פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קנקים ברגל
    אליעד
    20/04/2011

יש לי שינוי בהליכה בין כף רגל שמאל לבין כף רגל ימין, ברגל שמאל כף הרגל היתה פחות פעילה, ניסיתי לאזן בהליכה ולהפעיל יותר את כף הרגל בצד שמאל, לאחר זמן כתוצאה מהשינוי בהליכה נהיה לי קנקים כשאני הולך ברגל ימין בין האגן לרגל, הקנקים לא קבועים.
    מה לעשות עם זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קנקים ברגל

הוספת תגובה

• קנקים ברגל - תגובה

ד''ר יחזקאל טיטיון
    27/04/2011

פנה לבדיקת אורתופד באזור מגוריך.

בברכה - דר' טיטיון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בברך
    יעל
    20/04/2011

התעוררתי בבוקר עם כאב בחלק הפנימי של הברך, כלומר ברגל הימנית משמאל לפיקת הברך.

בצבא, לאחר ניווטים ונשיאת משקל היו לי כאבים בשתי הרגליים באזור זה של הברכיים.

אך לאחרונה לא עשיתי שום מאמץ מלבד רכיבה על אופניים (כ-50 דקות ביום)

האם כדאי להפסיק לרכוב או שיש תרגילים שאפשר לעשות שיעזרו?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בברך

הוספת תגובה

• כאב בברך - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    26/04/2011

שלום יעל,
    לא כדאי להפסיק לרכוב.
    אולם יש לודא שהאופניים מותאמות לגובה שלך, והמאמצים מותאמים ליכולת, ועולים בהדרגה.
    יש לבדוק גם את הרגליים כפות הרגליים והברכיים לראות שלא מדובר בפיקות הסוטות ממסלולן וגורמות לכאבים.
    בהצלחה
    דר אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוקסציה אמל מבוגרים
    נטע
    20/04/2011

שלום וחג שמח
    אני בת 37 ובמשך השנה האחרונה אני סובלת מכאבים חזקים במפרק הירך. אימי נולדה עם לוקסציה ולכן כשאנחנו נולדנו ישר נבדקנו. האם יכול להיות שתופיע אצלי לוקסציה בגיל 37?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    לוקסציה אמל מבוגרים

הוספת תגובה

• לוקסציה אמל מבוגרים - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    26/04/2011

נטע שלוום,
    לוקסציה היא מצב שנולדים איתו, במידה וניבדקת לאחר הלידה, ואז לא היה צריך טיפול, יתכן והיה מצב של התפתחות איטית של המרחשת בה יושב ראש הירך. דבר זה יכול לבא לידי ביטוי בשנים מאוחרות כשינויים ניווניים.
    כדאי לפנות לאורטופד לבצע צילום לראות במה מדובר.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה וההסבר המפורט

נטע
    26/04/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בעקב הרגל
    ליאם
    19/04/2011

ערב טוב,
    אני סובלת מכאבים בעקבי הרגליים,הובהר לי שמדובר בדורבנים.
    עשיתי פיזיוטרפיה ולא עזר לי,איני מקפידה על מדרסים.
    הכאבים פוגעים באיכות חיי מה עושים?האם טיפול בגלי הלם עוזר?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בעקב הרגל

הוספת תגובה

• כאב בעקב הרגל - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    26/04/2011

יש עדויות של אנשים שלהם גלי הלם עזרו.
    מדרסים נכונים יכולים לשפר בצורה ניכרת את המצב.
    אני אישית חושב שהמדרסים הטובים ביותר הם מסוג Sole Supports אשר מאפשרים תנועה פיזיולוגית של כף הרגל עם תמיכה לאורך התנועה ומורידים את המתח מהרצועה המודלקת .
    אני יכול לספק את המדרסים האלה בארץ.
    ניתן לקבוע תור.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת לתשובתך

ליאם
    27/04/2011

באיזה מחיר מדובר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת לתשובתך - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    28/04/2011

כיום מחיר כניסה לשוק, 1500ש"ח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב מאודדד !
    סיוון
    19/04/2011

שלום רב אני כותבת לכם שוב הודעה ....
    שלחתי לכם הודעה בעבר ..
    אני בחורה בת 28 שסובלת מעקמת וכאבי גב מתאונת דרכים ליפני כ 8 שנים .
    כמו כן מזה 8 שנים ישנה במיזרון לא אורטופדי !! ויש לי תחושה שהדבר לא מיטיב עימי .
    אני ביקשתי ייעוץ לגבי מיזרון אורטופדי ונעניתי שישנה תשובה בעיניין בפורום הזה ושעלי לנסות ולמצוא את התשובה לכך בפורום ...
    אני ניסיתי לא מעט פעמים למצוא תשובה מרופא מומחה לגבי המלצת מיזרון אך לדאבוני לא מצאתי כלום !
    אני לא יודעת מה לעשות אני כל כך מבולבלת מהיצע השוק הרחב.
    ואני לא רוצה לבזבז את כספי המועט לשווא (סטודנטית ) וזו אחת הסיבות שטרם קניתי מיזרון . מפני שאם כבר להשקיע סכום כסף אני רוצה להשקיע את כספי במיזרון שיטייב עימי ....
    אנא מימכם אודה לכם אם תייעצו לי בעיניין !
    אין לי בעיה גם שתישלחו לי אימייל פרטי : [email protected]
    (ניראה לי שהבנתי שארופלקס ללא קפיצים המשולב הוא מומלץ, אך אולי קיבלתי רושם מוטעה...)
    תודה רבה
    וחג שמח !!!!!
    ללא כאביייי גב

לקביעת תור
    סגירה
    חשוב מאודדד !

הוספת תגובה

• חשוב מאודדד ! - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    28/04/2011

שלום סיון,
    אנא פיתחי תשובתי בנושא מזרן אורטופדי בשאלות נפוצות בפורום זה.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בגב עליון ונמלול בכפות רגליים
    יוסי
    19/04/2011

שלום רב
    מזה כ חודש מרגיש כאבי גב עליון בין השכמות ,
    ותחושת של נימול וחולשה בכפות הרגליים ,ובעמידה מעל 10 דקות קשה לי לעמוד עקב כאבים חזקים
    לאחר בדיקת CT וmri
    לעמוד שידרה מותני לא נמצאו ממצאים וכעת שולחים אותי
    לבירור בעמוד שידרה גבי האם יש קשר בין עמוד שידרה גבי(עליון)
    לכפות הרגליים או שהשפעה עליהן היא רק ממקור מותני?
    בנוסף בבדיקה גופנית נמצא שאין החזרים כלל בגפיים עליונות ללא קלונוס מה זה אומר?

הוספת תגובה

• כאבים בגב עליון ונמלול בכפות רגליים - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    26/04/2011

שלום יוסי
    עמוד השידרה לכל אורכו מוביל את כל ה"חיווט" (העצבים) כל האינפורמציה מהמוח ואליו עוברת בעמוד השידרה, עם יציאות בגבהים שונים.
    במידה ואכן לא נימצא כלום בעמוד השידרה המתני יש מקום לבדוק את הפריפריה ואת מעבר העצבי גבוה יותר וניראה לי כי זה מה שהוזמן.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות צוואר ושכמות
    אור
    18/04/2011

שלום,
    שמי אור,
    יש לי תקופה ארוכה כאבי צוואר ושכמות.
    השינה שלי לא קבועה, לפעמים אני ער בלילות וישן ביום,
    אני ישן על הצד ולאחרונה קניתי כרית אורטופדית וזה לא עזר לי
    החלפתי מזרונים וזה גם לא עזר לי.

מה יכולה להיות הסיבה לכך?
    האם אי סדר בשעות שינה משפיע עד כדי כך?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות צוואר ושכמות

הוספת תגובה

• בעיות צוואר ושכמות - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    26/04/2011

נישמע שאכן אתה עם מתח שרירים באזור השכמות והצואר.
    נסה ללכת לעיסוי רפואי או שיאצו,
    דבר עם רופא המשפחה בנושא השינה.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ברגל
    בת שבע
    18/04/2011

אני בת 17 ורוקדת,ולפני כשבועיים עשיתי מתיחות לפני הופעה וירדתי לאשפגט,
    היה רעש מוזר ממפרק הירך וכשקמתי הרגשתי כאבים אך הייתי חייבת להמשיך בהופעה.
    יום אחרי לא יכולי לעמוד,כאב לי כ"כ שבקושי הצלחתי לשבת,יום למחרת היתה לי עוד הופעה והייתי חייבת לעלות לבמה,אז התגברתי על הכאב.
    ומאז התנועה שלי עם הרגל מוגבלת ויש כאב קל,
    מה יכולה להיות הסיבה ?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ברגל

הוספת תגובה

• כאבים ברגל - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    18/04/2011

מאיה יקרה,
    בדרך כלל אם את עושה שפגטים בדרך כלל הבעיה איננה ננפרק הירך אלא מהשרירים סביב המפרק.
    כניראה מתחת (קרע חלקי) את אחד השרירים , כניראה החימום לא היה מספיק או המתיחות לו היו מספיקות לפני השפגט.
    סביר להניח שתראי באיזה שלב סימנים כחולים באזור הפנימי של הירך או אפילו לכיוון הברך.
    תני לזה זמן, השריר צריך להתאחות ולהתרפא.
    אל תופיעי בשבועיים הקרובים ואל תעשי שפגטים או מתיחות.
    לאחר שבועיים התחילי שוב עם מתיחות עדינות עד כאב ולא מעבר לכך.
    כל זאת איננו מחליף בדיקה על ידי רופא אורטופד.
    יתכן וזאת לא הבעיה ואכן ניפגע משהו אחר.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בין קרסול לעקב
    הילי
    18/04/2011

מה יכל לגרום לכאב בעצם העוטפת את העקב (לא בכף הרגל) ?

לקביעת תור
    סגירה
    בין קרסול לעקב

הוספת תגובה

• בין קרסול לעקב - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    18/04/2011

קשה לדעת.
    יש לבדוק לשמוע רקע ולצלם.
    גשי לאורטופד.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנפחות במפרק האצבע
    תומר
    17/04/2011

לפני בערך 3 חודשים מתחתי את 3 האצבעות היד שלי מתוצאה מזה התנפחו לי האצבעות ושטף דם סגול בחלק התחתון של האצבע אחרי כמה שבועות הסגול ירד ומפרק האצבע האמצעי התרחב כאילו העצם התרחבה לצדדים אני לא יכול לשים טבעות וגם במקרה של קיפול קטן של האצבעות לאחור יש הרגשה מאוד כואבת ואיפשר לקפל אותם עד הסוף בצורה רגילה איך אפשר לטפל בכדאי שזה יחזור למצב הרגיל
    תודה...

לקביעת תור
    סגירה
    התנפחות במפרק האצבע

הוספת תגובה

• התנפחות במפרק האצבע - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    17/04/2011

שלום תומר,
    סביר להניח שניגרם נזק לרצועות סביב במפרק (נקע).
    הדבר גורם לנפיחות במפרק לתקופה ארוכה מאד לעיתים חודשים רבים ולעיתים גם שנים עד שהנפיחות חוזרת לנורמה לגמרי.
    אין ברירה אלא לתת לזה לעבור לבד.
    בכל מיקרה רצוי לתת לרופא כף יד לבדוק לשלוח לצילום ולראות אם אין נזק חמור יותר מנקע בלבד.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטס

נתי
    12/05/2011

שלום שמי נתי ואני סבלתי בילדות ממחלת הפרטס לאחר שעברתי ארבעה ניתוחים הכל הסתדר. כיום אני בן 31 ועובד בעבודה פיזית קשה. בשנתיים האחרונות אני סובל מכאבים איומים הייתי אצל אורטופד והכל בסדר, ואמרו לי שזה ממאמץ של העבודה השאלה שלי האם מגיע לי להגיש תביעה לביטוח לאומי לקבלת נכות ולעזוב את העבודה אולי מגיע לי סכום כסף ואני לא יודע תודה על תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטס - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    13/05/2011

נתי שלום,
    פורם זה לא אמורלדון בשאלות של ביטוח לאומי,
    אולם אומר לך במספר מילים מה עליך לעשות.
    הגשת תביעה היא דבר שאינו עולה לך כסף.
    ממצבך הנוכחי סביר להניח שלא תקבל כלום מביטוח לאומי שכן כניראה לא תגיע לסף המאפשר קבלת קיצבה. וגם אם כן לא תוכל לחיות ממנה.
    אולם כדאי להגיש כדי שיהיה לך תיק פתוח בביטוח לאומי ואז אם וכאשר תהיה לך החמרה יהיה לך קל יותר להגיש בקשה להחמרה במצב.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת פרטס
    שלומי
    17/04/2011

שלום לכותבים ולרופאים היקרים,
    דבר ראשון מרגש לראות כיצד הכותבים והרופאים עוזרים זה לזה.
    גיליתי את המחלה אצלי בגיל 18 ברגל שמאל. כרגע אני בן 25 - אני צולע בעקבותיה וגם אינני יכול לשחק כדורגל בחופשיות שזה התחביב הגדול שלי.
    הייתי שמח אם תוכלו להמליץ לי האם עלי ללכת לניתוח או שמא עלי לעבור תהליך שיקומי על ידי פיזיותרפיה.
    צרפתי צילומים של הרגל.

תודה מראש
    שלומי

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת פרטס

הוספת תגובה

• מחלת פרטס - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    17/04/2011

שלום שלומי,
    אכן ניראה כי נותרה לך דפורמציה ניכרת עם חוסר התאמה בין ראש עצם הירך למרחשת - אצטבולום.
    אולם ניראה כי אכן קיימת תנועה די טובה במפרק הירך.
    כל עוד קיימת תנועה טובה וניתן לסבול או להוריד את מידת הכאב למינימום ניסבל, המשך לסחוב.
    ברגע שתרגיש שכבר לא ניתן לקבל עזרה והכאבים והגבלת התנועה חמורים, זה הזמן לפנות לפיתרון ניתוחי.
    לגבי כדורגל, לצערי חלום זה תוכל להגשים רק חלקית ולא בצורה פיזית.
    אתה יכול לשחק כעת עם צליעה, אולם הדבר יגרום להרס של המפרק ושחיקה מהירה יותר. יתכן גם שיעורר כאבים לאחר כל מאמץ שתבצע. - לא כדאי.
    נתב את האנרגיה לכיוונים שונים.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לפרתיס

שלומי
    17/04/2011

שלום ד"ר,
    תודה רבה על התשובה המהירה.
    רציתי לשאול שתי שאלות הבנה:
    א. מדוע אתה ממליץ להמשיך "לסחוב" ולא ללכת על ניתוח מיידי אם בלאו הכי צפוי שהצורך בניתוח יגיע?
    ב. האם הניתוח הזה מוסכן? מה אחוזי ההצלחה שלו? האם אחרי הניתוח אהיה מוגבל? ניכר היה מדבריך שגם אחרי הניתוח לא אוכל לעסוק בפעילות ספורטיבית אינטנסיבית כמו כדורגל - אשמח אם תוכל להסביר לי על כך יותר.

ושוב תודה
    שלומי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לפרתיס - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    17/04/2011

שלומי יקירי,
    העצמות והרקמות החיות בנויות להגיב לשינויים ולהתחזק כשכוחות חזקים מופעלים עליהם. כך שככל שתפעל יותר הגוף יסגל עצמו לתנועה ולפעילות.
    לא כן המשתל המלאכותי. המשתל בנוי מסגסוגות של מתכות, קרמיקה דחוסה, או פלסטיק דחוס. ככל שהטכנולוגיה מתקדמת יש תותבות טובות אולם כמה טובה שתהיה איננה מגיבה לשינויים וכוחות המופעלים עליה.
    ולהפך, ככל שתפעיל יותר כוחות נוצרים שברים קטנים בחיבור בין בעצם לבין המשתל והמשתל הולך ומתרופף.
    אורך החיים המקסימלי של תותב כיום הוא בין 15 ל-20 שנה. בתנאים אידיאליים. במיקרה של פעילות מאומצת הזמן של ההתרופפות הולך ומצטמצם. ואז צריך להחליף את הפרוטזה. בכל החלפה הניתוח הופך להיות יותר קשה עם יותר סיבוכים, וזמן התרופפות יותר קצר. כמות העצם סביב המשתל הולכת ומצטמצמת ובכל החלפה יש צורך בניתוח יותר גדול ויותר מסובך.
    ולכן רצוי לכתחילה לבצע את הניתוח כמה שיותר מאוחר. ולאחר הניתוח להשמר ולא לבצע פעילות מאומצת מאד כדי לשמור על התותבת ליותר זמן.
    אני מקוה שהיבהרתי את הנקודה.
    בנתיים תהנה מהמפרק המקורי שלך כמה שניתן, ונסה לדחות כמה שניתן את הניתוח.
    בהצלחה
    חג שמח
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בקרסוליים
    אורנה
    17/04/2011

אני סובלת תקופה ארוכה מכאבים בשתי הקרסוליים, הכאבים אינם ממוקדים אך מקשים מאד בהליכה.
    בבדיקת M.R.I. נמצא:
    1. קרסול שמאל: לזיות סוב כונדרליות טיביו טלרים בגודל 6*8 מ"מ בחלר הטיביאלי וגם באספקט המדיאלי של כיפת הטלוס וגם במפרק טלוס. לא נדגמו שינויים פתלוגיים במפרק הסוב טלרי. צמצום מוחלט של המרווח המפרקי טיביו טלרי עם הרס של הסחוס. שאר הממצאים תקינים. לסיכום: תהליך אוסטאוארטיטי משמעותי טיביו טלרי הכולל גם את המפרק פיבולו טלרי.
    2. קרסול ימין: מס' רב של ציסטות סוב כונדרליות בגודל 6*10 מ"מ במפרק טיביו טלרי בעיקר בחלק הטיביאלי. צמצום של המרווח המפרקי עם הרס של הסחוס המפרקי. אין נוזל יתר במפרק טיביו טלרי ויש מעט נוזל יתר באספקט האחורי של המפרק סוב טלרי. לסיכום: תהליך אוסטאוארטיטי משמעותי טיביו טלרי.
    מה אומרים הממצאים בשפת עממית ?
    האם ממצאים אלה אכן מסבירים את הכאבים ?
    מה ניתן לעשות עם הממצאים ? האם יש טיפול לכך ? כדורים ? זריקות ? ניתוח ?

תודה
    אורנית

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בקרסוליים

הוספת תגובה

• כאבים בקרסוליים - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    17/04/2011

שלום אורנית,
    לפי פיענוח ה- MRI מדובר בשינויים ניווניים קשים עם ירידה במסת הסחוס המפרקי בשני מפרקי הקרסוליים.
    בהחלט יכול להסביר את הקושי בהליכה.
    בשלב זה יש לנסות כל אפשרות להורדת הכאבים כדי להמשיך בפעילות הגופנית כמה שניתן.
    התרופה שבאמת עוזרת בצורה דרמתית למקרים כאלה ויתכן שתעזור גם לך זה Arthryl . אבקה שניתנת כתרופת מירשם לוקחים כל יום 1500 מ"ג מומסים בכוס מים.
    המשך פעילות והליכה כמה שניתן.
    במידה וזה לא יעזור ניתן לקבל הזרקות תוך מפרקיות. הפיתרון האחרון הוא החלפת מיפרק אם כלום לא יעזור ולא תוכלי ללכת. מקווה שלא נגיע למצב זה.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאמת נעל ספורט לרגל
    לילך
    16/04/2011

קניתי נעל ספורט ורציתי לדעת האם היא מתאימה לרגל שלי. לנעל יש תמיכה באזור שמתחת לקשת של כף הרגל כדי למנוע קריסה של כף הרגל פנימה תוך כדי הספורט.
    אני שברתי את הקרסול, עצם הסירה לפני כמה חודשים ואני מתחילה בתהליך של חזרה לשגרת ספורט. רציתי לדעת האם התמיכה הזו, שנמצאת בדיוק מתחת למקום הפציעה לא תזיק ותפעיל לחץ מיותר על המקום או שלהפך והיא רק תחזיק את כף הרגל טוב יותר ותמנע ממנה פגיעה נוספת

אשמח לתשובה כמה שיותר מהר!

תודה מראש וחג שמח, לילך.

לקביעת תור
    סגירה
    התאמת נעל ספורט לרגל

הוספת תגובה

• התאמת נעל ספורט לרגל - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    16/04/2011

שלום לילך,
    הדבר החשוב ביותר בנעל היא הנוחות והרגשה חופשית בעת שאת נועלת אותה. כמובן אם יש בעיה בעבר, יש לודא בי הבעיה אינה מוחמרת ואין החמרה של כאבים בעת הפעילות או לאחר הפעילות.
    במיקרה שלך הייתי ממליץ על מידרסים מסוג sole supports הייחידים המותאמים וכוחות המופעלים על הקשת, ומאפשרים תנועת כף הרגל הפיזיולוגית בעת נשיאת המשקל על כף הרגל.
    יש מספר מרכזים בהם ניתן לבצע את המדידות בארץ. אחד מהם הוא במרפאתי.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבלה בכתף
    דנה
    15/04/2011

שלום רב
    אני בת 60 בריאה, ברקע הסתיידות ידועה מזה 20 שנה בכתף ימין ללא כאבים מזה 10 שנים.
    לפני כשלושה שבועות נפלתי ברחוב בעת פעילות גופנית (הליכה) על צד ימין כתף ומרפק ימין - בצילום רנטגן ללא שבר. בUS נוזל סביב גיד הביספס והסתיידות באיזור גיד הסופרספינטוס.
    מאז אני סובלת מכאבים עזים ביותר באיזור הכתף ואמצע הזרוע - מתקשה להרים את הגפה ב90 מעלות קדימה והצידה (פלקסיה ואבדוקציה) בעיקר וגם במנוחה סובלת ביותר.

הייתי אצל אורטופד בקופה אך לא הומלץ על טיפול.

אודה לכם על ייעוצכם שכן אני חיה בסבל רב בשלושת שבועות האחרונים שמוחמר בעיקר בשכיבה.

תודה רבה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    חבלה בכתף

הוספת תגובה

• חבלה בכתף - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    16/04/2011

שלום דנה,
    ניראה לי כי הדבר המתאים ביותר הוא זריקה לכתף, יעזור וימנע החמרה למצב כרוני.
    גשי לאורטופד שוב והתעניני בנוגע לכך.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר בפיקת הברך
    דידי
    15/04/2011

אבא שלי (בן 50) נפל וריסק את פיקת הברך, לאחר הניתוח היתברר כי היצליחו לשחזר רק חצי מהפיקה.
    הרופא אמר כי יש חשש לכאבים ולבעיות בכיפוף הברך אבל לא מוכן לנדב עוד מידע או לפרט.
    אני רציתי לברר עד כמה פיזיו טרפיה היא מוצלחת וכמה זמן זה לוקח כדי ליראות תוצאות של ממש?
    והאם יש טיפולים נוספים שיוחלו להשיב את אבא שלי לאורך חיים שהוא רגיל אליו.

(סיפורי הצלחה יתקבלו בברכה)

לקביעת תור
    סגירה
    שבר בפיקת הברך

הוספת תגובה

• שבר בפיקת הברך - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    15/04/2011

שלום דידי,
    אני משער כי השיחזור היה של המחצית העליונה של הפיקה.
    במידה ויש חתיכות קטנות מדי אין טעם לנסות לשחזר, ואז לעיתים קרובות אם יש חלק גדול מהפיקה שנותר, זה מספיק כדי לאפשר תנועה תקינה של גיד השריר הארבעה ראשי כדי לישר את הברך. הכאב יחלוף עם הזמן, ותנועה תעזור כדי להקל על הכאב.
    שיהיה בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה