מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבר בקרסול וחזרה לשגרהלילך08/04/2011
שלום,
לפני כחודשיים וחצי נחבלתי בקרסול ימין עקב נפילה כאשר הלכתי על נעלי עקב. ברגעים הראשונים לאחר הנפילה הלכתי על הרגל כמה צעדים ויותר מזה לא יכולתי. עקב הנפילה כף הרגל התנפחה לי ולא יכולתי לדרוך עליה בשום אופן. פניתי לאורטופד שהפנה אותי למיון, שם עשו לי צילום ובצילום התגלה חשד לשבר בעצם הסירה בכף רגל ימין. לפי מה שהאורטופד הסביר לא מדובר בהכרח בשבר אך בכדי שהפציעה לא תהפוף לכרונית ועקב כך שאינני מצליחה לדרוך כלל על הרגל הוא מעדיף לגבס את מקום החבלה (הגבס היה מהאצבעות עד מתחת לברך). הייתי עם גבס למשך שבועיים וכאשר הלכתי לאורטופד הקבוע שלי הוא הסתכל בתצלום שעשו לי, utnr שהוא לא מוצא שום שבר, הוריד לי את הגבס והורה לי להפעיל אותה כמה שיותר ולעשות פעילות ספורטיבית כיאילו לא קרה כלום. מאז היא כואבת בשינויי טמפרטורה וכמעט כל יום כאשר אני קמה בבוקר (בצעדים הראשונים של היום). רק לפני שבוע החלתי לחזור לפעילות ספורטיבית. עשיתי זאת בהדרגה ולא העמסתי על הרגל יותר מידי. לאחר האימון השני החלתי להרגיש קצת כאב ברגל ובנוסף כאבים בגב התחתון ובברכיים (לא כאבים קריטיים)
קודם כל, רציתי לדעת האם הכאבים בברכיים ובגב נגרמים עקב חוסר יציבות על כף רגל ימין ואם יש קשר לזה?
ודבר שני רציתי לדעת אם מומלץ שאני אעשה ספורט? באיזו תדירות? והאם נדרשת גרב אלסטית לכף רגל שנחבלה לפחות לאימונים הראשונים?
אשמח לתגובה מהירה, בתודה רבה,
שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בקרסול וחזרה לשגרה - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון10/04/2011קודם כל, רציתי לדעת האם הכאבים בברכיים ובגב נגרמים עקב חוסר יציבות על כף רגל ימין ואם יש קשר לזה? - כנראה בשל צורת עמידה או הליכה לא טובה.
ודבר שני רציתי לדעת אם מומלץ שאני אעשה ספורט? - הכל בגבול הכאב. באיזו תדירות? - ראי תשובה קודמת. והאם נדרשת גרב אלסטית לכף רגל שנחבלה לפחות לאימונים הראשונים? - כדאי.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבבתי את הברךאסף08/04/2011
לפני בערל שבוע וחצי סיבבתי את הברך שביצעתי צילום האבחנה הייתה לסיבוב.
המליצו לי השים רצועת ברך, לכמה זמן מומלץ ללכת עם הרצועה??
אשמח אם תעזרו לי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבבתי את הברך - תגובה
ד''ר חגי אמיר10/04/2011שלום אסף,
כל עוד אתה מרגיש שהרצועה עוזרת תלך איתה.
או כמה שאמר האורטופד.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכיבה על אופנייםאורנה07/04/2011
שלום אני אורנה בת 27 לפני כ 7 חודשים אובחן אצלי בלט דיסק בגובה L4-L5
עברתי הליך ניתוחי בשם נוקלאופסטי (צריבת דיסק) לפני כ 3 וחצי חודשים.
נכון לרגע זה הכאבים לא חזרו , הרופא שניתח אותי גם אמר כי שבועיים לאחר ההליך ניתן לחזור לפעילות נורמטיבית .
בהתחלה חשבתי על שחייה אבל ראיתי שמנוי לבריכה מאד יקר לי , אז אני רוצה להתחיל לרכב על אופניים , לא באופן אינטנסיבי אלא כדי לחזור לכושר וכדי לשמור עליו וגם להוריד במשקלוגם בשביל ההנאה..
לפני שאני הולכת לרכוש אופניים רציתי לדעת האם סוג של פעילות כזו היא בסדר ?
האם היא מתאימה ? ומה הסיכונים ?
המון תודה ,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני שוב שואלת
אורנה10/04/2011התשובה חשובה לי בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרכיבה על אופניים - תגובה
ד''ר חגי אמיר11/04/2011רכיבה הוא ספורט נהדר.
קצת קשה לצואר, אום בגדול ספורט טוב בעיקר לפלג גוף תחתון, ולב ריאה.
מה שחשוב הוא להתחיל בהדרגה ממרחקים קצרים ולהוסיף בהדרגה לפי איך שאת מרגישה.
רצוי לשלב עם זה גם תרגילים לחיזוק פלג גוף עליון.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשי טמפרטורות באצבעותליטל07/04/2011
שלום לצוות הפורום-
יש לי בעיה- שהאורטופד שלי לא מצליח להסביר
מידי פעם- ולאחרונה לעיתיקם קרובות- אני מרגישה שהחום באצבעות של שונה מאחת לשניה.
אין אצבע מסויימת, אבל פתאום הזרת קפואה כשכל היד חמימה, לפעמים אצבע אחרת.
זה לא משהו שאני אתחיל לעשות בגללו בדיקות, אך יחד עם זאת זה מוזר, מציק וקצת מצחיק.
האם תופעה כזאת מוכרת למישהו? מה קורה לי באצבעות?
תודה וחג שמח!!!
ליטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשי טמפרטורות באצבעות - תגובה
ד''ר יונה יניב10/04/2011כן, זו יכולה להיות בעיה הקשורה למחול שונות. אבל הבעיה לא אורתופדית אלא יותר פנימית וראומטולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות פרקיםספיר07/04/2011
שלום, הייתי אצל רופא אורטופד מומחה וגם כן אצל פרופסורים. הם נתנו לי חוות דעת בה כתוב: סובלת מוולגוס בברכיים, קשת יחסית רחבה, סימנים לפאסיטיס פלאנטרית דו"צ ללא סימנים למטטארזלגיה. הייתי מעוניינת לדעת מה זה אומר.
תודה מראש,ספיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות פרקים - תגובה
ד''ר חגי אמיר10/04/2011ספיר שלום,
מוולגוס בברכיים, - יש לך רגלי X , זאת אומרת שמהברכיים הרגליים נפרדות לצדדים.
קשת יחסית רחבה, - כפות הרגליים עם קשת בצד הפנימי שתופסת את רוב רוחב כף הרגל.
סימנים לפאסיטיס פלאנטרית דו"צ - יש רגישות בחלק האחורי של כף הרגל מתחת לעקבים.
ללא סימנים למטטארזלגיה. - אין רגישות בכריות שלפני הבהונות בכף הרגל.
הכל רק מתאר מה שמצאו בבדיקה.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות ברכיים ועוד...שניר07/04/2011
שלום!
שמי שניר ואני בן 18.
בתחילת שנת הלימודים (ספטמבר 2010) התחלתי להתאמן במסגרת כושר קרבי מתוך רצון לשפר את הכושר הגופני, לא בשביל הצבא (יש לי פרופיל 64 בגלל חלבון בשתן ככה שאני לא יכול להתגייס לקרבי). אלה היו אימונים של פעמיים בשבוע, שעתיים כל פעם של פעילות גופנית עפ"י תוכנית אימונים מקצועית, סרגל מאמצים, ומינון נכון של אימונים לכל משתתף.
במשך חודשיים הכל היה בסדר, עד שהתחילו כאבים ברגליים, באזור שמתחת לברכיים, בשתי הרגליים. במשך כחודש לאחר מכן הפסקתי את הפעילות הגופנית הרגילה והפסקתי לרוץ ועברתי לעבוד רק על פלג גוף עליון באופן מתון.
עשיתי פיזיוטרפיה במשך חודשיים, פעם בשבוע, שמרתי על הרגליים, לא רצתי. למרות הכל, הכאבים עדיין נשארו, עד היום. מדובר בכאבים בכל מקום אפשרי בברך - צד פנימי, צד חיצוני, "בתוך" הברך... הכאב קיים גם בשכיבה, ישיבה והליכה ובסביבות פעם בחודש יש התקף של כאבים ממש חזקים. הלכתי לאורטופד והוא נתן לעשות צילום רגיל (רנטגן?) בכל מיני פוזיציות (30 60 ו-90 מעלות משהו כזה...) ויצא שהכל תקין. הלכתי לאורטופד פעם שניה והוא טען שכנראה מדובר בדלקת ונתן לי לקחת וולטרן למשך שבועיים ולחזור שוב לביקורת לראות מה המצב. אחרי יומיים של נטילת הוולטרן, התחילו לי כאבים בבטן העליונה וצרבות.. אותו דבר שקרה לי כשלקחתי נורופן בכדי להרגיע את הכאבים כשהיו התקפים של כאבים ממש חזקים בברכיים כמו שאמרתי מקודם. ידעתי שאני אלרגי לנורופן מלכתחילה, אבל בכל זאת האורטופד אמר שלמרות שהוולטרן הוא מאותה משפחה של הנורופן, לא בהכרח יהיו אותן תופעות כמו שהנורופן גורם להן.
אז הפסקתי לקחת וולטרן, אני גם עושה תרגילים לרגליים שהאורטופד נתן לי, ולמרות זאת הכאבים עדיין נשארים, אבל העניין הוא שלאחרונה יש "תופעה" חדשה.
אחרי הליכה של כמה דקות (גם הליכה איטית), הברכיים, ושני מפרקי הירך כואבים מאוד, וגם כל השרירים לכל אורך הרגל נתפסים ממש חזק, עד מצב שכף רגל ימין נמתחת ואני לא יכול להמשיך ללכת. ככה זה באופן קבוע, ויש להדגיש שזה קורה רק אחרי כמה דקות מעטות של הליכה מכל סוג שהוא. עוד דבר הוא שבמשך המנוחה שלאחר מכן האזור של מתחת לברך בשתי הרגליים וכף רגל ימין מאבדים תחושה במידה כלשהי, ולוקח בערך 10 דקות עד שהמצב נרגע לחלוטין, אבל שוב, בליווי הכאבים בברכיים באופן קבוע ויש לציין שהחמירו עוד יותר.
רציתי לדעת מה חוות הדעת של אחד מכם על התופעה הזו, מה צריך לעשות, איך לטפל, או כיוון כלשהו במה מדובר.
יש לי תור לאורטופד בעוד כמה ימים אבל אני אשמח גם לחוות דעת מכם.
בתודה מראש,
שניר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות ברכיים ועוד... - תגובה
ד''ר חגי אמיר10/04/2011שניר, יש לך בעיה מורכבת.
בגדול הייתי אומר תתחיל לבצע פעילות בצורה הדרגתית עם עומס מינימלי הולך ועולה, כדי לשפר את הכח של השרירים ולשקם את מעטפת העצם לבניית עצם ולשיקומה.
אולם ליתק ביטחון גש לאורטופד.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארקוקסיה 90 מ"ג- דחוף מאודרונית07/04/2011
שלום,
עקב דלקת בגיד (בעקב בכף רגל שמאל) אורטופד נתן לי מרשם לארקוקסיה 90 מ"ג.
עכשיו כשקראתי את האזהרות רשום שאין ליטול את התרופה עם את בהיריון או מנסה להיכנס להיריון. אני אכן מנסה להיכנס להיריון ורוצה לדעת האם באמת אסור ולא כדאי לי לקחת את התרופה. ואם אכן עדיף לי שלא לקחת אותה, איזו תרופה אני כן יכולה לקחת במקומה? כואב לי בכף הרגל ואני זקוקה לתרופה כלשהי.
מחכה לתשובה,
בברכה,
רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארקוקסיה 90 מ"ג- דחוף מאוד - תגובה
ד''ר חגי אמיר10/04/2011רעות או רונית,
מי מכן שרוצות להכנס להריון, שיהיה בהצלחה.
המטרה היא לקחת מינימום תרופות בעת שהתאים הראשונים של העובר מתחילים להתפתח. כדי למנוע השפעות לא טובות על התפתחות העובר בשלבים הראשונים.
בשלב זה רצוי להמנע מתרופות בכלל, אפשר לשים אפונה קפואה, מתיחות, ניתן גם להשתמש בליזר רך כמו b-cure laser.
אם תראי שאינך בהריון, קחי תרופה.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע במניסקוסדייב07/04/2011
נפצעתי במהלך חופשת סקי, אורטופד אבחן לי קרע במניסקוס בברך ימין.
לצערי, התור הכי מוקדם לפיזיוטרפיה נקבע לי לעוד שלושה שבועות.
שמתי לב שכאשר הברך חבושה, הכאב פוחת משמעותית. האם יש ענין כלשהו שלא ללכת עם הברך חבושה? האם פעילות רגילה (הליכה, מדרגות וכיו"ב) ללא חבישה עוזרת בהחלמה?
במילים אחרות - יש טעם לסבל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע במניסקוס - תגובה
ד''ר חגי אמיר10/04/2011שלום דייב,
אם אתה מרגיש שחבישה עוזרת, שים תחבושת.
אין טעם לסבול סתם.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדר בצילומי רנטגןחילולילי07/04/2011
שלום, אודה לכם באם תעזרו לי לגבש רשימה של בדיקות. רופא אחד ביקש: נתבקשתי לעשות צילומים אלו לברכיים: 1)צילום חזיתי בעמידה 2) צילום מהצד בעמידה 3) Sky View 4) Tunnel View לאגן: 1) AP בעמידה 2) Lateral רופא אחר ביקש : לאגן AP למפרק ירך AP/AX לשתי ברכיים AP/LAT אני לא רוצה שיהיו אי הבנות אצל טכנאי הרנטגן, כבר היה לי בעבר. נא לעזור לי לעשות סדר עם רשימה מסודרת. רב תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדר בצילומי רנטגן - תגובה
ד''ר חגי אמיר10/04/2011שלום חילולילי
קחי את ההוראות שנתן לך האורטופד שאליו את עומדת לחזור.
עשי את מה שביקש, וחיזרי אליו.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר שבר רדיוסעינת07/04/2011
שלום רב
לפני כמעט שלושה שבועות נפלתי נפצעתי ביד ימין, האבחנה היתה שבר מוזז רדיוס ימני.
נותחתי לפני שבועיים וחצי קיבוע עם פלטה dvr .בנוסף נאמר לי שישנו שבר קטן נוסף .בביקורת ולאחר צילומי רנטגן נראה כי קימת עמדה טובה ,הרופא היה שבע רצון.יחד עם זאת אני סובלת כאבים קשים באיזורים שונים בכף היד,כולל באצבעות.(לציין כי אני מכופפת אותן די בקלות) ברצוני לשאול האם הכאבים הינם סבירים בשלב זה ומה עלי לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר שבר רדיוס - תגובה
ד''ר יונה יניב10/04/2011כן, הכאבים סבירים. יכול להיות שהפלטה היא DVR?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עינת10/04/2011כן הפלטה היא dvr
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך הפלטה היא dvr מדוע
עינת10/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך הפלטה היא dvr מדוע - תגובה
ד''ר יונה יניב11/04/2011סתם סקרנות... (-:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה ברגלייםלאונידס07/04/2011
התאמנתי דיי אינטנסיבי... ועשיו שיצאתי לריצה יש לי כאבים בעצמות ברגליים ואני מפחד משברים...
רציתי לשאול מה עליי לעשות ?
וכשזה יעבור איך אדע מתי אני משכתי את הגוף יותר מידי ולעצור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה ברגליים - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון10/04/2011רציתי לשאול מה עליי לעשות ? - להפסיק מייד עם הריצה.
לפנות לבדיקת אורתופד באזור מגוריך.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות ביד .אריק06/04/2011
לד"ר שלום רב,
אתמול לפנות בוקר .קמתי מתוך הרגשה של רעד,וחשתי את הרעד בזמן שכיבה במיטה,כ20 דקות לא הצלחתי להגיע למצב של הרגעה.כולל דפיקות לב מהירות.
חזה רועד כל צד שמאל.והרגשה של זרם של הדם בתוך היד זורם בחוזקה.
כאבים היו מעטים ,מה שמפריע זה הרעידות.
לאחר שעה שלא עבר החלטתי ליטול אופטלגין מה שהחזיר אותי לשינה.
בבוקר היו מעט רעידות שוב לאחר כ5 שעות מהמקרה הראשון.
וכעת בערב שוב זה חזר לי הרעידות בזמן ישיבה על המחשב.
האם זה משהו שרירי?
האם זה יכול להיות מצב חמור,או שזה רק מאמץ,שהתאמצתי?
אני עובד עם הידיים (שוזר פרחים) ומרים דליים של מים .
כן קיים כאב צווארי וכתף שמאלית.כבר למעלה משנה .צילום MRI טרם נעשה.
אודה לתגובה ממה יכול להיות הרעידות האם זה קשור לשריר.
האם זה בגלל שהתאמצתי.אשמח לכל תגובה
בתודה
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידות ביד . - תגובה
ד''ר יונה יניב07/04/2011זו לא בעיה אורתופדית - או בעיה נוירולוגית, או בעיה לבבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה
אריק07/04/2011תודה על התגובה .
אז זה יכול להיות מעצבים (נפש) ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה - תגובה
ד''ר יונה יניב10/04/2011גם, אבל נוירולוג לא מטפל בנפש אלא במערכת העצבים.ייתכן שיש גם צורך לפנות לפסיכיאטר או פסיכולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההשפעות על הגב של קפיצה בטרמפולינהואלרי06/04/2011
שלום רב,
בתי בת שנתיים וחצי ואני רוצה לקנות לה טרמפולינה. השאלה היא איך זה משפיע על הגב, ברכיים וכו'? האם קפיצה ממושכת עלולה להיות לא בריאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההשפעות על הגב של קפיצה בטרמפולינה - תגובה
ד''ר חגי אמיר10/04/2011שלום ואלרי,
כל דבר שעושים בהגזמה יכול לגרום נזק.
טרמפולינה זה טוב אולם יש להזהר מאד בעת הקפיצה.
ילדים קטנים לא יודעים לווסת את הקפיצות ולעיתים קרובות נופלים בצורה לא נכונה ושוברים יד רגל או ראש.
בגיל זה הייתי נמנע מטרמפולינה.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בצוואר, נדודי שינהעדי06/04/2011
לפני מספר חודשים עברתי תאונת דרכים. מאז אני סובלת מכאבים, בעיקר באזור הצוואר. מזנ כחודשיים אני סובלת מנדודי שינה (ישנה 2-3 שעות בלילה בממוצע, לעיתים לא ישנה כלל). הדבר מקשה מאוד על תפקודי ביום יום.
האם קיים קשר בין כאבי הצוואר לנדודי השינה? מה מומלץ לי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בצוואר, נדודי שינה - תגובה
ד''ר חגי אמיר10/04/2011שלום עדי,
אם את מתעוררת בלילה עקב כאבים בצואר - אז יש קשר. אם את סתם מתעוררת - אין קשר.
נסי לבקש מרופא המשפחה כדור לשינה.
קחי לילה או שניים וראי אם זה עוזר לך.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף רגלבן יוסף06/04/2011
שלום,
בימים האחרונים יש לי כאבים בכפות רגליים, בעיקר באזור הקרסול ומעליו.
זהו כאב מוזר. הוא כמעט תמיד ברגל ימין והוא בא והולך בלי כל סיבה. כשהכאב מגיע זה הרגשה כאילו עיקמתי את הרגל וזה ממש מקשה על ההליכה כאילו נקעתי את הרגל, ואחר כך זה עובר בלי סיבה וחוזר שוב. ואתמול גם ברגל השניה הרגשתי אותו כאב לכמה דקות.
אודה להתיחסותך
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כף רגל - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון10/04/2011לא ניתן להגיע לאבחנה לפי התיאור. יש צורך בבדיקה מסודרת ובבדיקות עזר.
פני לבדיקת אורתופד מומחה לבעיות קרסול וכף רגל באזור מגורייך.
בברכה - דר' טיטיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)