת מכאבים עזים ובלתי פוסקים באזור הניתוח. ביקרתי אצל מספר רופאים שטענו שעל פי צילומי הרנטגן השבר התאחה וכי הניתוח הצליח. אף אחד לא יודע להצביע על מקור הכאב.
    ניסיתי פיזיותרפיה, טיפול בגלי חשמל, מדרסים ושתי זריקות של סטרואידים למפרק הבוהן. האם תוכלו להמליץ לי על דרך לעלות על שורש הבעיה?

הוספת תגובה

• כאבים לאחר ניתוח הלוקס ולגוס - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    11/05/2011

שרון שלום,
    קשה מאד להתמודד מול רופאים שבדקו אותך וראו את הצילומים בניסיון למצא את הגורם לכאבייך.
    לצורך איבחון יש צורך בבדיקה יסודית כולל בדיקת הליכה, וכן צפיה בצילומים.
    אני חושש שקשה לשים את האצבע ללא בדיקה כזו.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב גב - איך מטפלים בכאב גב תחתון?
    אפרת
    11/05/2011

אני בת 58,
    סובלת כבר 15 שנה מכאב גב תחתון, מתעמלת פעמיים בשבוע לחיזוק שרירי הבטן והגב.
    בארבעה חודשים אחרונים כאבי הגב לא מרפים , לאחר מנה של ארקוקוסיה יש רגיעה, ועזבתי את ההתעמלות הקשה שעשיתי ועברתי לפילאטיס.

להלן בדיקת הCT במוקדים הבעייתים, אשמח לשמוע את פשר התוצאות.

L3-4
    מודגם עיבוי קל של הליגמנטה פלאבה עם הצרות קלה של התעלה הרכה.
    L4-5
    מודגם רטרוליסטזיס קל.
    הדיסקית הבינחולייתית מנוונת עם תופעת ואקום.
    מודגם בלט היקפי של האנולוס המוחק את השומן האפידוראלי הקדמי ולוחץ על השק הדוראלי.
    L5-S1
    מודגם ספונדילוליזיס דו"צ עם ליסטזיס מזערי בלבד.
    מודגם בלט אנולרי היקפי מינימלי.

כיצד לפעול כדי שלא תהיה החמרה?.

רוב תודות,
    אפרת

הוספת תגובה

• כאב גב - איך מטפלים בכאב גב תחתון? - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    11/05/2011

אפרת שלום,
    יש מקום להבדק ולראות מה מכל הממצאים שמופיעים בCT תורם לכאבי הגב.
    וכוון את הטיפול כלפי הגורם.
    ניתן לעשות זאת במרפאות אורטופדיות לעמוד שידרה, או בשיקום כאב באישפוז יום שיקומי, בתל השומר אצל דר' אדהאן.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרסול, כף רגל, דלקת - כואב
    שירה
    11/05/2011

שלום
    מזה 3 שבועות אני סובלת מכאבים בקרסול /כף רגל בעיקר בהליכה. אובחנה דלקת בגיד. לקחתי שבוע וולטרן 100 מ"ג ושבועיים ארקוקסיה והכאב עדיין קיים ולא עובד. הרגל גם אחוזה באיירקאסט. יש לכם הצעה אחרת לטיפול? האם זה הגיוני פרק זמן ארוך זה ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קרסול, כף רגל, דלקת - כואב

הוספת תגובה

• קרסול, כף רגל, דלקת - כואב - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    11/05/2011

שלום שירה,
    דלקת בגידים זה דבר שקשה לטיפול, ולוקח הרבה זמן.
    יש מקום לבדוק בנוסף לניסיון להורדת הדלקת באמצעים פרמקולוגיים (תרופות) גם אמצעים פיזיקליים בפיזיוטרפיה, קירור מקומי עם שקית של אפונה קפואה, כל שעתיים למשך 20 דקות. חשמל , ליזר רך מקומי כגון b-Cure Laser (חפשי בגוגל)
    והדבר החשוב ביותר בסופו של דבר למצא מה גרם לדלקת ולטפל בצורה נכונה כדי שלא יחזור על עצמו.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב תחתון כאבי תופת!
    דנה
    11/05/2011

היי
    אני בת 29 והיום קמתי בשעה 5 לפנות בוקר מכאבים חדים בגב התחתון שמקרינים לישבן, וגם לברכיים מעט, ולראש איזור העורף
    אני ממש מודאגת, כרגע מתקשה בהליכה, מתקשה בישיבה אני ממש אובדת עיצות
    אני לא יודעת מה יכול להיות הגורם, לא קיבלתי מכה באזור, לא חושבת שעשיתי פעולה לא נכונה בימים האחרונים...
    אשמח לייעוץ ראשוני (קבעתי תור לרופא משפחה על מנת לקבוע תור לצילום CT בהקדם האפשרי) האם יכול להיות שזו פריצת דיסק? אציין כי לאמא שלי יש היסטוריה וכי היא היתה בעברה הולכת לד"ר נייס , ואציין בנוסף כי יש לי עקמת מילדות
    אין לי מושג מה מצבי כרגע מאחר והרבה זמן לא צילמתי את הגב, ולא בדקתי את העקמת
    אשמח לתשובה , ממש נואשת :/ וכואבת...
    בתודה מראש
    דנה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב תחתון כאבי תופת!

הוספת תגובה

• כאבי גב תחתון כאבי תופת! - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    11/05/2011

שלום דנה,
    האם לא עשית איזה פעילות מאומצת בימים האחרונים?
    העברת דירה, סחיבת קופסאות, הרמת ילד...
    זה מתאים למה שאת מתארת.
    קודם כל קחי משהו נגד כאבים אקמול אופטלגין אם את לא רגישה לתרופות אלה.
    במידה והכאב חזק מאד גשי לרופא שיתן לך משהו יותר חזק.
    נוחי .
    במידה והכאב ימשיך ולא תסתדרי גשי לאורטופד בקופה.
    צילומים ו-CT לא בוער בשלב זה.
    המשיכי לפי יעוץ הרופא המטפל.
    אני מאחל לך רפואה שלמה.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושות וכאבים בגב, בירך ובכף הרגל
    אבי
    11/05/2011

שלום,

אני סובל כבר כמה חודשים מכאבי גב שמופיעים בעיקר בקימה מישיבה כפופה, בנוסף מכאבים בכף רגל ימין, שמגבילים מאוד את התנועתיות שלה, ובחודש האחרון הסימפטום העיקרי הוא תחושות שונות בירך ימין, החל מרדימות, תחושה ששורף, תחושה של נמלים, עקצוצים ואף כאבים חדים.

הייתי אצל אורטופד. הוא נתן לי אטופן ל - 16 יום. חלק מהתופעות נחלשו באותם שבועיים, אבל עם סיום הטיפול הכל נעשה חמור ממה שהיה לפני הטיפול.

נשלחתי ל - CT ע"ש מותני ולהלן התוצאות:

מרווח L1/L2: הכל תקין.
    מרווח L2/L3: בלט דיסק היקפי נושק לשק הדורלי. כל השאר תקין.
    מרווח L3/L4: בלט דיסק כנ"ל.
    מרווח L4/L5: בלט דיסק כנ"ל.
    מרווח L5/S1: בלט דיסק אחורי נושק לשק הדורלי. ספונדילוליזיס ב - L5 בכל צד.
    מלאות ציסטית בתוך תעלת סקרום בגובה S1 משמאל.
    S1/S2: שורש עצב מימין מסוייד.

מה המשמעות של התוצאות שלעיל? מה הטיפול האפשרי?האם יש נזק בלתי הפיך?

אודה על תשובות,
    אבי.

הוספת תגובה

• תחושות וכאבים בגב, בירך ובכף הרגל - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    11/05/2011

אבי קירי, ניראה שיש ממצא כלשהו בתעלת השידרה שכניראה מגרה עצב מסוים שהולך לרגל.
    כדאי לחזור לרופא האורטופד שיסביר ויפנה אותך לאורטופד עמוד שידרה לבדיקה על אפשרויות טיפול.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב חריף בחלק החיצוני של השוק
    אלף
    11/05/2011

שלום רב
    בן 59, עוסק אינטנסיבית בספורט- ריצה.
    לאחרונה התפתח כאב חריף מאוד בחלק החיצוני של השוק כאשר קם ממצב שכיבה או ישיבה. לאחר מספר דקות של הליכה הכאב פוחת.

הוספת תגובה

• כאב חריף בחלק החיצוני של השוק - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    11/05/2011

שלום אלף,
    יכולים להיות מספר מקורות לכאב כזה.
    יכול להיות ממקור ברך, ירך או גב תחתון.
    כדאי להבדק על ידי רופא אורטופד לקבוע מקור וצורת טיפול.
    בהצלחה
    דר' אח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב שלא פוסקים
    מאיה א
    11/05/2011

יש לי עוד בעיה...

רקע: לפני 3 שנים עשיתי ניתוח שרוול, ירדתי בסביבות 50 קילו ..אני צריכה לרדת עוד קצת.. אבל כבר לא מה שהייתי פעם, תודה לאל.

כאבי הגב שלי התחילו לפני בערך 4 שנים, כשהייתי בצבא, פעם אחת בזמן ניקיונות במטבח [סינג'רו אותי לא מעט] שמעתי "קנאק" חזק בצוואר שלי, והכאב לא עזב אותי מאז.

באותה תקופה נאנסתי, וכשהייתי הולכת עם הבעיה הזו לרופאים- היו אומרים לי שזה נפשי, או שזה בגלל שאני שמנה מאוד,
    הכאבים התפזרו לאט לאט לאורך כל הגב שלי, הצלעות...כיום,4 שנים לאחר מכן, 50 קילו פחות אני עדיין סובלת מהכאבים החזקים האלו, מידי פעם יש לי כאבים חדשים שנוספים למה שכבר יש, לאחרונה התחיל כאב חד מאוד בגב התחתון שמקרין לישבן, כאב שמעיר אותי.

ממש כל עמוד השידרה שלי כואב... וזה שרגל שמאל שלי עקומה קצת בטוח לא מוסיף... מה אתם ממליצים? אני מניחה שעליי לבקש צילום לכל עמוד שידרה...נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב שלא פוסקים

הוספת תגובה

• כאבי גב שלא פוסקים - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    11/05/2011

מאיה יקרה.
    גשי לאורטופד הקופה והמשיכי ברור מסודר.
    חשוב לבדוק ולוודא מה מקור וסיבת הכאב ולטפל בהתאם.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהחלט אעשה כן

מאיה א
    11/05/2011

שוב- המון המון תודה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כף רגל עקומה
    מאיה א
    11/05/2011

שלום :), כפות רגלי תמיד נטו קצת החוצה בזמן שאני הולכת, לא משהו שרואים, אבל בהחלט הורס נעליים וכדומה,רגל שמאל יותר מרגל ימין.
    לאחרונה רגל שמאל כאילו החמירה, כאבים התחילו להיות חזקים מאוד,
    יש לי תור לאורטופד, אבל רציתי לדעת בנתיים, האם יש משהו לעשות?
    יש אולי דבר כזה כמו הברזלים האלו של פורסט גאמפ רק לכף רגל..? אולי זה יישר לי אותה?
    מקווה שלא נישמעתי מטופשת מידי! תודה, מאיה

לקביעת תור
    סגירה
    כף רגל עקומה

הוספת תגובה

• כף רגל עקומה - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    11/05/2011

מאיה שלום,
    את מתארת בעיה של מנח כף רגל שדוחק את הנעל והורס אותה עקב כוחות הפועלים עליה שוב ושוב לכיוון החיצוני.
    הבדקי על ידי רופא אורטופד לבדוק אם יש צורך במדרס או נעל מיוחדת .
    במידה וכן סביר להניח שהמדרסים הטובים ביותר יהיו מסוג של sole supports.
    הוכנסו לארץ לאחרונה ובעלות הגיון ביומכני שמסייע לכף הרגל לבצע את הפעילות הנורמלית עם תמיכה מותאמת לכוחות שעוברים עליה.
    במידת הצורך אני יכול לספק מידרסים כאלה.
    בידקי בגוגל sole supports.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר

מאיה א
    11/05/2011

הדהמת אותי עם התגובה המהירה, המון תודה על ההתיחסות, אני מקווה שבקרוב אצור עימך קשר לרכישת המדרסים :) יום נהדר שיהיה לך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריצת דיסק
    פאני
    10/05/2011

שלום
    שמי קלודין ואני בת 67 וסובלת מכאבי גב תחתון חזקים מהמותן ועד מתחת לצלעות.
    אני מתלבטת וקצת חוששת לגבי ניתוח ורציתי להתיעץ עמכם. יש לי גם 3 פריצות דיסק בגב התחתון ועשיתי טיפול של אקומפוקטורה וזה הקל מעט , אך הכאבים חזרו שוב.
    הרופא העלה בפני 2 אפשרויות 1 טיפול מחטים שלא הועיל למשך זמן ו2 ניתוח. אנא מכם תנו לי קצת מידע, האם יש יעילות לניתוח למרות שיש לי את הכאבים כבר חצי שנה? כי הבנתי שהיעילות של הניתוח והצלחתה פוחתת אם מחכים הרבה זמן.
    אשמח אם תתנו לי הכוונה ותשובות וכן אם לעשות את הניתוח למי כדאי לפנות בהמלצתכם. תודה מראש ויום טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    פריצת דיסק

הוספת תגובה

• פריצת דיסק - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    11/05/2011

שלום קלודין,
    ניראה לי שקיימות עוד כמה אופציות לפני ניתוח.
    יש צורך לבדוק היטב את הצילומים וה- CT ולהחליט מה מקור הכאב ולפי זה לנסות ולהתגבר עליו.
    יתכן שלא נימצא פיתרון אולם כדאי לנסות הכל לפני שנכנסים לניתוח.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירויים בברך לאחר אורתוסקופיה
    ברך 28
    10/05/2011

שלום,
    עברתי אורטוסקופיה לפני כ-4 שנים. חשד לתסמונת הופה, הסרת שומן מתחת לפטלה.
    לאחר האורתוסקופיה חשתי גירויים בברך שמאל מאחור בצד המידאלי.
    בנוסף יש תחושה של צלקתות תת פיקתיות, מין מעין התנגדויות תנועה
    ביקורים לביקורת לא הניבו תוצאות, ונראה שהמנתח הנוכחי לא יביא ישועה.

מאחר שניסתי לעשות מתיחות, פיזיוטרפיה וגם לתת ל זמן לעשות את שלו - אני מעוניין כרגע לפעול ביתר שאת כדי לפתור את הבעיה.

אודה לכם אם תוכלו לענות על השאלות הבאות:
    1. מה יכול להיות מקור הבעיה?
    2. אני מעוניין לבצע המשך טיפול לא אצל המנתח, שכנראה לא עשה עבודה משהו.
    יש לכם המלצות על מומחה אורטופדיה ברכיים באזור המרכז?

תודה

הוספת תגובה

• גירויים בברך לאחר אורתוסקופיה - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    10/05/2011

נסה להעלות שאלה זו בפורם רפואת ספורט.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי יריכיים
    miki38
    10/05/2011

שלום לכם.

אני בהיריון בשבוע 33. מידי לילה מתעוררת עם כאבים בירכיים שמתחילים מהגב התחתון, הכאב הוא תמיד בירך שעליה אני ישנה. אני מסתובבת לצד שני והכאב עובר יחסית מהר, ואז אני קמה עם אותם כאבים בירך השניה (שעליה ישנתי). התופעה החלה לפני כחודשיים, ולכן אני ישנה מעט מאוד. גניקולוג אמר לי שהתופעה אינה מוכרת לו. האם יש צורך ללכת לאורטופד או נוירולוג? זה ממש בלתי נסבל.
    בתודה מראש - מיקי

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי יריכיים

הוספת תגובה

• כאבי יריכיים - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    10/05/2011

שלום מיקי.
    בעת ההריון הרצועות במפרקים באזור האגן בפרט ובכל הגוף בכלל נעשות גמישות יותר ומאפשרות יותר תנועה במפרקים. הדבר יכול לגרום לכאבים שונים במפרקים, במיוחד מפרקים נושאי משקל סביב האגן.
    כאב כפי שאת מתארת יכול להיות כאב קורן שמקורו במתיחה או לחץ על רצועות המפרק האחורי בין עצם העצה לאגן. מפרק זה ניקרא מפרק סקרו-איליאק. כאב ממקור זה יכול לקרון לאורך הירך.
    יכולים להיות מפרקים נוספים בגורמים לכך, ויתכן שבעת השכיבה על הצד מופעל לחץ על אחד העצבים המעצבבים את הירך.
    כדאי לפנות לאורטופד שיכול לבדוק מה מקור הכאב וביחד למצא פיתרון להורדת העומס והלחץ בעת השכיבה על הצד.
    במידה ולא תגיעי לפתרון עם אורטופד קופ"ח את מוזמנת למרפאתי לנסיון מציאת פתרון.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה