מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי גב תחתוןחנה30/03/2011
שלום מזה כשבעיים אני אם כאבי גב תחתון חזקים שהם מתאימים לצירי לידה בתודה שתענה לי חנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב תחתון - תגובה
ד''ר חגי אמיר01/04/2011שלום חנה,
כאבים כאלה לא נישמעים ככאבים ממקור אורטופדי.
גשי לרופא שלך שיבדוק מה מקור הכאבים.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע חלקי בגיד בקרסולאלי30/03/2011
לפני כ-20 יום נקעתי את הקרסול.
לאחר בדיקה במיון וצילום לא נראה שבר.
לפני שבועיים ביקרתי שוב אצל האורטופד והוא אבחן מתיחה של הרצועות והמליץ לי ללכת עם קביים, לא לדרוך על הרגל ושימוש ב-AIR CAST כל זאת למשך שבועיים.
אתמול חזרתי לבקורת לאחר שלא יכולתי לדרוך על הרגל ושלחו אותי ל-US ולהלן התשובה: "הודגמה חוסר המשכיות של הגיד ה-PT, המרקם היפואקואי לא אחיד. איזור היפואקואי בגודל של כ-15 מ"מ סביבו. מדובר ככל הנראה בקרע חלקי של הגיד עם המטומה מסביב".
עם התשובה חזרתי לאורטופד וגיבסו לי את הרגל למשך 3 שבועות.
יש לי מס' שאלות:
1. האם גבס יעזור וירפא את הקרע באופן מלא, זאת למרות שהייתי עם AIR CAST במשך שבועיים?
2. האם יהיה צורך בניתוח לאחר הורדת הגבס?
3.האם לא היה כדאי לנתח מראש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע חלקי בגיד בקרסול - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון31/03/20111. האם גבס יעזור וירפא את הקרע באופן מלא, זאת למרות שהייתי עם AIR CAST במשך שבועיים? - הגבס לא ירפא באופן מלא, רק יקל על הכאב.
2. האם יהיה צורך בניתוח לאחר הורדת הגבס? - יתכן שכן.
3.האם לא היה כדאי לנתח מראש? - יש גישה שמרנית ויש גישה ניתוחית. שתי הגישות מקובלות.
בברכה - דר' טיטיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרע חלקי בגיד בקרסול
אלי03/04/2011למרות הגבס שיש לי כבר 6 ימים, יש לי כאבי תופת.
האם כדאי לי לבקש בכל זאת לעבור ניתוח כבר עכשיו ולא לחכות 3 שבועות לראות אם הגבס עזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מיואש - בעיה אורטופדת או אורולואיתי30/03/2011
שלום איש יקר,
בן 41, בריא בד"ר, רוכה על אופניים במשך שנים ולאחרונה, החלפתי אופניים עם כסא קשיח יותר, עליו רכבתי במשך שלושה שבועות (טעות!!!!) עד שהחלפתי אותו.
בכל מקרה, בגלל הכאבים שאפרט בהמשך הפסקתי לרכב על אופניים לעת עתה.
הכאבים/סימפטומים:
יש לי כאבים שהחלו לפני חודש באזור המפשעה מלווים בכאבים במתן שתן/צריבה בשתן, ולאחרונה החמירו לכאבים בעצם של הישבן מצד שמאל (שאני ושב באופן ממושך), דקירות שמוקרנות לי לרגל שמאל, שמורגשים בכל מצב כולל הליכה, גם חולשה קלה. ובכלל ובכלל, כאבים עמומים באגן/אזור החלציים, שלתחושתי, הולכים ומחמירים ללא שום הטבה.
חשבתי שזה אולי מכסא האופניים עליו רכבתי תקופה ממושכת ושלא היה נוח.
בדיקות שעשיתי עד כה, שהעלו חרס:
עשיתי בדיקות שתן כללי+תרבית+PCR לקלמידיה + אולטראסאונד לדרכי השתן והכליות->וכולם ללא ממצא פתולוגי בעייתי.
הלכתי גם לאורטופד כי חשבתי שיש לי דלקת כתוצאה מהכסא, עשיתי צילום לאגן ללא ממצא פתולוגי.
לקחתי -אטופן 400 מ"ג פעמיים ביום למשך שבוע פלוס ללא שום הטבה, גם לא בכאבים.
שאלותיי:
1. האם, לאחר שניסיתי אטופן ללא שום תועלת, זו עדיין בעיה אורטופדית או שאני צריך לחזור לאורולוד ולנסות בדיקות יותר מעמיקות?
2. האם הכסא של האופניים יכל לגרום לי כתוצאה מהלחץ והישיבה הלא נוחה נזק באזור המפשעה, קרי: בעיה אורולוגית וגם אורטופדית?
3. האם בדיקת ENG רלוונטית בענייני.
אשמח לכל טיפ/מענה
אני מיואש ולא יודע מה לעשות!!!!
כדורים נגד כאבים אני לא לוקח - כי מה הטעם לטפל בסימפטום ולא בבעיה????
שבוע נפלא,
איתי המיואש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא מתייחסים להודעה שלי?
איתי30/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מיואש - בעיה אורטופדת או אורולו - תגובה
ד''ר חגי אמיר01/04/2011שלום איתי המיואש.
תתעודד, הנה ההתחלה להחלמתך - אתה מקבל מענה.
א. יתכן מאד שמדובר בעיה של נזק למערכת האורולוגית עם לחץ על אברים אורולוגיים שגרמו לנזק קל וגירוי, ולכן הצריבה במתן שתן. זאת יש לבדוק ולשאול רופא אורטולוג.
ב. סביר להניח שהלחץ של הכסא על העצבים העוברים בתחתית האגן גורם לכאבים ולהרגשת אי הנוחות.
ג. יתכן גם נזק מקומי על מעטפת העצם הפריאוסט שנילחץ וניפגע מהכסא הקשיח.
התעודד, הזמן יעשה את שלו. ונדע לאן הדברים מתקדמים.
בנתיים תמשיך להיות במעקב אצל האורולוג/אורטופד/ רופא משפחה, ובצע פעילות לפי יכולתך ללא כאב.
אם אתה מעוניין בבדיקה מקיפה וספציפית יותר אתה מוזמן לקבוע תור.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה לCTשלהי30/03/2011
שלום רב, אחותי ביצעה CT בשל כאבים באגן. בת 39 בריאה. לפני כעשר שנים עברה תאונת דרכים קשה עם שבר בברך. התשובה היא: מודגם חשד לדיספלזיה קלה של האצטבולה דו"צ עם העדר כיסוי מלא של ראשי הירכיים. דרושה קורלציה קלינית. מה זה אומר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לCT - תגובה
ד''ר חגי אמיר30/03/2011שלום שלהי,
למעשה לא אומר כלום אם אין בעיות המפרקי הירכים.
המבנה של המפרקים בירכיים כנראה מעט שטוח יותר מהרגיל.
בשלב זה אין צורך לדאוג ואין צורך לעשות כלום. ובעזרת השם כך ימשיך עד מאה ועשרים.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי כפות רגלים וברכייםנאוה30/03/2011
עשיתי בדקית אם אר אי. אני בת 53 סובלת מיתר ל"ד מלבד כאבי הרגליים.
ממצאים: קיימת קליטה מוגברת במידפוט ובקרסול מימין, בטוברוזיטי של הטיביה משמאל ואי סדירות קלה בע"ש.
סיכום: קליטות מוגברת כנ"ל ככל הנראה על רקע שינויים ניווניים. ייתכן אנטזופטיה בטיביה טוברוזיטי משמאל.
לקורולציה קלינית.
מה אומרות התוצאות ואיך מטפלים לשיפור המצב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי כפות רגלים וברכיים - תגובה
ד''ר חגי אמיר30/03/2011שלום נאוה.
אנא קיראי את תשובתי לגבי מיפוי עצמות (ניראה לי כי זה מה שעברת ולא MRI.)בתשובות לשאלות נפוצות.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי רגליים
נאוה30/03/2011נכון, צדקת וסליחה. מה שעברתי הוא מיפוי.
ובכל אופן לגבי הממצאים: איך מטפלים ואיך מקלים על הכאבים בהנחה שאינני רוצה ליטול משככי כאבים ונוגדי דלקות בגלל ההתנגשות עם לחץ הדם.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי רגליים - תגובה
ד''ר חגי אמיר30/03/2011כיום ניתן לרכוש אצלי מדרסים הפועלים במנגנון של שמירת תנוחת ותנועת כף הרגל הפיזיולוגית. סוג המדרסים הזה איננו מתבצע בארץ עדיין אלא בארה"ב. גילשי וחפשי בגוגל Sole Supports.
אני לוקח מידות בצורה מסוימת סורק את המידה בסורק ליזר למפעל בארה"ב ותוך 10 ימים מספק מידרסים אשר תומכים בפעילות הפיזיולוגית של כף הרגל בהליכה.
לפני כן עלי לבדוק את הרגלים וההליכה במרפאתי לבדיקת התאמה.
את מוזמנת לקבוע תור.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקוקסרונית29/03/2011
שלום,
אני בת 58, היה לי אירוע לבבי לפני כשנתיים והושתל לי סטנט, ואירוע מוחי חולף לפני כחצי שנה. כמו כן, סוכרת, השמנת יתר, יתר-לחץ דם, כולוסטרול ושומנים בדם.
יש לי כאבים בברך ימין כבר תקופה ארוכה, אבל לאחרונה הכאבים חזקים יותר.
הרופאה רשמה לי "סלקוקס 200 מ"ג" לעשרה ימים.
קראתי את המרשם של התרופה, וכתוב שם שאין להתמש בתרופה זו אם היה לך אירוע-לבבי, או אירוע מוחי (אפילו קל), או אם יש לך בעיות בכבד (ויש לי כבד שומני).
האם במקרה כזה, כדאי לי לקחת את התרופה "סלקוקס" שהציעה לי הרופאה, או לא ליטול את התרופה (ולהתייעץ עם רופא נוסף,למשל)?
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערה נוספת
רונית29/03/2011הרופאה שנתנה לי את התרופה אמרה שלדעתה יש לי דלקת בברך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלקוקס - תגובה
ד''ר חגי אמיר30/03/2011רצוי לחזור לרופא שלך, ולהציב בפניו את השאלה. הוא יכול או להסביר לך כיצד ניתן לקחת את התרופה או יתן לך תרופה אחרת בטוחה יותר.
ישנם אמצעים רבים אחרים להשתלטות על כאבי ברכיים עקב שינויים ניווניים.
אחד מהם הוא טיפול ב- נעלי APOS, אשר הוכח כי באחוז ניכר יכול לעזור בכאבי ברכיים ממקור אוסטאוארטריטי.
גילשי לאתר אפוסתרפיה
קיראי על כך וצרי איתם קשר בדיקת ההתאמה היא חינם. כדאי לבדוק.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח ארטוסקופיהרן29/03/2011
האם לאחר ניתוח קרע במיניסקוס חשוב לעשות פיזוטרפיה ישר ולא לחכות ואם כן למה לאחר ניתוח הרופא לא רשם זאת במיכתב השיחרור והוא רשם רק להגיע אליו לביקורת רק כשבוע לאחר הניתוח אם אלך לבד למרפאת פיזותרפיה כמובן לא יקבלו אותי ללא הפניה נכון גם אם עברתי ניתוח ארטוסקופיה כי אמרו לי שזה ממש קריטי לעשות פיזותרפיה ישר יש לציין שהרופא אמר שלא נימצא שום קרע במיניסקוס שרק היתה דלקת והם שטפו אותה האם יש קשר לכך שסיכויי ההחלמה הם מהירים יותר ואין צורך בפיזותרפיה יש לציין שאני בן 35 וספורטאי !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח ארטוסקופיה - תגובה
ד''ר חגי אמיר29/03/2011רן שלום.
כן, כדאי לקבוע תור לפיזיוטרפיה כי עד שיגיע התור שלך כבר תעבור הדלקת הראשונית של הארטרוסקופיה ויגיע הזמן לפיזיוטרפיה.
הפיזיוטרפיה הטובה ביותר היא חזרה הדרגתית לספורט שעשית.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקת סחוס בברךצפורה29/03/2011
אני בן 70 סוכרתי [מאוזן ע"י כדורים בלבד] וסובל מזה שנתיים משחיקת סחוס בברכיים.
אודה לכבודו אם יואיל לעזור לי ביעוץ [מלבד ניתוח] מה לעשות כדי להתגבר על הכאבים.
האם פיזיוטרפיה יכולה לעזור? האם יש זריקה להקלת הכאבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיקת סחוס בברך - תגובה
ד''ר חגי אמיר29/03/2011שלום מר יעקב.
כפי שהמלצתי בתשובות אחרות, במצב שלך רצוי וכדאי לנסות טיפול APOS.
בדוק את הנושא. זה עשוי לעזור.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בעמוד השדרה ?איתי29/03/2011
שלום,
מזה כחודש וחצי סובל מכאבים שמקורם באמצע עמוד השדרה, עם כאבים נוספים באיזור תחתית הצלעות , ולעיתים גם בעצמות החזה מקדימה.
כמו כן, בעת מישוש האיזור, התחושה העצבית היא שונה באיזור זה סביב עמוד השדרה, בשני צדדיו.התחושה היא שהאזור קצת 'רדום'...
אחרי התייעצות עם אורטופד, נקבע כי מדובר על דלקת באיזור בין עמוד השדרה והצלעות.
בצילום רנטגן נצאה א סימטריה קלה מאוד, ושינויים ספונדילוטיים עם אוסטיאופיטים קידמיים וצדדיים.
לקחתי במשך חודש וחצי תרופת אנטי דלקתיות אתופן וארקוסיה, והמצב השתפר אך הכאבים לא חלפו לגמרי.לאחרונה, בגלל הזמן הממושך הפסקתי לקחת את התרופות.
הומלץ לי לבצע CT , אך רופאת המשפחה לא ממליצה בשל רמת הקרינה הגבוהה.
אשמח להמלצה על המשך בדיקה או טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בעמוד השדרה ? - תגובה
ד''ר חגי אמיר29/03/2011איתי שלום,
אם היה שיפור עם התרופות נוגדות הדלקת, יתכן ועוד קורס אחד יכול לסייע. יתכן גם במינון נמכוך יותר.
כמו כן רצוי ללכת לפיזיוטרפיה.
אם המצב הולך ומשתפר לא ניראה לי כי CT יקדם במשהו.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך - דלקת בעמוד השרדה
איתי30/03/2011ד"ר אמיר שלום,
תודה על התגובה.
כמה שאלות קצרות :
1. האם הכאבים שתארתי ( גם באזור הגב, וגם באישור תחתית הצלעות ועצם החזה מלפנים ) תואמות מצב דלקתי ליד עמוד השדרה ?
2. הפסקתי את נטילת התרופות אחרי חודש וחצי רצוף, מפני שהייתה אצלי עלייה מהירה בדופק, ולאחר התייעצות עם רופא תורן הבנתי כי זה תופעת לוואי של התרופות.
3 האם תוכל להרחיב לגבי הפיזיותרפיה, על מה מדובר ומה ההשפעה ?
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך - דלקת בעמוד השרדה - תגובה
ד''ר חגי אמיר30/03/2011זאת תצטרך לקבוע תור לפיזיוטרפיה ולקבל מהם את ההסבר המפורט.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברגלמיכל סלובסקי29/03/2011
לא זכור לי שעשיתי תנועה לא נכונה עם הרגל.
אך לפני מספר ימים החלתי לחוש כאבים רק כאשר אני דורגת על הרגל, כאבים באיזור למטה של הרגל איפה שהקרסול.
כאשר אני מזיזה סתם את הרגל או מסובבת אין לי כאבים.רק כאשר אני הולכת/רצה.
איך אפשר לטפל בבעיה? בקרוב יש לי טיול שנתי ואני לא רוצה שזה ישפיע עליי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ברגל - תגובה
ד''ר חגי אמיר29/03/2011שלום מיכל,
ראשית הישתדלי לא לרשום את שמך המלא בפורמים ציבוריים באינטרנט.
זה לא בריא ולא בטוח.
שנית יתכן שריקמה של המפרק ניצבטה בתוך המפרק ולכן כשאת דורכת זה כואב.
לכי לישון, ותיראי מה יהיה מחר.
אם עדיין יכאב קחי כדור נגד כאבים.
אני משוכנע שבמהלך הים יומיים הקרובים זה יעבור. אם לא גשי לרופא.
בהצלחה ותהני מהטיול.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת ''כרבולת תרנגולת''נאוה ברגר29/03/2011
שלום רב
אימי בת 72, סובלת משחיקת סחוס בברך. נוטלת תרופות רבות בינהם קומדין.
אורטופד הציע לאימי הזרקה לברך {כרבולת התרנגולת}. האם קיים סיכון בזריקה זו בשל הקומדין?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת ''כרבולת תרנגולת'' - תגובה
ד''ר חגי אמיר29/03/2011שלום נאוה,
במידה והקומדים נילקח בצורה נאותה, ורמת הפעילות בדם מספקת הסיכוי לדימום לאחר הזרקה תוך מפרקית גבוה יותר מאשר אצל אדם שאיננו נוטל קומדין.
יש תרופות אחרות וטיפולים אחרים שניתן לעשות בעת שחיקת סחוסים בברך ללא סיכון.
אחד מהם הוא טיפול APOS.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בעמוד השדרה +ליזיס?מב29/03/2011
בוקר טוב
לפני כארבעה שבועות "נתפס " לי הגב. באמצע כיפוף לא טוב פשוט נתפס ולא יכולתי לזוז. לקחת לי כמה ימים עד שיכולתי לזוז מספיק כדי להגיע לאורטופד (בנתיים הגיע אלי רופא הביתה מביקור רופא ונתן זריקה שלא עזרה) הוא שלח לצילום ושם ראה חשש לליזיס בL5 ושלח למיפוי. קיבלתי אתמול את התוצאות של המיפוי בדואר וגם האורטופד. הוא אומר שפירוש התוצאה היא שישנה דלקת בין האגן לעמוד השדרה, מאחר ואני עדיין לא יכולה לשבת רצוף הוא המליץ להשאר בבית עוד שבועיים שלושה וזה יעבור וכששאלתי על הליזיס אמר שכנראה יש גם את זה ושישלח אותי לפזיוטרפיה אחרי שהכאב יעבור.
אבל אני מסתכל על המכתב מרפואה גרעינית וכתוב שם כך "לא הודגמו מוקדים פתולוגים בעמוד השדרה המותני החשודים לליזיס ולא זוהו מוקדים אחרים בשלד. קליטת יתר סימטרית הודגמה מדיאלית לשני ה-SIJ"
אז יש ליזיס או אין? ואם זו דלקת האם אין צורך בתרופה כלשהי (קיבלתי ממש בהתחלה ארקוקסיה 10 ימים) ואם זו רק דלקת למה יש צורך בפיזיוטרפיה?
אשמח להסברים
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בעמוד השדרה +ליזיס? - תגובה
ד''ר חגי אמיר29/03/2011לשום מב.
התשובה של המיפוי אומרת שאין ליזיס אקטיבי.
ספונדילוליזיס מתאר מצב סטטי של מבנה מסויים בחוליה שיתכן וקרא בעבר וכעת ללא משמעות.
הממצא שגם הרופא מתייחס אליו וגם ניראה במיפוי הוא הקליטה במפרק בין עצם העצה, שהיא החלק התחתון של עמוד השידרה שמהווה את הקיר האחורי של האגן, לבין עצם האגן הצידית - האיליום.
במידה ויש שם דלקת, פיזיוטרפיה יכולה לעזור.
יתכן וגם תרופות נוגדות דלקת יעזרו ויתכן שלא.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרמים ברגלאביעד28/03/2011
לרופאים שלום.
אישה בת 70,סובלת מסכרת ופריצת דיסק.
לאחרונה מרגישה זרמים ברגל לכיוון כף הרגל.
האם ייתכן שזה קשור לפריצת הדיסק או הסכרת.
במידה ולא מה יכול לגדום לכך??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרמים ברגל - תגובה
ד''ר חגי אמיר29/03/2011שלום אביעד,
זרמים לרגל יכולים לנבוע מסיבות רבות.
יש לבדוק את הגברת.
קבע לה תור לאורטופד.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חגורת יציבהליאורה28/03/2011
האם חגורת יציבה עוזרת לעקמת בגב וגם להזתיר גיבנת ואם כן איפה אפשר לקנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגורת יציבה - תגובה
ד''ר חגי אמיר29/03/2011ליאורה,
אני משער שאת מתכוונת לסד או קורסט לגב. זאת יש להזמין רק על ידי הפניה של אורטופד.
לצערי לא ניתן להחזיר את הגיבנת בגב על ידי הקורסט. יתכן וזה יעצור מעט את ההתקדמות אולם לא יחזיר את מה שיש.
גשי לאורטופד.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאור28/03/2011
הייתי אצל אורטופד כתף וזה הממצאים שהוא אמר לי
ולא הבנתי כלום מימה שהוא אמר
הוא אמר שיש לי רגישות דיפוזית בכתף ימין בזמן תנועות הכתף סובלוקסציה (נראת היפרמובילתי של רצועה)
אם אפשר להבין מזה הדבר הזה
ומהן דרכי הטיפול בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר חגי אמיר29/03/2011רגישות דיפוזית בכתף ימין = יש לך כאבים מפושטים בכתף ללא מקום ספציפי כואב.
בזמן תנועות הכתף סובלוקסציה (נראת היפרמובילתי של רצועה)= יש תנועתיות יתר במפרק הכתף .
יתכן וזה חלק מהתמונה הכללית בכל הגוף ויתכן שזה רק בכתף, לדיברי הרופא הרצועות המייצבות את הכתף גמישות ומאפשרות תנועה יתרה.
אם רק זו הבעיה, אז יש מקם לחיזוק השרירים המייצבים את הכתף בחדר כושר.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)