פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיפוי עצמות בברך
    איתי
    03/04/2011

שלום
    עשיתי בדיקת מיפוי עצמות עקב כאבים בברך שמאל באזור הפיקה, קיבלתי תוצאה, אבל האורטופד יוכל לקבל אותי רק עוד חודש, לכן אני יודה מאוד על ההסבר של מה שרשום שם, זה נורא חשוב לי לדעת, חודש יהיה לי קשה לחכות.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיפוי עצמות בברך

הוספת תגובה

• מיפוי עצמות בברך - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    03/04/2011

שלום איתי,
    דוקא כדאי לחכות.
    עד שתגיע לאורטופד המצב ישתפר ותוכל לחזור בהדרגה לפעילות מלאה.
    הממצאים מתאימים לעומס יתר על עצמות הברך והשוקיים.
    תוריד מהעומס.
    בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות פיזית אפשרית למרות הממצאים?

איתי
    04/04/2011

ד''ר חגי אמיר תודה רבה על התשובה.
    הבעיה היא שיש לי גיבוש צבאי עוד כמה ימים שכולל פעילות פיזית.
    אתה אומר שיש עומס ברגל. אני מרגיש שם סוג של רגישות וכבדות אבל עדיין זה לא משפיע לי על הריצה.
    זה בסדר עם עדיין אני יילך לגיבוש למרות תוצאות אלו?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות פיזית אפשרית למרות הממצאים? - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    04/04/2011

קרא את תשובתי, כתבתי במפורש שעליך להוריד עומס כי השלד לא עומד בעומסים.
    אני לא אחליט החלטות במקומך.
    אתה צריך לפנות לרופא שלך ולדון איתו על האפשרויות ועל קבלת ההחלטות.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריקת כתף או תת פריקה
    מלי
    03/04/2011

בני בן 17.5 כיום.לפני שנה וחצי במהלך משחק עם חברים הכתף זזה/יצאה ממקומה. עד שהגענו לרופא הכתף חזרה למקומה וכשנעשה צילום לא נמצאה עדות לפריקה . כשנה לאחר מכן בזמן מתיחת היד בפעולה פשוטה יחסית, שוב זזה הכתף ממקומה (כלפי מטה) .
    גם הפעם לא נראה במיון עדות לפריקה .
    בני אינו סובל מכאבים כלל, יכול לבצע תנועה חופשית בזרוע ובכתף. למעט 2 הארועים שהזכרתי אין לכאורה בעיה שיש לטפל בה.
    ניתנה לנו האפשרות לבצע בדיקת MRI-ארתרו כתף תוך הזרקת חומר ניגוד.
    שאלתי עד כמה נחוצה בדיקה כזו במקרה מסוג זה? האם השארת המצב כפי שהוא עלול להרע את מצב הכתף והאם ישנן דרכים אחרות לטיפול/שיקום?

אודה לתשובה מהירה

לקביעת תור
    סגירה
    פריקת כתף או תת פריקה

הוספת תגובה

• פריקת כתף או תת פריקה - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    03/04/2011

שלום מלי,
    סביר להניח כי לבנך יש רצועות גמישות, ולכן הוא עושה תת פריקות.
    אם הוא איננו עוסק בספורט תחרותי רצוי שיחזק את השרירים המייצבים את הכתף בחדר כושר.
    במידה ויהיו פריקות או תת פריקות נוספות יתכן ויזדקק לMRI ארתרו, ויתכן ויזדקק לניתוח אולם בשלב זה הייתי מתרכז בתרגילים, פיזיוטרפיה וחיזוק שרירים.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח זעיר פולשני=בהכרח קיבוע?!
    לירון
    03/04/2011

1.האם יש ניתוח זעיר פולשני שאינו אנדוסקופי וגם אינו מסתיים בהכרח קיבוע חוליות?
    לכאורה עדיף בגלל פחות סיכונים/סיבוכים שנובעים מקיבוע...
    2.אם כן, אפשר דוגמאות בבקשה
    3.מתי חייבים לקבע חוליות -נניח שדיסק מתחכך בעצבים לרגליים..
    ולו בתמצית

הוספת תגובה

• ניתוח זעיר פולשני=בהכרח קיבוע?! - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    03/04/2011

ורד שלוום,
    קשה להבין משאלותייך את כוונתך .
    נסי להיות יותר ספציפית .
    במידה ואת שואלת על ניתוחים של עמוד שידרה אני מציע שתפני את שאלותייך בפורם של ניתוחי עמוד שידרה.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בגיד הברך
    שמואל
    03/04/2011

בבדיקת u.s "הגיד הפטרלי באיזור האחיזה שלו לפטלה הודגם מעובה והיפואקואי,גם באיזור אחיזתו לטביה הגיד ניפצה מעט מעובה והיפואקואי.הממצאים מתאימים לתהליך דלקתי בגיד.גיד הקוודריצפס ניצפה תקין"
    עברתי 12 טיפולים פיזוטרפים במכון לספורטאים וללא התקדמות.בהתיעצות נוספת ש/ל ממוחה לברכים טוען שבעצם מדובר בקרעים קטנים בגיד והסיכוי להחלמה מפזיוטרפיה קלושים.המליץ על ניתוח או על .טיפול p.r.p (הוצאת דם מהמטופל הפרדת כדוריות והזרקה לגיד)
    מה דעתכם ?מי מטפל בשיטה הזאת בארץ ?מהם אחוזי ההצלחה ?האם קיים ניסיון מוכח בחו"ל ,היכן?מהם % ההצלחה.?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בגיד הברך

הוספת תגובה

• דלקת בגיד הברך - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    03/04/2011

שלום שמואל,
    על פי מאמרים ומחקרים רואים עדויות שישנם מיקרים אשר PRP מסייע מאד בריפוי.
    עושים זאת במרכזים גדולים. ידוע לי כי ניתן לעשות זאת בתל השומר במחלקה האורטופדית.
    לפני שתעשה זאת אני ממליץ לנסות טיפול בליזר רך.
    זול וקל יחסית.
    נסה טיפול ב- B-cure laser חפש בגוגל.
    כמו כן יש מכונים ברעננה ובתל אביב המטפלים בליזר רך. LLLT.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר בשוק הרגל אצל תינוק
    אושרית
    02/04/2011

שלום, בני שבר את שוק הרגל. להלן התשובה שקבלנו בצילום רנטגן: XR שבר GS PR.TIBIA LT.הרגל שלו מגובסת. הוא בוכה וצורח ופוחד לזוז. רציתי לשאול מה ניתן לעשות בכדי להקל על הכאב? אילו משככי כאבים? מה משך ההחלמה הצפוי והחזרה להליכה? האם בהכרח נזדקק לפיזיותרפיה? האם ההליכה תהיה כפי שהיתה לפני הפציעה? האם בגיל כזה הכרחי לקבע את רגלו בגבס? הדבר גורם לו אי נוחות רבה. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שבר בשוק הרגל אצל תינוק

הוספת תגובה

• שבר בשוק הרגל אצל תינוק - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    03/04/2011

שלום אפרת.
    קודם כל רצוי וצריך לקבע את הרגל, בדרך כלל הקיבוע מוריד מהכאב ולא מחמיר אותו. אם המצב הפוך אני ממליץ לקחת את הילד לאורטופד ילדים שיבדוק ויחליט אם הגבס נחוץ או לא.
    מדובר בשבר ענף ירוק. זהו שבר חלקי בלבד, קימוט של העצם. מתרפא בתינוקות במשך שבועיים שלשה.
    אחר כך יחזור הילד לתפקוד מלא תוך מספר ימים עד שבועות.
    הריפוי מהיר מאד בתינוקות עד גיל 4-5.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בכתף יד ימין- סופרספינטוס
    קורן
    02/04/2011

נפגעתי בתאונת עבודה בכתף יד ימין הדומיננטית שלי, בעקבות הפגיעה ניקרע לי הגיד/ השרוול המסובב סופרספינטוס באופן מלא, פניתי לביטוח הלאומי בתביעה לנכות, איזה סעיף עלי לתבוע, סעיף 41,/ד - מגבלת טווח התנועה של הכתף או סעיף 42/1 - פציעת שריר הכתף הסופרספינטוס

הוספת תגובה

• בעיה בכתף יד ימין- סופרספינטוס - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    03/04/2011

קורן שלום,
    חשוב לבדוק את התפקוד ותנועות הכתף, לפי זה יקבע האורטופד את הנכות המגיעה לך.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה ביד
    נטלי
    02/04/2011

שלום,
    יש לי כאב בשורש כף היד, לאחר שךפני כחודש נרדמתי עם התינוקת על הידיים. כנראה שתנוחת היד לא הייתה טובה. קשה להרים דברים, לכתוב וכד'...
    מה מומלץ לעשות?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה ביד

הוספת תגובה

• בעיה ביד - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    03/04/2011

שלום נטלי,
    כדאי להיבדק על ידי רופא ולדעת מה מידת הפגיעה העיצבית.
    הזמן עושה את שלו. בד"כ תוך ימים עד שבועות המצב חוזר לקדמותו.
    במידה ולא כדאי להבדק שוב.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימפיסיוליזיס בעקבות לידה חפוזה
    עדי מזרחי
    02/04/2011

אני בת 27 אחרי לידה ראשונה- ילדתי לפני 3 וחצי
    חודשים בלידה המכונה "לידה חפוזה" בעקבותיה
    נגרם לי "סימפיזיוליזיס" רציני ביותר,

מביה"ח יצאתי לאחר 5 ימים כאשר אני נעזרת בכיסא
    גלגלים,

עד כחודש וחצי לערך לאחר הלידה נעזרתי בכיסא
    גלגלים ובהליכון מיותר לציין שמחופשת הלידה
    לא נהנתי- בפועל שהייתי בחופשת מחלה ובעלי
    בחופשת לידה ע"מ לסייע לי ולטפל בתינוקת

כבר אחרי כמה ימים בביה"ח ביצעתי צילום אגן
    שמעיד על הפגיעה המדוברת- ואז בהמלצת אורטופד
    קניתי חגורת אגן- שאותה אני שמה עד היום הזה,
    ע"מ להקל בכאב וזה בהחלט עזר-

היום אני כבר 3 וחצי חודשים אחרי- עדיין מוגבלת

אשמח לקבל כל מידע שייטיב את מצבי, המידע נחוץ לי יש מעט מאוד אנשים שמבינים בתחום אני כבר כמה חודשים מחפשת תשובה...
    תודה מראש...
    בהליכה, ובפעיליות יומימיות

הוספת תגובה

• סימפיסיוליזיס בעקבות לידה חפוזה - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    03/04/2011

שלום עדי,
    אכן יכול להיות המשך של כאבים אלה מספר חדשים.
    ישנם תרגילים ומניפולציות שיכולות לסייע.
    אם המצב לא יוטב בשבועות הקרובים את מוזמנת לקבוע תור אלי.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שריפה בירך ימין...
    יהלי
    02/04/2011

כבר חודשים ארוכים שיש לי כאבים איומים בירך ימין,הרגשה כאילו הרגל ממש נשרפת מבפנים,יש לי קוצים פנימיים מאוד כואבים שלא נותנים לי לישון...הייתי אצל 2 אורטופדים,עשיתי CT גב וצילום רנטגן,אחד האורטופדים אמר שאין לי כלום,והשני אמר שיש לי בלט בדיסק.קיבלתי זריקה בירך,זריקה בגב,כדורים וכלום לא עוזר,אני ממש מיואשת.התחלתי פיזיותרפיה אבל אני לא יודעת עד כמה היא אפקטיבית-יש לי הרגשה שאף אחד לא באמת יודע איך לעזור לי...אשמח אם תוכלו אולי להמליץ לי על טיפול או על מומחה שיעזור לי...הכאב פשוט בלתי נסבל...המון תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    שריפה בירך ימין...

הוספת תגובה

• שריפה בירך ימין... - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    03/04/2011

יהלי שלום,
    את מתארת כאב שיתכן ומקורו הוא עצבי.
    גשי להבדק אצל נוירולוג.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי שוק שמאליתת
    לילך
    01/04/2011

שלום,
    אני בת 24ולא מזמן התחלתי בדיאטה..עם עודף משקל של כ-10 קילו..(התחלתי לשלב הליכות כל יום)
    לפני מס' חודשים היה לי כאב עמוק בשוק הרגל הקידמית..יותר לכיוון פנים השוק
    ונעלם..ניסיתי לשלב עוד כמה פעילויות עם הדיאטה קלות ביותק ושמתי לב שאם אני קופצת אני מרגישה את הכאב מפעם וגם כשאני לוחצת על המקום יש כאב קצת שורף שכזה ..אני מרגישה את הכאב בשתי השוקיים אך יותר בשמאל..כמו מזה נשמע?מה לעשות הלאה?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי שוק שמאליתת

הוספת תגובה

• כאבי שוק שמאליתת - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    03/04/2011

שלום לילך,
    ניראה כי את מפתחת תגובת עומס על העצם בשוק.
    רצוי להמנע מפעילות מאומצת המחמירה את הכאב למשך כשלשה שבועות ולחזור בהדרגה לפעילות לאחר מכן.
    במידה ואת מוטרדת וזה מציק יותר מידי גשי להיבדק על ידי אורטופד.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקע בקרסול
    רויטל
    31/03/2011

שלום ,
    לפני חודש חוויתי נקע בקרסול הופנתי לביה"ח ושם נאמר לי ( לאחר צילום ) שיש לי נקע בקרסול . זו השאלה שלי : האם זה טבעי שהמקום עדיין נפוח במיוחד בסוף היום ? ( יש לציין שאני לא עושה ספורט ונחה הרבה ) .
    קשה לי מאוד להזיז את אצבעות כף הרגל ועדיין אני לא יכולה ללכת רגיל , אני הולכת בצליעה וכמובן עם כאב רב מאוד בכף הרגל . ייתכן שזה מצב רגיל של נקע ? שההחלמה כזו קשה ? או שכדאי שוב לפנות לגורם מקצועי לבדיקה חוזרת ? יש סיכוי שפתאום יתברר שבכלל קרעתי את הרצועות ולכן הקרסול אינו מבריא ? פשוט יש לי כאבים איומים .

לקביעת תור
    סגירה
    נקע בקרסול

הוספת תגובה

• נקע בקרסול - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    01/04/2011

שלום רויטל,
    אנא עייני בתשובתי לשאלה נפוצה בנושא נקע בקרסול.
    חשוב שתפני לפיזיוטרפיה בהקדם האפשרי כדי למנוע התפתחות סיבוכים מאוחרים של הנקע.
    בקופות החולים מקבלים תור דחוף לפיזיוטרפיה לאחר נקע.
    שיהיה בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריצות דיסק צוואריות
    טלי
    31/03/2011

אבחנו אצלי, בבדיקת c.t והן בבדיקת MRI , פריצות דיסק ובלטים ב חוליות הצוואר, בין חוליות c4-c5 c6-c7 .
    התייעצתי עם מספר רופאים וכל אחד אומר משהו אחר,
    אחד אומר רק ניתוח, השני פסיוטרפיה, השלישי כירופרקטיקה.
    אני לא ממש ששה לניתוח.
    מה ניתן לעשות על מנת להקל על המצב.
    רופא תעסוקה המליץ לרדת בשעות העבודה , אבל זה לא פותר את הבעיה.
    מה המלצתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    פריצות דיסק צוואריות

הוספת תגובה

• פריצות דיסק צוואריות - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    01/04/2011

שלום טלי.
    לאחר שלש דעות שונות, מה תעזור דעה נוספת ועוד מפורם לא מחייב באינטרנט?
    אם ברצונך לקבל בדיקה וחחו"ד מפורטת את מוזמנת להגיע, נוכל לעבור על הבדיקות שעשית, אבדוק אותך ונחליט יחד על המשך פעולה.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלוקס ואלגוס
    אלכסנדרה
    30/03/2011

שלום רב,
    נכון לעכשיו התגלה אצלי הההלוקס ואלגוס, העצם התחילה לגדול בחודש האחרון ונכון לעכשיו כל נעילת נעל סגורה מכאיבה.
    רציתי לשאול ממה נובעת הבעיה, איני נועלת נעלי עקב- רק לאירועים...
    מה שכן, לפני כ-5 חודשים עברתי תאונת דרכים, נפגעתי בעיקר בכתף ימין, אבל היו גם חבלות בצד השמאלי של הגוף- משהו כזה יכול לגרום לבעיה?

המון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הלוקס ואלגוס

הוספת תגובה

• הלוקס ואלגוס - תגובה

ד''ר יחזקאל טיטיון
    31/03/2011

הלוקס ואלגוס יכול להגרם מסיבות רבות אחת מהן זה נעליים לא מתאימות. בד''כ מדובר במבנה כף רגל שמראש היה "מועד לפורענות".
    בשלב הראשוני יש ללכצת עם נעליים רחבות לא לוחצות ובמקביל פני לבדיקת אורתופד העוסק בבעיות קרסול וכף רגל באזור מגורייך.

בברכה - דר' טיטיון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצבעות רגליים שורפות ובוערות.
    מלי
    30/03/2011

שלום,
    אובחנתי לאחרונה כסובלת באוסטאופורוזיס קשה.
    בזמן האחרון אחרי הליכה של שעה בערך בנעל סגורה, אני מתפוצצת מכאבים באצבעות רגליי ומרגישה כאילו הם שורפות ובוערות.
    מה הסיבה והאם יש טיפול לבעיה הזאת?

הוספת תגובה

• אצבעות רגליים שורפות ובוערות. - תגובה

ד''ר יחזקאל טיטיון
    31/03/2011

בד''כ מדובר בבעיה עצבית מקומית.
    פני לבדיקת אורתופד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    מישהו
    30/03/2011

שלום קוראים לי דן ויש לי שאלה

אני בן 21 וחצי אחרי צבא,הגובה שלי תמיד היה 1.75 ס"מ בבוקר(בבוקר תמיד יותר ב 1 ס"מ)
    מגיל 19 וחצי הפסקתי לגבוה אני חושב כי הייתי איזה 1.74 בקיצור מגיל 19 וחצי עד 20 וחצי גבהתי אולי ס"מ אחד או ס"מ וחצי לכול היותר, ובגיל 21 קרה משהו מאד מוזר במקום להפסיק לגבוהה לגמרי המשכתי לגבוה ואז יום אחד יצאתי עם כמה חברים והם אמרו לי שאני נראה גבוה יותר מקודם....בדקתי את העניין זה היה לפני חודשיים וחצי אולי וגילתי שגובהי עומד על 1.79 ס"מ בקיצור עברו עוד חודשיים בערך וגובהי הסופי נהיה 1.82 ובחודש האחרון במדדתי ומאז לא גבהתי יותר בכלל. ב--6-5 חודשים בערך גבהתי 7 ס"מ שאלתי היא האם נתקלת בדבר כזה? ההורים שלי גם לא הבינו איך בין גיל 20 ו10 חודשים עד גיל 21 ו-3 חודש-4 גבהתי ב7 ס"מ!!!!!!!!! אני מודאג טיפה כי הבנתי שגביהה נעצרת בגיל 19 בערך אצל בנים ורק במקרים חריגים ממשיכה לגיל 21-22 יש לי סיבה לדאוג? האם זה דבר נורמאלי??? תשובה בבקשה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    01/04/2011

דן שלום,
    כפי שציינת אכן אנו רואים המשך צמיחה עד גיל 21. ולכן גם החלוקה בין רפואת מבוגרים וילדים הוא גיל 21.

אם אתה חושש או מודאג בגלל בעיות נוספות שהשתנו בשנה האחרונה גש לרופא המשפחה שיבדוק.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה