מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ברך כואבת...שואלת14/04/2011
לאחר הפסקה של חודש מפעילות בחדר כושר בעקבות כאב בברך שנגרם ממאמץ יתר במהלך ריצה בהליכון לאחר שלא רצתי שנים ובפרט לא בהליכון.
האורתופד טוען שהברך בסדר.
אבך הכאב עדיין ישנו.
כדאי לאבחן אצל אורתופד נוסף או שהכאב יעבור?
יש לציין שהכאב בהתחלה היה חד וכיום לא, אבל עדיין לא עבר לגמרי, אבל כן דועך לאיטו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברך כואבת... - תגובה
ד''ר חגי אמיר15/04/2011שלום לך שואלת.
במידה והכאב הולך ודואך, והברך בכיוון של שיפור ניתן להתחיל בצורה הדרגתית שוב ריצות ובעיקר אופניים גם מכשיר קרוס טוב מאד .
בהצלחה
שבת שלום
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליקים במפרק כף הרגלירין14/04/2011
אני בן 13 ותמיד היה לי קצת קליקים במפרק בין הרגל לכף הרגל אבל בזמן האחרון זה החמיר ובכול צעד שלישי יש קליק,זה התחיל לכאוב ואני לא יודע מה לעשות.לא בטוח אם זה קשור אבל התחלתי לרוץ יחף קצת.אשמח אם תעזרו לי,תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליקים במפרק כף הרגל - תגובה
ד''ר חגי אמיר15/04/2011שלום ירין ,
נשמע לי כי מדובר באפשרות של גיד שקופץ בזמן התנועה שאתה מבצע.
רצוי להבדק על ידי אורטופד כף רגל ולראות אם יש צורך או מקום להתערבות כלשהיא.
מאחל לך חג שמח
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ממוקד בגב התחתוןערן14/04/2011
לרופא/ה המשיב/ה, שלום רב!
אני בן 22, ללא בעיות בריאות משמעותיות. בעבר התאמנתי בחדר כושר, כיום פחות.
מזה כשנתיים אני חש כאב באיזור ממוקד בגב התחתון. הדבר מתבטא במעין תחושת נוקשות ו"אי-גמישות" בקטע מאד ספציפי (חוליה או מרווח בין-חולייתי), ומופיע בבירור בעת ביצוע 2 פעולות עיקריות:
(1) בעת כיפוף הגו קדימה בניסיון לגעת בקצות אצבעות הרגליים, אני מרגיש כאילו ישנה חוליה שבורה ומרוסקת, והדבר אף מתבטא ברעשים שונים מאותו איזור (לא ה"קנאקים" המוכרים, אלא רעשים המזכירים שבירה של עצם או חומר דומה).
(2) בעת שאני נתלה על מוט (כגון בתרגיל ה"מתח" המוכר), מרפה ופשוט נותן למשקל הגוף שלי "לצנוח" מטה - אני מרגיש כאילו חוט השדרה שלי פשוט עומד להיקרע בעוד רגע.
בנוסף, יש לציין כי ישנו כאב בעת לחיצה בשני צידיה של החוליה ה"בעייתית", וכן אני חש שהיא מעט יותר בולטת.
אשמח לקבל את חוות דעתך - ממה יכול לנבוע הכאב שתיארתי? האם תוצאות הבדיקות עשויות להסביר אותו?
תודה ורבה וחג שמח! ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין את תוצאות הבדיקות!
ערן14/04/2011תחילה, ביצעתי מיפוי עצמות (spect), שהדגים קליטה מודגשת קליל בגוף L4. יש לציין, שהכאב שתיארתי מורגש בערך באיזור L4.
הממצא לא משמעותי, ולכן ביצעתי CT עמ"ש מותני, ואלה תוצאותיו:
"ללא ממצא מוקדי ב-L4. קיימת אי-סדירות קלה של הלוחית העליונה של L1 עם סקלרוזציית-יתר והיצרות קלה של המרווח הבין חולייתי D12-L1."
אשמח מאד לקבל את התייחסותכם -
האם תוצאות הבדיקות יכולות להסביר את הכאב שתיארתי? ואם לא, מה עליי לעשות כדי לאתר את מקור הבעיה?
תודה רבה וחג שמח,
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב ממוקד בגב התחתון - תגובה
ד''ר חגי אמיר15/04/2011ערן שלום.
לפי התאור שלך כדאי להבדק על ידי אורטופד ולצלם את עמוד השידרה לפי הנחיותיו.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפשוט לא יאמן
ערן15/04/2011אני משקיע זמן רב בניסוח הודעתי על-מנת שתהיה ברורה ועניינית, קורא אותה מתחילתה ועד סופה מס' פעמים טרם שליחתה, משנה ומתקן את הניסוח וצורת הכתיבה במטרה להקל ככל האפשר על הרופא בבואו להשיב עליה, ולאחר מכן נכנס כל 60 דקות בממוצע לפורום מתוך תקווה ששאלתי כבר נענתה -
ולבסוף, מה אני מקבל?
תשובה לקונית ומצומצמת בת שורה אחת, שאינה מביאה שום תועלת או הכוונה אמיתית בצעדים שעליי לנקוט לצורך מציאת מזור לכאב ממנו אני סובל.
"לפנות לאורתופד"? אע"פ שלא ציינתי זאת במפורש בשאלתי, אתה יכול להניח שלא אני הפנתי את עצמי לבדיקות המיפוי וה-CT שערכתי - אלא האורתופד שביקרתי אצלו.
"לצלם את עמוד השדרה"? רשמתי במפורש שכבר עשיתי זאת ואף ציינתי את ממצאי הבדיקות.
סלח לי, רופא נכבד, אך לאחר קריאת התגובה שרשמת לשאלתי, אני חש שבזבזתי את זמני לשווא. אמרתי למשפחתי שאני משהה את המשך תהליך הבירור הרפואי - עד אשר אקבל את חוות דעתך המקצועית. רק לאחר שאקבל את ההכוונה המקצועית לה ציפיתי ממך, אמשיך בתהליך לפי עצתך.
אבל, כאמור, תשובתך המזלזלת אכזבה אותי מאד, ובזאת הצטרפת לרשימה הארוכה של אנשי מקצוע, שככל הנראה, בחרו לנהל פורום מאינטרסים אישיים שונים - שרצון אמיתי לסייע למבקשים סיוע, אינו אחד מהם.
אז תודה רבה לך. מאחל לך ולמשפחתך חג שמח, ושלעולם לא תזכה לקבל יחס מחפיר ומזלזל מאנשים שתבקש את עזרתם, כפי שאני קיבלתי ממך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב ממוקד בגב התחתון - תגובה - תגובה
ד''ר חגי אמיר15/04/2011ערן יקירי,
הדבר האחרון שאני רוצה הוא לזלזל במישהו.
לדאבוני, קשה מאד הן לבצע אבחנות ועוד יותר מכך לקבוע דרכי טיפול דרך האינטרנט.
במצב הקיים יש יותר מידי מקום לטעויות שלעיתים, כמו במיקרה שלך יכולות לגרום להארכת הסבל ואולי גם לקביעת כיווני בירור לא נכונים.
אנא קצת ענווה, אתה בחור צעיר מלא מרץ, אל תמהר להטיל האשמות ולהחפיש ללא ביסוס.
אני מבין שעבורך הדבר חשוב אולם אין בפורם זה אפשרות לפתור בעיות אישיות ברמה שרופא מסוגל לעשות במרפאה לאחר בדיקה עם מגע יד, צפיה אישית בכל הצילומים ובחינת כל האפשרויות ביחד איתך.
אני מקדיש זמן רב לפורם זה במטרה להקל או להדריך מעט את מי שיש לו בעיה או קושי בהבנה של הרופאים או הבדיקות אליהם הוא פונה, אולם אין הפורם תחליף לבדיקה מדוקדקת ישירה ובלתי אמצעית. והסיכוי שדרך פורם תקבל עצה יותר טובה מאשר אצל רופא שבדק וצפה ישירות בבדיקותיך הוא קטן מאד.
אני מאחל לך שתמצא מענה ומזור לכאביך.
וממליץ לרסן מאט את האגו שלך לפני אנשים מעט יותר מבוגרים ממך עם מעט יותר נסיון חיים.
שבת שלום וחג שמח לך ולמישפחתך.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ערן16/04/2011רופא נכבד,
אני מעריך מאד את כנותך ואת הדברים שכתבת.
אכן, לא תמיד אפשר לאבחן בעיות רפואיות באמצעות הרשת, ובטח שלא להעניק טיפול מתאים. ואכן, ישנם אנשים שחושבים שע"י תיאור לקוני וחסר של בעייתם הרפואית במסגרת פורום באינטרנט, הם יוכלו לקבל אבחנה סופית וטיפול הולם לבעייתם.
אולם, לא כך במקרה שלי. לא ביקשתי בהודעתי אבחון ראשוני באמצעות הרשת, ולא ביקשתי אבחנה סופית. באתי עם נתונים קיימים, עם ממצאי בדיקות שכבר בוצעו ועם תיאור סובייקטיבי מפורט של הבעיה ממנה אני סובל, וביקשתי בסה"כ התייחסות מקצועית וקבלת חוות דעת בהסתמך על הנתונים הקיימים.
במקרה כזה, נדמה לי שבהחלט אפשרי לתשאל את האדם, גם דרך הרשת, בנוגע לדרכי הביטוי של הכאב, למשכו, לגורמים שמעוררים אותו, לחבלה אפשרית בעבר שאולי גרמה לבעיה.
בהחלט אפשרי להעלות, על-סמך נתוני הבדיקות והתיאורים שציינתי, השערה בדבר גורמים אפשריים לכאב. ולא, אני לא מתכוון ל"זריקה" של השערות לא מבוססות "באוויר", כפי שאפשר לחשוב, אלא שוב - להעלאת השערה מושכלת, בהתבסס על הנתונים הקיימים (וכאמור, יש נתונים).
ולבסוף, בהחלט אפשרי לספר על קיומם של אמצעים נוספים, כגון MRI, שביכולתם לאתר ליקויים שלא מזוהים ע"י אמצעי דימות אחרים.
אשמח אם תחשוב על דבריי. זוהי דעתי, וכך גם אני נוהג עם מטופליי (גם אני איש צוות רפואי).
אני מתנצל מעומק הלב אם פגעתי בך - לא זו הייתה כוונתי; התכוונתי להביע את האכזבה והתסכול שאני חש כל פעם מחדש מדרך ההתייחסות המזלזלת של מנהלי פורומים באינטרנט, שלעיתים אני נזקק לעצתם.
חג שמח לך ולבני משפחתך.
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד''ר חגי אמיר16/04/2011ערן שבוע טוב,
יש לי רושם שאתה בחור חריף רהוט ובעל ביטחון עצמי רב.
אין מטרת הפורמים להחליף טיפול וברור מירפאתי אלא להבהיר דברים שלעיתים אינם ברורים כל צרכם.
המיקרה שלך ברור לך לחלוטין, אתה יודע מכיר את מצבך היטב ומבין היטב את מה שהרופאים אומרים לך.
עלייך להמשיך את הברור המרפאתי. לדעתי לא תבוא לך הישועה מהפורם.
עם כל הצער והכאב שאינני יכול לעזור לך.
מקווה שתמצא מזור.
בהערכה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארקוקסיה והתנפחות חניכיםדורית14/04/2011
שלום
לפני שלושה ימים התחלתי לקחת ארקוקסיה 90 .
הרופא אמר שכנראה יש לי דלקת בגיד אכילס.(התלונה היתה תחושת שרפה וכאב בגיד שבאה והולכת)
מזה יומים שמתי לב כי לאחר לקיחת התרופה מתנפחות לי החניכים.
(בבוקר הן רגילות ואז לאחר לקיחת התרופה הן מתנפחות וכואבות )האם זו אחת מתופעות הלואי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב מאד. זהירות מתגובה אלרגית!!!!
ד''ר חגי אמיר15/04/2011דורית שלום,
את מתארת תגובה אלרגית שיכולה להיות מסוכנת .
אל תיקחי יותר ארקוקסיה כלל!!!
את כניראה רגישה למרכיב כלשהו בתרופה.
זהירות.
אם המצב מחמיר והנפיחות מתפשטת גם ללשון גשי מייד לקבל עזרה רפואית.
יום טוב ורפואה שלמה
דר' אח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך
דורית15/04/2011הפסקתי עם התרופה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיד אכילסרומן14/04/2011
שלום,
לאחרונה אני חש כאבים באיזור גיד אכילס והעקב. בבדיקה אצל אורטופד הוא לא מצא דבר אך גם לא שלח אותי לאולטראסאונד ואני מפחד שהגיד יקרע במהלך פעילות גופנית.
איזה פעילות גופנית אירובית לא מעמיסה על הגיד (אופניים?)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיד אכילס - תגובה
ד''ר חגי אמיר15/04/2011רומן,
כל פעילות שתעשה על רגליך מעמיסה כוחות אדירים על גיד אכילס.
אין זה אומר שעליך לשבת על כסא גלגלים. להפך פעילות עדינה שלא גורת לכאב היא טובה לריפוי הגיד.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף - תוצאות EMGאיתן14/04/2011
בן 41, רוכב אופניים במשך שנים, לא מקצועי. בהפסקה מרכיבת אופניים כחודשיים מאז שהחלו הכאבים.
התלונות/סימפטומים: בחודש וחצי האחרונים אני ממש לא יכול לשבת על הישבן השמאלי - כואב לי בעצם ומקרין לי בעיקר לצד שמאל כולל דקירות ומיחושים ברגל ובעיקר כאב חזק בעכוז בזמן ישיבה, שלא מאפשר לי לשבת יותר מחצי שעה רצוף. יש לי גם צריבה בשתן וזה בגלל שכנראה גם הפרוסטיטיס שלי רגישה. מהעבר, יש לי פריצת דיסק/בלט מהעבר בחוליות L4-L5 שהייתה עד כה ברמסיה ללא כאבים בגב.
ייתכן וכל הבעיה נבעה מהרכיבה על האופניים והחלפתם בסמוך לפציעה. בשורה התחתונה, סובל כאבי תופת ורק שכיבה על מזרן רך נותנת לי רגיעה, הגם שאני עובד בעבודה משרדית בישיבה מרובה שמוסיפה על העומס.
בדיקות:
צילום אגן לא מצא שום בעיה קלינית.
עשיתי בדיקת EMG אמש ואכן יצא משהו לא תקין בבדיקת השרירים של צד שמאל בגופי כדלקמן:
Left Vastus Lateralis (Femoralis L2 L3 L4
= SL inact Nerur
אותה תוצאה יצא גם ב -:
Left Rectus femoris(Femoralis L2 L3 L4
וגם ב - :
Left Add magnus(Femoralis L2 L3 L4
בכולם התוצאה 0/10 ב - Fib וב - PSW
וגם בכולם יש שני פלוסים (++) ליד הפרמטרים: Amp ו - PSW
בשאר הפרמטרים לכל יתר השרירים NORMAL.
לא מעוניין להגיע לחדר ניתוחים, גם לא בשביל זריקת משכך כאבים לתוך העצב שתחזיקה מספר חודשים ובעצמה מסוכנת. מעדיף טיפול גם אם אלטרנטיבי.
שאלותיי ד"ר יקר:
1. להתעקש על MRI שלא אישרו לי בפעם הראשונה או CT למרות הסיכון בקרינה לגבר שלא הביא ילדים עדיין ובכלל...?
2. איזה סוג של פיזיוטרפיה אתה ממליץ לי לעשות - באיזה חלק בגוף?
3. האם נגזר עליי לסבול מעתה ואילך מסימפטומים שרק יחמירו ועליי לקחת כדורים משככי כאבים שהורסים את מערכת העיכול או נשיש דרך "בריאה" יותר לפתור את הבעיה?
4. אחרון חביב - איזה ספורט מומלץ לי לעשות? האם מותר ורצוי שאחזור לפעילות ספוןרטיבית כמו הליכה, שחיה או שאסור לי במצבי לעשות כלום עד שתהיה הטבה קלה..
5. מה יכול לעזור במקרה שלי: כירופרקט, סיני?
6. ולא פחות חשוב – האם יש סיכוי שזה יחלוף/יסתדר מעצמו או שמהרגע ונגרם הנזק אין דרך חזרה?
מתנצל על השאלות הרבות...אבל תבין שאני מאוד מודאג וסובל סבל אמיתי כבר חודשיים שרק הולך ומחמיר.
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - תוצאות EMG - תגובה
ד''ר חגי אמיר15/04/2011איתי היקר,
אנימבין את תיסכולך, אתה רוכב באופן קבוע שנים, ולפתע חדשיים אינך מסוגל לרכוב, והכאבים מגבילים.
קשה להתרשם דרך הפורם כדי לתת לך תשובה מדוייקת.
לשם זאת יש לבדוק אוך בצורה טובה, ולהחליט כיצד להמשיך.
בגדול, בסבירות גבוהה הכאב יסתיים בזמן כלשהו בעתיד, נקווה מוקדם יותר מאשר מאוחר.
כאב מתמשך כזה רצוי לצלם לפחות צילום רגיל כדי לראות שאין משהו מסוכן שגורם לכאב שאתה מתאר.
לאחר מכן לך אל כירופרקטור שיבדוק ויתחיל טיפול.
ונקוה שלא תזדקק להגיע אלי ליעוץ נוסף.
שבת שלום
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתון + הקרנה לרגלחלי13/04/2011
החבר שלי סובל כבר כמה שבועות מכאבים חזקים בגב וברגל ולא הצלחתי לקבל מענה מהרופא לכן אני פונה אליכם.
לפני כ4 שבועות התחילו כאבי גב תחתון בצד ימין ולאחר כשבוע במילואים בו עשה יחסית הרבה פעילות התחילה לכאוב גם הרגל (גם ימין) באיזור השוק ויש תחושה של הירדמות וכמו כן גם כף הרגל מרגישה רדומה . במצב שכיבה זה לא כואב זה כואב יותר בעמידה והליכה, והכי כואב לו במצב ישיבה.
לפני כשבוע וחצי הלך לראשונה לאורטופד, עשה צילום שיצא תקין וקיבל כדורים (מסוליד )פעמיים ביום וכמו כן הוראה לשים בן גאי לשיכוך הכאב. היום חזרנו לרופא לאחר הטיפול וללא שיפור. הרופא אמר שיתכן שזו פריצת דיסק או דלקת . הוא נתן לנו הפנייה לסיטי, פיזיותרפיה, כדורים יותר חזקים (קטאפלם), ויטמין B, הפנייה לזריקת קורטיזון.ללא הסברים. אנו חוששים לקחת את הקורטיזון אז את זה בינתיים הוא לא לקח. כמו כן אני לא יודעת אם זה קשור אך יש לו פסוריאזיס
זה מה שהרופא רשם בהפניה:
רגישות בע"ש מתני ועכוז ימין.הגבלת טווח. ירידת תחושה באספקט לטרלי של כף רגל ימין ובשוק ימין.
ספק ירידת כח כיפוף גבי בקרסול ימין 4+/5
SLR - כאב ירך אחורית מימין.
שולט על סוגרים. צילום ע"ש מתני לפני שבועיים - גובה חוליות דיסקים וציר סאגיטלי - ללא ממצא חריג.
יש לי מספר שאלות:
מה זה יכול להיות?
לאיזה רופא כדאי ללכת האם יש מומחיות ספציפית שמתאימה לבעיה?
האם לקחת את הקורטיזון? ולגבי תפקוד האם כדאי להמשיך לעבוד ( הוא עובד בישיבה מול מחשב ) או שזה מחמיר את המצב
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב תחתון + הקרנה לרגל - תגובה
ד''ר חגי אמיר14/04/2011שלום חלי,
מוזר שאת כותבת הכל עבורו, שלו כואב.
במיקרה שלו אם יש ירידה בכח של כף הרגל, יש מקום לבדיקה יותר מדויקת או CT או MRI.
במידה וקיים לחץ על עצב יתכן ויש מקום לחשוב אפילו על ניתוח.
יתכן וכדאי להגיע שוב לאורטופד או לקבל יעוץ מרופא נוסף.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילה על הידישראלה13/04/2011
לדוקטור שלום
אתמול נפלתי על היד ויש לי כאבים חזקים שאני מזיז את המרפק
אני רוצה לציין שאני מסוגל לכופף או לישר את היד אך עם כאבים
האם יכול להיות שאין שבר מאחר ואני מסוגל להניע את היד
בתודה
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילה על היד - תגובה
ד''ר חגי אמיר13/04/2011שלום רועי,
אילו היית מגיע לאורטופד לאחר בדיקה היה שולח אותך לצילום?
ואתה מבקש שנודיע לך אם יש חשש לשבר אפילו ללא בדיקה?
אם אתה מוטרד גש לאורטופד להיבדק.
בברכה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בקרסול ימיןיאיר13/04/2011
בן 19. לפני גיוס קרבי.
נקעתי את הרגל די חזק (דרגה 2) לפני כחצי שנה...
עשיתי הרבה פיזיוטרפיה ואני מנסה לשוב לפעילות ספורטיבית מלאה אך סובל מכאבים בזמן ולאחר ריצה.
עשיתי מיפוי עצם זה התשובה:
"קליטה מודגשת באזור המדיאלי של קרסול ימין, יכול להתאים למצב
לאחר טראומה או לתהליך דלקתי ארטריטי.
כף MID FOOT - הדגשה קלה יותר בקליטה באזור טרסאלי דורזאלי של ה
רגל ימין, יכול להתאים כאמור לטראומה או לתהליך דלקתי ארטריטי.
אין לראות ממצאים חיוביים נוספים בעצמות השלד"
השאלה היא אם אפשר להתגייס לקרבי באוגוסט עם הדבר הזה? מה זה אומר על העתיד בקיצור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בקרסול ימין - תגובה
ד''ר חגי אמיר13/04/2011יאיר שלוום,
קודם כל שיהיה בשעה טובה ומוצלחת בגיוס.
שנית עליך לדווח לועדה הרפואית של חילות השדה בשכת גיוס על הבעיה ולשלוח להם את הניירת.
יש להם נסיון רב עם בעיות כמו שלך, ויוכלו לומר מה וכיצד עליך להמשיך. במידה ותחזור לפעילות מלאה ללא כאבים עד הגיוס לא צריכה להיות בעיה. אולם יתכן וגרמת נזק יותר רציני במפרקים של כף הרגל ואז כף רגלך תגרום לך צרות במסלול חי"ר.
בכל מיקרה לדעתי רצוי במיקרה שלך להתאים מדרסים פיזיולוגיים שיתמכו בכפות רגליך. המדרס הטוב ביותר שאני מכיר הוא sole supports, (בדוק האתר דרך גוגל).
אני יכול לקחת מידות ולספק לך את המידרסים המיוצרים כיום רק בארה"ב.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
יאיר13/04/2011תודה רבה על התשובה ד"ר.
כמה המדרסים האלה יעלו לי?
והייתי אצל פרופסור ניסקה ,הוא המליץ על מדרסים והוא אמר שהגיד טיביאליס אחורי חלש וצריך לחזק אותו.
חוץ מזה אם תוכל להסביר לי מה יש לי כיום לפי מה שאמרו במיפוי?
והאם בשביל להתגייס לשיריון עלולה להיות בעיה? כי אין לי בעיה גם להתגיס לשיריון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
ד''ר חגי אמיר14/04/2011כיום מידרסים אלה עולים עדיין רק 1500 ש"ח. בעוד מספר חודשים יעלה המחיר לערכם המלא של קרוב ל-2500 ש"ח.
כדאי להזדרז.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכף הרגלאריק12/04/2011
ערב טוב
כבר תקופת מה אני סובל מכאבים בכף הרגל באמצע לא בעקב ולא באצבעות כף הרגל
בתחילה חשבתי שזה דורבן אך לפי הסבר שהכאב בעקב נראה לי שצריך לשלול זאת
האם יש מקום ללכת לאורטופד לאבחון האם יש צילום שניתן לעשות האם שיאצו?יכול לעזור במקרה הנוכחי חג פסח שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכף הרגל - תגובה
ד''ר חגי אמיר15/04/2011אריק למה אתה מחכה.
אם כואב ולא עובר תוך מספר ימים לך לרופא, לשלוח לצילום לאבחן מה הבעיה ויתכן ויוכל לפתור אותה.
בהצלחה
שבת שלום
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברך - בקשת ל"עיברות"רוני12/04/2011
אני סובל מכאבים בברך. ביצעתי מיפוי עצמות, אבל השפה המדוברת היא שפת רופאים בלתי מובנת (אם כי קריאה...).
מה משמעות התשובה הזו בעברית להמונים?
האבחון:
סיבת הפניה: כאבים בברך.
ממצאים:
קיימת קליטה מוגברת בלטרל טיביה פלטו משמאל ובלטרל קונדיל
של הפמור השמאלי.
שאר השלד תקין.
סיכום:
קליטות מוגברות כנ"ל ככל הנראה על רקע שבר סוב-כונדרלי בטיביה פלטו
משמאל? נזק במניסקוס לטרלי בפרק הברך השמאלית? לקורלציה קלינית
ורדיולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברך - בקשת ל"עיברות" - תגובה
ד''ר חגי אמיר12/04/2011רוני שלום,
ניראה לפי התשובה שקיימת עדות לחבלה בברך השמאלית יתכן עם נזק לסחוס הנימצא בתוך הברך בין עצם השוק לירך.
כדאי לגשת עם תוצאות הבדיקה לרופא ששלח אותך לביצועה.
הוא יבדוק אותך ואת הצילומים ויסביר לך במה מדובר.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפיךלירון12/04/2011
האם עיבוי עצמות /היצרות בע"ש הוא הפיך ע"י התעמלות /פיזיוטרפיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפיך - תגובה
ד''ר חגי אמיר12/04/2011עיבוי העצמות אינו הפיך. ההצרות איננה חולפת.
המצב שיכול לחלוף הוא מצב הדלקת הנפיחות והלחץ בתוך התעלה הצרה. כך שלא יופעל לחץ על חוט השידרה והעצבים.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסקפרץ12/04/2011
יש לי פריסת דיסק בגב..איזה נעליים מומלצות?? והא ניובלנס זה טוב??אם כן איזה סוג ספציפי??תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק - תגובה
ד''ר חגי אמיר12/04/2011פרץ שלום,
בגדול אם אין לך הפרעות או פגימות בכפות הרגליים כל נעל שתתמוך ברגל טוב ותרגיש נוח ללכת איתה מצויינת בשבילך.
אם יש פתולוגיה בכף הרגל או ברגליים בכלל יש להתאים מדרס לכף הרגל שיתמוך בה בעת ההליכה.
הסוג המומלץ ביותר הוא sole supports (ראה אתר) התומך בכף הרגלך בעת התנועה הפיזיולוגית שלה.
ניתן לקחת מידה ולהזמין דרכי במידת הצורך.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברגל ימין בהריוןמיטל12/04/2011
שלום,
אני בשבוע ה-34 להריון. לפני כחודש התחילו לי כאבים בירך הקדמית שעם הזמן הלכו והתפשטו לאורך כל הרגל: ירך אחורית, שוק וברך. (רגל ימין).
זה הגיע למצב בלתי נסבל שאיני מסוגלת לדרוך כלל על הרגל, סובלת מכאבים עזים וכעת נעזרת במקל הליכה ובהליכון. הכאבים מלווים אותי לאורך כל היום.. (גם בלילה).
ממצאים מבדיקה אורטופדית הינם:
ללא רגישות במישוש וכיפוף גב מותני. לסג- ללא הגבלה בתנועות סיבוביות של פרק הירך. רגישות פיקתית 30-60 מעלות כיפוף. ללא חסר נוירווסקולרי פריפרי. ללא תפליט.
האורטופד שלח אותי לבדיקת US ברך ימין - שם נמצא כי הברך תקינה.
התחלתי לעשות טיפולי דיקור בתקווה שהמצב ישתפר ואורטופד שהיה במרפאה הסכים לבדוק אותי, ואבחן (ע"י לחיצות בגב התחתון וכיפופי הרגל) כי אני סובלת מדלקת בין האגן לעמוד השדרה "כתוצאה משינויים הורמונליים" וכי הדבר הטוב ביותר בשבילי הוא "ללדת...." או לקבל זריקת קורטיזון.
שאלותיי:
1. האם כדאי ללכת לחוות דעת נוספת? ואם כן - האם יש המלצה לאורטופד שמתמחה בבעיות נשים בהריון?
2. האם ישנה בדיקה שיכולה לאשש את האבחנה של דלקת באגן?
3. האם אין סיכון לקבל זריקת אפידורל בגב כאשר הדלקת נמצאת באותו איזור?
4. האם נתקלתם בתופעה זו והאם היא אמורה לחלוף ישר אחרי הלידה?
5. מה עוד אפשר לקחת כדי להקל על הכאבים? אני מורחת משחה הומאופתית על הגב ואף הולכת לבריכה (הליכות בלבד, לא מסוגלת לשחות) אך שום דבר לא מקל על המצב!
סליחה על אורך ההודעה
אני כותבת מתוך ייאוש וגם קצת חששות....
תודה רבה,
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ברגל ימין בהריון - תגובה
ד''ר חגי אמיר12/04/2011מיטל שלום,
קשה מאד לתת לך תשובה ללא בדיקה.
ניתן לטפל בהרבה מצבים בעת ההריון, וחלקם ניתן רק לעזור בסימפטומים ולהמתין ללידה,(רק עוד כחדש בשעה טובה.)
אם את צריכה חוות דעת את מוזמנת לקבוע תור ואוכל לבדוק ולהעריך את מצבך.
לגבי זריקות ותרופות רצוי בזמן הריון כמה שפחות אולם אם המצב מצריך ניתן לקבל זריקה.
אין הדבר קשור לזריקת האפידורל, ואם ירצה ה' תוכלי לקבל אפידורל בעת הצורך.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת ונפיחות בכף רגל ימיןאביטל11/04/2011
כתוצאה מחבלה, כבר למעלה מ-5 שבועות כף הרגל נפוחה (בצקת), בצילום אין עדות לנזק גרמי. במיפוי עצמות - קליטה מוגברת ברקמות הרכות בקרסול וכף רגל ימין.
כיצד עלי להמשיך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקת ונפיחות בכף רגל ימין - תגובה
ד''ר חגי אמיר12/04/2011אביטל שלום,
חשוב מאד להפעיל את הרגל ולידרוך עליה כמה שיותר.
ללבוש תחבושת אלסטית על הרגל, להפעיל לכל הכיוונים , לעשות מסג'ים ,
ולדרוך לדרוך לדרוך...
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)