פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממצאי סריקה ממכון CT
    מיכל
    28/03/2011

שלום,
    אני בת 28, בריאה בד"כ, ובשל כאבי גב טורקלים ורדימות בקדמת הירך מימין, נשלחתי ע"י ד"ר אורטופדיה למכון CT לבדיקה, להלן ממצאים-
    מרווחים דיסקלים שמורים, יש לציין הסתיידויות בסחוסים דיסקיים בינחולייתיים ב- D8-9, D9-10, D11-12. התעלה הספינאלית הגרמית שמורה לכל אורכה.

מה זאת אומרת? מה ניתן לעשות?

בתודה מראש,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ממצאי סריקה ממכון CT

הוספת תגובה

• ממצאי סריקה ממכון CT - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    29/03/2011

שלום מיכל,
    התשובה שקיבלת היא שהצילום ניראה באופן כללי בסדר. הדבר היחיד שראו הוא שקיעה של סידן בדיסקים הבין חולייתיים, דבר שאינני יודע מה משמעותו ללא בדיקה וצפיה בצילומים עצמם.
    כמו כן יש לבדוק גם אותך כדי לדעת מה הבעיה.
    הכי טוב שתשובי לאורטטופד ששלח אותך לצילומים והוא יסביר לך אם יש להסתיידויות אלו משמעות או לא.
    בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בשרירי השוקיים
    דוד
    28/03/2011

לפני כחודש התחילו לי כאבים בשרירים הקדמיים בשוק בזמן שהייתי רץ. אמרו לי שכנראה יש לי דלקת ושאם אמשיך לרוץ אז יקרה מצב של שברי מאמץ. אז במשך חודש לא רצתי ועכשיו חזרתי לרוץ וזה עדיין לא עבר והכאב חוזר אחרי ריצה של פחות מקילומטר. מה אני אמור לעשות בקשר לזה והאם צריך לפנות לרופא
    אני גם סובל מקריסת כף רגל והתחלתי לרוץ לאחרונה עם נעליים שלא תומכות בקריסה. יכול להיות שזה מהווה חלק מהבעיה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בשרירי השוקיים

הוספת תגובה

• כאבים בשרירי השוקיים - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    28/03/2011

דוד,
    האם כוונתך לקריסה של הקרש, או צניחה של כף הרגל?
    בכל מיקרה הייתי משתדל לרוץ עם המכשיר המתקן כדי למנוע עומסים מיותרים על העצמות.
    גש לאורטופד שיבדוק ויראה מה בדיוק כואב לך. מה שאתה מתאר יכול להיות לחץ מדורים שמתפתח בעת פעילות. ניתן למדוד זאת במרפאות ספורט בבתי החולים הגדולים.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה דחוף- נקע בקרסול
    מרב
    28/03/2011

שלום,
    ביום רביעי שעבר נקעתי את הקרסול, ונאמר לי לנוח מפעילות 6 שבועות הקרובים בליווי של סד - 24 /7.כמובן שזה מלווה בפיזיוטרפיה אותה אני מתחילה במקביל.
    אני מדריכת ספורט, כושר, וחשוב לי לשאול האם אני יכולה לשלב איזושהי פעילות כלשהי ב-6 שבועות האלה של פלג גוף תחתון (שחייה, מכשיר חתירה, אולי אופניים?),

אשמח לכל הצעה של אמון אפשרי, 6 שבועות כאלה מאוד קשים לי.

תודה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה דחוף- נקע בקרסול - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    28/03/2011

מרב שלום,
    בתור מדריכת ספורט את בטח יודעת שפעילות מבוקרת חשובה בריפוי.
    לכן צריך וחשוב לבצע פעילות עם מגן בתקופה הקרובה.
    אנא קיראי את תשובתי בנושא נקע בקרסול בשאלות הנפוצות.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריצת דיסק
    נטע
    27/03/2011

שלום,
    קוראים לי נטע ואני בת 26, לפני כחודש וחצי התחילו לי כאבים חזקים בכל יד ימין כולל הכתף עם חולשה בכל היד, והירדמות של היד, לאחר טיפול תרופתי של כדורים אנטי-דלקתי, שלא עזרו לכלום.
    לאחר שבועיים של כאבים חזקים שלא נרגעים, שלחו אותי לבצע צילום ct וגילו שייש לי בקע דיסק גדול מאוד בגובה c5 c6, משם האורטופד שלח אותי דחוף לצילום mri ואמר לי שאין דרך אחרת לטפל בזה חוץ מניתוח, עוד לא עשיתי את צילום ה- mri אני עדיין מחכה לתור.
    השאלה אם יש אופציה אחרת חוץ מניתוח במצב כזה?
    כרגע אני מטופלת אצל כירופרקט והוא ממש מקל על הכאבים אבל עדיין היד חלשה ומעט רדומה, ז"א הכאבים נרגעו אבל היד עדיין רדומה קצת והיא חלשה.
    תודה רבה, המשך שבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    פריצת דיסק

הוספת תגובה

• פריצת דיסק - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    28/03/2011

שלום נטע,
    במידה ואכן יש פגיעה בתפקוד היד יתכן מאד ויש מקום לניתוח בהקדם. כדי שלא יווצר נזק בלתי הפיך.
    אם הפגיעה היא רק תחושתית ניתן לחכות.
    בכל מיקרה אם יש לך ספקות גשי לרופא נוסף שיבדוק אותך ויראה את ה-MRI.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך פריצת דיסק

נטע
    28/03/2011

איזה נזק בלתי הפיך יכול להיווצר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבצס פרה ורטברלי
    יעל
    27/03/2011

שלום, רציתי לשאול אם אבצס פרה ורטברלי הינו אבצס אפידורלי?

ואם לאחר ניקוז האבצס נעלמים הסיפטומים של חולשה מוטורית?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    אבצס פרה ורטברלי

הוספת תגובה

• אבצס פרה ורטברלי - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    27/03/2011

לא יעל, אלה שני אזורים שונים.
    במידה ולא היה נזק בלתי הפיך חולשה מוטורית יכולה להעלם לאחר הטיפול.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ליד שכם ימין
    שירה
    26/03/2011

מזה זמן רב אני סובלת מידי פעם מכאב ליד שכם ימין מעט מתחתיה ביחוד בזמן מאמץ של יד ימין. בברור אצל אורטופד נאמר לי שכנראה השרירם באזור השכמות תפוסים אי לכך הומלץ לי לעשות פילאטיס ושחיה על מנת לחזק את השרירים.
    שאלתי היא האם חיזוק השרירים באזור לא יתרום לכאב גדול יותר על השרירים התפוסים בלאו הכי?
    האם ישנה דרך נוספת להקל על הכאב?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ליד שכם ימין

הוספת תגובה

• כאבים ליד שכם ימין - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    27/03/2011

שירה שלום,
    אכן יש מקום לבדיקה מדוקדקת וטיפול ישיר מנואלי על ידי מסג' עמוק או מניפולציה כירופרקטית, כדי לנסות לשחרר את השרירים התפוסים במידה ואכן הם הבעיה.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזרן לילדים
    דקלה
    26/03/2011

רציתי לדעת בבקשה באיזה גיל או מאיזה מישקל רצוי להחליף לילדים את המזרן ממזרן ספוג למזרן אורטופדיץאשמח לקבל תשובה תודה מראש!!

לקביעת תור
    סגירה
    מזרן לילדים

הוספת תגובה

• מזרן לילדים - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    27/03/2011

דיקלה אנא קיראי את תשובתי בשאלות הנפוצות בנוגע למזרן.
    המזרן האורטופדי הטוב ביותר הוא - ספוג.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה חמורה בצוואר
    שרונה
    26/03/2011

שלום רב
    עקב כאבים עזים בצוואר נישלחתי לmri
    הממצאים הם:c2-3תקין
    c3-4 מודגמת ליסטזים מינימאלית.בלט אנולוס שטוח אינו גורם לחץ.הפורמן מימין מוצר במידה ניכרת ע"י זיזים עם לחץ על מוצא שורש העצב ההיקפי.
    c3-4בלט אנולוס שטוח משיק לשק ללא לחץ. הפורמן מימין מוצר במידה קלה ע"י זיז.
    c5-6 בלט דיסק אחורי דפוזי וזיזים מרגינלים לוחצים על השק אך לא על הקורד אין היצרות משמעותית של התעלה.הפורמן משמאל מוצר ע"י זיז פורמינלי ולטרלי.
    c6-7בלא אנולוס שטוח משיק לשק ללא לחץ. הפורמינות פתוחים.
    c7-d1 בקע דיסק פארא צנטרלי שמאלי לוחץ מעט על השק אך לא על הקורד.הפורמינות פתוחים.
    לפי עניות דעתי הלא מקצועית המצב בכי רע. מה דעתך? אני בת 45.אשמח לתשובה מפורטת.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה חמורה בצוואר

הוספת תגובה

• בעיה חמורה בצוואר - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    27/03/2011

שרונה יקרה,
    אכן לפי ממצאי הMRI יש מספר בעיות בעמוד השידרה הצוארי.
    אולם לא הצילום חשוב אלא הבדיקה הפיזיקלית.
    יש לבדוק אותך ולקבוע מה עלייך לעשות ומתי. והעזר בתשובת ה- MRI ולעשות תכנית פעולה.
    זאת תעשי עם אורטופד או נוירוכירורג או רופא שיקום אורטופדי, הכל לפי בחירתך.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני סובל מכאבי גב תחתון ואמצע
    זידאן
    26/03/2011

לאחר ביצוע בדיקת ct התברר כי קיים מצב של שחיקת דיסק חזקה וקיימת
    בליתת דיקים במספר דסקם נוספת.

בדיקת mri התברר כימצב זה דומה למחלת שוורמן יש לציין כי אני בן 41
    בוגר ולא ילד לכן אני מבקש אם ניתן לתת לי קצת הספר על הדרך
    שניתן לטפל במחלה זו..

נתנו לי הפניה לבצןע זרקות משכחות כאב במרפאת באב ואני מתלבת

לעשות כך..

הוספת תגובה

• אני סובל מכאבי גב תחתון ואמצע - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    27/03/2011

כדאי להכנס למשטר של פעילות גופנית מסודרת פילטיס או ארובי או פעילות מבוקרת בחדר כושר, שחיה או כל פעילות שאתה אוהב לעשות, ולהתמיד.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום רנטגן
    ציפי
    26/03/2011

האם צילום רנטגן יכול להראות את מצב הרצועה?
    שברתי את הרגל באזור הקרסול לפני כ3 חודשים ואיני מצליחה ללכת באופן תקין עד היום הייתכן שיש בעיה שלא עולים עליה? הרופא טוען שזה רק עניין של זמן.
    נראה לי שעבר זמן רב ועדיין לא חזרתי לעצמי מה ניתן לעשות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    צילום רנטגן

הוספת תגובה

• צילום רנטגן - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    27/03/2011

שלום ציפי.
    יתכן ומדובר בבעיה שהזמן יעשה את שלו.
    אולם יש לעזור קצת גם לזמן ולגוף.
    חשוב לעשות פיזיוטרפיה בתקופה זו.
    כמו כן יש לבצע צילום ביקורת אם לא נעשה בחדשים האחרונים לראות מה מצב העצמות והקרסול.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך השאלה

ציפי
    27/03/2011

המשך השאלה
    תודה על תשובתך כל מה שכתבת נעשה , אני מנסה לברר אם ייתכן שיש בעיה נוספת, שלא ניתן לאבחן אותה באמצעות רנטגן, כי על פי הצילומים גם העכשווים הכל תקין.
    אז מה לא בסדר? מה ייתכן שהתפספס?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך השאלה - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    27/03/2011

הוא אשר אמרתי...
    סבלנות, הזמן יעשה את שלו.
    התחילי לרקוד ריקודי עם. זה הפיזיוטרפיה הכי טובה לשיקום הקרסול.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארכנאודיטיס מותני+ מילופטייה צווארי
    עוז הלוי
    26/03/2011

שלום רב בעלי .בגיל 58 בצע בדיקת MRI צווארי (בנוסף.לבעיות גב תחתון שמהם הוא סובל.ארכנואידיטיס עם כיס שתן נירוגני עם בעייה עיצבית ברגליים .EMG נזק ניורגני בינוני עד קשה בשרירים TIB ANT EDB דו צדדי יותר מימין.לא ניתן לשלול בוודאות מחלה של LOWER MOTOR NEURONS ) אך הבדיקה אינה ממלאת קריטריונים ל ALS . התבקש לעשות את ה- MRI הצווארי בעקבות סחרחורות וחולשה בידיים.להלן תוצאות הבדיקה . ישור הלורדוזיס הפיזיולוגית עם שינויי אות דיפוזיים בגופי החוליות מעט היפואנטנסים ב- T1 וב- T2 . החוט בעל אות ומבנה תקין. כולל מעבר קרניו למעט מספר מוקדים של שינויי אות שאפרט בחתכים האקסייאליים. בגובה C3-4 בקע דיסק מרכזי קטן .לחץ מתון על קדמת השק החוט והצרות פורמינלית מינימלית מימין .ללא לחץ משמעותי על החוט או השורשים היוצאים בגבהים C2-3 ו- C4-5 . בגובה C5-6 בקע דיפוזי .הצרות מה של התעלה הגרמית ושל הפרמינות דו"צ . בגובה C6-7 בלט פראצנטרלי לשמאל עם בקע קטן .לחץ בינוני על החוט בעיקר משמאל והצרות פורמינלית משמאל .הפורמינה הימנית שמורה .לציין בגובה זה רושם לשינויי אות היפראנטנסים בחוט מוקדיים ..עם קושי ניכר בהליכה .( קרע במניסקוס ב- 2 רגליים . רגל ימין הקרע במניסקוס הפנימי .. ורגל שמאל קרע במניסקוס החיצוני.) לציין שהוא בקושי מתהלך ולא ברורה לנו הסיבה לקרע במניסקוס ועוד ב- 2 הרגליים.. מה התרשמותכם ממצבו. ואיך ניתן לעזור לו עם ההליכה. מפחד לעשות ניתוח בברכיים עקב הבעייה העיצבית ברגליים..
    תודה על תשובה מהירה . גלילה .

הוספת תגובה

• ארכנאודיטיס מותני+ מילופטייה צווארי - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    27/03/2011

גלילה יקרה.
    לבעלך בעיה מורכבת, אשר הרופא שהזמין את ה- MRI צריך לשבת ולבדוק האם יש משמעות לממצאים מבחינה קלינית או לא.
    בעיותיו אינן מסתכמות בתשובת MRI צוארי, ומתשובה זו לא ניתן לומר כלום לגבי מצבו הכללי.
    המשיכו בברור.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה לתשובה! בדיקת CT ביום ראשון
    דני
    25/03/2011

שלום רב
    הנני מבצע בדיקת CT ע"ש מותני,
    מה באפשרותי לעשות כדי לצמצם הקרינה במערכת הרבייה?

תודה וכל טוב,

הוספת תגובה

• אודה לתשובה! בדיקת CT ביום ראשון - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    27/03/2011

שלום דני.
    לבקש מגן כיסוי לאברי הרביה.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב תחתון ממצאי צילום
    יהודית
    25/03/2011

מזה זמן אני חשה בכאבי גב
    ממצאי צילום הרנטגן שביצעתי:
    היפרלורדוצזיס סקרלי קל
    לומבליזציה של חוליה S1 ווריאנט אנטומי
    יתכן
    שינויים דיסקוגנים בגובה S1-L5
    פרט לכך ללא שינוי

מה אומרים ממצאים אלו בדיוק?פתח בחלון חדש הדפסת ההודעה הוספת תגובה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב תחתון ממצאי צילום

הוספת תגובה

• כאבי גב תחתון - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    25/03/2011

שלום יהודית,
    לא אומר הרבה, אומר שקיימים שינויים במרווח הדיסק שבין חוליה אחרונה בעמוד השידרה ואגן.
    לצורך אבחנה וטיפול יש לבצע בדיקה טובה ולטפל בבעיה המדוייקת הגורמת לכאבי הגב.
    בהצלחה
    דר' אח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון ופרת'ס
    כרמית שינפלד
    24/03/2011

הנני בת 28, ובילדותי היה לי פרת'ס ומכך נהייה לי עיוות ב-2 פרקי הירך. בד"כ אין לי כאבים אבל לעיתים יש (אני משתדלת שלא יכאב). רציתי לדעת אם וכאשר אני ארצה להיכנס להריון, איך זה משפיע על האגן חוץ מהמשקל, ובלידה עצמה האם יש צורך בקיסרי..
    בכל מקרה אני ממש זקוקה לייעוץ לפני הריון בשביל לדעת.
    אני לא מוצאת מידע בשום מקום על מקרים כאלה אז אשמח לייעוץ.

לקביעת תור
    סגירה
    הריון ופרת'ס

הוספת תגובה

• הריון ופרת'ס - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    25/03/2011

שלום כרמית,
    הבעיה העיקרית שיכולה להיות שתפריע להריון הוא העומס העודף מההריון על מפרקי הירכיים עם החמרה בכאבים. במידה וטווחי התנועה בירכיים טובה לא צריכה להיות בעיה לא בכניסה להריון ולא בלידה. פרט לשתי בעיות אלה אינני רואה סיבה ששינויים ניווניים ממקור כלשהו, ופרטס ביניהם, ישפיעו על ההריון והלידה.
    אם את רוצה יעוץ נוסף בנושא את מוזמנת.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקע בקרסול שהשתפר ועכשיו מחמיר
    ליאור
    24/03/2011

היי שמי ליאור אני רקדנית , סובלת מנקע שכעבור כמה ימים השתפר וכעת מחמיר.
    ביום חמישי האחרון מעדתי ונקעתי את הקרסול (בצד החיצוני) הייתי בחדר מיון בשערי צדק ובדקו אותי וצילמו ולא נראה שבר . חבשו לי חבישת ג'ונס .
    היתה נפיחות והייתי בסופ"ש עם קביים , ביום שני הרגשתי שזה משתפר והתחלתי ללכת, גם הלכתי באותו היום לביקורת של אורטופד טראומה במקור ברוך בירושלים.
    האורטופד היה גס רוח ורק הסתכל על הקרסול בלי לבדוק ואמר תזיזי אותה כמה שיותר ותשימי במים והתעלם מכך שאמרתי לו שאני רקדנית ושאני מפחדת על הקרסול.
    לאחר יומיים (היום) קמתי לפנות בוקר עם כאב חד בקרסול והנפיחות כמו ברגע הפציעה חזרה (לאחר שהיא ירדה כבר!!!) ואני לא דורכת והנפיחות לא יורדת ואין לי מושג מה לעשות.
    אני שמה תחבושת , שמה ארניקה, מגביהה וזה לא עובר...אני מרגישה שהקרסול שלי פשוט מפורק לגמרי

הוספת תגובה

• נקע בקרסול שהשתפר ועכשיו מחמיר - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    25/03/2011

ליאור שלום.
    חשוב להחזיר את הקרסול שלך לתיפקוד הטוב ביותר. וכרגע מה שצריך זה לאפשר לקרסול לרפא את הנזק שקרה תוך תנועתיות מבוקרת ומוגבלת כדי שלא תתפתח אי יציבות בהמשך.
    חשוב להגיע לפיזיוטרפיה בהקדם כדי שיעבדו על הקרסול בשלבי הרפוי השונים.
    חשוב לבדוק מה מידת הנזק ולספק לך סד מתאים בשלבי הריפוי השונים.
    במידה ואת רוצה יעוץ וליווי במהלך הריפוי והשיקום חזרה לריקוד את מוזמנת לקבוע תור .
    בכל מיקרה קיראי את תשובתי לשאלות נפוצות.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה